- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szőröscica #102740 üzenetére
Ez inkább csikorog, mint a régi zsigán, amikor éxíjas volt.
-
szőröscica
addikt
válasz
Jorus #102737 üzenetére
Nekem akkor cicereg valami a motortérben, mikor egyesben induláskor engedem rá a kuplungot és kicsit beremeg a motor. Hamarosan olajcsere, majd ránézetek, hogy mi okozza.
A klímakompresszorom is meg kell nézni, mert fordulatszámmal arányosan búg valami elöl, ha bekapcsolom a klímát (nem, nem viszkós a kocsim
).
-
!Overdose!
őstag
válasz
!Overdose! #102738 üzenetére
Még valami:
A VCDS szerint van immobiliser az autóban ('01 Polo 6N2 1.4 TDI - AMF). Létezik, hogy semmilyen visszajelző nincs erről a műszerfalon?
-
!Overdose!
őstag
Végre kipróbáltam a VCDS-t.
Hibakód kiolvasás: [link]
1 hibát talált: Légtömegmérő valószínűtlen érték - időszakos
Utólag jutott eszembe, hogy nem kellett volna beindítani az autót a kiolvasás alatt? Ha nem, akkor mi tévő legyek? Töröljem a hibát és ha visszaírja, akkor légtömegmérő csere?
013-as csatorna: [link]
Jól emlékszem, hogy 1.5 a határérték?
-
Ha alapjáraton és nagyon alacsony fordulaton csiporog/nyikog vmi, akkor az ékszíj/vezérműlánc/vezérműszíj/vezérlés/akármi és cseréltetni kell? 188k km, kettőstömegűt és kuplungot januárban cseréltem, egyébként 2009-es 2.0 CR TDI B6 Passat CBAB.
-
trance89
őstag
válasz
Mágus2 #102732 üzenetére
köszi a gyors választ, hasonló képeket láttam a neten
viszont kicsit jobban utánaolvasva nem kevés visszajelzés van ezzel a problémával kapcsolatban, nagyon dícsérik a dpf nélküli bxe motorokat kivéve ezt a "kis" gyári hibáját ami az egész motort elrepíti
rengeteg cikket találni róla minden nyelven, úgy írják a legtöbb 120-180e km között fordul elő (amibe én még pont beleesek) de olvastam olyanokról is akiknek 70 illetve 110e-nél robbant ki a motorblokk oldala, [itt] konrétan arról ír a tag hogy a kis szervizbe ahova bevitte a lyukas blokkos octavia2-t azt mondták neki az elmúlt 3 hónapban ez volt a 3. ilyen szétrobbant bxe amit bevittek hozzájuk, ugyanebben a topicban többen is írták 110-120-130 ezernél történt meg ugyanez náluk
itt pl van róla pár szép kép: [link]
nem fogok sokáig szarozni és a nyár folyamán okvetlenül megcsináltatom mert azért nem mindegy, hogy kb 200 euróért kicseréltetek 4 csapágyat vagy amolyan "leszarom, nálam úgysem lesz semmi gond" gondolkodásmóddal egyszercsak elrepül az egész a motor ami ennek az árnak gyakorlatilag a többszörösébe fájna egy teljes motorcserével... -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
LógaGéza #102733 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nincs hozzá közük, van, persze, csak nem úgy, ahogy azt sokan gondolják.
A PD elemek fészkei megkoptak. Nem tömítenek rendesen, ezért ugrál a fordulat és telik meg üzemanyaggal az olaj. Amikor írtad, hogy tömítéseket cseréltek, akkor ilye kis gumigyűrűket, réz alátéteket cseréltek, amik a PD elem és a tüzelőanyag árkot szigetelik el az olajtól és az égéstértől. Sok km után ezt a felületet szétnyújtja a PD elem és már nem tömít jól az új tömítés sem. Ilyenkor kell felcsiszolni és nagyobb tömítést alkalmazni, vagy cserélni a hengerfejet.
Ha esetleg nagyon rosszak a csúcsok és pisilnek a PD elemek, akkor is előfordulhat ilyen, de ettől olyan hangja lenne a motornak, mínt egy dízel disznó és medve keverékének.
Röfögne és horkolna egyszerre. Ebben az esetben csak a csúcsokat kell cserélni, nem az egész PD elemet. Rendes diesel szerviz bevizsgálja a PD elemet és meg is javítja.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
trance89 #102731 üzenetére
200 euróba belefér munkával együtt. Nem sok előjele szokott lenni, csak hangosabb lesz a motor kicsit. Sokan észre sem veszik, csak beáll a hajtókar és szétveri a blokkot.
Ilyen hangja van, amikor már csöndes.
Nem kell szétszedni az egész motort, csak az olajkádat kell levenni. Minden egyéb marad a helyén. Nem kell kivenni a hajtókart, a csapágya cserélhető.
Ilyen, amikor már kopott:
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Mint tudjátok van egy MK3 2.0 PDSDI Caddynk, amit lassan az ág is húz... Nemrég előjött egy olyan jelenség, hogy állt az olaj mindig a kocsi motorja alatt. Kiderült, hogy belefolyik a motorolajba a gázolaj, és a nívón köpi ki az olaj/gázolaj keveréket. Szerelő cserélt valami tömítést, nem lett jobb, utánna cserélt tandemszivattyút, akkor úgy néz ki megoldódott, de ma néztük, és megint emelkedett benne az olajszint... Most azt mondta, hogy hengerfej csere, csak mivel ritka, a bontóban sincs egyáltalán...
Lehet ezzel még valamit csinálni, vagy tényleg motorcsere lesz a megoldás? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rihi1 #102723 üzenetére
2006-os B6 2.0 CR TDI.
Mágus: Bubu jól van, gyújtótrafót kéne cserélnem (legalábbis arra gyanakszom h az a ludas de nem untatlak vele mert az itt amúgy is off) meg majd a fékeket de amúgy gurul.
Egyelőre a vezérléscsere volt a fontosabb meg a 100 éves BS Potenzák is már erősen csere érettek voltak.PoHu: általában több bajt okoznak mint hasznot.
Okés, ránézek.
-
Qru
MODERÁTOR
Azt jól vetem észre, hogy a Paszulyban a vészfék asszisztens csupán annyit csinál, hogy bekapcsolja a vészvillogót? Mert nem vettem észre hogy a fékerőt növelné, pedig nem nyomtam tövig a pedált...
Egy barom Yarisos nem állt meg a stop táblánál én meg majdnem lekaszáltam.
Még vmi:
A vezérlés cserekor ennek is le kell bontani a hűtését? Mióta cserélték fogy a hűtővíz és most nem tudom, hogy gari címszóval verjem a fejüket az asztalba vagy csak a'la natúr.
-
Dot
őstag
Helló.
youtube videóm
Mi lehet a baj? ( így ugrál az alapjárat, nem nyúlok a pedálokhoz! ) 3-as Polo 1.4 AXE
Elvileg a folytószelep ki van tisztítva.
Szerelőnél meg lett emelve a fordulatszám. ( előtte nem ugrált így az alapjárat, de ha volt pár fogyasztó kapcsolva akkor lefulladt. Pl.: lámpa, páraleolvasztó, ventilátor, ablaktörlő )
Egyúttal lett cserélve a légszűrő és benzinszűrő is.
Néha mikor leesik a fordulat akkor le is áll a motor, pl. lámpánál.
Lassításnál is ha nem használom a motorféket akkor is néha lefullad.Kb 1000-re van belőve az alapjárat. Mintha a próbálná csökkenteni még jobban, de nem kap valamit(levegő vagy benya) ekkor gyorsan alárúg(néha későn ezért fullad le). - Ez csak a tippem.
-
-
Doki16
addikt
válasz
bitpork #102715 üzenetére
Ennyi?
Azert kerdeztem, mert nekunk olyan van a kocsiba es pont most szarozta le a "kedves" vevo, hogy az audi legrosszabb motorja. Nem rossz, erted, hanem egybol a legrosszabb amint valaha gyartottak. Mert ő ezt hallotta
Remeltem, hogy megtudtok erositeni benne, hogy tevedett az uriember.
-
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Mik a velemenyek az audi a6-ba szerelt BPP motorkodos 2.7-es tdi motorokrol? Mennyire jok, megbizhatoak vagy eppen rosszak?
-
molnarpeter
nagyúr
RepXpert kuponnal tud valaki kezdeni valamit? Van egy felesleges, 300 pont.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #102707 üzenetére
De ahogy látom Piwi is
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
kircipeti #102703 üzenetére
Láncfeszítő. Vidd el rendes szervizbe, hogy cseréljék ki a vezérmű láncot és a feszítőt is. A kerepelés azért van, mert hidraulikus a feszítő, olajnyomás nélkül nem feszít, ha nagyon megnyúlik a lánc, akkor kerepel, amíg fel nem épül a kellő nyomás. Semmi köze a hibának az üzemanyag rendszerhez.
-
Arak95
tag
Sziasztok,
Skoda Octavia 2003 ambiente 1.6i autónkban megkergültek az ablakok. Nagy melegben (legalább is akkor szokta) a jobb első ablak magától lemegy. Fel lehet húzni a saját kapcsolóval és a vezető oldalról is. Kicsivel utána a hátsó ablakok is megindulnak, de ezek centinként haladnak lefele. Őket már az isten sem mozdítaná fel.
A felhúzásra több módszert találtunk (sajnos). Az első, hogy riasztóval felhúzzuk, ha ezzel nem megy, akkor a klíma kapcsolgatás néha segít (de van, amikor 20 perc próbálkozás után megy csak föl). Néha, de ez ritka a zár+kulcs megoldás is segít.
Van, olyan is, hogy a bal első ablak sem mozdul, de magától sem csinál semmit.Elvittük szervízbe, de sem a vezető oldali ajtóba, sem a számítógépben nem találtak hibát.
Valakinek hasonló problémája? Vagy valami ötlete?
(Néztem angol fórumon, ott az ajtóban levő csatlakozók rozsdásodásáról beszéltek, de én még a komfort modulra is gyanakszom, de ezek sajnos csak tippek)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
kircipeti
senior tag
Sziasztok!
Skoda Fabia ECO 1.2 HTP 6V autóm van, ami kb 1 hónapja így indul reggel elsőre: [link]
Reggeli indítás után felmegy a fordulat, aztán leesik 500 körülre, beremeg az egész, majd beáll 1000-re, de 10mp-ig picit kerepelősen, azt kisimul. Ezután akárhányszor indítgatom napközben mindig okés. Az egyik szerelő a fojtószelepre gyanakodott, az ki lett pucolva, újra lett "programozva", de tovább nem jutott vele. Azt mondta, hogy valószínűleg a benzintankban kicsapódik a pára, amikor délután lerakom a garázsban. Magyarán fogalma sincs róla, hogy mi a baja
Van valakinek ötlete, hogy hová tudok fordulni Bp környékén? Vagy esetleg valami tipp, hogy mi lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest