Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Őskoczka
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Sziasztok, 2.0 cdti insigniákat nézegetek. Az első szériánál voltak problémák, olvasgattam róla.
Jelenleg 2018 és ez utáni modellekkel szemezek, 2.0 cdti @170, ez már kiforrot konstrukció, vagy engedjem el?
Esetleg ha van infótok, hogy mit érdemes tudni róla, megnézni rajta, azt megköszönném. -
mephi666
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
jaaa, értem
megoldom majd... sejtettem, hogy valami ilyesmi is lehet a háttérben... thx -
ArthurShelby
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Ez azért van, mert a kínai op-com-hoz nincs aláírt driver. A windows 8-10ig megköveteli a driver aláírást. Ezt megkerülheted, ha speciális rendszerindítás után a hetest választod

(ha nem világos később leírom pontosabban, ezt most csak így septibe dobtam össze)
-
zgospel
őstag
Az egyik rendszámtábla világítás foglalatom tönkrement, eléggé fehéres, itt-ott megolvadt a műanyag része is, plusz a benne lévő izzó is be volt teljesen feketedve.
Hol tudnék ilyen foglalatot venni H Astra kombihoz?
Csergőnél, Cromaxnál és Kauffernél nem találtam, fél óra guglizás után máshol sem. Mindenhol csak az izzót dobja ki a kereső.Vagy ilyet már csak bontóban lehet szerezni?
-
dewill79
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Szia!
A régi rádiódat mindenképpen le kell választani először opcommal és kikapcsolni ezt:
disable anti-theft in EHU. Az új utána mehet bele, és legyen meg a carpass-a is. Ha csak sima 0000-kódja lesz, az nem lesz jó. Mindezek után párosítás és Code Index programozás következik. -
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Én úgy tudom ennyi. A régivel mi lesz az mindegy, de az új legyen letanítva és akkor annak az autónak a kódja nem kell neked amelyikből származik. YouTubeon nincs ilyen tutorial?
Az alapján opcomoztam én is eddig mindent, ilyet mondjuk pont nem.
Én a gyárit egy droidos navis rádióra cseréltem, az aztán semmit nem kért. -
mephi666
nagyúr
Ha ki akarom cserélni a (feltehetően hibás) cd30at cd30mp3-ra, akkor csak a régi kiszedése előtt kellene opcom a nullázásához (már ha el akarnám adni, de kuka lesz) ...az újnál az a lényeg, hogy nullázottat vegyek (vagy adjanak mellé carpasst): kikapom a régit, bedobom az újat, 0000 (vagy carpass) kóddal összehangolom és ennyi?
-
LucentTwo
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hátha valaki tudja rá a választ. 2013-as Insignia-ban csak úgy lehet a kuplung-kettőstömegűt cserélni, hogy a motort ki kell szedni?
Előre is köszi a választ!
-
body007
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Én is arra gondoltam első körben.
Egyébként amit kipróbáltam mannol 5w30-at a gépsasba szerintem nagyon jól "teljesít". 2600 km-en nem változott az olajszínt, szemben a jóval drágább fuchs (Fuchs Titan GT1 XTL Technology 5W-40) amit szürcsölt rendesen.
-
body007
addikt
Havernak van egy 2004-es dízel combo-ja (y17dtl), cserélnénk benne olajat. De mit tegyünk bele? Átnézve a szervízkönyvét volt abba minden: 5w30, 5w40, 10w40 meg még kitudja mi... Mi neki a gyári előírása? Próbálnánk inkább azt tartani

-
FoLey-v
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszike át is csámcsogom

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
Korábban volt szó a twinport szelepek felépítéséről, működésükről.
Itt van konkrétan a Z16XEP működése
Itt meg az összes többi felépítése, működése -
peet137
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Így van, a 105 lovason (nekem XE1 van) alul van a rudazat. Nekem tavaly volt leszedve a komplett szívósor, az enyémen nem lóg még a rudazat. Bár ennek az is lehet az oka, hogy a mozgató pumpa membránja el van szakadva, vagyis mostanában nem nagyon kell mozognia a rudazatnak
Én így vettem, és azóta sem sikerült beszerezni ezt a pumpát külön.
De visszatérve gyakorlatilag leszerelés nélkül esélyed nincs megnézni az állapotát sajna... -
diablo1984
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Twinport a mi astránkon is szanaszét van, 68e ft Gödöllön a felújított cseredarab, plussz egy szétszedés és visszarakás díja egy szerelőnél.
Vezérlés ezen is cserélve volt novemberben.Az 1,6 105 lovas is twinportos, de annak azt hiszem alulról van a twinport rudazata, az annyira nem látszik, hogy egyben van-e, de 78e ft Gödöllőn a felújított, így az is ugyanúgy fos tud lenni.
-
molnarpeter
nagyúr
[link] struktúr felni, csak találtam, nincs közöm a hirdetéshez. Nem tudom, mennyire ritka, gondoltam bedobom.
-
FoLey-v
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A twinport résznél az 1.6-ra is vonatkozik? Melyik műanyag részek vannak?

-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Huhu, már 2 éve is 60-65k volt és nekem olyan érzésem van, hogy megint az csörög amúgy.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Egyszer kell felújítani (40 ezer Ft körül), és akkor fémre cserélnek minden műanyagot. Onnan nagyjából örök élet. Meg egy lánccsere, lanckerekkel, és sok más hibalehetőség nem lehet.
-
Bópapa
csendes tag
Nem is maga az autó érdekelne, hanem csak az ülése.
Egy b Corsa-ba lett belerakva Calibra ülés, és annyit szerettem volt tudni, hogy a Calibra ülés háttámlája (mivel 3 ajtós és így egy kallantyúval előre dönthető) hogy az visszadöntésnél magától a helyére kattanik-e vagy azt a kallantyút emelni kell hozzá?
A Corsa is 3 ajtós. A Calibra ülések szét lettek szedve, felújítva de ezt a funkcióját szétszedés előtt nem figyeltem meg. A gyári Corsa ülés háttámláját ha vissza döntöm akkor magától a helyére kattanik a beletett Calibra ülésekhez viszont emelni kell azt a kallantyút.
Csak kíváncsi vagyok hogy ez gyárilag is ilyen vagy én raktam össze rosszul az üléseket. -
mephi666
nagyúr
válasz
Bópapa
üzenetére
...azokat már vagy 10 éve széjjelrúgták a faszagyerekek, nem?
komolyan alig látni manapság calibrát az utakon... meg ami még ránézésre baromira tetszett: a 90es évek elején gyártott mitsu colt 1.6glxi-k... olyan sincs már sok -
Bópapa
csendes tag
Sziasztok!
Valaki foglalkozik még Calibra-val itt a csoportban? -
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A h astra esetén a twinport az ami bár jó találmány, csak arra nem számoltak, hogy van aki 5 éven túl is tervez az autóvan és az a műanyag műanyagon mozog és fossá kopik és csörög-csattog, bár még mingig olcsóbb a csere mint az 1,6 116lovas motor okoskereke esetén.
A k astra csoportban se nagyon van róla szervíz tapasztalat, az 1,6 cdti motorok horror áron mért vezérlés cseréjétől annál inkább.
Az 1,4 szívó motorról azt írták a gazdák, hogy lomha, de városban elég, vezérlés cseréről vagy költségesebb dolgokról semmi ami a motorhooz tartozna, a színes kijelző mindegyikben megpusztul előbb vagy utóbb.
6 éves még a konstrukció, kevés 1,4 101 lovas van belőle, így lehet azért ennyire szegényes a tapasztalat, vagy nincs sok hiba.Itt egy jó 360 fokos kép a motorról:
[link] -
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
"….Ezek szerint vagy ritka mint a fehér holló, vagy nem romlik el mint a twinportos esetén..."
A twinportosba nem tud a VVT elromlani, mert nincs benne. (két különálló teljesen más rendszer)
"…A j-ben is ez a motor volt már, de ott az 1,6 volt okoskerekes, az 1,4 nem…"
A J-be beépített A14XEL, A14XER, a turbós A14NEL, A14NET-be mind VVT rendszer van, vezérlésük lánc.
(A többi társa is mind VVT rendszerű, láncos Pl: A12XEL, B12XEL, A12XER, B12XER, B14NEL, B14NET, B14XEJ, B14XEL, B14XER. Ezek ránézésre külsőleg hasonlítanak egymásra.Az A16XER -ben régebbi tipusú okoskerék van, a vezérlés hajtása szíj, hogy ment e a levesbe nemtudom.

Megnéztem a "kincses kalendáriumomat"
Aszongya: a J-be a 100lovas A14XER van, amibe az újabb tipusú VVT rendszer van, és láncos vezérlésű.Valóságban még nem láttam a B14XE motorterét, a képeket a net-ről lőttem.
Teljesen más kialakítású a blokk, elrendezése is más. Még a szelepfedél is más, nem is műanyag. Visszajöttek a már ismert szolenoid szelepek, (legalább is hasonlóak) de azok is ferdén, a szelepfedél tetején vannak.Oldalról is teljesen más
A szelepfedelet levéve látszik az érdekes, más kialakítású okoskerék, és a lánc.
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Konkrétan Bárdi szerint az autónk sem létezik aztán egy pár tízezer rohangál belőle az úton legalább.
Ott más para van akkor.
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Bakker, tényleg láncosak, csak az a furcsa, hogy a bárdinál sem hoz hozzá készleten vezérlést, a cromaxnál is csak a febi rendelhető, de az sincs készleten. Ezek szerint vagy ritka mint a fehér holló, vagy nem romlik el mint a twinportos esetén...
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mert ez változó szelepvezérlésű? A j-ben is ez a motor volt már, de ott az 1,6 volt okoskerekes, az 1,4 nem. A blokk elvileg ugyanaz maradt, csak az 1,6 ment a levesbe.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
VVT rendszer, vezérlése lánc.
-
zgospel
őstag
válasz
Gaga_30
üzenetére
Ezt próbáltad már?
"Kapcsolja be a gyújtást: a rendszer 30 másodpercig programozásra kész állapotban van.
Röviden nyomja le az egyik gombot a távvezérlőn mialatt a kulcs a gyújtáskapcsolóban van.
Ezzel megtörténik az újraprogramozás.A központi zár be- és kikapcsolásával győződhet meg róla, hogy a programozás megtörtént." -
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni G Astra távirányító összeprogramozásában?
Eredeti tönkrement, egy "bontott" van most hozzá.
Elsősorban Miskolc, vagy Bp XVI. ker. és környéke, nyilván nem ingyen kérem. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Teljesen megértelek.
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
1,4 szívó B14XE, 101 LE
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Motorkódot elárulod?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Kapott itt valaki még visszahívásra levelet?
Kaptam levelet mert az autómnak el tudják intézni hogy kevesebb legyen a káros anyag kibocsátása teljesítmény csökkenése nélkül.
Illetve ha jól értem kötelező a szoftverfrissítés.
Mindezt úgy, hogy nem fog többet vagy kevesebbet fogyasztani az autóm és még a teljesítménye sem csökken.ŐŐŐŐŐŐŐŐ izé, hogy is van ez????? Kevesebb káros anyag lóerő csökkenés nélkül.
Na persze...
Ahhoz, hogy legyen lóerő kell üzemanyag. Viszont ha van üzemanyag akkor van káros anyag kibocsátás. Vagyis ha egyiket csökkentem módosul a másik is.
Valahogy hihetetlen számomra ez
Amennyiben van itt akinek 2014.15.16.17.18 Astra k, J, Corsa E, Insignia van és megcsináltatta ezt a visszahívásos szoftverfrissítést az tapasztal valamiféle változást az autóban? Teljesítmény, fogyasztás
-
diablo1984
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
focus mk 2,5 után a h visszalépés lenne (a h astra), akkor kb a feleségemmel cserélnénk autót és kész is a nagyszabású autócsere. De szeretném ha inkább előre haladnánk, én fiatalítanék és az asszony verdája is fiatalabb lenne(a focus 2010-es).
sajnos a feleségem 2004-es autóján egyre több minden szorul javításra, sőt amit javítanak sem mindig sikerül(lehet szerelőt kellene cserélni), egyébként az az autó is jó, bár amilyen hangja tud lenni egy twinport-os 1,4-es motornak, hát az nem a teremtés koronája, de megy és teszi a dolgát, az asszony napi 22 oda, 22km visszában ingázik, most a legutóbb is 7 literes átlaggal, teljesen korrekt fogyasztású. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Arra tökéletes. Bár nekem a H Astra is nagy kedvenc.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Így már értem, én is “kényszerből” járok kombi astrával melózni.

-
diablo1984
veterán
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Fürgétől távol áll, de használható. Városban teljesen rendben van, országúton türelmet igényel. Előnye hogy tartós, és nem sok minden hibásodhat meg benne. Viszont 2-3km alatt ez sem fog bemelegedni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Nyers adatok szerint majdnem 1mp-cel később éri el a 100km/h-t, de elég egyértelmű is, hogy a sokkal jobban visszafogott, modernebb motor nem lesz olyan fickós a kb egy mázsával nehezebb autóban. Ettől függetlenül 2-3km-re bőven elég ezzel a motorral is a K Astra.
-
diablo1984
veterán
válasz
dewill79
üzenetére
101 lovas szívó a kérdésem, 150 ló 2-3km hideg motoros mókára nem lenne nagy élvezet, mikor valami bekakilna benne.
Csak egy a 101ló mennyire foghatja vissza magát egy astra h 1,4 90 lóhoz képest?
gban: volt, ez volt az alapmotor amit a j-ből örökölt, az egyedüli szívó.(szíjas, 101 lovas)
-
dewill79
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia!
Ha 1.4 turbós motorral gondolod (150LE), akkor elég fürge szerintem (tapasztalat).
De: ha "anyataxi üzemmód"-ban fogod használni, akkor a fogyasztás nem lesz a barátod. -
diablo1984
veterán
K astra kombi 1,4 szívó benzin motorral mennyire lehet "fürge" ?
Jelige: valami fiatalabbat szeretnék, de a gatyámat nem akarom rákölteni később sem az anyataxi üzemmódra. -
zgospel
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Ugyanilyen motorral szerelt G Astra nekem is csinálta, szintén az autópályán, épp 160-nal mentem vele már egy picit huzamosabb ideje, a szokásos 130-140 helyett (kivételes alkalom volt, tényleg nem szokásom ennyivel menni). Menet közben sem történt semmi rendkívüli, az autó ugyanúgy ment, a motor szépen járt, városba beérve ugyanúgy gyorsult stb.
Ugyanez volt a hibakód, kitöröltük, azóta sem jött elő a hiba. Ez volt lassan 6 éve. -
M0ng00se
őstag
hi all,
24-én autópályázás közben dobott egy check engine-t, miután hazaértem nem is használtam inkább.ma "kivillogtattam" a hibakódot, 0136, amire ezt találtam "P0136 Oxygen Sensor 2 (Bank 1) is defective".
Ez légtömeg mérő lenne?
GAstra 2004.02 1.4benzin, Z14XE -
body007
addikt
Hazafele hollandból dobot egy új hibát a "rendszer"
p0420
Ez a katalizátor hibája lenne?
Csak azért mert elég régóta "herélt" katalizátor van alatta. Most vette észre?
Az közrejátszthat, h indulás előtt cseréltem az alsó lambdaszondát?
Gondolom mostmár valós adatokat kap az ecu amiből látja, h a kati nem nagyon dolgozik... -
tlala
addikt
válasz
body007
üzenetére
Nagyon köszi, hogy válaszoltál!
Sajnos ehhez a képhez képest a valóság az, hogy 2017-ben már nem az Astra vagy melyik első fékrendszerével gyártották a Mokka X-et, hanem egy nagyobb, az Insigniához (vagy mihez) használt "MANDO" fékrendszerrel - nagyobb méretű (300mm-es) féktárcsák, egészen más fékbetétek, stb.
A 7zap.com pedig következetesen egynek jeleníti meg (amikor a típus részleteket írom be, nem a VIN-t), mintha 2013. óta nem történt volna semmi váltás. A VIN keresője meg használhatatlan (lásd a csatolt képet, hogy mit ad ki eredménynek) - ezért volt az eredeti kérdésem az, hogy tud-e valaki weboldalt működő VIN keresővel, ami megadja az Opel gyári cikkszámot is a kikeresett alkatrészekhez.De köszi, hogy segíteni próbáltál!

-
body007
addikt
válasz
tlala
üzenetére
Nem értek a lovakhoz (a Mokkához
) de a 7zap-on (a régi verzióban) így mutatja:Magyarán 2013-tól napjainkig (vagy ameddig gyártották)
Itt a régi verzió, én jobban szeretem
-
corsa1.4
újonc
A relé/szerintem / kattog ezért gondoltam a dudát megkeresni.
-
corsa1.4
újonc
Köszi!!! Azt a takarót ami a ködlámpánál van hogy tudom kivenni?
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
J astrákról mik a tapasztalatok itt a topicban? Mennyire számítanak jó autónak így kb. 10 évesen. Van esetleg valami összefoglaló róla?
1.4 turbós 120 lovas verziót néztem ki egyet, mennyire elég ez a motor a nagy tömeg függvényében? Nem vagyok egy versenyző típus de azért jó lenne ha egy előzés nem lenne mindig kihívás mondjuk.
-
CragON
aktív tag
Astra K 5 ajtóshoz tud valaki ajánlani méretazonos gumiszőnyegszettet?
Találtam itt ott, de képek alapján eltérőek a formák, méretek. -
corsa1.4
újonc
Corsa d -ben hol találom a kürtöt? Nem láttam a motortérben sehol.
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok, felmerült itthon, hogy a Hastránkat lecserélnénk, és lehetséges opció a K Astra is, érdekelne, hogy vásárlásnál mire érdemes odafigyelni. Benzines 150le típusokat nézegettem eddig.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
majd egyik nap próbálgatom a kocsival, csak a laptop akku ilyen 20perces és várom a cseredarabot

Nincs megúszás, valamire költeni kell.