- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
C Vectra. 2.2 v16.
Egy közepes jobbos kanyarnál jött elő, ha jobbra fordítom a kormányt, akkor a jobb kerék felöl kattogó hang jön. Mintha a rugó tört volna, de úgy nem látom, hogy azzal lenne a gond, viszont akörül meg mintha víz csöpögne. Illetve ezzel párhuzamosan, a folytószelepház körül/alatt elkezdett olajosodni. Motor indítás után mintha alul csöpögne is lassan. Képek: [link] [link]
Ettől eltekintve viszont nem érzem, hogy a járásában változott volna. Bármi tipp így hirtelen?
-
gban
veterán
válasz
mikloss #103693 üzenetére
Mivel egy ideje akkor is felszámolnak a legtöbb helyen guminként egy ezrest kb. ha személyesen veszed át, én inkább a gumit választanám ki amit szeretnék és megnézném honnan, hogy jön ki a legjobban. Látom ez megtörtént, bár a link nem működik nálam, keress rá hogy hol mennyi.
Én nyárit vettem idén, és szerencsére egy olyan boltban volt a legolcsóbb ahol nem is számoltak fel rá semmit személyes átvételnél. -
Sziasztok!
Van ajánlott gumi/felni bolt ahol érdemes vásárolni?(főleg Győr környékén)
A téli gumit már kinéztem amit szeretnék a kocsira de kellene hozzá lemezfelni is. A kalkulátorok alapján ez lehet a jó felni méret hozzá: 6.5x16 col?
Kocsi: Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 110le -
-
gban
veterán
válasz
zgospel #103689 üzenetére
Fél literes 3900 most, ez 250 literhez jó, vagyis 15,60 pluszköltség literenként.
Ahhoz hogy bejöjjön az ára, 4% megtakarítás kell, az 8 liternél 3,2 deci, 7 liternél 2,8 deci.
Ha még simábban is jár / jobban megy akkor az csak plusz haszon.
Mindez persze akkor ha tényleg használ, amit se nem kétlek, se nem erősítek meg.Nálam az A16XER fogyasztása most lement bő fél literrel, de lehet hogy többel is, mert nem nyomom a pályán 130 környékén, és nem tolom ki a szemét ha forgalomba keveredek, mert belső sáv ugye 150, külső meg 110....
Elég a 120 is, sokkal nyugodtabb úgy menni, kis gáz ha előzni kell épp, aztán lehet visszamenni a külsőbe, kis szokás-módosítás ennyit számít.
Mindezt a mostani és leendő A16XER tulajoknak infóként.
A 60 lovas F-nél nem annyira vettem észre ilyen különbségeket, de az nem is volt ólomsúlyú. -
Tikakukac
titán
válasz
zgospel #103689 üzenetére
Jó padozást úgy megnéznék a jobban menésekről mindig
A tisztítás mítosza nálam az EGR-nél dőlt meg rendesen. Persze, benyomod, gázt neki és kiég. Meg pálya és megoldja csak hajtani kell. Ahha. Ja. 2 órányi kalapáccsal ütött pontozóval vertem ki mm-enként a lerakódást.
Az meg grátisz, hogy nekem a lerakódás ne menjen be a motorba, a kukában a helye, nem a hengerben.
-
zgospel
őstag
válasz
Tikakukac #103688 üzenetére
A Spuri egy tisztító adalék, így is van hirdetve. Jobban menni esetleg attól megy jobban, hogy az öreg, 15-20 éves lerakódások néhány telitankot Spurival kijárva megszűnnek.
Mi egy 20 éves dízel Volvoban használjuk, érezhetően simább az öthengeres dízel járása kb 2 telitank elhasználása után. Én is humbugnak hittem, de azon az öreg, sokat futott dízelen nagyon érződik a különbség.Kb ilyen 20 Ft / literre jön ki mint extra költség, attól függ honnan és mekkorát veszel.
-
farkas-j
őstag
válasz
FoLey-v #103669 üzenetére
A piros Spurit a lányom kb. 4 éve használja a Z14XEP Meriva A-hoz. Ő heti rendszerességgel járta a Győr - Mohács útvonalat autópályán. Minden tankolását és fogyasztásokat vezeti kockás füzetbe. Meglepő módon a Spuritól kb. 3-4dl-el kevesebbet eszik az autója és kicsit pörgősebb is lett. Az átlagfogyasztásain meglepődtem mert 5,6 - 6,9 liter között vannak, attól függően mennyire kellett tapossa a pedált. Haláli, mert a tankolásai mellett ott vannak a megjegyzések a forgalomról, dugóról és a tempóról
Én is kipróbáltam, és szerintem is kicsit pörgősebb az autó tőle. Én fogyasztás változásról nem tudok nyilatkozni, mert nincs összehasonlítási alapom mint neki. Most úgy vagyok vele, hogyha hosszú útra megyek akkor teszek bele (ha el nem felejtem). -
FoLey-v
addikt
Na kicseréltem a stabpálcát meyle hd márkára. A másik oldal alsó része sz*patós volt,mert géppel húzták meg,így két emberes melo volt a csavar meglazítására. Érdekes ami rajta voltak stabpálcák nem egyezett a márka.
Ezzel már nem lesz probléma ha le kell vennem,mert elég egy 16-os villáskulccsal megfogni a hátulját.MaddeNNNN A piros löttyöt nekiadtam fateromnak ő beleöntötte majd mond valami véleményt.
-
peet137
tag
válasz
szebe #103684 üzenetére
Erre esetleg én is vevő lennék, ha sikerül találni távirányító csati átalakítót, bár nekem nem Oplebe kellene, az asszony Nissanjában van X342, nagyon meg vagyunk vele elégedve, sokkal jobb, mint a transzmitter, csak az opelbe nyűg lenne ugyanilyet tenni, ezért van ott a transzmtter... De nyilván a kormánytáv ott sem működik.
-
peet137
tag
Én egy ilyet használok a CD30 MP3 melle:[link]. Nekem igen jól bevált, bár én többnyire sd kártyáról zenélek, de bt-n is jól szól, sztem. Plusz van saját mikrofonja, úgyhogy nem kell a telcsit magam mellett tartani. Max hangerőn kicsit torzít, de nem kell max hangerore állítani, ennyi a titok. Ill a mappaléptetést nem tudja, ez kicsit hiányzik.
-
hacki87
senior tag
-
szebe
addikt
válasz
MaddeNNNN #103677 üzenetére
Faterék 1-es Fabiájában aux csatiba dugható BT vevővel (blitzwolf valami, filléres tétel volt 6-8 éve). De oda sokáig CD-ket írtam, mert kezelt mappákat, lehetett adatként írni, rengeteg zene ment egy lemezre.
A G Astrámba vettem még az elején egy BT-s fejegységet, aztán levan a gond (JVC KD X341BT).
Még a multikormányhoz szükséges átalakítót kéne beszerezni és beszerelni.FM transmitterek szerintem felejtősek. BT-n kapja a jelet, aztán FM-en továbbítja…nem vagyok vájtfülű, de ebből nem sok marad…
-
zgospel
őstag
válasz
MaddeNNNN #103677 üzenetére
Én egy ilyet vettem az enyémhez, pár hete szereltem be: [link]
Teszi a dolgát, de az apró kényelmi dolgok hiányoznak, egy komplett bluetoothos fejegységhez képest, illetve a mellékelt mikrofon kábele elég rövid, nem lehet szépen körbehúzni az A oszlopon fel a napellenzőig, mert ahhoz dupla ilyen hossz kéne.Mivel Auxon keresztül megy, így nincs kormányról vagy rádióról vezérlés, továbbra is a telefont kell matatni ha számot akarsz mondjuk váltani, nem kapcsolódik automatikusan az eszközhöz amikor beindítom az autót, és nem is bontja a kapcsolatot automatikusan amikor kihúzom a kulcsot a gyújtáskapcsolóból.
-
MaddeNNNN
addikt
Akiknek nincs BT és USB az autóban, ti hogy oldottátok meg a telefonról való zene lejátszást, telefonálást?
Előző autómban volt egy szivargyújtós BT transzmitter de az nagyon zajos volt.
Ebben van aux csatlakozó, így azon gondolkodtam, hogy veszek egy USB-Jack BT vevőt. Így a jackről kapja a hangot, ami jó minőségű és az USB-ről kapná az áramot amit pedig USB-s szivargyújtóval szolgáltatnék neki. Ez szerintetek így működhet?
erre gondoltam: UGREEN BLUETOOTH 5.0 AUDIOADAPTER USB AUX -
Sanki
addikt
ablakmosó tartályt lehet valamivel "átmosni"?
tegnap töltöttem fel a tartályt és ahogy a flakon végére értem ilyen nyúlós takonyszerű valami folyt ki és persze bele a tartályba (azt hiszem lidl citromos ablakmosó) - valami kicsapódás lehet.. -
diablo1984
veterán
Melyik láncos vezérlést szabad a z14xep-be szerelni, a gyári opel és az ina?
SKF volt most benne, indításkor 1500km után már csörgött, most a szerelőnél van "gariban", mondja, hogy a lánc nyúlt, a feszítő egyértelműen sz@r, hajtókar csapágyakat nézte, azok 295e km után is hibátlanok, ahogy az olajnyomás is.
Most kérdezte, hogy melyik szett amit anno mondtam, hogy rakja be, mert az skf-et itt vagy a facebook csoportban szídták, ami nálam be is igazolódott.... Így most alsó hangon feszítő és lánccsere következik, utána eladó lesz az autó, mert lefoglalóztunk egy másik, újabb autót.
Sajnálni fogom, mert új benne a luk kuplung, újak a 4 évszakos gumik rajta, trafó, összes vízcső, vezérlés, vízpumpa, összes olaj és szűrő, futómű is 2 éve rendbe rakva, szívósor cserélve, 3 éve alvázvédelem megcsinálva...
Kb költségmentes autó lesz egy ideig... -
Sanki
addikt
válasz
Sanki #103661 üzenetére
Na összeraktam ezt a sz..t, jó kis hajtogatás volt, remélem mostmár jó lesz...
videó linkaz indulás elején kicsit jobban ingadozott az alapjárat, remélem csak amiatt, hogy 4 napig teljesen szét volt szedve, meg menet közben vagy 30x kellett ki-be pakolni a szívósort..
(aki nem követte volna, z14xep felújított szívósor, de ez a 3. csere már, ennél az egr cső nem volt jó pozícióban...)
-
válasz
FoLey-v #103666 üzenetére
Pont most vettem és is új kutyacsontokat - észrevettem, h az egyiken ki van szakadva a gumi
Fel kellett újítani a gátlókat (kárászy csinálja) mert az egyiknek szétment fent a menete - szarul volt összerakvaGondoltam nem dobom ki (környezettudatosság címszóval) és megcsináltatom. Hamár ottvan mondtam, h óvatosan keményítsék is fel őket
Egyébként nem mérik olcsón a felújítást, 20k / db - ennyiből vettem volna újat de akkor ez meg szemét... Meg az új nem is lett volna keményített -
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007 #103665 üzenetére
ja ok
ma 380km belement, megszokottak szerint lámpázgatott... reggel hűvösebb volt, főútra kimentünk és 10km után jött az első lámpa... ezek után újraindítás, elaludt és 60km-en át nem világított újra, viszont lakott területre beértünk és pár percen belül visszajött... gondolom nem hűtött annyit a menetszél és a hőingadozás miatt újra kontakthiba jöhetett
-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007 #103662 üzenetére
csatikat áttakarították, de ettől függetlenül villamosságis szerint az is lehet hibás (kiemelte direkt a szürke műanyag csatis delphi-t, hogy azzal szívtak már jópárszor)
szerintem ha rámérnék, minden oké lenne, mert csak a melegedés egy bizonyos fázisában jön a lámpa... bontott kábelt megpróbálok majd szerezni és azzal kipróbálni, talán ez a legbiztosabb
check engine lámpa soha nem jött még, a bal oldali szokott világítani...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
mephi666 #103659 üzenetére
"vezérműtengely jeladó hiba"
P0340= Vezérműtengely helyzetérzékelő A szenzor 1. hengersor, áramkör hiba
Szerintem a kábellel lesz gubanc.Multiméterrel mérd ki, hogy jön e áram a vez tengelyhez. Lementem a vekimhez, csatit lehúztam, gyújtást ráad. Eredmény: 1 saru=0.3v 2 saru=2.5v 3 saru=0v
Csak tipp: mivel melegedésre érzékeny, vedd le az ECU csatijait, és nézd meg, hogy az a sok láb szépen áll e nincs e valamelyik láb megsüllyedve.
Ha a vezérlés elmászik, akkor az a hiba állandó hiba lenne, nem időszakos. Más lenne a hibakód.
Neked a csavarkukcsos lámpa a motorellenőrző lámpa (check engine) -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #103659 üzenetére
na, közben hívogatom a szakikat: vezérműtengely jeladó hibára a legutóbbi azt mondta, hogy (kábelköteg cseréje előtt) ellenőriztessem a vezérlést, mert az is dobhat ilyen hibát, ha el csúszva 1 foggal a vezérlés és nincs szinkronban az alsó-felső jeladó
mondta, hogy a motorvezérlő az utolsó, amihez nyúlna, mert ezeknél a benzineseknél nagyon ritkán van velük gond
-
mephi666
nagyúr
válasz
Black_Raven #103657 üzenetére
check engine nálunk soha nem volt: csak a csavarkulcsos lámpa jön és "vezérműtengely jeladó hiba" ...próbálták másik jeladóval, azzal is ugyanez... kábelezés nem volt tesztelve... az hogy melegedésre adott időpontban jön, az erősen kontaktgyanú, ami csatlakozóknál esélyes
-
mephi666
nagyúr
válasz
Black_Raven #103655 üzenetére
csavarkulcsos sárga szervizlámpa felvillan már 2 hónapja, de elég jól be tudtam már határolni, mikor milyen gyorsan jön... pl reggel 18-20 fok van, akkor városban 4+ km után... hazafelé 30+ fokban már 2km után jön... ha megkapom a lámpát, nincs egyéb tünet, de leállítás és azonnali újraindítás után azonnal jön a lámpa és érzésre sokkal lassabb 1-2ben a gázreakció, pörgetni is kell rendesen, hogy menjen... ha viszont lámpázik a kocsi, leállítom, bemegyek boltba 10-15 percre várakozni, akkor újraindítás után már nincs lámpa és akár 200km-t is mentünk így... valami lekontaktol szerintem melegedéskor, lámpázik, majd ha állandósul a motortér magasabb hőmérséklete, akkor beáll jól és nincs több hiba hosszabb út alatt sem...
a debreceni vezérlős azt mondta, hogy ő nem esne neki azonnal a motorvezérlőnek, mert szét lehet locsolni hirtelen pártízezret, nem múlik a hibajelenség, új ecu, programozás, 100ezer a levesbe és továbbra is hibalámpa... épp ezért el kellene indulni az alapoktól: csatlakozók, kábelek... kizárni ezeket a hibalehetőségeket
a szürke csatlakozós delphi-t mondta, hogy azok szeretnek elszaródni (miénkben meg véletlenül pont olyan van)
...kicsit izgulok azért, mert 2 hónap alatt megtanultam kezelni a hibajelenséget, mentünk 2000km-t, de most holnap vár ránk 300km, jövő héten meg kb 700km... csak kibírja még addig, mire tudok normális villamosságist találni, aki a motorvezérlő kábelét végig tudja mérni...
ui: az is erősíti a "kábelgyanút", hogy 15 éves a kocsi... gyári kábelekből 1 éven belül javítani kellett a bal hátsó, majd pár hónapra rá a jobb hátsó ajtó kábelezését
kb most halódnak ezek sorban...
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Tothgera30 #103647 üzenetére
LED-es égőt szabad berakni gyárilag halogénes lámpába? Én valami olyasmit olvastam talán hogy nem szabályos. Megnézzük ez meddig bírja, igazából csak azért akartam ezt hogy ne az az index sárga színe legyen a nappali menetfénynek. Ha nem bírja sokáig megy vissza bele a gyári.
Nem tudom, hogy sikerült-e nekik elszakítani valamit. Mondani nem mondták. Gondolom ezzel a problémával érdemesebb autó villamossági szakit keresni.#103646
mephi666Még a kézügyességem meg is lenne hozzá, se tudásom, se kedvem nincs ezekhez. Rábízom inkább a szerelőkre.
-
válasz
MaddeNNNN #103645 üzenetére
Ez a fajta T20 nekem nagyon hamar bemondta az unalmast, utána made in japan verziót rendeltem (már a márkára nem emlékszem), az talán hat hónapot bírt. Már led van benne, hibakódot nem dob, és tökéletes fénye van.
Az hogy aut kapcsolásnál hibát ír, talán valami kábelhibára utalhat. Nem lehet hogy csere közben megszakítottak/megsértettek egy kábelt?
-
mephi666
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #103645 üzenetére
ablakmosó nálunk egy csatlakozásnál folyt nyomás alatt: pont ott voltam, amikor csekkolták... húzták neki bentről az ablakmosót és a tartály melletti csatlakozásnál ömlött a folyadék
kb napok alatt kinulláztam így a tartályt, ha használni kellett... azóta (kb 2 hónapja) meg rá se kellett tölteni
próbáljátok ki így, hogy ketten nézitek... (egymagam életem végéig tesztelhettem volna)
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
MaddeNNNN #103502 üzenetére
Ma mentem érte a szerelőhöz. Vízcsőcsonk és hűtőcső csere volt, víz már benne marad. Viszont a képen látható folyásról kiderült, hogy az ablakmosó. Úgyhogy azzal is lesz még egy köröm. Kapott 3 liter olajat is a váltóba. Így azért már finomabban lehet váltani vele.
A Philips H7 X-tremeVision PRO150 -es égőket is belerakták. Érdekes, hogy ha automata világításra van rakva hibát ír a bal oldalira és nem is világít. Viszont ha manuálisan felkapcsolom akkor világít és hibát sem ír. Ugyan ez a helyzet a nappali menetfényben cserélt MTEC T20 W21/5W 7443 fehér izzópárral. Ha manuálisan kapcsolom működik és nem jelez hibát, ha automatára rakom kiírja a balost hibásnak. -
mephi666
nagyúr
uhh, meg vagyok én áldva: szerelőm nem villamosságis, a visszatérő lámpa meg P0340 hibakód még mindig megvan) ...motorvezérlőre tippelnek, csatlakozókat megpucolták, kifújták... szeptember közepén küldenék pestre felújítani
- hívtam debreceni vezérlőfelújítókat: fickó profinak tűnik, tünetekből szerinte nem vezérlő, hanem kábelköteg/csatlakozó lesz (azonnal vágta, hogy műanyag csatlakozós delphi-kkel szokott szopás lenni: ebben olyan van) ...nem mondta, hogy azonnal küldjem nekik a vezérlőt és megcsinálják, nem tűnt lehúzósnak
mondta azt is, hogy átlag villamosságis 5-10ből rendbe tudja tenni a kábelköteget fél óra alatt
- hívtam itteni villamosságist: "az attól nem lesz jó, ilyen csatlakozót/kábelköteget nem lehet külön szerezni... fújogathatták a csatit, ha be van sülve... bontott kell: ha az lesz, arra ki tudja cserélni"...na most akkor pár kör futás helyi bontókban, hogy ilyen kábelköteg kinél akad
(majd nézek cikkszámot, hogy pontosan mi a retek is kell)
ui: ja, debreceni tag azt is mondta, hogy első körben azt kellene kizárni, hogy tényleg a vezérlő-e a ludas, mert azokkal ritkán szokott baj lenni és felesleges ráverni 50-100ezreket... (majd utána sírni, ha visszajön a hibakód) tüneteket végig mondva nemrég volt kisértetiesen hasonló esetük, amin a kábelezés rendezése segített
-
zgospel
őstag
válasz
body007 #103641 üzenetére
Motor az más, ott nincs szervó, minden közvetlenül történik, tehát fontos hogy milyen visszajelzést és érzetet kapsz a fékkar húzkodásakor. A fém fékcsövektől a fékerőd, fékhatásod nem lesz nagyobb, az ugyanaz marad, a különbség az adagolhatoságból és a pontosságból fakad, mert a fém csövek semennyit sem tágulnak nyomás alatt sem.
Autóra is szereltethetsz fémcsöveket egyébként, de átlag közúti autóra, pláne átlag Opelekre szerintem semmi értelme, mert sem a főmunkahenger, sem a nyergek nem azt a szintet képviselik, hogy bármi különbséget is éreznél belőle.
Kb onnantól látom értelmét, ha elkezd az ember pályázni autóval. -
-
Sziasztok!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a 2017-es OPEL ASTRA K Sports Tourer 1.6 CDTI Enjoy-ba milyen TPMS rendszer van? (direkt vagy indirekt) A napokban elkezdett folyamatosan világítani a keréknyomás ellenörző (de mindegyik kerekemben megfelelő a nyomás) és nem jelez ki nyomás értékeket sem a menüben. Ha direkt akkor valószínűleg lemerűltek a benne lévő lítium gombelemek? Ebben az esetben van ajánlott típus amit érdemes venni?
Előre is köszi a választ! -
Sanki
addikt
válasz
thomasvold #103630 üzenetére
Nagyjából ja ennyi az egész. Piggy fuse, vagy valamelyik gyári kábelt elvágod és beilleszted a körbe.
-
thomasvold
őstag
válasz
Tothgera30 #103635 üzenetére
Köszönöm a választ. Kellene a védelem és a szivargyújtó is foglalt jelenleg. Szóval mindenképpen be kellene kötnöm.
-
válasz
thomasvold #103630 üzenetére
Nemrég szereltünk be egy ilyet egy Astra G Classic II-be. Jól látod, de ha nem kell a 24 órás védelem, akár szivargyújtóról is kaphat feszültséget.
-
MaddeNNNN
addikt
Peppi.hu-n 20%-os akció van a SUMMEREND kuponnal, ha esetleg valaki épp nézeget onnan. Könyöklők pl. egész jó árban vannak így.
-
létezik G astra ferdehátúra, a kombiéhoz hasonló "hosszanti" tetőcsomagtartó?
-
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni és beszerelni Opel Corsa D 2011 évjáratú autóba egy menetrögzítő kamerát, pontosan ezt: 70mai 800s . Ez első és hátsó kamera is egyben. Működik szivargyújtóról is, de az igazi az lenne, ha egy úgynevezett hardwire kit -el közvetlenül be lenne kötve a biztosíték dobozba és úgy a parkolási védelem is aktiválva lenne.
Ezt a bekötés annyi lenne, hogy egy folyamatos áramra kössem a piros vezetéket, a sárgát gyújtási áramra? Persze előtte kimérve.
-
törölt tag
válasz
body007 #103625 üzenetére
Ahhoz másik autót kell venned, olyant, amiben a fékrásegítés nagyobb, és így kisebb pedálmozdulat is elég a maximális fékerő eléréséhez. Én mondjuk jobban kedvelem azt a féket, amit kedvemre tudok adagolni, és én döntöm el, hogy mikor akarok maximális fékerőt, és mikor elég annak csak a töredéke (meg a kettő közötti rengeteg átmenet valamelyike). Ha - ahogy írod, - már a fékpedál érintésétől is egyből max fékerő jelentkezne az autómban, azt én kifejezetten gyűlölném. A túlszervózott dolgokat nem kedvelem, valahol a szervó nélküli meg az agyonszervózott közötti félút az, ami tökéletes számomra. Nem csak fékben, kormányban is.
-
válasz
#24845312 #103623 üzenetére
Félreérted. A vectran-n is le tudom fejeltetni az utasokat
De ehhez úgy emberesen bele kell állni a fékbe. Szembe a felsorolt autókkal: hozzáérek a fékhez és már bólintják is lefele a dolgokat az utasok. Na, ilyen féket szeretnék a sajátomra.Szerintem olyan 1/3-ad erő ha kell hozzá, szóval ég és föld...
szerk.: jah, az utasok lefejelik az akármit azt inkább csak vmi mérőszámnak gondolnám, nem célom senkit bántani
-
dokee78
félisten
Hali.
Nincs valakinek napfénytetőhöz alkatrész?
2 oldali kis emelő kar kellene ami a szél terelőt billenti.#astra g
-
törölt tag
válasz
body007 #103622 üzenetére
Nekem mondjuk semmi bajom a fékkel (Opel Vectra B), ha hirtelen belelépek, akkor olyant fog, hogy az utasok lefejelik az előttük lévő dolgot (én csak azért nem, mert egyrészt készülök rá, másrészt meg a kormányon ki tudom magam támasztani).
Esetleg újabb autókban szokott lenni vészfék-asszisztens, az rá tud segíteni a dolgokra, de valójában nem azon múlik a dolog.
https://www.vezess.hu/techabc/2013/01/01/fekasszisztens/ -
MaddeNNNN
addikt
válasz
body007 #103619 üzenetére
J Astrán nekem is furcsa volt először, hogy kell azért erőlködni a fékpedállal többi céges autóhoz képest (Xtrail,Hilux). De már megszoktam. Nem tudom egy fékfolyadék csere segítene-e rajta.
Amikor sokat vezettem a sajátomat és a cégeseket kevesebbet, akkor vicces volt hogy az első fékezésnél mindig lefejeltem a kormányt.
-
-
Tegnap megvolt a próbakör. Mindent jól rakhattam össze, az autó indul, megy, megáll és még tolat is
A kuplung olyan vajpuha (a céges partner-hez viszonyítva) mintha a gázt nyomnám - szinte semmi ellenállás, középen dolgozik, kapcsol ahogy kell - csak szokatlan gondolom... A fék (ismét a partner-hez hasonlítva) lófütyi, de azon nagyon brutál a fék.
Egyébként nincs valakinek ötlete, h lehetne a fékhatást növelni? Nagyon tetszik a peugeot-on a fék, hozzáérek és majd lefejelem a szélvédőt - valami ilyesmit szeretnék az opel-en is -
mephi666
nagyúr
válasz
F_Zolee #103614 üzenetére
ezek mondjuk mind olyan dolgok, amiken már csak röhögök: ecu-nak utánanézve ez típusproblémája... elvileg javítható (csak kevesen csinálják) és utána tökéletes lesz... kézifékbowden? benne van, hogy x év múlva elengedi magát (F-nél a kuplungbowden szakadása kellemetlenebb volt
) ...csövek? x év után repedeznek, eresztenek, mindennapos dolog... annak örülök, hogy megint csak apránként csöpögött, nem innen 200km-re durrant el, hogy egy lépést ne lehessen utána megtenni vele...
betudom annak, hogy 15 éves a kocsi, 5-10ezres kis javítások beleférnek és mindig benne is vannak
úgyis jövő nyárra mindennek tökéletesnek kell rajta lennie, mert megyünk egy horvát-olasz körútra, ahol abszolút nem lenne jó, ha lerohadna (habár amilyen elővigyázatos vagyok, jövő hétre is kötöttem magunkra eu-s biztosítást, kocsira meg assistance-t 6500ért... pedig csak belföldre megyünk... de ha gáz van, hazáig trailert, nekünk szállást állnak... így teljesen nyugodtan mehetünk)
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #103612 üzenetére
na, kézifékbowden és ecu mellé bejött harmadiknak ma reggelre egy vízfolyás is
időnként szeretek ránézni a szintekre, ma reggel nézem hogy kocsi alatt elől egy nedves folt a hűtőradiátor környékén... víz minimum alatt 2-3 centivel... f*sza
...15 éves a kocsi, csomó cső még gyári benne... ez az idei rohadás meleg gondolom nyírja rendesen a műanyag csöveket, bowdent meg amit ér...
ui: hűtőt 2020 szeptemberben kapott újat a kocsi (számlával), nem hinném, hogy azzal lesz gond...
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984 #103609 üzenetére
-
mephi666
nagyúr
válasz
diablo1984 #103609 üzenetére
nevéből is következik: szívó-sor...
...itt holnap megy a verda villanyászhoz, remélem sikerül jól felújítani az ecu-t és megszűnik a csavarkulcsos szervizlámpa
fékre ránéztek: kézifékbowden cserés lesz... (ezt is megcsinálják holnap)
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984 #103607 üzenetére
De ott lesz a gond, munka utáni videó: [link]
Hívtam szívósor.hu-t, de még nem találkoztak ilyennel, úgyhogy ez megint csere lesz.. -
Betettem az új főtengelyjeladót a kocsiba, alig akart beindulni, járt benne vagy 2 henger. Vissza a régi, pöcre indul... Mi a fax?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3229
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest