Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Miota a tuyaconvert bajos, nepszeru lett ez a ket integracio
https://github.com/rospogrigio/localtuya
https://github.com/AlexxIT/SonoffLAN
SonoffLAN-nal nem art elotte csekkolni, hogy az adott cucc 2.7.0-nel ujabb FW-t tamogat-e (csak az tudja a LAN modot). Localtuya-nal kb tokmindegy, ott megy mindennel. Viszont nem minden termeket kezel (még). pl termosztatokat meg nem tud (de mar fejlesztik)
[ Szerkesztve ]
-
meili
tag
válasz tototos #23378 üzenetére
Van ilyen ismertebb márkájú Zigbee-s beépíthető switch, ami esetleg nulla nélkül is működik? Vagy ha már kell a nulla, akkor beépíthető legyen konnektor mögé is. Gondolom, ez is beépíthető konnektor mögé, csak nem lehet 2300 W-nál nagyobb terhelést rákapcsolni. Túlterhelés esetén lekapcsol, vagy leszabályoz?
-
st6969
őstag
válasz DJGABI #22519 üzenetére
Megpróbáltam. Odáig eljutottam, hogy feltettem a Debian-t.
De a linkelt leírásra hibát dob:
A linken azt írja, egyébként is ez a mód advanced usereknek van, és a támogatott hardverek között nincs a banana pi.
Én ezekhez a parancssorokhoz egyáltalán nem értek, Windowson nőttem fel, most is azt használok.
Nincs valami egyszerűbb módja a HA telepítésének? -
LógaGéza
veterán
válasz st6969 #23404 üzenetére
Mit raktál fel pontosan? Apparmorhoz kernel support kell, valami a telepített rendszerrel nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy fórumtárs rendszerével kapcsolatosan:"Baxi Luna3 System HT kombi kazánom van, ami kiszolgálja a padlófűtést + a radiátoros kört valamint egy inderekt tárolóval a melegvíz készítésést is. A padlófűtési kört egy QAA73 termosztát, a radiátoros kört egy Siemens rev24 szabályozza.
Lecserélném ezeket a termosztátokat, mert nem élünk ebben a házban, de ha kimegyek a gyerekekkel, akkor jó lenne már melegbe érkezni és (mivel még csak az egyik szobában van felszerelve radiátor) elég sok idő a felfűtés.A todo°-val távolról el tudnám indítani a fűtést.
Ebben tudsz esetleg tanácsot adni?
A tado°-val levelezgetek, de még nincs biztos válasz. A honlapról meg nem tudtam egyértelmű információt kapni."Szóval ez a fenti 2 körös rendszer működését hogyan lenne egyszerűbb és olcsóbb megoldani? Elvileg Tado-ék válaszoltak neki és azt írták, hogy megoldható 2db termosztáttal, de az elég drágának hangzik. Wiser kétzónás cuccal vagy esetleg valamilyen másik megoldást tudnátok javasolni?
Köszönöm szépen!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
st6969
őstag
válasz LógaGéza #23405 üzenetére
Ezt raktam fel.
Utána meg ez alapján próbáltam a HA-t feltenni.
Csak másolgattam be a parancssorokat (egy kicsit se értek hozzá sajnos), de szerintem nem sikerült feltenni a HA-t.
Legalábbis, ha megpróbálok a Window-os PC-mel feljelentkezni böngészővel a http://ipcím:8123-ra, csak homokórázik, nem kapcsolódik.
Feltelepítés után már egyből el kéne érnem böngészőből? Nem kell először valahogy "futtatni" a banana-n? -
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
Szia ez alapján csináltad? [link]
Van benne egy ilyen rész: Make sure you understand the requirements
Ezeket a csomagokat fel kell raknod előtte:
Docker CE >= 19.03
Systemd >= 239
NetworkManager >= 1.14.6
AppArmor == 2.13.x (built into the kernel)“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
st6969
őstag
válasz amargo #23410 üzenetére
Szia,
ez az egyetlen módja, hogy a HA-t feltegyem?
Mert ebből egy mukkot nem értek
Amúgy ez alapján próbáltam. -
LógaGéza
veterán
válasz st6969 #23411 üzenetére
Próbáld meg ezt a parancsot akkor, ha látod, hogy települt, akkor mehet megint a hassio installer szkript:
sudo apt install apparmor
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
fo_di
őstag
válasz LógaGéza #23412 üzenetére
ha a parancsokkal probléma van, akkor nem egy hivatalosan nem teljesen szupportált telepítés kéne, amivel a supervisor frissülése után általában van némi szívás (unhealthyre válthat, ami miatt nem frissít, backupol, stb), hanem keresni kell egy hassos image-et, az a legfájdalommentesebb telepítés
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Banánra ennél egyszerűbb szerintem nincs.
Próbáld meg telepíteni az apparmort, ahogy fentebb írták. De a 2019-es OS elég régi amúgy is...
Nekem az Amlogic cucon Armbian van, úgy látom Banana-ra is van, esetleg ha nem megy a fenti, akkor ezzel tegyél egy próbát: [link] a Buster kéne.
de úgy olvasom nem nagyon támogatják, mert csak régi kernel van hozzá a gyártótól [link] 3.4-es, ami ~2012-es... egy s905 tv box-szal jobban jártál volna...
szerk: ha állandóra akarod, a topicjában szívnak rendesen a belső memóriára telepítéssel, csak tudj róla [link]
(#23413) fo_di az egész egy unsupported gányolás kb , de meg lehet csinálni, nekem is működik, teljesen supported tv boxon is, nem gányabb mint a NAS-os futtatás
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
LógaGéza
veterán
válasz DJGABI #23414 üzenetére
Igen, utánnanézve ezzel csak szívás lesz
fo_di
Sajnos itt ennyi a lehetőség, ha ezt a lapot akarja használni..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kano
nagyúr
válasz vampire17 #23409 üzenetére
A radiátor termosztátok igazából mire jók?
Ha van egy helyiség ami a fűtési kör elején van és abban a szobában szeretnék kisebb hőfokot (és ezt egy radiátor termosztáttal szeretném megoldani), akkor az nem lesz hatással a többi szobába eljutó melegvízre? Azaz nem lesz hidegebb mindenhol?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
st6969
őstag
válasz LógaGéza #23415 üzenetére
+ DJGABI
Igen, sajnos csak ezt a lapot tudom használni... most már tudom, hogy bármi mással jobban jártam volna. De az a helyzet, hogy ingyen (postaköltségért) kaptam valakitől, aki úgy tudta, hogy Raspberry pi-je van Néztem neten, csak a lap 30k, de van hozzá táp, ház, még érintő kijelző is. Csak épp támogatás nincs Azt hittem, jó boltot csináltam.Akkor marad az, hogy megpróbálom ezt?
sudo apt install apparmor
-
amargo
addikt
válasz st6969 #23411 üzenetére
Szia,
Nem, dehogy. Ebben az esetben egy olyan disztribúció ajánlanék, aminél igaz konzolod van csak, de van egy szoftver listája és onnan tudod kiválasztani a telepítéshez szükséges dolgokat: [link]
De most látom, hogy valamilyen laptopra szeretnéd felrakni, akkor érdemes a support list-et átnézni: [link]
Ha viszont kicsit tovább mész, akkor amit LógaGéza írt, az szükséges neked.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
LógaGéza
veterán
válasz amargo #23419 üzenetére
Ez volt nekem is az első tippem, de DietPi nem támogatja a Banana Pi-t.
st6969
Szerintem megoldható ezen is, amennyiért beszerezted, annyit mindenképp megért, max egy kicsit több szívás lesz vele[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
válasz Vodike #23421 üzenetére
Lehet sorba is kötni a radiátorokat.
Pl panel lakások esetében az egymás fölötti lakások azonos helyiségeinek a radiátorai sorba vannak kötve. Általában föntről lefelé áramlik a meleg víz és lakásról lakásra nőnek a radiátorok méretei az alsóbb szintek irányába.
Természetesen minden radiátorba bele van építve a kikapcsolhatatlan bypass ág. -
kenand
veterán
Ha meg okos -amien termosztátod neked is van (Tado) - akkor napszaki elosztásban is be tudod állítani hány fokos legyen az adott helyiség. Egyik kis lakásban ahol hőközponti fűtés van - termosztát nincs - is így vezérelem a fűtést: a szobák radiátoraira tettem TADO okos szelepet. Most meg még jobban kihasználjuk, mert az E-egyetem miatt a fiúk 90%-ban itthon vannak. Mielőtt felmennek telefonról "bekapcsolom", ha hazajönnek "kikapcsoljuk" a fűtést az egyes radiátorokon.
-
LouiS22
veterán
Prémium szolgáltatás, ők meg egy üzleti vállalkozás Én nem ítélem el őket, hogy pénzt csniálnak egy hozzáadott értéket képviselő valamiből. Az meg külön szimpatikus, hogy nem erőltetik rád, eldöntheted, hogy kell-e.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Beszereltem a Sonoff zigbee minit. Beszerelés után működött viszont most próbáltam bekapcsolni és ezt a hibaüzenetet dobja a z2m:
Zigbee2MQTT:error 2021-02-02 18:31:51: Publish 'set' 'state' to 'Nappalilampa' failed: 'Error: Command 0x847127fffec55d74/1 genOnOff.on({}, {"timeout":10000,"disableResponse":false,"disableRecovery":false,"disableDefaultResponse":false,"direction":0,"srcEndpoint":null,"reservedBits":0,"manufacturerCode":null,"transactionSequenceNumber":null}) failed (Timeout - 42738 - 1 - 5 - 6 - 11 after 10000ms)'
Mi lehet a probléma?
Ez a map
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Meg lehet azt oldani egyszeri 5,5k-ért akinek szükséges.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
amargo
addikt
Jee sonoff mini-ből mióta van zigbee-s verzió?
https://a.aliexpress.com/_mNUrrZXMilyen zigbee-s switch-et érdemes venni, ami nyomó kapcsolót is tud kezelni és így dimmelni is lehet vele?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
tototos
őstag
válasz tototos #23430 üzenetére
Amit megfigyeltem, hogy egyszer felkapcsolom a lámpát az minden hiba nélkül megy, majd lekapcsoláskor jön a hibaüzenet, olyan mintha megszünne a kapcsolat a coordinátor és relé között. Ilyenkor Z2M újraindítás és tudok kapcsolni de mindig csak egyet....
Nem értem mi lett vele, lehet hogy a gipszkarton alá berakva már gyenge a jel? De akkor egy kapcsolásra miért működik és egy z2m újraindítás miért javítja meg? -
tototos
őstag
válasz tototos #23439 üzenetére
Na mire megírtam valamitől megjavult a rendszer...
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:06: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":18,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:46: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:46: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:49: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":21,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:49: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":18,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:52: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:52: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:55: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":21,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:15:55: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":18,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:19:05: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":18,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:20:13: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:20:13: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":0,"state":"ON"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:20:14: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":21,"state":"OFF"}'
Zigbee2MQTT:info 2021-02-02 22:20:14: MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Nappalilampa', payload '{"linkquality":18,"state":"OFF"}' -
amargo
addikt
-
szjoci
őstag
Szia!
Nem ismertebb márka, de próbából rendeltem ebből pár darabot (csak még nem érkezett meg...): 'no neutral, zigbee switch, 1-2 gang' -
LógaGéza
veterán
válasz szjoci #23442 üzenetére
Nekem van pár ilyen márkájú kapcsolóm, igaz Wifis, de tökéletesen működnek.
st6969
Valamiért nem indult el a Docker service. Újraindítás után is ezt dobja vissza?
Esetleg közvetlen üzenő alkalmazáson is megkereshetsz, akkor gyorsabb lesz a dolog. Írj egy PÜ-t."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Engem is érdekelni kezdett ez a Smart Home téma. Próbálok tájékozódni, mielőtt beleugrom, de egy fontos és alapvető kérdésre nem igazán lelem az egyértelmű választ. A különböző gyártók termékei mennyire képesek egy központi eszközzel (HUB, Gateway, Bridge stb.), egy felületen működni. Vagy az együtt működést úgy kell érteni, hogy minden rendszernek ugyanúgy meg kell vennem a saját központi eszközét és majd azok tudnak kommunikálni egymással?Mire is gondolok? Ahogy nézegettem az egyes gyártókat, nincs olyan, aki minden igényt képes lefedni. Pl. akarok Philips Hue izzót meg egy Xiaomi szenzort azt össze tudom hozni egy Samsung Smart Things vagy egy Bosch Smart Home központi egységgel anélkül, hogy megvenném a Philips és a Xiaomi központi vezérlőjét is? Valamint az sem igazán tetszene, hogy egy telefonra 28 féle szoftvert fel kelljen tenni az eszközök kezeléséhez.
Nekem elsőre a Bosch Smart Home vezérlője lenne szimpatikus. Használ ilyet itt valaki?
-
bb71
őstag
Egy BLE-WIFI gateway kiváltása kapcsán ezt olvasom a HA fórumán:
"In the end it has been easier and cheaper for me to put a mini esp32 inside my clock radio with the configuration of all the temperature sensors in the rooms."
ezt hogy oldotta meg, el tudja valaki magyarázni mit kellene tennem?
Adott egy Cleargrass Bluetooth Gateway, amit nem tudott még senki integrálni HA alá.
Ehhez a gw-hez csatlkozik 5db hőmérőm bluetooth-on, a gw pedig ráteszi az otthoni hálózatra wifin keresztül.
De HA-ban sajnos nem látom a hőmérőket emiatt.Köszi előre is!
UI: ESPHome-ot telepítettem HA alá, ESP32 és ESP8266 is van otthon, de azt nem értem, hogy a fórumbejegyzés írója (tőle is megkérdeztem),
ha nincs bluetooth ezekbenaz ESP-kben, hogy kapta meg a hőmérőktől az adatokat?Ja, az ESP32-ben van...
[ Szerkesztve ]
-
koala69
tag
az esp32-ben van ble, ha egy esphome-ot teszel ra, akkor tedd be a
esp32_ble_tracker:
sort, es a log-ban latod majd, hogy milyen eszkozoket hall. a MAC alapjan be tudod azonositani a homeroidet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest