Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nálam az eredetvizsga annyi volt, kijött egy fiatal gyerek, fényképezett valamit, aztán ennyi. Csóváltam is a fejem hogy baszki, szarban leszek ha el kell adnom a kocsit és valami nem kóser... Egész eredetvizsga volt kb 5 perc és helyben nyomtatta is a papírt.
Mástól meg hallottam hogy felemelték a kocsit, motorszámot néztem meg ilyenek, nálam semmi ilyen nem volt.(#46177) trassher:
Belenyúltál a tutira de még mindig nem annyira mint én, hozzám képest te hibátlan kocsit vettél, szóval fel a fejjel
Ezek a költségek semmiségek, mondjuk drágábban is vetted a kocsit. Majdnem egálban állunk
Én mondjuk elégedett lennék már, ha nem zörögne a belseje... Most az az új hobbija, hogy a gyújtáskapcsolóban zörög valami de a tököm se tudja mi. -
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Már akkor is mondta aki csinálta hogy nem a legfényesebb. Ha akkor nem mondja akkor nem is tudok a dologról. Azóta egyszer már megcsiszoltam de rá 2 hónapra már ilyen lett. Ugyanez a műszakiztató nézte tegnap is és mondta hogy ez már gatyán van de menthető. Azért is akarom szétszedni és kiszárítani a szőnyeget mert ha most lekezelem attól még a nedvesség ugyanúgy ott marad.
-
beg
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Sőt, le is fényképezik. Nekem ott szóltak a rétegvastagság mérésnél, hogy a jobb hátsó elem fényezve volt (de cserélve és gittelve nem), de gyári technológiával, mert épp hogy csak vastagabb. Szabad szemmel fenyző mester sem mondta meg róla.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen ezt én sem értem igazán.

-
trassher
addikt
Holnap nagyon iparkodnom kell úgy látom.

A hatósági alvázszámmal ellátás hatósági díjai:-előzetes eredetiségvizsgálat:
a) Kis kategória (1400 cm3 hengerűrtartalomig) 17.000 Ft
b) Közép kategória (1400 - 2000 cm3 hengerűrtartalomig) 18.500 Ft
c) Nagy kategória (2000 cm3 hengerűrtartalomtól) 20.000 Ft
-átalakítási engedély: 11.800 Ft
-időszakos műszaki vizsga: 16.290 Ft
-alvázszám hatósági beütés: 4.000 Ft
-engedélyezett átalakítást követő első időszakos v. pótdíja: 4.600 FtÖsszesen: 50690 Ft
-
haddent
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
10 ezer alatt 4 deci az szerintem normális/átlagos. Gondolom akkor semmi kékes/fehéres/semmilyen füstölés, ez nekem tökre rendben hangzik. Én bele merném önteni ezeket, de tény, hogy a vércsere 10 ezrenként fontosabb, mint a márka. Vagyis együtt, de na, érted. Inkább sokszor és csak simán "jót" mint 1x megveszed a "húdejó" és aztán 80 ezerig bennehagyod mint az az Audi TT tulaj

-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
azta, az elsőnél 123e km-nél már tescos műanyag esztétikus borítást kellett a kormányra húzni, párat néztem, a kereskedéses 150-200e km(valós 2-300e)-se is éppen csak kopnak, 123ezernél mint az új, másik meg a hátsó ülés olyan retkes, mintha a homokot beborították volna és még le is van fotózva! gondolom a gondos gazda ezek után beletolta 10ezrenként a minőséget......
szerk: ott egy 200ezret futott kormány a 2-es opelben. na az ilyenre minek rakna valaki egy 400huf-os fost, ami még szarul is néz ki rajta?(nekem a yarison ilyen van(azon jól néz ki, meg igényesen raktam fel), de az a kormány véknyabb, meg cafatokban van a kormány anyaga is, de vígasztal, hogy mindé ilyen, kopik mint állat.)
-
-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezek mondjuk elég fapadosak. Se elektromos tükör se elektromos ablak. Az első linken lévőben is utólagos az ablak. Mondjuk akinek ezek nem szempontok annak jó választás lehet bármelyik. Úgy engedett belőle 100-at hogy nem kértem se a nullás gumikat se a szétütött alufelniket. 2 nap gondolkodás után adta volna 650-ért, majd újabb 2 nap után 600-ért.
diablo1984: A klíma még 40K lesz munkadíjjal, fényezés 60K körül de ebben benne van a 4 sárvédőperem is. Ezek után már szerkezetileg más gond nincs, a hátsó rugók is ki lettek cserélve múlt héten. Szóval ha nem jön elő egyéb gond akkor 1 millióban áll meg a dolog és akkor még nincs alufelni sem.
-
haddent
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
0W40 -es simán. A W előtti szám a hidegen mért viszkozitás, a W utánni a meleg. A 40 ugye az "sűrűbb", tehát melegen pont hogy picit sűrűbb. Hidegen meg 0, azaz nincs nagy különbség, nem zanzásodik hidegen. Hát nézd, lehet, hogy ebből beharap egy picit többet, de legalább egyből jó a kenés. Most ne fogyjon az olaj, vagy kopjon tovább, mi a jobb?

De erről mindenkinek más a véleménye. A nagy öreg "szakik" rá fogják vágni hogy "Na persze inkább 40w100 kéne bele már" aztán lövésük sincs róla mit jelent az mert nem olvastak utánna, pedig kb 5 perc.
Szerintem, ha a motor még működik, nem füstöl, nem repedt, nincs nagy és evidens baj vele, akkor egy finom és jó olaj akkor is jobb neki ha 100 éves a motor. Adalékokban meg nyilván köszönőviszonyban nincs egy mára már kommersz 5w30, egy kicsit ósdi 10w-40, meg egy vadiúj 0w-xx szuperhiper mini turbo dízelhez való fejlesztés adalékolása stb..
-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Az egészben az a vicc hogy autókozmetikás barátom bátyja most adja el a 99-es a4-es avantját. Nekem ideadta volna 700-ért úgy hogy adagoló felújítva, turbó felújítva, 4 új téli gumi, 1,5 fokos klíma, vezérlésben van 30.000 km, 1 éves fényezés, 1 éves kuplungszett és még egy rozsdapötty sincs rajta.

-
tibee77
őstag
Szevasztok!
Holnap vegre van egy kis idöm igy ät tudok menni Magyarorszägra, Sopronba.Lakik arra fele valaki?Ismer jo gumist esetleg autoszerelöt?Vagy legaläbb egy helyet ahol tuti talälok a gtc-re hätso ablaktörlöt?Elöre is köszi!
-
Cseri0058
őstag
Szisztok.
Eltört a hátsó díszléc a kocsinkon. Opel astra h sedan. Elég drágán lehet rá díszlécet venni. 62.500ft. Valaki nem tud valahonnan olcsóbban? -
trassher
addikt
Köszönöm a segítséget srácok, így már világos az elhelyezkedés.

Kickass: Felületi rozsda van rajta szóval nincs átrohadva a lemez. Hogy mióta ázik jó kérdés, remélem tényleg csak az esővíz elvezetők vannak eltömődve. Középboxnak remélem csak az alsó kardánbox részét kell kivenni.
AMD Power: Nem volt a legjobb vétel az már biztos, pláne a lenti kép tükrében nem.
Az viszont már biztos hogy még 1 évet adok neki aztán megy hahu-ra. Addigra lesz rajta új vezérlés, fényezés rendberakva, klíma és megint ott vagyok hogy csináltam egy jó autót amibe belefáradok és majd valaki jó jár vele. -
haddent
addikt
válasz
diegho
üzenetére
Nyilván bármi el tud rohadni, de (legalábbis H astránál) az csak dísz. Sőt igazából ha belegondolsz pont feltartja a folyást, anélkül egyenest menne az elvezetőbe ami lejt stb. Évi 1x lehet, hogy nem árt átmosni a dolgokat, pl. én tuti mindent nagynyomásúval lelövök tavasszal majd, de lehet, hogy télen is. Inkább fagyjon rá egy kis víz, ami amúgy is megtörténhetne, mintsem hogy sós szutykos szar rohadjon rajta hónapokig.
gzbotii Osram NightBreaker Unlimited kb. alap xenon de nem bírja sokáig. Ha kicsitk evesebbel is beéred akkor Osram SilverStar nem sokkal gyengébb de sokkal tartósabb és olcsóbb is. Olajszűrőből csakis Mannfilter, olajból néhány: Mobil1 ESP 0W-40, Mobil (egyes nélkül) 5W30 (valami hosszú nevű cucc), Castrol 0w-30, 5w-30, Liqumolly 5w30 (dexos2 -es).
Égőből, szűrőből és olajból is a legjobbak szerintem, nagyon nem lehet belekötni

-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Két kérdés. Mi a legjobb égő ami ajánlatok B Corsa fényszórójaba, minden fele mokolas nélkül? Úgy értve, hogy fényesebb. Nem akarok semmit beépíteni, és az sem kene hogy folyton kiverje a biztosítékot.
Másik kérdés, olaj témában. Most Aral 10W40 van benne. Mi lenne egy jobb minőség, árban akar duplája is lehet az Aralnak. Esetleg olajszűrő markát is mondhatok ami megbizható.
-
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Azért ez nem két napja ázik.
Az enyémen is vizes a kárpit, pontosabban a szivacs két hónapja, a klíma kondenzvíz áztatta el,de az alváz számom tökéletes. Nekem is szét kell szedni még tél előtt. Egyszer már próbáltam de nem sikerült kiszedni az ülést. Karosszériás ismerős szerint első ülések és középbox ki. -
w333
félisten
-
trassher
addikt
Uraim valaki tud mutatni nekem képet erről a vízelvezetőről? Hogy néz ki, hol keressem pontosan?
-
Mikuland
tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Lehet Én voltam?

Nálam a vezető ülés előtt volt víz, azóta nem tapasztaltam a nagy esők után.
Én azt a műanyagot felragasztottam szélvédő szilóval, nem esztétikus, de tart.
Nálam el volt dugulva a vízelvezető rendesen! Locsolni kell slaggal, bent meg nézni, keresni a vizet! -
SPF
senior tag
Hideg indításnál olyan hangja van a kocsimnak, mintha járó motornál még egyszer ráindítanék, vagy valami hasonló hang. Kb. 1 másodpercig van ez a hang. Tegnap jött elő a hiba. Ötlet, hogy mi lehet ez? 1.2-es G Astra
-
trassher
addikt
válasz
diegho
üzenetére
Átrohadva tuti nincs alatta mivel már volt kivéve. Pont akkor amikor haddent-nek is, insignia fúvóka cserekor. Mondjuk amúgy is cserés lenne mivel zavar hogy nem tart rendesen. Holnap ha kipakoltam a belteret majd slaggal elkezdem locsolni és meglátjuk hogy felül folyik e be a víz. Ha nem ott akkor vagy a klíma kondenzvize nem tudott kifolyni és kanyarban a szőnyegre folyt vagy alul van lyuk amit kétlek. Szerelőmtől direkt kérdeztem is hogy milyen az autó alja. Azt mondta itt csak gyári lyukak vannak, rozsda nulla.
haddent: Nekem pöcök ott nincs csak egy fémperemre kell rátolni és úgy tart. Holnap majd ránézek a vízelvezetőre is, éppen lesz rá időm.
-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Az pedig csak dísz. Nekem is el van törve 1-2 pöcök, még akkor tört el amikor cseréltem insignia fúvókákra a simákat, megkérdeztem profi szélvédőst, az dísz. Hát nem is tudnak tömíteni, nincs is odaragaszva csak úgy feszítve. Ha leszeded és benézel alá ott van a vízelvezetőcsatorna, rendesen festve, kezelve. Ott nem szabad, hogy baj legyen, ha rendben van.
diegho persze de hova? A vízelvezetőbe.. Még ha ki is cseréli akkor nézd meg hova folyik arról? A két oldalára, ami ugyancsak befolyik a vízelvezetőbe, ugyanoda

-
beg
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Azannyakeservit. Megnéztem, az enyém porszáraz, szépen olvasható. Ajtó szigetelés hogy van az anyós oldalon? Fűtés, klíma nem szivárog? Szélvédő tömítésnél is szeret behatolni a víz. Ennek nézz utána, mert hosszú távon átmegy lábhajtásba, pedálos moszkvicsnak meg drága

-
ElRamos
tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Opel Astra H Caravan típusú személyautót. Az autó Hollandiából jött, magyar tulajdonostól. A fedélzeti komputer értelemszerűen hollandul jelenít meg mindent. Van rá lehetőség, hogy magyarra vagy angolra állítsuk? A kézikönyvben nem találtam erre (nyelvválasztásra) vonatkozó részt. Opel márkaszervizben át tudják programozni?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv: ElRamos
-
trassher
addikt
Uraim valaki szedett már szét g astrát belül? A nagyszőnyegem nedves ezért rozsdás az alvázszám. Szóval holnap kompletten ülések és szőnyeg ki. Műszaki vizsgabiztos megnézte, azt mondta még esélyes hogy menthető. Ha nem akkor AF-es alvázszám cirka 60K-ért.
Ezt az akciót még eljátszom ha sikerül szerencsém van. Viszont ha ezután is nedves lesz újra a szőnyeg akkor nyáron megy az autó a háztól. -
AmunRa
senior tag
válasz
Findzs
üzenetére
Amikor kis gázt adtál akkor ment rendesen? Tojás héjas gázadás? Nekem hidegbe még rendesen is működik. Aztán ahogy melegszik és jobban nyomom egyre jobban három hengerezik.
Most raktak rá egy gyújtósort. Volt nekik, azzal nem csinálta. De amikor szervizes ismerős cserélte egy utángyártottra elején jó volt aztán 10km után az is elkezdte csinálni. De olvastam, hogy a gyárit jó venni, mert a többi elég hulladék.
-
AmunRa
senior tag
Sziasztok!
Most jöttem a péceli like autós csapattól. Motordiagnosztika, az csak annyi, hogy van Tech2 műszerük. Semmi hibát nem jelez a motor, de volt gyújtósoruk, azzal jónak tűnt a motor. Veszek próbából egy Delphi gyújtósort. Nem vagyok benne biztos, hogy ez lesz a megoldás.
A másik hibám a központi zárral kapcsolatos. Azt nem sikerült megoldani, valószínűleg a központi zár elektronika tönkrement. A hátsó ajtónál el volt nyíródva több kábel, egyik meg is volt pörkölődve. Na itt szerintem elég tré munkát végzett a szerelő. A megforrasztotta a kötéseket, de a kábelátvezetés közelébe! rátekert szigszallagot, nem a legjobb megoldás és mivel nehezen ment be befújta szilikonspayel. Az oldja a szigszallagot! Ja meg vastagabb kábelt vékonnyal akarta toldani először. Mondtam, hogy inkább hagyja, mert nekem nem tetszett ez a fajta megoldás. De erősködött, hogy már nem először csinálja így ráhagytam a dolgot. Ideiglenes jó lesz, de ez elég cigány szerelés. 8e-be került csak a kábeltoldás. Ami reális lett volna, ha zsugsorcsövezik, és ott toldja ahol előszőr mondta. Először azt mondta, hogy a vissza kell bontani a burkolatot a hátsó oszlopnál és ott toldani, meg a hátsó ajtónál. Csak gondolom nem volt könnyű áthúznia. Én nem megyek oda többet az biztos.
Ami tetszett, hogy van rutinjuk, ez a kábeltörést egyből kiszúrták. Meg esetleg ha tényleg a trafósor lesz a hiba, és megnézték Opeles szerviz műszerrel. Rég volt rajta gyári hibaolvasó.
Viszonyt ilyen szigszallagos gányolásért sajnálom a pénzt! Nem akar az ember tuskó lenni és hagyja, hogy szarmunkát csináljanak.Beszéltem egy ismerőssel aki Opel szervizbe dolgozott. Volt egy olyan füles is, hogy le van karmolódva a szelep, és amikor felmelegszik a motor, az elkezd izzani és azért rángat. Akkor ragad le a szelep. De ha ez a baja, akkor lehet szelepig leszedni mindet a motorról és mehet a gépműhelybe.
-
Kokkantas
senior tag
Fúú...[link] Na ez lenne a nagyon király családi autó.

-
Jofi81
őstag
Ha az akkunak két napos állás után 12,35V a feszültsége, megérett a cserére? Decemberben lenne 6 éves.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Annyira nem giga extra olcso 22 ert ez a rocket. 24-28k között megkapod a legnevesebb gyartok akkujait is (Bosch, varta, exide...). En azokban jobban biznek azert es azok közül valasztanek, de szerintem, ha ajanlotta is a haverod, nem lehet semmi bajod a rockettel sem....nem egy "made in teszko" akku 8k ert

-
F_Gergely
őstag
Rocket akksival kapcsolatban van valakinek infója? Egy ismerős tud cégen keresztül ilyet rendelni 72Ah-t tudna 22-ért, ők a cégnél ilyet használnak azt mondja jó meg állítólag a mercikbe is ez a cég rak akksikat.
Valakinek valami infó?
Én nagyobbat raknék be de sajnos csak 74Ah a max ami befér, ennél nagyobb már nem
-
AMD Power
titán
Nem rossz...

-
fcbarca
őstag
sziasztok.ma 100 km-t hajtottam az Opel Astra G be.Be akartam kapcsolni a fűtést,maxra tekertem,de nem fűt normálisan, csak langyos levegőt fúj.Mi lehet a hiba?
-
AMD Power
titán
Szerintetek ez nem megy állat!?

-
AMD Power
titán
válasz
haddent
üzenetére
Jó lenne egy ilyen hidd el...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ma megint rájöttem/megtapasztaltam ,hogy miért is vettem 5 ajtós autót. De jól is tettem. Sajnos nem rég meghalt a nagybátyám. Elég sok mindent el kellett hoznom tőle.
Ami befért az autóba.
- Egy felnőtt bicikli , nem összecsukható
- 3-4 telepakolt szatyor
- egy műfenyő
- 4 db festmény
- egy bevásárló kosárnyi szerszám
- mikrosütő
- egy kazettás magnó
- 4db szőnyegMeg mi ketten az autóban. Minden ajtó, csomagtartó rendesen becsukva, nem lógott ki semmi sem. Anyós ülésen csal a Muter ült. Lábánál sem volt semmi sem.

-
BaKeSZ87
őstag
Calibra

Ampera

Valmai SUV
Nem tudom mennyire valósak. -
7Sony7
addikt
F Astrában megnyekkemt a jobb magashangszóróm. (a tükörnél, gyári). Cserélte már valaki? Milyet érdemes bele tenni?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
A figyeléssel nem mész semmire,nem a kutasok kutyulnak,a tartálykocsik,már a készrekevert kutyult benyát engedik a kutak tartályába.
"....A biokomponensek bekeverésének mennyiségét a 2010-es magyar bioüzemanyag-törvény írja elő három évre előre, és minden, Magyarországon forgalmazott üzemanyagra vonatkozik: 2014. januárig a benzinben 3,1, a dízelben 4,1 százalékos bekeverést írt elő, 2014. januártól 2016. januárig pedig mindkettőnél 4,9 energiaszázalékos bekeverésre kötelezi a hazai forgalmazókat. Ez 7 százalékos térfogatrésznek felel meg, vagyis az üzemanyag ekkora része bioetanolt, illetve biodízelt kell, hogy tartalmazzon..."
Ha nem az előírt mennyiséget adalékolták,annál kevesebbet, azt a NAV-nak büntetnie kell.
-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Nekem még festék is van ráfújva amikor a lököst csináltam
Baromira nem érdekel, az nem a kocsi része, az csak egy retek cimke amit a hatóság rámeröltet 
gban nekem is fúrós, de csak azért mert így még ki is néz valahogy. Fekete műanyagkerettel, főleg ha még van valami reklám is rajta pl "opel gombos" vagy "aaa auto.hu" vagy mittomén, hát az kriminális szerintem.

Mai program eddig: saját (Hastra) kívül belül patyolatba vágva, leszilikonozva. Fastra kívül lemos, a múltkor kimaradt (fele) polír durva, polír magas fény, megint lemos, belül kitakarít, ugyancsak szilikonos cucc... hát jó menet volt

Egyébként Autoglym belső műanyagápolója csodaszer, nagyon szép lesz tőle és kevésbé ragacsos szar mint pl még a turtle wax szilikon is volt

-
trassher
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Remélem nem kerül sor a tesztelésére.

Findzs: Mosolyogtam én is mikor elolvastam de nem volt jobb. Vagy túl kicsi volt vagy akkora mint az utazótáskám.
A tálca jobb mint a másikban volt mert nem csúszkálnak rajta a dolgok + egy mérettel nagyobb is. 2100 forintot megért.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

600-ért vetted?

Valaki mondta, hogy olyan, mintha lötyögne a víz az ülése alatt. Neki is rozsdás volt az alvázszám.
Igen igen tudom pont ugyanezt mondják odaát.