Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Közben ezerrel olvasok utána, eddig annyit találtam, hogy 1-es fokozaton simán megy, 2-es fokozaton már az előtétellenáláson megy a cucc, igy elvileg ha az szar azért nem kapcsol kettesbe.
3000 Ft nem a világ vége veszek egy ventit azt lesz@rom, azt vagy jó lesz vagy nem
De a srác amúgy rendes, idáig bármit vette tőle mind jó volt pl: ABS kocka.
Hétvégén kicserélem aztán meglássuk. -
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Olvastam mi van az opc line csomagban. Erről 350-es brembo tárcsákat raktak át 4 dugattyús brembo féknyergekkel előre. 20-as a legkisebb kerék ami felment rá, az is a bontottról van. Sima opc line-ban gondolom nem adnak ekkora fékeket, legalábbis nem találtam ilyen opciót az opel oldalán. Ettől még lehetséges hogy opc line volt valamilyen nem gyári fékkel.

F_Gergely: Valahol kérdezz utána, meglepne ha csak 1 fokozatú lenne.
Declare: Már miért ne passzolna? 2.0 cdti biturbo + váltó.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
En ahogy ertem, akkor adott egy disel insignia, aminek a motorjait egy falabu tulaj amortizalja, meg adott egy opc insignia, aminek most a motorjat a sajat dizele helyere tetette. Mondjuk el nem tudom kepzelni, ilyet hogy lehet megcsinalni, hisz az egesz kipufogo rendszer, valto......szoval semmi nem passzol....de ehhez sem ertek

-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
A törött nem tudom. Annyi a történet hogy a 3 hónapos kocsit a tulaj a hungaroringen nekiverte a falnak elég szépen és bontják.
Akié az itteni kocsi az a beregdaróci gázátemelő telep vezetője már több mint 10 éve. Azt mondták nem kíméli a kocsit. Autópályán 200 az átlagtempó. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Elsö pillantasra, azt hittem volvo. Tiszta S80 as az elsö lapmpa/maszk
Nem rossz egyebkent 
(#44791) trassher azert 400k km alatt nem szabadna nagyon elhasalnia egy benzin motornak sem, az insigniak meg ugyis jobbara dizelek. Bar ha ilyen legozos a tulaj, akkor el tudom kepzelni, hogy hogy is sikerült ezt a 4 motort intezni...
-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Sziasztok, Z14XEP láncvezérlésnek, mi a csereperiódusa ?
Ha zörög, cseréled, ha nem akkor nem...
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, Z14XEP láncvezérlésnek, mi a csereperiódusa ?
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én azért egy ilyen Black OPC-el is gyorsan utat tudnék törni ha kéne.

-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Most az ülés meg a kormány kopását azt hagy ne vegyük már az autó részeként, baromira nem mindegy hogy egy 120 kilós férfi futár kászálódik és igazodik ki-be napi 100x vagy egy 40 kilós nő 1x beül meg 1x kiszáll

Egyébként maga a kuplung tud recsegni? Nem a váltó recseg, mert nem fog a kuplung? Ettől függetlenül jó nagy állat gyökér lehetett aki taposta ezt a 140 ezres autót, vagy csak szimplán fakezü, nekem lassan 180 ezernél még feszes a váltó.mohabá 007 pont ez, igen

trassher Nekem nem.. Ne értsd félre, nagyon szép dög és ha enyém lenne imádnám, de ettől függetlenül csak egy elegáns szép sportlimó nekem. Úgy értem, nekem ez nem az a kategória, hogy ha kivágja az indexet vagy villant akkor "húbakker el kéne takarodni", hanem inkább a "jóvan mit akar a pénzeszsák csak azé me ajudi? maj' vár mint a többiek is"
De tudom, gonosz és irigy vagyok 
-
AMD Power
titán
Ez egy érdekes hsz. Vajon mitől lehetnek ekkora , gondolok itt pl a kopásokra.

-
F_Gergely
őstag
válasz
Mikuland
üzenetére
Én pontosan igy zártam be a kulcsot most a balcsin

Mentünk volna vásárolni, kulcs a gyujtáskapcsolóban, 4 ablak leengedve, véletlenül a vezetőoldalon gomb lenyom, ablakok fel, ajtók lezárnak és helló....
Fél napig próbáltam kinyitni, aztán mázlim volt mert a szomszéd jött le este és lehozta nekem a pótkulcsot
(azóta is áldom az eszem, hogy mikor megvettem egy kulcsal a kocsit, első nap csináltattam egy pótkulcsot, utána meg rendeltem hozzá gyári kulcsot)Klímával nekem pontosan ugyan ez a bajom, hogy megnő a nyomás a rendszerben, mert a klíma venti nem akar 2-es fokozatban kapcsolni, csak 1esen forog.
(#44781) mohabá 007
Nálam a motor 85 fokra áll be, viszont ott már megy a venti is. 90 fokra megy ha városban tötymörgök a dugóban, de 90 fok fölé még nem igazán ment a vízhőfok. Azt nem tudom, hogy amikor a motort beindítom bekapcsol-e a venti... De majd megnézem. -
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
tényleg mostmár beugrott nekem is, hogy 92 fok a varázsszó ! ott kell nyitnia
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
A termo jó, teszi a dolgát,92 C foknál kezd el nyitni,107 C foknál nyit ki teljesen.
Ha ez zavar, lehet beletenni olyat, ami 71, 79, 87 C foknál nyit,de a vízhőfok attól nem lesz alacsonyabb.
A hűtőrács tisztítás,hűtővíz csere sose árt.Részlet a B vekim javítási kézikönyvéből:

Az utolsó mondatot pontosítanám:nem a termosztát kapcsolja a hűtőventilátort, hanem a ventilátor kapcsoló.Ha zavar a „magas” vízhőfok,olyan ventilátor kapcsolót kell beletenni, ami hamarabb kapcsolja be a hűtőventilátort. (Normál esetben 105 C foknál kapcsol be,95-nél ki) de van olyan,amelyik 88/83-kapcsolású.
-
haddent
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Jók az olyanok. Fater egy ideig vezetett a munkahelyen egy transitot. Na most az nem ijesztő nem aggresszív csak nagy. Csak ki kellet csapni az indexet már mindenki taposta féket és rántotta el előle ami csak volt
Egyébként ezek az új bmw -ék szerintem egyáltalán nem tekintélyparancsolóak. Számomra egy komoly nagy terepjáró (de nem ilyen hobbista bevásárlókocsinak indult X5 meg X6) hanem valami nagy micsu-nissan-ford miegyéb, az igen ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
amargo
addikt
válasz
Declare
üzenetére
akkor nem ment at
azt irtad "lejtő" lejton mindenki elindul 5 ben is, mert lejt, de azert megkerdezem, nem veletlen emelkedore gondoltál?egy baratomnak van egy nissan telepjaroja azzal szalitja a lovait, na abba beleulsz es az uton szoszerint meg a bmw is arrébb huzza magat.
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Autópályán, hogy tartani lehessen a 140-es tempót azért ott dolgozik ez a kis motor. Hiába a menetszél, jobban erőlködik, mint hűt. Én is észrevettem, hogy 100-as tempóig hűl jól a motor (nyári melegben). Ez fölött elkezd emelkedni a vízhő.
Nálam is majdnem 100 fokot ír, amikor taposom pályán nyáron. Városi araszolásnál (1-2-3-ban) ilyen 38 fokban kell a venti is. -
trassher
addikt
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Előfordulhat. Arra lennék kíváncsi ,hogy ha autópályán ahol hűtő a motort a menetszél, az olajnyomás a csúcson van akkor dugóban mit produkál az autó?
-
Mikuland
tag
válasz
trassher
üzenetére
Köszönöm az okítást!
Az előzményeid olvasva Te is átmentél az okosításon sját tapasztalat útján.
Mikor nyomtam a gázt 1000-2000 fordulat közt rendesen dolgozott, menet a ventillátor is szépen.
Megnézzük ezt az ellenállást! A klíma venti alján kereshető?
Holnap interjúvolom a szerelőmet,hogy tud-e valamit hozzászólni....
-
trassher
addikt
válasz
Mikuland
üzenetére
Azért enged a kuplung mert látja a klímavezérlő hogy nem csökken a nyomás. A tekercs és a kompresszor védelmében leold ezáltal nem hajt. Szerintem nézesd meg vele a ventillátor előtétellenállását nehogy úgy járj mint én. Egy lelazult előtétellenállás miatt dobtam már ki 75K-t az ablakon, cserébe még mindig nincs klímám.

Na meg mi az hogy 1000-res fordulaton dolgozik rendesen? A hűtőventillátort az előtétellenállás kapcsolja kisebb vagy nagyobb fokozatba a hűtőközeg nyomásérzékelő jele alapján. Nagyobb nyomás -> nagyobb fordulat. Ugye minél melegebb a gáz zárt rendszerben, annál nagyobb a nyomása.
Mondanám hogy sajnos tudom ezeket a dolgokat az utóbbi másfél - 2 hónap történései és utánaolvasás után de jobb így tanulni mint könyvből.
88K egy autóklímás tanfolyam, egyetem után gondolkodom rajta hogy elvégzem. Ha így lesz lesz topikkedvezmény
-
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Helló! Én itt találtam megoldást rá és meg is csináltam egész könnyen.
Vigyázni utána, mert ha bent marad a kulcs és véletlen lenyomódik a vezető oldali gomb, lehet futni másik kulcsért!
Klíma ápdét:- klímahűtő csere kész, újratöltve, tisztítva. Laza 50- es, egy hiba egyből, nem engedi feljebb az alapjáratot és 25 bar-íg felmegy a nyomás akkor enged a szervó!

Városba nem használható, műszerész kéne, vagy szakszervíz talán a beállításra
.. -
gban
veterán
A linkelt megoldás akkor jó, ha nem zár a termosztát.
Nála (és nálam is mindig így romlott el) pedig nem nyit.
Vagyis akkor nála is az van ami nálunk: mégsem annyira egyszerű sajnos a csere.
Így javasolt először más irányú keresés.
Akkor termosztát szerintem, ha túl hamar melegszik a víz, ha nem melegszik hamar, csak túl meleg lesz, akkor lehet, nem valós értéket mutat, vagy tényleg koszos a hűtőrendszer. -
trassher
addikt
Holnap ha valóban szakadt a mágnestekercs akkor felrakatom a helyére a régit és kész. Már úgyis kifizettem a szettet, ha visszaküldöm és ülnek rajta 3 hetet akkor sem leszek előrébb.
-
tresh
veterán
Nem tudom nekem az G astra sose volt a nehezen szerelhető autók között. Barátomnak is az van csak neki 1.6 16v de még ott is táncolni lehet annyi hely van. Az 1.4 be meg focizni lehet bent
De tény hogy le kell szedni a vezérlést de az nudil már ha valaki csinált ilyet. amúgy meg van alternatív megoldás is [link](#44761) (Bundás): ha lassan amúgy is esedékes a vezérlés csere akkor szerintem egyértelmű mi a megoldás és legalább nincs több fejfájás arra se

-
(Bundás)
addikt
Köszi a válaszokat. Szívem szerint egy hűtőrendszer takarítással kezdenék, mert elég büdös a víz ami benne volt; és sokáig állt az autó mielőtt megvettem. Ötlet erre (szer)? Víz leeresztés mennyire komplikált?
Két út van ezután, hűtőcsere, amiből használt rizikós, új 15e Ft. A másik a termo csere (3e), és akkor már vezérmű és vizpumpa csere se ártana ismerős szerint, mivel oda dugták a termot. Ez egy 23 ezredes újonnan.
-
BigBlackDog
veterán
Még kicsit nehéz lenne, (egyelőre) nincs a közelembe a járgány. De alvázszám alapján itt megnéztem, az'mondja az oldal, hogy gyárilag csak 6 hangszóróval szerelték.
Viszont lenne egy újabb kérdés, ami felmerült. Mennyire bonyolult átállítani a központi-riasztó működését, hogy zárásra felhúzza automatikusan az ablakokat is (az ablakmozgató motorok működnek rendesen)? Jelenleg első gombnyomásra zárja az ajtókat, másodikra pedig reteszel és riaszt, ha jól emlékszem.
-
Markizmark
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
Az enyém is ilyen forró fejű, talán koszosabb a hűtő.
Télen-nyáron legtöbbször 95 fok a víz, pályán 140-el karcolja a 100-at meg városban sok araszolásnál is. 100 fölé akkor ment amikor nem kapcsolt a venti ... X14NZ motor. Egyébként szerintem ez egyáltalán nem káros, sőt. Inkább így legyen mint folyton 90 fok alatt. Télen legalább van jó fűtés. -
gban
veterán
-
Declare
őstag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Nekem is soknak tünik az a 100 celsius. Elvileg ott a motor nem erölködik tulzottan, viszont nagy a menetszel/hütes.
Nekem ilyen tamponal a 90 fokot sem eri el a viz. Ha meg van eröltetve palyan, emelkedö, padlo, akkor megy 95-97 fokig. Ez mondjuk 1.7 dizel, de akkor is az a 100 fok 100 km/h körül gyanus.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
F Astra motor üzemi hőfoka mennyi? A víz 100-120-as temponál 100 celsius. Városban a venti néha kapcsol be. Van aki azt mondja, hogy ez normális, hiszen 95-105 fok a gyári üzemije, viszont Opel szervizes szerint ez nem jó, lehet termosz, hűtő, vagy hengerfejes.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen en is azet irtam mar parszor, hogy drukkolok nekik, mert tenyleg dolgoztak vele....
mondjuk azert az a brutalisan laggolo navi eleg ciki, de hatha a sorozatgyartasba be tudnak epiteni a Pentium3 asnal erösebb procit is
A baj az araval, hogy a 6 millio az a fapad 1.4 benzin kb. Az erösebb dizellel, par extraval 7-9 milla, ami azert komoly piiincz egy kis teljesitmenyü, kis kategorias autoert....meg ha menö az ülese akkor is

-
-
törölt tag
válasz
haddent
üzenetére
Én nem nagyon tudok ere válaszolni de kb szeirntem olyan az összehasonlításod, mintha azt mondanánk:
az 1990-es 1.4 corsa ugyan azt tudja mint egy mostani 1.4 -es.
Ez nem igaz mert van még millió tényező ami számít. lóerő, nyomaték, forma , súly stb. ahogyan a kolléga is mondta, két egyforma lóerejű autót nem lehet összehasonlítani a csomó más érték miatt.
ne érts félre, nekem 1.6 benzin autóm van,100 le, de sokkal jobban szeretek szintén 100 lóerős dízelt vezetni. mert kevesebbet fogyaszt és nyomatékosabb.
-
Declare
őstag
Na hogy egy kis on-t is vigyek a topicba

3 angol video a K astrarol

Astra K Nagyon tetszik...de basszus, ujonan egy ilyen az erösebb 1.6 dizellel 9 millio

Astra K aerodinamika cikk az nemet, de a video angol

-
Declare
őstag
Ne önts több olajat a tüzre
En ugyan igy tapasztalom. Emelkedön autopalyan, ha megfogja valami a sort es utanna "rajtol a mezöny a belsö savban" a szivo benzinnek ki kell allnia hasonlo teljesitmenybe. En a 320i bmw t (e46) pl siman elhagytam emelkedön gyorstasnal, söt egyenesben gyorsitasnal is 100-140 között is tavolodott. Aztan ugye az enyemböl ott elfogy a delej, abban meg van tartalek 
-
tresh
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
De ha akarok a benzinessel is megyek 200-al és igaz 5-6 ezres fordulat körül, de fel tudok mászni úgy a dombra 160-al mint a kormoló 140 lovas Passat.
Nem vita generálásból de ezt megnézném. Pont hogy emelkedőn véreznél el a benzinnel. Volt pár autóm mind benzines volt és mai napig imádom a benzines gépeket de a diesel nyomatékossága nagyon sok esetben utolérhetetlen. (még mindig szívó benyáról beszélünk) csak egy rövid példa 80-nal 2000rpm -el közelítem meg 4 be az érdi emelkedőt amint elérem az emelkedő alját parketta és mire a tetején vagyok 160-170 nél járok ugyan ez benzinnel max 110-120. Ha már úgy mész a benyással hogy 3 ba 4000-en forgatod akkor is elfogok menni melletted váltás nélkül erőből. Ha az 1.6 vti civic elfogy ott mellettem akkor a széria 1.6 elvérzik. Pedig a vti nagyon tud menni főleg 5000 fölött ( sík terepen a picsámra ver nagyokat )

-
trassher
addikt
Örüljetek velem.

Opel Magocsa Mátészalka. Minden szép és jó, kínáltak kávéval - üdítővel. Jött a szerelő hogy nem jó a mágnestekercs. Az áram eljut hozzá de nem húz be. Oké, kifizettem a diagnosztika árát ami 3500 forint volt. Hívtam a Zs+U Kft-t ahonnan rendeltem a cuccot. Vissza kéne küldeni az alkatrészt beszerelési számlával + a kitöltött garancialevéllel amit elküldenek mailben. Ha beérkezett az alkatrész elküldik garanciális bevizsgálásra ami 2-3 hét a telefonos ürge szerint. Szerencsémre ha jól gondolom akkor egyben kell visszaküldeni a szettet vagyis holnap vegyék le, rakják vissza a rosszat és fizessem ki a szerelést természetesen. Ha szerencsém van ami eddig nem volt akkor csak a hőbiztosíték mint ki az új tekercsen. Akkor belerakatom azt újra mivel már azt is megvettem vagy 3 hónapja és akkor nem küldök semmit sehova.AMD Power: Én főúton járok óra szerint 110-el ami a valóságban 105-107 körül lehet.

-
Declare
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Igen, sokan elkövetik ezt a hibat, hogy megveszika dizelt mert az ugye kevesebbet fogyaszt, csak nem arra hasznaljak, amire valo es nem ugy hasznaljak ahogy az kell. Ez esetben szivas az elet velük sajnos.
Nekem most eri el hamaosan a szettekert, ezer sebböl verzö dizelem a 200 ezret

(#44741) trassher figyi, ennyi szopas utan a nagyszamok törvenye alapjan jönnie kell mar valami jonak

-
F_Gergely
őstag
Én a saját tapasztalatomból csak annyit, hogy nálunk a kocsi beálló egy relative meredek lejtő. Tesom beáll a benzines kocsival és utána félig leégetett kuplungal megy ki mert a motort pörgetni kell de ugye közben ott a kuplung...
Én simán egyik lábam a féken, másikkal engedem a kuplungot majd érzem hol fogta meg az autót. fékről le is léphetnék azonnal mert a kuplungal fogom az autót nem tud hátra gurulni. fékről rá a gázra és pici gázzal minden féle erőlködés és motorpörgetés nélkül kiállok.
Tesom meg kereket pörgetve felszántja a ház előtti részt
Vagy pl jövök pályán jön az emelkedő tempomattal megyek egyenletesen tükörből meg látom hogy pár autó elkezd lemaradni. Múltkor meg is kérdezte haver, hogy miért gyorsítok, mondom nem én gyorsítok ők lassulnak be
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Hát éppen ezaz, onnan indult ez az egész, ha emlékszel, hogy Ti kijelentettétek, hogy kb. csak a nyomaték számít, erre mondtam, hogy azért nemár?
Elolvasom az oldalt amit küldtél, érdekel 
És amit most írtál, az már most sokkal elfogadhatóbb számomra. Mostmár legalább volt szó áttételezési különbségekről, futóműről meg miegyébről. De alapvetően annyi, hogy "több nyomaték, szélesebb tartományban" nekem még nem mond(ott) semmit, ez így máris jobban hangzik
tsigalko87 igen ez számomra még mindig kérdéses, mindezzel együtt.. nem bizonygatni akarok én, nevetséges lenne. Egyszerűen érteni.. és ahogy mondod, szerintem megmássza ez is a himaláját csak nem alapjáraton gázadás nélkül kuplung felengedéssel hanem mondjuk 5000 fölött. És őszinte leszek, ez az én személyes tapasztalatom is (mind úgy, hogy én ültem a sajátomban és jöttek a dízelek mellettem, mind fordított helyzetben). A kényelmes vezetési stílus / praktikusság / hasznos tartomány nem kérdéses viszont

-
#TOTTI
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nekem volt 1.9CDTI (DT-88kw) 23e km (2 éves korában vettem) (lásd 1. hsz.), vehettem volna most is olyat, de tanultam a korábbi hibáimból, ezek a dízelek 8-9 évesen 150-200e km körül ezer sebből véreznek.
A mostani 1.6 (XER-85kw) 41e km-errel nagyon tetszik, sokkal jobb a karaktere, 1-2 fővel utazunk általában rövidebb távokon, sokkal jobban megfelel a célnak, mint a széttekert dízel.
Annak ellenére, hogy a dízel a hasznos tartományban valóban jobban ment, még a közel 250-300kg többletsúly ellenére is.
De ha akarok a benzinessel is megyek 200-al és igaz 5-6 ezres fordulat körül, de fel tudok mászni úgy a dombra 160-al mint a kormoló 140 lovas Passat.
Ésszerűen élek így úgy gondoltam még egyszer nem szeretnék dízel befecskendezőre költeni nettó 400 ezret, mert nem engedhetem meg. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
azt ersd meg, hogy a loerö önmagaban egy adat. Önmagaban semmit nem jelent. Ha ezt nezzük a kombino 1000 loerös, akkor az 10x jobban gyorsul mint a tied? Azaz 1,1 masodperc alatt van 100 on. Nem.
Loerö, nyomatek, hengerürtartalom, valtoattetelezes, tömeg, gumi (merete, tipusa, mintazata, allapota)................stb ez mind befolyasolja a 0-100 adatot, amin lovagolsz. Attol meg mert 0-100 on jobb az 1.6 szivo, üres tömeggel merve, nem jelenti azt, hogy 80-120 is jobb, vagy terheles alatt.
Vagy pl ha betenned decide OPC motorjat a tiedbe, sok sok masodperccel elverne az opc akkor is, mert a valto, futomü, hajtas semmi nem arra van beallitva....teljesen mind1, hogy papiron a kettö autonak hajszalra megeggyezne a loereje, nyomateka.
A lenyeg, hogy a tök mas a ket motor, mashogy viselkedik. A benzin üresen jobban gyorsulhat 0-100 ig, de mashol meg a dizel lesz a nyerö, de ilyen adatokat senki nem nez, hogy mondjuk 15%os emelkedön gyorsulas, vagy +4 felnöttel gyorsulas stb

ez valami hasonlorol ir, en most at nem olvasom, de beleolvasva kb azt magyarazza, amit mi is
-
haddent
addikt
válasz
üzenetére
Na, akkor fordítsunk, mostmár nem mondok semmit, csak kérdezek:
Teljesen labor körülmények között, elméleti síkon, életszerűtlen és nem hétköznapi helyzetben, miért nem mindegy, hogy honnan és milyen áron nyered ki az (azonos) max. teljesítményt ha azt valóban közetítetni tudod az út felé?
Életszerűtlen, csomó praktikai és kényelmi szempont (váltás, fogyasztás, élettartam, szenvedés stb..) figyelmen kívül maradt.
-
törölt tag
válasz
haddent
üzenetére
Nincs olyan hogy azonos köbcenti, azonos lóerő és azonos 0-100 teljesítmény.
1.6 benzin 100 LE, meg egy 1.9tdi is 100 le.
Ás ahhoz hogy kb ugyanúgy haladj a benzineseddel, ahhoz 2x akkora fogyasztás fog párosulni. (sarkítva)Egyes octavia 1.9tdi (sima adagolós motor) 100 lóerő, 5l körüli fogyasztás. Ha én úgy akarok haladni a szintén 100 lóerős de 1.6-os vectrámmal akkor meg 9 liter. ha meg azonos köbcentis vectrában ülnék akkor az meg vagy 120 le vagy nemtudom mennyi a 2.0
Te amugy vezettél már dízel autót hosszabb távon?
-
tresh
veterán
válasz
haddent
üzenetére
azonos 0-100 gyorsulással, akkor hogy lehet rávágni, hogy az egyik dinamikusabb sokkal mint a másik?
Az papíron egyforma nem a valóságba. Egyszerű 50 ről mire te felgyorsulsz 130-ra az m7 bevezetőn addigra én Székesfehérváron tankolok már
(kicsit sarkítottam de a lényegen nem változtat) . De maradjunk a fizikánál itt van egy grafikon és akkor látod a különbséget :
Itt jól látszik hogy 1500rpm mellett már 180Nm van jelen egy mezei 1.6 ba 6000rpm mellett van kb 140.
Itt jól látszik..

Ha még így se meggyőző ha pesti vagy viszlek egy kört aztán eldöntöd

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Wazeee...Te linkelted [link]
150Nm << 250Nm
Tökmind1 mit csinalsz a benzin csak 150 Nm forgatonyomatekkal tudja megtekerni az elsö kereket, a dizel meg 250 nel. Ebböl adodik, hogy rugalmasabb a motor, terheles alatt pedig ez ki is jön.(#44729) tresh Nekem a H astraban a 110 lovas 1.7 dizel van, haddentnek meg a 110 lovas benzines. Vegsebessegben es 0-100 gyorsulasban is megveri papiron. Erre irtam, hogy ugye üresen
ha mondjuk klimaval, 3 emberrel mernenk ugyan ezt, vagy neznenk egy 80-120 at, ott biztosra veszem a dizel nyerne. -
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát az a nagyon nem mindegy (szerintem), hogy egy faék egyszerűségű motor óriási lökettérfogatból hozza ki a teljesítményt, így még ha van is egy kevés koksz vagy miegyéb az évek alatt, netalán már a kompresszió sem igazi (sose vót'
) stb.. akkor sincs semmi, mert ott egy bitang méret. Szóval ebben nagyon egyetértek, kétségtelen, hogy sokkal jobban "öregszenek" az egyszerű de nagyszerű óriások. Most itt nyilván én méginkább olyan 5 lityóra gondolok
Viszont hozzá kell tenni, hogy szerintem az új kütyük is bírják, ha megkapják a törődést. Csak hát nem szokás...tresh de amit írtál az számomra megint nem magyarázat. A turbo dízel szélesebb tartományban tudja ezt a rugalmasságot, a benzinre meg figyelni kell, váltogatni, pörgetni. Ettől függetlenül ha mindkettő az optimális tartományban van tartva, vezetve (és mégegyszer a dízelnél konkrétan ez a "bárhol", szívó benzinnél meg a "3-4 ezer") akkor valahogy még mindig nem tiszta

Tehát mégegyszer: nem érdekel sem cm3, sem fogyasztás, sem hátbarugás, sem üveghang, sem az hogy vissza kell-e váltani vagy csak lepadlózni. Ebben mindben egyetértünk. Én annyiban nem értek egyet (egyelőre legalábbis) veletek, hogy ha van 2 azonos autó, azonos össz/végteljesítménnyle (pl 100 ló, nem érdekel hány cm3 -ből, turbó-val vagy sem), azonos 0-100 gyorsulással, akkor hogy lehet rávágni, hogy az egyik dinamikusabb sokkal mint a másik? És nagyon fontos kihangsúlyozni amit az előbb mondtam, hogy tegyük fel, hogy mindkettőt a lehető legoptimálisabb, csakis teljesítményorientált módon váltják, vezetik stb..Én egyelőre ezt nem tudom felfogni/elfogadni. Lehet, hogy igazatok van és akkor nyilván be is fogom látni, de egyelőre nekem ez hibádzik valahol.. Egyelőre nekem annyi jön le, hogy egy turbodízelt sokkal egyszerűbb könnyebb ilyen módon vezetni, a szívó benzint meg akár k**a nehéz is lehet ebben az állapotban tartani nem beszélve a fogyasztásról stb., de nem lehetetlen.
-
tresh
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Akkor fordítsuk meg a dolgokat.A papírra írt teljesítmény végsebsebég gyorsulás csodálatos dolog és lehet egyformán 100 le mindkettő dinamikába a diesel sokkal rugalmasabb lesz, és itt erről van szó. Azt mindenki tudja hogy a benzinest fordulaton kell tartani ha haladni akarsz de ott ugye nem is annyit fog enni mint alapból. (szívó benyánál maradva mert turbó benya megint más ) De csak egy egyszerű életszerű helyzet ha pályán előzöl és 5 ben haladsz 3-4ezres fordulaton 130 körül vissza kell raknod 4 be hogy megfelelő nyúlmókusod előkerüljön és tudj dinamikusan megindulni. Dieselnél meg csak rálépsz a gázpedálra és megindul.
Igazából nem tudom milyen autód van de ha van mód lehetőség csücsülj be egy diesel gépbe ami annyi lóerő kb mint a tied és te is érezni fogod a különbséget dinamikába. (nem végsebesség mert az azonos lesz)
Mielőtt még azt hinnéd elfogult dieseles vagyok akkor előre közlöm hogy nem

Declare: ha szívó benzinre gondolsz és azonos a cm3 nem veri meg a turbós motort sehogy se legyen az 0-100 vagy 80-120. De igazából nem is lehet össze hasonlítani őket. Turbó benya és diesel között már érdekes a dolog de ott a diesel elvérzik. Pl gyári 1.8T (150le) most tudom csak megfogni a kicsit mokolt 1.9-emmel
Viszont egy nagy különbség van hasonló haladós stílusba az 1.8 T alattam 10-11 liter az enyém 5-6 és ez már nem mindegy 
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ha jol tudom 4 hengeres amugy. Jo auto, de ugye az fel terepjaro is es ezert az attetelezes es a motorkarakterisztika is tök mas. Alul semmi, felül semmi, közepen viszont brutalisat tol. Na annak a motornak a kerrekeset birom
Kivülröl az ember feje, kb a hütöraccsal nez szembe es brutal nyers, traktoros kerreges...olyan vad nyers erö feeling, ami ele nem szivesen all oda az ember, ha megindul 
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem kell leirnod mindig, hogy nem kötekedes, erre valo a forum
. Sokszor en is visszavonulot fujtam mar 
Nem vagyok szaki + mindig elmondom, hogy nem azert jarok dizellel, mert szeretem a szagat/hangajt, de amiben elönye van azt el kell ismerni.
A motornak van jopar jellemzöje, amiböl összeall a teljesitmenye, motorkarakterisztikaja. A loerö es az üresen lemert 0-100 gyorsulas az egy, egy jellemzö.
A dizelnek (de a turbos benzinesek is egesz jok ilyen szempontbol) a nyomateka mindig nagyobb (azaz nagyobb forgatonyomatekot tud kifejteni a kerekekre), tehat a kocsi rugalmasabb lesz, kevesbe lesz erzekeny a terhelesre, ez szvsz a magyarazata annak is, hogy egy dizel kevesebbet fogyaszt es egyenletesebb a fogyasztasa. Azert egy benzinesböl ki lehet hozni 5-6 liter/100 at meg 11-12 liter/100 at is. Dizelböl meg mondjuk 5 es 8 liter/100 a ket veglet.
Szoval üresen 0-100 on megveri a benzin, meg a pörgössege miatt vegsebessegben is. Ellenben mondjuk 80-120 on mar fogadni mernek, hogy nem es ha mondjuk a 0-100 at nem üresen, hanem +3felnöttel merjük, ott is fogadni mernek, hogy a dizel siman elveri a benzint.
-
GLOCK34
aktív tag
Szia!
"Ezt nem tudom ... ismerős aki ezzel foglakozik a Hankook -t dicsérte és a Conti -t utálta és sok ismerősöm is mondta már hogy a Conti vizesen kaka ! "
Ez minden Conti gumira érvényes? Két különböző kategóriájú kocsin is Continental PremiumContact 5 van amit szoktam vezetni,ebből az egyik saját. (205/55/R16) A másik 17" váltómérettel.
Azért érdekelne,mert mindkét szett még pár ezer km.futott,és eddig inkább csak nedves úton mentem nem vizesen.
Érdekes a véleménykülönbség,mert nekem két gumisnál is azt mondták,hogy szárazon és vizes úton is jó a tapadás,ellenben gyorsabban kopik.
Ki érti ezt...?
-
HoaryFox
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Vegyed csak a Hankook-ot, teljen a munkáltatóm zsebe, hátha visszacsepegtet valamennyit

Amúgy az én ismerősi körömben használnak páran Hankook gumit és csak jókat mondanak rá. Majd jövőre lesz beruházva 4 új nyári gumi.
-
sziku69
őstag
Sziasztok. F astra 1.4 16 szelep. Melyik gyártótól érdemes vezérlést venni hozzá? Van tapasztalat?
Más.
Nem akarom szétrombolni a topikot, csak egy kis baráti beszélgetésre szeretnélek invitálni benneteket, ahol a 80-as évek, katonasztorik, vagy akár a régi autós kalandok is szóba kerülhetnek.
Tehát aki a 60-as, 70-es, években született, azt szeretettel várjuk

-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gondolom az 1db. csak elírás lesz ... ha berakod a kosárba már azt írja hogy 4 db. termék és összesen 49 796 Ft, szóval lehet az 1db. = 1 garnitúra ?

Ráadásul ingyenes a kiszállítás, próbáld megrendelni

-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Inkább ezt ... Vredestein T-Trac 2 és nedves úton is jó lesz

Hidd el nem fogsz benne csalódni, nekem most már csak ilyen kell

-
gban
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Itt is ingyen kiviszik, de érte is lehet menni, és van sokféle, a Barum is olcsóbb - ne csak az akciósat nézd!
mod: most nézem, 4 db-nál ingyen kiszállítás, rendelhető: max. 2 db

-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Azt az 1 gumit csináltasd meg ... gyorsan rendeld meg az Emag -tól és kb. 2-3 nap és megkapod, majd hétvégén pedig lecserélteted !

Persze a gumistól megkérdezheted hogy milyen gumija van, de van egy olyan kis sanda gyanúm hogy sokkal drágább lesz (ha egyáltalán lesz)

(#44713) BigBlackDog
Első körben a fejegységnél keresd a hibát, vagy bontsd le a burkolatot és kiderül !
-
-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Csak vigyázz hogy nehogy rád sózzanak valamit

Én a helyedben ha nekik nincs ... akkor ezt rendelném meg Link !
44000 Ft / 4 db. gumi és ingyen hazaviszik !

-
Markizmark
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nyáriból a Hankook K425 ADAC 2. lett. Azért az csak nem rossz. Nekem ez van fent.
-
w333
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Ezt nem tudom ... ismerős aki ezzel foglakozik a Hankook -t dicsérte és a Conti -t utálta és sok ismerősöm is mondta már hogy a Conti vizesen kaka !

(#44703) lsebestyen
Olcsón a Barum -t ajánlom, drágábban mindenképp a Vredestein -t

(#44705) trassher
Akkor azért olyan hangos, de ez normális mivel G Astra elég rövid váltót kapott !
(#44706) BigBlackDog
Ilyet még nem is halottam, ha van hangszórórács akkor hangszórók is vannak

-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Zafirában (2004) természetes, hogy a hátsó ajtókon az ajtónyitó mellett megvan a hangszórórács, de hang nem jön onnét egyik oldalon sem? Előfordulhat, hogy a 6 hangszórós változatoknál is bekerült a hangszórórács, csak nincs mögötte zajkeltő? -
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Most adtunk el 4 garnitúra ilyen Hankook nyárit 52k -ért

De ez tudom hogy neked nem jó, de ha majd még lesz és kell valakinek akkor szólók (mert most nagyon gyorsan elkapkodták)

Én személy szerint a Vredestein gumit ajánlom, vizes úton is jó, elég halk és brutál jó, nem ver (picit sem) nekem legközelebb is csak ilyen kell

Conti-ban én kicsit csalódtam (ismerősök is), inkább a Hankook ami sokkal jobb !
Szerk.
Különben biztos hogy 175 / 70 / R15 ? nem írtad el ? mert ez kb. nagyon ritka !
-
lsebestyen
addikt
Estét az uraknak! Sajnos összeszedtem egy csavart a hátsó kerékbe....Holnap van időpontom a gumishoz, de most amúgy is szar, régi téligumi van a kocsin, és vennék rá nyárit. Miket érdemes rárakni, ami nem nagyon drága, de azért nem rossz? Nagy igények nincsenek, száguldozni nem szoktam. 40-50k-ból meg lehet úszni? 175/70R15

Barum/Nokian/Hankook/Conti? Vagy ezek között is van szar?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Max tuning dízel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A hűtőrács tisztítás,hűtővíz csere sose árt.
Ma megint egy ilyet mostak autókozmetikás barátomék mikor beugrottam. Valahogy mindig csorog a nyálam ha látom.
Az előzményeid olvasva Te is átmentél az okosításon sját tapasztalat útján.

..