Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
TPMS
-
szabonagyur
félisten
Még egy kérdés, K Astra.
TPMS szenzoros vagy ABS-ből számítja? -
vzsryl
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Ha ilyen nagy kombi kell vegyes használatra, akkor Accord 2.0 benzin, vagy T27-es Avensis 1.8 benzin vagy MK3-as Octavia 1.4TSI-vel. Az O3 egy méretosztállyal kisebb ezeknél, de belül minimum ugyanakkora. Passat/Superb-hez kevés az 1.4-es TSI, az 1.8-2.0 pedig problémásabb darabok. MQB platformos 1.4TSI problémamentes, és 5-6L-es vegyes fogyasztásra képes, ha odafigyel az ember.
-
Tikakukac
titán
válasz
Integrale
üzenetére
A G Astra alapban mindenfelé állítható kormánnyal, elektromosan álílthatő és fűthető tükörrel pörgött a classic változatban. 2005-ben.
Tehát amikor ezekből valami hiányzik és az a kocsi komolyabb szerkezet, mint egy szekér, akkor illik röhögni.
venom8888: Én benzines accordot vennék. Bár ezt így leírni ebben a topikban merész
-
venom8888
őstag
Az a baj,hogy nagyon tetszik az insignia, elotte az accord. Mar nem tudom mit vehetnék akkor.

-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Ez még Insignia A?
Ha az, akkor a legnagyobb hátránya a tömege és a szűkössége, bár ez utóbbiban a 8. gen. Accord sem brillírozik.
Szerintem jó verda, de csak akkor ha egy kényelmes utazóautót akarsz. Sajnos a belső méretei bő egy kategóriával kisebb, mint ami a külső méreteiből adódna. -
venom8888
őstag
Üdv. A 2017 es insignia tourerröl mit gondoltok? 2.0 diesel. Nagyon tetszik, accordot akartam venni,de ez lb 1M al dragabb csak,es sokkal fiatalabb is,es szebb.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha ennyit lehetne tartani csoda lenne. Tobbszor kell most is nekem lassitani 90-100-ra, mint lehuzodni (elozes kozbenre gondolok 140el es, hogy tolnanak le, jobbra tartas megvan).
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lehet, de nem az ő terepe. Persze átlag 130-140 tempomattal el lehet kóricálni.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem találom, anno 2 bömbit vettek azonos időben, az egyikre puccos 19" felni került, a másikra 17". Azonos területen mozogtak, km-ben amikor összeértek megnézték és zongorázni lehetett a diffit annyival jobban zörgött és volt romon a nagyfelnis darab.
Veszel egy rendes gumit az 16" is úgy fogja az utat, mintha nem lenne holnap. Cserébe kisebb fogyi, olcsóbb gumi, kevesebb futómű csere.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kevesebb LE-vel is boven lehet belul haladni folyamatosan

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem szabolcsi utakra inkább R16. Nekünk most 215/60 R16 van alatta, elég komfortos, de nem az a "villogós" felniszett. Összességében az autó elég jól fekszik az úton, tartós autópályázással sem jön zavarba, bár nem a belső sávok takarítója.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor nem lesz jo, kanyarodni is kene vele
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egyenes?
-
szabonagyur
félisten
Akinek van K Astra (esetleg J), 17-es felnivel milyen az autó futása?
-
KMT
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Itt most kifejezetten 1.4 turbós benzines K astra vételére gondolok, mint az eredeti kérdező is. Ha csak 2018 április utáni a biztosa(bba)n mentes a hibától, akkor a kínálat egy része kiesik és pont a jobb árú fele. Szóval így a K astra ki tudna záródni a lehetséges jelöltek közül, ezért kérdezem.
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen elsőnek 12V gyújtásra kötöttem (ahogy kellene lennie), viszont ha elveszti azt a 12V-ot, akkor olyan, mintha kapna 1 reset-et és emiatt "újrainduláskor" felkapcsolja mindet magán, aztán kapcsolhatom ki a 2 térképolvasót kézzel.
Ameddig megvan a folyamatos 12V, addig nincs baj, lekapcsolom, utána már úgy megy ahogy kell(ene). -
Tikakukac
titán
válasz
Sanki
üzenetére
2 darabnak kéne kapcsolnia ajtónyitásra, a másik 2 térképolvasó, azoknak akkor kellene mennie gyárilag, amikor gyújtást adsz és zárva vannak az ajtók. Mondjuk ezt megoldja amúgy is, a térképolvasó ajtónyitásra lekapcsol, amint a timer elengedi a belső pilácsot visszakapcsol.
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nálam most így működik:
1. Távirányítón oldom a zárakat, ajtónyitás nélkül: belsővilágítás felkapcsol (ez azt hiszem a spal riasztó miatt van így), ha nem nyitom az ajtót elhalványul kikapcsolásig, aztán ahogy lekapcsolt az belső tér, felkapcsolódik a térképolvasós lámpa rész. [kép]
2. Ha kinyitom az ajtót, felkapcsol a belsőtér (első 2 lámpa). [kép]
3. Beszállok, magamra húzom az ajtót, megint elhalványul az első 2 és felkapcsol a hátsó 2. (Ekkor szoktam kézzel kikapcsolni a 2 gombbal és ameddig ez az X perc nem jár le, addig nem is kell piszkálni). [kép]Akkor igazából jól értem van olyan 12V "állandó", ami csak X percig állandó a kocsi elhagyása után, és van a rendes 12V állandó, ami 0-24-be állandó?
-
mohabá 007
aktív tag
Motortipus függő.
"...Számos napjainkban forgalomba kerülő autó közvetlen befecskendezésű benzinmotorral, és turbóval, úgynevezett kisméretű TDGI motorral rendelkezik...." (ezek a tipusok érzékenyek az LSPI-re)
Az LSPI megakadályozása érdekében bevezették az új „szabványos” API követelményt az összes autógyártó számára, ez az:
API SN Plus (SN+)
Új szabványos (!) motorolaj követelmény, melyet kifejezetten a TDGI motorokhoz fejlesztettek ki.
Számos autógyártó rendelkezik saját (OEM) motorolaj követelménnyel, ami az LSPI megakadályozása érdekében lett kialakítva. -
KMT
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Bocs, két régi hozzászólásra reagálok. Más is válaszolhat persze.
Szóval ez a 2018 április biztos, hogy az a "határ" LSPI ügyben? A korábbiaknál van valamilyen mód meggyőződni arról, hogy felmerült-e LSPI vagy sem?
#90806 stickermajom
"0 km-esen kopogó futóművel, a reggelre random lehúzott ablakokkal, vagy nyitott csomagtartóval"
Ezekről a gondokról hol lehet olvasni? Nem találtam ilyeneket. Valami fb-csoportban? -
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Lentebb jó képet raktam be - nem tudom a szerző mire gondolt
Én azért cserélném mert volt már 2x, h bentmaradt a kuplung (állt az autó) és azt olvastam, h ö (is) lehet a bűnös
Hameg már szétkapom a fél autót akkor inkább csere. -
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem, ez a hang határozottan bentről jön és nyilván szavakkal körülírni egy neszt marha nehéz. Semmilyen hang nem volt eddig, tehát vagy 16 évig működött jól vagy most kezd rosszul. Semmilyen folyás és fogyás nincs. Ez egy halk hang, ami olyan mint amikor egy keményebb gumi síkosítás nélkül megy végig egy fémrúdon. Még nem másztam be a műszerfal alá, de teljesen biztos, hogy nem motortér felől jön.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ez nem szuszog. Ez a fékrendszer része, működéséhez a főfékhengerből kapja a fékolajat. Fékolaj cseréjekor ezt is légteleníteni kell. Ha szuszog, akkor elengedi a fékolajat, belevegősödik a fékrendszer, csökken a fékolajszint a tartályban.
A szuszogó hang a vákuumos fékrásegítőből jön, de ez normális.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kissé fura szuszogó hangja ennek a drágának ha nem érzi jól magát? Mert akkor rakom is a listára, jó, hogy beszéltek most erről.
-
body007
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Még mindig nem jutottam hozzá Kisöreghez, állandóan más haszálja, náluk meg persze dobálja a hibaüzenetet. Lassan hétvége, megpróbálom átvenni a hatalmat felette.

-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Hááát... hogy talán kivett kulccsal is lehessen az autóban zenézni, nem tudom ... Ez a nyugalmi áram mizéria borzasztó tud lenni. Egy F astrán a "sok" fogyasztó között könnyen megtalálja az ember, hogy mi zabál, de ezeknél ... 3 féle canbusz, 3-4 féle elektromos köztpont, ha nem több... UEC, REC, ECU, IPC ECU stb ... itt legyél okos.

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem értem amúgy az egész konstrukciót, hogy a "felesleges" fogyasztókat miért nem tudták gyújtásra tenni? Még F-nél ismerőssel amikor bütyköltük a kocsit, első volt neki hogy a szivargyújtót is gyújtásra tette, hogy véletlen bennehagyott cucc nehogy szívja... mi van a cd30ban, aminek kellhet bármikor a nafta, majd elkezd szopni, ha olyan kedve van?
számomra logikátlanBontóban gondolom "letanított" rádiók vannak, de majd rákérdezek... (opcomot majd körbenézem, egyelőre nem telepítettem a sw-t, mert céges notira nem akartam, hétvégén szerzek egyet elvileg asszonynak, amire mehet
thx előre is: kereslek, ha szükség lesz rá) -
diablo1984
veterán
-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, a lakatfogó az első, bár van olyan pillanat, amikor nem zabál a rádió nyugalomban, attól függ milyen kedve van. Ha cseréled akkor mindenképp "letanított" rádiót kell venned, különben még annak az autónak a kódjára is szükséged lesz amiből kivették.
Én 4db 65-ös szeggel vettem ki, de nem javaslom, nem tudod egyszerre a 4-et fogni és amikor húzod ki akkor a rádió helyett csak a szeg csúszik ki. Mázli, hogy a kesztyűtartót kivéve hátulról tudtam tolni a rádiót, másképp nem jött volna ki. Hozzá való kiszedőt 1000 pénzért dobálnak + szállítás.
A beszerelésről és a kódbeadásról nézz YT tutorialt, mert én nem csináltam még olyat.
Ha gondolod akár most, lakatfogó nélkül is elkezdheted a nyomozást. Vedd ki az infotainment biztit és mérd meg az akkufeszt (miután lekapcsolt a beltéri világítás, stb), aztán mérd meg reggel is. Ugyanannyinak kell lennie.
OPCOM-hoz van szoftvered? Amit adnak hozzá CD-t azt én nem használtam, szereztem másik, feltelepítős verziót. Ha kell akkor elküldöm valahogy. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Jaja, már 99%ra mondom én is a rádiót, mert csinál furcsaságokat: ma reggel jumpstarter-ről kellett indítani, pedig tegnap délután nagy kört mentem... délután 3ra megint leszivta... tettem egy kört, közben bekapcsoltam és rádió indult, pedig mindig cd-ről kapcsolom ki...
"Opcom" megjött, lakatfogó elvileg holnap jön... szerencsére egy cd30/cd30 mp3 nem egy egetverő költség... van valami házi praktika a kiszedésre, vagy erősen ajánlott a villa hozzá? Ha más nem, a szokásos bontóban tuti van céleszköz és lehet tesztelni is helyben pillanatok alatt (lakatfogóval) ...immo kód kell az új rádiónak beszerelés után azonnal és annyi? Vagy opcom-al kell bűvészkedni pár percet? (persze első a multiméter, hogy 100%ra megmondjam, hogy itt a szivárgás)
-
KisTücsök
addikt
Oh! Azon valóban tölteni kéne. Köszi!
-
KisTücsök
addikt
Ez mi lenne? Egyszerűen netem sem találom, ez minek a visszajelzése.
-
-
P11
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Astra K 1.0 T motorossal? Igazából a megbízhatósága érdekelne, napi rövidtávos használat mellett.
-
body007
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem 40 körüli árat mondtak kuplunkozásra (pest megye, ismerős) 1 hónapja úgy, h viszem a hozzávalót. A holland utam előtt akartam megcsináltatni de elmaradt, így magamnak fogom csinálni - ha jobb idő lesz.
Ha már csináltatod (szétszedik) sztem cseréltesd ki a adóhengert (felső munkahengert) is.
-
Gabengocia
tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már más is ilyen vagy ehhez hasonló hibákkal. Lenne egy zafira a tipusú benzines 1,8-as svájci volt első kocsim a végén kb árában volt. A hibája hogy nem szereti a hideget mostanába ha hidegen indít akkor kb 3 leáll vagy dadog, mert túl gyorsan veszi vissza az alapjaratot. Utána már nem produkálja a hibát. Megy rendesen. A másik hibája hogy először az egyik hátsó ajtó lett manuális most már mind a kettő. A harmadik hibaja meg svájzból származik hogy ha egy évben 2 szer ha leállítottam a motort akkor be kapcsolt a hűtő ventilátor. Ez a hiba a biztosíték tábla alatt volt német nyelven hogy egy adott barna biztit ki kell húzni és utána vissza dugni a venti megáll. Bármilyen véleményt tapasztalatot meghallgatok csak a gatyám ne menjen rá...
-
zgospel
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Azt hittem F13 váltó van a tieden, azokon nincs leeresztő, a deklit kell leszerelni az alján.
Én gyári olajjal és cuccokkal csináltam magam a váltóolaj cserét, 14 ezer volt az anyag Cromaxnál tavaly.Nekem teljesen úgy rémlett, hogy G-ben és H-ban is központi hidraulika van, és arról megy a szervó és a kuplung is. De most gyors guglizással azt találtam, hogy a fékrendszerről kapja, ezt rosszul tudtam, bocsánat.
-
diablo1984
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Váltóolaj leenged és feltölt újal szintig és kész, semmi extra.
Váltóolaj bele az olajshop.hu-n 2070ft/liter 1,6l kell bele, így 4140ft, gyári szabványát teljesítő olaj.
A fékfolyadék tudtommal a hidraulikus kinyomócsapágyhoz kell, nem a szervóról megy tudtommal, hanem a fékkel használ egy folyadékot(a kormányszervó tartály a kormányműre van integrálva, az nem közösködik semmivel).
A Cromaxos árat leírtam, utána kerestem, nem hasamra ütöttem.
Nem budapestről van szó hanem vidék, de ahogy elnézem az ár már nyugatias...
Van garancia(de az is fizetős) , számla nem minden esetben.
Cégezős áfázós része az más, ha lenne számla, akkor elírható, ha zsebre kp az nem... -
zgospel
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
A kuplung része 5-6 óra, a váltóolaj csere pedig bazi egyszerű, de ha alaposan és precízen akarod csinálni (lekapargatni a régi tömítést, elmosni a dolgokat, stb), akkor simán megvan 2 óra az is. Az anyagdíja Cromaxos árakon 14-15 ezer (2 liter gyári olaj, gyári tömítés, menetrögzítő). A fékolajat nem tudom mihez írtad, a kuplung ugyanarról megy mint a szervó is, a gyári olajból pedig 6-7 ezer egy liter (kisebb kiszerelés nincs).
El is ment 1 autóval a nap.Ez így akkor Cromaxos árakon durván 90 ezer Ft anyag. Ha 10 ezres óradíjat nézünk - aminél jobbat legalábbis itt Budapesten hivatalos szervizben nem nagyon találni - akkor összesen 170-nél járunk, ez már elég közel van ahhoz amit kaptál.
Ne érts félre, nem ellened beszélek, meg nem védem akitől az ajánlatokat kaptad, de így utánaszámolva ha van számla és garancia mindenről akkor nem tűnik annyira elrugaszkodottnak.
Persze, apámnak is van régi ismerőse aki otthon feketézik, nála csak 5 ezer az óradíj és én viszem az alkatrészt is ha szeretném, de egy legális üzletet nincs értelme ehhez hasonlítani, ahogy a cégezős-áfázós részét sem.
Ahogy olvasom igazából egy olyan szervizt vagy szerelőt kéne találj, aki hajlandó hozott anyagból is dolgozni.
#101735 Tikakukac ezt nem vitatom, egyetértünk, engem minden téren nagyon bosszantanak a nem törődöm, összecsapott munkát végző emberek, főleg akikkel nekem kell együtt dolgoznom néha

-
diablo1984
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Cromax olyan áron adja a cuccot, hogy az 50%-os bardis kedvezménytől(nekünk is ez van céges szinten) is olcsóbb alapból(nem tudom, hogy ott van-e más kedvezményrendszer is).
A mondhatni olcsóbb ajánlatnál bárdi alapár minusz 20%-ot mondott, de ha az utcáról bemégy az is 10% kedvezmény, szerelőknek 50%...nem sajnálom és senkitől, de én a cégünkre meg tudnám venni a cuccokat, még a cég az áfát is vissza tudná igényelni, el tudná költségként számolni, de a bemondott 180-200ezreket zsebre, na az pont annyi is!Integrale: az baráti. Én is számoltam vele, hogy legyen 60 ezer a munkadíj, 60ezer a cromaxban a kuplung szett kinyomóval, 2-3 ezer a főtengely szimmering, egy ezresért síkra húzzák a lendkereket ha kell, kis fékolaj filléres tétel, 2db féktisztító+ akkor a váltóolajat is dobjuk le, az kb 8e ft. Nem akarok senki tempójával kukacoskodni, de kb pár órás munkáról van szó. Ez ennyiért nem reális? Persze tudom, hogy nem én szabom az árakat, de egy harmad gazdasági totálkárral felér a 18éves tragacsunk kuplungcseréje és akkor is marad még hibája ezen kívül...
-
Tikakukac
titán
válasz
zgospel
üzenetére
A gondom ezzel az, hogy ezt betolják a srácok akkor is, amikor tudják, hogy nem egy újszülött sügér áll velük szemben.
Ja és árak. Oké, legyen piszokdrága. Akkor viszont tezsvérem peregjen a nyomatékkulcs, menjen a féktisztító ezerrel, különben az nem munka hanem kókányolás. És akkor itt már megy fel a szemöldök, ő meghúzott százezer csavart, érzi. Igaz, hogy utána cserélhetek megint tömítést, mert pár csavart nem érzett annyira, de hát az már ugye az én bajom. Hát kedves szerelő kollégák, ez a gondotok, ezért nincs ennek a szakmának se becsülete.
-
Integrale
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Jászberény körül tudnék szerelőt, váltócserekor : váltó, kuplung, szimeringek, váltóolaj, egyik féltengely gumiharang. Váltót nyilván én vittem, szimeringet és kuplungot berendelte ő, de szart hoztak, ezért odaadta az autóját és hoztam magamnak Bárdiból félráon.
Majd a végén kért 40-et úgy, hogy az olajat ő adta. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Hasonló cipőben csak épp vezérlés esete. Akit találtam szerelő hozott anyagból is dolgozik de amikor kérdeztem mennyi lenne az anyagár ott már a Bárdi túlárazott lista került elő. Fékmesternél mindjárt fele annyi.
-
zgospel
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Haverom, hát találd ki mennyiért dolgozol és cső"
Egyetértünk, szerintem is ez lenne az egyenes, de azt is értem hogy miért az alkatrészen megy a nagy kaszálás. Ők kitalálták már rég hogy mennyit akarnak keresni, csak ha az az összeg lenne kiírva óradíjnak, akkor az ügyfelek nem jönnének, panaszkodnának hogy milyen drágán dolgoznak, stb. Az óradíjon tud a leghamarabb fennakadni az ember, azt mindenki tudja hasonlítani a sajátjához, viszont az alkatrész árakat nem. Legalábbis az átlag ügyfél biztosan nincs képben. Megmondja a szerelő hogy ez ennyibe kerül, sajnálkozik esetleg hogy bizony ilyen drágák az alkatrészek, nincs mit tenni, aztán 10-ből 9 ügyfél úgyis elfogadja, de lehet hogy a 10. is.Legutóbb jártam úgy az Astrával, hogy a pedálteszt és a tünetek alapján tudtam, hogy a trafósor lesz a hibás. Cromaxból 30-33 ezer körül lett volna a Delphi (ami a gyári) és én is ki tudtam volna cserélni itthon, csak nem voltam benne 100%-ig biztos hogy nincs-e valami egyéb probléma is, ezért elvittem szerelőhöz. Na a szerelőnél végül fizettem 55 ezret, ők is Delphit raktak bele, csak náluk 50 ezer volt az alkatrész, és 5 ezer a munka, de legalább megerősítették hogy más baja nem volt.
#101727 diablo1984 a Cromaxban nagyjából olyan áron kapod mezei vásárlóként az alkatrészeket, mint amit a Bárdiban vagy a Unixban kapnál 30-40% kedvezménnyel. A maszek szervizek többsége ezzel a kettővel van leszerződve, mert kényelmes, 1-2 órán belül kihozzák a legtöbb alkatrészt nekik, és ők az eredeti árból kapnak 30-40-50% kedvezményt. Az ügyfélnek már teljes áron adják tovább, hiszen abban a két boltban is annyiért kapnád meg. Természetesen az egyszerű vásárlóknak ennél a két boltnál a legtöbb cucc erősen túl van árazva, pont a kedvezményes rendszer miatt.
Ahogy olvasgattam ez a kuplungcsere az összetettebb és időigényes műveletek közé tartozik, aztán idős autóknál fene tudja hogy még mi jön közbe (eltörik egy elöregedett vízcső, ilyenek). Az is benne lehet a pakliban, hogy nem akarnak vele szívni, ezért mondanak egy jóval magasabb árat, belekalkulálva a szopásfaktort.
Elvégre azalatt az 5 óra alatt megcsinálhatna 5 olajcserét is lazán, azzal nincsen stressz, és ugyanannyi pénz jön belőle
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Oké és tegyük fel, hogy akkor egy olyan autóról lenne szó, ami mondjuk nem egy faék szintű dolog. Ott egy kuplungozás millás tétel?
-
mephi666
nagyúr
-
gban
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én is ismerek egy maszek Opel-szervizt ahol ha ők adják az olajat akkor (csak egy számot mondok, mert régi példa és nem lenne értelme az akkori árakat ideírni) 5k a munkadíj, ha te viszed az olajat meg mindent hozzá akkor 10-15k, de ha ők adják az olajat akkor amit te megkapsz 10-ért az náluk 15, meg minden egyéb szűrő és minden hasonlóan árazott.
Vagyis tökmindegy mit csinálsz, ugyanannyit keres rajtad.
Nem is voltam náluk sokszor...
Ja és bármiért mész hozzájuk, úgy kezdődött a számla ezelőtt 15 évvel hogy motordiagnosztika 9k
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Amit sosem értettem: ez a miből kell megélni. Haverom, hát találd ki mennyiért dolgozol és cső. Ez, amikor megy az alkatrészre ráárazás, ez tényleg mindennek az alja. Mikor volt egy billzet és 14490 volt az ára okés, írtunk 15k-t az alkatrészre. De amikor repkednek a 20-30%-ok
-
diablo1984
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Mint írtam koplungozás kinyomócsapággyal, váltóolah cserével és a féltengely szimering cserével, lendkerék szabályozással(ha kell).
Tehát egy normális kuplungozás, semmi több.
50 ezer lett mondva munkadíjra, a többi alkatrészár, tehát 130e az alkatrész, ami a kuplungozáshoz kell.
Integrale: Hajdúböszörmény. -
Integrale
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Helyileg hol?
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az, hogy mi a piaci ár az mindegy. Ha ez sok, vidd máshova. 20k óradíjjal egész stabil.
-
zgospel
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az autó piaci értékének szerintem semmi köze ahhoz, hogy milyen szerviz vagy alkatrész épp mennyibe kerül.
Pontosan mi szerepel az ajánlatban?
Ennek a cikknek a második felét egyébként érdemes böngészgetni, ez 2017-es írás, azóta 20-30%-ot simán drágultak a dolgok, de a munkadíjak biztosan. -
diablo1984
veterán
Reális szerintetek egy astra h 1,4 xep kuplungozása minden hozadékával 180 ezerért? Ajánlatot kértem a szerelőtől ahová hordjuk az autót és ezt a számot mondta, 78ezres kinyomócsapágy árral, mikor a cromax-ot megemlítettem neki azonnal mondta, hogy neki is élni kell valamiből, csak 50 ezer munkadíjat számít fel...
Én nagyon sokallom a dolgot egy 700ezres piaci értékű autónál, úgy, hogy a cromaxnál 70ezerből a luk szett kinyomócsapággyal kijön, a váltóolaj+ az esetleges 1-2 szimmering+munkadíjra talán a 110ezer kicsit soknak érződik....
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igyekszem a tőlem telhető dolgokat megtenni.
Tuti jelentkezek! (nem fenyegetésből mondom) -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jogos a kérdés, sajna nem tudtam kipróbálni, mert tegnap este "akkuztam", aztán megnéztem a tárolt hibakódot villogtatással, aztán bmentem angolozni a lányommal
Talán ma este tudok vele menni... Hacsak anyóka nem megy jógázni, és nem számol be a fejleményekről. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ajjajj... ettől tartottam...

De még a hétvégén akarok adni egy esélyt a kontakt hibának/nem megfelelő árnéykolásnak...
Köszi a tippet! (igaz, a holnapjuk alapján az x16szr nem szerepel a repertoárjukban)
Tatán van egy srác, aki autóvillamosságis, és már vittem hozzá klímahibás autót. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ebből "dolgoztam".
Ezért is ítram, hogy ez x16sz-re igaz lehet. Itt azt írja, hogy ezzel töröljük a hiba-tár-at is.
De mindírtam, meglepődtem volna, ha törli - emlékszem a szavaidra, hogy ~40 ciklus után törlődik.
De egy próbát megért.
A 1302... huh, szerintem azt elírtam...
1602 a helyes.
(a 3-as és a 6-os egymás alatt/felett vannak a numerikus billentyűzeten.) -
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
Valamit félreértettél

Azzal, hogy levetted az akku (-) ot, resetelted (áramtalanítottad) az ECU-t.
A tárolt (nem élő) hibakódok a motor működését nem befolyásolják. Azokat az ECU idővel magától elfelejti, törli.

„…Az ECU csak azután törölheti az átmeneti hibát, ha az 40 felmelegítési ciklus alatt nem jelenik meg újra. Egy felmelegedési ciklus a gépjárműnek egy működési időtartama, amely elégséges ahhoz, hogy a legalább 22 fokra lehűlt motor hőmérséklete a motor elindítását követően 70 fokot érjen el…”
Én nagyon meglepődtem. Eddig nem írtad, hogy P1302 hibakódod is van.
(2. henger égéskimaradás)
-
válasz
Markizmark
üzenetére

És ha kikapcsolod egy 60LE-s autón, akkor azt hívják "rocket-mode"-nak.
-
mephi666
nagyúr
létezik, hogy -5 fokban indulásnál ha rátolom 22 fokon a klímát meg a szélvédőfűtéseket, akkor indulás után kis ideig 1esben megszokottnál sokkal brutálisabb motorfékem van?
2esben már annyira nem durva, de érezhető ott is (gondolom a klíma miatti plusz fogyasztás lehet az oka, mert ez az első tél, hogy klímás kocsink van) -
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor multitimerről nem is tudok levenni olyan 12V-ot, ami 0-24-be megvan?
Igazából egy darabig biztos rajta van, de utána nem tudom hány perc után lekapcsol és emiatt az új belső világításom nyitásra folyamatosan ég (4 izzós fajta, az kapcsol be, amit a gombbal tudok ki-be kapcsolni).
Igazából TIS-ből néztem ki ezt a biztit.. -
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
2007 B Zafi z16xe1-hez nincs ilyen kincses kalendáriumod véletlenül?

-
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Isten tartsa meg jó szokásod, nagyon köszönöm
Már majdnem megvettem, innen:
Opel Vectra B Haynes Service And Repair Manual ENG
Egyébként szimpatikus az oldal - azt leszámítva, h pénzért adják az infót
- tele van érdekességgel -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem még az alvázszám sem segít.... bent voltam a bárdiban, adták a szemellenző (na jó, napellenző) tartóját, akkor láttam, hogy az nem jó. Mondom a G Astra-é kell hozzá. Nem, az nem jó, montda a' eladó. A másik odabökte, hogy de jó az, mert a végét már a G Astra-éval szerelték. Akkor mondjak G Astra alvázszámot... B'm.. honnan?
Nem tudtak kiszolgálni. Cromax-ról /vagy Kovácsautótól megrendeltem a G-hez valót, azóta az van fent, mert pont jó hozzá...
Persze a G Astra (B Vectra) ülése nem jó hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg ez lehet jo valasztas? Marmint a tipus. Igaz nem anyira vagany mint az Insignia

Ezért is ítram, hogy ez x16sz-re igaz lehet. Itt azt írja, hogy ezzel töröljük a hiba-tár-at is.
nekem az is megvan