Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na, ez úgyis lassan szamterületed, mutass már ebből olyat, ami G Astra és Z14XEP is benne van. Én rohadjak meg nem találtam. Bármilyen szerelős progit is használok mindig sz0pok, mert G Astra és H Astra kombókat kell keresnem. Alkatrészkatalógusok is padlóznak le, amikor azt mondom, hogy márpedig ez egy 2005-ös G Astra, de 1364 köbös motorral.
-
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
BaKeSZ87
őstag
Hi all!
Ma felhívtam két Opel kereskedést, CarPass ügyben, az egyiknél nem tudták kapcsolni a kollégát aki tudja miről van szó, a másiknál egyből sikerült beszélnem egy emberrel, mondta, hogy semmi nem kell, csak forgalmi, meg 15.000 Ft. Kb. 20 perc alatt sikerült felírni egy cetlire az IMMO kódot és a gyári kulcs kódját. Rizikós volt, mert nem tudtam, hogy cseréltek e motorvezérlőt, szerencsére nem, és így tudtam magamnak programozni egy pótkulcsot. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Sanki
üzenetére
Ami a multitimerbe van bekötve (hátsó ködlámpa) nincs állandó 12V.
"....MULTITIMER
Ez egy, a biztosítéktáblába beépített integrált vezérlő.
Ebben van az irányjelző ütemadó, ami vezérli a relét, ablaktörlő ütemvezérlését, műszerfal fényerőszabályozását, elhalványuló utastérlámpa vezérlést, a belsőtér világítás késleltetést, ködlámpákat, és a hátsóablak fűtés-vezérlést. Az irányjelző villogtatásáról is a multitimer gondoskodik...." -
body007
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
persze, nem is írtam, hogy a gyújtással lesz gond, hanem a hiba jellegére céloztam, hogy melegedéssel-hőtágulással kapcsolatos kontakthiba mit okozott nálunk máshol
adott fordulatszámtartományban fellépő rezonancia is okozhat kontakthibát akár -
válasz
mephi666
üzenetére
Végülis ez sem lehetetlen.
Azt is ki lehetne/kellene próbálni.Gyűjtöm az ötleteket, hátha még tudok valami ráolvasást, kuruzslást csinálni.
Igazából tényleg el kellene vinni egy normális szervizbe. Tatabányán nem tudom, van-e ilyen. Amitől a leginkább tartok, hogy mibe kerül... meg hogy ez most elektromos, vagy miféle (autószerelő v. autóvillamossági szerelő...)
-
mephi666
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
nálunk F-nél az egyik leghülyébb hiba akkor volt, amikor a gyújtáselosztó modul kicsit megrepedt és a motor melegedésével a hőtágulás miatt elkezdett tágulni egy hézag, ami miatt ki-kihagyott egy henger
első bontott modul szintén hasonlóan hibás volt, majd a következővel már teljesen jól járt egészen eladásig... ilyen jellegű kontakthibára nem gondoltatok, ami csak adott fordulatszámon (rezgési frekvencián?) jelentkezik, vagy hőtágulás miatt lép fel? (mikor is kezdett jelentkezni a probléma? amikor elkezdtek jönni a hidegek?) ...nem tudok semmi konkrétat, csak találgatok, hogy milyen jelenségek hozhatnak elő könnyen kontakthibát
a nagy hőmérsékletingadozás tud pl vicceskedni -
kisharsany
aktív tag
válasz
kisharsany
üzenetére
.
-
body007
addikt
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi!
keress szakit, műhelyt, akik tudnak menet közbeni oszcilloszkópos ellenőrzést végezni.
Igen, így gondolom én is. Csak hát ugye... ilyen hibával beállítani valahova; de azért próbálkozok keresni valakit, hátha...
(amikor javítottam még tévéket, videókat, akkor volt olyan videó, amit 3 szervizben nem tudtak megjavítani... teflon kenést kellett felújítani a mechanikán, és annyi volt a baja... vagy átforrasztani egy 5W-os ellenállást, mert szétrohadt a gyári forrasztás... szinte nincs anyagköltség, de 2-5 óra, mire az ember rájön az ilyenekre...)Neked: P0325= kopogásszabályozó, áramkör hiba Az nem lehet, hogy ugyanolyan kontakt nyűgöd van mint nekem?
Simán. Ezért is próbáltam korábban kimérni korábban szakadásvizsgálóval.
De most már arra is gondolok, hogy fogok egy jó hosszú árnyékolt kábet, és bekötöm direktbe' (ez most jutott eszembe)Még egy dolgot nem tettem meg: csere előtt nem húztam le az akkut.
Ezt egy [könyvből] kapott fotó alapján írom (ennek a 82. oldalán van a kopogásézrékelő csere leírása, igaz, csak x16sz, de a kép és leírás alapján nem más, mint az x16szr esetén; ugyanúgy az általad említett 20N-t hozza, szóval...)
Azt meg végképp nem értem, hogy miért csak menet közben dob hibakódot, álló helyzetben minden fordulatszámon oké
És csak akkor, ha 2-3kRPM között van, és óvatos gyorsításnál.
Ha taposom, akkor megint nem jön, 2kRPM alatt meg megint nem.
Ez most már egészen biztos, mert ha nem én megyek vele, akkor 99%, hogy jön a hibaüzi'. És onnantól tényleg meghülyül, érezhető erővesztés, rángatás. -
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Menet közben: akkor rázkódik?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
Minden tőled telhetőt megtettél,de a hiba nem szünt meg,de ez nem a te hibád.
Azt mondom, hogy keress egy szakit, műhelyt, akik tudnak menet közbeni oszcilloszkópos ellenőrzést végezni. Így feketén-fehéren láthatóvá tehető a "kopogix" esetleges viselkedési zavara, esetleg kiderülne, ha mégis mással lenne bubanc.
Rángatásos tüneteket más is okozhat, de az ECU a P0325-öt dobja.
Ez azért furcsa, mert mind a 3 , ebből 2 új "kopogix"-re is az áramkör hibás működése kódot dobja.
Mennyire hihető, hogy egyik se normális?
A vekim, ha úgy van kedve, dobja a P0340= Vezérműtengely helyzet érzékelő áramkör hiba hibakódot.
Ilyenkor félreállok, az érzékelőre menő vezeték csatiját megmozgatom, és a hiba megszűnik. (tudom, hogy a vezeték csatija néha önlló életet él, kontakt hiba)
Neked: P0325= kopogásszabályozó, áramkör hiba Az nem lehet, hogy ugyanolyan kontakt nyűgöd van mint nekem?
Azt meg végképp nem értem, hogy miért csak menet közben dob hibakódot, álló helyzetben minden fordulatszámon oké
-
Sanki
addikt
Jól gondolom, hogy az állandó 12V lényege, hogy folyamatosan elérhető a 12V? Akármeddig elérhető, akár zárva akár nincs lezárva az autó.
Levettem piggy fuse-zal egy állandó 12V-ot (16), de úgy tűnik X perc után lekapcsolja a multitimer (? Vagy valami más).
Z14xep, 2005-ös g Astra.
[kép] -
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Minden belső világítást letilt 10 perc után, a nyitva hagyott kesztyűtartót is, a direkt felkapcsolt belső világítást is. Ehhez be se kell zárni, én a garázsban csak kiveszem belőle a kulcsot.
Egy egyszerű feszültség mérővel is ki tudod mérni a rádiót, ha kiveszed a biztit és másnap reggel ugyanannyi a fesz, mint este akkor az volt a ludas. Nekem az új rádióval 24 óra alatt sem változott, 12.5V stabilan, a régi rádióval pedig tizedeket esett fél nap alatt. 2-3 nap alatt pedig 8V-ra merítette az akkut. Mázli hogy a régit eltettem a spájzba feltöltve, bikakábellel simán beindítottam arról. Az is mázli hogy rohadt könnyen indul a motor. Jéghidegen is másfelet fordul kb.
-
mephi666
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
na, a hőfok is beállt: városban 5km után már 102-103 fok stabilan...
fogyasztást eddig legjobb napokon kicsivel 7 fölé tudtuk beállítani, de akkor nyaralás volt, dimbes-dombos táj és sok klíma... nagyrészt főúton...előbb azt figyeltem meg, hogy kezdett sötétedni, kulcsot kivettem, asszonnyal magunkra zártam a kocsit távirányítóval és kétoldalt az ablakemelő háttérvilágítása halványan világított... műszerfalon az ajtózár gombja szép pirosan és a kormányon is a kezelőszerveké... pár perc múlva az ajtókon levő világítás kialudt, műszerfalon a zár piros lámpája, legvégül meg kis késéssel a kormányon levő nagyon halvány lámpák is... pedig már kezdtem reménykedni, hogy nem-e ezek szívják az akkut

#101673: kapcsolj cd-t/rádiót és világítani fog minden

-
body007
addikt
A műszerfal világításnak van biztije? Teljes sötétségbe borult az egész - pedig eddig ment nagyából a fele

A visszajelzők mennek, csak "háttérvilágítás" nincs. -
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem alkatrészből vegyes. A lengéscsillapító qwp elől-hátul én nem megyek annyit,de muszáj is volt cserélnem. Jah igen a rugó is qwp meg a stabilizátor rúd,de azt nem is fogom bele tenni,mert jobbat szeretnék. A többi monroe,febi. Amúgy érdekes,hogy hátul lengéscsillapító 16 év után is gyári volt benne.

A szelepfedél membránt is kicseréltem házzal együtt. Na az egy macerás melo volt,de sikerült. Kapott tömítést is és nem folyik ki az olaj.
Tavasszal maradék csövet is kicserélem,mert szükség is lesz rá.
Amennyire szerettem volna másik autót már nem is kell.a videón is kínaival olvassa ki a csóka az immo kódot
(3:41-nél ott virít egy jókora opcom china-clone felirat
Érdekes én nem tudtam kiolvastatni,pedig nekem is van kínai op-comom.
Közben megnéztem 1.59v szoftvert kaptam mellé és angol nyelv.Amúgy fogyasztása sem vészes. Van egy oldalon kalkulátor azzal számoltam ki. Az hogy mennyire mérvadó azt nem tudom. Mol 100-as benzin volt benne. Két személlyel.
Abony-Veresegyház távolság oda vissza autópályán M4,M0,M31 és út szadán át. 110km/h átlag tempomattal,volt egy 120-140 tempo is néha. Meg mai kis átruccanás városba. Tankban volt még 80km kijelző szerint,de tankoltam már még bele.
Markizmark
Enyém külföldi ac8227l cpu van benne. Azért nem cserélem vissza egy rds hiány miatt. Ha van olyan app akkor megnézzem.
-
Markizmark
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Valami kínai fejegységem van, zafirás csoportban árulgatja egy srác, 2/32GB, ebben sincs RDS, nem mutatja az állomás nevét. Erről nem a hardver, hanem a rádió app tehet elvileg, amit viszont nem egyszerű cserélni, mert bele van épülve. Ezzel kénytelen leszek sztem együtt élni.
Egyelőre ezenkívül jó a fejegység. -
mephi666
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
közben termosztátot megnézettem, cseréltettem... 25ezrest raktak bele a megszokott műhelyben: ez cromaxnál a febi/gates szint... múltkor ahogy cseréltettem a hátsó gumikat, akkor körbenézegettem alulról a kocsit, hogy mégis milyen alkatrészekből tették rendbe a lengéscsillapítókat... monroe-t raktak bele, fékből meg asszem brembo-t... nem az árlista aljáról szemezgetnek és visszagondolva F-nél sem volt problémám semmi alkatrésszel, amit ők szereztek be
(bontottat leszámítva, de az zsákbamacska...)ui: a videón is kínaival olvassa ki a csóka az immo kódot
(3:41-nél ott virít egy jókora opcom china-clone felirat) -
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Akkor nem írtam semmit ilyen mókány utángyártottat nem is érdemes.

Esetleg ha nekikezdenél lesd meg az Opel Műhely oldalát is. Ott mindent leírnak igaz H Astra,de B Zafirára is vonatkozik.
Én is örülnék ha lenne carpass kódom,de szervízkönyvben sehol nem találom. Márkakereskedésben meg 10-15 ezer ft-ért vesztegetik.
Főleg hogy az egyikben nem is akarok már oda menni a váltóolaj téma miatt. 
-
mephi666
nagyúr
válasz
FoLey-v
üzenetére
majd ha nem lesznek ilyen hidegek, lekapom a burkolatot és megnézem, mi van alatta
úgy értettem, hogy ebben már cseréltek és utángyártottat tettek bele, amit nem lehet így javítani... ezért tanácsolták, hogy bontóból kellene egy jó gyári, ami esetleg később javítható lesz, ha mégis szórakozna... (csak hát a most benne levő immo kódját akkor ki kellene szedetni, de ehhez ott lesz a zopcom) -
FoLey-v
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Ez Zafira B-nél is előfordul. Forrasztással javítható.

Astra H egyik típushibája a kormány elektronikai modul (CIM) csatlakozó forrasztásainak meghibásodása.
Voltak olyan CIM modulok ahol nem forrasztásos rögzítés alkalmaztak, hanem bepattintós jellegű érintkezést, ez elterjedt technika, de itt a kormányoszlop rázkódása és hideg/meleg változás miatt nem vált be, ezért ezeket is le kell forrasztani.lehet meg is találtam a választ

Kínai op-com-al nem működik én próbáltam.
Markizmark Neked milyen android fejegységed van? Nekem 2/64GB,de egy gondom van vele,hogy rádió állomást nem is mutatja. Pedig szuper fejegység.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
immo kódot is ki lehet olvastatni kínaival?
...egy ilyet berendeltem, már az F-nél is tervben volt, de annak még 92-es lévén csatija sem volt 
-
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
A CIM modul az valóban macerásabb, oda nem elég a kínai opcom. Egyéb gyári műszer is kell. De egy rádióhoz vagy kijelző cseréhez elég a kínai.
nem olyan vastag szerintem a kábel az akkunál, hogy ne érje körül...
A pozitívból 2, a testből 3 kábel van a sarura csatlakoztatva, a pozitívhoz eleve nem férsz hozzá, csak a testet fogod tudni mérni. És ugye mindhármat körül kell ölelnie, hogy ne tévesen mérjen. De gondolom nálad is van egy kanyar a testsaruban, és oda pont befér a pofája a lakatfogónak. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
nem olyan vastag szerintem a kábel az akkunál, hogy ne érje körül...
...tetszik az ilyen nagykijelzős-droidos, de ha a rádióval van gebasz, szerintem egy mp3-ast kerítek bele meg egy opcom-ot hogy legyen a háznál és 1/3 ennyinél megállok összegben

ui: a villanyász mondta, hogy cim-modul cseréhez kell gyári szoftver... aki meg gyárival meg tudta volna csinálni, ő mondta hogy kell a kód a car pass-ból, viszont ha már cserélve volt a cim-modul valószínű az nem is jó hozzá és a villanyász ki tudná olvasni olcsóbban
qrvára eltévedek az erdőben, hogy akkor mi az, amihez elég a kínai opcom és mihez kell már gyári cucc -
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nálam is ki volt ikszelve a gyújtás logic, de az nem azt jelenti, hogy csak akkor kap powert sajnos, ugyanúgy be tudod kapcsolni manuálisan. Én végigmértem az egész autót, az összes biztit és csak a rádiónál esett le az áramfelvétel. 0,06 vagy max 0,1A lehet a nyugalmi áramfelvétel.
Amúgy ezzel a kicsi lakatfogóval az lesz a bajod, hogy nem éred át a kábelköteget, de elképzelhető, hogy a negatív sarura rá tudod akasztani.ui: rádió tanítgatáshoz elég a 10ezres kínai opcom?
Elég, az összes tag aki megcsinálná neked 99%, hogy kínaival operál.
Én egy ilyet tettem be, plug & play, nem kell tanítgatni. Viszont ezzel elestem a lehetőségtől, hogy belépjek a rejtett menübe.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
azért megrendeltem a konrádos cuccot, mert ilyen műszer még nincs a háznál és jól jöhet
egyszerűbb vele a tesztelés is (érdekes, mert amúgy setupban belőttem, hogy a rádió csak gyújtásra kapjon powert... de akkor van olyan része, ami így is képes zabálni?)ui: rádió tanítgatáshoz elég a 10ezres kínai opcom?
-
Markizmark
addikt
válasz
toompa
üzenetére
Nem megoldás, próbáltam. Kicseréltem droidos fejegységre és megszűnt a merülés.
mephi666: vedd ki az infotainment biztit 1 napig (nálam a 35-ös számú, de 2 fajta biztitábla is létezik), ha 24 óráig ugyanannyi az akkuban a fesz akkor tuti az a ludas. Más nem nagyon szokott meríteni. Még a generátor diódahíd lehet hibás, de az ritkább.
Egyébként gyári rádió beépítéshet kell opcom, igen. Letanított rádiót kell venni és kell a feltanításhoz a sajátod pinkódja, ami a carpass kártyán van. -
farkas-j
őstag
Erről az OP-COM-ról mi a véleményetek? EU-s szállítású, így talán nincs vele vámolási gond.
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
na, ezt találtam, ami ilyen áron jó lehet: 2A-s tartományban jól kiméricskélem, hogy mi a retek szívja az akkut (sógorom a civic-nél azt csinálta, hogy az összes lámpát kicserélte az utastérben led-re és onnantól szívhatták az akkut, kevesek voltak hozzá
) -
mephi666
nagyúr
van valami ajánlás egyébként egyenáramot mérő (olcsóbb) lakatfogós multiméterre? nézelődök, de sorban csak olyat találok, ami ACA/ACV/DCV-t tud, nekem meg DCA kellene...
(15ezer lenne a felső lélektani határ) -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
hm, ma reggelre lecummantotta valami megint az akkut... a miénkben cd30 van, de képeket nézve ugyanaz fullra az előlap, mint a cd30 mp3-nál... ugyanez a hiba lehet ennél is? bontós ajánlgatott rádiókat is, ennek a cseréje egyszerű, vagy opcom kell ide is? (mindenesetre eljött a pont, hogy először vegyek egy lakatfogós multimétert
) -
Markizmark
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Nálam például felkapcsolt világítás mellett nem működik a bal kormány "görgő".

Frissítve még nem volt a CIM, nem tudom elég-e...egyelőre lesz*rom, minden más működik.
Az akkuzabálást nem a kábelsérülés szokta okozni, az inkább kiveri a biztit, de kitudja nálad hogy volt ...
Nálam 2-3 nap alatt lemerült az autó a garázsban, már éppen kezdtem agyf*szt kapni, új akku is volt benne, mikoris isteni sugallatra kivettem az infotainment system biztosítékát, láss csodát 60mA-re esett az áramfelvétel 0,4-0,6A-ről. A gyári CD30 MP3 egy elfáradó mikrokapcsoló miatt folyton cd-t akar enni és ez zabál. -
kisharsany
aktív tag
Sziasztok!
Opel Zafira Tourer -el kapcsolatban lenne kérdésem. Van-e olyan ismert típushibája ezeknek az autóknak, amire nagyon oda kell figyelni vásárláskor, vagy rendszeresen kell majd miatta szerelőhöz járni?
Az ülések mennyire mondhatóak kényelmesnek? (olvastam már több újabb generációs Opelnél, hogy az ülések elég kényelmetlenek tudnak lenni)
Mindenképp benzines autó a cél. Ez az 1.4T megfelelő motor ehhez az autóhoz vagy van megbízhatóbb, jobban passzoló? Nem vagyunk lóerőhajhászok, sokkal inkább a megbízhatóság és az A-ból B-be kulturáltan eljutás a cél. -
M0ng00se
őstag
Csak úgy random rákerestem az opel Omegákra használtautón és volt pár darab viszonylag nagy v6 motorral, viszonylag olcsón.Nem mondom, hogy venni fogok, csak elgondolkodtatott egy picit, mert ahogy néztem youtube-on elég jó hangjuk van szerintem
Ti próbáltátok már a típust? -
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
jaja, jól benéztem: amikor fél éve próbálgattam az ajtót (amikor azt hittem nem zár), akkor utána úgy éreztem, hogy a központi bezárta jól ezt is és nem foglalkoztam többet vele
csak amikor a bal hátsó ajtó kezdett "nem zárni", akkor körbepróbálgattam minden ajtót, erősebben nyitottam kézzel és kinyílt... összekötöttem a 2 dolgot, hogy "egyszerre csesződtek el" ...akkor sem néztem meg jobban, mert abban a tudatban voltam, hogy eddig jó volt 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
"...elfelejtettem, megnézettem a villanyossal, hogy miért nem jó az üzemanyagbetöltő zárja: kiderült, hogy ott a vezeték, van benne áram, csak motor nincs..."
Korábban leírtam neked hol találod, hogyan működik a zár. [link]
"...Tanksapka ajtó kinyit. Látni a zármotor rudazatot..."
Ha nincs rudazat, nincs motor.
Minek ehhez villanyos? 
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
1.4 turbós motornál is gyakori? Főleg 1.6 szívós motornál olvastam.
-
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 6 éves Meriva B 1.4 turbos 140 lovas 114 ezer km-rel. Most lett észrevéve, hogy a kiegyenlítő tartály víz feletti részén az oldalfalon picit habos, olajos. Ez mitől lehet? Amúgy nincs fehér füst a kipufogóból, ugyan olyan szépen jár a motor mint eddig. Volt aki az olajhűtő tömítést említette, de volt aki a vezérlés mögötti tömítést. Szerintetek mivel célszerű kezdeni vagy hogyan lehetne megbontás nélkül kideríteni, mert nem olcsó mulatság a hozzáférés miatt.
-
mephi666
nagyúr
ui: ja elfelejtettem, megnézettem a villanyossal, hogy miért nem jó az üzemanyagbetöltő zárja: kiderült, hogy ott a vezeték, van benne áram, csak motor nincs
20ezer fölött tudott volna rendelni, előbb vettem egy merivából kiszedett gyárit bontóban 6-ért és vakon 1 mozdulattal betoltam a sínbe, bekötöttem, örülünk 
-
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Jaja... céges kocsikban mindben van tempomat, de soha nem használtam... a jobb lábam az adaptív tempomat és remélhetőleg nem romlik el még vagy 40 évig
volt, hogy egyben levágtam pályán a debrecen-kecskemét távot, mert oda akartam érni fiunk fél éves státuszára a gyerekorvoshoz és akkor se éreztem hogy használnom kéne... jövőre tervezünk nagyobb utat, amikorra műszakilag 100%osnak kellene lenni a gépnek, mert nem lenne jó, ha liverpool környékén rohadna le alattunk
...a cim-modulra addig alszok még párat (ha a közelben találnék megbízható szakit, szerintem gyorsan meggyőzném magam) -
zgospel
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
A duda nem akkora gond valóban, de tud olyat is produkálni, hogy az index helyett felkapcsol a refi, meg ilyenek
A gyári tempomatot megéri utólag beszerelni, főleg autóúton vagy autópályán szerintem nagyon jó dolog, kényelmesebbé teszi az utazást. A hátulütője, hogy utána bosszantani fognak azok az autósok, akik néha kicsit lassabban néha kicsit gyorsabban mennek, attól függően hogy épp eszükbe jut-e figyelni a sebességet vagy sem
Itt van egy részletes leírás a beszerelésről: [link] -
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Ja, ezt mondták, hogy forrasztani lehet jól a gyárit és ki lehet tolni az életciklusát
majd benézek oda is a csoportba... nem égetően sürgős, eddig is elvoltam duda nélkül...101629: ott még szerencsére nem tartunk
eddig igazából nagy meglepetés nem ért... futómű alapból benne volt a pakliban... igazából úgy érzem, hogy 14 évig nem sokat foglalkoztak a kocsival, motort rendbekapták, a többi apróság meg ránk vár... ez a kábeltörés a hátsó ajtóban elég népbetegség és gyorsan orvosolható... holnap bontóból kukázok pár apróságot egy 10esért, ami elöregedett és akkor a cim-modul marad valamikor egy nagyobb falatnak... jobban utánajárok, mert lehet tempomatosítjuk akkor már, hogy valami "extrát is kapjunk, ha már ráverünk pár 20ezrest" 
-
Greentea
senior tag
Ez egy jól összeszedett cikk a CIM modulról a frissítéseiről.
-
-
gban
veterán
válasz
Greentea
üzenetére
Azt honnan lehet megtudni hogy van-e illetve javasolt-e egy autónál szoftver frissítés?
Sehol soha nem futottam bele ilyen infóba.
Nekem pl. 2009-es gyártású a J Astra, 2010 legeleji eladás, azon tuti a legelső verzió van (hacsak nem frissítették Ausztriában ahonnan hoztam, végig márkaszervizbe hordták, de a szervizkönyvben nincs ilye bejegyzés), és mint mindennél, mindig jönnek elő bugok amit később módosítanak. -
zgospel
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
10 éves autónál szerintem a 200 ezer km egyáltalán nem ördögtől való, az egy teljesen normál használat, kb egy átlag napi munkábajárás, plusz a hétvégi kirándulás vagy bevásárlás, bármi.
Az ismerősöd 70 ezer kilométere vagy ritkán ment sokat, vagy gyakran keveset. A kizárólag gyakori rövid távok sem feltétlen tesznek jót, nem mindegy, hogy kizárólag 3-4 km-es távokra használta-e (ergo soha nem melegedett be az autó teljesen).A motorkódnak érdemes utánajárni, hogy milyen nyűgjei vagy költségei lehetnek.
#101627 mephi666 a H Astrának is ugyanez a kettő nagyon gyakori betegsége
Facebookon van egy "Opel Astra H Hungary - OAHH" nevű csoport, oda ha belépsz akkor hamar találsz több embert aki ezeket a hibákat rutinszerűen javítja. A CIM modul elvileg forrasztással javítható, nem feltétlen kellett volna cserélni a gyárit a korábbi tulajnak. -
Greentea
senior tag
válasz
Greentea
üzenetére
Ami még eszembe jutott, hogy a szoftver frissítése az licenszdíjas, így "alapesetben" csak márkaszervízben végezhető el. Ha viszont csak tanítani kell a kulcsot a CIM-hez, arra van pár ember a fb csoportokban.

Kód az igen mindenképp kelleni fog, márkaszervíz 10-esért olvassa ki /db, fb csoportokban (ha jól tudom) a feléért megy. (A mostani egy kis kártyán kéne, hogy legyen)
Forrasztáson nem gondolkoztál? Azt ahogy láttam népszerű, és ki lehet tolni az életciklust.
-
-
Greentea
senior tag
válasz
mephi666
üzenetére
CIM az vicces tud lenni! Előfordulhat hogy amit bele fogsz venni bontottat nem fogja látni a mostani kulcsod mert még a régi szoftver van rajta, így frissíteni is kell. (2007 (astranal pre facelift) előttiek érintettek benne tudtommal)
Én nyáron cseréltem kulcsot (új - gyárit - szalonból), és + 30.000 Ft volt a CIM frissítés a programozással márkaszervízben, szóval az reális ár.
-
mephi666
nagyúr
Villamosságit megjárta a Zafi: bal hátsó ajtóban volt kábelszakadás (ami valószínű az akkut is ette), 10esért javította... meg megnézte, hogy miért nem szól a duda: cim-modul a ludas... mondta, hogy már nem a gyári van benne, kellene egy másik cserealkatrész (amiből 20-25ért látok bontottakat) és utána olyan ember, aki gyári szoftverrel össze tudja programozni (amihez kell a mostani meg az új indítókódja) ...erre 25-30ezres munkadíjat mondott, hogy annyikért vállalják... tényleg ekkora bűvészkedés ezt megcsinálni? Kecskemét környékén tudtok esetleg valakit, aki keni-vágja a témát?
-
zgospel
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem évjárat függő, össze-vissza váltogatták, hogy épp melyik került bele. Szerencsére nem túl bonyolult megmondani, itt van két képpel illusztrálva: [link]
#101622 sherlock82 ez így nagyon kevés info, de ha ő az első tulaj, és úgy ismered mint akinek nem okozott anyagi nehézséget a szervizelés, és nem is hanyagolta el ezeket a szervizeket, akkor jó vétel lehet. Az a durva, hogy egy 2012-es autó is már 10 éves idén.
-
sherlock82
senior tag
A jelenlegi járgányom helyett szeretném.
Havi 7 -800 km et mennék vele kb.
Semmi komoly célom nincs vele, elmenni bevásárolni, meg max nyaralni 1x egy évben, meg így kirándulgatni.
A kocsi többi műszaki részletéről sajnos én sem tudok többet.
Az állapota rendben van, vigyáztak rá. Folyamatos szervíz, alkatrészek, normális gumik. -
gban
veterán
válasz
sherlock82
üzenetére
Erre ennyiből nem lehet válaszolni érdemben.
Függ az ártól, állapottól, van-e szükséged rá egyáltalán, azaz mit értesz azon hogy beruházni, nem tudom akkor épp melyik verzió ment, azaz csak egy verzió lehet az évjárat alapján vagy se, stb. -
sherlock82
senior tag
Ismerősöm eladásra kínált egy 2012 es 1.4 - es opel corsa kocsit. 70.000 km van a kocsiban ő napi szinten használja.
Nektek mi a véleményetek róla, érdemes beruházni egy ilyen járgányra?
-
csoszogi
tag
Honnan is jön a a CHIO név? Carlo von Opel...
-
Astra G esetén, Behr es Delphi rendszerek beszerelési metódusa adott évjáratra vezethető vissza, vagy olyat raktak bele, amilyen volt kéznél?
-
body007
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Igazából csak azon akadt meg a szemem, h a pedálteszt nem mutat hibát az olvasó viszont igen. Erre reflektáltam (saját tapasztalatból), h az olcsó kínai obd-k tudnak érdekes dolgokat kiolvasni. De mint fentebb is említik valszeg a pedálteszt csak az ecu-ból tud "olvasni" a delphi pedig mindent átnézett - és fény derült a hibára
-
Danecay
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Igen én is arra jutottam, hogy a csupa nulla, az minden bizonnyal nem tárolt hibakódra utal, a Delphi cucc viszont mégis tudott kiolvasni adatot, de mondjuk az lehetett valós idejű adat is, nem tudom nem értek hozzá. A hibakód nem tudom mi volt sajnos és a kollégám sem emlékszik már rá, csak a szöveges részét néztük meg gyorsan meló után reggel a parkolóban, és a kapott infó is hasznos volt. Én is először a kábelezést, csatlakozást, stb. akarom megnézetni, mert egy FB csoportban is feldobtam a témát és két emberél is volt a közelmúltban hasonló problémája és mindkét esetben a kábel volt sérült, vagy rágcsáló által, vagy egyéb úton.
A hűtőfolyadék érzékeléssel kapcsolatosan pedig, igen lehet az amit Te is mondasz, bár az a gyűrű szerintem nincs letapadva, már takarítottam is a tartályt, a szóban forgó fánk szerű úszó szabadon tudott mozogni minden akadály nélkül. Arra is gondoltam, hogy esetleg lyukas így telemegy folyadékkal és nem feltétlenül a folyadékszint tetején úszik. Persze itt is hallottam olyan sztoriról, hogy a tulajdonos szenzort és tartályt is cserélt, de nem tűnt el a hiba, majd kiderült, hogy a szenzorcsatlakozónál volt kontaktos az érintkezés. -
zgospel
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
A csupa nulla azt jelenti, hogy nincsen tárolt hibakód. Elképzelhető, hogy ezeket a hibákat nem tárolja, csak élőben lehet kiolvasni, nem tudom. A Delphi milyen kódot mutatott pontosan?
Az ABS jeladót ha jól tudom a kerékcsapággyal egyben szokták cserélni H Astránál, mert egyben van. Viszont érdemes lenne szerelőnek csinálnia a fórum helyett, mert olvastam már olyanról is, hogy nem a jeladóval volt gond, hanem a vezetékkel, így feleslegesen cserélték az egészet.
A hűtőfolyadékszinted ha rendben van, és a jeladó is cserélve van, akkor valószínűleg a tartályt kell cserélni. Abban van egy mágnesgyűrű ami letapadhat és fals jelet ad, emiatt kapod a hibát.
Ha nem zavar, és a folyadékszint egyébként jó, akkor akár úgy is hagyhatod, baj nem lesz belőle. Engem mondjuk zavarna
-
Danecay
addikt
válasz
body007
üzenetére
Szia!
Először azt hittem, hogy ez csak valami szarkasztikus hozzászólás akart lenni, elsősorban azoknak fricska akik jobban bíznak a hibakódolvasóban és nem bíznak feltétlenül a pedáltesztben, a továbbiakból viszont kiderült, hogy velem szemben szántad annak

Nos a hibajelzés valós, mert mint pár hozzászólásommal korábban írtam, folyamatosan világít az ABS és az ESP piktogram a műszerfalon, és nyilván ez volt az oka a hibakódolvasás szándékának. Különben miért tettem volna. Nem tudom, hogy a Delphi hibakódolvasó mennyire számít gagyinak, de ilyennel lett kiolvasva, és megmondta, hogy hol van a hiba, szemben a pedálteszttel ami nem mutatott semmit. Ma is megpróbáltam egyébként, és ECN 000000 volt az eredmény.
Szóval le lehet akkor vonni a megfelelő konzekvenciát, pl. hogy mennyire lehet mérget venni a pedálteszt eredményére. -
Danecay
addikt
válasz
attle
üzenetére
Szia!
Még reggel kipróbáltam miután hazaértem melóból. Feltételezem jól csináltam, mert mind a 4 alkalommal ahányszor próbáltam ugyanazt az eredményt kaptam, és mivel a visszajelzés eltért a szokásostól, ezért gondolom mégiscsak csináltam valamit
Tehát a lényeg, hogy valahányszor ECN 000000 hibakódot kaptam. Én nem tudom ez mit jelent, de feltételezem az, hogy nincs hiba. Egyébként a kijelző minden egyes alkalommal visszaváltott kilóméterszámlálásra, de gondolom azért mert nem volt mit listáznia. Azért vagyok talán bizonytalan a teszt kivitelezésében, mert negyedjére, de már harmadjára is, azért nem tudtam tövig nyomni a fékpedált
de gondolom a lényeg az, hogy be legyen nyomva.
Coolant level check hibám is van folyton, ezek szerint ezt sem detektálta, bár nem tudom, hogy ezt kellene e, de lehet, hogy mivel ez csak egy figyelmeztetés, így nem minősül hibakódnak. Itt is cseréltem már szenzort, igaz nem gyárit vettem bele, hanem Febi-t, de nem tűnt el. A csatlakozót ha rövidre zárom akkor eltűnik. Létezik, hogy a tartály lenne a rossz? Lehet a csatlakozás is kontaktos, de azt a gyári csatit nem jöttem rá, hogy lehetne szétszedni.Egyébként a kollégám ránézett reggel hibakódolvasóval, és a jobb első, nem is tudom, mi a hivatalos megnevezés, kerékforgás érzékelő szenzor (gondolom ABS jeladó) jelével van a baj, szóval a pedálteszt most elbukott.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ó, már nagyon vártalak!
(viccmentesen)Igen, úgy lett, ahogyan mondottad.
Először alig húztam meg (akkor is kézzel, de akkor épp hideg volt a motor). Volt, hogy le is lazult, ekkor szinte azonnal, kettesből hármasba váltáskor is, hidegen már jött a hiba.
Miután már sikerült ráhúzni kézzel úgy, hogy éppen "fogott", akkor 2 napig jó volt, aztán megint jött a hiba.
Minden további kísértet (erősebb meghúzás) jellemzően nem hozott pozitív eredményt, néha jó volt (1-2 alkalomra, ami 15-20km-t jelentett), gyakran nem.
Természetesen kipróbáltam azt is, hogy lehúzom a kábelét. Ekkor az az eredmény volt, ami a lelazult érzékelő esetén, pillanatokon belül jött a hibajel.Lehet, hogy elküldesz a 3,14csába, de próbálkoztam azzal is, hogy körmös anyával próbálom a helyén tartani a kézzel meghúzott szenzort - na nem a motorblokk és a kopogix közé tettem, hanem az anya feje és a kopogix közé. Persze bukta volt, mi más lehetett volna.
(azért kopogix, mert szeretem Asterix-et, és hosszú szó a kopogásérzékelő-szenzor/jeladó)Ezért is gondolom, hogy jelenleg amit csinálok az egy kuruzslás - nem hozzáértő módon próbálkozok csinálni valamit, de azért vigyázok, hogy kárt ne tegyek benne.
Próbálom a szimptómákat összeszedni, leírni, hogy hátha esetleg...ugh.. az a MAP szerintem megvan, csak az enyémen még valahol máshol, a bal oldalon van, közel az ablakmosó folyadék tartályához ( az mögött, jobbra) van. (kimentem a hidegbe, sötétbe, vakuval fotózni)

Amikor korábban a kopogásérzékelő vezérlőmodult vadásztam, akkor először azt hittem, hogy talán az az.
Most megnéztem akkor, hogy mi is ez (eddig azt sem tudtam, mi ez, meg hogy van benne).Arra egyébként milyen ötleted van, hogy ha taposom neki, nem engedem 3k RPM alá, akkor nincs hibajel? (kíváncsi leszek a megtaposott fogyasztásra...
)
2k RPM alatt szintén nem jelentkezik.Összefoglalva, jelenleg két állapot van:
1, Ha nagyon laza, tehát mozog, vagy lehúzom a jeladót, akkor szinte azonnal jön a hiba.
2a, Ha már a helyén van, akkor kis erővel - tényleg kézzel) meghúzva ideid-óráig jó - vagy nem
2b, Erősebben meghúzva (bármennyire is óvatos vagyok, vagy épp durván húzom) tuti hatás: hibajel. Na persze felmerül a kérdés, hogy még jó-e egyáltalán maga a kopogix? (persze nem neked szántam a kérdést)
Amikor szerelő húzta meg (új korában, és nyomatékkulccsal), akkor 1 hétig volt jó - ez még egy sarkallatos infó lehet.A hiba elkerülhető, ha:
2k RPM alatt megyek, és a kopogix nem mozog, vagy nincs lehúzva.
(Az elmúlt 2 nap alapján) 3k felett van a fordulatszám, és taposom rendesen a gázpedált.---
Volt olyan, hogy csak alapjáraton jött valami hibajel (ekkor még fogalmam sem volt arról, hogy kivillogtatással lekérdezhető bármi is), majd egy olajcsere alkalmával láttam, hogy valami lóg; az egyik vákuumcső elöregedésében (vagy szomorúságában) letörött.
Esetleg lehet most is ilyesmi, és pont ott a MAP-nál? Lévén 22 éves már a kisöreg, és azért ebből az időszakból csak 10 évet töltött garázsban. Elöregedett csövek? De ha ez lenne, akkor miért a kopogásérzékelő a hibajel? Nem lenne logikus.Na a másik a memóriamodul esetleges meghibásodása, amit korábban írtál (másfél éve!) eh...
Tényleg McDonad's-os légy vagyok... "két shake-be esek".
És elnézést a hosszú, kissé nyavajgós posztért. -
attle
csendes tag
válasz
Danecay
üzenetére
Szia!
A H astrához már nem kell kódolvasó!
1. kulcsot vedd ki
2. nyomd tövig a gázpedált (és tartsd is úgy)
3. nyomd be a féket (és tartsd is úgy)
4. add rá a gyújtást és várj, amíg a km számláló helyett a hibakódokat nem írja ki.
5. felengedheted a féket és a gázpedált isSok esetben a "kommersz" kódolvasó nem olvas ki hibát, a műszerfal meg mutatja. Vannak olyanok, akik általában a "xar" műszereikkel vezetik meg a kedves (gyanútlan) nézelődőket. Persze, ha mutatod nekik a trükköt, akkor fel vannak háborodva.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nincs benne MAF, van helyette MAP. [kép]

"... A kopogixet meg csak kézzel (jó forró volt...
) húztam meg..." 
Ha így csináltad, még jó, hogy "nem százas"

Korábban megbeszéltük, hogy először csak lazán, olyan erővel húzod meg a rögzítőcsavart, hogy ne tudjon elmozdulni. Utána közepes erővel, majd jó erősen meghúzva, Így kiderülne, hogy változik e az érzékelő működése.
-
mrx1212
tag
Sziasztok
Fagyállót kellene cserélném.
Vettem ebből 3litert : (Dobozon nincsen sem Opel/GM sem)
Az oldalon pedig felvolt tüntetve hogy ok
MANNOL AF12+ Longlife Antifreeze piros -75°C
ezt jó lehet,bekeverhetem,beletehetem lehet valami gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(de a korábbi is oké, nem sok a különbség)
adott fordulatszámtartományban fellépő rezonancia is okozhat kontakthibát akár
első bontott modul szintén hasonlóan hibás volt, majd a következővel már teljesen jól járt egészen eladásig... ilyen jellegű kontakthibára nem gondoltatok, ami csak adott fordulatszámon (rezgési frekvencián?) jelentkezik, vagy hőtágulás miatt lép fel? (mikor is kezdett jelentkezni a probléma? amikor elkezdtek jönni a hidegek?) ...nem tudok semmi konkrétat, csak találgatok, hogy milyen jelenségek hozhatnak elő könnyen kontakthibát
Kis égőket már beszereztem, ki is cserélgettem mindenhol ahol tudtam
Azt mondom, hogy keress egy szakit, műhelyt, akik tudnak menet közbeni oszcilloszkópos ellenőrzést végezni. Így feketén-fehéren láthatóvá tehető a "kopogix" esetleges viselkedési zavara, esetleg kiderülne, ha mégis mással lenne bubanc.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)