Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23101) tototos válasza Lanash (#23099) üzenetére


tototos
őstag

a rendszerben 1 coordinátor van. Ha a coordinátor hatótávját akarod növelni akkor routereket kell telepíteni. Routerként tudnak funcionálni azok az eszközök is amelyek nem elemről üzemelnek.

(#23102) Lanash válasza tototos (#23101) üzenetére


Lanash
aktív tag

Köszi, így már értem :R
Rendelek is egy CC2652RB sticket zigbee2mqtt firmware-el.

(#23103) nemethsza válasza Lanash (#23100) üzenetére


nemethsza
tag

Köszi, rápillantok :-)

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#23104) spider23 válasza Lanash (#23099) üzenetére


spider23
aktív tag

Nem, a coordinator az alap. Ha növelni akarod a kapacitást és a távolságot akkor jöhet(nek) a router(ek).

opsz elkéstem :)

[ Szerkesztve ]

(#23105) st6969


st6969
őstag

Srácok, használ valaki kapunyitó motorhoz Shelly-t? Melyik fajtát? Jó lehet a Shelly 1 távolról nyitni-zárni? Ebben az esetben megmarad párhuzamosan a lehetőség a távirányítójával is nyitni-zárni?

(#23106) huliganboy válasza st6969 (#23105) üzenetére


huliganboy
addikt

Szia!

A kapu tipusától függ. Nekem egy régi Ditech van, de azon is van úgymond "csengőkapcsoló" nyitó, melyre a relét kötve működik a dolog, és a hagyományos zárás nyitás is megmarad.

Én csináltam DIY egy kombinációt: wemos d1 mini+relé+24v to 3v+visszajelző modul, de a wifi jel hiányában elvérzett a dolog :O

Itt kérdezem én is a többieket:

Zigbee2mqtt esetén a fent nevezett kombinációt milyen eszközzel tudom megoldani?
Ugyanis vannak kis kerti lámpáim amibe routerként telepítenék ledeket, így lenne router ami elviszi a HA.-hoz a jelet..

(#23107) st6969 válasza huliganboy (#23106) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
elvileg a kinézett vezérlő kompatibilis a Shellyvel (azért a Shellyt feszegetem, mert az van itthon), csak nem látom át a rendszer működését, de valószínűleg az is egy "csengőnyomó" elven működhet, így akkor a Shelly 1-es jó lehet.
De ha pl. azt szeretném, hogy a kapu nyitásával a kerti világítás is kapcsoljon, akkor nyitásérzékelő is kell? Mert ha pl. távirányítóról nyitom, akkor a Shelly mintha ott se lenne, nem tud jelet küldeni mondjuk a majdani HA központnak, hogy kapcsolja fel a kerti világítást...

(#23108) huliganboy válasza st6969 (#23107) üzenetére


huliganboy
addikt

Egyszerű HA autómatizálás! :DDD

Ha nyillik a kapu - > kapcsolódjon a lámap (ha az is van veérelve valami relével, vagy okos kapcsolóvval) - > pl. 3 percig majd kapcsoljon le

(#23109) tototos válasza huliganboy (#23106) üzenetére


tototos
őstag

A vezérlő mi alapján tudja hogy nyitni vagy zárni kell? Két bemenet van vagy egyszerűen egyszer nyit egyszer zár?

Vannak zigbee relék a sonoffnak vagy moesnek is. Szerintem azokkal megvalósítható.

(#23110) huliganboy válasza tototos (#23109) üzenetére


huliganboy
addikt

Semmi alapján... Vagy nyit vagy zár. Vagy zárás közben nyit vagy nyitás közben zár, vagy zárás közben megállít vagy nyitás közben megállít... lényegében kapubeállítás kérdése, de nem tudja, hogy nyitni vagy zárni kel...

Maximum esetleg úgy ahogy én összállítottam. Ott a kapu elektronika tud nyitott vagy zárt állapotot jelezni. HA automatizálás kérdése, és már is tudja, hogy nyitva vagy zárva van e...

Zigbee esetén a visszajelzés kérdése nekem a hiányom :(

(#23111) tototos válasza huliganboy (#23110) üzenetére


tototos
őstag

A visszajelezés mi alapján menne? A kommunikációs csatorna nem kellene hogy befolyásolja a dolgokat. Biztos vannak olyan zigbee eszközök aminek van GPIO portja és annak az állapotát el lehet küldeni.

(#23112) huliganboy válasza tototos (#23111) üzenetére


huliganboy
addikt

Mag a kapu tudja, van rajta végállás kapcsoló.. n.o.-n.c..

Ezzel oldottam meg!

[ Szerkesztve ]

(#23113) DJGABI válasza nemethsza (#23098) üzenetére


DJGABI
addikt

HACS-ot tedd fel: [link]

Tuyás cuccokhoz (noname-k általában azt használnak. vagy Tuya vagy Smart life app-pal mennek): [localtuya]
Sonoff cuccokhoz: [SonoffLAN]
kézzel is telepíthetőek, de HACS-ból egyszerűbb

Többi passz, valszeg át kell flashelni Tasmota/ESPhome-ra. Xiaomi passz, de ha Zigbee akkor az a téma itt oldalak óta, ahhoz kell hardware is.

Automatizálással én nem foglalkoztam még, de pár verzióval ezelőtt lettek blueprintek: [link] szerk: ja bocs, ez annyira nem az. itt vannak példák inkább [link]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#23114) golya87


golya87
őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Aqara B1-es függönymotorom karnissal. Csatlakoztatni tudtam HA-ba, létre is hozott neki két entitást (analog_output, window_covering) a szerver, viszont vezérelni csak korlátozottan tudom. Ha megnyomom a motoron a pici gombot, akkor elindul egyik irányba a motor, ilyenkor tudom vezérelni a webGUI-n keresztül is, ám mihelyst leállítom a stop gombbal, onnantól ismét nem.
Tudna valaki segíteni, hogy mit rontok el, vagy valami leírást küldeni, hogy hogy is kell a HA-ba betenni ezt a csodát?

Előre is köszönöm!

(#23115) nemethsza válasza DJGABI (#23113) üzenetére


nemethsza
tag

Köszi :R

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#23116) DougButabi


DougButabi
tag


BlitzWolf SHP2
- re próbálok tasmotát rakni, de nagyon nem akar összejönni, ránézésre rendben vannak a forrasztások, NodeMCU pyflasher nem csinál semmit.
Régebben 5-6 eszközre is sikeresen tettem tasmotát, módszeremen nem változtattam.

Amennyiben erre nincs ötlet, mennyivel rosszabb a local tuya, ha csak HA-ból akarom elérni az eszközöket? Ha nem sokat vesztek vele, akkor hagyom a francba a tasmotát.

(#23117) szat8 válasza Lanash (#23093) üzenetére


szat8
tag

A conbee-n gyárilag van firmware, mondhatni plug'n'play. :)
Kicsit talán egyszerűbb az eszközök párosítása/kezelése, mint a zigbee2mqtt-vel, cserébe kevesebb eszközt ismer, mert egy cég csinálja, nem open source. Elég sok eszközt kezel, és nekem eddig nem volt vele rossz tapasztalatom.
Főképp xiaomi/ikea cuccokat szereztem be érzékelőnek/nyomógombnak, így nekem (kezdőként) az egyszerűség fontosabb volt annál, hogy mindent is kezeljen, de ez egyéni ízlés dolga. :)
Szerk.: Csak zigbee 2.0 eszközeim vannak, de ha Te hosszú távon gondolkodva 3.0-s eszközöket is akarsz használni, ne a conbee 2-t válaszd, mert az ilyen szempontból már elavult, csak 2.0-t tud!

[ Szerkesztve ]

(#23118) Almos


Almos
aktív tag

Sziasztok,

Segítsetek nekem, hogy milyen irányba induljak el.

Amit szeretnék megvalósítani:
Első körben páratartalom mérőket szeretnék elhelyezni a házban 4-5 helyen, hogy mérjem, és rögzítsem az adott helyiségek páratartalmát (hmm... az a fránya penészedés). Szeretném kideríteni, hogy mikor, milyen tevékenység hatására keletkezik a pára, mikor milyen tevékenységgel hogyan tudom csökkenteni.
Hosszabb távon gondolkozom egy okosotthon rendszerbe integrálható, jobban automatizálható termosztát egységen is (jelenleg egy alapszinten programozható Computherm Q7 vezérli a kazánt), illetve esetlegesen nyitásérzékelő(k), beltéri és kültéri kamerák bekötésén is, öntöző rendszer integrálásán, stb.

Ami már jelenleg is adott:
Egy nem túl fiatal, Synology 213j NAS, amire adott esetben kamerát is lehetne kötni.
3 db blitzwolf BW-SHP6 wifis konnektor, ezeket a blitzwolf saját appjával kezelem, hogy automatizálni tudjam a padlófűtés szivattyúját, a kültéri karácsonyi díszkivilágítást, illetve ki-/be tudjam kapcsolgatni a nyomtatót.

Az olcsóbb árkategóriában első körben a Blitzwolf-nál, és a Xiaomi-nál találtam okosotthon rendszerbe köthető páratartalom mérőt, plusz nekik van komplett okosotthon rendszerük is gateway-el, zegbee hub-bal, stb.

Amiben szeretnék útmutatást kérni:
Milyen irányba induljak el, mert ha jól értettem meg, nem egyszerűen eszközökben, hanem inkább egy komplett okosotthon rendszerben lenne érdemes gondolkozni...
1. Synology-ra esetleg létezik valamilyen telepíthető okosotthon rendszer, ami tudja is kezelni a fent említett eszközöket?
2. Xiaomi okosotthon rendszerébe integrálhatók a már meglévő Blitzwolf wifi-s konnektorjaim? Használ esetleg valaki ilyet, mik a tapasztalatok?
3. Blitzwolf okosotthon rendszerbe integrálhatók a nem blitzwolf eszközök? Használ esetleg valaki ilyet, mik a tapasztalatok?

Nem a legolcsóbb megoldást keresem, ha néhány ezer ft-tal drágábban komplett, működő rendszert, ökoszisztémát lehet kapni, akkor az jobban érdekel, mint hogy elmondhassam, hogy saját magam írtam újra a fw-t 2 hét guglizás és 4 éjszaka hekkelés után... Unatkozó egyetemista koromban már kiéltem ezen hajlamaimat, már nem ebben keresem a kihívásokat :DDD

(#23119) canniball válasza nemethsza (#23098) üzenetére


canniball
nagyúr

Adnál egy linket ahhoz a "szájbarágós irodalomhoz"? :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#23120) nemethsza válasza canniball (#23119) üzenetére


nemethsza
tag

Nekem ez alapján (itt-ott "gondolkozva") felment a Pi-re...
[link]

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#23121) haten válasza canniball (#23119) üzenetére


haten
tag

Igan, az hiánypótló lenne itt, mert a sok szakszavas hozzászólásból sokan velem együtt semmit nem értünk! A kezdőknek nem egyszerű itt elindulni...

(#23122) canniball válasza nemethsza (#23120) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszi! :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#23123) LógaGéza válasza LógaGéza (#22841) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nos, visszakaptam a halott SHP6 Pro árát, így szétszedtem. A NYÁKon semmi égési sérülést nem látok, egyedül a megégett láb bekötési pontjánál - ott szétszedésnél alig kellett tekerni a csavaron.
Arra tippelek, hogy nem volt meghúzva a csavar normálisan, és a kontakthiba miatt elmelegedett a dolog. Olcsón megúsztam :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#23124) Dvidd90


Dvidd90
friss újonc

Sziasztok! 5 napja lett felszerelve egy honeywell T6R okos termosztát.
A lakás 54 nm és padlófütés van baxi prime kazannal.
Esetleg valaki ismeri ezt a termosztátot mert kiváncsi lennék a működésére, nekem olyan furcsán működik nem tudom mitől lesz okos mert bekapcsolja a kazánt pár percre majd lekapcsolja kb 20 perc múlva újra be. És ez nem változott az elmúlt napok óta.
Állítottam a ciklus számon 6-ról 3-ra. A gyári 6-os számú bealitason még sűrűbben kapcsolgatta, viszont az ügyfélszolgálatos azt állítja hogy meg kell tanulnia a termosztátnak hogy mennyi idő kell a helység felfűtéséhez
A másik kérdés hogy ezzel most kevesebb lesz a gáz fogyasztás vagy sem?
Eleggé el vagyok bizonytalanodva a termék iránt. :F
Köszönöm a segítséget.

(#23125) szat8 válasza Dvidd90 (#23124) üzenetére


szat8
tag

Biztos jól van bekötve? Úgy értem ha jól olvasom ki, a kazánod és a termosztát is ismeri az opentherm protokollt, azon keresztül pedig működnie kéne a lángmodulációnak, és akkor nem kapcsolgatna ki-be, csak nagyon ritkán, mivel a teljesítmény állításával éri el a kisebb fokozatot.
Nekem úgy tűnik így vakon, mintha relésen lenne bekötve.

(#23126) golya87


golya87
őstag

Vannak ZHA-n keresztül vezérelt lámpáim (Hue, Tradfri) és wifisek (Yeelight).
Hogy tudom beállítani, hogy a villanykapcsoló lekapcsolás után a lámpa ne felejtse el a fényerő és egyéb beállításokat?
Látszólag a Yeelight lámpák Save status on change opciója nem működik, vagy nem erre való.

(#23127) canniball válasza Dvidd90 (#23124) üzenetére


canniball
nagyúr

A Honeywell termosztátoknak van egy olyan "jó" tulajdonsága, hogy óránként x alkalommal (x>=1, ezt állítottad most 3-ra) mindenképp bekapcsolják a fűtést, ha kell ha nem. Hogy ezt a funkciót miért rakták bele arra nem tudtam rájönni... Én ezért (is) vittem vissza minap egy T3R-t.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#23128) Dvidd90 válasza szat8 (#23125) üzenetére


Dvidd90
friss újonc

Bekötés szerint jó. Ahogy Canniball írja hogy akkor is rákapcsolja a fütest.

(#23129) LouiS22 válasza szat8 (#23117) üzenetére


LouiS22
veterán

A conbee II tökéletesen elboldgul a zigbee 3.0 eszközkkel. Ne téveszd meg a kollégát. Teljességgel szoftverfüggő zigbee3, lásd fejlesztői komment itt: [link]

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#23130) st6969 válasza golya87 (#23126) üzenetére


st6969
őstag

A Yeelight menüben keress olyat, hogy default status when power on vagy valami ilyesmi. Onnan vedd ki a pipát.
Melyik Yeelight lámpa? Van a menüben olyan, hogy "flex switch"? Mert akkor tud olyat, hogy buta váltónyomó típusú fali kapcsolóval is működtetheted és akkor online marad lekapcsolás után is (a váltónyomót be tudod úgy kötni, hogy folyamatosan feszültség alatt legyen a lámpa, de nyomásra állapotot vált, tehát, ha be volt kapcsolva, kikapcsol. Eközben rajta marad a wifi hálózaton, és applikációból, vagy okos otthon rendszerből is kapcsolható marad).

(#23131) golya87 válasza st6969 (#23130) üzenetére


golya87
őstag

A HA-ban található Yeelight integrációra gondolsz? Mert ott nem találtam ilyesmit. Az applikációban van.
Ceiling Pro és Filament lámpáim (is) vannak, jelenleg még hagyományos kapcsolóval használom őket. Később majd Sonoff TX1-esek lesznek helyettük. Azt már látom, hogy rossz a koncepcióm, a Tasmota kapcsolóknak is SW módban kell majd menniük, nem az áramot kapcsolgatva relével.
Amit találtam még, hogy lehet default állást beállítani a lámpáknak (egyesével?), de nekem olyan kellene amivel áramszünet után visszaáll az előző állapotra.
Yeelight és Hue alkalmazásban van erre lehetőség, de érthető okok miatt HA-t szeretnék használni.

(#23132) Degeczi válasza golya87 (#23131) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Yeelight alkalmazásban egyszer beállítod hogyan viselkedjen amikor feszültség alá kerül, és kész, utána nem kell azt használnod, elég a HA.
Mennyezeti lámpáknak persze állandóan áram alatt kell lenniük, azok kézi kapcsolásához a Yeelight YLKG08YL fali távvezérlő a praktikus, bárhová fölragasztható és évekig bírja elemmel.

(#23133) szat8 válasza LouiS22 (#23129) üzenetére


szat8
tag

Persze le tudja kezelni, mivel a zigbee visszafelé kompatibilis, de attól még nem tudja kihasználni a zigbee 3 előnyeit, ha jól értem. Mint mondjuk az USB 3 pendrive kompatibilis a régebbi csatlakozókkal is, csak nem lesz gyorsabb, mint amit a csatlakozó tud. (Ok, ez a példa mondjuk hardverfüggő...)
Vagy rosszul értettem? Ha igen, akkor bocsánat, nem akartam senkit félrevezetni, engem is érdekelne, akkor most mi az igazság.

(#23134) noorbertt


noorbertt
őstag

Vettem egy homerseklet es para szenzort (LYWSD03MMC) es szeretnem ha a thermostat kartyan annak az adatai legyenek feltuntetve es nem a tado radiator termosztat adatai, lehetseges?

Amugy kinek milyen automatizacio jott be a legjobban? szeretnem a tado auto assist fele beallitasokat lemasolni bar meg nagyon messze vagyok tole..

(#23135) golya87 válasza Degeczi (#23132) üzenetére


golya87
őstag

Ezek szerint jól gondoltam, hogy az áramkimaradást/normál kapcsolókat nem kultiválja a rendszer.
Köszönöm az útbaigazítást!

(#23136) Degeczi válasza golya87 (#23135) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nincs vele gond, de ha egy normál kapcsolóval áramtalanítod, akkor természetesen elérhetetlenné válik. Hagyományos kapcsoló mellé inkább az a beállítás praktikusabb, h a feszültség megjelenésére bekapcsolt állapotba kerüljön, így ha minden szakad, azzal a kapcsolóval is lehet ki-be kapcsolni. Hátránya egyedül annyi, h áramszünet után is bekapcsolt állapotba kerül, ami mondjuk éjszaka biztosan nem kellemes.

(#23137) noorbertt válasza noorbertt (#23134) üzenetére


noorbertt
őstag

egyelore igy oldottam meg a geofence kivaltasat:

alias: Tado switch to home mode
description: ''
trigger:
  - platform: state
    entity_id: group.csalad
    to: tado_heater_zone
condition: []
action:
- device_id:
    domain: climate
    entity_id: climate.bedroom
    type: set_preset_mode
    preset_mode: home
mode: single

A tadeo_heater_zone egy passziv zona ami nagyobb radiusban van mint a home.
alias: Tado switch to away mode
description: ''
trigger:
  - platform: state
    entity_id: group.csalad
    from: tado_heater_zone
condition:
  - condition: state
    entity_id: group.csalad
    state: not_home
action:
- device_id:
    domain: climate
    entity_id: climate.bedroom
    type: set_preset_mode
    preset_mode: away
mode: single

Eleg csak egy entity a tadonak pl climate.bedroom, mert csak kozpontilag tud home es away kozott kapcsolni, nem szobankent..
Szeretnem majd teljesen kivaltani az appot es azert is lenne jo pl a xiaomi sensorral hasznalni.

[ Szerkesztve ]

(#23138) ojb válasza noorbertt (#23137) üzenetére


ojb
tag

"azert is lenne jo pl a xiaomi sensorral hasznalni."
Vagy az elem fog nagyon gyorsan merülni a BT szenzorban a túl sűrű lekérdezés miatt vagy hasonló átlagolással, késéssel fog dolgozni, mint a ZigBee szenzor...
Vezetékes ; WiFi vagy 433-as érzékelő jobb lehet vezérlésre. Azok nem késnek és sűrűbben is tudnak jelenteni.

lsd. grafikonok. A két szenzor fizikailag egymás mellett van elhelyezve!

[ Szerkesztve ]

(#23139) LouiS22 válasza szat8 (#23133) üzenetére


LouiS22
veterán

Igen, rosszul értetted, de sebaj, nem dől össze a világ :) A zigbee-ben ez is jó.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#23140) szat8 válasza LouiS22 (#23139) üzenetére


szat8
tag

Rendben, köszönöm a helyreigazítást!
Úgy látszik van homály a témában, mert szinte biztos vagyok benne, hogy tavaly ősszel még ennek az ellenkezőjét olvastam valahol, ezek szerint tévesen.

(#23141) LouiS22 válasza szat8 (#23140) üzenetére


LouiS22
veterán

Ha megnézed a linkelt választ fejlesztői oldalról, későbbi :) Szóval abszolút nem te "hibáztál".

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#23142) kbhuinfo válasza DougButabi (#23116) üzenetére


kbhuinfo
tag

Pont múlt héten csináltam párat. Mi a jelenség? Másik eszközzel (sonoff, shelly, ...) megy a flash?

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#23143) tboy72 válasza kbhuinfo (#23142) üzenetére


tboy72
aktív tag

Sziasztok.
Egy láma kérdésem lenne, amire eddig nem találtam a választ.
Vannak RfLink mögé 433mHz-es PIR-ek. A HA-ban hogyan lehet elegánsan megoldani, hogy mondjuk 5 mp múlva álljon vissza automatikusan offra?
Domóban egyszerű, mert a kapcsoló beállításánál van egy érték, hogy késleltetett kikapcsolás és kész van.
A Home Assistantban van ilyen elegáns megoldás, vagy csak automatizálással lehet megoldani?

[ Szerkesztve ]

(#23144) golya87 válasza Degeczi (#23136) üzenetére


golya87
őstag

Lehet félreértettél. Nem az a bajom, hogy lekapcsolt villanykapcsoló mellett elérhetetlen az adott lámpa, hanem, hogy visszakapcsolás után elfelejti, hogy előtte mi volt beállítva fényerőnek, színnek. Időközben már csak a Hue lámpákkal van gond, a többi megjegyzi, amit HA-ban beállítok.

(#23145) tboy72 válasza tboy72 (#23143) üzenetére


tboy72
aktív tag

Megoldódott! Binary_sensor a megoldás! :C

(#23146) vampire17


vampire17
addikt

Sziasztok! Tudtok olyan USB -s programozot ESP-01S-hez, ami ilyen, de nem lep automatan programozo uzemmodba? (hanem mondjuk nyomva kell tartani valami gombot, vagy hasonlo)

[link]

Tehat tudom programozasra is hasznalni, viszont normal modjaban csak egy sima "mirror" ami a hatso tusorra vezeti ki a labakat es usb-n csak tapot ad.

[ Szerkesztve ]

(#23147) nemethsza válasza tboy72 (#23145) üzenetére


nemethsza
tag

Srácok!
Elkezdtem a HA beállítását egy Pi4-en, ott tartok, hogy a rendszer megy, talán az MQTT is, most a távoli elérést próbálom beállítani... Duck DNS.
A routernél (Tp-Link Archer c7), amikor a port forwardot állítom be, ezt a hibaüzenetet dobja:
[kép]
Hogy emiatt van-e, nem tudom, de 1. mi a baja? 2. ey okozza-e, hogy nem érem el a Pi-t kivülről?

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#23148) vampire17 válasza vampire17 (#23146) üzenetére


vampire17
addikt

...vagy esetleg ez igy olyan lesz mint egy NodeMCU? tehat attol hogy programozo modban van, mukodik ugyanugy?

(#23149) noorbertt válasza ojb (#23138) üzenetére


noorbertt
őstag

Viszont Tado radiátor termosztát vs Xiaomi:

Perpillanat -1 az offset a Tado termosztáton, viszont napközben stimmelt a hőmérséklet + - 0.5fok. azaz ha most -3 lenne az offset akkor napközben lenne a fars adat..

(#23150) ojb válasza vampire17 (#23148) üzenetére


ojb
tag

Én úgy tudom, hogy az ESP-01-et is RST és GPIO 0--val lehet flash állásba billenteni és ezt táp reset és GPIO 0 -> föld vagy RST és GPIO 0 -> föld kapcsolással lehet. A jelzett USB programozó valószínűleg a Wemos D1 -hez hasonlóan az UART IC RTS - CTS lábainak a felhasználásával oldja meg az ESP program módba kapcsolását a flash írását megelőzően.,
Normál üzemben csak a táp vezetékek és az Rx TX kapcsolat él az ESP és az UART között.
Egyedül terminal üzemmódban célszerű kikapcsolni a HW FlowControlt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.