Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
őstag
válasz
Black_Raven
üzenetére
60ezer/4 év, ha a vezérműszíj hajtja a vízpumpát is.
-
FoLey-v
addikt
válasz
peet137
üzenetére
LWPM Modullal [link] Az extra gombnyomásos kulccsal meg kínai op-commal,ahhoz kellett a carpass kód is.
Minden gyári maradt csak nekem frissebb computer szoftvert rakott rá 2007 utánit.mephi666 Igen magyarosította,kivéve a klíma menüpontot nem lehetett. Pont Kecskeméten történt és friss ropogós paprika.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok! Astra G 1.8 esetében mennyi km után ajánlott a vezérlés csere?

-
FoLey-v
addikt
Tegnap egyik astra h csoporttag varázsolt nekem frissebb 2007 utáni verziójú computer szoftvert LWPM modullal. Idáig az volt a téma hogy 2007 előtti évjáratokban nem lehetett 3 sorosítani. Itt a kép róla hogy lehetséges (megmarad a kódindex a GD83 Siemensnél). Persze mellé kértem magyarosítást,gomb nyomásra ablak fel-le húzást,carpass kód kiolvasást is.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
DjDanee87
üzenetére
A pedálteszttel kiolvastál egy tárolt, nem élő hibakódot. Ha van élő hibakód, az autókulcsos lámpa világít.

P0009 hibakódod nem lehet,
mert csak 1 hengersorod van.Olyan szakit kell keresni, aki műszerrel kikutakodja, hogy az akkucsere előtt jól működő "szervízmenű, titkosmenű" a csere után miért nem működik. Vedd le az akku negatív sarut 1-2 órára, hátha helyre áll a rend.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Ha erre gondolsz, szerintem jó: https://imgur.com/a/aeM7j8c
-
DjDanee87
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
Újra jelentkezem, de sajnos nem jutottam egyről a kettőre és a hétvégén valószínű mennénk külföldre a kocsival.

Vettem egy OBD olvasót, amúgy ezt, meg letöltöttem a Torque app-ot a play storeból. Bedugom a kocsiba és semmi. Csak ahogy a képen látszik a PC led világít rajta, másik kettő nem és az app a telefonon nem talál csatlakoztatható obd-t bluetoothon.
Csinálok egy pedál tesztet, mert más ötletem nincs, az egy hibát dob ki:
000970
Az oldalt ahol régen megnéztem a hibakód jelentését nem találom, csak ezt a fórum hozzászólást találtam ezzel a kóddalValami ötlet mi lehet? Szerintem túlmelegszik a kocsi a radiátor csere után is, szeretném monitorozni, de nem találok rá lehetőséget.
szerk: ilyet találtam.
Akkor hétfőn mehetek autóvillamossági szerelőhöz azt hiszem.P0009 Another format:
000970; 0970; 970
Lack of communication between control modules. If after dialing the contact between the blocks was detected, then one of the devices must be replaced.
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
FB-on autószerelő fórumban nem talált értő fülekre pedig szerintem tök ligikus a kérdés.
Indításkor kerreg csak 1-2 másodpercig, ha már van olajnyomás, akkor nem. Jönnek a panaszkodások sorra, hogy "egy éve cseréltem az okoskereket és megint kerreg", "40ezer km-el ezelőtt cseréltem az okoskereket és máris kerreg, ez ennyit bír?" ...stb.
És hol a logika? Mi lenne ha indítás előtt már lenne olajnyomás?
Alapvetően kétféle ilyen rendszert létezik. Az egyik tartályban tárol kb 1 liter olajat nyomás alatt, amit a motor eredeti szivattyúja épít fel. A másik egy elektromos olajszivattyút használ tartály nélkül.
Esetleg itt valaki próbált ilyet vagy egyáltalán érdekel Titeket a téma?
Venni iszonyat drága. Amerikában divat, 100eFt körül indul. Szerintem az elektromos szivattyúst egy 50esből ki lehetne hozni.Ja az autószerelők mentalitása (akinek nem inge ne vegye magára). Cserélni akartam az egyik első lengéscsillapítót, mert a tetején összerohadt a csavar. Mikor szétszedtem láttam, hogy a rugó alja is rohadt. Jó, akkor teljes szett mindkét oldara. Unixban elém teszik a rugót és nem volt az alján gumicső. Rákérdeztem, hogy ezt külön kell-e venni vagy most mi? Erre tök hüléynek néztek a mellettem levő két pultnál vásárló szakik. De "segítettek" hogy ne foglalkozzak vele úgy is rohadni fog. Szerintem tök logikus, hogy ha nem csiszatolok össze két fémet, akkor nagyobb eséllyel bírja tovább a festék mindkettőn. Tettem rá gumicsövet.
-
Igazából a kárpitot úgy vettem, hogy bementem egy méteráru boltba, és megkérdeztem, hogy esetleg netán van-e nekik ilyesmi. A válasz annyi volt, hogy "milyen szíű legyen"? Tehát meg sem lepődtek, pedig tényleg kifejezetten autó tetőkárpitot kerestem.
0 tapasztalattal álltam neki.
Szépen lebontottam a tetejében lévő "teknőt"; óvatosan kell kivenni, mert eltörhet, és utána már nem lesz tartása. Ehhez még az első üléseket is szépen hanyatt fektettem.
A régi tetőkérpitot óvatosan lefejtettem, madj a rajta maradt elöregedett szivacsot partvissal, gyökérkefével leszedegettem.
Befújtam a teknőt is, meg a tetőkárpitot is ragasztóval, aztán a ragasztó előírásának megfelelően 5 perc múlva rátettem úgy, hogy középről kiindulva festékhengerrel simítottam kifeléa kárpitot. a széleken még jól megnyomkodtam, meg néhány herte tettem csipeszeket, hogy erősebb nyomást gyakoroljak.
Aztán hagytam megszáradni, kivágtam a lyukakat, és visszatettem.
Dióhéjban ennyi. (+ az előző hsz-nél lévő válasz-hsz-ben ott vannak a képek) -
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezt a röhögés dolgot és se értettem. A "modern" kocsikban mindben van. És nem mellékesen hasznos is...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
A visítva röhögés a szakmai hozzáértésüket minősíti.

Markizmark jól leírta a lényeget.Én hét éve csináltam meg az első saját készítésű lecsapatóm. 1000km rövid távok (5 - 10km) alatt ennyi trutyis lé gyűlt össze a lecsapatóba, ami nem lett megetetve a motorral.
Ezt meg csak úgy itthagyom rejtvénynek a nagytudású visítva röhögő "szakiknak"

[kép] -
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
Egy darab műanyag? Nem üres belül az a műanyag, ez egy szűrő.
Máshol egyébként drágább:
https://www.autoalkatreszonline24.hu/topran/9201355 -
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
X20XEV motoros B Vectrák gyári tartozéka (kartergáz szűrő néven, vagy olajleválasztó néven is fut/futott). Ha nem ragaszkodsz a gyári alkatrészhez, akkor pl. itt is meg tudod venni:
https://autoalkatreszed.hu/alkatresz/opel/vectra-b-ferdeh%C3%A1t%C3%BA-(j96)/5120/Olajlev%C3%A1laszt%C3%B3,-forgatty%C3%BAsh%C3%A1z-szell%C3%B5ztet%C3%A9s/1.html -
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Az olaj és a víz szükségtelen a motor szívóoldalán, ezeket kiszűri, a benzingőz hasznos azt nem szűri ki.
Egy kopottabb motorban a bő kartergázban már olaj is jelen van rendesen, ami hosszúláncú molekula ami lassan ég és lassítja az égést, tehát ront a motor hatásfokán. Nagyjából ez az elmélet. Másrészt a vízpára miatt sok 8V GM motor cappuccinós lesz télen a rövidtávokon, ezt is csökkenti a lecsapató. Asszony 1.2 8V korzikája is ebben szenved évek óta, van benne lecsapató, télen van is benne termés szépen. Az én Fastrámon is mindig hab volt rövidtávokon télen, de elkezdtem vele 50km-t munkába járni és megszűnt, ezért nem volt benne lecsapató.
Ne menjünk bele, hogy a 8V miért habos és az ecotec miért nem, volt már ebből vitám itt de a tények azok tények. -
ncc1701
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Amúgy ez ér egyátalán valamit? Mert általában szerelők azért hangosan visítanak a röhögéstől, mikor szóba kerül.
-
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálad aztán van lecsapató rendszer
Az a pcv leválasztót honnan szermányoltad?
-
Bass
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm ,most levettük az akku sarut és helyrejött de gondolom csak időszakos. Megnézetjük azt a jeladót
-
Tipikus agglomerációs közlekedés 15-20-25 km-ek, csekély városi közlekedéssel (Tatabánya, mint világvárosjelölt nem a dugóiról hírhedt
).
Tempó az ugyenem teljesen ismert, merthogy leginkább Anyóka és nagy fiam vezeti mostanság.
Iazából a lényeg, hogy egyenletes a fogyasztás (nem az, hogy mennyi).@#103865 mohabá 007
Hát bizony semmi változás. Itt a környéken senki nem akar ilyenről tudomást venni.
Néhány válasz a megkérdezettek közül:
- Jóa'.
- Tipikus.
- Ne foglalkozz vele.
- Mindegyik ezt csinálja.
- Kicseréltem, de nem jó.
Opel szakszervizbe meg nem viszem, mert már meghalt az ottani ismerős.
Ezek után együtt élnek vele a többiek, én meg ha már meleg a motor, akkor tolom neki, mint az állat, 3k PRM felett meg ritka, hogy előjön.
Elnézést a jobbérzésű Opel tulajdonosoktól.
Amúgy még mindig szeretem, és nem fogom eladni. -
Olyan szépen fogyaszt az Astra, hogy öröm nézni:
6,69
6,8
6,76
6,76
6,59
6,74
6,88
6,81
6,45
Átlag 6,7 és alig van szórása... teljesen elégedett vagyok.(és 50 év után életemben először olajat merészeltem cserélni)
-
Bass
addikt
Sziasztok adott egy D corsa 1.3 dizel manuális váltóval és az a helyzet h álló helyzetben 60km/h mutat a műszer,mi okozhat ilyet? Köszönöm szépen
-
Yutani
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Én azt a kiegyenlítő tartályt is cserélném. Nekem is 2009-es Z16XER motoros H Astrám van, egy kombi. 2 éve ki is kellett cserélni a tartályt, mert az érzékelő bedöglött, és csak az érzékelő csere nem segített, kellett az új tartály is.
Ahogy fentebb mondták, az olajhűtő tömítés ha elfárad, akkor kerülhet olaj a vízbe. Én most cseréltettem tömítéseket, köztük az olajhűtőét is (345e km van a kocsiban).
-
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az a két hengeres lecsapató (amik vízszintesen vannak) mi lenne?
-
Sanki
addikt
Fényre sötétedő tükör (astra G/H,zafira A/B,vectra C,corsa D. stb):
Az alul lévő sárga LED folyamatosan világít mindenkinél, ha gyújtáson van?
[kép] -
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
A lecsapató tartályt, a korábban feltett képen, az 1-el jelölt csőbe kell bekötni.

Beszerezhető bizonyos tipusokhoz olajleválasztó a PCV rendszerhez is. (X18XE, X20XEV) motortipusokhoz.
Így néz ki:[kép]Én tettem a gépsasba.

Ide kell beszerelni:[kép]
Így néz ki beszerelve:[kép]Úgy látom neked is beszerelhető, mivel hasonló a kialakítás: [kép]
Én már évek óta molyolok a kartergázak lecsapatásával, minden lehetséges helyre tettem lecsapatót.(alapjárat, fojtószelepházba menő, PCV rendszer)
Ez a hatodik, végleges verzió. Így néz ki: -
DjDanee87
addikt
Android telefonom van, szóval ha ezzel az ODBvel tudnám nézni a hőfokot akkor arra kíváncsi volnék első körben. Tudtok linket (akár privátban) hogy milyen kell nekem, totál nem értek hozzá. Astra H 2009, Z16XER.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem van mindkettő, természetesen csak addig jó az ODB amíg ki nem deríti hogy miért nem megy a menü, illetve mitől retkes és mennyi a hőmérséklet.
Komfort modul egyszerűbb, nálam is mindig bent van. -
Markizmark
addikt
Jó egy OBD vacak is igen, de a komfort modulokkal folyamatosan ki lehet íratni valamelyik kijelzőre. Hegymászás közben vagy dugóban nem kezdenék el OBD-vel szórakozni, hogy nem melegszik-e túl a motor, én legalábbis.
Nekem a km számláló helyén lehet léptetni az aktuális hőfokot, a töltést és a sebességet. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Egy vacak odb olvasó is elég pár ezer forintért és egy androidos teló. Vész esetére ez a legolcsóbb megoldás szerintem.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Z16XER igen. Egy vízcsövet már kellett cserélni benne asszem tavaly. Akkor csak annyit mondott a szerelő hogy gumi cső, simán elérik az anyaga ennyi idő után, normális. 2009es a kocsi.
Érdemes volna akkor elvinni valahova, hogy nézzék meg mi lehet a tartályban a lerakódás/trutyi/úszó darab oka? Feltételezem most a radiátor csere után ott töltötték fel fagyállóval, és gondolom látták milyen, de nekem nem mondták hogy gond vagy további teendő lenne vele. Ilyen megvilágítva oldalról [kép]
-
Markizmark
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
Ebben a vízben szerintem olajos retek van, illetve talán még más is, milyen motorkód ez?
Motorhőfokot a szervizmenün kívül csak OPCOM-mal fogod látni, vagy komfort modullal (pl LWPM), ilyesmit a facebookos H astra csoportban tudsz venni 25-35k körüli pénzekért, sok funkciójuk van.Visszatérve a retekre a vízben, ha olajhűtős az autó (pl A/Z16XER vagy A/Z18XER, többiben nem tudom van-e) akkor vagy most vagy korábban elment a tömítés és olaj került a vízbe, vagy az olajszivattyú tömítés engedett át vagy most vagy korábban, illetve legrosszabb esetben hengerfejes.
Olajhűtő és olajszivattyú tömítés hibánál nem szokott fogyni a víz és víz sem kerül az olajba, csak fordítva. Viszont mivel olaj van a vízben ezért az megzabálja a gumi vízcsöveket is. -
kona005
senior tag
Sziasztok
Opel Navi 600 2020as vagy a legujabb verziót le lehet tölteni valahonnan? Nem igazán talalom, de néztem hogy USBről meg lehet csinalni kocsiba dugva a frissítést. köszi
-
DjDanee87
addikt
Üdv.
Astra H kérdésem volna kettő is.
Egyrészt van-e valami megoldás arra ha a titkos menü nem jön be akksi csere után, előtte simán ment ahogy YouTube videón láttam. Most gomb nyomva tartásra csipog ahogyan kell, de azt írja no function. Külföldi fórumon olvastam hogy másnak is ez volt, megoldást nem találtam.
Másik dolog, kicsit össze is függ. Szeretném valahogy látni a motor hőmérsékletét. Leírom miért, hátha segít.
Egyik nap beálltam a garázsba, olyan hangot hallottam mintha eresztene a levegő a gumiból. Másnap néztem és mindben van levegő. Elmentem a kocsival bevásárolni és hazaérve a rövid út után a garázsban még vagy 2-3 percig ment a hűtő ventilátor miután a kocsit leállítottam. Benéztem a motortérbe és látom mintha valami folyadék lenne a geptetőn belül meg a légszűrőházon, és tényleg fagyálló nem, vagy alig volt a tartályban.
Közeli szerelőt hívtam (ez péntek dél körül), és tudtak is fogadni, de hétfőtől szabadság így kérdéses nem találnak-e más gondot szétszedès után. Bontás nélkül csak azt látták hogy a radiátor volt elrepedve valahol a rögzítése mellett oldalt, cserére szorult. Mást végül nem találtak, radiátor csere megvolt. Így elméletileg minden rendben van, és lehet csak én parázok fölöslegesen, de mintha azóta melegebb lenne a motor. Tehát megyek vele egy rövidet csak a szomszéd faluba meg vissza és a garázsban mikor elmegyek az autó eleje melett, az brutál meleg. Nyilván ez teljesen normális egy bizonyos szintig, ezért lenne jó, ha működne a belső menü és látnám a hőmérsékletét menet közben.A fagyálló kiegyenlítő tartálya mellesleg elég rosszul néz ki, szerintem már olyan volt mikor a kocsit vettem majd 4 éve. Most a legutóbbi javítás után belenéztem, hogy nincs-e gond. Fagyálló szintje rendben, de láttam benne úszni valami darabot/szennyeződést. Erről mindjárt megpróbálok berakni képet ide, ha meg tudom oldani mobilról.
-
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Múltkorába belenéztem ebbe a csőbe. Állt benne a habos trutyi...
Ha jól sejtem erre a csőre kellene feltennem a lecsapató tartályt?
-
Sanki
addikt
Fényre sötétedő visszapillantó tükröt valaki már szedett szét?
GNTX 276 típus, 1325354.
Le szeretném venni a hátlapot, de nem indul meg és félek hogy eltöröm... -
peet137
tag
Újabb teszt a szegény keverék mizériában. Kihuzom a nívópálcát és megzakkan az alapjárat. Utána rohadt nehezen áll vissza. Apró rangatasok menet közben most is vannak... A pálcát kihúzni nem volt nagyon nehéz, a vákuum nem tűnt veszesen nagynak. Ötlet?
-
mohabá 007
aktív tag
-
-
body007
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez a pcv szelep egy visszacsapó szelep lenne? Nem is tudom hol van az enyémen (z16xe). Kerestem kovácsnál is de nem találtam. Ezt találtam:
Na majd körülnézek a motortérbe

#103828molnarpeter:
Ezt, h szokás kivitelezni?
-
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Eleve azért nevezzük falsnak, mert nem kalkulál vele a vezérlő, mivel már szenzor után jut be a rendszerbe. Egyébként hibás PCV szelep okoz ilyet legtöbbször. Nekem is emiatt volt szegény a keverék és szokatlanul alacsony a fogyasztásom, valamint bizonyos esetekben be is csörgött a motor rángatással együtt.
-
body007
addikt
A héten / múlthéten mentünk sokfele az autóval és "érdekes" rángatást tapasztaltam. Egyesbe ha gurultam - óvatos gázon - többször berángatott egy-egy pillanatra az autó mintha nem lenne gyújtás. Tegnap kicseréltem a gyertyákat (volt 4 újabb mint ami benne volt) és nagyon szürkének láttam az elektródákat - ami ha jól sejtem szegény keverékre utal. A 2T mociknál biztosan
Ezzel lehet vmit kezdeni? Már a szegény keverékkel? Tudom, h az ecu dolga eldönteni mennyi üzemanyag kerüljön a keverékbe, de hátha
Egy haver véleménye szerint ez a sz@r benzintől van... -
Maszki
tag
Sziasztok!
Valaki szedett már ki, vagy van tapasztalata Astra H GTC estében a panoráma tető árnyékolójával (az elhúzható részre gondolok)?
Elkezdett leválni a szivacsról a kárpit a roló végén és ki kéne venni, hogy szépen vissza lehessen rögzíteni, viszont nem állnék neki ha a tetőkárpitnak is ki kell jönnie hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
PETEE78
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
köszi az ajánlást
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Opelheringről van valakinek tapasztalata?
Szervíz érdekelne elsősorban. -
Tikakukac
titán
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Opel Zafi A 2003 1.6-os járgányba szeretnék új akksit venni. Eddig varta d59 60Ah 12V volt, avn benne. Nekem bevált, de kíváncsi lennék a véleményetekre, van valami más márka, ami ajánlott, megbízhatóbb? Segítségeteket köszönöm! -
body007
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Összeraktuk pénteken. Szíjjal, patentfogóval megfogtam a szárat és lehúztuk 50 / 55 Nm-re. Azt mondjuk tényleg meg kellett volna kérdeznem, h miért nincs rajta "fogás". És így, hogyan gondolják az összerakást...
A lényeg, h nagyon jók lettek, az autót mintha sínen húznák
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de neked is van pozitív forgattyúház rendszer, azaz, PCV. kartergáz visszavezetés a motorblokkból a szelepfedélbe.