Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ncc1701
veterán
Na, kérdezek én is.
Insigniának a jobb hátsó féknyereg-tartója kikopott, és most zörög a fék szar úton. Pech, h a unix is 4 félét hoz hozzá, hogy a pékbe tudnám beazonosítani? Most azon filózom, h ez az akkori legnagyobb, legerősebb motoros verzió (2.0 dízel, 160 pacis), ergo erre tuti a legnagyobbat tették rá. Mikor fékfelújítót vettük, akkor volt 8mm-es, és a 10mm-es, és utóbbi volt a jó. Meg egyátalán féknyereg tartónál mi a 16", és a 17"? A felni mérete lehet?
Az már extra poén, h a unixban plö egyátalán nem kapható ez az alkatrész. Bontottat nem akarok, mert az eleve lehet kopott szintén. Meg nem tétel, 15eft újonnan. -
peet137
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez is egy érv.. Mint írtam, nekem előtte japán autóm volt, ott az ilyen dolgok ismeretlenek voltak, annál csak a futómű kopóalkatrészei voltak az éves szervizen felül, meg időnként a rozsdafoltok
De hát megöregedett
Futóműben nincs kérdés, ebben egyet is értünk, abból sajnos a magyar utak nagyon hamar kivégzik az "olcsó" cuccokat, nem éri meg megvenni... -
peet137
tag
válasz
bul07
üzenetére
Természetesen nem a *nix-os árral számolok én sem, találtam bőven félár körül Pierburgot is, de vannak kapcsolatok, meg elég sok tapasztalat a "kisebb" márkákkal más típusoknál, csak ehhez a motorhoz nem tudtak első kézből származó infot adni, nyilván...

Nekem is amugy a cuccok nagy része vagy Kovács, vagy, ha sokminden kell, akkor Autodoc, mert onnan sok a posta, ha csak apróságok kellenek és nincs meg az összeg az ingyenpostához. -
Tikakukac
titán
válasz
peet137
üzenetére
Gondolkodásmódom: ha x márka vagy gyári cucc elfut 15-16 évet, akkor rohadtul megveszem újra és akkor gyanúsan elfut addig, amíg az autó egyáltalán él.
Futóműben kérdés nem volt, hogy a legdrágábbat és legmárkásabbat vegyem, mert munkaórában nem éri meg a cserebere még úgy sem, hogy garázs, akna és szerszám halmokban.
-
-
peet137
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Mióta az Astra megvan, nem volt szerencsém AZ cuccokhoz vele, de azért korábban voltak kellemes meglepetések is. Persze a megfelelő - belsős - személy infoját mindig kikérem, hogy ezt szabad-e, vagy azt felejtsem el. De a Magnettit abszolút nem ismerem, előtte japán autóm volt, ahhoz a nipparts/jakoparts/febi hármas kiadott mindent
. -
bul07
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
Nézd meg internetes autós webshopokba is, akár fele harmad annyiba is kerülhet ugyan az az alkatrész
Két példa
Kauffer (későbbiekre, hírlevél feliratkozás és pár havonta küldenek 500Ft-os kupont, szállítási díj csökkentésére pont jó, ha meg személyesen áttudod venni az üzleteikben az tiszta haszon
Sőt utolsó rendelésemnél még ingyenes átvizsgálást adtak [kép], csak ugye nekem túl messzi lett volna)
Kovács -
zolikaDB
veterán
G Sedan Z14XE.
Tankba "belefér" 47 liter nafta?
-
Richard!
addikt
Estét!
Ez a jószág ebben a köntösben mennyire ajánlott? -
peet137
tag
Srácok, van itt valakinek tapasztalata Z16XE1 vagy XEP motoron AZ Meisterteile vagy Magnetti Marelli EGR szeleppel? Fele annyi, mint a Pierburg, azért rohadtul nem mindegy... Még nem biztos, hogy kell, még egy éjszakát kap ázni a régi egy kis tisztítóval, de nagyon úgy fest, hogy annyi neki.
-
v.attis
őstag
Sziaszok!
G Astra, Z14XE motorral.
Ma jelentkezett gázadásnál egy kis megtorpanás, valami olyan, mint amikor hideg motornál akarsz gyorsítani és nem jön az erő. 1500 és 2500 fordulat között jelentkezik, aztán 2500 fölött meg ugrik egy nagyot. Mintha "turbó lyuk" lenne... turbó nélkül.
Hibajelzés nincs, kivillogtatásra a hibajelző lámpa folyamatosan villog, semmi hibakódot nem mutat. Ettől eltekintve megy, mint a meszes, 3000 körül és afölött húz is rendesen. Nem füstöl, nem csörög, nem zabál.
Mi lehet ez?
A télen kétszer volt lambda szonda hibám, ami magától elmúlt. Lehet most is az a ludas, de hibajelzés nélkül? -
zgospel
őstag
válasz
FoLey-v
üzenetére
A hátsó rugóról nem tudom hogy volt-e valaha cserélve. Amit tudok, hogy kb 2 éve is már le volt törve a legvégéből durván 3-5 centi, arra még azt mondta a szerelő, hogy nincs vele gond, a legtöbb Opel ilyen. Viszont kb 1 hónapja már azt mondta hogy további darab tört le belőle, jobb lenne cserélni.A felütközésgátlót nem találom a webshopokban (Cromax, Kauffer). Ez a hivatalos neve, vagy valami más néven fut?
A toronycsapágyak picit több mint 1 éve lettek cserélve, utána telenyomtam zsírral a kupak alatt
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
c vectra-n tanultam vezetni... (sedan-on) ki volt nézve először egy oktató, hogy nála jó lesz majd tanulni: kis polo-ja volt, na mondom ideális lesz... aztán akkor hagyta abba a szakmát, kerestem tovább, ajánlottak másik oktatót c vectra-val... ami akkor a legnagyobb tanulóautó volt a városban... akkora, mint egy 5ös bmw
...nem bántam utólag azt a kocsit...most kicsit gugliztam, mert soha nem néztem meg hogy a chrysler 300c-nek mekkora a csomagtartója: én csak halottaskocsinak hívom... 630l
c vectra kombira is ver kicsit -
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Úgy tudom,hogy a Vectra C kombi csomagtere is nagyobb volt mint insigniának. Űrhajónak nevezték.

-
bercsi
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
Én múlt héten egy 197 centi magas könyves polcot vittem a zafival, igaz egyedül voltam de befért szinte simán. Ha horgászni megyünk akkor csak a hátsó ülés közepét kell lehajtani a botzsák miatt, csomiba mehet a versenyláda meg a táskák. De vittem már vele zuhany kabint és tálcát is. Egyszerűen imádom ezt az ótót

-
FoLey-v
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
A hátsó rúgónál ha gyári rugó még jó akkor felesleges,de rád bízom a döntést. Ja és mindkét oldalon le kell engedni,szóval bakot készítsél ha rugót cserélsz.
Felütközésgátlót is cseréld ki az is fontos lengéscsillapító mellé!
Futóműbeállítás nem kell.Elsőnél mi a helyzet? Toronycsapágy állapota?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kis Tigris H Astrát nézzél és 1.8 köbcentis benzinest. Az egyik legmegbízhatóbb motor,de 1.6 Z16XER-el sem vészes.
csoszogi Egyik H Astra csoporttag is mondta hogy H Astrában jobban befértek a dolgok mint a J Astra. A J Astra csak testesebb és ennyi.
-
diablo1984
veterán
válasz
Kis Tigris
üzenetére
J nem nagyon lesz ilyen árban olyan ami jó is lenne, de legyen szerencséd! H astra kombiból egy 1,6 116 lovast talán kifoghatsz, de egy focus mk 2,5 1,4 vagy 1,6 benzin motorral is a gondtalan lét mintaképe tud lenni, tudom, mert nekünk van 1,4 benzines h astránk és mk 2,5es focus kombink is, a h astra 18 éves már bőven lehet rá költeni, a fóka 12 éves, hálisten kutya baja, 1,4 benzines, nem megy, de cserében viszonylag keveset is eszik, igaz az opel kevesebbet.
-
manoarc
senior tag
Sziasztok !
A G Astra tetőcsomagtartója használható H Astrán is?(A rögzítőpont rèszre gondolok ,hogy egyforma e)
Köszi -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
B Zafival mi elégedettek vagyunk... lassan meg kéne hirdetni a tetőboxot
F-el mentünk úgy, hogy babakocsi, horgászláda, horgászbotok, 2 tálca sör, 2 zsugor ásványvíz, hűtőláda, kaják, ruhák, stb... mi hárman és anyós... akkor kellett nagyon a tetőbox
...babakocsit múlt nyáron már nem vittünk, de egyéb cuccok befértek a Zafiba és tetőbox se kellett... (tetőig se kellett pakolni, kényelmesen láttam hátrafelé a belső tükörből) ...brutál a csomagtartó: 7személyes módban valami fika 170liter, de 2személyesben 1800
(5személyesben meg tán 640) -
csoszogi
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez persze igaz, minél több a hely több cuccot lehet vinni..
Nálunk én szoktam besakkozni a cuccokat a kocsiba..
Viszont azt se feledd el, hogy tíz darab XS-es póló kevesebb helyet foglal, mint 10 db 4XL-es
... Feleségem csomagja a legkisebb. Ha csak ketten vagytok akkor nyilván más a helyzet. Én csak azt tudom, hogy annak ellenére, hogy jóval nagyobbnak néz ki a J az F-hez képest, talán 10-20l-el nagyobb csak a csomagtartója.
Szóval mindegy is, csak tapasztalatomat írtam le. Szerintem egy H Astra combi több hasznos hellyel bír, mint egy J Astra. -
csoszogi
tag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Nekem J Astra van, facelift előtti. 2010-es, nem kombi és benzines. Itt leírtam már párszor a problémáimat, van akinél előjön van akinél nem, ezt a többiek jobban tudják. Szerelőm szerint az Astra J-ben ugyanaz a motor van mint a H-ban, csak kicsit megpiszkálták, így jobb EU besorolást kapott.
A J Astra nehéz autó, mikor az F-Astra mellett állt, majdnem dupla akkora volt kinézetre, de belül kisebb. Nekem szűkösebbnek tűnik, csomagtartója alig nagyobb mint az F-é volt. Mivel nagyok a gyerkőcök (négyen vagyunk), 175-185-ig vagyunk, én úgy érzem, mikor beszállunk, hogy fullos a kocsi. -
toompa
őstag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
A dízel problémásabb és nem mész annyit hogy megérje.
A 2 millás maximum miatt mondtam hogy a J-t engedd el. Megmondom őszintén, nekem a H az utolsó Astra ami tetszik.
Egy jó autoszerelő aki ért hozzá, karbantartás és nem lesz vele gondod. -
ncc1701
veterán
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Maximum injektor csúcsok, magas nyomású szivattyú felújítása/cseréje, üzemanyag pumpa, ilyesmi fél M nagyságrend munkával. Nem a világ vége amúgy, de legalább azzal már nem lesz gondod, és utána keveset eszik.
A kitiltás meg passz. Kompletten a dízeleket nem fogják kitiltani, maximum először az euro3 kocsikat, majd az euro4-eket, és idővel így feljebb. -
Kis Tigris
tag
válasz
toompa
üzenetére
Mindenképp kombit akarok, a családnak kel a pakolhatóság (kis bicikli, kertes ház miatt néha hosszú tárgyak, stb...
Amúgy érdekes,bsok helyen pont az Astra H-tól óvták, hogy rosszul sikerült széria, és épp az Astra J ami meghozta újra a megváltást.
Amúgy épp ezért kérdeztem itt, mert ahány ember annyi vélemény ha az "utca emberét" kérdezem
Amúgy a dízel mennyivel macerásabb, mennyivel koltségesebb? Valamint a 2026-os Dizelstop mennyire fogja érinteni őket? Nem volt még, dizelem, de gondolom nem ördögtől való az sem. Mert gyakorlatilag megduplázza a találatot a dízel, valamint olcsóbban kevesebbet futottak is vannak köztük. -
toompa
őstag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Üdv!
Szerintem a J-t engedd el.
Ebben az ársávban ajánlom az Astra H-t, kombit vagy Sedant. 116 lovasokat, benzinest nézegess Magyart, ne kintről behozottat, kevés km-rel. Marad pénzed rendbe rakni. Ezek a motorok nagyon megbízhatóak és alacsony a fenntartásuk. Ha vezérléssel cserélteted az okoskerekeket is, a világból kivisz.
Fontos a 10ezrenkénti olajcsere. Próbálj olyat nézni, amelyik dokumentálhatóan megkapta.
Most adtam el a Sedanom, nagyon megbízható autó volt.
Z16XER a motorkód. -
Kis Tigris
tag
Sziasztok, autó csere előtt állok, a mostanit lassan kinövi a család (WagonR).
Amit keresek:
-2010 vagy annál picit fiatalabb,
-kisgyermekes családi kombi, semmi száguldozás,
-3 naponta 2x33km szerpentines úton (Bükk), néha kirándulások, de semmi autópálya, valamint évi 10.000km max,
-2.000.000ft max, de ebben jó lenne ha benne lennének a vásárláskor felmerülő költségek (átírás, olaj-szűrők, vezérműszíj/lánc, stb.)
-dizelem nem volt, de sztem az igényeinek egy szívó benzines lenne a legjobb (fenntartási költség, minél egyszerűbb motor)Opel Astra J, (nem tudom az Astra H utolsó típusai mennyire megbízhatóak), Ford Focus, ezeket nézegettem. Ezek közül mik az ajánlott motorok, valamint a messzire kerülendők?
-
zgospel
őstag
H Astra kombi esetében:
- Hátsó rugó cseréinél érdemes a lengéscsillapítókat is azzal a lendülettel cserélni, ha már úgyis hozzáférek, vagy teljesen felesleges amíg nincs bajuk?
- Hátsó rugó cseréje után szükséges a futóműállítás? Illetve amennyiben a rugót és lengéscsillapítót is egyszerre cserélem, akkor kell a futóműállítás?Elnézést ha hülye kérdések
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Maradok annál, hogy rendelek egyet, az a legbiztosabb, ahogy nézem amúgy nem nehéz a dolog, pár csap meg mini csapágy kell és megoldható, csak mivel nincs +1 szívósorom feleslegbe ezért nem tudok vele játszani.
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Tömítést cserélsz az tuti, de pumpát felesleges.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Vízpumpát nem árt, a vezérlésnél tömít az is, most egy régi pumpát ne rakjon vissza, mert lehet 1-2év múlva ha beáll a régi pumpa, lehet a tömítés annyira elvetemül, hogy egy új pumpával már nem tömít rendesen....
1-2 év múlva a régi pumpával is ugyanott lesz, mint most a régi tömítéssel, rizikós, egy új pumpa meg hátha tovább bírja... -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Opel Meriva A - Z14XEP motorral
Csereéretté vált benne a vezérlés. Mit érdemes cserélni vezérlés szetten felül?Vízpumpa? Vezérműburkolat tömítés? Főtengely első szimering? Olajteknő-, szelepfedél tömítés? Olajszűrő ház?
-
corsa1.4
újonc
1.4 corsa nem indul . Hibakód olvasáskor nem a szervízlámpa villog hanem a chek lámpa . 5316 5224 de erre nem találok semmit. ????
-
Joker88
őstag
Kedden mennénk megnézni,egy 2003/3-as Opel Corsa C-t, 'Essentia' fantázianevűt/felszereltségűt. 1.199ccm , 55kW , 75Le .
Mit érdemes első körben szemügyre venni ennél a típusnál? Mik a sarokpontok, pld. rozsdásodási gócpontok?
Láttatásképp:
[kép1- külső] ; [kép2- belső]
-
Hát mégis nekiálltam csak úgy, mindenféle gyakorlat nélkül.

Aztán leszedtem, ekkor eléggé kopasz hatása volt:

Levágtam a széleket, és visszatettem.

Nem mondom, hogy extra szép lett, nem mondom hogy extra jó lett, de élhetőbb.
Tartósságát tekintve passz.
Soudal Soudabond 280 power-t használtam. Elvileg 90 Celsius fokot bír. -
diablo1984
veterán
válasz
Sanki
üzenetére
Megpróbálhatod magad is, nem kizárt, hogy meg is tudod jól csilálni, az biztos csavarozás/drótozás semmit nem ér.
Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, mint 70ezer, akkor keress egy jó állapotú bontottat, majd zsírozd be a mozgó részeket és reméld, hogy bírja. A miénken is szét van hullva, én is egy jó bontottat keresnék, igaz ha az nem csörög, akkor sem szép a motorhang, de ez már csak ilyen. -
Sanki
addikt
Valaki esetleg z14xep szívócsort javított házilag?
Nálam már eltört mind a 4 kis pöcök így semmit se csinál kb, csak zörög.
Tudom van felújított 68k-ért, de kíváncsi lennék alternatív megoldásokra, ami esetleg olcsóbb.
-
qdak
addikt
válasz
Gaga_30
üzenetére
Itt is van:
Kijelző eltűnik, kihangosító csak búg, tempomat nem reagál, hangerő, zeneváltó beragad-nem csinál semmit.
Motor alapjárat ugráll.
Váltó szorul, 2.-at nehezen veszi, amúgy sebességben is úgy lötyög, mint egy régebbi autó.
Ablakra hibát dob, húzam le fel
Erőszakos AD-blue 1000 alatt, elveszi a kijelzőt
Jobb hátsó lámpa hiba.
Eleje sok helyen leér, ahova mennem kell...
Kb ennyi 0-50000Km ig
De volt olyan kollega akié pár km alatt megállt. Másiknál beesett a fék pedál.... -
Gaga_30
tag
Nekem ismeretlen ez a G-n, nem volt eddig ilyen problémám. Az ajtókból persze kifolyik a víz ha bekerül, de az utasterem még nem ázott el. Mondjuk az egyéb jelentős számú probléma miatt sűrűn van fepnyitva a motorháztető, így a látható koszt is eltakaítom ahonnan lehet.
A fényezést viszont rendesen tönkretette a fa, illetve a gyantája ami alatt állok.. kb mintha temperával lett volna lefestve anno.. -
törölt tag
Sziasztok ! Akinek y20dth mozorkódú autója van, lenne olyan kedves megnézni, hogy a turbó nyomás szabályozó szelep milyen és , hogy van nrki brkötve ? Van nálam egy Zafira , szeretném magamnak rendbe rakni de nem tölt a turbója, a következő rendellenességre gyanakszom a vákuum szelepnél. Ezt már mókolták.
-
zgospel
őstag
válasz
peet137
üzenetére
Állítólag ha mondjuk sima pillanatragasztóval ragasztod vissza akkor zörögni fog. Legalábbis ezt szokták írni a csoportban. Hogy igaz vagy sem azt nem tudom
Nekem is kell majd ragasztani, mert anyósoldalon magától engedte el a ragasztó a felső részt, a vezetőoldalon meg a határoló cseréjekor szakadt le mindegyik.
-
-
peet137
tag
Köszi a tippeket mindenkinek. Hétvégén utanajarok alaposabban. Meg egy dolog: az ajtókárpitot a felső rögzítő lemezhez mivel lehet ragasztani? Pálma tex jó lehet erre? V kárpit ragasztó kell hozzá?
-
peet137
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én is erre jutottam, elég sokat áll a verda fa alatt, takarítgatom is a csatornát elől rendszeresen a szélvédőnél... El van zárva a kesztyűtartó hűtés retesz, mert asszony szerint a lábára megy a hideg onnan, esetleg annak a lecsapodasa is lehet. Tuti nem fagyálló, annak színe és szaga is lenne. Elvileg.
-
kismokesz
tag
Opel Astra F első ajtó beépitő keretnél a hangszórók kerebe való illesztéséhez, lefogatásához milyen csavarok kellenek, esetleg azonosak ami fogja a keretet magába az ajtóba, ha esetleg igen valaki tudja a pontos tipust, méretet?
-
Tikakukac
titán
válasz
ncc1701
üzenetére
Tipik hely és tipik dolog, ez nem fűtésből kiszabaduló víz. Első vályunál ha sok az apró behúzott levél akkor felcsapja a vizet a venti alsó feléhez és utána onnan kifolyik.
A másik meg a belső radinál ha felgyűlik a szintén szöszmösz és apró levél kintről, dettó tud ilyet, hogy gyűjt mindig egy kicsi vizet és egyszer kicsapja. -
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30
üzenetére
ahogy 1el feljebb írják, a fagyállót szagról elég könnyű megállapítani... esetleg esővíz nem lehet? F-nél a pollenszűrő fölött volt egy műanyag takaró, amit gumival kellett rögzíteni... ha nem volt megfelelően a helyén, akkor bal1nél bejött a pedálok alá a víz... (pollenszűrő-csere után jártam így...) nem tudom, hogy újabb modellnek milyen a kialakítása és annál előfordulhat-e...
-
törölt tag
Sziasztok ! Van valakinek Y20DTH a zafirája aki egy kis segítséget tud nyújtani nekem 1-2 fotóval !?
-
peet137
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Van még infod a többi esetleges típsuhibáról is? Párral már szembesültem én is, pl a twinport vákuumgömb, leragadt EGR... Bár nekem (szintén Z16XE1) a szelepfedél tömítés enged át egy kicsit a 4-es henger mellett, most megy szervízbe, cserélünk tömítést és meglátjuk, hogy kell-e új szelepfedél, vagy elég a tömítés... Nem vészes a dolog, mert az olajszint tökéletes, csak zavarja az aurám, ill nem szeretnék rövid időn belül trafósort cserélni az olaj miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Insigniának a jobb hátsó féknyereg-tartója kikopott, és most zörög a fék szar úton. Pech, h a unix is 4 félét hoz hozzá, hogy a pékbe tudnám beazonosítani? Most azon filózom, h ez az akkori legnagyobb, legerősebb motoros verzió (2.0 dízel, 160 pacis), ergo erre tuti a legnagyobbat tették rá. Mikor fékfelújítót vettük, akkor volt 8mm-es, és a 10mm-es, és utóbbi volt a jó. Meg egyátalán féknyereg tartónál mi a 16", és a 17"? A felni mérete lehet?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...babakocsit múlt nyáron már nem vittünk, de egyéb cuccok befértek a Zafiba és tetőbox se kellett... (tetőig se kellett pakolni, kényelmesen láttam hátrafelé a belső tükörből) ...brutál a csomagtartó: 7személyes módban valami fika 170liter, de 2személyesben 1800