Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Céges autó téma: kollégám a saját maga által használt céges autót vette meg (benzines Focus), 200e fölött bőven. De tudta, nem városban használta, és a szervizben mindig megkapta mindenből a legjobbat.
i eleje a rrendszám, tehát az enyémnél 2-3 évvel fiatalabb, szerintem 2003-as.
Ha az enyémre azt mondom, hogy 240e van benne, de simán hihető lenne a 150 - 160 is (nem a belsejét nézve, hanem motor - futómű - stb. viszonylatban), akkor erre azt kell hogy mondjam, hogy van benne közel 300e km, de simán elhinném hogy 100e van benne, annyira patika minden szempontból. -
haddent
addikt
válasz
sasa58
üzenetére
Hasonló kor + 100 ezer akkor ha jól vélem 5 éves vagy fiatalabb autók 150+ ezer km-rel, szerintem az nem nagyon tekert. Az egy hihető adat, jó nagy évi futással, ami még jó is szerintem. Épp azért, mert talán nem tekert, meg mert nem mindegy, hogy 3 év 150 ezer vagy 10 év 150 ezer, ugye előbbit városban lehetetlen lett volna.
Leömlő az mia***sz?
Nem nagyon tudom, hogy azt hogy lehetne hazavágni, gyárihibás volt? A csere (főleg újra) tippre biztos 100 ezer fölött lesz mert ilyen olyan csodaöntvény húdebírja. Én a helyedben elvinném valami jobb kipufogóshoz aztán heggessze meg és jónapot 
Hát sajnálatos, hogy így kifogtad. Összességében még talán azért lehet belőle jó autó, de érthető ha Te is inkább szabadulnál tőle

-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Annyira nem is izgatna a dolog, ha nem aranyárban vettem volna, azaz tökéletes állapotú keveset futott árban. Ebből gyakorlatilag semmi sem igaz. Most már 3-400k-val olcsóbban kínálnak hasonló korú autókat elvileg 100 ezerrel több km-el. Persze lehet, hogy ezekből is visszatekertek 100-at.
Más: erről a váltáskori megtorpanásról (rántásról) olvastam, hogy a lukas/repedt kipufogó(leömlő) is okozhatja, mert a lambda szonda több oxigént érzékel, így hibás jelet küld az ECU-nak és a keveréket rosszul állítja be. Ja azt eddig nem is mondtam, hogy a leömlőm is kifúj valahol, de szerviz szerint még nem kell cserélni.
Lassan az érzésem az én kocsim egy állatorvosi ló.

-
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Hat igen szegeny jol belenyult akkor
nekem szerencsem volt ugyancsak lizingelt ceges autoval 156 exer km rel 4 evesen hiheto es olyan is, sot sokkal jobb mint elvarhato lett volna. Az a 60 tuti nem 60 ezer km
de ahogy elottem is mondtatok nem a futas szamit hanrm a felhasznaloja.Gergõke88 dehogynem, pont az astra lett kitalalva arra hogy mindent rlviseljen es meg meg is koszonje, nem? De falabu elso tulaj ellen nincs vedelem
-
Gergőke88
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
2 éve én is céges kocsit hajtok, belement eddig 85e km.
de eddig osszesen 2 olajcsere volt rajta, mert ez az eloiras.
Ha megkoppan akkor vesznek majd egy masikat.
Ha lerohadna akkor berelnek addig egy masikat. -
diablo1984
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
nono, azért a cégeknél az is lényeg, -amelyik autókat így használnak- hogy üzembiztos legyen, ha kiesik egy hétre a kocsi, akkor addig sem termel! szóval a kötelező szervíznél a gondos hajtó bemondja, hogy ezt meg ezt hallja és nézzenek utána neki. a rossz gazda leszarja, majd reccsen, koppan, törik és majd akkor megy a szervízbe.....
-
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ott van haveromé. 2012 J Astra. 4e km vették. 1.3 CDTi. 150e biztos van már benne. Semmi baja. De azt ő egyedül használta.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha valóban 66e lenne benne nem cserélték volna le. De abba valószínűleg 266e volt és szarr* lett hajtva szerencsétlen valami idióta kretén alatt. Én az első hsz után irtam ,hogy itt nem az autó a hibás, szimpla user error.
-
diablo1984
veterán
válasz
sasa58
üzenetére
igen, tartósbérletnél még inkább szarnak a kocsi állapotára, nem érdekli őket(a használót) ha koppan valami, majd széthullik és hívják az assistance-ot! cégautó is akkor jó, ha egygazdás, ha "közös ló", akkor azt is mindenki csak lelakja, senki sem figyel rá, hogy rendben is legyen!
-
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Persze igazad van, én is sejtem, hogy átvertek, ezért is sirámolok itt. Írtam, hogy motorvezérlőt cseréltek benne, így megállapíthatatlan a valós km. A pedálok, kormánybőr, egyéb apró jelek nem utaltak az agyonhasználtságra. Egyébként egy autókölcsönző cégé volt (ők is szervizelték, saját szervizháttérrel) és állítólag tartósbérletben volt az autó. Gondoltam (én naív), hogy a saját autóikat legalább rendbentartották. Mielőtt megvettem volna a kereskedőtől, felhívtam őket és a tulaj égre-földre megesküdött, hogy az autóval minden rendben van (ez persze nem kerül semmibe). Éppen akkor másik 3 hasonló kor autójuk (az egyik Astra H) is volt eladó.
-
diablo1984
veterán
-
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Van szervizkönyvem, de sz@rt se ér. Futóműves szerint azért még van jó 10 ezer km a féktárcsában. Kb. 1,5-2 mm-es vállai vannak. Hozzáértők szerint jórészt városi használatban el lehet koptatni 80 ezer km-en egy tárcsát.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
A műanyag "fülek" meg egy műanyag stift. Ennyi az egész.Sajnos a kárpittól többet nem látok.

-
WOT-H-A-C
veterán
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ma történt egy kis "baleset" C Corsa 1.2 Twinport. Beültem és beakartam húzni az ajtót. Az mozdulat közben gyakorlatilag a kezemben maradt az az egész műanyag panel. 2-3 műanyag fül törött ahogy látom. Most provizore kapott egy csavart,de sokáig nem fogja tartani. Merre induljak? Mit lehet kezdeni vele?

-
diablo1984
veterán
válasz
sasa58
üzenetére
szervízkönyve van? 66 ezer alatt nem kopik el a tárcsa, esetleg ha mari néni agyérgörcsöt kapott és a féken pihenteti a nem érző lábfejét. a cicergésre, fordulatfüggő rezonálásra rá se ránts, tipikus opel minőség, egyszerűen ezek ilyenek, valami valahol mindig berezonál, megciccen, nem a teremtés koronái, vectra c-nél is ez volt nálam(na majd hidegben meghallhatod, hogy milyen amikor zörög
), zafira b-nél is, insigniánál is van ilyen, ez opel, így kell megszokni.
amúgy a 3 év/66ezres futás cégautónál ritka, lehet 200ezer benne, sőt még akár több is, a gyors váltásnál a beremegés lehet kuplung hiba is egyszerűen.... -
haddent
addikt
válasz
sasa58
üzenetére
Az a baj, hogy télen volt Mannol 5W-30 ami azért min. "elfogadható" olaj, és tavasszal lett Mobil1 ESP 0W-40, valamint a motor is jó állapotban van/volt. Na így elég nehéz azt mondani, hogy igen, ez az olaj miatt történt.
De valami miatt igen én úgy érzem/hallom, hogy rövidült a traktor, az alapvető bemelegedés (első néhány másodperc) és egyszerűen jó érzés, mert ezzel az olajjal nem lehet gond tutira 
A méricskével fogsz még szívni, ha nem állsz le róla
Én hónapokig kergettem a saját farkamat az olajjal kapcsolatban, arra jutottam, hogy használhatatlan a gyári javaslat az olajmennyiségre, használhatatlan a nívópálva, a nívópálca beosztása nettó faxság stb.. 
1. Most pl. magyarázza el nekem valaki a következőt: olajcserekor beleöntöttem 4 litert hajszálpontosan (meg maradt benne biztos mittomén, minimális, eldugva), és indítás nélkül úgy csekkolva a nívó pontosan az optimális max. csíkon állt, se alatta se fölötte.
2. Másnap meg egy ideig reggel teljesen hidegen nézve csöpögött az egész nívóról amikor kihúztam olyan volt, mintha lenne benne kb 20 liter
3. Mostanra hidegen reggel ugyanúgy visszaállt az eredeti "1." állapot, illetve picit fogyott, mondjuk 1 deci vagy annyi se mert ráadásul azon a szerencsétlen nívó ferdén van az olaj
Pitu nincs olyan nagyon messze, ha komolyan érdekel és összeállítassz egy listát, hogy mit hol mennyire nézzek (saját ötleteimen felül) akkor lehet, hogy el tudok menni kérdezgetni nézelődni fotózgatni
-
Pitu
aktív tag
Erről mi a véleményetek? Érdemes lenne Bp-re utazni miatta? Esetleg nem esik útba valamelyik bp-i fórumtársnak?
-
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az első eset Pusztaszabi (GPS felvitt a pályára mert az szerinte rövidebb és gyorsabb volt) a második eset pedig elnéztem a kijáratot de itt legalább nem mentem fel a pályára mert rögtön vissza is tudtam fordulni, ez az utóbbi pedig a Megyeri híd közelében volt

(#45271) F_Zolee
Jah persze ilyen is volt ... de itt szerencsére nem volt autópálya, ez nem az én hibám volt mivel a HERE maps akkor mondta és mutatta hogy forduljon balra, mikor azt már kb. 100 méterre elhagytam

(#45270) trassher
Igen az, köszi

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
w333
félisten
Na mit kaptam az egyik régi kedves ügyfelemtől ?

Hát ezt ... most vásárolt egy fullos Antara -t és ezt adják hozzá ajándékba

Imádom a "smiley" -s autós illatosítót, és végre a kulcstartó is "smiley" -s

(#45266) F_Zolee
Itt még nem nagyon jártam, de mázli hogy vissza tudtam fordulni

Az előző eset (Pusztaszabolcs -nál volt) ott már fent voltam az autópályán és kb. 2-3 km -t mentem (jött is a bünti) !

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
akos86
aktív tag
Urak!
Segítség kellene, kölcsönadtam öcsémnek az autómat (1994 opel astra f x16xel) hív hogy forr a víz mondom fasza, majd úgy kaptam vissza hogy az alapjárat közel 3000 fordulaton megy. Remélem hogy nem lesz zsebbenyúlós a dolog. Nemtán valami tömítés ment szét? Valakinek valami ötlet?
-
TasiA
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha bele szabad szólni, szintén vectra B és nálam a lábtérnél folyt be. Kb 3 napja aláfeküdtem és szomorúan tapasztalta,, mikor visszatették a bölcsőt, odacsípték a tűzfalhoz, ezért nem folyt ki a víz. Az anyós oldalon keresd és a bölcső felett van, alig látszik, kb 2-3 centit áll ki a tűzfalból, rajta egy gumicsővel.
-
stickermajom
addikt
válasz
sasa58
üzenetére
"Egy nem gyári hegesztést is be lehet kenni, valamivel, hogy gyárinak tűnjön."
De ez is egy olyan dolog, hogy azért nem Maseratit néz az emberek nagy többsége, 90%, hogy lesz legalább egy ugyanolyan autó a kereskedésben, vagy a következőnél 100 méterrel arrébb. Egy autó alapján szerintem nem szabad vásárolni, kb. 4-5 autó után azért szerintem elég jól fel tudod térképezni előzetesen már, aztán utána jöhet a többi.
Szerelőt én sem vittem még magammal, mert nem találtam olyan állapotú autót laikusként, amire érdemes lett volna elrángatni. Nem mondom, biztos engem is simán meg tudnak vezetni, de alapból nagyon kritikusan állok a dologhoz, talán ez majd segít kicsit.Én pl. nem egyedül mentem soha, hanem mindig volt velem valaki, aki ha nem is értett hozzá legalább beszélgetett a tulajjal. Nem szeretem, ha magyaráznak közben, mert nem érdekel

-
sasa58
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem meg egy laikus a belsejét jobban át tudja nézni. Egy nem gyári hegesztést is be lehet kenni, valamivel, hogy gyárinak tűnjön. Persze egy hozzáértőt nem lehet ilyesmivel megvezetni, de nem mindenki visz magával autószerelőt, ahogy én sem.
-
stickermajom
addikt
válasz
sasa58
üzenetére
"korábbi, karambolos előéletet elhallgatnak"
Mondjuk azt sose értettem, hogy ezeket hogy nem lehet észrevenni. Ha kalapálva, hegesztve volt a váz, akkor az egyértelmű.
Íveket, illesztéseket át kell nézni, minden apró jel árulkodik valamiről. Ha a lökhárító gyanús, az még a kisebb gond, megesik az olyan, de ha mögötte már cserélve volt alkatrész, vagy kalapálva volt, akkor én kapásból fordulok meg és megyek haza.
Át szoktam nézni mindent, általában már ekkor kiderül, ha valami nem stimmel, de bizonytalan esetben rá is lehet mérni az elemekre. Ehhez azért nem kell még autószerelői végzettség.
Mondjuk tény, hogy meg kellett nézni pár autót, mire hozzászokott a szemem.
Amitől jobban parázok, az a belseje, az elég nagy lutri tud lenni. Hogyan hajtották, csereperiódus, stb.Mondjuk ez a használtautó vásárlás ilyen.. Úgyis át fognak verni, csak nem mindegy mennyibe kerül ez neked

-
sasa58
tag
http://www.ma.hu/autohirek.hu/257714/Aki_ma_hasznalt_autot_vesz_azt_szinte_biztos_hogy_becsapjak_ezzel_a_trukkel?place=srss
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Részletes beszámoló a klíma kondenzvíz kifolyójának megnem találásáról.

Neten ennyit találtam:
Ha beindítod a klímát és alul nem látsz vizet csöpögni a kocsiból, akkor kondenzvíz kifolyó el van tömödve. (a kondenzvíz csak a párásabb levegőnél csapódik ki, ha nem folyik akkor elég száraz volt a levegő, és a kevés kondenzvíz így a kifolyás előtt elpárolgott.) Megpróbálkozhatsz kitakarítani: A kifolyót egy gumicső formájában a kocsi menetirány szerinti jobb oldalában kell keresni, valahol a tűzfal aljában.vagy a kardán alagút oldalában van. Egy viszonylag merev drótot próbálj meg ezen keresztül feldugni, és huzogatni, hátha megindul a víz. Ha nem megy akkor sajnos szét kellene szedni, mert valami odakötött a kifolyó nyílásába.Ótóval ki,felállóra fel,hogy kényelmesen heverésszek,matassak,tapogathassak alatta.

Időpont,és külső hőmérséklet (gatyarohasztó)
a kijelzővel ne idegelj. 

Szemben állva,a tűzfalon 5 cső jön le (alulról nézve)
És megy hátra el a végtelenbe
Az egész tűzfalat mm-enként többször áttapogattam,sehol semmilyen csövet,csőkivezetést nem találtam.
Középen lévő kardán alagút oldalát megvizslatni nem tudtam,mert végig le van burkolva
A burkolatot tartó csavarokat nem akartam kiszedni,mert esély van vá, hogy beletörik.Mivel nincs gondom,nem bántom.Mérgemben 5 perc alatt lebutítottam az AGR-t. Kíváncsi leszek mit szól hozzá.
-
haddent
addikt
Bírom ezeket a srácokat és ez egy valóban jó ötlet
mélynyomó a pótkerékbe 
-
haddent
addikt
válasz
sasa58
üzenetére
Előbb is írtam de megint nehogy magadra vedd: nem rád értettem, ennyi autó és km után biztosan óriási tapasztalatod van, user error alatt inkább lustaságra gondoltam eleve, de nyilván nálad akár valós probléma is rejtőzhet

A VVT szerintem nem szabadna, hogy mutatkozzon, inkább csak annyi, hogy 1.6 16v nem 100 ló hanem 116.
Traktorhang passz, szerintem (is) normális, ha nem akkor egyikőnk közül majd a szerencsétlenebbik megtapasztalja, hogy mi lesz a vége

Sportos terelgetésnél nekem egyébként pont sokkal jobb, akkor nem rángat szépen szereti is. De ehhez hozzátartozik, hogy én pl. lassan képtelen vagyok. Amikor úgy ülök be, hogy na menjünk ki kocsikázni lazulni egy fél órát, akkor is kb azt veszem észre, hogy messze van a lassúzástól, csak olyan normális
Melegen, leállítás után. Na jó, de külső hőmérsékleti tényező? Belső, motor hőmérséklet? mennyire és mennyi ideig volt hajtva előtte? 5 perc nagyon rövidke idő, itt akár fél perc is komoly diffi lehet.. Nem egzakt tudomány sajnos.. De mit vár az ember amikor a gyári 4.5 liter már túl agyon nagyon töltés lenne. 4 liter után full hidegen a nívó tetején túl volt már..
Ja és igen, Mobil1 ESP 0W-40 egész pontosan. Biztos túlzás, és simán elképzelhető, hogy nem "a legjobb", csak az egyik a legjobban közül. De ilyen árcímke mellett cserébe biztosan legalább "nagyon jó"
Csak arra vigyázz, hogy én mindig hordom magammal a tartalék fél-1 litert és a múltkor jól kiömlött hogy rohadna meg

-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
A gépkönyv szerint melegen, leállítás után min 5 perccel kell nézni az olajat. Hidegen nálam pl. megállapíthatatlan, mert tökig olajos a pálca, 2-3 letörlés után is. Mondjuk ez az 5 perc is érdekes, mert lehet, ha 15 perc múlva nézed már nem annyit mutat.
Nna Mobil 0W40-et akartam írni az előbb, úgy rémlik Te is azt használsz.
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Ez a user error azért kb. 300 k kilométer és 10 saját autó után egy kicsit erős, de lehet van benne valami. Ez az első VVT-kocsim és lehet ezért furi egy kicsit. Azért lehet, hogy van valami rafinált problémája, esetleg a bontott nem teljesen belevaló ECU miatt, vagy kicsit kopott a kuplung a fene tudja, vagy a kopott vezérlésmódosító kerekek miatt. A traktorhang valóban csak 2-3 mp-ig tart és csak a reggeli hidegindításkor, erre azt mondták, amíg nem dob hibakódot ne foglalkozzak vele. Most lehet, hogy megpróbálkozok a Mobil 5W40-es olajjal, mert a GM-et sokan szidják.
Sportos vezetés alatt azt értem, hogy az ember nem finomkodik a kuplunfelengedéssel, meg a sebváltással, hanem pakolgatja sorba, mint szél, jól kihúzatva, a kuplungról meg szinte leugrik. (Ahogy a múltkor belinkelt videódon csinálod.) -
Declare
őstag
-
haddent
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát amit itt felsoroltál abból nekem minden csak extra bonyolítás, költségnövelés, nehezebb és drágább javíthatóság, baromira nem kell. Én tényleg baromira igénytelen vagyok (nem félreérteni, igényes vagyok arra, ami nekem kell, csak nem nagy, nem sok az igényem), A -ból B -be eljutni, minnél jobb útfekvés (beleértve a motort, futóművet mindent), egy sima légkondi muszáj mert már ebben az országban is szét kell rohadni nyáron, de kb ennyi volt. Ilyen automata ablaktörlés meg is baxna az ideg amiket olvasni lehetett róla stb.. Meg annyi pénzért? Áhh... nem kössz
Majd ha futja egy 20-30 milliós Audira zsebből, akkor azt felextrázom, addig minnél egyszerűbb megbízhatóbb és erősebb legyen egy autó, a többi meg le van sajnálva.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy én vagyok a 0.01% és baromira nem a célközönség
sasa58 sebváltásnál rángatás az nálam user error (nem beszólás neked, de ez van, nálam ez az a kategória), írtam a múltkor is, nem fél-automata turbó dízel ez, add neki a gázt kicsit amikor váltassz. Sportos váltás alatt mit értessz? Ültem haverom automata valami sl mercijében, az se vált gyorsabban mint én ha nagyon odafigyelek, megint ugyanaz a szabály: nyomod be a gázt óvatosan, húzod kifele a sebességből, amikor érzed, hogy már akad akkor indul be a kuplung épp ameddig kell, közben már szinte benntvan a másik sebességben kuplung felrug de marha gyorsan akár és pici gázfröccs (vagy akár padló ha épp úgy tartja kedved). Ez működik, ez tény, ennél sportosabbat nem igazán tudok elképzelni

Olajhoz viszont valóban egész szép étvágya van akkor
Én most azt találtam ki, hogy reggelente nézem, teljesen hideg és lecsöpögött olajnál, így tudom garantálni, hogy mindig ugyanazt látom. (Azért emeltem ki, mert ha hülyeség akkor javítsatok ki, ne hülyítsem saját magamat is!)
A dohc-vvt csörgés nálad meddig tart? Beszéltük a múltkor is, ha annyi, hogy pöccröff-csatattatatatata-bümbümüm és ezután gyönyörű szép sima alapjárat, én nem hiszem, hogy gond lenne 1-2 másodperc miatt. -
sasa58
tag
válasz
Declare
üzenetére
Nem magával a váltóval van a bajom, hanem a kuplunfelengedés után felfelé váltásnál szinte visszahőköl a kocsi, motorféken visszaváltásnál meg túl nagyot ránt. Lehet, hogy bennem van a hiba, de 30 éve vezetek és ez a 11. autóm és ilyen bajom még nem volt. Ha nagyon odafigyelek és jól kihúzatom akkor néha sikerül simán váltani, de ez városi forgalomban nem mindig kivitelezhető.
A festékről meg annyi, hogy mire rájöttem már lefoglalóztam a kocsit és nem akartam elbukni.
Mindezek ellenére szeretem a dögöt.
-
Declare
őstag
válasz
sasa58
üzenetére
Sajna ez a hasznaltauto vasarlas ilyen
akkor ezt benezted, de meg igy is ne legyen egy szavad se, mert igazabol komoly költsegeid nem is merültek fel. A tanksapka nyito, meg a fek, hat azert ezek idövel megadjak magukat. Ennyi olajfogyi siman benne van ebben a motorban. Esetleg probalj ki masik fajta olajat.A valtast viszont nem ertem
mit jelent az, hogy valtasnal rangat? Vagy tul alacsony fordulatnal valtasz, vagy rosszul kezeled a kuplungot.
A H astra valtoja valoban nem egy fönyeremeny
de azert szerintem siman toleralhato...pedig aztan en tenyleg leirom, ha valamivel nem vagyok megelegedve 
Az ujrafenyezett elemek benezeset sem ertem. Mivel nem lehet a gyarival megeggyezö reteget ujra fujni, igy ha retegvastagsagmerövel körbe van merve a kocsi azt egyertelmüen latni kell, hogy mely elemeknel nem egyezik a retegvastagsag
-
sasa58
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igazából elég megfoghatatlan hibák, pl. szerintem sebváltásnál rángat (főleg légkondival), de már két szerelő és egy ismerősöm is kipróbálta és azt mondták, hogy ez ilyen. Sportos váltásokat egyáltalán nem tolerálja, amit megszoktam a twinportos 1.4-es G-nél. Pár napja beszart a tanksapka nyitó motor (15 ezer), vettem rá egy univerzális kulccsal zárhatót 2 ezerért. Egyébként 3,5 éves 66 ezerrel, de szerintem vissza van tekerve, valószínűleg egy bontott motorvezérlő van benne jó 600k km-el. Kicsit eszegeti az olajat is 1 - 1,5 dl/1000 km. A vezérlésmódosító hidegen becsörög, de ez típushiba. Lassan féktárcsákat is kellene cserélni, mert már elég szép válla van. Több elem újra van fényezve, amit benéztem, még rétegvastagságmérővel is. A bal oldali ajtóban v. ajtóoszlopban cicereg valami. Na így kapásból csak ennyi. Viszont jó drágán vettem 4 hónapja, de még nem tudom, hogy nagyon átb@tak, vagy csak kicsit.
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Kicsit túlkomplikálod 1-2 dolog alapján amit leírtam.

Mellesleg végzettség és kis szerencse nélkül valóban nehéz megélni. Faterom 2 évig volt főállás nélkül 3 diplomával csak azért mert az akkori polgármester így akarta. A pozícióból ahonnan kirúgták anno a mai napig nincs betöltve hivatalosan mert nincs rá ember és ez több mint 6 történt. Szüleim jól keresnek, magasan az átlag felett de ehhez nem kevés munka kell. -
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi, én csak kb 5 percig néztem alulról mert utána mennem kellett de nem igazán találtam meg

-
stickermajom
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Jah, én a menetközben záródó ajtókat sajnálom, hogy kivették. Meg is őrülnék, ha bezárná mindig az ablakokat, nyáron ha olyan a hely mindig résnyire hagyok legalább kettőt.
Amúgy olyan 10 méterről megy nekünk az ablaklehúzás távirányítóval, pont mire odaérsz lehúzza az összeset.

-
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
az automatikus ablak zarodas. Azaz ha zarod a kocsit magatol nem huzza fel az ablakot, csak ha nyomod a gombot.
Az üleshez annyit, hogy en vettem ilyen hatparnat, meg kartamaszt, meg övfeszesseg szabalyzo bigyot, hogy ne szoritsa ki a szuszt belölem az öv....igy egeszen elhetö lett a helyzet
, bar aki ezt az elsö üles komfortot tervezte, azt belekötöznem 2 hetig azzal az övfeszesseggel az ülesbe, ami alaphelyzetben adott... 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
No de a viccet félretéve,némi tájékoztatás a szerelés menetéről.
-
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Biztonsagi okai vannak, hogy kivettek en ugy tudom. Az ablak csak akkor zarodjon, ha tenyleg azt akarja a tulaj (azaz tartsa nyomva a gombot). Meg nem hatrany, hogy ha a tüzö napon alla kocsi resnyire nyitva lehet hagyni a ket elsö ablakot, hogy benn ne forrosodjon a levegö 100 fokra

En mondjuk gyakran hasznalnam az ablak lehuzo funkciot, ha tüzö napon megyek a kocsi fele es nyitom. Sajna a taviranyito valahogy eleg gyenge jelet ad es legtöbbször csak nagyon közelröl veszi a folyamatos nyomva tartast
elemet is csereltem, potkulccsal is probaltam, az eredmeny ugyan az 
-
stickermajom
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Ez csak első kiadásokban volt jelen. Utána kikerült belőle. Faceliftes kiadás után meg nem volt elérhető ez a funkció. Az enyémbe is volt REC, utólag aktiválni se lehetett.
Heh, szomorú. A mi 2005-ösünkben még lehet, nem értem ennek miért kellett kikerülnie. BP-n belül azért ennek van létjogosultsága. Nem mintha nem tudnám megnyomni a zárógombot, de akkor is.
Én az egyes ablakos variációt szeretném, ehhez nekünk kellett a REC, és OP-Commal lehetett aktiválni.
(#45233) Declare Ne is mondd, a franciaországi 1200km-es utunk mély nyomot hagyott bennem.. Vagyis inkább az ülés

-
Calogero
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
menet közben automatikusan záródó ajtók
Ez csak első kiadásokban volt jelen. Utána kikerült belőle. Faceliftes kiadás után meg nem volt elérhető ez a funkció. Az enyémbe is volt REC, utólag aktiválni se lehetett.
kulccsal lehúzható/felhúzható ablakok
Erre kétféle lehet.
1: a távirányító záró gombját folyamatosan nyomva tartásával lehet (nyitás természetesen nyitó gomb folyamatos nyomásával történik)
2: központi zár zárásakor automatán felhúzódnak az ablakok. Ehhez kevés a REC modul, kell hozzá egy ablakfelhúzó modul. 2007-ben ennek a modulnak 8000+áfa volt az ára.
Nálam az első módszer volt. 10 000 Ft-ot nem adtam ki egy olyan extráért amit soha nem használnék.
A 7 év alatt vagy ötször ha le voltak húzva az ablakok. ebbe benne volt a 2 műszaki vizsga is. -
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem ehhez meg a xenon jön hozza
Viszont az ülest -ha H astrat nezel- probald ki, mert az alap üles eleg gaz. Nekam akarmilyen is lesz a következö autom, az üles ezek utan valahol a fontossagi sorrend legelejen lesz.Telre felkeszültem jelentem
. 1 szezonos continental Ts850 Teligumi Ph!orumtarstol beszerezve. Amikor a kereslet es a kinalat veletlenül egymasba botlik 
16" 205/55, igaz csak T sebessegindexü

(#45228) F_Gergely ajjajjj, van otthon baj böven, persze
. Nem azert hegedülök en is Nemetorszagban, mert akkora a kanaan otthon. Viszont szvsz, egeszen az alap gondolkodasmodon kellene elöször valtoztatni es utanna lehetne eljutni a jobb elethez. Forditva ez nem megy. Atvihetjük ezt valami odaillö topicba, ha van ilyen mert jo tema 
-
F_Gergely
őstag
befeküdtem tegnap a kocsi alá, kerestem a klíma kondenzvíz kifolyóját de bakker nem találtam meg

-
stickermajom
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Nekem sincsenek amúgy különösebb elvárásaim extrák terén, digitális automata klíma, legalább GID kijelző, legalább CD30 MP3, 4 elektromos ablak (de kettővel is beérem, ha a többi stimmel), könyöklő, REC modul hátul, hogy 1-2 számomra érdekesebb dolgot tudjak aktiválni a későbbiekben (menet közben automatikusan záródó ajtók, kulccsal lehúzható/felhúzható ablakok). Ezeket igazából extráknak sem kéne hívni, annyira alap dolgok szerintem már egy ideje.
Ami még számít az a tempomat, ez már nem annyira alap, de nekem fontos lenne. De ezt berakják 30-ért utólag, vagy magam szerzek bontottan index kart és berakom, ha be van vezetékezve a kuplung. Bár ahogy olvastam Classicoknál pl. ezen is spóroltak már. Tudom, a többit is meg lehetne csinálni, de azért hadd ne legózzak már 2+ millió elköltése után fél évet.

Ha ezek mellé esetleg kerül egy automata fényszóró (bár ennek csak DRL-es autókban van értelme szerintem) és egy esőérzékelős ablaktörlő, annak csak örülök, de ezek nélkül bőven tudnék élni, nem is szempont keresgélés közben.
(#45229) sasa58 Mi baja?
-
sasa58
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Legszívesebben eladnám, mert nagyon sok nyűgje van. Négy hónapja van meg (3 éves) és már több bajom van (volt) vele, mint 8 év alatt a 2 évesen vett G-vel. De azért még kűzdök vele. Mindent megcsináltatok rajta, aztán eladom szaré huggyé.

-
haddent
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Az enyémben csak az első 2 ablak elektromos, sima, legegyszerűbb centrálzár, kicsit sötétített ablak, nyilván abs, de se esp semmi ilyen egyéb hangzatos faxság
, ködlámpa van, de talán még nem is láttam H -át anélkül, a hangszórók megvannak, de erősítőből pl már csak CD30 volt benne nem jutott még CD30 MP3 -ra se
, jó, repült volna az is kifele, de akkor is. Szóval enyémnél alapabb butítottab kétlem, hogy van, és fél éve is az volt a helyzet amit most írsz, főleg ezek mentek. Legalábbis abban a szegmensben ahol én nézelődtem (~2M, márkakereskedésből vagy nagyon megbízható helyről, szervízkönyves, max. 5 éves, minimum 1600ccm, csak benzin, csak sima 5 ajtós. Na ugye, hogy jól leszűkült a dolog
)Declare sajnos egyet kell értsek. Sok mindent a kormányra lehet fogni, de azt is a nép választja (ez nem célzás a mostanira, előzőre, következőre, általánosságban!).
F_Gergely az arányokkal valóban vannak gondok. De talán ha nem minden fiatal termékmenedzserpiárháerbölcsészpiacvezető akarna lenni/lenne

-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Tehat aki nem csempeszettel es szamlagyarral foglalkozik az nem el meg ma Magyarorszagon? Hat szerencsere en ezt latom. Valahogy nekünk is es eleg sokaknak megy ez tisztessegesen is. Ja hogy szamlakat venni es csempeszni egyszerüb....
Ezenkivül itt nem a megelhetesröl volt szo, hanem azzal inditottad az egeszet, ami nalam kiverte a biztositekot, hogy az "elelmes" vallalkozo, aki az összelopott 10-20 millas autojat ukrajnaba tankolja, majd megveszi hozza a szamlat es valszeg mellette behoz ezt azt....hat itt se ehezökröl, se raszorulokrol nem beszelünk, se evoluciorol.
Csak ez a nagy baj, amig ezt normalisnak tekintjük, meg "elelmesnek", meg evolucionak, meg stb, addig nem is fog Magyarorszag sehova se jutni

Ez nem ellened iranyul....altalanossagban.
Befejeztem

-
Markizmark
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
6-7 km legtöbbször, télen éppen kinyit a termosztát és már állítom is le. És persze ezen a távon sem tojásokon lépkedek, minél hamarabb szeretem elérni a megengedett sebességet. Valószínűleg ezért 8 liter a fogyasztás.
Pályán 40 km-eket szoktam menni havonta egyszer kb, odavissza 80, de akkor végig 140-el. -
haddent
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kettesben 60 az "kihúzás"? Mondjuk egyesben már alakul-gat-gat
60-nál meg 5-ös helyett jó az 3 -asnak is
Na ezért nincs ilyen 6 lityós fogyim 
AMD Power ne szomoríts, hogy mennyit pazarlok

sasa58 Sokat de nem rengeteget. Átlagban 5000 -ből 150km városozás jön ki. Az a baj, hogy sokszor mentem már tisztességesen, na nem ilyen 60-nál ötösben, de szépen értelmesen. De a végére mindig elkap az agybaj, megszakad néhány ér ott fenn aztán akkor vége a szép fogyasztási görbének

Ma is, valami parlagi fiatal meg akart indulni mellettem a dízel tuning puntoval vagy mivel, fej-fej mellett egy ideig aztán eljött a kettes ideje egy dinamikus indulás után (kb 3000-3500 ha már meleg). Ő be is vágta a kettest mert elfogyott én meg lepadlóztam 6000 ig
A folytatás nem kérdéses gondolom ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pályán nekem meglepően jó pedig 150 alatt nem igen megyek az meg már jó 4500 fordulat, de mégis, szereti, fekszik neki.
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Olvasván a vezetési technikádról már éppen meg akartam kérdezni, hogy így mennyit eszik a géped. Ez az ára a dinamikus, sportos vezetésnek és a folyamatos 3000-4000 ford. feletti közlekedésnek.
Nekem most 4000 km vegyes után 7,2 (60% Budapest, 20-20% országút és autópálya, pedig néha engem is elkap a gépszíj. 16XER. -
-
SPF
senior tag
Tegnap az automosoban letort az antennam felso fele. Mindegy, hogy milyet veszek, vagy kell figyelni valamire? G Astra
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Nem értelek. Senki nem mondta hogy erről példát kell venni DE:
Hiába puffogsz, a világ itt akkor is így működik. Szólásszabadság van de nem ér semmit. Kimehet 3 millió éhező tüntetni akkor is megmagyarázzák nekik hogy ők a hülyék. Egy szóval sem mondtam hogy példát kell róla venni de élelmes valóban mert megél. Tudom szép dolog az erkölcs csak abból nem fizeted be a számlákat, nem veszel a boltban semmit. Sopronban a klímás is azért zár majd be mert annyira szarrá kereste magát ugye? Az evolúció is az alkalmazkodásról szól semmi másról. Szerintem ezt itt le is zárhatjuk.SÖ: Igen olvastam. Aki megveszi a kocsit az szerintem jól jár vele, legalábbis képek alapján.
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Szerintem ezen nincs sok minden, amit lehet máshogy is látni. Az elsők között lökném valami nagyon mély söt verem aljára az összes ilyen pitiáner számlagyáros és adócsaló senkiházit, akik miatt az egész ország szív, élükön a tisztességesen működni próbáló vállalkozásokozásokkal....
na de welcome back opel topic
csak azért emellett nem tudtam elmenni, hogy nehogy már még az ilyeneket tekintsük példának és "élelmesnek". Az ilyeneket egy svéd társadalom kilöki magából, de egy német finanzamt is úgy megzsanettolja, hogy többet ne legyen kedve ilyet csinálni. -
diegho
nagyúr
Nekem ez az első autóm, ami a nevemen van és ez az első, amit nem ismerőstől vettem. Ez előtt volt az E10 corolla, azt egy gyerekkori ismerőstől vettem, aki meg egy közös ismerőstől vette. Az előtt volt egy 2002-es Avensis, amit toyota klubbon ajánlottak (93k km, első tulaj, szervizkönyv végig a lexus budában szervizelve), amikor azt adtam el, meg sem hirdettem, felírtam a klubbra, hogy lehet eladom, aznap már hívtak is és vitték az autót.
Az én merivám amúgy jelenleg még nem tuti jó vétel, mert pár dolog nincs megcsinálva rajta. Az egy dolog, hogy a klíma kompresszor hangos, de már 1-es fokozaton is tökéletesen hűt, de a futómű, vagy kormányműnél van valamilyen kopogó hang, ez mostanában jött elő, vagy akkor hallom, ha mondjuk megyek 90-el, jön a falu én ráfékezek és akkor koppan valami, ez lehet motor billegésgátló is, a másik meg pl körforgalomban egy koppanás, ez szerintem kormánymű, de teljesen stabil az autó. Lenne azért erre is mit költeni, de most még kicsit várnom kell vele, mert bármelyik nap jöhet a baba és kell az autó. Eladni meg amúgy sem akarom, pár évig meg szeretném tartani.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Milyen távokon mész vele? Mert amikor a mienk úgy van használva h reggel 2km, meg vissza délután 2km, hétvégén piacra le 5-5km, akkor bekéri a 8-9 litert simán.
-
gban
veterán
válasz
diegho
üzenetére
Nem rossz, de nem is ez a lényeg.
Az F Astrám 12 éve van nálam, 15 éves, igaz, "semmi baja", de rájöttem, lecserélni csak úgy érdemes, ha az ember egy tutira jó példányt fog ki. Az meg legegyszerűbb ismerősöktöl, akár innen is.
vagyis nyitot szemmel járok, nem akarom feltétlenül lecserélni, de ha beesik egy jó vétel, azt érdemes kihasználni.
Aki olvassa rendszeresen a topicot, az látja, mekkora szívások vannak a frissen megvett autókkal, vagy egyszerűen nincs megvehető. (ma H Astra körkép, nemrég egy srác a hűtő problémával F vétele után, stb.)vebbful: a tied is 60 lovas F?
Az enyém (15 év, 240e km) munkába járáskor átlag 6,5 (20 + 20 km oda-vissza, fele város, fele országút, ebből is 7 km nullás), pályán átlag 120-nál (ami 110), családdal, csomagokkal múlt nyáron pl. 5.4 volt. De pályán 6 alatt marad rendszerint, kivéve a tartós 140 (valós 130) mellett, úgy tuti megvan minimum 7.
De szerintem nem az autónk különbözik ennyire, hanem a lábunk
-
lsebestyen
addikt
Nekem most majdnem 3000 km-re jött ki 6,5L/100km átlagfogyi elővárosban. Nagyjából mindig hatvannal megyek 4 v 5-ben, de azért néha padlógázzal kell közlekedni, mert kihűl a pizza.
Egyik nap kettesben kinyomtam neki óra szerint hatvanig, sajnos nincs benne rpm mutató, de nem volt rossz hangja. 40 körül van rossz hangja kettesben, mert akkor éri el azt a frekvenciát amivel a kaszni nagyon beremeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Windows 11
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- RAM topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem nagyon tudom, hogy azt hogy lehetne hazavágni, gyárihibás volt? A csere (főleg újra) tippre biztos 100 ezer fölött lesz mert ilyen olyan csodaöntvény húdebírja. Én a helyedben elvinném valami jobb kipufogóshoz aztán heggessze meg és jónapot 

nekem szerencsem volt ugyancsak lizingelt ceges autoval 156 exer km rel 4 evesen hiheto es olyan is, sot sokkal jobb mint elvarhato lett volna. Az a 60 tuti nem 60 ezer km
de ahogy elottem is mondtatok nem a futas szamit hanrm a felhasznaloja.
első fékbetétet 75 ezer, hátsót 95 ezernél kellett cserélni. Nem hogy tárcsát . Sosem szabad kinyomni a kuplungot lassításnál, fékezésnél, és ha van idő inkább vissza váltani. Sokat számít a motorfék.

), zafira b-nél is, insigniánál is van ilyen, ez opel, így kell megszokni.
De valami miatt igen én úgy érzem/hallom, hogy rövidült a traktor, az alapvető bemelegedés (első néhány másodperc) és egyszerűen jó érzés, mert ezzel az olajjal nem lehet gond tutira 

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2015/08/14/20150814_220053.md.jpg)
![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2015/08/14/20150814_220124.md.jpg)

Persze itt nem rád gondoltam.

)
60-nál meg 5-ös helyett jó az 3 -asnak is