Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Az ilyen telkókra örök igazság: ha nincs Fornetti vagy pizza, akkor elég egy email is
Mi német cég "lánya" vagyunk, ott a fű se nő még ilyenkor... nem is baj. Mondjuk ott meg annyi ünnep, brückentag, szabi meg mittomén mi van, hogy néha napokig áll valami, mert nem dolgoznak...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
De van értelme csak jól kell csinálni

Gondolom tuyaban is megoldható, én ha-ban ilyeneket csinálok:
- 3 mód van ami között dashboardon váltok - nornál, nyaralás, minden automatika kikapcs - ezek változókat állítanak amik bizonyos automatizmusokat kapcsolnak ki, be
- Ha távol vagyunk de vendég jön s normál a mód, de a vendég a wifinkre lép, vendég módba kapcsol a rendszer s amúgy kikapcsol a riaszto, küld nekünk üzenetet (nyilván csak 2-3 dedikált vendég mac cime esetén történik ez
- ha vendég jön de nem lép wifire, viszont kikapcsolja a riasztot akkor is vendég mód kapcsol be s jön a noti.
- van a bejárati ajtónál egy hue switch, annak az also gombját tudja a vendég h meg kell nyomnia végleges távozása elött, ekkor 15 perc múlva nuki zár, riasztás bekapcsol, nyaralás mód visszatér
- ha vendég mód van bekapcsolva de már 1 napja nincs mozgás észlelve a házban s vendég sincs a wifin akkor küld notit h visszakapcsolja e a nyaralás módot.ennél nyilván összetettebb, de a lényege kb ennyi, s ebből szerintem látható hogy jól működik.
este földszintet én nem ágyfoglaltsággal oldom meg, hanem ha este 11 van s földszinten nincs jelenlét ellenben emeleti hálóban van jelenlétérzékelés akkor riaszt s ajtót zár (igaz zónát is kezel a jelenlétérzékelő de a nelkül is jó) reggel pedig amint az emeleti közlekedoben van mozgás ajtó nyit s riasztó kikapcsol.
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Amit linkeltel meg nem probaltam, de amit en linkeltem, az eleg jol bevallt.
"Degeczi nincs egyedül. Többen lenézzük..."
En tovabbra es azt mondom, kezdje mindenki tuya-val, CSAK zigbee eszkozokokkel. Amig ugy erzi, nem akad el egbekialltoan, addig hasznalja. HA elakad akkor HA. (haha
) -
vampire17
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Ez a "Wasp in a Box". Nekem ez sem mukodott soha megfeleloen. Inkabb vettem egy jelenlet erzekelot.
https://www.aliexpress.com/item/1005007938087306.html
WC ben eleg jol teszi a dolgat. A titka, hogy sokan a sarokba teszik , de en kozvetlen magam melle tettem (nyilvanos WC-kbol jott az otlet, ott mondjuk diszkretebb mert beepitett)
-
tibbike01
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Több, mint egy mezei mozgásérzékelős lámpa, mert színhőmérsékletet, fényerősségét, akár színt...stb állíthatok neki és részeletesebben be tudom konfigolni pl hétköznap, hétvégén vagy naplemente után 2 órával..stb, de úgy látom, hogy te nagyon lenézed a világ legnagyobb, legelterjedtebb okosotthon platformját, a Tuyat. Zigbee cuccokal local scenekkel használom.
Egyébként azt csináltam meg, amit leírtál, de a második mozgásra nem kapcsolódik fel a lámpa (ismétlem a mozgást észleli a szenzor mert az app mutatja, hogy detektálva). Szóval ugyanott vagyok.

Hátha valaki más tud segíteni.

-
tibbike01
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Köszi! Szóval ajtónyitás érzékelő nélkül, csak a mozgásérzékelőt használva ez nem fog menni? Nem lehet beállítani?
Amúgy az ajtónyitás érzékelő mellé meg minek kellene még mozgásérzékelő? Ha nyit felkapcsol, ha zározdik lekapcsol. De mindegy is, nem szeretnék nyitásérzékelőt a WC ajtóra.
Tuya-ban igyekszem ezt lemenedzselni. Szerintem itt nincs "segédváltozó létrehozása"
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Megtaláltam a probléma okát, és én is itthagyom okulásként, hogy más ne szívjon vele.
A HA logjában leltem rá erre (ld kiemelt sor): [kép] Vagyis a custom integration-t blokkolja a HA, mert a manifest.json nem tartalmaz verziószámot. Aztán a HA blogjában ráleltem erre a bejegyzésre: [link] Vagyis a core integrációknál nincs alapból benne a verzió a manisfest.json-ben, de a custom integrációkban kötelező Mindazok számára, akik ilyen custom integrációt használnának, érdemes odafigyelni.
A megoldás pofonegyszerű, de hát rá kellett találni a hiba okára.
Szóval ha valaki core integrációt módosítva készít custom_component alá custom integrációt, akkor a manifest.json fájlt egészítse ki egy verziószámmal:
Ezek után már betölti a custom integrációt a HA, és helyettesíti vele a core integrációt (ezt jelzi is a Devicdes and Integrations oldalon az integrációnál egy kis piros ikonnal).
És nekem is végre jó lett az 53 fokos beállítás az előremenő target hőmérsékletre, illetve van még "hely " a skálán: [kép]
Köszi a korábbi tippeket!!!!
-
-szabi-
addikt
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Na, megcsináltam, amit írtál : leklónoztam a teljes homeassistant/core-t az RPi-re (1 TB SSD-je van, elfér rajta, és jól jöhet még, javítottam a climate.py-t és bekommitoltam, majd bemásoltam a ..components/vicare-t a HA config volume /custom_components/ könyvtárába (ahol már ott a HACScés a config_editor amiket korábban adtam hozzá és jól működnek...). Ellenőriztem ott is, most 80 a VICARE_TEMP_HEATING_MAX. Újraindítottam a HA-t is (bár lehet, hogy elég lett volna csak egy Reéoad a VCare integrációra).
Kérdésem, hogy ezt érvényesíthetem valahogy a már meglévő device-on? Mert az már agyon volt customizálva (entity nevek egyszerűsítve, felesleges entityk /DHW-t nem használom/ kikapcsolva), ezt nagyon nm szeretném - ha lehet újracsinálni, ráadásul a Homey Próbn is alighanem újra kell majd csinálnom au össze capability-t, lehet, hoh a teljes device-t, ami azért pár órás munka volt...). A meglévő device-ra nem érvényesült a 80 %-os max. hőmérséklet. -
válasz
Degeczi
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Nem nyűglődtem, egyszerűen arról van szó, hogy a srác, aki már kijavította ezt és egy-két másik (általam még nem tapasztalt) hibát, egy forkolt repóba tette ki, aminek a readme-jében azt írta, hogy HACS-sel berántható - és ezért eddig csak azzal értem rá megpróbálni.
(édesanyám nagyon beteg, a héten már másodszor töltöttem el egy csomó időt a tatabányai sürgősségin, a tegnap este mentőt kellett hívnom hozzá... lényegtelen, csak a sikertelen HACS-próbálkozás után nem volt időm az általad is felvázolt egyszerű megoldásra. Mivel docker konténerben futtatom a HA-t, a git klónozás utáni lépések egy picit - de tébyleg csak egy picit - komplikáltabb, ezért örültem volna, ha a HA webes felületén direktbe le tudtam volna tölteni... de fut az RPi-n a Pontainer is, azzal viszonylag egyszerűen bemásolom...)
A képen linkelt konfigurációt a HA-Viessmann integráció hozta létre, és az entity típusa miatt a Homey Pro-ba is termosztátként tudtam áthúzni, boiler-ként nem ment... ezért aztán a capability-k nagy részét manuálisan adtam hozzá (a capability-k egy device azon "izéi" a Homey-ban, amiket megjeleníteni és/vagy szerkeszteni lehet, vagyis amikhez különböző UI-elemeket és flowcard-okat lehet hozzárendelni).
Mindezek ellenére eléggé pofásra sikerült a HA-Viessmann segítségével a Vitodens kazánomhoz létrehozott device: [kép] [kép] [kép], csak az előremenő célértéket nem tudom még flow-kból (Homey-s automatizációkból) állítani az elcseszett maximum miatt, de megoldom, klónozom az eredeti HA-s integrációt git-ben és javítom a maximum-értéket, oszt ahogy írtad... -
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen, pongyolán fogalmaztam, ez az előremenő célhőmérséklet, nem az aktuális előremenő, természetesen.
Ha a Viessmann "hivatalos" ViCare applikációjában beállítom az előremenő _target_ értéket, akkor a HA itt azt mutatja beállított értéknek, vagyis igen, ez nálam az előremenő beállítása. Szobahőmérséklet nem lehet, mert a kazánban nincs szobatermosztát. Amit elképzelhetőnek tartok, az az, hogy a Vitodensekhez lehet venni saját márkájú OT-s termosztátot, és ha az is van hozzá, akkor - de csak akkor - ez valóban az elvárt szobahőmérséklet (aminél valóban nincs értelme a 37 foknál nagyobb értékeknek), különben a kazánnak nincs értelme elvárt szobahőmérsékletet megadni, mert nincs honnan tudja, hogy mennyi az aktuális. Tehát nem, számomra nem "teljesen érthető", hogy miért 37 fok egy olyan hőmérsékleti érték maximuma, aminek az aktuális értéke a Viessmann API-ján lehet akár 80 fok is (ez a maximális beállítható valójában).Mutatom a ViCare appot és a HA-t: [kép] [kép] , látható, hogy az 1. fűtőkör beállított előremenő célértéke szerepel "temperature"-ként, ezt a Viessmann IoT API-járól olvassa le... és ugyanott látható, hogy 37 van maximumnak megadva (az aktuális érték azért tér el a kettő között, mert épp felfűtés volt,, amikor készítettem a screenshotot, és előbb a HA-screenshot készült el...
A Homey Pro-nál ugyanígy megy a "javítás" amúgy, ott a Gree-nél volt 16 fok megadva minimumnak fűtési üzemben, miközben simán lehet a klímán 8 fokig lemenni, és bármilyen értéket beállítani. Ugyanez volt, le a forráskódot local git repóba, érték megmódosít, rebuild, homey CLI-vel feltölt (ott nem másolgatni kell, bármilyen másik gépről lehet pusholni alkalmazást a Homey-ra, nem is kell tudni, ő hol tartja). Ezzel az app kap egy "developer" címkét, és onnantól kezdve mehet a kézi frissítés, mert - érthető módon - az automatikus frissítéseket letiltja. Remélem a HA is ezt teszi.
Csak itt a javított béta verzió szerzője azt írta, HACS-sel lehet letölteni a módosított verziót, de nem, nem lehet, Custom repository-ként sem... Na mindegy, tipikus community-s betegségek... A Homey Prónál sem különb ez, félreértés ne esssék, tényleg nem a HA hibája...
-
Olympia76
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
...de van már jele a Tracking-ben, hogy a DPD megkapta a Post One-tól?
Nagy volt a szám, hogy Aszpirin türelmetlen volt, úgyhogy cserébe most én nem tudom, hogy mi van a November 25-i rendelésemmel, amit a DPD szerint még meg sem kaptak (tehát letagadják hogy náluk lenne gond) és a Post One tracking csak annyit mutat November 26. óta, hogy "Departed to Destination". -
Olympia76
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
+1
...annyival kiegészítve és persze senki zsebében nem turkálva, de, ha 6-7e forinton kell ennyit "agyalni", főleg, ha ennyire nyilvánvaló a drágább eszköz képességbeli főlénye, akkor bajban leszel ezzel a hobbival...
Illetve faraday kalitkába (rack szekrény) ne tedd, inkább a tetejére valami DIY tartóra, úgy jobban jársz.
-
_NCT
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen, főleg e között és a Sonoff ZbDongle-E között agyalok. Nem tudom az SLZB-06 széria mennyire overkill esetemben, aki még éppen hogy csak most ismerkedik az egész HA és IoT világgal, protokollal stb. Jelenleg 1-2 led világítást tervezek vezérelni, ami Zigbee alapon történne. Erre nem tudom van-e értelme venni izmosabb "vasat". Rack szekrénybe tenném a PoE viszont kecsegtető.
Nem fázok Aliról rendelni egyszerűbb dolgokat, de jah, azért a gari jó lenne és nem 2-3 hónapos átfutási idővel.
-
válasz
Degeczi
üzenetére
IKEA PARASOLL: Nálam kb 3 hónapja működik 3 darab, Homey Pro-val. Az egyikkel volt gondom, de kiderült, hogy a mágnest vacakul szereltem fel, szóval user error volt. Nehéz volt leszedni a már felragasztott mágnest, de magoldottam, most már jó helyen van, és így teljesen stabil az is. Szerintem gyorsak, és nálam teljesen jól működnek úgy is, hogy a koordinátortól jó távol vannak (zigbee-nél ez nem kell probléma legyen, ha van a közelükben Zigbee router). Ha volt velük probléma, az szerintem megoldották már.
(bár Homey Pro-ra is van zigbee2mqtt integráció, én speciell a Homey-val az én céljaimra fölösleges komplikációnak tartom - egy külön futtató gépre kell felrakni a zigbee2mqtt-t és az MQTT Broker-t /Mosquitto/ is. Bizonyos helyzetekben lenne Homey-val is hozzáadott értéke, de nam nálam. -
_NCT
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Így van, ezt jól látod, nekem pedig elsősorban a védelem lenne a lényeg. Amit leírtál tökéletes lenne, ha létezik olyan hub amin pl lehetséges egyedi scriptek/figyelő létrehozása ezeknek az eseményeknek a figyelésére? Vagy ez már a nagyon mókolós Arduino szintű rendszer építése? Még nem biztos, hogy nagyon le akarok menni a nyúlüregbe, illetve némi cloud integráció se jönne rosszul.
-
_NCT
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Jelenleg az objektumvedelmet kivitelezo ceg is rf nyitaserzekeloket rakott fel több pontra, eddig megbizhatoan mukodik. Lehet nyitaserzekelo + Pir RF+kamera komboval fogom biztositani a nem hangsulyos helyeket. Aqara hub + sensor fele huzok jelenleg. Csak nem tudom megeri-e a felarat a Sonoff-hoz kepest. Azert a fals pozitivok aranyat jo lenne csokkenteni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Én 19-ért vettem kéz alol 2GByete RPi4-et szimpla műanyag házzal ahhoz van egy 500 forintos mini560 12V-5V modul, ami a központi 12V-s tápomra kapcsolódik, de 12V dugasztápja sokaknak van felesleges, táp megoldva. Levettem az órajelet meg a throttling hőmérsékletet a txt-ben, Home Assistant így is elboldogul, nem kell se borda, se mini venti, se spéci ház. Az SD kártyából valóban érdemes valami tartósabbat, de 7-ért már lehet kapni kisebb endurance kártyát. Nekem így stabil, a power check se kiabál alacsony feszkó miatt. Sok helyet és áramot nem kér és full passzív.
-
-
válasz
Degeczi
üzenetére
"DPD mindennek a legalja..."
na-na-naaaa!
még nem volt dolgod az UPS-el...
UPS: nyáron 6-7 hetet késtek, sürgős szállítással, nem tudták hol van. Kevés a melós, felénk egyszerűen nem indítottak járatot, mert nincs annyi csomag. Kihagyták a várost és a környékét. Raktárukból elmentek/felmondtak a körülmények miatt és ennyi. Sofőrjük mesélte, mikor faggattam, h mégis ez meg mi volt...Ügyfélszolgálat hulladék, semmit nem tud, mert mi a címzett vagyunk, a feladó reklamáljon németbe. Megtették, ottaniak szerint minden OK, csak hol a csomag? Trackingbe bekamuzva, h nem vettük át, zárva volt, ilyesmik... asszem 5 csomagunk akadt be, volt, ami csak egy hétre. Mérőműszer alkatrészek, gyártási segédanyagok, stb. Jeleztem a beszállítóknak, h UPS nálunk bannolva, küldjék mással. Talán egy cég értetlenkedett (innen majd elhozatjuk mi, ennyi), a többinél átraktak más fuvarra. Tőlünk kifelé meg addig nem lesz UPS (mondjuk DHL és Dachser sem), amíg itt dolgozok
DPD-nél a sofőrök -felénk- rendesek: hívnak, ha késnek akkor a városban találkozunk, stb.
Az autós tracking aranyos, de vagy 5 km-et téved. Nem tudom, h miként dolgozik, ez nem valós tracking, inkább a címek alapján saccolgat.Jön a karácsony, most túlterheltek, ezt nem vitatom.
-
kicsi kecske
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen, osztható lenne ilyen esetben és valszeg ez is lesz a megoldás.. Azért akartam volna kábelt húzni mindenhez és nem egy kábellel forgalmat routolni, mert a poe kamerák is szegregalt hálózaton vannak meg a wifi APk is. Ebben az esetben még minden menne bele a routerbe/main switch be direktbe és vagy mindkét oldalra kell switch/managelz switch ahol el tudom választani az eszközök forgalmat megfelelően.
Egyszerűbb lett volna direktbe kábelezni minden ahol a helye van. -
zseko
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Inkább használható azon is, én is SLZB-06-ot vettem, tápkábellel megy (30 centire van a konnektor, ezért ide felesleges lett volna PoE)
+tototos
Persze, valójában nem is értem miért reagáltam rá
, én is PoE-t használtam volna a kamerákhoz, ha nem 7500Ft-os wifis kínai csodák lettek volna feltéve
Ha cserélve lesznek, már én is PoE megoldást (és komolyabb kamerákat) gondoltam, ezekre a kamerákra nem tudtam rávenni a HA-t. Pedig az Onvif-et tudják, egy CMR(? vagy mi a neve, a korábbi windows alatt használtam) programmal simán tudom őket kezelni. -
kicsi kecske
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Az elrendezés úgy néz ki h van egy 10*10es ház annak a garázshoz viszonyitottan a legtávolabbi részen van a dolgozo. Ott van a Rack és minden iot/smart eszköz vezérlés, oda került a zigbee gw is.
Ettol a garázs kb 15m légvonalban (könnyűszerkezetes, de szigetelt stb).
Anno amúgy elbasztam mert kicsi csatornat raktam be és jelenleg csak egy wifi ap van kikabelezve a garázshoz. 25os csőben nem nagyon fér már el kábel, pedig a kamerának is kéne kettő. Mivel nincs osszekotve a garázs és a ház így nehéz megoldani, a ház szigetelése miatt nem tudok már csövet új kábelt letolni a föld alatti átvehető csatornába.
Ezert gondoltam h a padlás térbe helyezem el a range extendert ami LANos, vagy ha vmi fele modul mesh ként működik akkor lehet az is kier oda (zwavenél nincs ilyen gondom mert a hálózat 90%a abból áll) -
válasz
Degeczi
üzenetére
usb-s antennás jön most, Ali black friday 950 Ft... kíváncsi vagyok rá. Lehet repeaterre is flashelni.
kicsi kecske: mezei pendrive méretű, antenna nélküli nálam nem sokat dobott a hatótávra, inkább vmi antennásat próbálj. Ha lesz vele tapasztalatom, akkor jövök ide majd. -
válasz
Degeczi
üzenetére
Az is megoldás lehet világítás esetében a Minik bekötésére 2,5 mm2-es fali kábelezés esetén, ha kettes vagy kábeltoldó Wagókat használ az ember, és megtoldja egy rövid vékonyabb, mondjuk 0,75 mm2-es vezetékkel, és azokat dugja a Minibe. De ebből akkor kell 4 darab, és attól függ, mennyi hely van a szerelvénydobozban a kapcsoló mögött...
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
jajam megallt minden mint a gerely... melohelyen probalok container image-et buildelni egy appunkhoz, es 3x hasalt el , hogy nem eri el a https://deb.nodesource.com/ ot

Azt hittem en qurtam el valamit, aztan amikor betoltottem bongeszon lattam h mi a helyzet....
Meg jo h a fel vilag cloudflare mogott van....

-
-
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
tibbike01 korabban azt mondta, olyan dimmert keres, ami nem fol vagy le dimmel , hanem egy adott fenyen gyullad ki azonnal. tehat ha 20% on van az automatizalas, nem az van h pl 0-rol 20 ra dimmel, hanem azonnal 20. Mondtuk mar korabban neki, hogy sajnos a technologia miatt ilyen nem letezik.
Ezert mondta, h nem talalt megoldast.Peldanak a "fizikai" dimmeloket emlitette, amik ugye altalaban ugy mokodnek, h tekerhetoek es kozben altalaban kapcsolhatoak is (altalaban benyomassal). azok ugye tudjak azt, hogy a potmetert beallitod pl 30 ra, majd megnyomod a gombot. Akkor az nyilvan azonnal 30 on vilagit. Ezt csak dimmer+rele kombinacioval lehetne elerni okoscuccal, de en ilyenrol meg nem hallottam...
-
tibbike01
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
"ami indítható minimális fényerővel."
Ez az, hogy ilyen nincs. Tök mindegy, hogy automatikusan, kapcsolóval, mozgással...stb. Nincs olyan lámpa/izzó, ami egy adott fényerő értéken fel tud kapcsolni. Pedig brutál jó feature lenne. A folyosóvilágítást is megcsinálnám, hogy mozgásra éjszaka minimálba világítson.
-
radio11
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Jelentem nekem így van megcsinálva és működik jó ideje. Mellesleg ugyanez a wemos panel kapcsolja a szaunakályhát egy relén keresztül (a relé egy 3 fázisú kontaktort kapcsol), az infraszauna sugárzóit (szintén egy plusz relén keresztül) és még arra is jutott, hogy egy 2 soros kijelzőn a helyszínen mutatja az időt és a szauna hőfokot. Mindez HA és ESPhome alatt lett megcsinálva.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Most már majd 1 éve a "te félédet" használom, köszönöm! #53128
Viszont az egyik ismerősöm is gondolkodik a HAn és neki is Power Seriese
van, pont most próbáltam összeszedni a linkeket és akkor futottam bele ebbe,
[link] C3 mini és a bob-12009 tényleg nem nagy
[link]
Amit meg szeretnék tőled kérdezni, ennek a kombónak
van valami hátránya az általad javasolt és általam is használthoz képest?Tisztelettel
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Igazad van, félreérthető volt a hozzzászólásom. Az előbb írtam le, hogy sajnos a Zigbee sem biztosíték arra, hogy lehet lokálisan integrálni, bár való igaz, hogy sokkal-sokkal nagyobb a valószínűsége. De én belefutottam pl. olyan Aqara cuccba, ami Zigbee-na nem volt hajlandó Aqara hub nélkül menni - Konkrétan az új H2 EU relés falikapcsoló, amiből van két- és négygombosom is... végül Matter over Thread-en vettem fel őket, amit végtelenül sajnálok, mert pont jól jöttek volna zigbee routernek...
-
válasz
Degeczi
üzenetére
A net amúgy a network rögidítése, de igen, tudom, hogy az "elmegy a net" az az internetre vonatkozik. Nem szükségszerű, hogy egy wiFi-s cucc internetet igényeljen, de igaz, sok cloud-os megoldás van. Nem jött le nekem, hogy Tuya cuccokról van szó, rengeteg wifi-s termék van, amihez nem kell internet, mert lokális integrációja (is) van, nálam is sok ilyen van. A Zigbee az ookosotthon számára ma szerintem is az ideális megoldás, ez nem kérdés. Csak azt akartam kifejezni, hogy attól méh, gogy valami kütyünek WiFi-s a csatlakozása, nem feltétlenül igyaz, hogy "ha elmegy a net" használhatatlanná válik.
-
dbius
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Lehet, hogy keveseket érint, azonban van ott más is még (a linkelt hírben levő további cikkben/linken):
"However, Google will no longer sell newer Nest Thermostat models in Europe, including the Nest Learning Thermostat (3rd gen, 2015) and Nest Thermostat E (2018), citing how “heating systems in Europe are unique and have a variety of hardware and software requirements that make it challenging to build for the diverse set of homes.” Google will continue to sell these models in Europe while supplies last and told consumers to expect "even more helpful home devices in Europe in the coming months and years."
-
dbius
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Mindig tanul az ember, köszönöm a magyarázatot. A legtöbb helyen entitás alapúak az automatizmusom, ez speciel pont nem az volt, most módosítottam

Majd ha lesz kedvem átnézem a többi automatizmust is, hogy van-e még device hivatkozás és ha igen át tudom alakítani entitás alapúra. -
-
fo_di
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
igen, azért írja, hogy ne használja a rendes távirányítót, csak a smartir integrációt a home assistantban egy broadlink blasterrel, mert akkor mindig tudja a rendszer, hogy mi az aktuális státusz. ki lehet egy fogyasztásmérős konnektorral is egészíteni, hogy tuti legyen
-
passatgt
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Ha nem használod a rendes távirányítót, csak az okos verziót, akkor jól működik így. Illetve HA-ban a SmartIR integrációval össze lehet párosítani egy szenzorral, ami alapján tudja, hogy ki/bekapcsolva van e klíma. Szóval ha telefonról bekapcsolod, de távirányítóval ki, akkor a telefonon is kikapcsolt lesz az állapot.
-
gurabli
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Nem is akartam vele kiváltani kismegszakítót, sőt!
Viszont, találtam EZT.
Szerintem ez lesz a nyerő. Egyrészt teljes Zigbee2MQTT - HA támogatás, elfogadható ár és nem kell rajta keresztül vezetni a delejt. Kicsi, gyanítom könnyen elfér. Gyakorlatilag a meglévő hálózatba sem barmol bele. Veszek egyet és kipróbálom. A visszajelzések szerint mindenki elégedett vele. -
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
azert nem ugyanaz a ketto, amikor lemented a configot meg a DB-t, vagy a teljes gepet, amibol akar egy masik fizikai gepre is, telepites nelkul, percek alatt visszaallitod a rendszert.
Bar nem ugyanaz, de nekem volt olyan ubuntu VM-em ahol a dist-update szetcseszte az egesz rendszert.... Akkor nagyon jo volt a backup, percek alatt volt megint mukodo rendszerem. Azota nem is csinalok dist-update-et csak vm backup utan.
-
dragon1993
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Én a kijelzős verzióra gondoltam, amit zigbeere lehet flashelni. Az merül, nem véletlenül van hozzá, 3d nyomtatott 2xAAA battery case.
Én Tuya LKTMZL02-t használok custom firmwarerrel.
Én várnék egy pontos gyakran reportáló hőmérőt, mert attól hogy vezeték nélküli lehetne megbízható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nyaralás topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

még nem volt dolgod az UPS-el...

Majd ha lesz kedvem átnézem a többi automatizmust is, hogy van-e még device hivatkozás és ha igen át tudom alakítani entitás alapúra.

ami érdekes, hogy hiba nélkul elküldi a parancsot, sőt az a statusz is változik. Csak a redöny nem mozdul
!