Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Hú bakker, én imádom a nem gyári unalmas szar kipufogókat, a felni után a legszebb dísz, de 2x2 azaz 4 csöves kipuffot én semmire soha az életbe nem tennék, gyárilag is hülyén néz ki. Jó, de, 1 esetben tennék: ha az a 4 cső konkrétan 4 különálló cső lenne végig a leömlőtől, azaz lenne valós funkciója. De akkor is felesleges.. De ez csak az én véleményem, én személy szerint szeretem a tuningot és pl. konkrétan kipufogó soha többet nem kell gyári 1 autómra se, de a funkció és a látszat arányos kell legyen, nem úgy mint a tegnap linkelt 20 éves széttaposott "vagánykodó" bömbik

A motorháztető meg borzalom, és lefogadom, hogy egy deka vas nincs benne vaami műanyag gyanta genny. Ilyet max agyontuningolt japán jdm cuccokon.. tuti nem egy euron..diegho benzin? azért az nem gyenge. Nekem ~48 literből jó ha kijön az 500, meglátjuk. mondjuk gondolom nem ugyanúgy vezetünk akkor

-
diegho
nagyúr
2003 Meriva 1.6 Ecotec 881,4 km 58,58 literrel. Folyamatos klímával és kb negyede város.
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Eleg elteröen iteljük meg az eletet.....aki szamlak adas vetelevel keresi meg a kenyeret, en azt nem okosnak vagy ertelmesnek hivnam. Mint ahogy az autotolvajt is nehezemre esik ügyesnek hivni...pedig lassuk be, nekem nehezen menne ellponi egy kocsit.....
nyilvan a tankolasi szamlakbol meg azert lassan jön össze a 10-20 millios auto, gondolom a csomagtartoba is van par zarjegynelküli dolog....hisz ugye ertelmes....csak nem maszkal üresen

-
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Szerintem csak szimplán élelmes.
Vállalkozik, kint megtankol, itthon megveszi róla a számlát fagyipénzért. Nem legális de ma magyarországon mi az ami még legális? Havonta 2-szer tankolok, zsebben marad így 15 ezer forint amit elkölthetek másra, például klímaszerelők taníttatására.
Nem mellesleg van nem egy olyan élelmiszercsoport náluk ami 1000-szer jobb mint az itthoni prémium. 
De hogy On is legyek valaki vegye meg mert ha nem akkor eladom az enyém + a vesém és megveszem én.

-
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Nincs ott semmilyen helyzet hidd el nekem. Legutóbb kedden voltam kint.
Az ország keleti végében vannak harcok, a nyugati oldalon semmit nem veszel belőle észre lévén hogy Donyeck cirka 1495 km-re van. 
Én is csak azt tudom mondani amit látok, hallok. 20-30 milliós autókkal járnak ki vásárolni, tankolni és ukrajnában is járnak ferrarival, hummerrel, bentley-vel, stb. Azokba is csak kell tankolni valamit.
Ami viszont 100% hogy szerbiában ne tankolj gázolajat. Gyerekkori barátom apja volt kint céges ügyben tavaly nyáron. Egy teli tank ment bele ott visszaút előtt de országon belül már traileren jött. 2 éves a6, 4 porlasztó kuka, nagynyomású kuka.
Pont a szerelőnél találkoztunk amikor mesélte. -
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Nezd, csak azt tudom irni, amit irtam is
Mindenki azt tankol, amit gondol. AZt konkretan az autoszerelömtöl is hallottam, illetve neten, meg regen amikor olvasgattam ezt nagyon sok helyen irjak (kb ellenvelemeny nelkül), hogy minel keletebre tankoljak a dizelt, annal jobban füstöl/kormol es annal többet eszik. (konkretan az autoszerelöm mondta, hogy van par roman utakon hasznalt kocsi is, amit szerelnek, azt mondta összehasonlithatatlanabbul kormos, koszos az egesz rendszer, illetve van joval több osztrak, azok pedig altalaban joval tisztabbak, meg az otthoniaknal is. Az enyemre konkretan azt mondta, kb patyolat tiszta).Az adalekoktol es üzemanyag minösegetöl sok függ ez teny. Az otthoni ilyen privat kutak dolgaiba picit belelattam, meg ismerös dolgozott mol kuton, hallottam erdekessegeket...es ilyeneket sok fele lehet olvasni.
Na most ha ez igy müködik nalunk, akkor egy roman/ukran kuton mi lehet? Plane az ukranon, plane a mostani körülmenyek között.....eszembe nem jutna ott tankolni diselt....de mondom ez maganvelemeny azok alapjan amit fent irtam. Nem tankoltam ott, de nem is szeretnek es ez igy nekem eleg is

-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Jogos, elírtam, ott tényleg nagyobb a kéntartalom. Nem volt nehéz összekeverni, dízel témában nézelődök de itt is van aki azt mondja az alacsony a jó, más azt hogy a magasabb:
A gázolaj kéntartalmától nagymértékben függ a dízelmotor élettartama. A gázolajban jelenlevő kénvegyületek korróziót okoznak, valamint hozzájárulnak a lerakódások megszilárdulásához. E korrodáló hatásnak legjobban kitett alkatrészek az adagolószivattyú és a porlasztó fúvókája. A nagy kéntartalmú gázolaj a porlasztó üzembiztonságát veszélyezteti. A gázolaj kénvegyületei a motorba jutva nagyrészt kén-dioxiddá és kén-trioxiddá égnek el, amelyek erősen környezetszennyezőek, a megmaradó hányad szulfátként a részecske-emissziót növeli. Kialakulásuk főleg hideg motor esetén, a bemelegedés időszakában jelentős. Ezzel (is) indokolható napjainkban az a törekvés, amely szerint a motor melegítési üzemidejét minél nagyobb mértékben csökkenteni kell. A gázolajban levő kéntartalom káros hatását érzékelteti: ha a kéntartalmat 0,4 %-ról 1 %-ra emelik, akkor a motor elhasználódása 33%-kal növekszik.
A gázolajban jelenlevő kénvegyületek káros hatását adalékokkal lehet csökkenteni; teljesen kiszűrni nem lehet. A nyersolaj 0,2%-1% közötti kéntartalommal rendelkezik, az Európában jelenleg kapható gázolajok maximum 0,05% ként tartalmazhatnak.Ezért kell fejleszteni euro600-ra motort mert a kénhidrogének nem kicsit mérgezőek és még korróziót is okoznak.
Nem véletlenül öntik bele a 2T olajat a dízelek tankjába, nesze neked környezetvédelem.
Nekem nem kell bíznom benne mert látom, tudom mit tankolok. Magyar benzintől - gázolajtól láttam már autót megállni, ukrántól érdekes módon még nem és ezt nem 1-2 autó alapján mondom.
Itt egy másik adat is, elég érdekes:Az üzemanyag probléma megoldódott itthon is. 2005 jan. 1-től változott a helyzet, ugyanis a MOL csökkentette az összes üzemanyag kéntartalmát. 50 ppm-nél magasabb kéntartalmú üzemanyagot nem lehet forgalomba hozni. Ez mind a benzint, mind pedig a gázolaj kéntartalmára vonatkozik. A benzin kéntartalma 20 ppm körül van jelenleg, a gázolaj kéntartalma január 1 előtt 350 ppm körül volt, most ez is 50 alá ment. Az EVO üzemanyagok kéntartalma 10 ppm
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
kentartalom pont nem jo ha alacsony, mert annak hianya okoz kenesi gondokat

amugy ezt irtam, egy szivo benzinbe mind1 kb mit tankolsz, ha nincs benne uszadek, akkor mas baja kis tulzassal nem lesz a motornak. Egy dizel viszont kenyes rendszer. Ha nem megfelelö a kenes, az adalekok, akkor ezek a mai, kenyes rendszerek gyorsan bedobjak a kulcsot.
Nyilvan nem tudom milyen az ukran minösegellenörzesi rendszer.....de nincsenek illuzioim, hogy meg a Magyar is sokkal komolyabb es összevethetetlen egy osztrak/nemet rendszerrel. Ergo itt Nemetorszagban egy "kispista bt" kuton is gyakorlatilag azt a benyat kapod, mint a shellnel, csak adalekok masok. Azert otthon a "kispista bt" kuton mar nem tankolnek, az ukranoknal meg aztan plane nem

De ez csak maganvelemeny, no offens. Mindenki azt tankol amit akar, en ezekbe a milyen kamion mit visz, meg honnan....nem bizom

-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Nana, az ukrán üzemanyaggal semmi baj nincs.
Általában aki életében nem tankolt kint az mondja hogy szar. A gázolaj a magyart lekörözi mivel ott a kéntartalom már 5 éve is alacsonyabb volt mint nálunk.
A benzin pedig benzin, van ahová MOL kamion viszi az üzemanyagot mert az közelebb van mint a legközelebbi ukrán finomító. Háznál tankolásokból voltak gondok de ott a malacorrú passatos brigádok hozták a fele tank 92 - fele tank 95 kombót amit értelemszerűen szar.
Amúgy van egy konkrét friss példám is. Fater ignisében újkorától 90%-ban ukrán benzin van. 2006-os autó, 304.000Km és hétfőn lett benne benzinszivattyú cserélve, még a gyári.
-
Declare
őstag
-
Kokkantas
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
"- Egy dizel a sokkal nagyobb hötermelese miatt joval erzekenyebb a hidegen melegitesre/eröltetesre, mint egy benzin, amit igazan melegiteni sem kell, csak ne legyen szarra forgatva."
Na ezt fejtsd ki, mert szerintem nem így van. Egy dízel nem termel több hőt, mint egy benzines. -
Declare
őstag
válasz
Faserka5891
üzenetére
Persze, de a lenyeg a gyari allapoton van.
En ugy tudom, ha a gyarihoz kepest barmilyen atalakitast vegez az ember az auton, arrol hivatalos igazolasnak kell lennie, csak ugy mehet müszakira. Marpedig Te egy gyari dolgot kiszereltetsz es atprogramoztatsz.
Meg egy üveg sötetitö foliahoz is mübizonylat kell, hivatalosan
(#45168) F_Gergely jo persze ezzel en is tisztaban vagyok sajnos. Talan 5 ezer forint aztan a kormot okado 1 es golfra is ranyomjak a megfelelö helyen az euro5 plecsnit
azert jo lenne, ha lassan veget erne ez a rendszer 
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Műszakin?
Hogy a viharba ne, úgy vizsgáznak a kocsik, hogy azok a vizsgahelyen ott sem voltak...
Beszélgettem szerelővel aki vizsgáztat, mondta hogy nincs olyan autó ami ne kapna műszakit, csak fizesd meg. Ha rongyá van törve és 25x25 cm-es kiskockára van összezúzva akkor is simán kap műszakit... -
SÖ
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Fater az átkosban MAV-nál dolgozott, és mindig mozdony olaj volt a Mazdajában. Olyan 280 ezernél adta meg magát. Megrepedt a blok, de az sem az üzemanyagtól. Ettől függetlenül igazad van. Első kocsim egy svájci öreg Golf 1-es volt. Az első magyarországi Agip tankolástól megadta magát.
Beállt az üzemanyag szivattyú, mert svájcban elment úgy 185000 km-t, hogy nem volt előtte üzemanyag szűrő. (90-es évek) -
Faserka5891
újonc
gban, amikor reklamálással éltem ezzel kapcsolatban, pont amit mondtál első opciónak azt állította a szerelő. Elméletileg az van ECU-ban be lett állítva hogy érzékeljen mindent úgy hogy minden rendben van, ezt abból is lehet tudni hogy nem kapcsolja be a gép a tisztítási folyamatot, valamint amikor kiszedés előtt dugulást érzéket akkor pár 100 km múlva vészmódba dobta a kocsit, azaz nem ment 3500 fordulat fölé, és 80-100km/h nál gyorsabban. Ezért gondolom azt hogy a szerelő is megtette a tőle telhetőt, viszont valahogy ezt jelezni kellene a BC - nek is. Vagy drasztikusan kiiktatni azt a lehetőséget hogy ezt észlelje.
-
Declare
őstag
válasz
Faserka5891
üzenetére
"nem vagyok 100% osan kompetens a dologoban"
En meg aztan plane nem
nem elek ilyenekkel, söt el is itelem.Müszakin atmegy amugy az auto ügyeskedes nelkül igy?
-
gban
veterán
válasz
Faserka5891
üzenetére
Szerintem - kizárólag logikai alapon - nálad az történik, hogy a BC programja szerint kérne infót az ECU-tól, de az nem ad neki, mert kitörölték ezt a részt belőle, és ezért ad hibát a BC.
Megoldás kétféle lehet szerintem, vagy az ECU-ba beprogramozni, hogy mondja azt mindig a BC-nek hogy minden rendben e téren, vagy a BC-ből kell szintén kitörölni ezt a részt.
Hogy melyik megoldható a gyakorlatban, azt nem tudom, de ha így van, biztos nem te vagy az egyetlen akinél előjött a dolog.
Ha meg általános a jelenség, akkor tuti meg is találták már rá a megoldást.
De még egyszer, ez csak logikai eszmefuttatás, lehet hogy semmi köze nincs a valósághoz. -
Faserka5891
újonc
válasz
Declare
üzenetére
Declare, persze éltem is reklamálással, de én ezt két külön dologként kezelném, nem vagyok 100% osan kompetens a dologoban, de azt értem hogy ECU ban meg van határozva, kocsi rakatnyi paramétere, viszont szerintem a Bord computer külön kezeli, ezért az én kérdésem arra irányul hogy lehet e külön programozni magát bord computer, pl kiiktatni egy hibakijelzést. Egyszerűen megfogalmazva elvágni az utáját hibajelnek, mivel az autó kiválóan működik, csak a bord c. fut egy állandó hibajel.
Azt szeretném megérteni hogy ez lehetséges e vagy csak az ECUn kresztül? -
Faserka5891
újonc
Sziasztok,
Kérdésem fedélzeti számítógépekkel kapcsolatos, van egy gyári Opel Insigniám (2009) CDTI 131Le.
Szinte teljesen gyári állapotban, egyedüli amit változtattam rajta hogy kiiktattam a DPF(részecskeszűrőt), a kocsi vezérlő programjából ki is törölték az erre vonatkozó paramétereket, a problémám ott van hogy Bord computeren viszont folyamatosan "eldugult részecskeszűrő" feliratot látom, nem látom se fogyasztási adatokat se ODO -t csak a hibaüzenetet. Lehetséges e ennek hibaüzinek az egyszerű kiiktatása? Hogyan lehet ezt a bord computert programozni? Bármi nemű segítséget szívesen fogadok
Üdvözlettel.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ez tu lnagy altalanositasok. Ha a hasonloan kis kategoriat nezzük, mondjuk 2.0 turboig dizel benzin.
- Egy Dizel sokkal nagyobb nyomatek miatt sokkal jobban igenybeveszi az alkatreszeket. Lasd az en astram valtojat. Egy benzinesbe egy kuplung/valto nem igazan megy tönkre 150k km alatt.
-Egy benzinesbe sokkal kisebb vibraciok vannak, a kettöstömegüt, ha balfek a tulaj sem egyszerü kinyirni, ellenben egy dizelnel nem nagy kunszt.
- Egy dizel a sokkal nagyobb hötermelese miatt joval erzekenyebb a hidegen melegitesre/eröltetesre, mint egy benzin, amit igazan melegiteni sem kell, csak ne legyen szarra forgatva.
-A benzin sokkal kevesbe tud tragya lenni, mint a dizel. Az ilyen okosba tankolo huszarok a sz.r csencselt gazolajjal, sokkal elöbb eldugitjak a rendszert, mint egy benzinnel. Meg ugye az jobban is kormol, tömödik stb A tescos benzin is benzin, max kicsit vizesebb
- Dizelben ott a magasnyomasu rendszer, ami megint csak egy gyenge pont, ilyen sincs a benzinben.
-Ha varosban volt hasznalva, tuti kuka a dpf, egr, szivosor, hot mocsok. Egy benzin nem kormol, sokkal kevesbe fog eltömödni, mint a dizel. Ugyan ez igaz a turbora. Egy benzinnel szvsz nem igen kell turbot tisztittatni.Szoval ezek most csak igy hirtelen amik eszembe jutottak, biztos, hogy böven van meg
-
gban
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nyertél.
Odáig el se jutottam, ilyen leírás mellett meg se fordult a fejemben hogy tovább nézegessem
-
gban
veterán
Neszenektek részletes leírással hirdetett autó

Még annyit se tudunk hogy dízel vagy benzin.
Tudom, dízel-fanok, csak dízel lehet, mert keveset eszik és sok a lóerő
-
BigBlackDog
veterán
Meg aztán a külföldről behozott jármű (elsősorban Németből, Ausztriából) az nem magyar utakon futott/kopott és nem az itthoni üzemanyagot itta ("állítólag" van ebben is különbség pl. Németország javára a nálam tapasztaltabb emberek véleménye szerint). Mondjuk azt hozzá teszem, hogy mi is megnéztünk jó néhány külföldről behozott járművet. Sokuk 15 évesen is jobb állapotban volt, mint sok itthoni 8-10 éves lelakott társa. Viszont 10 perc alatt olyan apróságokat (pl. ablakemelő nem működik, lyukas a kipufogó) lehetett felfedezni rajtuk, amiről még a "kereskedő" (szellemű) eladója sem tudott (akart tudni), mivel nála csak 1-2 hete van. De egy próbát megérhetnek.
Saját tapasztalat alapján azt mondanám, hogy inkább pár évvel régebbi egyedeket nézzél meg, ami saját korának megfelelő járművek között már drágá(bb)nak számít. Ugyan vételár tekintetében soknak fog tűnni, de ha korrekt tulajt és előéletet fogsz ki, akkor minimalizálni lehet a későbbi meglepetéseket. -
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Egy behozott astra lehet sokkal jobb allapotu, mint egy hazai
(jobb utak, jobb üzemanyag, valszeg nem az ukran kuton tankoltak es a szerviz is lehet, hogy sokkal pontosabban volt tartva).(#45143) Pitu Mi leirtuk a velemenyünket, a többi a Te döntesed

(#45146) F_Gergely ez nyilvan valo....ezert olcsobb a hasznalt, mint az uj

-
gban
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Értem hogy miért repültek, de ilyen alapon az összes kereskedés miér nem repült?
Az, hogy valaki behoz egyet, nem biztos hogy rosszabb, mint egy itthoni, kereskedés által összetákolt, korában viszont széthajtott, nem gondozott példány - és ahogy írtad, tényleg ilyeneket találtál te is.
Óratekerési esély ugyanakkora (nagy) mindkettőnél, a tuti behozottnál viszont van remény hogy a kinti ember a kinti fizetéséből normál állapotban tartotta.
A magánember meg lecsapott rá, keres rajta némi aprópénzt, de amúgy rendben van az autó - szerintem simán lehet köztük ilyen is bőven. -
stickermajom
addikt
Olyan 85-15 aránynak mondanám a kereskedők javára. Sok értelmes Astrát, vállalható távolságon belül nem találtam magánszemélynél. Az M-es, főleg az N-es magánszemély által hirdetettek kapásból repültek.
A magyar autók életkorát átnézve a H Astrák még fiatalnak számítanak. Nem vagyok benne biztos, hogy aki összekuporgatott egyre az cserélné egyhamar, sajnos nem ez a realitás itthon a nagy átlagot tekintve. Aki meg cserélgetheti az autóját nem Astrát vesz

-
Pitu
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Sajnos a g astra-nál megtapasztaltam hogy benzinesre is lehet locsolni rendesen a pénzt (láncos vezérlés, hidrotőkék és a többi...).
A kiszemelt H astra ismerősömé szerencsére, ettől függetlenül egy komoly átvizsgálás vásárlás előtt nálam alap. Egyelőre nyaral, így nem tudom megnézni a gépet.Elég borús képet vázoltatok a jelenlegi H astra diesel használt piacról. Én is tartok tőle hogy nehogy egy kettőstömegű v. turbo felújítás előtti példányt fogjak ki, de laikusként pont ezért nézetném át szervizzel.
-
sasa58
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Azért az én classic III-am nem annyira lebutított. Négy elektromos ablak,tempomat, ESP, oldallégzsákok, automata klíma, ködvényszórók, hét hangszóró, bőr multikormány, ennyi jutott most eszembe. Motortér szigetelés viszont tényleg nincs.
-
gban
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Csak egy kérdés.
Mennyi volt ebből a kereskedés, és mennyi a magánszemély eladó? -
Gergőke88
addikt
Csak hogy gyorsabb legyek mint AMDPower

Mokka 1.6 CDTI teszt by Totalcar -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Tul van ez a kis benzines turbos pörögve, irtam mar többször. A kezdeti modelleknel van lancnyulas, de nem a vilagvege, hogy 60k km enekent kicserelteted. Ha meg nem balfek a soför es nem varosban 1000 fordulaton valtogatva jar vele, szerintem a koszolodas is ritka.
-
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
En most olvasgattam a kocsimrol, hogy milyen bajok lehetnek, miket erdemes atnezetni, meg most megy TÜV re, otthoni szerelövel elötte atnezetnem stb. Nagyon jo dolgokat talaltam a forumokon
.
Nem egy helyen irtak, hogy a jo 1.7 dizel H astra mar "arany arban" megy, mert egy nagyon jo motor, viszont van egy csomo lelakott kacat is. Azok is jok fenntartas szempontjabol az atlag dizelhez viszonyitva, mert olyan rengeteg baja nem igen van.
Szoval en ennek örülök, mert ezek szerint kicsi az eselye, hogy egyik pillanarol a masikra felrobban es költhetek ra milliokat
, a masik meg ha eladasra kerül a sor es lesz egy szep allapotu, jolfelszerelt, motorikusan tuti kocsim, akkor egy az egyben cserelhetem el egy M4 re 
-
Gergőke88
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Idén várható a "J"-ből a Classic, ha maradnak a régi hagyományoknál.
BigBlackDog: Nem lehet rendelni többféle extrát, motort stb. Általában marad 2-3 motorváltozat, és a full alap felszereltség (klíma, elektromos ablak elöl azt csókolom).
Továbbá sokszor magát a modellt is áttervezik. Anno a G-nél nekünk volt a németországi gyárban gyártott utolsó darabok egyike illetve egy Classic modell is. Pl. a motortérben a Classic esetén már nem volt a motorháztetőn belül hangszigetelés... -
stickermajom
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Igen, én is erre jutottam, hogy pont rossz időpontban keresgélek H Astrát, elkéstem vele kb 2 évet. Marad a J, mielőtt még elkezdik "Classicosítani" azt is.
(#45131) SÖ Ez azért szomorú, mert ha az ember nem is ért annyira hozzá, egy megfelelő szerelőt találni azért nem olyan nagy mutatvány. Bár abban is benne van, hogy a nepper haverja, aztán szépíti a történetet.
-
Gergőke88
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Aza baj a H Astrával, hogy az értelmesen felszerelt modellek már idősek, a viszonylag fiatalok meg a butított Classic modellek 0 felszereltséggel.
Én is 1,5-2m között keresem az utódját a mostani kocsimnak, elsősorban 1.6 benzin kombi H Astra volt a kiszemelt, de nincs belőle normális eladó. A j Astra meg kb 2,5m ft-tól indul (szinték 1.6 benzin, kombi), de már azokat nézem inkább azok fiatalabbak is. -
SÖ
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen eladhatók, mert a vásárlók 99% nem ért hozzá, de aki egy kicsit, az sem mert minden márka speciális tudást igényel. A csalásokkal meg a hatóság sem tud mit kezdeni, mert ők is hülyék hozzá. Lopnak csalnak hazudnak és minden hirdetés szövegében ott van amivel lefedik magukat. "Lehetnek eltérések amiért nem vállalunk felelősséget"

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
feltéve ha a benzines nem turbós, én mondjuk sima szívót semmiből nem vennék.
Benzinesnél ugyan ott a kettős tömegű, lehet hajtókarcsapágy, meg a tök tudja. Szerintem ha azonos kategóriájú dízelt és benzinest vetünk össze, kb ugyan annyi a szívás esélye, mindkettőbe bele lehet nyúlni elég mélyen. -
stickermajom
addikt
Ez valami katasztrófa, hogy milyen állapotú H Astra Caravanok vannak jelenleg a piacon. 1,7 CDTI-ből 1,5-2 millió között ezek a bontószökevény német import hulladékok, 2 fölött magyar "szervízkönyves" Classicok, olyannyira extrák nélkül, hogy gyakorlatilag egy drágább kocka Swiftnek felelnek meg. (nem bántom a Swiftet, beülsz-indítod-mész kategória, legkirályabb kisautó városi használatra) Szeretnék egyet a családban meglévő mellé, kizárólag saját használatra, de nem nagyon fog ez összejönni.
Ahogy nézem inkább a J felé kell néződni ugyanígy az Isuzu motorok, az 1,4T, vagy az új 1,6-os dízel környékén. Azokból van most nagyjából rendezett előéletű, kellemesen felszerelt, jó állapotú a piacon.Legutóbb 2,1-ért egy "nem volt ez az autó törve" Astrát néztünk. Motorháztető kinyit, a bölcsőn két ujjnyi széles hegesztés, végig kalapálva a váz.. De volt itt már 1,8-ért olyan "nagyon jó állapotban van az autó" Astra is, ahol a hűtővíz tartálya konkrétan száraz volt ki tudja mióta, mentek-e vele így stb. Szintén 1,8-ért egy másikon a turbóról gyakorlatilag csöpögött az olaj. Vagy a német import Z17DTR, amire felkerült egy kétes eredetű holland Z17DTJ vezérlés, de persze át nem lett programozva semmi, így az op-com is DTJ-nek látta, két alvázszámmal, élő kommunikációra nem hajlandó ECU-val..
Ezek az autók tényleg eladhatók itthon, vagy csak én vagyok túl szőrszálhasogató? -
w333
félisten
Basszus ... ezeket az autópálya feljárókat mindig kifogom

Dunakeszi Dechatlon -ba mentem és előtte kb. 1 km -el van egy körforgalom, naná hogy a harmadik kijáratot választottam (autópálya) na mondom f*sza én biztosan nem megyek fel ... szépen leálltam (vészvillogóval) és óvatosan a záróvonalon visszafordultam
kamerát szerencsére nem láttam (biztosan messzebb az autópályán volt) de ezt már a múltkor is megszívtam, remélem most nem lesz semmi belőle, különben pontosan itt fordultam vissza Link 
Aha ... szóval itt az első kamera Link, szerencsére biztosan nem láthatott

-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Tud valaki tájékoztatást kérni, hogyan tudom cserélni a váltó-, és kézifékszoknyát?
Esetleg képes útmutatót is elfogadok!
'92 F Astra
Előre is thx!

-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez is itte

Aszongya 7-800 ezerből nívós megjelenést, de csak a megjelenés számít, motorból nehogymár jó legyen
Isten idióta barmai.. a képmutatásért meg a látszatért bármit.... És az emberek 90% ilyen...Szomszédék is a második Audi kombi turbódízelt veszik, előtte a passat, mind hullik le róluk mert a szervízen tuti spórolnak.
Nem fogok hazudni, én is akarok egy direkt öregecske autót, de nem mindannapi használatra. Majd HA megtehetem, hogy van egy komoly megbízható első, és mellé egy hobbi amit bütykölhetek meg taposhatok meg állhat éveket ha épp úgy van.
-
Declare
őstag
Leirtuk többször mar....egy hasznalt dizel az elözö gazdajatol függö allapotban lesz erösen. Ha ismert az elöelet jo, ha nem, akkor könnyen lehet, hogy par hibat ügyesen eltitkol aztan, majd te ralapatolhatsz turbora, kettöstömegüre, dpf re, szivosorra fel milliot vagy többet. Egy benzinesnela kokler gazda fele ilyen karokat se ud okozni. Ezen kivül ha varosi autonak van hasznalva tömödik a dpf (ha van), egr, turbo, lehet öket tisztittatni, stbstb...
-
Pitu
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
A diesel és benzines kombik között nem láttam akkora árkülönbséget. A fenntartása lenne ennyire kedvezőtlen? Vásárlás előtt viszont alap hogy megnézetem szakértővel.
Kollégám kb. 3éve hajt egy diesel megan kombit. Kevesebbet járnak vele mint mi, de a kopó dolgokon kívül még semmit nem költött rá szinte. (faterja vette újonnan, kb. 8 évesen kapták meg) -
Declare
őstag
Nekem a 110 lovas van az szijas, szerintem a 100 lovas is, a 80 ast nem tudom.
Tovabbra sem vennek dizelt arra a hasznalatra amit leirtal.....
(#45117) vebbful azert en elkapcsolgatnam
nekem ez a best most....brutal jo design es technika....mondjuk azert ebben az automata is igen joféle már 
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Jaa az a 3 literes dizel az egy iszonyu jo motor. Nincs ezzel semmi baj, ahogy a nepper is irja, tenyleg tök jo duma. Ha ki tudod fizetni es nem faj az ilyen esetleges több 100 ezer forintos eves szervizköltseg, lehet az egy nagyon jo es szerethetö auto.
Viszont az ilyen aki igy indit, hogy "a skoda fabia utan eljött az idö a nemet premiumra....de a költsegek legyenek alacsonyak..." az egy idiota
Azert ha bmw t vennek en kezivaltoval vennem, vagy kormanyvaltos automataval. Mas nem kellene. Mondjuk igaz, csk ilyen komolytalanabb kategoriak vannak manual valtoval M4

-
deicide
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
170-nél már hatosba?? 210 után váltom el a 4-et.

-
Pitu
aktív tag
Tegnap megnéztük a benzin-gáz-os g astra-t. A kereskedő egyáltalán nem úgy viselkedett mint aki autót akar eladni. MIkor odaértünk 100K-val drágább volt az autó (1misi), nem tudta megmondani hogy működik-e a klima..stb.
8 éves kopott nyári gumik, akksi full lemerülve, motortérben elég sok olajsár, a gáz "beöntő" körül hólyagos volt a kasztni..stb. Így hagytuk.Egyre inkább a H astra felé hajlunk. Félek attól hogy a benzinesek ott is fogyasztják az olajat, így mégis dieseleket nézegetünk. Írtátok hogy az 1.7 CDTI-ből több változat is van. 80le, 100le... Ezek közül melyik az ajánlott? (ismerősnél 80le-s változat van, nem tudom mennyire képes dinamikusan mozgatni a kombi kasztnit) Illetve láncos v. szíjas a vezérlésük?
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Jól körül kell nézni és félre tenni az autó árának felét plusz költségekre. Így sok gond nem lehet. De 10+ "prémium" nem kéne. Amúgy sem prémiumok ezek, ha már itt tartunk, csak felsőbb kategória. Nyugaton olyanok ezek, mint nálunk egy nem túl öreg astra. Aki kint jampizik az porschével jár, nem úgy mint nálunk, hogy 10 éves bömössel.
Vicc. -
AMD Power
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Szenzációs. Nagyon jó dumák ezek.... de a sok idióta vegye csak csak meg a 10+ BMW meg Audit.... persze hitelre.
Párom barátnőjének a Palija is vett egy A4 kombit. Kb 10 éves. Mert ők nem ülnek bele bármibe. Jaja. Csak megdöglött benne a váltó. 400e. 6 hónapig állt az autó a ház előtt. Mi addig közel 4000km mentünk az Opellal. Ők meg gyalogoltak közben.
-
trassher
addikt
-
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Amit már megnézett azon állítólag nem rég cseréltek turbót, de most kifúj valahol a füst oldalon. 3 literes soros 6-os dízel. Teszt körön 170-nél kellett csak 6-ba tenni. Azt mondja nagyon ment a gép.
De a lényeg hogy ez a 2 misi kevésnek tűnik nekem egy 5-ös BMW-hez. Lutri.
Meg kell nézni jó pár ilyen autót mielőtt megveszi az egyiket. Ja és mindenképp manuális kell neki, mert drága az ótómata ha hozzá kell nyúlni.
Nem emlékszem, hogy valaha hallottam-e komolyabb BMW-t manuális váltóval.
Kicsit furán hat. -
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
nincs azzal baj, ha tudja ez mivel jar. Kicsereli, amit kell es lehet egy faja autoja. A baj akkor van, ha 2 milliot szan az autora es 2 millioert veszi meg azt a kocsit. Ha ugy kalkulal, hogy 2M + 1M kicserelni, amit ki kell az ugy ok lehet es mar lehet is fesziteni a kiraly utcaban
egy 3 millios astraba kevesebben fognak bepattanni, mint egy 3 millios E60 ba 
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
nálunk egyik volt sofőr vett igy bömöst.
Amit költött rá: váltó, kuplung, kettőstömegű, turbó, meg pár dolog a futóműnél
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Hegesztés topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon tudsz valami. Hány kiló a meriva?

Na ezt fejtsd ki, mert szerintem nem így van. Egy dízel nem termel több hőt, mint egy benzines.

kamerát szerencsére nem láttam (biztosan messzebb az autópályán volt) de ezt már a múltkor is megszívtam, remélem most nem lesz semmi belőle, különben pontosan itt fordultam vissza