Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
salapp
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Csak, hogy a Sony OLED-ek is kapjanak kis visszajelzést néha. Múlt március és június óta van egy 55A8(H), egy 65A80J és november óta egy 55A80J a családban. Mindhárom első perctől kezdve hibamentes, pedig néha játszásból végignézek rajtuk tesztet.
És az acoustic surface audio megoldással nagyon szeretek zenei klipeket vagy akár régebbi filmeket nézni a tévén, mert szuper, hogy a képernyő mögül jön a hang.
Mindegyikre van 5 év kiterjesztett gyári jótállás, szóval még amiatt sem aggódom különösebben. Az android is sima rajta, igaz, hogy Smarttube és ZDF Mediathek-en kívül nagyon nem használunk mást, mert van külső médialejátszó mindegyikhez. -
Hmmm1
aktív tag
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nem tudom mit szeretnél ezzel mondani : ) Fél perc kellett mig leesett, hogy ez copy, amit te is irtál neki. Szerintem teljesen rendben és ahhoz képest, hogy nem is tud elvileg más nyelven mint English, elég jl fordítja a magyart és megérti a dolgokat. (Lásd linkelt képek) Már most egy elég durván odabas*ó élő lexikon : ) Lehet vannak hiányosságai, de elég sok mindenben pontos.
-
dropi
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Én is mondok egy jó példát:
- Netflixen a Lost in space pl brutál jól van megcsinálva DV-ben, elképesztően látványos. Mondjuk én amellett vagyok, hogy minden sokkal jobb HDR-ben mint nem abban. Akik meg a sötétsegre panaszkodnak a világos ablakkal, azoknak javaslom, hogy próbáljanak egy ellenfényes fotón mindent pont ugyanannyira világosra és sötétre kihozni. De még csak nem is kell ellenfény, elég egy napos és egy árnyékos területet egy képre kalibrálni. Lehetetlen, hogy minden ugyanannyira jól nézzen ki. -
dropi
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Azért én nem látom ilyen drasztikusnak a helyzetet, de tény, hogy vannak tényleg szarul kinéző cuccok is. De jellemzően a DV meg a HDR10+ anyagok azért nekem tetszenek. De én nem vagyok ez a színhelyes eredetiben nézzünk mindent, ahogy a rendező megálmodta szintű csávó. Én felkúrom a színt is meg az interpolációt a jó magasra minden beállításnál

-
ricsip
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
hozzáteszem amerikában 1000x durvábban megy az emberek agymosása a reklámokon keresztül. Idehaza amit az emag, alza, magyar telekom és tsai reklámokban hazudoznak, fogyasztókat megtévesztebek, az amatőr kisdobos szintű bénázás azokhoz a szofisztikált apróbetűs átbaszásokhoz képest, amik az usa-ban ömlenek minden irányból a fogyasztóra.
-
ricsip
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Az impulzusvásárlás és aztán használtpiacon féláron elkótyavetyélés a legköltségesebb hobbik egyike
Nem is értem, emberek ennyire boltkórosak lettek a sok fizetéstől amit kapnak mostanában? A hülyék amerikájában ez érthető, ott lassan 1évszázados hagyománya van a fogyasztói társadalomban a pénzköltés eufóriájának, de csóró Mo.-n ez eddig nem volt jellemző.
-
cszn
őstag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ezzel együtt kell élni. A lehető legjobb minőségben kell nézni mindent, legyen a kijelző rendesen kalibrálva, de így is, úgy is észre fogod venni.
Szvsz a Gyűrűk Ura 4K-ban elég illúzióromboló. Nagyon leválnak a képről a trükkök, erősen látszik a kor és az elvalult technológia. -
jbnd-007
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Kicsit pontatlan voltam. A Perfect Planet-nél nem annyira szőrösödés van, inkább banding. A Gyűrűk Uránál van az, hogy a feketéből rögtön egy halványbarnára ugrik, aminek a határa állandóan változik, ahogy mozog a kamera.
Olvastam tanácsokat, hogy vegyük picit feljebb a fényerőt, vagy akár kapcsoljunk villanyt.
És igaz, hogy most, hogy nappal ránézek, nem látom.Találtam egy nagyon jó videót, ami elmagyarázza, hogy milyen kevés is az a 16 millió szín. Erről jutott eszembe, hogy nem tudom, hogyan lehet egy videóról eldönteni, hogy 8 vagy 10 bites-e.
-
jbnd-007
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Kezd a dolog bohózatba fordulni. NAS->gigabit switch->laptop CAT6 kábelekkel 6 MB/s.
Szerintem kidobok mindent, építek egy új házat és átrakom abba a tévét.

Az egyértelmű, hogy a DLNA szerver is sáros, mert amit a Kodi Sambáról csont nélkül lejátszik, az DLNA-ról 5 másodpercenként megakad.
-
Disque
aktív tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Kodi Maven's SDR-ben játsza le
(Philips 806)
VLC csak HDR-t tud, attól DV-t ne várjunk.
Just player nekem hibát írt ki a DV sávra.
A gyári lejátszó is HDR-be játszotta.
Pedig vannak Trinitys .mkv filmjeim azokkal nincs gond.Amúgy a Kodi Maven's-t érdemes letölteni, a legjobb lejátszó az androidos TV-kre.
A Nexus verzió kell. -
bnorci71
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Vincent vaktesztjében sincs Philips és LG-ből is G2 van, viszont tanulságos olyan szempontból, hogy a videó masteringgel foglalkozó profik sem tudtak egyértelmű győztest hirdetni. Az egyik tévé ebben volt jó, a másik abban.
Ezt Vhiktortól is már egy ideje meg akartam kérdezni hogy vakteszten meg tudná-e mondani melyik melyik melyik a legjobb

#78665jbnd-007
persze én sem raktam ki az árokpartra csak kinyitottam a felső hungarocellt leemeltem így már látható volt nem pókhálós a kijelző. -
Sliderxy
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Igazából a PLEX annyira nem is feltétel, ahogy írtam is korábban. Sokkal inkább az, hogy legyen egy olyan háttértár amit a TV közvetlenül elér és legyen arra lehetőségem, hogy akár távolról bejelentkezve rá lehessen pakolni torrentről a filmeket, amiket majd veszteségmentesen le tud játszani a TV.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
A TV-be dugott vinyó esetén marad a fájlok másolgatása PC-ről. Ezt szeretném kikerülni.
A "jó NAS" amin megy a Plex melyik típus lenne?
Az elképzelésem az, hogy akár mobilról rácsatlakozva le tudjak rá tölteni filmeket amit otthon a TV-t bekapcsolva rögtön elérek, mindenféle egyéb eszköz bekapcsolgatása, plusz másolgatások nélkül. -
salapp
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ja, látom, bepipáltam, hogy emag forgalmazás, és akkor már nem adta ki.
De az is durva, hogy egy 55A83J 670ezer, én még pár hete - igaz, jóárasítva, 470ezer helyett - 300ezerért vettem.
Ezt viszont szerintem "akciózni" fogják BF-en a korábbi 470-es árra, és tapsikolva veszik meg majd egyesek, hogy milyen jól járnak...
Szánalmas, 2021-es modell sosem látott drágán...
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Én a Plexet szeretem a legjobban. Nálam mindent lejátszik DV, HDR10, Atmos -True HD. Qnap NAS -om van szerverként külső vinyóval is és asztali PC, hiba nélkül üzemel. Philips szerencsére mint kliens minden formátumot támogat nem kell vele kompromisszumot kötni,kódolgatni, szóval Philipsen elég jól megy a Plex.
Kodi is biztos jó.
Plex nekem Nem virágbolti verzió, előfizettem rá, de megérte.
Atom stabil, jó minőségű, átlátható, tök jó a borító és ajánló letöltése a filmekhez, mindegy hogy virágbolti vagy eredeti RiP. megy a 706-on Shieldden, és a Qnap NAS -on is hiba nélkül HDR-t, feliratokat, Hangokat jól kezeli. Ezért is örülök annak , hogy Philips elég jól beleállt a formátumok támogatottságába, szóval én elköteleződtem ez miatt is mellettük. -
válasz
jbnd-007
üzenetére
ÉN ( saját szemszögemből nézve írom ezt) a 806 ot venném. olyan 50 ezret mondtam volna hogy max annyit megér a plusz ambi és a jobb távirányító a hangvezérléssel, ha falra helyezve van a TV, mert ott jól néz ki a 4 oldalas ambi. A talpán már nem érne meg annyit nekem.
-
válasz
jbnd-007
üzenetére

Én nagyon szeretem . Azt mondom ( nincs mögötte releváns Kutatás, csak így olvasgatva a fórumokat tippelem ), 5 ből 4 ember szereti, a négyből egy vagy kettő pedig nem is akar ezután Ambi nélküli Tv-t. Én is így vagyok ezzel.
Párom első nap azt mondta mi ez a bazári most meg már annyira megszerette , hogy jobban oda van érte mint én, épp álló HUE lámpát nézek neki karácsonyra
DE lehetséges hogy a 20 % ban tartozol, és kikapcsolod. Nem rossz a 3 oldalas ambi sem amúgy, nem akarlak befolyásolni.,de amikor én vettem a 706 -ot még több mint 100 ezer forint volt a különbség a 806 hoz képest. Most a te pénzedről neked kell döntened, nem tudom milyen akciók vannak, mennyi a különbség,de ha csak magát a képminőséget nézed, eltérés nem igen van a két típus között.
-
-
-
bnorci71
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
nappal a kisebb fényerőnél sokkal zavaróbb a fekete részeken tükröződés, legalább is nekem a 706 rettenetesen tükröződik.
egyik oldalt 2db 1,2x1,2ablak szemben a tévével kicsit oldalra 0,9x1,2ablak délután a 2 nagy ablakon süt be a nap, de felhős időben is le kel engedni a redőnyt a tévézéshez -
sakal83
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nekem LGk vannak, mert jo a szervizszolgaltatasa es tetszik a magic remote. Ha ugyanannyiben a nagyobbat vennem mert a 55 vs 65 latvanyos. Nekem is ilyen parosom van. Az 55 mobiltelefon meret
Sokan mondjak h jonaz android, nekem akkor eddig nem volt vele szerencsem mert a sony tvket mind visszavittem az android miatt. De lehet csak en ruhelltem a webos magic remote paros utan.
Egyedul ez axnem jatszom le most ami fekete pont az Lgnel de van plex, csak kell hozza akkor net...
-
bnorci71
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
a 4K olyan mint a drog
vásárlás előtt az ember így áll hozzá 720/1080p tartalmat nézek igen mert az is elég volt. Jól néz ki egy 1080P sőt még egy 720 is ezeken ha jó a tömörítés, de egy DV HDR az az igazi és ugye azért vett az ember 4K tévét hogy kihasználja.
Minek egy Porsche 911GT3 RS boltba járni.Ha megszoktad a Kodit és azt szeretnéd akkor 706 olcsóbb is ha nem elég a lejátszó képessége a különbözetből veszel egy Shieldet.
Van aki úgy is a külső lejátszóra esküszik én nekem megfelel a tévé Kodival sőt van, hogy saját lejátszóját használom mondjuk az buta mint a tök filmhez nem jó ,de Zenei BD anyaghoz tökéletes -
sakal83
addikt
válasz
jbnd-007
üzenetére
Szerintem ne a medialejatszo alapjan dönts, legalabbis az LG javara. Az en C8am eleinte mindent evett, majd időről időre egyre több uj filmet nem tudok lejatszani. Csak a PLEX az alternativa az LGn medialjetszasra. Ez tortent az eg910vm eseteben is. 3-4 ev es jo esellyel elavul/megszunik a medialejatszi tamogatasa.
Új hozzászólás Aktív témák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SONY (XR65A95L) 165CM 4K 120HZ SMART PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ezen olyan jót röhögtem, köszi... btw valami hasonlót mondtam én is a minap, de ez a politológus nagyon találó

Vhiktor