Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12714) janos666 válasza janos666 (#12713) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Jah, az maradt ki, hogy ez 1000 nit metadata. Ha magasabb ez az érték (4k vagy 10k), az nekem sem tetszik.

Több korai PC-s HDR játék használ 10k-t (talán pusztán azért, mert eszükbe sem jutott, hogy a szabvány elméleti maximuma helyett valami racionálisabb értéket állítsanak be), viszont a Win10 1709 (RS3) és az újabb (390.xx óta) nVidia driver-ekkel az NVAPI is elkezdte felülírni ezt az értéket önkényesen 1k-ra, így ha ma elindítok egy játékot PC-n, az nem túl sötét ().

Konzoloknál lehet, hogy rosszabb a helyzet. Bár ott meg kevésbé szabadna elnéződnek lenni, ha hülyék a készítők (PC-n jobban lehet egymásra mutogatni, hogy Microsoft, VGA gyártók és driver-eik, user error, stb, míg konzolon elvileg minden "tökéletes harmónia" lenne, mert egy féle hardware, egyféle API...).

De az ettől még érvényes, hogy nincs ilyen tekintetben különbség a Cinema és Game mód közt, szóval ha az egyik nem tetszik, a másik sem fog, de szerintem egyikkel sincs gond 1k master-eknél. Filmeknél is gáz viszont szerintem a 4k-s master, főleg ha tényleg elmegy 1k fölé a tartalom (és akkor csúnya foltos lesz ha 1k-nak hamisítom meg a metaadatot, bár ilyet keresve kell találni).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.