Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
C vectraban klíma kompresszor csere nagyon macerás? V kivitelezhető otthon?
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Aha, köszi. De amúgy a keresési kategóriára gondoltam.

-
zgospel
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A CIM modult nem csak forrasztani szokták? Vagy ez annyira gatya, hogy cserélni kell?
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az a legdrágább, mikor a tengerparton lerohad a vas, az egy kicsit tönkre tudja verni a kiccsalád nyaralását.
-
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem vagyok akkora szaki, de van/volt pár dízel a családban, a szórakozó alapjárat inkább a common rail nyomásszabályzó szolenoidra szokott utalni, szivattyút szerintem ritkábban kell újítani, kivéve a delphi-ket.

Olcsóbb lenne azzal kezdeni, illetve élő adatot nézni. -
ncc1701
veterán
Dízel autónál (Insignia, A20DTH) hidegen, pár percig ingadozó alapjáratot okozhat a kopó magasnyomású szivattyú? Ilyen 2 másodpercenként egy pillanatra megemeli az alapjáratot, éppen csak füllel hallhatóan, a fordulatszámmérő pedig picit megmozdul ilyenkor. Melegen nem csinálja.
Inkább felújíttatom, mert az a barom szerelő, aki lehúzott, sztem nem csinálta meg, az injektorok viszont fel lettek újítva, nem akarom, h újabb kör legyen belőle. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Na ez érdekes, várom a fejleményeket. Másrészt úgy tudom CIM csere után kulcsot is kell tanítani, de javítsatok ki ha tévedek.
-
Markizmark
addikt
Na asszem felültem a sz*pórollerre. Illetve felálltam rá ugye ...
Elvittem CIM cserére a zafirát egy olyanhoz aki ért az opelekhez, minden téren, vittem neki egy bontott de kóddal rendelkező (nem kinullázott) CIM modult ami GM kódban pontosan egyezik az enyémmel.
Hát, felrakta, összetanította de nem jó, nem indul, UEC nem látja. Fel tudja tanítani, de aztán mégse indul. Visszarakta az enyémet (nem tudom hogy, mert szar, kormányszöget nem lehetett vele látni), az se jó. Volt neki egy CIM polcon, az se jó. Ma már ketten fognak agyalni rajta.
Szóval vagy kell új (min. +130k most jól esne), vagy nem tom mi lesz, ha egyáltalán csak a CIM a szar. De tudtommal mással nem volt, nincs gond.
Amúgy a hibajelenség az volt, hogy kivillant az ESP ikon és CIM-mel kapcsolatos kódokat olvastunk ki, meg persze hónapok óta nem működött az egyik kormány görgő, ha felkapcsoltam a tompítottat, ezenkívül hibamentes volt az autó.
Megyek a sarokba sírni. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
J Astrákban melyik a legigénytelenebb benzinmotor?
1.4 turbó mennyire ajánlott, milye fáj? -
zgospel
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Ez a lapát minőségétől is függhet. Nekem a legolcsóbb áruházas lapátok csináltak ilyet 1 héttel a felszerelés után, aztán amikor vettem drágább Bosch meg Continental lapátokat, azok évekig szépen töröltek.
Az élettartama utána már a te használatodon és az odafigyeléseden is múlik.De az is lehet hogy valami ragacsos kosz maradt a szélvédődön. Érdemes lenne alaposabban megpucolni, pl kézi üvegpolírral.
-
M0ng00se
őstag
Hi,
tuti noob a kérdés, de sztem ti tudni fogjátok a választ
tettünk fel előre új ablaktörlőt, de feltehetőleg szarul
amikor esik az eső és törlöm le (bár ablakmosónál is ez van) húz a lapát maga után pár centis csíkot olyan mintha "pára" lenne
mi lehet erre a megoldás? új törlőlapátok? -
Spurikutya
újonc
Sziasztok!
A beteg egy 2008-as 1.7 CDTI G Astra Caravan, 250k futással.
Valaki tud-e nekem segíteni abban, hogy mi van akkor, ha a rövid féltengely váltóoldali csuklója búg, zörög, hangos, már 40 km/h-tól jól hallani. Kézzel megmozgatva érezhetően lóg (érdekes, hogy a kis benzines Corsámét megmozgatva csaknem ugyanekkora játéka van, de annak semmi hangja, futásteljesítmény kb azonos). Próbáltam szorítani rajta, ahol állítható (?), de semmi eredmény. Jobb oldalt csendes, csak ha a bal kereket emelem a levegőbe, de akkor bizony nagyon, kb 70-es tempónál a legdurvább.
Mondtak nekem többszázezres váltócserét megoldásnak bontottat (állítólag típushiba), de gondolkodtam, mi van, ha csak egy párezer forintos cucc kéne oda?
Ezt leszámítva működik az autó, persze így nem járunk vele. Műszaki vizsgán fennakadnak ilyesmin is?Köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Kaptam két hibakódot. P0341., P0342.
Típustól függetlenül kérdezném, hogy ez ugye a főtengely jeladó lesz... Átnéztem a csatlakozásokat, megtisztítottam a szenzorokat, kitöröltem a kódot. kb 70km után megint előjött, de most már csak a 0341. Mit ellenőrizzek még, mielőtt kicserélem a szenzort? -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Bekapcsolt klímával? Z16XE1-en tud fogni annyit nálunk a klíma, hogy picit máshogy kelljen váltani és ne rántson... (jóval erősebb klímával a motorfék... télen, hidegben a legdurvább alacsony fokozatokban)
Jobb hátsó ajtót is megcsinálta tegnap a villanyász: 2-3 vezeték koppra szakadt, másik 2 meg félig meg volt már nyesve... 5000huf (ha újra előjön a hiba, rendelek komplett kábelt és egyben cserélem magam a hátsókat)
-
Nekem váltásnál ránt egy óvatosat - de ezt betudtam a váltótartó baknak (mivel a motortartók már cserélve voltak), szóval nem lehet "szépen" váltani. Hidegen jobban előjön, ahogy melegszik enyhül de megmarad (főleg kis fokozatokban, de most 3-ban is játszottam vele és ott is ránt egy picit)
-
-
Nincs véletlen ötletetek, h miért nem ejti gyorsan (gyorsabban) vissza a fordulatot az autó? Elengedem a gáz és még 1 mp-ig pörög (2000 körül) majd visszaejti. Az alapjáratom is kicsit nagy (1000).
Fojtószelepet kitakarítottam (nem volt retkes), de nem változott...
z16xe -
ncc1701
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mert a szűrőben benne maradt egy jó adag régi olaj. Én is úgy öntöm csak bele az újat, ha ki van cserélve a szűrő.
Ez plö egy ugyanolyan sorrend, mint mikor váltó olaj cserénél előbb kitekered a betöltő nyílást, és ha kijött a csavar, és bele tudod majd tölteni az újat, akkor engeded csak le a régit a leengedő csavarral.
-
ncc1701
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Vagy nem.

-
peet137
tag
Újabb móka a H Astran... Megnéztem a bal hátsó ablakemelőt és a sín legalján akad el az ablak, a kilincs felőli (hátsó) oldalon. Ahogy engedem le az ablakot, szépen "feszül" az egész sín egyre befelé az utastér irányába és egyszercsak már nem enged tovább. Csavarhúzóval kitisztítottam a gumi vezetőt, de nem segített. Ezt gondolom, csak úgy lehet "javítani", hogy cserélem a sínt, ami természetesen egészen az ajtó felső éléig tart és matt fekete. És mivel gyári, ezért jóeséllyel utólag teljesen más színű lesz, mint a jobb hátsó ajtóé.
És a poén, hogy miközben ezt csináltam, észrevettem, hogy a bal hátsó keréknél lóg a terelőlemez a féktárcsa mögött, de annyira, hogy hozzáértem és a kezemben is maradt... Nyilván nem fért át a felni mögött és nem mertem vele szórakozni, nehogy a fékvezetéket megsértsem vele, ezért kerék le, lemez ki. Így most azon az oldalon nincs. A kérdés, meddig lehet ezzel így közlekedni? Mert ahogy néztem, ennek a cseréje nem annyira egyszerű művelet, mivel amiket találtam, az mind a kerékagyon keresztül szerelendő, ha jól láttam. Szerelőt meg instant javításra találni...
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Passzolom csak H Astrával kapcsolatban küldték még el nekem.

-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Honnan tudhatom meg, hogy egy H astraba van-e ESP? (sport gomb nincs, ha számít)
Ez a típus az: [link]
Köszi! -
ncc1701
veterán
válasz
Gaga_30
üzenetére
Na, az vicces. Nekem simán megjött a hátsó rugó az insigniámhoz, az kb 5 centivel magasabb volt, mint a régi, de a régivel már nagyon ült a segge. Bár sokan fizetnek ezért pluszba.

Viszont bejött a szerelő haver jóslata, h rugó csere után készüljek a gátló cserére, mert tényleg elhalt. Ha már ott vagyok, akkor hátsó fék is leugrik. -
bozont
veterán
válasz
bul07
üzenetére
Nálunk is ma volt épp olajcsere. Szüleim Zafirájánál (ennél most csináltam először) még tuti a gyári leeresztő csavar volt benne, méteres kulccsal meghúzva. Tömítés gyanánt már ez a fekete paszta volt rajta, jutott a menetre is. A torx fej is szépen járt a helyén, sikerült is megforgatni benne, kénytelen voltam az egyel nagyobbat beleütni, azzal már lejött nagy nehezen.

Még az volt a szerencse így vasárnap, hogy a Corsám csavarja is ilyen, abból meg vettem pár darabot. -
Olajcsere aktuális ismét, évente cserélem, kb. 10k km megy bele ezalatt.
J Astra, A16XER.
Eddig Mannol Opel 5w30-at tettem bele, a cserék között le is ment a minimumra, de rátölteni sose kellett.
Múlt évben Mannol Energy Premium 5w30 ment bele, meg se közelítette a minimumot mostanra, fél környékén van, ezt teszek megint bele.

Egy szépséghiba van, egy éve 6800 Ft volt az 5 literes, most 10300
-
bul07
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Erről a nem jön le az olajszűrő dologról mindig T. Adám kifakadása ugrik be

Érdemes megnézni(#102739) M0ng00se
Az oké hogy nem jött le a szűrő de így a most beleöntött olaj is megy a levesbe, mert ha a szűrőt leszeditek az olajat is újra le kell engedni.
Ezért alaptétel hogy mindig a szűrőt először -
zgospel
őstag
Cromaxnál hogy működik a termék visszaküldése a gyakorlatban?
Netes rendelés volt, boltban vettem át pénteken, de a rendelésből néhány dolgot csak a biztonság kedvéért vettem meg, de ma szereléskor láttam, hogy mégsincs rájuk szükség. A termék bontatlan.
Simán csak visszaviszem abba a boltba ahol átvettem és más nem kell hozzá?
Vagy vinnem kell a kinyomtatott számlát és egy elállási nyilatkozatot is? -
Gaga_30
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Holnap felhívom a boltot ahol vettem, a rozsda miatt lett cserélve..
Ja imádom a rugóösszehúzót használni...Nem megy annyira rosszul, de a tükörben a tetőkárpitot látom..
A hátulja rendben lehet?
Itt is új a rugó, de nekem.túl alacsonynak tűnik.
Rugóerősítő gumibak emelne rajta? -
Tikakukac
titán
válasz
M0ng00se
üzenetére
Az 1.4 sokat nem segít, mert abból volt patronos is, arra meg főleg barbár tesz rá bármit ami nem 32-es dugó.
Amit ti kerestek az egy jóféle csavarhúzó és az keresztülverve a szűrőn. Más kérdés miért kell így feltenni egy szűrőt. Ja és mielőtt olajat cserélünk szűrőt szedünk, így nincs az, hogy ráküldöd a friss olajat az x éves szűrőre.
-
M0ng00se
őstag
Cseréltünk olajat de a szűrőt nem tudtuk lekapni úgyhogy még fent van...
"Láncos" leszedőt vettem, de pont nem tudtuk úgy megfeszíteni, hogy ráakadjon és leszedje, tudtok ajánlani ehhez szerszámot?
Astra G 1.4 -
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30
üzenetére
Nem a zavaró a gond, hanem, hogy ez így minden csak nem jó. Gondolom párban sikerült kicserélni, úgyhogy dolgozol majd duplán
Ha nagyon rozsdás a régi se lesz jó mert úgyis törni fog, úgyhogy protip: nem hallgatunk másra, mindig azt vesszük meg, ami az autóhoz kell, nem amit a mókamiki tud adni polcról.
Vegyél belevaló rugót, mert ez így tragédia. Azt sem tudom ez hogyan menne az úton.
-
Gaga_30
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Jogos, igazad volt csak nem emlékeztem hogy előtte is ennyire kiemelte a felső tányért.
Most viszont az a gond, hogy az eleje áll az égbe, a hátulja meg ül...
Minden rugó cserélve lett, viszont most néztem utána, hogy az elsők 2.0 dieselhez valók.. Enyém 1.4 benzin.
(Nem ezt rendeltem, a kereskedő hívott fel, hogy a rendelt nem elérhető és ezt ajánlotta)A régivel normál magasságban lenne, nem is volt vele gond, de eléggé rozsdás.
Érdemes azt lecsiszolni és lefestve visszarakni?
Ezt biztos nem hagyom benne, baromira zavaró így. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most rakattam rendbe a klímát a Z14XE motoros G Astrámon. A kompresszor kábelének a burkolata elég ramaty állapotban volt, azt is megcsináltuk, de a kollégám elejtett valami diódát vagy mit és nem találtuk meg. Azt mondta (klímás amúgy), hogy zavarszűrő dióda. Ennek rendje és módja szerint, ha bekapcsolom a klímát, a rádió vétel megszűnik.
Fogalmam sincs, hogy egyáltalán jó volt-e a bekötése annak a diódának, mert a kocsit már hibás klímával vettem.
Milyen dióda kellene oda és hogyan kell bekötni? Azért csak jó lenne néha nyáron is rádiózni...(Egyébként van egy 70mai kamerám, az is zavarta a rádiót, ezért tettem a rádió mögé zavarszűrőt és a kamera zavarkeltését tökéletesen megoldotta, a klíma zavarával szemben viszont hatástalan.)
-
toompa
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
toompa
őstag
válasz
Kolty
üzenetére
Javaslom az opel biztosíték kereső appot androidra.
Fejből én sem tudom.
Ha ez nem megoldható, akkor a kézikönyvet.
Az akku sarut vedd le 15 percre. Megoldhatja a problémád, de bármennyire is nem szeretnéd, nézz rá az átvezező kábelekre, mielőtt nagyobb probléma lesz. Úgy drágább lesz a mulatság. -
zolikaDB
veterán
válasz
peppe79
üzenetére
17 évesen kapott FAG-INA szettet a kocsi. (Z14XE)
Debrecenben 100+ ezer körül volt a művelet, komplett szett, szíj, görgő, vízpumpa.
Egyik nap vittem, másnap hoztam.
Sajnos ez ilyen. Kupplungcserénél tenger időt szoptak, mert be voltak rohadva a bölcső csavarjai, szóval az, h papíron mennyi idő, azt sok minden befolyásolhatja. -
ncc1701
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem már bennt van az alu tömítés. NIncs vele gondom, ha ez érdekel, nyugodtan használd.
-
molnarpeter
nagyúr
Insignia A 2.0 CDTI tulajt keresek, aki még nem cserélt olajpumpa tömítést, viszont hajlandó lenne olajnyomást mér(et)ni
Alumínium tömítés kiváltóról lenne szó. -
-
Kolty
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
peppe79
üzenetére
Nekem októberben megcsinálta a szerelőm 60-ból, de ebben benne volt minden, még egy kis plusz javítgatás is, mert talált még 1-2 dolgot a motortérben. Annyit mondott, hogy ezek közül majdnem mindegyikben SKF alkatrészek vannak (nem tudom, hogy a görgőkre vagy a szíjra mondta-e, vagy mindkettőre), szóval abból a márkából választ, amelyik épp olcsóbb.
Ha neked csak a szerelés 63.5k, akkor az már komolyabb szerviz ár (természetesen nem márkaszerviz, mert ott meg kell szorozni még párszor). -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
G Astra X14XE vezérlésének cseréje lenne aktuális.
Szerintetek az SKF, INA, Gates is megfelelő, vagy legyen inkább Contitech?
Utóbbinál a vízpumpa+fogasszíj ~45e, a hosszbordás szíj készlet ~31e.
Az SKF, INA, Gates kb. 10-10 ezerrel olcsóbb a Cromaxnál.A 63,5 ezres munkadíj a vezérműszíj szett cseréjére mennyire reális? "Papíron" 4 órás munka.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- AKCIÓ! Gigabyte RX 7900XTX Gaming OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na aki előttem volt tulajdonos az is tépve volt meghúzva,nagy csőfogóval bírtam csak letépni.