Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13030) #20221952


#20221952
törölt tag

Gtaati:

Köszönöm a hozzászólásodat.
Tetszik, hogy akkor lehet használni a TV-t mindenféle helyzetben és nem kell kímélő módra váltani, ahhoz - nekem legalábbis - túl drága. További hiba- és beégésmentes használatot kívánok Neked!

dgyuri0123

Engem már nem is a beégés zavar, hanem inkább az, hogy idővel a színhelyesség - a műszer mérései alapján - torzul. Vajon torzul-e a QLED, vagy ULED típusoknál és ha igen, akkor ez emberi szemmel mennyire vehető észre és mennyi használat után.

Ren Hoek

Én vagyok az, aki mindig is azt mondtam, hogy az LCD technológia alkalmatlan tv nézésére és ezért is vettem plazma tv-t (amivel sok éven keresztül nem is volt gond, csak így az ötödik évre, egy költözés után hülyült meg a rendszer - biztosan lehetne javítani, de már nem felel meg, túl kicsi lett a mérete az új nappalihoz).
A plazmát sem kíméltem, hanem használtuk, mindig eredeti felbontásban (engem nem zavar a kép tetején és alján látható fekete sáv, jobban zavar, ha a kép fel van nagyítva annyira, hogy a fekete sávok már nem látszanak, de emiatt elveszett a képinformáció jelentős része).
Nyilván, ha nagyon akarnám, akkor rá tudnám venni a feleségemet a vásárlásra, de félek a csalódástól (hogy aztán a garancia lejárta után nagyon rövid idővel használhatatlanná válik és a javítása anyagilag nem érné meg).

Az a döntés született, hogy mindenképpen használni akarjuk a készüléket, ha már ennyi pénzt adnám ki érte.
Ha akarjuk akkor egész nap megy rajta az M1 HD (á, inkább nem, nem vagyok én sem Fidesz-hívő, sem pedig mazohista), vagy a letöltött Blu-ray filmeket nézzük és élvezzük a kiváló képet, vagy játszunk a tv-hez kapcsolt konzolollal mindenféle állítgatás nélkül.
Nekem - most az LD OLED tv-jén kivül - tetszik még a Sony KD-65XF9005 tv-je és vásárlásának feltétele, hogy nagyjából félmillió környékén megálljon és a gyári garancia időn túl - valamilyen akció keretében és nem általam fizetve - extra garancia időt kapjak. Így aztán a vásárlás idejét kitoltam jövő év tavaszáig, addig figyelem a fejleményeket és bízom benne, hogy lesz olyan helyzet, amikor meg tudom vásárolni valamelyiket a kettő közül.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.