Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Még mindig A 14 xer motoros Opel a gondom a következő. A viz hőfokom teljesen a normál tartományban viszont a hüttöventilátor bekapcsol pedig nem kéne . Ilyenkor első körben a hüttö alatt lévő jeladó cseréjével kell kezdeni? Köszönöm
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen odamegy. Ha nem menne oda, honnan tudná az ECU, hogy a gyújtás időzítésén változtatni kell?
Igen, ez logikus, és így is gondolnám; ami megzavar ezzel kapcsolatosan az az, hogy a zap-on is van egy olyan modul, ami azt setetheti, hogy nem közvetlenül megy az ecu-ba, hanem van egy modul, amibe a kopogix két kábele megy, és onnan megy az ecu-ba a jel.
Az a baj, hogy nem tudom, tehát míg nem bizonyosodik be egyik vagy másik, addig csak feltételezésekbe tudok bocsátkozni.
A két szerelő, aki eddig látta, az nem tudott mit mondani rá.
A szakadásvizsgálatnál természetesen A -> ecu cstlakozó, illetve B -> ecu csatlakozó mérés volt, nem A -> B között próbáltam.
(ecu:
)
Szóval ha közvetlenül oda megy, akkor szakadt a kábel.
Ráadásul ha jól néztem, akkor árnyékolt kábel, gondolom a zajok kiküszöbölésére.
Egyelőre nem találtam kapcsolási rajzot, hogy mi hova... -
törölt tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Ködzárófény, jobb oldali közlekedés esetén bal oldalon, bal oldali közlekedés esetén pedig a jobb oldalon kell lennie (onnan fognak pl. megelőzni).
Vakít az 1 db is, nem hogy a kettő. A féklámpa felvillanása is könnyebben észrevehető így szükség esetén. (Persze amúgy is le kéne kapcsolni ha utolérnek, de ez nem annyira szokás itt nálunk.) -
M0ng00se
őstag
oh köszi nektek, kicsit absztrakt megoldás, hogy csak 1 ködlámpa van azért is hittem hogy nem világít a másik
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
"...Ma megnéztem, hogy esetleg az ecu-ba megy-e a kopogix kábele...."
Igen odamegy. Ha nem menne oda, honnan tudná az ECU, hogy a gyújtás időzítésén változtatni kell?
Ezt korábban már elmondtam neked. [link]"...De nem sípolt a műszer..."
Szakadásvizsgálatot végeztél. A vezeték két végéhez hozzáérinted a multiméter két érintkezőjét, ha nincs szakadás a műszer sípol.
Gondolom, hogy széthúztad a csatit, és a szenzorra menő két csati egyikéhez hozzátetted a műszer egyik vezetékét, node hova tetted a műszer másik érintkező vezetékét??? 
Még jó, hogy nem sípolt. Ha a kopogásérzékelőre menő vezeték két sarujára teszed az érzékelőket se fog sípolni, mivel két különálló vezeték. Az egyik test/földelés, a másikon kikapcsolt gyújtáson is mérhető kb
5volt. Ha van fesz, nincs szakadás. -
M0ng00se
őstag
Üdv megint,
a jobb hátsó ködlámpám nem világít ezt szeretném cserélni
néztem hozzá izzót de az oldal 4 különböző foglalatút dobott fel, honnan tudom, megbontás nélkül hogy melyik kell?
-
Tikakukac
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Azt amit mindig elmondok: bárkiről is legyen szó egy 2-3k-s OBD olvasó legyen a kesztyűtartóban mindig. Az első olvasáskor megtérül, sőt.
Addig meg, well, valamit nem jól csinálsz, mert mennie kell.
-
toompa
őstag
válasz
wertigo1984
üzenetére
Sosem értettem ezeket a kérdéseket.
El kell vinni szervízbe és kiolvassák/orvosolják a hibát.
Asszony Corsája is ilyen villogós, azért vettem hozzá kínai obd2-t, pár száz/ezer forintért.
Használni még nem kellett. Ha mindenképpen olvasni akarsz... -
Tamagocsi123
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Próbálom a hibakódot kiolvasni a "kocsi áll, gáz+fék egyszerre benyom, nyomva tart, gyújtás ráad, és figyel és számolja a villogásokat" módszerrel, de folyamatosan ég a szervízlámpa, nem történik semmi, még járó motornál, és menet közben is. Ilyenkor mit tudok tenni?
1.6, 16 szelepes G Astra.
-
válasz
cappa72
üzenetére
Ma megnéztem, hogy esetleg az ecu-ba megy-e a kopogix kábele. De nem sípolt a műszer... szóval megnéztem, hátha a zap-on van valami infó.
Hát annyit találta, amit az előzőekben is, hogy van egy knock sensor limit module.Ugyanakkor találtam még valamit. Szóval nem elég cserélni, lehet, hogy szoftverezni is kellene?
Na meg itt azt írja, hogy az ecu d15 lábára megy.
Sehogysem akar eltúnni ez a hiba.... -
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Így van. Egyik ismerősömnek megtérítették így a kárát.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
M0ng00se
üzenetére
Az út közepén is lehet ilyen kátyú, szóval nem baj ha próbálsz a szélén menni.
Arra figyelj, hogyha sötétben vezetsz, akkor inkább közép felé tendálódj, mert egy hangyf@sznyit több esélyed van, ha arra mászkál egy vad, illetve előfordulhatnak kivilágítatlan gyalogosok/biciklisek, akiket lehet, hogy már túl későn veszel észre. A szembejövőket úgyis időben észreveszed, mert legalább egy pilács minden autón szokott működni.
-
M0ng00se
őstag
Üdv hello
friss jogsi "friss" kocsi meg is történt az első defektem de egyszerre két kereken "szerencsére"

tegnap délután már sötétben vezettem és valamiért az út szélén mentem ahol jött egy óriási kátyú és két kereket el is vitt.

ezekkel a felnikkel lehet kezdeni valamit?
szerencsére amikor vettem a kocsit a volt tulaj adott hozzá téli papucsokat, fel is raktuk őket.. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Z16xe1 is ilyen, nem igazán melegszik ott, szívó oldal természetesen.
-
Integrale
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez is eleg szar hely, hô, rázkódás és hôtágulás szempontjából.
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jól eldugták. Szerencsére nem kell sűrűn hozzányúlni, az én autómban kb 24 éve teszi hibátlanul a dolgát az ECU.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ahol meleg van. Ilyen hely pl a hengerfej. Z16XE
-
realpopek
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szia, valóban nincs hibakód.Azért zárom ki a mechanikai hibát mert ha lehúzom a vízhőfok jeladó vezetékét rögtön beindul.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hol van az amelyik a sütőben van?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
realpopek
üzenetére
Dízelt értő szerelő és diagnosztikai felszerelés kéne, élő adatokból ki lehet hámozni a dolgokat. Lehet pl rail nyomás lassan épül fel vagy önindító nem forgat elég gyorsan, stb. Már ha nincs hibakód gyári szintű kiolvasóval sem

Ha nincs felszerelés, meg ingyen van az alkatrész és munka, akkor önindítóval folytatnám, esetleg a rá menő vastag vezetéket és testkábelt ellenőrizni. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek, van egy B Merivánk, 1.7 cdti 110LE az utóbbi időben melegen már nem idul be. Fel lett újítva mind a 4 porlasztó, ugyan az a probléma. Most melegen lehúztam a vízhőfok jeladót és beindult. Kicseréltem a jeladót, ugyan az a hiba, melegen nem indul. Szóval ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
B Vectra X20XEV esetében meg valahol a kesztyűtartó mögött van, ha jól tudom?
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm.
-
gban
veterán
Ha már ECU, a J-ben (A16XER) szintén beteg helyen van, vagy ott már nem a sütőbe tették?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
-
toompa
őstag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Ha jól tudom, a hűtővíztartály alatt van.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. 1,4 xer motornál hol találom a víz hőmérséklet jeladót? Köszönöm
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
én 5-6 éve mókoltam egyszer valamit az F-en, gyertyákat cseréltem, gondosan figyeltem hogy minden a helyére menjen vissza, majd indítanék és nem indul... megoldottuk ingyen a vontatást, szerviz meg fillérekért orvosolta a hülyeségem
(...azóta se tudom, mit dughattam félre
) ...végén a nagy pánikra lehet, hogy jön egy facepalm, ha kiderül a kocsi "hibája" 
-
H astra jobbos oldal indexet és jobb első külső vízlehúzó gumit keresek kombira.
Cromaxnál nincs index, csak sötét “hátterű”, nekem csak egy kellene de így vehetnék kettőt hogy egyforma legyen, vízlehúzó meg egyáltalán nincs náluk.
Csergőnél sem találom a lehúzót, de még az indexet sem annyira jó a kereső és a kategória rendszerük.
Gondolom kereshetek cikkszámot és túrhatom a netet ezekért. Pompás.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
MÉg ezeket megnézem az este, de jövőhétre kaptam időpontot egy szakihoz - aki látott már ilyen dolgokat (autóvillamossági).
Kérdezem tőle, h elég ha az ecu-t leviszem? Mondja jobban örülne az egész autónak, h tudjon valamihez mérni
Jött ilyen hülye hasonlattal, h ha egy ácstól kérek egy tetőt akkor ahhoz kell a ház is... Nemisértem miért mondja...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
A többi visszajelző lámpa világít? Csak úgy tudod ellenőrizni, ha kiszeded, és megnézed.
Újra végiggondolva az áramellátással lesz gond.
ECU többek között az alábbiakat vezérli: [kép]
Mivel valszeg nem kap áramot nem tudja vezérelni a reléket se. (ezért nincs akku fesz a reléknél)
A felsorolásban ott van a gyújtásvezérlés is. Ellenőrizd le, hogy van e szikra a gyertyáknak. (valszeg nem lesz.)
Még valamit tudsz ellenőrizni. Az OBD csati16- os pontján akku feszt kell mérni.
Ha ott sincs áram, (valszeg nem lesz, erre panaszkodik a kis kínai is) kell a hozzáértő aki ki tudja mérni, hol a gubanc. Amíg az áramellátás nem lesz rendben az ECU se tud működni.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
De!!!!! Lehet, hogy a vett se lesz oké, mivel az a baj, hogy nem kap áramot az ECU. Attól hogy rossz, a hibajelző lámpának világítani kellene.
És ilyenkor mi a teendő? El kellene vinni egy "hozzáértőhöz" aki bevizsgálja, h rendben van-e? Vagy?
Egyébként az este morfondíroztam rajta, h mivan ha a visszajelző lámpa megmakkant? Mi erre az esély? Egy lottó 4-es?

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
A nullázott állapot azt jelenti, hogy jó az autóbdba,semmit nem kell vele csinálni, csak betenni, és kész.
Amikor elsőre áramot kap az ECU, akkor felveszi az autód egyedi adatait, és ettől kezdve csak a te motorodhoz lesz jó, másikba csak akkor építhető be, ha függetlenítik, vagyis kiütik az egyei kódokat. (nullázott állapot)Szerencse, hogy találtál ilyet.
De!!!!! Lehet, hogy a vett se lesz oké, mivel az a baj, hogy nem kap áramot az ECU. Attól hogy rossz, a hibajelző lámpának világítani kellene. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok csak az enyém már mókolt így nem hiszem, h sokan hozzá fognak szagolni

Opel Vectra B bontott motorvezérlő elektronika HSFI 2.1
Opel Vectra B bontott motorvezérlő elektronika nullázott állapotban HSFI 2.1
Mit jelent, h nullázott? Erre fel kell másolni a másikat és go? Csak másolgatás előtt lehet fel kellene újítani (40-60k) -
Tikakukac
titán
válasz
body007
üzenetére
Well, bontóból típushibát javítani elég nehéz lesz, amit onnan veszel is pont így sújtja a hiba, nyersz vele 1km-t vagy 100k km-t, senki sem tudja megmondani. Semmi értelmét nem látom venni egy bontósat majd azt is felújítani és még programozni is immót meg kiskutyafülét.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
HA bontóból veszek egy másik ecu-t akkor mi a teendő még vele? Azonkívül, h beleteszem
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
A szivattyú megy az áthidalással.
Visszarakva mindent, 12 V-ot adva a relé 30as pontjára majd gyújtást ráadva kattog ütemesen a relé - persze nem indul. A mellette lévő hasonló relével megcserélve ugyanúgy kattogás.
De még mindig nincs szerviz (villáskulcs) visszajelzésem a műszerfalon. Ecu kakukk?
Ha csere akkor felújított, bontott vagy ezt próbáljam javíttatni?
Ár / érték arányban
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Ne kapkodj,csak szép sorjában.

Adjál az akkuról feszültséget a 30-as pontra, ami át van hidalva 87-es ponttal, és kiderül, hogy működik e a szivattyú. Ha működik, relé vissza úgy, hogy az akkuról a 30-as pont kapjon áramot, ECU-t vissza, megnézni, hogy mit üzen a kis kínai,
ill, beindul e. Ha a helyzet változatlan, az ECU a bűnös.
Mivel a 30-as pontra menő vezeték hibás, ezt gyógyítani kell.Az ECU-val kapcsolatban kérdezz rá a pixelfix- nél van e nekik.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ugyanilyen parkside-om van

Nincs meg a 12 V csak pár mV (és ugrál a fesz nem egy fix érték)
85-ért tudnék egy felújított ecu-t, bár az is ilyesmi "kisipari" lehet.
A pumpát este ellenőrzőm
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
"...A 30 és a negatív aksi sarú között vmi minimális áram ingadozás van van csak - pár mV, magyarán nincs..."
Ebből nem tudtam meg, hogy a 30-as ponton megvan e az akkufeszültség,
Nekem megvan,
neked is hasonló, vagy csak pár mV van?
Benzinpumpa: hátsó üléssor, ki, és: 1 2 3 és ott a csati [kép]
Az ECU elég gatya, ez már cseredarab, nem hivatalos cég javította.
-
mephi666
nagyúr
ja, de idén a zafinál is 50 alatt megállt a munkadíj, amikor első-hátsó lengéscsillapítókat, toronycsapágyakat, fékeket meg apróságokat csináltak rajta... (olaj és szűrők cseréjével együtt) ...tényleg dolgoztak rajta elég sokat és szerintem korrekt árat adtak
(franc tudja mennyire voltak összerohadva a gyári elemek, tuti küzdöttek vele itt-ott) -
vzsryl
nagyúr
Attól függ, hogy hol.
Márkaszerviz Opel-nél nem tudom mennyiért megy, de VAG-nál tudom, hogy kb. 150-200k lenne csak a munkadíj.
Komolyabb szervizekben kb. a márkaszerviz fele.
Kis, egy műhellyel, 1-2 emberrel dolgozó szervizben pedig kb. 50k.+ az alkatrész
Szerk.: Vagy ha ismersz valami otthon, kis pénzért dolgozó szerelőt, akkor töredéke mindnek. Nekem pl. a G Astra-n múltkor volt vezérlés + vízpumpa cserélve, kb. 6 órán át csinálta, hogy a vizet is "beállítsa", és kért egy 10-est a muki.
A Superb-et egy kisebb műhelybe vittem, ott 60k volt csak a munkadíj, de akkor az olaj és minden szűrő cserélve lett. Az alkatrészeket én vittem, csak az olajat nem. -
gban
veterán
Összeget nem mondanék de több óra és spéci készlet is kell az ottani kerekek fixálásához, csak ez 10k nagy kedvezménnyel, vagyis ha nem opeles a szerviz és nincs nekik akkor akár ezt is te fizeted…
Nekem fél éve volt a csere, végignéztem, nem egyszerű azért.
Előtte vagy még vagy már utána? -
SPF
senior tag
Opel Astra J, 1.6 benzin, A16XER. Vezérléscsere munkadíjára mekkora összeg a reális?
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
A 30-at 87-et összekötve nem történik semmi (a szembe lévő 2 pólus)
A 30 és a negatív aksi sarú között vmi minimális áram ingadozás van van csak - pár mV, magyarán nincs
Erre az eshetőségre nem adtál instrukciót
Jah és nem tudom hol a benzinpumpa ebbe a szekérbe, h teszteljem
-
HoaryFox
őstag
-
DjDanee87
addikt
válasz
toompa
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Most reggel én in ránéztem ha Unixon kivalasztom a megfelelő autót/motort akkor elsők közt dobja fel ezt az olajat. Ők onnan vették az oldalán lévő matrica alapján. Unix oldalán is azt írja rá hogy dexos2, akkor jó lesz ez egy évig aztán jövőre viszek én 5w30at.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Newlachka
üzenetére
Ezek a tünetek vannak, ha rossz a vízhőfok jeladó. Húzd szét a csatlakozást, ha semmi nem változik ő lesz a bűnös. [kép]
Ha rossz, hideg vízhőjelet küld az ECU-nak, az meg sok benzint nyomat, a sok benzinhez nincs elegendő oxigén, ezért nyitni kell a fojtószelepet (gázpedálra lépni)Alaphelyzetben a fojtószelepházban a fojtószelep teljesen zár, vagy van egy kevés rés?
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
mephi666
nagyúr
óvodánál már többször is beállt elém egy ilyen családi csapatszállító opel combo ...azt hittem, hogy vicc az az 1.2T felirat rajta, de nem
1.5tonnás kasztni, beül 7 70kg körüli ember és 2tonnánál járunk... aztán cibálja a 110lóerőig megtápolt 1.2es motor... -
Newlachka
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
Newlachka
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
1,4 xep
a jelenlegi hibajelenség az,hogy csak gázpedál nyomással indul(pedál nyomás nélkül lefullad),dadog,melegen nem indul,vagy csak nehezen.
ami eddig volt:
üzemanyagrendszer végig pucolva,benzin szűrő cserélve,üa nyomás megfelelő,egr offolva van/volt,fojtószelep kipucolva.
olaj helyén,víz helyén
gyertyák tisztáktényleg azért írtam már ide,mert a kocsi tulajdonosa értetlenül nézi,hogy nem jó a kocsi.
-
toompa
őstag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Jó bele ez az olaj. Év elején az enyém is ilyet kapott, én vettem és vittem a szerelőhöz. Dexos2 ez. 5w30 és 5w40 pedig jó bele.
Ugyanez a kocsim és motorom van.
1 hónapja vittem olajcserére megint, most 5w30-at kapott, de fogalmam sincs hogy milyet. Jó szerelőm van, megbízom benne. -
zgospel
őstag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Érdekes, mert a Dexos hivatalos oldalon megtalálni ezt a típust a listában: https://www.gmdexos.com/brands/dexos2/index.html
Viszont a Castrol hivatalos oldalán lévő adatlapon nem szerepel semelyik GM jóváhagyás sem a Magnatecnél:
https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/2F1BC943717D74AF802584EA0048B099/$File/BPXE-BKR2K4.pdf -
Calogero
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
A Castrol ajánlás a Castrol EDGE 5W-30 C3, vagy Castrol EDGE 0W-30
De a tied is jó bele
A Castrol MAGNATEC 5W-40 C3 a felmelegedési fázisban bekövetkező kopás mérséklése érdekében ötvözi az egyedi összetételű molekulák és a korszerű szintetikus technológia előnyeit.
A gyártóművi előírásokkal összhangban a részecskeszűrővel valamint 3-utas katalizátorral felszerelt korszerű személgépkocsik széles köréhez alkalmazható.
Gondtalan hidegindítást tesz lehetővé és a motor kopás szempontjából kritikus felmelegedési fázisában kiemelkedő szintű védelmet nyújt.
Minősítések és jóváhagyások: ACEA C3; API SN/CF; BMW LongLife-04; Fiat 9.55535-S2; GM Dexos2®; MB-Approval 226.5/229.31; Renault RN 0700 / RN 0710; VW 502 00/ 505 00
Feltöltési mennyiségek - Olajszűrő kapacitása 0,25 liter, Kapacitás 4,5 liter Szervizintervallumok -Normál igénybevétel:Csereciklus 30000 km/ 12 hónap
Forrás: [link] [link] -
FoLey-v
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
Nincs ráírva,hogy dexos2 elvárás. Szerintem vegyél olyan olajat ami rá van írva,mert ez így lutri.
Hátoldalán meg nem is látom a GM/Opel listák között.Milyen szerelők voltak azok akik ilyet mertek beleönteni? Rájuk önteném,ezért ölik meg a motort.

Ezért kezdtem el én is magamtól cserélni olajat nem tart sokáig. -
DjDanee87
addikt
Üdv
Új helyre vittem a kocsit lejáró műszaki miatt + éves teendők. Előző helyen már volt két rossz tapasztalatom is. A kérdésem most az volna, Astra H, Z16XER motoros kocsiba jó ez az olaj? [kép]
[kép]Kérdezték, hogy viszek-e sajátot és én rájuk bíztam. Csak annyit kérdeztek minőségben milyen legyen, közepes mellett maradtunk.
Én úgy tudtam ebbe a motorba dexos 2-es 5W30 való - jelentsen ez akármit is, de a képen láthatóból kaptam fél litert vissza. Jó jel legalább, hogy valószínű eltalálták a 4,5 litert - legalábbis én úgy tudom annyi kell bele (korábban másik helyen ez gondot jelentett).Elszúrtak/elnéztek valamit, vagy minden rendben van ezzel így ?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Nézd meg, hogy működik e az üzemanyagszivattyú a relén keresztül.
Ha nem működik, próbalámpával, multiméterrel nézd meg kap e áramot a 30-as pont. Ha van áram, akkor vagy a relé, vagy a bizti rossz.[kép]
Ha minden oké, de a szivattyú mégse működik, ellenőrizni kell, hogy kap e áramot a szivattyú a relétől (a szivattyú csatijánál méricskélni)
A biztosítéktáblánk egyforma. A gubanc az, hogy nekem, és valszeg neked is a 19 üres, nincs benne bizti.
Marad a kutakodás, egyenként átnézni, hátha lesz rossz köztük.
Az ECU-nál csak annyit tudsz megnézni, hogy megbontod a csatikat, és megnézed, hogy az a sok tű egyforma magasan áll, vagy van köztük olyan, ami rövidebb, mert be van, vannak süllyedve.( nekem van befecskendezőszelep relém, neked valszeg nincs)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gondolom, hogy széthúztad a csatit, és a szenzorra menő két csati egyikéhez hozzátetted a műszer egyik vezetékét, node hova tetted a műszer másik érintkező vezetékét???