- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30 #104394 üzenetére
...minket a 92-es F sem az együtt töltött 9 év alatt
leszámítva, hogy egyszer kifogyott a benzin koppra (fel volt akadva a mutató) és egyszer elszakadt városban a kuplungbovden
...valószínű még gyári volt és ezt is bárhol lehetett volna szervizelni cserealkatrésszel percek alatt...
...eddig 1.5 év alatt a Zafi sem viccelt meg így... remélem nem is fog
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30 #104389 üzenetére
exnek volt valami 2004-es Yaris régen... 2 évig voltunk együtt, azidőben a kocsi 4-5 éves volt és a kötelező olaj+szűrőcseréken kívül soha semmi baja nem volt...
most nézem, hogy még mindig forgalomban van a gép: 2008-9 körül voltunk együtt és akkor még szerintem 100 alatt volt a kocsi (garantáltan, mert ő a második tulaj volt... első a bátyja és családon belül nem tekergették
) jszp szerint 2012-ben volt az első rögzített állás 86ezernél, 2014 már 114ezer és onnantól kezdve viszonylag szép a görbe... most márciusban 181ezer... egy 50-est tekerhettek rajta 2010 körül... nem mintha olyan sokat számítana most hogy 181ezer vagy 230... 5. tulajnál áll a kocsi, mindenkinél lehúzhatott pár évet (sőt ha kereskedésben is megfordult, akkor a valós szám ennél még kevesebb) ...mindenhonnan ezt hallani, hogy városi szaladgálós kocsinak női tulaj részére tökéletes választás a Yaris
kicsi, megbízható... és városban ezzel az 1.3as motorral szedi a lábát... anno pályáztunk is vele, az se viselte meg
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #103922 üzenetére
Bontóból kell dugasz, azt nagyon frankón meg kell toldani, azt végigvezetni a zárhídnál, utána be a kábelkötegen a biztitáblához, oda mehet a piggy, relé, majd cserélheted a világítás kapcsolót is.
És kész.
Ugye azt megmondani másnak milyen a szerszámozottsága, tudása, kézügyessége elég nehéz neten keresztül.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Gaga_30 #102754 üzenetére
Na, az vicces. Nekem simán megjött a hátsó rugó az insigniámhoz, az kb 5 centivel magasabb volt, mint a régi, de a régivel már nagyon ült a segge. Bár sokan fizetnek ezért pluszba.
Viszont bejött a szerelő haver jóslata, h rugó csere után készüljek a gátló cserére, mert tényleg elhalt. Ha már ott vagyok, akkor hátsó fék is leugrik. -
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #102734 üzenetére
Nem a zavaró a gond, hanem, hogy ez így minden csak nem jó. Gondolom párban sikerült kicserélni, úgyhogy dolgozol majd duplán
Ha nagyon rozsdás a régi se lesz jó mert úgyis törni fog, úgyhogy protip: nem hallgatunk másra, mindig azt vesszük meg, ami az autóhoz kell, nem amit a mókamiki tud adni polcról.
Vegyél belevaló rugót, mert ez így tragédia. Azt sem tudom ez hogyan menne az úton.
-
diablo1984
veterán
válasz
Gaga_30 #102526 üzenetére
Tényleg nem lett volna semmi gond vele, én anno vectra c-t vettem friss német műszakival amiben a stabpálca szét volt hullva, kopogott, cserekor derült ki, hogy kijárt a csuklóból. Múltkor a focusom hátsó pálcája maradt el, hallottam valami rugó-törés hangot, majd kb 1 hét múlva vettem észre, hogy a stabpálca eltört. Kicsitt jobban ingott a segge, de kb 2-3hétig jártam úgy vele, nem volt gond, csak zavart, hogy verze a csonk a helyét. Filléres tétel volt, most stabilabb természetesen.
-
Tikakukac
titán
-
qdak
addikt
válasz
Gaga_30 #102330 üzenetére
Itt is van:
Kijelző eltűnik, kihangosító csak búg, tempomat nem reagál, hangerő, zeneváltó beragad-nem csinál semmit.
Motor alapjárat ugráll.
Váltó szorul, 2.-at nehezen veszi, amúgy sebességben is úgy lötyög, mint egy régebbi autó.
Ablakra hibát dob, húzam le fel
Erőszakos AD-blue 1000 alatt, elveszi a kijelzőt
Jobb hátsó lámpa hiba.
Eleje sok helyen leér, ahova mennem kell...
Kb ennyi 0-50000Km ig
De volt olyan kollega akié pár km alatt megállt. Másiknál beesett a fék pedál.... -
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30 #102312 üzenetére
ahogy 1el feljebb írják, a fagyállót szagról elég könnyű megállapítani... esetleg esővíz nem lehet? F-nél a pollenszűrő fölött volt egy műanyag takaró, amit gumival kellett rögzíteni... ha nem volt megfelelően a helyén, akkor bal1nél bejött a pedálok alá a víz... (pollenszűrő-csere után jártam így...) nem tudom, hogy újabb modellnek milyen a kialakítása és annál előfordulhat-e...
-
zgospel
őstag
válasz
Gaga_30 #101951 üzenetére
Ezt próbáltad már?
"Kapcsolja be a gyújtást: a rendszer 30 másodpercig programozásra kész állapotban van.
Röviden nyomja le az egyik gombot a távvezérlőn mialatt a kulcs a gyújtáskapcsolóban van.
Ezzel megtörténik az újraprogramozás.A központi zár be- és kikapcsolásával győződhet meg róla, hogy a programozás megtörtént." -
Markizmark
addikt
-
mephi666
nagyúr
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Gaga_30 #100210 üzenetére
Jaja. Jut eszembe, elég bika porszívónk van, meg szoktam fordítani a csövet, h fújjon, és azzal nyomatom le a vizet a mociról. És most ugye napon marha gyorsan szárad. Még sosem volt problémám.
Offtopik új swiftnél mocit lemostam, márkaszervíz leb@szott, h dehát az tilos. Mondtam nekik, h az a mocc, ami ennyit nem bír ki, az konstrukciós/gyári hibás. -
zolikaDB
veterán
-
AMD Power
titán
válasz
Gaga_30 #99890 üzenetére
"Jól" hangzik. Sajnálom. Nekem az F bitang megbízható volt. Egyszer hagyott cserben több mint 7 év alatt ,de az sem az ő hibája volt hanem a béna szerelő/hibás kuplung bowden miatt.
Az SX4 jó választás volt utána. Eddig ugyan ezt a vonalat viszi tovább , csak picit magasabb "szinten". -
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Gaga_30 #99534 üzenetére
Azért kösz
Úgy néz ki meg van a kulcstípus, HU43. Régebbi modellekben volt. De lamellát nem találtam hozzá, szóval lehet, hogy mégis új zárhengert kell venni, hogy lamellákhoz jussak.zgospel
Ami a manualban van az a gyári gyertyára vonatkozik, és az emberek nagy része nem gyárit tesz bele.Ha nem tudni, hogy mikor került bele a mostani, én kicserélném. Ha lehet tudni, akkor utána kell nézni a típusnak, mit ír a gyártó, mennyit bír.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Gaga_30 #99524 üzenetére
Aha.
Még az jutott eszembe, hogy a kopott lamellákból reszelni olyat ami szintén elkopott, csak kisebb. De az megint csak kényszer megoldás és nem lesz három kopottból három jó, csak kettő. 9, 8, 5, ezek vannak elkopva. Kopott 9-ből még lehet 8-as, kopott 8-ból 5-ös de egy 9-es még akkor is hiányozna. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Gaga_30 #99521 üzenetére
Nyilván a Google kör már megvolt ( prohardver fórumon vagyunk... ). HU46 és HU100 lamellát találtam, viszont ez egyik sem.
Másik zárbetét vásárlása...
1. Minek ha semmi baja a zárbetétnek, csak pár lamella kopott benne
2. Nem biztos, hogy pont van benne annyi és olyan számozású lamella amire nekem szükségem lenne
F Astrámnál annó eltört a zárbetét végén a szár ami a gyújtáskapcsolót fordította. Ott egyértelmű volt, hogy új zárbetétbe átlapátoltam a gyári lamellákat, azóta is szépen működik a gyári kulccsal. Itt is az lenne a cél, hogy maradjon a gyári kulcs, csak a kopott lamellák helyére kerüljenek újak.
Szóval ha valaki tud olyan boltot ahol árulnak Opel gyújtás zárbetéthez lamellát, de mondjuk Google készülékkel nem lehet őket megtalálni, mert nincs weblapjuk vagy nem webshopként üzemelnek hanem csak mint pl "autózár javítás" stb. az ne tartsa magában. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #99495 üzenetére
Azt azért érzed ugye, hogy egy picit ez erős lett?
Nem lett az, még alá is lőttemNem hiszed el mennyire uncsi ezen a szinten beszélgetni.
Pontosíthatod, ez sem érdekel. Biztos vagyok benne, hogy te még csak ennyit sem tettél meg, ellenben nagyon merészen jelented ki, hogy meg sem történtentek múltbeli események.A kritikát bírni kell. Az, hogy neked valami nem tetszik és random kvázi hazugozol, na az egy másik kávéház
Ha legalább annyit megteszel, mint én és másképp látod a helyzetet, elfogadom. Addig coki van.
Nem a fizikai lakhelyre céloztam. Az interneten nagyot mondunk vs. valaki azért csak próbálkozik IRL dolgokkal itt a problem.
A további legjobbakat.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #99471 üzenetére
Akkor itt be is zárhatjuk a beszélgetést, sértődés nincs, de rühellem azokat, akik jobban tudják mit csináltam a múltban meg hogyan és mikor stb. mint én magam, mindezt valahonnan Mucsaröcsögéről bedobva a vakvilágból ismeretlenül. És ez valami új trend lehet, mert a fórumon egyre gyakrabban futok ebbe bele.
Ha nagyon akarod drága barátom még vissza is keresheted itt a fórumon mind a két cserét
-
Lacko32
tag
válasz
Gaga_30 #99459 üzenetére
A Fordomba raktam anno gyári Ford olajat, zakatolt is tőle rendesen. Na, ezek után nem rakok soha gyári olajat semelyik klumpámba se. Persze, ezt ajánlja a gyártó, meg a 30 ezres cserét. Igen.
Maradok a pár ezerrel drágábbnál, éves szinten 3x hányok le olajat a szekerekből, más hülyeségre is elcseszem azt a $-t
Sör nekem is hűl, kíváncsi vagyok a Gösser Premiumra
-
FoLey-v
addikt
válasz
Gaga_30 #99459 üzenetére
GM motorolaj mindig mástól veszi meg,soha nem saját olajat használt. Azt nem tudni,hogy épp milyen van benne. Nem azt mondom hogy rossz a gm olaj,de én Q8(ez sem volt rossz olaj) után Motult öntök bele és érezni hogy minimálisan szebben jár a motor.
Nem mindenki ugyan arra fogad ez inkább ki mit vesz bele,pénztárca és döntés függő is. -
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #99456 üzenetére
Bontottam le kartert is, és mivel az autó ugyanúgy van használva 16 éve és első gazdis merek ilyet kijelenteni.
Qrva nagy megfejtést se te, se mi ne akarjunk csinálni. De a GM olaj toronymagasan a legolcsóbb mind közül, alatta a Mannol van kb. és kész. Nagy téteket teszek rá, hogy az adalékolás itt a kulcs, maga az alap olaj nem drága. Az a 4-5% ami belemegy, na az a rohadt drága.
-
Lacko32
tag
válasz
Gaga_30 #99451 üzenetére
Miért nem?
Hisz Cola mind, mégis a Pepsit veszed nem a Tescost.Visszatérve, kötve hiszem hogy az autógyártó olajat gyártana. Dolgoztam 3 évig Opel gyárban, amik a motoron/ban vannak alkatrészek sem Opel/GM
Megveszik valamelyik gyártó olaját, azt bedobozoltatják saját márkára. Ennyi. De hogy az kitől van...?Na, a Motul saját szajré, saját csomagolásban, saját technológiával és globális minősítéssel. Ennyi szerintem bőven elég.
-
bul07
nagyúr
válasz
Gaga_30 #99450 üzenetére
Ha nem lenne különbség olaj és olaj között akkor pl Piotr Tester nem mérne különböző eredményeket olajok között
Egy látványos teszt hogy van különbség -
Tikakukac
titán
válasz
Gaga_30 #99451 üzenetére
Az Opel egy dekát nem fejlesztett rajta, ez is 1 márka olaja, megmondták mi kell és mennyiért, csináljátok meg, szevasz van. Shellről volt szó, mint belemozgató a fórumok szerint.
Az adalékolás a titok, pl. koromlebegtető képesség, amire rakom nyugodtan a nyakamat, hogy elég szar ennél. Nincs vele gond, qrva olcsón megkapod, cseréld sűrűbben és szeva. Fuchs lenne mai napig a kocsiban, de majdnem kétszer cserélek GM-ből azért, na annyira viszont az nem kell egy 1.4 szívóbenyába ami lassan 20 éves
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30 #99414 üzenetére
valami kontakt lesz, ha csak nagy melegben csinálja... ha beindul, onnantól kezdve semmi probléma? ...nálunk másfajta hiba volt melegtől: bemelegedve elkezdett kihagyogatni az egyik henger... (c14nz) a gyújtáselosztóban volt valami megrepedve, kocsi pöccre indult mindig, viszont melegen elkezdett dadogni... (leginkább alapjáraton volt érezhető, hogy egyenetlenül járt) ...bontott alkatrészre cserélték, az is hasonlóképp hibás volt, majd a 2. vagy 3. bontott lett tökéletes
méregetni nem tudtok, hogy van-e mindenhol energy? pár napig rohadt melegek vannak most úgyis
-
válasz
Gaga_30 #99391 üzenetére
Csak az oldalról informálódtam:
-CNG kutakat hol fogsz találni?
MAGYARORSZÁGI CNG KÚTHÁLÓZAT
~13 km-re van tőlem egy
- mennyi lesz a hatótáv benzinhez, vagy szinte bármi máshoz képest?
passz. amekkora tartályt beleteszek*
-hová teszed a bazi nagy és nehéz tartályokat?
ez aggályos igen. fél csominak annyi is lenne (b vectra sedan)
-CNG keményen adóköteles, nem olcsó tankolni sem.
Erről nem olvastam az oldalon.* értem már a kérdésed:
HATÓTÁVOLSÁG, FOGYASZTÁS, MEGTAKARÍTÁS
A kiszámítása relatíve egyszerű, mivel egy liter benzint egy normálköbméter földgáz vált ki. Mivel a névleges nyomás 200 bár, ezért a teljes tárolókapacitás húsz százalékát kell (ha a nyomás nagyobb, akkor annak megfelelően többet) figyelembe venni a benzinre való visszaszámoláskor, ha a hatótávolságot akarjuk CNG esetén kiszámolni. Tehát 100 literes CNG tartály húsz liter benzinnek felel meg ökölszabályszerűen. Figyelembe kell venni itt még, hogy a földgázt kilogrammra mérik, mivel ekkor a nyomás nem játszik szerepet. Azt kell tudni, hogy egy kilogramm földgáz másfél normálköbméternek felel meg átlagosan, és ebből kiszámítható a mindenkori aktuális egységárak összevetésével a hozzávetőleges megtakarítás is. A kívánt hatótávolság eléréséhez természetesen visszafelé kell számolnunk. Érdemes a kalkulátorral számolni. -
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30 #99391 üzenetére
ha letenné mindenki eu-ban a kocsit, akkor is a keletről terítő szállítóhajók sokkal több káros anyagot nyomnak a levegőbe
ez csak ilyen kozmetikázás a károsanyag-kibocsátással, hogy a gyárak is egyre komolyabb sávokat húznak (amit be se tudnak tartani, csak csalással) ...első körben az ilyen eltekert füstokádó smoke&charmos bontószökevényeket eltakaríthatnák az utakról, ha már a gépkocsik regulázásával kezdenék a folyamatot
a hirdetés amúgy elég erősen marketingszagú
8: a csajok is hamarabb nedvesednek, ha nem büdös dízel traktorral hozod-viszed őket, hanem rózsaillatú cng-vel
-
mephi666
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged