- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
pube111 #23246 üzenetére
mit jelent a működik rendesen?
A Trabant is elindul, de viszonylag gyorsan és gond nélkül előzi le bármilyen más autó
Komolyra fordítva:
Használhatatlanul lassú lesz. Ha komolyabban akarsz ezzel foglalkozni, akkor felejtsd el a Zero W-t, mert három integráció után a hajad fogod tépni a sebességtől. Vegyél egy Pi3/4-et és ha jót akarsz magadnak, akkor ssd-t mellé/hozzá.
Itt is igaz a mondás: a legolcsóbb biztosan nem a legjobb megoldás. Ne pusztán az árcímkét nézd. Ez utóbbi ennél a hobbinál hatványozottan igaz tud lenni.
-
pube111
senior tag
Rpi zeron működik a HA rendesen? A HA azt írja, kell neki 1GB ram.
A zeroban viszont 512 van, de ez alapján megy rajta.
Vagy a kettő nem ugyan az? -
szat8
tag
válasz
KilgoreTrout #23241 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #23241 üzenetére
A 238V teljesen normális (azon fölül még kb. 10V-ot engednek meg az előírások) és direkt jó, h van tartalék ha nagyobb terhelés alatt esne a feszültség a házadban. Majd nézd meg akkor, amikor elindult a mosógép, vagy egy vízforraló kancsó, valamennyit valszeg fog esni.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
vampire17 #23240 üzenetére
Köszi, a szenzor szerint 59 fokos mindkettő terhelés nélkül. Túlmelegedés, túláram nem volt. Kérdés, hogy másnál is ennyi-e.
Ami még fura, hogy a device info-ban tápfeszültségnek 238V-ot ír, ez gondolom a hálózat hibája lehet (ha az), sajnos nem értek a villanyszereléshez.
-
vampire17
addikt
válasz
KilgoreTrout #23239 üzenetére
Szvsz nem normalis, de sajnos jellemzo
[link]
A shelly 2.5 IP-je +
/status
kiirja (json-ban), a "temperature" erteket keresd. Visszaad a keres egy "overtemperature" erteket is ez egy logikai valtozo, nyilvan true lehet vagy false -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Normális, ha egy Shelly 2.5 relé 40W-os terhelésnél kívülről érintésre meleg/forró? Olvastam, hogy van benne hőmérséklet szenzor, ennek az adatait meg tudom nézni valahogy?
-
fo_di
őstag
egyébként rohadt idegesítő, hogy nem tudok frissíteni, mert rate limitel a docker... (pedig az elmúlt 6 órában meg se nyitottam a home assistantot, de szerintem az addin store csekkolásával elment egy csomó lekérés...)
-
fo_di
őstag
válasz
TheProb #23233 üzenetére
igen, így más a fekvése a dolognak
bár találtam egy ilyet, ami némi bizakodásra adhat okot: https://community.zipato.com/topic/mqtt_2 -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Ebben az esetben hasznalhatom a GPIO4-5 ot? (ugy tudom, csak a GPIO16 nem tud interrupt-ot)
-
noorbertt
őstag
HA-nal ezek a sérülékenységek milyen komolyak voltak? Mindenki csereljen jelszót szintű?
Amúgy ha a nabucasa-n keresztül használtam akkor az számít valamit? Kell ott is egy jelszó csere? -
TheProb
veterán
Látom elírtam, Zipato akart az lenni. Elvileg a gyári controller-t meg kéne egye a HA. Bár még semmi konkrétat nem tudok a rendszerről, hogy milyen vezérlő/hub lett ténylegesen telepítve.
Lehet akkor kéne visszatérni a kérdésre, mikor már az alap infrával tisztában vagyok.
-
vampire17
addikt
Gondolom sokan ismeritek, de azert belinkelem.
https://github.com/benzino77/tasmocompiler
Nekem eddig mindig olyan komplikalt volt a forditas de ezzel szuperjo!
Plusz modulokat hozzadni meg kiszedni a folosleget, nagyon konnyu ezzel.
-
fo_di
őstag
válasz
TheProb #23230 üzenetére
elvileg home assistant megeszi a zigate-et a zha integrációval: https://www.home-assistant.io/integrations/zha/
így szerintem tetszőleges zigbee ráakasztható -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Elvileg hamarosan egy újépítésű lakásba költözök, ahol built in zigato rendszer van. Mennyire zárt ez a cucc, lehet hozzá egyéb cuccokat is csatlakoztatni, pl. Xiaomi szajrékat?
-
törölt tag
válasz
vampire17 #23225 üzenetére
Nekem egy Reboot helyrehozott egy hasonló érdekességet anno, még a 6.x.x.x verziónál. Nem tudom, itt volt-e már ilyesmi, illetve egyáltalán az újabb verziójú Tasmota belseje hogyan műxik cache szempontjából.
Most frissítve az oldalt: a kutya fo_di hozzászólásánál van elásva
Igen, a switch az egy kapcsoló bemenet, a Relay a beavatkozó szerv, ami kimenet. -
fo_di
őstag
a kapcsoló bemenet, ezért nem látod szerintem, ha kapcsolgatni is akarod gépről, akkor ahhoz egy relé kell
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Wemos D1 Mini-re kotottem egy szimpla kapcsolot, bealliottam igy:
A webes feluleten megsem latszik a kapcsolo...
Konzolban latszik a kapcsolas..
Mit hagyok ki?
-
Degeczi
nagyúr
A kártyaolvasót alapban tudja kezelni az ESPEasy, beállítasz rajta egy MQTT topikot hová küldje, Home Assistant alatt fölveszel egy MQTT szenzort ami ezt a topikot figyeli, és kész is, már kezelheted automatizálásban, h mi történjen, amikor ez a szenzor fölvesz egy adott kártyához tartozó értéket.
-
törölt tag
válasz
DougButabi #23116 üzenetére
Windows-os flash progit nem próbáltál? Az ESPEasy csomagban van benne, és ez a leírás megkönyníti a dolgod.
-
bb.bocs
őstag
-
meili
tag
válasz
tototos #23211 üzenetére
Zigbee2MQTT-t szerettem volna használni, de annyira sötét vagyok, hogy ezen leírás alapján sem tudok elindulni. Szükségem lenne egy lökésre valami step-by-step leírással. Alapvetően sajnálom, hogy spammelem vele a fórumot, de úgy látom, hogy mostanában több új belépő van, hátha hasznos lenne másnak is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bb.bocs #23212 üzenetére
Akár magadnak is összerakhatod, pl. ilyen rfid olvasót rákötve egy Wemos Mini-re, amire ESPEasy-t teszel, és azzal küldöd be MQTT-re, aztán már rajtad áll, mit hogyan vezérelsz
-
bb.bocs
őstag
sziasztok ismét
végül kiderült egy turpisság a régi hozzászólásomhoz mérten... lényeg a lényeg , egy kisméretű, rfid ringgel ellátott egységre lenne szükségem. (vagy egy olyanra ami wifis,bluetooth-os és még rfids is
) az egyetlen bajom hogy amit kinéztem annál nem állítható az hogy a kártya odaérintésére nyisson (és nyitva is maradjon) újboli odaérintésre pedig zárjon.( tehát nincsen benne opció az automata visszazárást kikapcsolni...)
alapvetően ezt a kettőt néztem. [link] [ez jobb lenne de úgylátom se ring nincsen hozzá se nem csatlakoztatható hozzá.] tudtok ajánlani pár hasonlót? köszönöm. -
meili
tag
Sziasztok!
Órák óta elakadtam Home Assistantban, de nagyon.
Amim van:
- Raspberry PI 4 Model B 2 GB + MicroSD
- ZZH stick
- Pár Zigbee szenzor (Sonoff és Xiaomi vegyesen)Amit eddig csináltam:
- A ZZH stickre a leírás szerint feltettem a 'CC26X2R1_20201026.hex' firmware-t
- Home Assistantot installáltam a hivatalos leírás szerint (routerre ethernet kábellel kötöttem), majd bejelentkeztem
- Rádugtam a ZZH sticket (a javaslat szerint egy USB kábellel) a Raspberry egyik USB portjára
- Add-on Store-ból feltelepítettem a File editort (gondolom, ez a rész lényegtelen, de akkor már nem hagyok ki semmit a leírásból)
- Add-on Store-ból elkezdtem feltelepíteni a Mosquitto brokert a 'Documentation' fülön lévő leírás szerint, a Configuration -> Users menüpontban létrehoztam egy új felhasználót az alábbi paraméterekkel:
-- username: mqtt_user
-- password: password
A Configuration --> Integrations alatt rámentem a Mosquitto broker 'Configure' gombjára, bepipálva hagytam a discovery részt, majd rányomtam a Submit gombraInnét nem tiszta a leírás szerint, hogy mit kellene csinálnom. A leírásban van szó a Configurationről, de ha jól értem, itt mindent hagyhatok eredetiben. Mit kell csinálnom a létrehozott mqtt_user felhasználóval és a jelszóval? Ha a Configuration --> Integrations alatt a Mosquitto broker tile-on rákattintok ismét a Configure gombra, akkor három headinget mutat:
- MQTT settings
- Publish a packet
- Listen to a topic
Ezek közül egyiket sem tudom, hogy mire jó, de ha az MQTT settings heading alatt rákattintok a Re-configure MQTT gombra, akkor feldob egy Options ablakot, ahol ki van töltve alapból a 4 mező, de nem gondolom, hogy ezen változtatnom kellene. A Username-nek 'homeassistant' van megadva egy nagyon hosszú jelszóval. Ezt a részt kellene átírnom?Mit kell csinálnom innét, hogy lássak mondjuk egy Zigbee-s Xiaomi hőmérséklet- és páratartalom mérő szenzort?
-
radio11
tag
Sziasztok!
Okos radiátorszelepet használ/próbált már valaki?
A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha nyit a szelep (tehát fűteni akar, mert elérte a beállítást) akkor lehet belőle valami állapotjelet levenni amivel a kazánt indítani lehet ? Pinceszobába lenne egy felfűtési automatika (kondiszoba). Nincs folyamatosan fűtve és az lenne a cél, hogy ha a radiátoszelepnek adok egy táv parancsot (mondjuk a 17 fokos alapbeállítást 21-re veszem) akkor a szelep nyitására induljon el a kazán is (amit egyébként normál esetben a nappaliban levő termosztát indít). Sőt, ha van ilyen lehetőség akkor a többi szobába a radiátorokra is ilyen szisztéma mehetne, tehát ha valamelyik szelep nyit (mert fűteni akar) akkor induljon a kazán. HA alá lenne majd az egész összerakva. -
S.Milan
csendes tag
válasz
zsamiatt #23200 üzenetére
Sziasztok,
Abban tud valaki segíteni, hogy HA alatt van két felhasználom és a default view, le van tiltva az egyik felhasználónál, de HA újraindítás esetén még is a letiltott default view - val indul az iPhone, termesztés ha elkattint egy másik view-ra akkor már nem tud vissza menni a letiltott view-ra.Hogy lehet ki küszöbölni, hogy a letiltott default view ne jelenjen meg újraindítás után?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest