Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
1.4 turbós motornál is gyakori? Főleg 1.6 szívós motornál olvastam.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 6 éves Meriva B 1.4 turbos 140 lovas 114 ezer km-rel. Most lett észrevéve, hogy a kiegyenlítő tartály víz feletti részén az oldalfalon picit habos, olajos. Ez mitől lehet? Amúgy nincs fehér füst a kipufogóból, ugyan olyan szépen jár a motor mint eddig. Volt aki az olajhűtő tömítést említette, de volt aki a vezérlés mögötti tömítést. Szerintetek mivel célszerű kezdeni vagy hogyan lehetne megbontás nélkül kideríteni, mert nem olcsó mulatság a hozzáférés miatt.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy egy 2014-es Meriva B-nél hol van a külső hőmérséklet szenzor, mert nemrég vettük az autót és próbáltam tesztelni a klímát, de nem akar hideget fújni. Beálltam vele a garázsba ahol 22 fok van, de most is 3 fokot mutat a rádiónál az autó a külső hőmérsékletre, pedig már több mint 3 órája ott áll az autó. Tegnap 6 fokot mutatott, tehát nem mindig ugyan annyit, de most akartam kipróbálni a klímát és megeshet, hogy a 3 fok miatt nem kapcsol be, mert annyinak érzékeli? Gondoltam kicserélem ezt a szenzort és akkor hátha megoldódik a probléma.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy 2014-es gyártású 1.4 T 140 lovas (B14NET) 6 sebességesnél (M32) olvastam, hogy célszerű lecserélni a váltóban az olajat. Kértem is ajánlatokat opel szervizekből, de mindegyik 1.7-2 liter közötti mennyiségekről adott ajánlatot, nem pedig 2.2 amennyit általában a legtöbb olajkeresőben írnak vagy 2.8 amennyit pár fórumban olvasni. Ez mennyire lehet problémás, ha csak 2 litert töltenek bele? Gondolom gyárilag sem volt több ezért mivel új lenne az olaj így rosszat nem csinálna az ember ekkor sem. Vagy mennyi akkor a tényleges ami valóban kell bele, hogy az ember se túl sokat se keveset ne töltsön bele?
Illetve úgy láttam, hogy a 2013-as verziótól másik olajat is írnak hozzá. Esetleg változott a váltó és lehetséges, hogy az újabbakat már nem érinti az a váltó probléma amiket néha olvashat az ember és azoknál már nem szükséges cserélni az olajat benne? -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem hozzátok Meriva B kapcsán. Korábban volt már ilyen autóm (2010-es 120 lovas 1.4 turbos 5 sebességes), de most ismét vennénk egy ilyet 2. autónak. A kinézett típus már a faceliftes 2015-ös verzió 1.4 turbos 140 lovas 6 sebességes. Ez is ugyan olyan megbízható mint a 120 lovas verzió? Úgy látom, hogy van az autóban keréknyomás szenzor (legalábbis a menüben lehet választani, hogy ECO meg hasonló beállítások), ami már nem abs alapján működik, hanem külön szenzoros. Honnét célszerű a téli szetthez ilyent beszerezni, ami gyári minőség de árban kedvezőbb?
Az autóban gyárilag 7"-os kijelző van, de nincs se radar se tolatókamera. A kamerát utólag könnyen lehet pótolni és beépíteni, csatlakoztatni?Alvázszám alapján esetleg van olyan a forumban, aki tudna segíteni abban, hogy lekérdezzem az autó előéletét (magyarországi és elvileg végig opelnál vezetett)?
De ha esetleg tud valaki magyar Meriva B-t 130 ezer km-ig ami szép állapotú, akkor érdekelne.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok. Használ valaki új Corsa 1.2 turbó 100 lovas típust? Esetleg mennyire megbízható ez az autó illetve ez a motor?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata az utóbbi években a Zafira Tourer-be is beépített 1.6 turbo benzines motorokkal (136-170-200 le-s variációkkal volt szerelve)? Ha igen, mennyire megbízhatóak ezek a motorok? Mire érdemes odafigyelni ezeknél ha ilyet szeretne vásárolni az ember? -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Astra H kapcsán melyik benzinessel van a legkvesebb gond? Ismerős kombit szeretne venni és ugye van 1.4 90, 1.6 105 és 1.8 125le-s amiket talált. Mindegyik hajlamos enni az olajat, vagy melyik kevésbé? -
SPeti1984
senior tag
válasz
ntomka
üzenetére
Igen új volt mindkettő. Egyiket 2-2.5 éves korában 84 ezer km-rel, másikat 1 évesen és minimális 3.400km-rel, az nem számottevő, de az első azért éves szinten közel 40 ezer km-rel nézve már érdekes lehet hogy úgy előjön-e bármi hiba. Amúgy semmi, igaz 10-12 ezrenként volt olajcsere, tehát egy évben kb 3x.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Nekünk volt már két 1.0-s Ford Focus 125le-vel de semmi baja nem volt egyiknek sem sőt nagyon kellemes volt vezetni. 1.6-hoz képest jóval fürgébb és a fogyasztása is kedvezőbb volt. Én azt látom a tendencia nagyon az, hogy kis ccm vagy nemsokára a kis ccm+hybrid rendszer. Inenntől kezdve meg előbb veszik meg ami csak kis ccm-es mert kevesebb a hibaforrás.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Sajnos rámenősnek kell lenni mert úgy aránylag sokat lehet nyerni. Én pl a C-max esetében a tényleges ár 6.485.000 lett volna és nem elírás, de kedvezménnyel + alkuval 4.855.000 lett a vége. Persze itt ebben van alapból kedvezmény, de úgyis csak 5.225.000 lett volna és abból mentem le 4.855.000-re, tehát 370.000 Ft-tal kevesebb mint amennyiért alapból ha valaki nem alkudik megkaptam. Azért az összegért meg sokat kell azért dolgozni az embernek.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Igaz még december legvégén karácsony és szilveszter között segítettem keresztapumnak egy S-Cross vásárlásban, de neki akkor egy komplett szett 4db Yokohama téligumi+felni+TPMS szenzorokat alkudtam még bele az árba ez azért jóval 200 feletti ár. Legtöbb helyen olyan 130-ig simán elmennek vagyis akár ez lehet az üzembehelyezés is ingyen.
Nekem Meriva B 1.4 Turbo volt 2 hete adtam el, de valahogy Opelnál most nem találtam megfelelő alternatívát. Crossland annyira nem tetszett, Mokka X tetszett de kicsi a hely hátul. Grandland meg drága lett volna már, így maradt a Ford C-max.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
albiosz
üzenetére
4m Ft-körüli árig magasabb építésű autóból lényegében ezek lennének, ha újban gondolkodik az ember és nem mások által ki tudja valóban mennyit futott autóban:
Én ezek közül szerintem a Suzuki S-Cross-t venném, mert az a legnagyobb, megbízható az 1.0 motor, van rá 10 év garancia és aránylag jól fel van szerelve: Klíma, tempomat és társai. Picit szerintem alkudni is lehet az árból és akkor 4m Ft körül kijöhet.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne szinte új állapotú Meriva B gyári csomagtértálca és 4 gyári gumiszőnyeg keressen nyugodtan.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok. Az opel 1.6 cdti 136le-s dízel motorja mennyire problémás darab? Mokkaval párosítva nézegettem használtan ezért is kérdezem. Ez láncos igaz? Olajfogyasztás jellemző rájuk?
-
SPeti1984
senior tag
2010-es Opel Meriva B 1.4 turbo 120 A14NEL autóhoz melyik légszűrőt ajánlanátok?
MEYLE (612 321 0019) 3362 Ft (ebből a gyártói katalógus 2 félét hoz ki így nem tudom jó lehet-e ez is a kocsihoz)
Filtron (AP072/3) 2227 Ft (eddig minden évben ilyet vettem)
ALCO FILTER (MD-8540) 2858 Ft
Champion (CHA CAF100936P) 2402 Ft
FIAAM ( PA7735.CF) 3259 Ft
HENGST FILTER (E1037L) 3308 Ft (ez van még raktáron, de már lecserélte a gyártó egy másik sorszámú szűrőre, így nem tudom menyire érdemes ezt választani)Én a Hengst felé hajlok, de nem tudom mivel kifutott széria így mi lehetett a baj vele hogy lecserélték.
-
SPeti1984
senior tag
2010 es Meriva B 1.4 turbo 120le A14nel gepkocsihoz 89 ezer km melyik motorolajat ajánlanátok? Mobil 3000 xe 5w30 vagy Mobil 1 esp 5w30?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Egy autószerelővel megnézettem az autót, azt mondta szerinte nem érdemes a kulisszát cserélni, mert a váltóban van valami léptető szerkezet az lehet kikopva. Most nem tudom mi van akkor.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi az infót. És kb mennyibe kerül egy ilyen alkatrész plusz a szerelés összességében? Azt láttam hogy alkatrész van 10-30 között márkától függően, de kérdés több-e a munkadíj.
-
SPeti1984
senior tag
Szerintetek ha egy 2003-as Corsa C 1.2-nél a manuális váltó a 2. és 4. fokozatot nehezebben veszi (van hogy könnyebben van hogy erősebben lehet csak behúzni a fokozatba a váltót) ott mi lehet a probléma? Érdemes lenne olajat cserélni benne vagy más lehet a probléma forrása? 176 ezret futott a kocsi.
-
SPeti1984
senior tag
Nincs esetleg valakinek elfekvőben eladó Opel Corsa C facelift (2003-as az autó) előtti rádiója amit eladna?
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Vettünk egy 2003-as Corsa C 1.2 75 le-s autót amiben 176 ezer km van. Milyen olajat célszerű tölteni bele olajcserekot? 10W-40 vagy 5w-40? A km miatt gondoltam igaz még semmit nem tudok, hogy eszi-e vagy sem.
-
SPeti1984
senior tag
Meriva B 1.4 turbo motorba (A14NEL) milyen motorolajat ajánlanátok? Korább tulaj végig a gyári 5w30-at tetette bele szakszervízben, maradjak Én is ennél? Semennyire nem eszi az olajat tehát nem emiatt kérdezem hogy váltsak-e márkát esetleg.
-
SPeti1984
senior tag
Tudnátok segíteni Nekem abban, ha 2010-es Meriva B-ben van keréknyomásellenőrző, akkor az kerekenként külön szenzoros vagyis direkt rendszerű és téligumihoz külön kell venni szenzorokat, vagy indirekt ami ABS alapján a kerék gördülést figyeli csak? Köszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest