Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
body007
üzenetére
Nekem a c14nz-s F Astraban volt, hogy az egyik IC forrasztása elengedett (nem tudom melyik lábnál), és ha azt megnyomtam, akkor rendben volt. Mivel csak pisztolypákám (lengyelpiacos, 300Ft-os, még 1987-ből) volt akkor, így nem tudtam másképp megcsinálni, mint kiékeltem a házhoz az IC-t, onnantól már nem volt gondom vele.
-
A motorvezérlő van megmakkanva a vectrába. Kapott cseredarabot (próbaként) és indul pöcre. Most még a műszerész ember rászán 1-2 órát hátha rájön mi a baja, ha nem sikerül jön a fejvakarás hogyan tovább
-
Sanki
addikt
-
M0ng00se
őstag
Gastra műszerfalába milyen foglalatú izzó kell?
Gondoltam rá, hogy kicsit feldobnám valami kék színű világítással, a gyári sárgás helyett
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Hallottatok már ilyet? Most figyeltem fel rá, 1 hónapja van nálam az autó, sokat nem használom, 1.8 B zafira, 2007.
Műszerfal mögül ilyen halk faxsípolás hallható, motortérben is lehet hallani.
[YouTube] -
Láttátok a totalcar-on az új "olajos" videót?
Totalcar Mesterkurzus a motorolajokról: amit a szerelők is néha rosszul tudnak
Picit feljebb lettem homályosítva az ügyben
-
SPF
senior tag
Itt a 4-és számú csavarnak mi a pontos neve?
-
Kopogásérzékelő-saga:
350km megtétele közben 2x jött elő. Szerintem még lehet majd finomítani, de ahhoz majd veszek nyomatékkulcsot (mert ami most van, az 60-250Nm...; valami 5-25/30 körülit nézek.)
Kiváncsi vagyok, lesz-e hatása a fogyasztásra.
(igaz, jön a tél, szóval logikusan felfelé fog elmozdulni a fogyi') -
Dorian
félisten
1.4 G Astrám ma reggel megint sárga motorjelet adott ki és az asszony nem tudott vele egy lejtőről elindulni.Egy óra múlva próbálta, akkor elindult.
2,5 éve volt már hasonló: egyik henger nem kapott gyújtást. Akkor indítótrafót cseréltek rajta (meg akkor már a gyertyákat is).
Azóta volt már 2x hasonló probléma: sárga motorjel és nagyon gyenge, tényleg mintha nem menne az egyik henger, de ilyenkor valami lerakódásra, koszolódásra gondolva jól meghajtottam a Pilisben és tényleg helyreállt, hibajel eltűnt.
Szerintetek mi lehet az ok? Ennyi idő alatt tönkre mehet a trafó vagy a gyertyák? Vagy tényleg az alábbi használatból adódó lerakódások?
Feleségem használja, városon belül sok rövid távra. Vezetni nem nagyon tud, úgyh gyakoriak az induláskori feleslegesen nagy gázadások, és a mindenféle lefulladások. -
peet137
tag
válasz
peet137
üzenetére
Valakinek van erre valami ötlete? Olyan mint valami CAN-busz kontakt hiba az óracsoport felé. Nem annyira örülnék, ha valahol otthagyna a verda, most mázlim volt, mert otthonról kb 2 percre parkoltam, de lehet, hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencsém. Még annyi, hogy esett az eső - bár korábban ázott már meg ennél sokkal jobban is az autó - hátha van valami kapcsolat.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem hozzátok Meriva B kapcsán. Korábban volt már ilyen autóm (2010-es 120 lovas 1.4 turbos 5 sebességes), de most ismét vennénk egy ilyet 2. autónak. A kinézett típus már a faceliftes 2015-ös verzió 1.4 turbos 140 lovas 6 sebességes. Ez is ugyan olyan megbízható mint a 120 lovas verzió? Úgy látom, hogy van az autóban keréknyomás szenzor (legalábbis a menüben lehet választani, hogy ECO meg hasonló beállítások), ami már nem abs alapján működik, hanem külön szenzoros. Honnét célszerű a téli szetthez ilyent beszerezni, ami gyári minőség de árban kedvezőbb?
Az autóban gyárilag 7"-os kijelző van, de nincs se radar se tolatókamera. A kamerát utólag könnyen lehet pótolni és beépíteni, csatlakoztatni?Alvázszám alapján esetleg van olyan a forumban, aki tudna segíteni abban, hogy lekérdezzem az autó előéletét (magyarországi és elvileg végig opelnál vezetett)?
De ha esetleg tud valaki magyar Meriva B-t 130 ezer km-ig ami szép állapotú, akkor érdekelne.
-
peet137
tag
Kb 2 óra után poccre indult. Aztán egyszer megint csinálta a korábbit. Kiolvastam opcommal, annyi tárolt hiba van benne, mint égen a csillag... De azóta egyszer se csinálta, vagy 20x indítottam. Most töröltem a hibákat, lehuztam a sarut és várok kicsit. Meglatjuk.

Az első hiba elő egyedül, az az egr miatt van, mert le van ragadva. -
peet137
tag
Instant segítség kellene! 2007 astra h, z16xe1. Reggel gond nélkül indult. Aztán most inditozas helyett semmi. Gyújtás, megnezi mennyi benzin van, aztán visszaejti a mutatót 0ra. Kiirja középre, hogy F a kilométerek és a fogyasztás helyére. Benzinpumpa hang nincs, önindító nem teker. Az ABS visszajelző néha felvillan. Akksi a szivargyújtó szerint 12.2V. Ötlet?
-
Dr. Gonzο
senior tag
-
enddav
aktív tag
Sziasztok!
Ma teljesen véletlenül beültem ebbe a kocsiba is, de nem ismerem az Opeleket, illetve ezt a motort sem. 2018 K Astra 1.4T [link] Megvehető, vagy problémás ez a motor?
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagyon sok esetben megtörtént már velem is, hogy csak decemberben küldték ki a következő évi díjértesítőt (több különböző biztosító is eljátszotta már ezt). Mondjuk engem nem nagyon szokott érdekelni, hisz a neten úgyis meg tudom nézni a díjakat.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A csekk egy dolog, az értesítés másik. Allianz legalábbis a kettőt 2 külön pontban kezeli
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Attól függ mi van a szerződésben de mailben vagy papíron értesítenie kell.
Szerintem sejted hol szokott elúszni a dolog
Rengeteg ilyen "küldtük, de" jellegű próbálkozás van. Csapkodd meg az asztalt kicsit
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kell értesítsen. Nekem januárban van az évforduló de már kaptam levelet.
-
mohabá 007
aktív tag
Év végén jár le a kötelező biztim. A befizetés módja, éves ,csekk. A biztosítótól a mai napig nem kaptam írásos értesítést a jövő évi díjról. Megteheti, törvényesen jár el?

-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez nem lehet valami jól sikerült gugli fordító eredménye? Nálunk munkatárs mondott egyszer olyat, hogy "forrókulcs" ...hotkey

-
mohabá 007
aktív tag
"...Állító kerék záró csavar..."
Ez így tök magyartalan, olyan fordítós mondat.

Az állító kerék, az valszeg a vezérlésmódosító kerék (okoskerék) lesz. De! Azon nem zárócsavar van, hanem záró csavarok.(5db)Ha meg záró csavart említ, olyan is van, de én úgy mondanám, hogy állító kereket rögzítő csavar. [kép]
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem, nem az lesz a hang forrása. Mert az zörög, ez inkább sípoló/süvítő jellegű hang.
Ma is mentem három kört, eddig még mindig jó. Ha egy hét múlva is így marad, akkor virulni fog a fejem. Már most is jobban érzem magam.
Téli pacsker fent, kh-s hangszóró csati javítva.
Tetőkárpit javítás folyamatban... Lepucoltam a bázis elemet - az elfáradt porladó szivacsot eltávolítottam
-
SPF
senior tag
Állító kerék záró csavar. Ez mi lehet 1.6 benzines J Astra-nál?
-
válasz
cappa72
üzenetére
Kopogásérzékelő-saga:
Sikerült megint Kisöregezni...
Na... hát elvittem lányomat edzésre, de előtte persze újrakezdtem a meghúzási sorozatot azzal, hogy megint lelazítottam, és éppen alig fogattam oda - kézzel meghúzva a csavart. Szóval mentem, leraktam a csajt, bevásároltam, ide-oda mentem, tankoltam (480Ft-ért Shell vépóver 95-e10-et
, #napifogyi 6.98), és egyszer sem jött ellő a hiba! Még a hazaúton sem, ahol a "mindigelőjönahiba" emelkedő van.
Most vagy jól álltak a csillagok, vagy jó volt a kuruzslás.
Pedig ez kb. egy 40km-es kör volt ma. Holnap újra rápróbálok egy kisebb karikát menvén.10 perce jöttem be, az ECU persze még emlékszik a hibára (1602 és 0325; szerk.: kivillogtattam ismét, dacára a hidegnek és a pénteki kipurcanásnak) de remélem, ha ilyen marad, akkor majd eltűnik.
Na azért furcsaság van még, mert most, hogy nincs hibaüzenet, van valami más: olyan 2.2kPRM-től olyan, mintha a turbó süvítene, de csak olyan 3.2kPRM-ig hallom (utána már lehet, hogy nagy a környezeti zaj). Ez azért egy szívó benzinesnél nem a turbó lehet... inkább valami más.
Még régebben mohabá 007 írta, hogy 6-10 kHz-es csilingelés jellemezheti a kopogást.
Tehát megint hallok valamit... (a hangok is megmondták, hogy normális vagyok...)Holnap téli gumit kap, aztán végre talán esetleg nekilátok a tetőkárpit restaurálásának.
A jobb oldali hangszóról kh-s, azt is meg kéné nézni. Az autórádió (usb-s, +sd kártyás) is kh-s, á' la Somogyi Electronic
(ők is honnan nőtték ki magukat: egy győri kis alkatrészkereskedés volt...)Na mindezek örömére ittam két sört.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
[link]
Hamarosan megint megyek vele, aztán megint kivillogtatom -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én is szorítottam. De hát a hazafelé esete megint jött a sárgalámpa, igaz jóval később, mint szokott.
De még az elején vagyunk a tesztsorozatnak, szóval akár majd jó is lehet egyszer.
Ma megint nincs nálam Kisöreg, anyóka elvitte. Így csak holnap tudom folytatni; téligumizás után. -
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki infót, véleményt mondani 2015 - 2016-ban gyártott Opel Corsa E 1.4 benzinesekről?
Elsősorban a megbízhatósága, fogyasztása és tipus hibái érdekelnének, amikre oda kell figyelni vásárláskor. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kopogásérzékelő-saga:
Ma végre hozzájutottam Kisöreghez.
Lazítottam a csavaron. Hát a legutóbbi szerelő elég jól meghúzta... szerintem fogalma sem volt arról, hogy mit csinál. (Váltócsere, ilyenek az megy neki, de erre nem tudott mit mondani). Csak annyira húztam meg a csavart, hogy épp ott tartsa a helyén.
Szokásos módon jöttem a munkahelyre, és nem dobott hibaüzenetet.
Egyelőre nem gondolom, hogy kész, okés minden, még várjuk meg a hazautat, meg talán egy "hosszabb" kirádulást (20+km).
Halovány reménysugár, hogy ma nem éreztem a rángatást, és nem is jött a "csekk & dzsin" lámpa.A főtengely jeladót le kellett pucolnom, mert kicsit koszos volt.
Amúgy ez adja a jelet a fordulatszámmérőnek is? -
Integrale
veterán
Sziasztok!
Honnan lehet beszerezni Vectra C, vagy legalább Z18XER motorral kapcsolatos service/workshop manualt?
PDF és könyv is jó. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Próbálj meg alámászni, ahhoz még szerszám se kell. kb: 17cm- es résen még a fejed se tudod bedugni.

-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mondjuk bak nélkül nem fekszünk az autó alá - egyébként simán cserélhető sztem (b vectra-n csináltam). Legalább vmi farönköt szerezz de 2db bak is 6 ezer körül van, érdemes beszerezni. Jah és vegyél új szimeringet / tömítést
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ja, X12XE, és gy néz ki, ez a leírás érvényes rá: [link]
-
E.Kaufmann
veterán
Üdv.
Valaki próbálta már Corsa B-n cserélni a váltóolajat, akna és tartóbakok nélkül? Mehet a dolog balra elfordított kerekekkel, vagy inkább hagyjuk? -
válasz
mohabá 007
üzenetére
A szerelő a múlt héten kidőlt (vírus) így csak a héten fogja megnézni.
Jó lenne pedig már vissza, céges 206-al járok - hát az mekkora egy ótvar a vectrához képest
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ismét köszönöm!
Amit leírtál, azzal szerettem volna a hétvégén próbálkozni (lazán meghúz, majd egyre erőseben...), de hát 2 névnap, 1 szülinap, pár pohár bor megakadályozott ebben.
Természetesen reagálok majd, hogy meddig és hogyan jutottam valamerre.. vagy semerre sem.
Szegény kisöregnek még a tetőkárpitját sem volt időm megcsinálni (még csak ott tartok, hogy kiszereltem) -
mephi666
nagyúr
...de a gsi légterelő azért fent volt

-
Tamagocsi123
tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Jah és én ezt a bogyborékolást soha nem hallottam előtte,hideg motornál se!
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A két érzékelő nem egyforma !
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
És ennek tomitese van vagy pasztazni kell, ezt nem tudod esetleg?
Amugy ha véletlen dexos 1 ment bele kettes helyet azt jelezheti így? Úgy tudom ezt csak szintet jelez a minőségre a piros lámpa jelezne
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Cseréld meg a két jeladót, és kiderül, hogy rossz e.
Bugyborgó hang nekem, és mindenki másnak van, csak eddig nem vetted észre. Hasonló hangot hallani, ha egy félig töltött pohárba öntesz vizet. A pohárból is hallani a csobogó, bugyborgó hangot.Autó beindít, a vízszivattyú nyomja a hűtővizet, mivel a termosztát zárva, a kis hűtőkörben kering a hűtővíz. ilyekor a hűtővíz egy vékonyabb csövön a tágulási tartályba vezetődik vissza. Ennek a visszavezetett víznek van hangja.

-
válasz
wertigo1984
üzenetére
Bredevoort?
Mondjuk ott nincs ilyen "csúnya" malmot
-
bul07
nagyúr
Aki keveset megy(havi pár száz kilométert) és pár napon belül akarja teletankolni a kocsiját az várjon vele
November 15-től forgalmazzák a téli üzemanyagokat
Érdemes még ezután is várni hogy a kútról kifogyjon a nem téli, és télivel töltsék fel a kutatPersze erre csak azoknak kell jobban ráfigyelni aki keveset megy mint én is, így egy mostani teletankolás 2-3hónapra elég
(Mondjuk az enyém tele tankkal 800-1000Km is elmegy, de negyed alá soha nem engedem)Mol PDF az dízel üzemanyagról
-
Gaga_30
tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Nem venném le, maradjon rajta. Kell a túlnyomás neki.
-
H astra olajszint jelző tisztítható? Bejön nekem mostanában a pályán hogy nem tudom, de világít a sárga olajlámpa alatta egy hullámos szinttel, mindeközben a szint hibátlan.
Z16XE1
Ha jól értem a kartelben van, ezt ha leengedem az olajat le lehet venni alulról? -
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az ugy jó lehet ha leveszem a túlfolyó tetejét és ugy járatom addig amig a mutató eléri a 90 fokot? Akkor már csak légtelenitödik. Ami igazán idegesít hogy a ventilátor egyszer bekapcsol bekapcsol ugyan annál a höfoknál egyszer meg nem, már nagyon arra gyanakszom hogy azt kellett volna cserélni nem a termosztátot , az van megbolondulva .
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
A hűtővíztartály sapiját fogd meg egy vastag ronggyal, és óvatosan!!! lazítsd meg. Vigyázz, mert a túlnyomás miatt levegő fog kijönni belőle, és megemelkedik a vízszint, és ki is spriccelhet a forró hűtővíz belőle. Az is lehet, hogy a sapi nem jól működik. Nagy a túlnyomás, de nem engedi ki, ezért bugyborog.
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
De miért kutyorog a hüttöviz ? Fel van töltve rendesen fütés is van de mégis olyan mint ha nem légtelenitett volna . Pedig állo helyzetbe is meg lett csinálva fütés maxon porgetve és megvártam a mutato szerinti 90 f ot. Csütörtökön mindenkepp elviszem a szerelohoz mert a ventilátor egyszer elindul maskor meg nem ugyan annál a höfoknál.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
Ismerem a gondod, elmondom én mit tennék.
- Kíváncsi vagy a főtengely jeladóra. [kép] de ezzel nincs gond, nem kell macerálni, jól működik.
- Gyújtásrendszer rendben. Ha gond lenne, azt észrevennéd, és hibakódot is dobna.
- Maradt a kopogásérzékelő. Szerintem ezzel kell molyolni.
A működéséről összedobtam az "okosomból"az infókat.Így működik
Nekem a leírtakból az ugrik be, hogy túl van húzva a kopogásérzékelőd, így a szenzitív tömeg túlfeszíti, érzékenyebbé teszi a piezzokerámiát, ezért már kisebb motorrezgésre is nagy feszültségváltozást hoz létre, amit az ECU már nem tud a gyújtásidőzítésen módosítani, szükségállapotba teszi a motort, és dobja a hibakódot.
Mivel a helyzet csak jobb lehet,, és úgy is alábújsz az autónak, lazítsd fel a szenzort, és elsőre csak olyan erővel húzd meg a csavart, hogy ne legyen képes mozgatásra elmozdulni. Jöhet a próbakör, változik e valami. Újra alábújsz, csavart közepes erővel meghúzni, próbakör. Ha még mindíg semmi változás, olyan erővel meghúzni, mint amit a bontáskor éreztél.
Ha semmi változás, utána kell járni, hogy a vezetékek részleges szakadása milyen hibatüneteket okozhat.(én nem tudom
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Magától légtelenít, a tartályban lévő hűtővíz szintet kel ellenőrizni. A termosztát kezd úgy működni ahogy kell, csak a rövid táv miatt még nem kellett neki több hideg hűtővíz. A műszerfali vízhő mutató így működik, nem a valós, csak megközelítő értéket mutat.Ha gubanc van azt mutatja:[kép]
-
Tamagocsi123
tag
Ja és elvileg légtelenítettem a rendszert a termosztát csere után mégis hallok ilyen kotyorgó hangot menet közben, Fűtés van , elvileg magától is légteleníti magát a rendszer ne lehet hogy mégse?
-
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szia. A jelenlegi helyzet az hogy a műszer fal hőmérő változatlanul 90f áll. A kis kütyüt OBD rárúgva azt mutatja a telefonomon lévő program hogy 110 fok megy fel a hőmérséklet és utána elkezd vissza hűlni 103-105 fokra úgy hogy a hűtő ventilátor nem kapcsol be. A motorház tetőt kinyitva a termosztátból kijövő cső ami megy egyben a hűtőbe az langyos a jobb oldali cső az meg meleg!
-
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy felesleges G Astra gyujtáskapcsoló zárbetéte?
Csak a külső henger részére lenne szükségem, Z profilú kulcshoz. -
realpopek
tag
Szia,
Lehúzott jeladóval nem mentem mert eléggé macerás lehúzni a vezetéket. Le kell szedni a fojtószelepet, sőt az akkut is érdemes kiszedni , hogy rendesen hozzáférjen az ember. Megoldható persze csak sok meló, hogy kipróbáljam lehúzott jeladóval, de lassan nem sok választásom lesz. -
gban
veterán
válasz
realpopek
üzenetére
Itt lehet ugyanaz van mint nálam volt, amikor lehúzva a légtömegmérőt nem puffogott a trafósor hibára - vagyis jel hiányában átáll az ECU vészüzemre.
Próbáltál menni lehúzott jeladóval? Nem volt gyengébb picit a motor?
Ha igen, sanszos hogy máshol van a gond, és vészüzemben egy 'mindenre jó' beállítással megy a motor, amikor figyelmen kívül hagyja a hibás jelet, és ezért is indul akkor szépen.
De mindez csak logikázás meg erős tipp. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Adott egy 2010-es 1.7cdti 110le Meriva B autó. A probléma az, hogy melegen ne indul be. Volt több szerelőnél, opel szervizbe is.
Az eddigi szerelők javaslatára az autóba ki lettek cserélve a következők.
-főtengely jeladó
-vezérműtengely jeladó
-üzemanyagszűrő
-hűtővízhőmérséklet jeladó
-4 db porlasztó felújítva
- önindító
Ezeken kívül természetesen nincs hibakód, minden szerelő megnézett minden adatot-élőadatot és mindent rendben talált.
Miután felmelegszik 40-50 fokra már nem akar beindulni csak teker, de ha lehúzom a hűtővízhőmérséklet jeladó csatlakozóját rögtön beindul akármilyen meleg.
Esetleg van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De ha ilyesmi hibája lenne azt a műszerész sztem simán javítja.