Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Milan
csendes tag
válasz zsamiatt #23200 üzenetére
Sziasztok,
Abban tud valaki segíteni, hogy HA alatt van két felhasználom és a default view, le van tiltva az egyik felhasználónál, de HA újraindítás esetén még is a letiltott default view - val indul az iPhone, termesztés ha elkattint egy másik view-ra akkor már nem tud vissza menni a letiltott view-ra.Hogy lehet ki küszöbölni, hogy a letiltott default view ne jelenjen meg újraindítás után?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
radio11
tag
Sziasztok!
Okos radiátorszelepet használ/próbált már valaki?
A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha nyit a szelep (tehát fűteni akar, mert elérte a beállítást) akkor lehet belőle valami állapotjelet levenni amivel a kazánt indítani lehet ? Pinceszobába lenne egy felfűtési automatika (kondiszoba). Nincs folyamatosan fűtve és az lenne a cél, hogy ha a radiátoszelepnek adok egy táv parancsot (mondjuk a 17 fokos alapbeállítást 21-re veszem) akkor a szelep nyitására induljon el a kazán is (amit egyébként normál esetben a nappaliban levő termosztát indít). Sőt, ha van ilyen lehetőség akkor a többi szobába a radiátorokra is ilyen szisztéma mehetne, tehát ha valamelyik szelep nyit (mert fűteni akar) akkor induljon a kazán. HA alá lenne majd az egész összerakva. -
meili
tag
Sziasztok!
Órák óta elakadtam Home Assistantban, de nagyon.
Amim van:
- Raspberry PI 4 Model B 2 GB + MicroSD
- ZZH stick
- Pár Zigbee szenzor (Sonoff és Xiaomi vegyesen)Amit eddig csináltam:
- A ZZH stickre a leírás szerint feltettem a 'CC26X2R1_20201026.hex' firmware-t
- Home Assistantot installáltam a hivatalos leírás szerint (routerre ethernet kábellel kötöttem), majd bejelentkeztem
- Rádugtam a ZZH sticket (a javaslat szerint egy USB kábellel) a Raspberry egyik USB portjára
- Add-on Store-ból feltelepítettem a File editort (gondolom, ez a rész lényegtelen, de akkor már nem hagyok ki semmit a leírásból)
- Add-on Store-ból elkezdtem feltelepíteni a Mosquitto brokert a 'Documentation' fülön lévő leírás szerint, a Configuration -> Users menüpontban létrehoztam egy új felhasználót az alábbi paraméterekkel:
-- username: mqtt_user
-- password: password
A Configuration --> Integrations alatt rámentem a Mosquitto broker 'Configure' gombjára, bepipálva hagytam a discovery részt, majd rányomtam a Submit gombraInnét nem tiszta a leírás szerint, hogy mit kellene csinálnom. A leírásban van szó a Configurationről, de ha jól értem, itt mindent hagyhatok eredetiben. Mit kell csinálnom a létrehozott mqtt_user felhasználóval és a jelszóval? Ha a Configuration --> Integrations alatt a Mosquitto broker tile-on rákattintok ismét a Configure gombra, akkor három headinget mutat:
- MQTT settings
- Publish a packet
- Listen to a topic
Ezek közül egyiket sem tudom, hogy mire jó, de ha az MQTT settings heading alatt rákattintok a Re-configure MQTT gombra, akkor feldob egy Options ablakot, ahol ki van töltve alapból a 4 mező, de nem gondolom, hogy ezen változtatnom kellene. A Username-nek 'homeassistant' van megadva egy nagyon hosszú jelszóval. Ezt a részt kellene átírnom?Mit kell csinálnom innét, hogy lássak mondjuk egy Zigbee-s Xiaomi hőmérséklet- és páratartalom mérő szenzort?
-
zsamiatt
őstag
a zzh azért kell, hogy zigbee eszközökkel tudjál kommunikálni. Olyan mint a wifit, brutusz, csak ez zigbee.
Az Mqtt pedig egy hálózati protokoll üzenet továbbításra. Mondjuk a zzhtól jövő üzenetek továbbítására a központnak.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
bb.bocs
őstag
sziasztok ismét végül kiderült egy turpisság a régi hozzászólásomhoz mérten... lényeg a lényeg , egy kisméretű, rfid ringgel ellátott egységre lenne szükségem. (vagy egy olyanra ami wifis,bluetooth-os és még rfids is ) az egyetlen bajom hogy amit kinéztem annál nem állítható az hogy a kártya odaérintésére nyisson (és nyitva is maradjon) újboli odaérintésre pedig zárjon.( tehát nincsen benne opció az automata visszazárást kikapcsolni...)
alapvetően ezt a kettőt néztem. [link] [ez jobb lenne de úgylátom se ring nincsen hozzá se nem csatlakoztatható hozzá.] tudtok ajánlani pár hasonlót? köszönöm. -
Degeczi
nagyúr
válasz bb.bocs #23212 üzenetére
Akár magadnak is összerakhatod, pl. ilyen rfid olvasót rákötve egy Wemos Mini-re, amire ESPEasy-t teszel, és azzal küldöd be MQTT-re, aztán már rajtad áll, mit hogyan vezérelsz
-
meili
tag
válasz tototos #23211 üzenetére
Zigbee2MQTT-t szerettem volna használni, de annyira sötét vagyok, hogy ezen leírás alapján sem tudok elindulni. Szükségem lenne egy lökésre valami step-by-step leírással. Alapvetően sajnálom, hogy spammelem vele a fórumot, de úgy látom, hogy mostanában több új belépő van, hátha hasznos lenne másnak is.
-
bb.bocs
őstag
válasz Degeczi #23216 üzenetére
ooo hát wemos az van itthon egy valamit lehet elfelejtettem írni, lényeges lenne hogy csak egy rfid gyűrűre lenne szükségem minél kisebb kivitelben, pl de máris sokat segítettél eddig . amit még nem tudok hogy az a kb 0.5 amper elég lesz e, vagy van e jelentősége .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DougButabi #23116 üzenetére
Windows-os flash progit nem próbáltál? Az ESPEasy csomagban van benne, és ez a leírás megkönyníti a dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A kártyaolvasót alapban tudja kezelni az ESPEasy, beállítasz rajta egy MQTT topikot hová küldje, Home Assistant alatt fölveszel egy MQTT szenzort ami ezt a topikot figyeli, és kész is, már kezelheted automatizálásban, h mi történjen, amikor ez a szenzor fölvesz egy adott kártyához tartozó értéket.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Wemos D1 Mini-re kotottem egy szimpla kapcsolot, bealliottam igy:
A webes feluleten megsem latszik a kapcsolo...
Konzolban latszik a kapcsolas..
Mit hagyok ki?
-
fo_di
őstag
a kapcsoló bemenet, ezért nem látod szerintem, ha kapcsolgatni is akarod gépről, akkor ahhoz egy relé kell
-
törölt tag
válasz vampire17 #23225 üzenetére
Nekem egy Reboot helyrehozott egy hasonló érdekességet anno, még a 6.x.x.x verziónál. Nem tudom, itt volt-e már ilyesmi, illetve egyáltalán az újabb verziójú Tasmota belseje hogyan műxik cache szempontjából.
Most frissítve az oldalt: a kutya fo_di hozzászólásánál van elásva
Igen, a switch az egy kapcsoló bemenet, a Relay a beavatkozó szerv, ami kimenet.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Elvileg hamarosan egy újépítésű lakásba költözök, ahol built in zigato rendszer van. Mennyire zárt ez a cucc, lehet hozzá egyéb cuccokat is csatlakoztatni, pl. Xiaomi szajrékat?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
fo_di
őstag
válasz TheProb #23230 üzenetére
elvileg home assistant megeszi a zigate-et a zha integrációval: https://www.home-assistant.io/integrations/zha/
így szerintem tetszőleges zigbee ráakasztható -
vampire17
addikt
Gondolom sokan ismeritek, de azert belinkelem.
https://github.com/benzino77/tasmocompiler
Nekem eddig mindig olyan komplikalt volt a forditas de ezzel szuperjo!
Plusz modulokat hozzadni meg kiszedni a folosleget, nagyon konnyu ezzel.
-
TheProb
veterán
Látom elírtam, Zipato akart az lenni. Elvileg a gyári controller-t meg kéne egye a HA. Bár még semmi konkrétat nem tudok a rendszerről, hogy milyen vezérlő/hub lett ténylegesen telepítve.
Lehet akkor kéne visszatérni a kérdésre, mikor már az alap infrával tisztában vagyok.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
noorbertt
őstag
HA-nal ezek a sérülékenységek milyen komolyak voltak? Mindenki csereljen jelszót szintű?
Amúgy ha a nabucasa-n keresztül használtam akkor az számít valamit? Kell ott is egy jelszó csere? -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Ebben az esetben hasznalhatom a GPIO4-5 ot? (ugy tudom, csak a GPIO16 nem tud interrupt-ot)
-
fo_di
őstag
válasz TheProb #23233 üzenetére
igen, így más a fekvése a dolognak
bár találtam egy ilyet, ami némi bizakodásra adhat okot: https://community.zipato.com/topic/mqtt_2 -
fo_di
őstag
egyébként rohadt idegesítő, hogy nem tudok frissíteni, mert rate limitel a docker... (pedig az elmúlt 6 órában meg se nyitottam a home assistantot, de szerintem az addin store csekkolásával elment egy csomó lekérés...)
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Normális, ha egy Shelly 2.5 relé 40W-os terhelésnél kívülről érintésre meleg/forró? Olvastam, hogy van benne hőmérséklet szenzor, ennek az adatait meg tudom nézni valahogy?
-
vampire17
addikt
válasz KilgoreTrout #23239 üzenetére
Szvsz nem normalis, de sajnos jellemzo [link]
A shelly 2.5 IP-je +
/status
kiirja (json-ban), a "temperature" erteket keresd. Visszaad a keres egy "overtemperature" erteket is ez egy logikai valtozo, nyilvan true lehet vagy false[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz vampire17 #23240 üzenetére
Köszi, a szenzor szerint 59 fokos mindkettő terhelés nélkül. Túlmelegedés, túláram nem volt. Kérdés, hogy másnál is ennyi-e.
Ami még fura, hogy a device info-ban tápfeszültségnek 238V-ot ír, ez gondolom a hálózat hibája lehet (ha az), sajnos nem értek a villanyszereléshez.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz KilgoreTrout #23241 üzenetére
A 238V teljesen normális (azon fölül még kb. 10V-ot engednek meg az előírások) és direkt jó, h van tartalék ha nagyobb terhelés alatt esne a feszültség a házadban. Majd nézd meg akkor, amikor elindult a mosógép, vagy egy vízforraló kancsó, valamennyit valszeg fog esni.
-
szat8
tag
válasz KilgoreTrout #23241 üzenetére
-
pube111
senior tag
Rpi zeron működik a HA rendesen? A HA azt írja, kell neki 1GB ram.
A zeroban viszont 512 van, de ez alapján megy rajta.
Vagy a kettő nem ugyan az? -
LouiS22
veterán
válasz pube111 #23246 üzenetére
mit jelent a működik rendesen? A Trabant is elindul, de viszonylag gyorsan és gond nélkül előzi le bármilyen más autó
Komolyra fordítva:
Használhatatlanul lassú lesz. Ha komolyabban akarsz ezzel foglalkozni, akkor felejtsd el a Zero W-t, mert három integráció után a hajad fogod tépni a sebességtől. Vegyél egy Pi3/4-et és ha jót akarsz magadnak, akkor ssd-t mellé/hozzá.
Itt is igaz a mondás: a legolcsóbb biztosan nem a legjobb megoldás. Ne pusztán az árcímkét nézd. Ez utóbbi ennél a hobbinál hatványozottan igaz tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LógaGéza
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest