- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hitman
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat véleményeket szjoci és Ádibádi valszínűleg az XtremeMusic lesz a befutó, csak Trak hozzászólása új kérdést vetett fel, mégpedig, lehet -e külön venni távirányítót az extreme music-hoz kis hazánkaban(creative honlapja szerint létezik)[link]
és ha igen mennyiért vesztegetik (megéri -e ,vagy inkább akkor már platinum), tudja -e ugyanazon funkciókat mint a platinum vagy fatality?
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Belépek a klubba egy X-Fi Fatality-vel Alkalmi vétel volt, egy sima árában szereztem.
Eddig Audigy 2 ZS-m volt, azzal is maximálisan elégedett voltam, de mindíg szerettem volna upgradelni Platinumra (előlapi panel + távirányító), így most nem csak ez oldódott meg, de egy fejlettebb kártyát is szereztem.
A kártya nagyon jónak tűnik így első 1-2 nap után, de még kell idő, hogy annyira kitapasztaljam a beállításokat, mint a ZS-nél. A távirányító nagyon nagyon tetszik, már ezért megérte váltani. A hozzá adott szoftverekkel akár az ágyból végignézhetem a winyómon lévő összes filmet (lehet a távirányítóval váltani a könyvtárak, filmek közt), vagy meghallgathatom bármelyik zenémet. Állítható vele szinte minden lényeges dolog. Éljen a modern technika, még kevesebbet kell mozogni
A CMSS3D nekem elsőre nem tűnt olyan jónak játékban, furcsák voltak a hangok, de majd még állítgatom.
[Szerkesztve]''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Ádibádi
tag
Üdv
Én is nemrég lettem egy boldog tulaja egy Sound Blaster X-Fi (ExteremeMusik) - nak elötte realtek alc 850 volt és v.mi hihetetlen a különbség a 2 között szvsz. mérföldkövekkel jobb az X-fi ( kb. trabi vs. ferrari )
Amúgy nekem is z-640 es van Nem passzolod el nekem?
A hangzás meg minden tökéletes főleg ez a 24 bit crystalizer tetszik de pontosan v.ki meg tudja mondani hogy mi akar lenni az a cmss 3d? (Mire jó) ?
U.I: Nagyon megéri váltani
Mod: Remélem az újonnan kijövő túlélő horror gammák ( Alone In The Dark 5 , Resinent Evil 4 stb. támogatják majd az x-fi -t Nekem már a hátamon is feláll a szőr ha rágondolok milyen lehetne.
[Szerkesztve]A NŐKNEK ÁLLÍTÓLAG 70 HÁZIMUNKÁHOZ KELL ÉRTENI: A FŐZÉS ÉS 69...
-
szjoci
őstag
ha fontos a játék és a hangzás akkor x-fi-t vegyél legfőképp az EAX5.0 miatt. És a Gamert vagy az xtreme music-ot javallanám a 3 felsorolt közül, az Audio nem sokat ér a szoftveres gyorsításával...
Rengeteg különbség van az integrált és egy Live! hangkártya között is, nemhogy AC'97 vs. X-Fi között
végre fut a topic
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
Sziasztok, kis segítség kéne, egy logitech z-640-es hangszórószett mellé melyik X-Fi (vagy Audiogy 2-t) érdemes venni (átlagos használatra: sok game, még több music ), értem ez alatt, hogy észrevehető különbséget lehet -e tenni ezzel a szettel az egyes hangkártyák ill alaplapi hangciripelők között?
...vagy érdemesebb komolyabb hangkeltőket beszerezni ilyen tudású hangkareszok mellé gondolok itt a gigaworks vagy a logitech z-5*** sorozatra?
az eddigi jelöltek: XtremeMusic, XtremeAudio, XtremeGamer
Várom az ötleteket, véleményeket... -
Raymond
félisten
-
Lord Myn
senior tag
Ezzel tisztában vagyok, azt írtam, hogy akkor kellett bekapcsolni amikor NEM Creative cuccot használtam még...
Ezért is jó SB-hez Creative szettet használni, az Audigy-nál, amikor valamelyik program átváltott pl. 2.0-as vagy 4.0-as hangra (pl. GTA 3 vagy Vice City) el is tűnt basszus, mivel csak 5.1-től felfelé engedte bekapcsolni a Redirection-t.
Arról szólt a kérdésem, hogy az X-Fi-nél is kell-e ezt csinálni, ha NEM Creative hangfalakat használ az ember, mivel a kollégának Jazz hangfalai vannak."War does not determine who is right - only who is left."
-
Lord Myn
senior tag
Na ja, vmi THX-es cucc lenne az igazi, most nekem is csak egy Inspire P5800-ast hajt én is vmelyik Gigaworks-re pályázom, de hát egyelőre az kicsit drága nekem.
Entertainment módban Crystalizer-rel eszméletlen jó a filmeket hallgatni (ez most hülyén hangzik, szóval nézni+hallgatni ), még a sima stereo MP3-as AVI is majdnem úgyszól, mintha 5.1-es DVD-t hallgatnék...
Egyébként a 'Bass Redirection'-t neked be kellett kapcsolni? Mert amikor még Audigy-m volt és nem Creative hangfal szettet használtam, akkor nekem mindig be kellett kapcsolni, különben nem szólt a mélyláda. X-Fi-nél meg nem tudom, mert még az Audigy-nél cseréltem a szettet a P5800-ra."War does not determine who is right - only who is left."
-
szjoci
őstag
nagyon bejött
a kis 20 wattos mélynyomómból olyan dinamikus mély jön ki hogy öröm hallgatni Az mp3-maim is új köntösbe bújtak
karácsonyra meglepem magam valamilyen thx-es cuccal és akkor aztán minden nagyon király lesz Logitech Z5500 és Creative Gigaworks S750 a két kiszemelt áldozat, majd a prémium eldönti melyiket választom -
bebar
aktív tag
Megvan a cucc!
Szuper!
Sima 5.1-es Live! után.. -
bebar
aktív tag
Igen, arra gondoltam!
Már megrendeletem, ma, holnapra az üzletben van, 28.990-ért.
Először akartak kérni előleget, (telón rendeltem) akkor kérdezik, vásároltam-e Náluk már, mondom igen, név alapján meg is nézte.
Akkor hagyta az előleget, de ''accondja'' ha nem vinném el, nagyon kikapnak!
Mondom, azért hívtam magukat, hogy szórakozzak? -
bebar
aktív tag
Ha ezt mondják/tok!
Egyébként az XP-n nem kell valamit beállítani, hogy 24-biten adja a zenét? -
bebar
aktív tag
30 körül van ez a hangkari, ugye?
Nemtom, érdemes-e ezt, vagy egy 4-es Audigy-t.
Logitech Z 2300 hangszettem van. -
Raymond
félisten
válasz Komplikato #23 üzenetére
Szokasos modon az Inq tullihegte a dolgot. A file centralisan van tarolva (ezt megnezheted ha megprobalod letolteni ugyanazt ket kulonbozo regiobol). Itt egy emberibb link: [link]
Vagy ha az europai Knowledgebase-ben kinyitod a Windows Vista Driver Availability Chart cimu cikket ott is ott a link a tobbivel egyutt. Es itt egy EU-s letoltesi link (eleg rakeresni a filename-re): [link]
Egyebkent az EU letolto oldalon nem linkelik egyik beta meghajtot sem a menustrukturabol.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Komplikato
veterán
Creative Sound Blaster X-Fi series Vista Beta Driver 2.11.0000 (37.21 MB) 10 Oct 06 - [link]
For some reason this driver is hidden on the Asian site and is not listed among the European drivers. It works on Sound Blaster X-Fi XtremeMusic, Platinum, Fatal1ty or Elite Pro cards.
Just go here and download the one that works with Vista 32-bit RC1 and RC2 of just the 64 bit. We tried it on Vista 64-bit and works well, even the Fatal1ty font panel and the optical connection works, in stereo only, but it works."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Lord Myn
senior tag
Hali!
Hát igen, a jó öreg Live! nekem anno 2 is volt, még WinME alatt, nagyon szerettem őket. De az X-Fi-nek még az Au2ZS-hez képest is jobb a hangja, szóval a Live!-nál sokkal jobb lesz, ha rászánod magad a cserére. Egyszerűen élmény hallgani, én nagyon elégedett vagyok vele. (Mondjuk, hogy elmondjam a ''Dark Side''-ot is, driver-gond ezzel is volt bőven, bár a mostani driverekkel (kopp-kopp) jól megy)."War does not determine who is right - only who is left."
-
Lord Myn
senior tag
Hali!
Sztem meg, egyre több játék fogja kihasználni az EAX 5.0-t, zenehallgatáshoz/DVD-zeshez meg eszméletlen a hangminősége (már 1 közepes hangfalszettel is!). A 3 modell között, tényleg csak a kiegészítők meg az X-RAM a különbség, kivéve a 4.-et (Elite Pro) ebben más az ADC/DAC, de a lényeg úgyis az EMU20k1-es proci rajta...
Úgy tudom, hogy már az NF4-es lapokkal sincs gondja, az újonnan kiadott kártyáknak."War does not determine who is right - only who is left."
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Megéri ez a kártya a pénzét? Szeretnék venni egy XtremeMusic-ot, főleg játék + zenehallgatás amire használnám sz'al semmi zeneszerkesztés meg ilyesmi. A 4 tipus között csak a ''kiegészítők'' és az x-ram a különbség vagy van más is? Uli chipset-es alaplapom van, esetleg ilyennel használja valaki gond nélkül? (olvastam hogy az nf4-et nem szereti) -
vízözön
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire aktuális még a téma, de most vettem pár hete az X-fi Elite pro verziójú Creatíve hangkártyát, tokkal-vonóval.Nekem eddig Audigy 2 ZS-m volt, amivel igazából elégedett is voltam.De jobbat akartam, mert több lehetőséget villantott fel ez az új kártya, leginkább a hangszerkesztés terén, ha valakinek van hozzá türelme és érzéke, hogy újabb dolgokkal probálkozzon.Mielőtt bárki azt mondaná, hogy jó kártyához jó hangfal is kell, lassan egy éve megvettem a Creatíve Megaworks THX-s hangszóróit, úgyhogy az igényeimet társítani tudtam egymáshoz.Filmek tökéletes hangzást adnak, nem panaszkodom.A játékok még utol kell, hogy érjék az X-fi-t, úgyhogy nem várhatom el a legjobban megalkotott játéktól sem ami még egyelőre a grafikai tökéletesség elsőbbségét élvezi,hogy 5.1-s hangzást produkálni tudja.De azt viszont szeretném maradéktalanul kihasználni és megtanulni, hogyan lehet ezeket a zeneszerkesztő programokat jól és érthetően megtanulni kezelni.Sejtem, hogy ez nem egy barkácstanfolyam akar lenni, de ha valaki ajánlana valami közérthető irodalmat vagy hasonlót hozzá, azt megköszönném.Sajnos - szokásosan - semmilyen magyanyelvű tájékoztató nincs erre vonatkozólag, angol nyelven meg leperegne az életem, mire rájönnék.
Ha tud erre valaki ötletet adni, azt előre is köszönöm!
Vízözön -
nRu3
addikt
válasz DonnieBrasco #10 üzenetére
nem aktiv hangredszerem van az tényleg érdekes lenne ha valaki vesz kb 20e pénzért ilyen kütyüt és pár ezer forintos szaron halgatná a múzsikát
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Raymond
félisten
-
Johnny Cage
addikt
válasz Stalker-2572 #12 üzenetére
Vagy fukk bf2. Nekem pl. az audigy-mel, ha sikerül egyszer normálisan feltelepiteni, soha semmi bajom nincs.
-
törölt tag
Soudblaster mrrhahaaa
-
Stalker-2572
veterán
wazeg up!!
All Black...
-
Stalker-2572
veterán
[link]
BF2 fagyogat az új driverrel, mit lehet csinálni
FUKK Creativ....... már a Live-al is állandóan baj voltAll Black...
-
DonnieBrasco
tag
''Persze a DVD filmet kiküldte 5.1 de az MP3-at nem. ''
Azt se tudod, mit kérdezel az mp3-ak sztereó hangot adnak (bár létezik 5.1-es mp3, de senki nem használja), úgyhogy egy szerencsétlen hangkártya, ha megszakad, se tud 5.1-es jelet csinálni belőle.
A CMSS és a DTS effektekkel fel tudja keverni ''virtuális'' térbeli hangzásra az X-Fi, de ha azt a szerencsétlen zenét egyszer sztereóra csinálták meg, akkor semmi értelme ilyen trükkökkel megerőszakolni, mert csak rosszabb lesz - legalább szerintem. Aztán van, akinek ez a heppje.
Egy film, az más... de sima zenét (pláne mp3-at?)
Ami miatt megéri az X-Fi, az a 24bites minőségjavítás. AZ tényleg sokat dob, főleg a gyengébb minőségű mp3-akon érződik a javulás...
DBNaon jó konfigom van, ráment a gatyám is
-
őstag
emberek. van valakinek ötlete arra miképp tudok vele felvenni 96khz/24bit módban? előbbit még csak csak előcsaltam az audio creation mód + goldwave párossal, de esze ágában sincs 24 bitben felvenni. ez azért cseszi a csőrőm, amikor kéne tudnia
-
Kraptor
őstag
Ez mennyivel jobb mint egy Audigy 2 vagy 4?
-
nRu3
addikt
de kihalt a topik, pedig de jó kártya
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Csaba....
senior tag
Van valakinek tapasztalata, hogyan viselkednek Asus A8N-e-ben?
-
dabadab
titán
''Engem igazán az érdekel, hogy ez a kártya képes-e a digitális kimeneten keresztül már 5.1 ben kiküldeni a játékok hangjait és a zenét multicsatornában.''
Nem.
Ez ugyben ket valasztasod van momentan:
1. Soundstormos alaplap (bar ezek persze oregszenek, es lassankent teljesen eltunnek)
2. CMI8768 chipsetes hangkartya (BlueGears Mystique 7.1, Turtle Beach Montego 7.1 DDL)DRM is theft
-
Khaosz2
csendes tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a SBX-FI kártyával kapcsolatban. Elég új és jókat írnak róla.
Engem igazán az érdekel, hogy ez a kártya képes-e a digitális kimeneten keresztül már 5.1 ben kiküldeni a játékok hangjait és a zenét multicsatornában. Mert a régebbi kártyák a digit kimeneten csak szetereoban tudták kiküldeni a játékok hangját és a zenét is csak sztereoban. Persze a DVD filmet kiküldte 5.1 de az MP3-at nem.
Szóval ez lenen a kérdés, hogy térhangzás estén (EAX) már működik a digit kimeneten vagy a ez is még az analogon keresztül kell küldeni.. .
bye
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10