- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Ivqkzy-: Eddig
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
papg79
tag
Sziasztok! Van egy 2003-as 1.9 PD TDI Sharanom, amiről hiányzik alső lökhárítón lévő koptató. Azt hallottam, hogy a Golfra való koptató is jó rá, csak azt nem tudom, hogy hányas golfé. Tudnátok nekem ebbe segíteni? Köszönöm.
-
c00per
tag
válasz
molnarpeter #171312 üzenetére
Ezt alairom,hogy akar egy szervoolaj csere is jarhat szivattyu cserevel(nem is olyan reg lattam ilyet).Egyik kedves alkatreszlanc eladoja bizonygatta a vevonek, hogy marpedig abba a zold olaj kell(ami asvanyi lett szintetikus helyett),mert a gep ezt hozza.A vevo szepen felontotte es vege lett a dalnak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
c00per #171311 üzenetére
Azért hozzászólok
Ha szerviz lennék, talán utánajárnék alaposabban, mennyire helyettesíthető a gyári váltóolaj. Így viszont lehetőségem kevés, időben sok lenne, tehát olcsóbb megvenni a gyárit egyszer-egyszer, mint amekkora egy felújítás kockázata. Motorolaj nekem pl egyértelmű, honnan veszem, gyártó előírása szintén adott, könnyebb alternatívákat keresni.
-
c00per
tag
válasz
molnarpeter #171310 üzenetére
En vagyok pont az ellendrukker ezen a teren
ha teheted vedd meg a gyarit, ha nem elerheto van ra termeszetesen alternativa olcsobban, viszont nagyon meg kell nezni mit raksz bele
molnarpeter bocsi,hogy neked ment a hsz...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tomy_cz #171309 üzenetére
Itthon gépeken
Gyári váltóolaj simán márkaszervizben, forgalmi alapján berendelik, mennyiséget is meg tudják mondani. Lehet rendelni Unixnál is, de nem olcsóbb, viszont legalább neked kell összevadászni a mennyiséget és az olaj fajtáját, egyszerűbb felkeresni egy konszern kereskedést. Nem feltétlenül rossz mindegyik alternatív olaj, de ha mégsem jön be valami miatt, olcsóbb a gyárit megvenni.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
molnarpeter #171307 üzenetére
Ezt àtolvasom, itthon mennyire elterejdt ez a szűrő megoldás?
Azt nem is kérdeztem, hogy a szerelom milyet tett bele, remélem gyárit. Én mint laikus magánszemély be tudom beszerezni a “gyári olajat”? -
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #171296 üzenetére
Szia, kíváncsi lennék a véleményedre.Skoda octavia 1.6 Bfq napi első indítás, mondjuk 10 ből egyszer dadogva indul, olyan három hengeres hangja van, majd leállít és indít minden jó.Namos volt egy 180km autópályán menet vele és hazaérve kicsi kattogó, cicegő hang jön az injektor mágnesszelepe felől. Ezt én állítom, és gondolom is hogy onnan jön.Hibakód meg nem lett olvasva. Jobban üzemmelegen hallani, esetleg ha ez a gond mi a menete a javításnak,ha mondjuk egyik injektor mágnesszelepe rossz?
-
tomy_cz
senior tag
válasz
molnarpeter #171305 üzenetére
Mit takar a CAT üzemanyagszűrő átalakítás?
Legkésőbb negyed tanknál már tankolok, nem várom meg, hogy lentebb menjen.Váltófelújításon most vagyok túl, búgott, nyelestengely megvolt kopva...Most már csend van
, ezentúl biztosan be fogom ütemezni időközönként az olajcserét benne.
-
molnarpeter
nagyúr
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Skoda O3, 2015.10, 1.6 TDI CR, 110LE, CXXB, 168.000 km
Úgy tudom, hogy Delphi porlasztók vannak benne, leolvastam az injektor tetején lévő azonosítókat, 04L130277D, ebből úgy következtetem, hogy Delphi. Olvastam, hogy ezekben a rendszerekben a magasnyomású és alacsony nyomású egyben van, és nagyon érzékenyek az üzemanyag minőségére, megkophatnak a lapátok amelyek hatására fémforgácsok jelennek meg az üzemanyagrendszerben. Amikor megvettem üzemanyagszűrő is volt cserélve, nem tapasztaltunk benne szemcséket.
Jelenleg nincs vele problémám, érdeklődnék, hogy azon kívül, hogy igyekszem prémium üzemanyagot tankolni, lehet-e még tenni valamit a megelőzésre? Érdemes-e, lehet-e tenni valamit a szivattyúk kímélésére?
Április óta van meg az autó, kb 7000 km-t mentem vele.
Köszi!
-
-
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a szíjas 1.2 Tsi 105/110, valamint az 1.4Tsi 125/140 lovas motoroknál milyen intervallumot adnak meg a szíjcserére?
-
Dika22
tag
Szevasztok! Olyan gondom lenne a Borámmal, hogy mikor váltok vele, és kiengedem a kuplungot, akkor olyan hangot ad, mintha valahol megfeszülne valami benne. Ezt leginkább csak 3-asban, vagy 5-be váltáskor vettem eddig észre. Mi okozhatja ezt? 1999-es, 1.9tdi, AHF Bora.
-
c00per
tag
-
c00per
tag
válasz
salesman #171286 üzenetére
2.5 v6-nal is 5.5 liter olaj kellett...
fogyjon a literes is. Nekem eddig minden autoba ina vezerles szett kerult illetve hosszbordasbol is ina.Nalam bevalt recept es masoknak is ajanlani szoktam.Szurokbol UFi vagy Sofima(foleg olaj es uzemanyag),de ez mar egyeni valasztas mindenkinek.Olajat ugy valasztom, hogy legyen rairva az autonak megfelelo vw szabvany.
-
-
-
salesman
őstag
Audi a6 C5 2.4 V6 benzineshez 225 ezer km:
- milyen olaj és mennyi kell hozzá
- vezérlés csereKonkrét típus, márka megjelölést kérnék, köszönöm!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Volkswagen Polo Mk4 (9N), 1.4 benzin, 75LE.
Első rugót szeretnék rendelni, nem látszik a színkód rajta, így felszerelt állapotban. Alvázszám alapján lehet rendelni akkor is ha nem tudom a színkódot, illetve meg lehet keresni a színt alvázszám után?
Köszi! -
válasz
rob210 #171278 üzenetére
Nem ertesz hozza mar megint - a vevonek mindig igaza van! Ha bele is doglik akkor is. Attixnal volt most ember, ugyan nezze mar meg mia a baj a kocsijaval. Megnezte soron kivul es kert egy jelkepes oszzeget (2000ft). Erre az ember nyomott neki egy egy csillagos google ertekelest h milyen draga - igaz hibajavitast mar nem kert...
-
salesman
őstag
Audi A6 C5 4B
Pontosan mit takar a C5 és a 4B? -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Lacess
tag
T. Egybegyűltek!
Adott egy 1,9pd, (legyen mondjuk BXE) melyben 5W30-as olajat használtak, 15ezrenként cserélve. Jelenleg 160ezer km környéki a futásteljesítmény. Mágus szerint az 5W40 jobb ennek a motornak, a vezérműtengely "jobban szereti".
A kérdés: Okozhatott-e már kimutatható károkat ilyen csereperiódus mellett az adott olaj használata az említett futásteljesítmény esetében? -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
MoP_FX 57 #171256 üzenetére
Nem tudja feltanulni, és a keresztmettszet sosem csökken drasztikusan, inkább a leváló darabkák szoktak megszoruli a szelepek és szelepfészkek között, időszakosan csökkentve a kompressziót annál a hengernél. Ebből lesz a rángatás, egyenletlen alapjárat, és keverékképzési gond.
-
-
MoP_FX 57
őstag
Tud valaki konkrét infóval szolgálni, hogy a VW TSI motorjai az idővel kialakuló szívó oldali kokszosodást, és az ezáltal lecsökkenő keresztmetszetet stb. képes-e feltanulni, és próbál-e valamilyen adaptációt végrehajtani? Ezáltal adódig a következő kérdés, ha igen, ezzel párhuzamosan létezik egy visszaadaptáció is?
-
prannk
őstag
Hali. A 131 lovas PD motorok vagy a 110 lovas AFN motort lehet jobban felhúzni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Xiaomi BHR7109EU Electric Scooter 4 Lite elektromos roller (GARANCIA!)
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal 140cmx60cm
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged