Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
Sanki
üzenetére
Aha, z14xep szívósor. Ez a fémlap vagy kis mágnes hogy rögzül vajon benne?
Volt valami cikk amiben leírták, hogy olyan hiba is tud lenni, hogy az a kis izé kiesik és hibát jelez. Na ebben nincs benne, de a szenzor sem volt sosem rajta, ami azt a kis fém izét érzékelné, a felfogató csavar helye ottvan, de abba még nem csavartak semmit eddig. -
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Z14xep szívósor?
Nem erre az írásra gondolsz?
[link] -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Na ma a katalizátor tisztítós benzinnel lőttem egy 420kn autópályát, többnyire óra szerint 140es tempón(valós valami 134-135), 4000es fordulat fölött kicsivel. Jelentem kibírta, még vissza a klímát is végig használtuk(azért fordulaton is vesz el a csikókból).
Olajfogyasztás 0, hibakód 0, egész jól muzsikál a verda, de brutál kátyús az M3as, pusztulat állapotú.
Fogyasztása 7,5l volt, visszafelé hoztam egy bontott szívósort hozzá, hogy ez a dízeles csörgése elmúljon.
Jövő héten megint méretek CO-t rajta, kíváncsi leszek rá.Apropó, szívósor, amit hoztam az ugyanolyan mint ami az autóban van, leszámítva, hogy ennek a közetében nincs az a kis mágnes, vagy mi a figyf@sz, a bosch száma utolsó 2 karaktere el is tér.
Valahol régen olvastam, hogy az mire is való, de nem találom azt a leírást. Valahogy majd átrakom a másikból és öröm bódottá, valamint kap egy kis kenést a műanyag felületek, hogy ne kopjon annyira. Ez minimálisan lóg(használt) , nem csörög, kíváncsi leszek.néztünk ma egy hyundai-t, direkt kérdeztem, hogy messziről megyünk, mondják meg, hol volt fújva és milyen szinten, erre csak a bal hátulján egy karcolás. Odamentünk, kértem egy rétegvastagság mérőt, hoztak, de kérdezte a fickó, hogy éstek-e hozzá, mondom nem, ideadja, tiszta zagyvaságokat mért, nem is értettem mit mutat. Mondja a fickó, hogy biztos elromlott. Erre az opelből elővettem a sajátom, kiakadt a fickó szeme, körbemértem, talán csak a tető nem volt fújva(azon meg karc és horzsolás volt, hogy mitől azt nem tudom. 80-280mikronig volt minden, ami még nem sok, a s]zínt eltalálták, de, szemétre lett fújva, a gitt lyuka átütött, meg volt folyva a festék, a bezárt ajtó és küszöb között a lakk "cseppkövet" képezett... És ezért mentem több mint 400km-t, holott direkt rákérdeztem telefonban, kuplungja nagyon fent fogott, szélvédő kavicsfelverődéses, lámpa fülei visszaragasztva szélvédőragasztóval. 3,29milliós autó... Kapják be. Ja az opelt megmutattam, azt mondták az okoskerék halott benne, atttól csörög, motorhibás... én csak álltam és ámultam, mondom, OK, akkor motorhibás...

-
diablo1984
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
A levegőt onnan szívja(onnan meg a légszűrőházba a levegő) , az amolyan irányított "szívócső".
-
rumos XIII
aktív tag
[A bekarikázott] alkatrésznek mi a neve, és mi a funkciója?
Nekem a 3 pöcökből csak 1 tartja ott, a másik kettő letörött, eléggé mozog azaz alkatrész, befolyásolhatja a működését?
Köszi!
Corsa c 1.2 -
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos előtte utána videó nincs, utána persze tudok csinálni. Meg max keresek egy régi videót ha van.
Ismerős segített mit hogy kell szedni, 11 körül kezdtük és 3 körül fejeztük be.
Legtöbb időt az a 2 csavar vitte el, ami azt a fém csövet fogja a motorhoz (mindkét szívósoros képen a jobb oldalon, a vákuum alatt).
Illetve miután leszedtük a takarítás volt a következő hosszabb idő.
Elég kokszos sajnos.. [kép] [kép] [kép] [kép] -
Sanki
addikt
Na ez jó móka volt.
Z14xep bal oldalon régi szívósor, jobb oldalon felújított. Szívósor.hu-ról van a felújított. -
Integrale
veterán
válasz
body007
üzenetére
A fojtószeleppel és a befecskendezéssel játszik, utóbbi nyitási idejével. A 2. Szonda nem szól beleba keverékbe, az csak a katalizátor hatásfokát nézi. A szabályzást az elsô szonda végzi, túl dús, szegényít, túl szegény, dúsít.
Az elsô szonda ha jó, akkor a fenti alsó képet kell látnod, is beszûkül ha szar, a második szonda akkor jó (vagyis a katalizátor) ha a jel gyakorlatilag egyenes. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Nézz élő adatot a lambdaszondákról. Ha nagyon "egyforma" az ohm (vagy fesz, nem tom mit olvas) akkor az ecu elkezd dolgozni - azt gondolja, h sok a károsanyag ezért a fojtószelepet tekergeti, h beállítsa a megfelelő keveréket (ezt a 2 szonda adataiból gondolja ki), szar lesz minden

#102988Integrale
Nekem kifúj. A felxibilis bizbasznál. Alá kéne feküdni megmérni, h milyet rendeljek
Lehet annyi a baja az egész kocsinak
-
diablo1984
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
Kipuff az biztos nem fúj ki sehol, így az mint hiba kilőve.
Tikakukac: nem tartós kell nekem(bár nem ártana), hanem hogy múszaki legyen a kocsin. Ha a löttyel elérhető, akkor azt már tudnám, hogy a katalizátor dugul csak el, így 2 év múlva műszakikor is számítanék rá. -
Integrale
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez a kép így önmagában nem mutat semmit, a sárga grafikonhoz kellenének értékek is.
De, ha a középső vonal az 0,5 a felső, amit nem ér el, pedig az 1, akkor 1. nem az igazi már a szonda, szűk a tartománya, az 1-et jobban meg kellene közelítenie, szerintem szegényebb a keverék, ami 2. alacsony üzemanyagnyomás és 3. fals levegő is lehet.Én a legegyszerűbbel kezdeném, mégpedig fals levegő után kutatva. Ha valahol azt kap, vagy egy MAP, MAF nem jó, akkor az ECU-ba is téves adat megy, nem lesz jó a keverék. Akár egy tömítetlenség is lehet ok, a két szonda között. Érdemes lenne megnézni a kipufogórendszer tömítettségét is.
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az 5k-s hengerfejjavító, DPF tisztító, szívósor kimágiázó stb. egyéb cuccok vége az, hogy tartós megoldás ezekkel elég khm ritkán érhető el.
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez így nagyjából jónak tűnik főleg hogy alatta a magyarázó is hasonló képet ír le.

Ugye egyszer dúsított egyszer szegény a keverék és ez folyamatosan fel le megy. -
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezért kell az a 4500huf-os adakék, hogy kiégjen a katalizátor. A vizsgabiztos mondta, hogy égessem ki és jövő héten jöjjek vissza és ránéz géppel, hogy javult-e valamit a működés.
292 ezer van az autóban, kapott már sokat, de én is inkább a lamdaszondára szavaznék, abban bíznék, hogy az a ludas, ki tudja, hogy volt-e valaha cserélve.
A görbéje ez:
A felső sárga a valós, az alsó a jelmagyarázat, de fingom sincs, hogy ez jó-e vagy sem. -
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Olyan gyönyörű volt a kati anyám vezetése mellett is, hogy el sem hittem. Ez nem DPF
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Mikor kivettem legutóbb egyben azzal a leömlővel 1 dolog volt az eszemben: na ez ne menjen tönkre mert a világ pénze lesz.
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Z14xep twinport nálam 4 csapból 3 törött és nem volt gond műszakin ezzel az értékkel.
-
Integrale
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Fars levegô is lehet, MAP, MAF stb.
-
diablo1984
veterán
Elhasalt a műszaki előzetesen az opel astra h 1,4 90 ló, a co értéke rossz. Szokta jelezgetni párszor, hogy alacsiny hatásfokú a katalizátor, de most értéken is látszott, hogy alapjáraton és fordulaton is határérték fölött van. Jövő héten megy villanyászhoz, megnézik, hogy szonda, vagy katalizátor gondja van-e.
18éves az autó, az utóbbi időben kb minden ki lett cserélve benne, más gond nem is volt vele, de épp elég az, ha kiderül neadjisten, hogy a kati megmakkant, de még reménykedej, hogy a szonda szarozik.
Gondolom a twinport hogy szét van hullva benne az nem okozhat ilyen gondot, nem? -
Integrale
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ki írt olyat, hogy 110-tól terhelni akarom? Városban 3.-ban megyek fixen, ahol 70-es szakasz, ott 4, de fölé sosem, de bekem 3,74-es áttételû, 90-nél 5.-ben 2200 körül van.
Egyszerûen pályán utálok visszaváltani 120-nál, 130-nál 6.-ból 5.-be, ha haladok egy tempoval, es jon egy erosebb emelkedô. (Szlovénia, Olaszország, Ausztria, ahol gyakran járok).
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
jaja, de én a táblát mondom, mert 50esnél óra60-ra állok be általában, 60as táblánál meg 70-re
de lehet hallani amúgyis a kocsi hangján, hogy kívánja-e az 1-el kisebb fokozatot... asszony nővérének ehhez nem nagyon volt hallása, mert a 60lovas F-et főúton 90et elérve szívbaj nélkül visszarakta 3-asba és úgy nyomta neki... ülök hátul, nézek... mondom "hányasban van?" ..."hányasban, hát 5ösben" mondom: "biztos?" ..."ja nem, hármasban"
...amikor meg én hajtottam a gépet, 3ban 90-100 körül már rohadtul kérte, hogy váltsam el... messze volt még az 5200-as nyomatékcsúcs, de baromira hangosodott a gép 
-
zgospel
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
"Csomagok, beültök 4-en, klíma és emelkedôn már vissza kell váltani, sajnos tapasztalom."
És ezt te negatívumként fogod fel? Vagy nem értem. Erre szolgál a váltó, hogy ha szükséges visszakapcsol az ember, gyorsít, az egyenletes haladáshoz pedig felkapcsol magasabb fokozatba.
Az automata ugyanezt csinálja, de érdekes mód ott nem zavar embereket hogy végzi a dolgát a váltó. Valahogy a kézinél mindig negatívumként emlegetik ha 1100as fordulatról nem tudnak 2 másodperc alatt 100-ról 200-ra gyorsulni.
-
szebe
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Májusi hosszabb utunk előtt voltam klímásnál szintén G Astrával, Z14XE (szintén kapcsoló kompresszorral, ami nem fújt hideget).
Kb 5 perc alatt megmondták, hogy szabályozószelep a ludas, illetve szerelés közben egy ventillátor kapcsolót is cseréltek. Nem tudom volt-e készleten alkatrészük, de aznapra megvolt.
Alkatrészek, töltés, munkadíj 70k volt. Ha 20 évente csak ennyit kér a klíma, kibírom. -
törölt tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Arra értettem én is, bár én inkább kategóriának mondanám, mintsem méretosztálynak. (Pl. egy középkategóriás autó eleve nem csak méretében fog eltérni egy alsó-középkategóriástól, tehát többről van szó, mint méretbeli különbségekről egyes kategóriák esetében.)
Na de a lényeg, a BMW középkategóriás (D-szegmens) autója a 3-as, míg az Opelé a Vectra/Insignia. E46 esetében félig a B, és félig a C Vectra amiről beszélhetünk Opel részről. A B Vectra pár évvel idősebb, mint az E46 (1995-ben kezdték gyártani, 2002-től pedig váltotta a C Vectra, a váltás pont az E46 gyártási időszakának a felénél volt, ezért is írtam, hogy félig egyik, félig a másik volt Opel részről).Az oké, hogy a BMW egy prémiumautó-gyártó, de azért egy 90-es évekbeli 3-as (E46) esetében luxusról beszélni nekem nagyon meredek. A luxus (F-szegmens) az ott kezdődik, hogy S Merci, 7-es BMW, meg Audi A8. Ezek esetében valóban ki lehet azt jelenteni, hogy (idéznélek) "luxusban durván felette" vannak, de ezek eleve másik kategóriába is tartoznak, így nem összevethetők.
E46 esetében viszont én semmi ilyen érzést ("luxusban durván felette") nem tapasztaltam egy Vectrához képest. Ettől függetlenül ha leírod, hogy mi az, amit nem vettem észre, szívesen meghallgatom. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Az E46 összeszerelés, anyagminőség, letisztultság szinten eléggé csúcs BMW, de egy E36 már más helyzet. A 30 éves A vectra nem igazán zörög belül, nemrégiben próbáltam több jó állapotú E36-ot, ott van jópár zörgő, nyeklő-nyakló műanyag. Ajtókárpitok eléggé gyenge minőségűek. Az A vectrában az összes rekesznek gumi tálcája van, és szolidabb az egész beltér.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sajnos vagy inkább szerencsére nem vagyok jártas arrafelé. Tolna megyében, Bonyhádon tudok jó klímást és gumist, Szekszárdon meg jó általános autószerelőt.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tegnapelőtt voltam klímás haveromnál tisztíttatni a Skodát, és említettem neki a G Astra problémáját, miszerint a kompresszor elvileg elindul, de nem fúj elég hideget.
Elkezdte sorolni, hogy mi lehet. Sima töltésre van szükség, vagy a hűtő lyukas, vagy valahol ereszt a rendszer. Azt mondta, hogy G Astra-hoz szinte gombokért van minden, szóval gazdaságos a szerelés, ha netán "komoly" hibája van a klímának akkor is.
Persze, ha drága szervizbe viszi az ember, akkor simán lehet 6 számjegyű számlát generálni.#102963 Scorp2011: Csak méretosztályban (D szegmens) voltak pariban. Egy BMW viszont luxusban mindig is durván felette volt egy Opelnek, de egy VW-nek is. Így valójában az E46-nak csak a W203-as C Merci, az Audi A4 B5-B6 és a Lexus IS XE10 volt az ellenfele. Ezek alatt még kb 2-3 lépcsőfok (Volvo, Saab, VW), és akkor jöhetett csak szóba a Vectra.
-
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
A motorja is. Legalábbis X20XEV esetén én egészen addig nem hallottam a motornak a hangját menet közben, míg a nyest szét nem rágta a motorháztető alatti szigetelést, és én meg hogy ne nézzen ki olyan csúnyán, szépen kivágtam belőle egy kb 0,5m x 0,5m-es darabot. Ezt követően már volt egy kis motorhang az utastérben, de előtte többen mondták, hogy nem is hallani bent menet közben, hogy jár a motor.
Guminak csak akkor van hangja, ha megpadlózom az autót, akkor nyekken egyet, míg a kipörgésgátló bele nem szól a játékba. (Kikapcsolva még soha nem néztem meg.) -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok, van a G Astrák klímájának valamilyen típushibája? Bár 18 évesen nem kell típushiba, hogy valami elb*szódjon.
-
Integrale
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
"Könnyedén elbírná a hatodikban is."
Csomagok, beültök 4-en, klíma és emelkedôn már vissza kell váltani, sajnos tapasztalom.
"Egyszerű spórolás az egész, rárakták ugyanazt a váltót mint az 1.6-osra."
F17-bôl van polcon 354-tôl 429-es áttételig, így ez nem hiszem, hogy ilyen irányú spórolás lenne. -
Sanki
addikt
Na hétvégén szerelés.
[kép] -
zgospel
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
Egyszerű spórolás az egész, rárakták ugyanazt a váltót mint az 1.6-osra.
Valós 130-nál 4 ezer fölött forog, tök feleslegesen, mert az autó tömegéhez képest egész erős ez a motor.A meghalás azért elég drámai, elvégre a 90 lóerős 1.4-es is 4200 körül forog emlékeim szerint a valós 130-nál. A 140 lovas 1.8 azért annál jóval nyomatékosabb, az egyenletes autópályás haladáshoz pedig nem kell sok, könnyedén elbírná hatodikban is.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Integrale
üzenetére
Max. nyomaték ugyan 3800-nál van, de annak 85%-a már 2000-es fordulattól elérhető, sőt 1800-tól is. 8.gen Ufo Honda Civic 1.8-ban 6-os váltó van és az valamivel kevesebbet forog, ahhoz hasonló áttételezés simán lehetett volna az Astránál is. A Civic nem is olyan nyomatékos alul-középen.
Nekem a H GTC GPS szerinti 110km/h-nál forog 3500-at, úgyhogy ez abszolút sportosra van hangolva. Szépen végig lehet forgatni az összes fokozatot, 5.-ben leszabályzásig. Kanyargós úton Mátrában, Bükkben, vagy Cereden elég jó ez az áttételezés, de autóúton vagy autópályán foroghatna kevesebbet.Egyébként annak ellenére, hogy az Astra többet forog mint a Civic, a szélzaj és a gördülési zaj azonos gumiméreten kevésbé hallható és szerintem a hangszín is kellemesebb, a Civicben bugósabb hang van.
-
Integrale
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Szerintem kellemesen nem bírja el ez a motor a 6. fokozatot. Sok korabeli autóná a 6 fokozatú variánsok 6. fokozata nem volt hosszabb az 5 fokozatú variáns 5. sebességénél, csak szét lett osztva 6 fokozatra, jobb dinamika miatt.
3800-nál van a max nyomatéka az 1.8-nak, 3500-nál megy 130-at a 374-es váltóval, szerintem meghalna egy ennél hosszabbal. -
B vectra tök csendes
Már nem a motorja hanem a menetzaj. Mielőtt kibeleztem a kipufogórendszert csak a gumit lehetett hallani -
98bja
senior tag
Persze, ezt nem is rosszból írtam, meg tisztában vagyok az újkori árkülönbséggel csak ugye én már ahhoz szoktam.
-
zgospel
őstag
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok! Van valakinek menetfénye (Osram) a kocsiban?
Cseréltek hűtőt, és egyszerűen levágták a lökhárítónál a tyúkbelet. Összekötöttem, de nem megy a menetfény...
Ahonnan az áramot kapja, ott van is delej, de a LED-ek nem világítanak?
Mit lessek meg? Biztosíték?
Ez van benne:
[kép] -
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezt a vízpumpa dolgot nem értem miért említik meg minden vezérléscserénél. -
megszokásból => lehúzás
-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Szerintem nem kell lehúzni az akkut, csati széthúzásával nem tudsz zárlatot okozni, de ahogy érzed, ha megnyugtat szedd le a negatív sarut. De akkor ugrik a BC-ben az eddig megtett táv, fogyasztás meg a trip számláló, rádió óra stb.
#102942 zgospel Ezt a vízpumpa dolgot nem értem miért említik meg minden vezérléscserénél. Itt a hosszbordás hajtja, semmi köze a vezérléshez, kint van jól szerelhető helyen.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
nem tűnik nehezebbnek, mint F-nél egy alapjárati motor csere

akkut érdemes lehúzni tisztításhoz is? (ezután tanulja újra a dolgokat, mint alapjárati csere után?) ...vagy csak szimplán kihúzom, átfújom kontaktsprével, hagyom lógni-száradni, majd később indulás előtt visszadugdosom és bízok benne, hogy nem a jeladó a rossz, hanem csak kontakthiba volt?
-
zgospel
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Annyit tennék hozzá még ahhoz amit Markizmark írt, hogy a jeladóknak a csatlakozója az évek és a hőterhelés hatására tönkre tud menni. Nálam is ez volt, az egyik csatlakozónál néhány kábel eltöredezett, bontóból szerzett rá a szerelő másikat és kicserélte.
#102937 vzsryl igazából az van, hogy általában ha már cserélik az okoskerekeket, akkor ha már ott vannak szokták cserélni a szolenoidokat is (ha még nem volt és a gyári van benne akkor egyébként is indokolt a cseréje), meg a vezérlést, meg a vízpumpát. Emiatt 3-400 ezerbe is bele lehet csúszni, legalábbis az enyém így járt, szerencsére még az előző tulajnál
-
Markizmark
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
40-50k körül van 1db okoskerék, a 2 nem egyforma ráadásul + munkadíj ami lehet 5k sufniban és 10k egy bosch szervizben kb / óra. Nem tudom mennyi ideig csinálják. A profinak max 2 óra én úgy gondolom. Ilyenkor ki kéne szedni szerintem a szabályzó szolenoidokat is és megpucolni, rosszabb esetben cserélni (25k/db és 2 van).
Plusz esetleg vezérléscsere, ha indokolt. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
thx... oda olaj kerülhet be pl szelepfedél szivárgásból, ami akár a hibát is okozhatja?
az érdekes, hogy reggel volt hiba tegnap és ma, valamint tegnap délután az első 5km végén... után 2-3x 5km-t mentünk és semmi... lehet reggel hidegebb a motor, pára is csapódik le rá, az olaj folyósabb és belekerül? délutánra pedig nem tudott még rendesen kiszáradni, aztán amikor többet mentünk, megszűnt a hiba?ui: próbálok képet keresni miénkkel megegyező motortérről... nem bal oldalt vannak? ez lenne az, amit sárgával bekarikáztam meg a túloldalt a párja?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Egy okoskerék csere munjadíjjal együtt nagyjából milyen költséggel jár?
-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
A camshaft az vezérműtengely és ott van fönt a 2 szenzor a hengerfej jobb oldalán a tengelyek végén. Csatlakozójukat húzd le, fújd be, tedd vissza. Aztán próba ... max cseréled a szenzorokat.
Elég könnyen szerelhetőnek tűnik. Persze lehet a vezetékezésben is hiba. Nem látsz rágást? -
mephi666
nagyúr
na, tegnap megvolt az éves olaj+szűrőcsere, de egyebekre nem volt idő: 1.5 hét múlva tudom visszavinni, amikor ránéznek jobban az olajszivárgásra és akár több napra otthagyós lehet a kocsi (mennek lefelé, franc tudja, milyen gyorsan lesz meg a forrás)
...amivel meglepett tegnap a kocsi: tegnap reggel 5km után sárgán világított a villáskulccsal átdöfött autót szimbolizáló lámpa
leállítás előtt vettem észre... következő indításra eltűnt, délután mentem kb 5km-t és az utolsó 1km-en megint világított... fiunkat felvettem óvodából, majd mentünk 2-3 ilyen 5km-es kört a városban és nem jött vissza... ma reggel jöttem munkahelyre: utolsó 1km-en megint világít, de látható-hallható egyéb tünet semmi... pedáloztam: 34000...P0340 Camshaft Position Sensor Circuit No Signal C-13
P0340 Camshaft Sensor Incorrect Signal C-13főtengely jeladó: nincs jel, vagy hibás jel? kb 100km-t kellene mennünk még, amíg nem tudom elgurítani szervizbe... ahogy guglizgattam, ingadozó fordulatszám, nagyobb fogyasztás, rosszabb esetben leállás és check engine lámpa lehet a következő? egyik sem jellemző... ne aggódjak, nem lesz gáz, de nézzenek rá mielőbb?
(mondjuk ahogy nézem, nem egy drága alkatrész és ilyen "húzd ki, dugd be" nehézségűnek tűnik a cseréje) ...vagy lehet elég lenne először a kábelét kihúzni és megfújni kontaktsprével, mert kontakthiba is lehet? -
szszabo
csendes tag
Sziasztok!
Viszonylag sürgősen szükségem lenne 2005-ös H Astrához mechanikus, nem fűthető bal oldali visszapillantóra (komplett, a ház is eltört...).
Valami bevált beszerzési forrást (elsősorban Bp-n) tudna ajánlani valaki?
Esetleg azt tudjátok, melyik cég a gyári beszállító?
Köszönöm! -
98bja
senior tag
Szuper, köszönöm a segítséget! Akkor a lényeg az, hogy a tünet egyértelmű, ha már tényleg rossz, nem lehet nem észrevenni.
-
98bja
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm a választ! Ez így BMW után nem hangzik annyira vészesnek
Az okoskerékről van valami videó, hogy milyen a hangja mikor rossz? -
Markizmark
addikt
válasz
98bja
üzenetére
Szerintem a legjobb motor a h astrákba / b zafikba.
Van pár nyűgje, az okoskerekek, az olajhűtő tömítés, ritkán az olajszivattyú tömítés... de ezeket az élete során általában egyszer kell rendbe tenni.
Erős, nem eszik olyan sokat, nekem is ilyen van a zafiban.
A 150e km az pont az amikor előjönnek a bajok érzésem szerint.
2 dolog amit a helyszínen nézz meg:
-tiszta-e a hűtővíz
-indítás után kelepel-e az okoskerék (1-2mp kelepelés belefér, bár már azt jelenti, hogy elindult a folyamat)Másik nyűg lehet a szelepfedélben a PCV szelep membránja, de az a többi benzinesnél is megvan.
Melegen érdemes elvinni egy körre és egy kövéret gyorsítani tartósan, amikor szar a PCV akkor általában ömlik ilyenkor a kék füst. -
98bja
senior tag
Sziasztok!
H Astrában lévő 1.8-as 140 lovas benzinmotor mennyire jó választás?
Mik a gyengepontjai, mikre kell különösen odafigyelni?
Kinéztem egyet ezzel a motorral és érdekelnének tapasztalatok, mielőtt elutazok 200km-t.
Köszi! -
bul07
nagyúr
Nem vettem, odébállt míg egyezkedtünk.
Amúgy néha szoktam venni tőlük, van hogy elég jó cérna zokni van náluk.
Persze nem tartós de van hogy 1500-ért adnak 10párat, és ráadásul van hogy a színeket is összeválogatják(Én fekete zoknit nem veszek fel nem temetésre megyek címszóval, de tényleg fekete cuccom nincs. Na jó egy munkásnadrág mert az muszály volt) -
metrion
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Elhiszem
Egyelőre marad a Motul 8100 X-Clean EFE 5W30. -
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Ezek szerint jól néztem és semmi szükség nincs a két szálas izzóra, jó a sima P21, csak valaki előttem ilyet talált a sufniban
Vagyis akkor az Astra is fesz szabályzással "csinál a helyzetjelzőből féklámpát" és nem külön szállal.Köszi az infot, így nem kell a másik oldalt is szétszedni!
-
válasz
peet137
üzenetére
Én itt szoktam megkeresni:
Opel Astra H (2004-2010) autó izzó
Mit jelent Ba15s?
A Ba15s a köznyelvben bajonett izzóként ismert egy talpérintkezővel szerelt jelzőizzó. A Ba15s szó valójában a foglalat átmérőjére illetve a nagy B a szuronyzárra utal. Tehát a P21W foglalatba Ba15s fejelésű izzó való.

-
peet137
tag
Valaki tudja, hogy a H Astra kombiban gyárilag milyen a hátsó izzó? Fék + lámpa egyben. Kiégett, és ami most benne van, az két izzószálas, de a két kis illesztőtüske oldalt egyforma magasan van, Ilyet a világon nem lehet kapni... Ráadásul az érintkező alapján, ahogy néztem, nem is kellene oda két szálas. Most akkor hogy is van ez? A net szerint P21/5W kellene, de azt nem tudom beletenni, mert rossz helyen vannak az illesztők (ez a két szálas, amit elvileg csak egyféleképp lehet a foglaltba tenni), erőszakoskodni meg nem akarok.
-
Markizmark
addikt
válasz
metrion
üzenetére
Sose volt olyan halk a kis X14NZ Fastrám, mint a Liqui Moly-val.
Csak azért nem tettem bele többször, mert zabálta az olajat, ahhoz meg drága, havonta kellett volna bele 1 liter és szarul kerestem és sokat autóztam.
Úgyhogy kapta utána a mannolt, és kész.
Z18XER zafirám Motul GM Specific dexos 2 5w30-at kapott, drága vagy nem ... mivel nem eszi ezért nem számít, évente 20k van erre. -
bul07
nagyúr
Nem volt olyan vészes, pénzben kiegyeztünk.
Amúgy simán lehet hogy a parkolóban áruló zokniárusnak köszönhetem hogy visszajött az oktató.
Mert mentünk a kocsi felé, láttam én arrébb a fehér tanulóvezető kocsit, ekkor észrevettem a fehér izét a hátsó lökhárítón, olyan volt mintha mész lett volna rákenve, elkezdtem letörölgetni.
Ekkor ért oda a nem ma barnult zokni árus kezdte volna a mondókáját, én amennyire tudtam higgadtam közöltem vele hogy ez most nem alkalmas mert valaki meghúzta a kocsit. Még ő is megnézte meg mondott pár szót.
Én tovább törölgettem ekkor a másik sorból fennhangon jött az öregasszony oktató hogy, Itt vagyok nem hajtottunk el.
Ugye a fehér tanulókócsóból közben már a másik soron voltakÉn arra tippelek hogy kivárt ezért mentek át a másik sorra, csak látta hogy beszélek a zokni árussal és lehet azt hitte hogy a zokni árus látta az egészet és azt beszéljük hogy ki volt.
Úgyhogy simán lehet hogy a zokni árusnak köszönhetem hogy visszajött
Kamerák(már ha vannak) nem sokat értek volna nem lett volna bizonyító erejű, mert az oktató kocsin nem volt rajta a kocsim festéke, csak enyémen fehér. És rengeteg sérülés is volt az oktató kocsin. -
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
mondanod kellett volna a tanulónak, hogy "nyugi, nem te voltál a hibás.... effektíve csak utas vagy, míg nincs meg a forgalmi" aztán adni egy betétlapot az oktatónak, hogy "ezt most akkor kitöltjük"
...tényleg, milyen bónusz besorolásuk lehet ezeknek? (elnézve néhány tanulóautó harci sérüléseit)ui: én amikor kocsit néztem, nem néztem hogy 100%os esztétikai állapotban legyen... egy kis nyomódás itt, egy karc ott... belefér... jobban fájt volna, ha patika állapotban elhozzuk és 1hét múlva ráb*sznak egy ajtót
(ismerősnek még jogsija nincs, de már elektromoson meg tesla-n gondolkozik, hogy "ő majd biztos olyat vesz, ha jogsija lesz, mert az a jövő" ...mondtam neki, hogy számolhat azzal, hogy szalonból kigurulva az árából veszít azonnal milliókat, majd minden egyes ajtórányitással 1-1-et
...első autónak mindenkinek valami leharcoltabb, de megbízható gépet ajánlanék, amiért nem kár ha első években sérül) -
bul07
nagyúr
Enyémet legutóbb Tesco parkoló, és hogy kik voltak hát egy tanuló vezető oktató
Nyugodtan belökte volt már ilyen nem olyan nagy dolog, össze vissza volt nyomorgatva a kocsijaMi a jó édesnek ül benne ha nem figyeli hogy a tanulója ne menjen neki senkinek
Nem a tanulóra haragudtam és azóta se, csóri kislány ott bőgött a sofőr ülésben, hanem az oktatóra
(ha él még az édesanyja akkor biztos sokszor csuklik azóta is mikkor szembe jut az eset) -
-
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
kecskeméti auchan?
...vagy általánosságban vakok járnak oda? itt minden héten több bejegyzés is születik, hogy ott épp valakinek megnyomták ott a kocsiját (kamerázva van egyébként a hely, alapból rendőrt kellene ilyenkor hívni, hogy b*sszák meg az ilyen taplókat... meg szokták találni felvétel alapján)ui: ha oda vezet utam, mindig a parkoló végében rakom le a kocsit és inkább sétálok plusz 1 percet

-
ncc1701
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ok, akkor pontosabban, nekem ez megy az insigniába: Castrol Edge Titanium FST 5W-30 C3. Szerintem nem vészes, 20e alatt megúszom. De olajszűrőből is mann-t használok, vagy filtront. Ezeken nem spórolok.
A gyári GM olajakra még az F Astra koszakban is azt mondták, h messziről elkerülendő. Lehet azóta változott a helyzet, de bennem ez van. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
G Astra nappali menetfényre az alábbi megoldást láttam, ami faragás nélkül jár, viszont kellően igényesnek ítélem. FB video alert!
-
zgospel
őstag
válasz
metrion
üzenetére
Az mondjuk kemény

Én az esztétika részével már feladtam a küzdelmet. Mivel legtöbbet utcán vagy a lakótelepen parkolok, kb minden héten találok rajta új karcot, horzsolást. Legutóbb a feleségem Volvóját húzta meg valaki úgy az Auchan parkolóban, hogy a lökhárítóból kiesett az index, és leszakadtak a patentok bal oldalon. Persze az elkövető sehol, cetli sehol.
Az én autómon csak olyan karc és horzsolás van, amit valaki más okozott.Az előző motoromat az őrzött mélygarázsban, a dedikált motorparkolóban borította fel valami figyelmetlen barom. Szerencsére a bukógomba megvédte, de azért a 200 kilós motort középtámaszon borogatni nem kis erőfeszítést igényel. Nem az a véletlenül nekisétálok dolog. Bár sose derült ki, de gyanítom hogy autóval valaki annyira balfasz volt, hogy sikerült nekimennie.
-
Tikakukac
titán
Igen, de ezek maszkok. Tehát persze, mehetsz el x irányba balra és jobbra, hogy valamivel jobb legyen számodra akusztikusan vagy szimplán olaj zaba oldalról a motor, de ettől még nem lesz sem jobb a hidrotőkéd, sem semmi más. Max eljutsz oda, hogy egy idő után már a más olaj is kevés és akkor tényleg jön a generál.
-
metrion
aktív tag
válasz
zgospel
üzenetére
Amit írtál azt fogom kipróbálni, néztem a Specificet is de az már kb Liqui Moly ár. Szerintem nincs azzal baj, ha valaki igényes és amire van lehetősége éppen megadja neki. Autókozmetikai termékekre szerintem az elmúlt félév alatt legalább 100 ezer Ft-ot költöttem, most lesz 2 lépcsős teljes polír + üveg. Nem az olajon fogok spórolni.
De abban igaza van Tikakukac-nak, hogy Liqui Moly-t komolyabb autókba illik tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)