- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Jelenleg 40% környékén mozog a páratartalom egész nap az összes szobában. Külső hőmérséklet érzékelő van a gázkazánon. Amit már próbáltam hogy 20 helyett 18-ra állítom napközben a kért hőt, akkor jóval több idő neki elérni a 21 fokot estére.
A hiszterézist nem próbáltam még állítgatni, most 0,1 fok lefele és felfele is. Így is van 20,1-nél kikapcsol a kazán és felmegy 20,5 fölé is a hőmérséklet. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Van aki mérte már hogy mikor kevesebb a fogyasztás fűtésnél? Valahol azt olvasom hogy ha 2 3 foknál ne legyen nagyobb különbség, valahol meg azt írják hogy akár 8 fokkal is állíts kevesebbet napközben ha nem vagy otthon.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
betöltött a CLI azt írja hogy supervisor hiba:
System is not ready with state: setup
Piper update stuck állapotba került, próbáltam letörölni és újra telepíteni. A törlés sikerült az újratelepítés már nem(azt írta nézzem meg a supervisor logot de ott nem volt semmi hiba) nyomtam egy host rebootot és utána már nem volt login screen. Rákötöttem most egy monitort és a fent írt üzenetet kapom.
Van mentés mindjárt visszaállítom a tegnapi állapotot.Vagyis azt sem tudom, mert a CLI-ben ha backups argumentumra is a fenti hibaüzenetet dobja
-
tototos
addikt
Lehet valamit kezdeni a HA-val ha nem tölt be a supervisor? Reboot után egyszerűen nem tölt be a rendszer, most külső monitoron nézem de supervisor startban megakadt.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Szerintem itt a nagy kérdés mire kell az okoszár? Nálunk kívül nincs kilincs, csak kulccsal tudod az ajtót nyitni. Mondhatni stresszes amikor behúzod az ajtót és azon kell agyalni hogy van-e nálad kulcs. Most telefonról tudjuk nyitni az meg általában van nálunk.
Szülőket be tudom engedni/vagy ők is tudják nyitni ha mi épp nem vagyunk otthon. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ilyen kaputelefont okosított már valaki? Comelit
-
tototos
addikt
Z2M tapasztalat: Szolgáltatói router csere volt szülőknél, IP tartomány változást csináltam(amikor beraktam saját routert a rendszerbe akkor meghagytam a szolgáltatóit de most a csere kcisit megbolondította az egészet), ezután vettem észre, hogy a z2m nem akar elindulni. Portot tudott nyitni de elindítani már nem tudta a stacket. Gondoltam a router cserénél lehet hozzá értek és az okozza. Az újra csatlakozás sem segített. Már azon voltam, hogy kitörlöm a teljes configot és 0-ról megnézem mit csinál
Helyette csak kitöröltem az adapterre vonatkozó részt, úgy elindult beállítottam hogy melyik port meg milyen stack és voalá megy.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Mindent el leeht vinni a túlbonyolított irányba. Szülőknél a shelly a single point of failure. Ha az meghibásodik akkor vagy megy a kazán éjjel nappal vagy abszolút nem kapcsol be.
HA mellett van egy Computherm termosztát, igaz az sem full mechanikus így az is hasonló megbízhatóság mint egy shelly. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
HA alá milyen TTSt javasoltok? Hp t630 a gép. Gondolom lokálban futtatva elég lassú minden.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Valaki okosított már kaputelefont? Jó lenne telefonról beengedni azt aki csenget nem odamenni a telefonhoz.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Nem kifejezetten okosotthon, de talán itt találkoztok legtöbben a problémával. Miért lett manapság divat villanyszerelési elosztódobozt rakni szolgáltatói eszközöknek? Ismerősöm vett újépítésű lakást és felraktak neki egy elosztódobozt ahova behúzták az utp-t meg riasztó kábeleket. Jött a szolgáltató berakta a routert, de alig fér bele, plusz kinyitni nem lehet az ajtót mert minden kiborul.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Milyen 2-es? Nekem nagyon régi szenzorok vannak, pvvsx van rajtuk és esp32 ble proxyt használok. Fél évig biztosan elketyeg 1 elemmel.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
A fűtést én szülőknél úgy oldottam meg, hogy van egy fali termosztát ez van egy shellyre kötve(tudom a shelly is meghibásodhat de az kb a termosztáttal hasonló faktor) és ha nincs HA kommunikáció akkor a termosztát vezérli a fűtést. Nyílván ilyenkor nem optimális a rendszer mert csak 1 szoba alapján fog menni a szabályzás. Ha van HA akkor virtuális termosztátok vannak szobánként. Annyit csináltam még hogy mivel a fali okos termosztát így annak az állapotát szinkronizalom a virtuálissal így ha kikapcsolják a szülők a falit akkor a többi is kikapcsol.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Személy szerint jobban szeretem amikor 1 eszköz tud minél több dolgot. Persze tudom, ha elromlik akkor meg semmi nem fog működni.
@rviktor: raid hiánya nem zavar, jelenleg cloud storage a fő tároló hely, de jó lenne gyorsabban elérni a ott tárolt képeket és videókat ezért gondoltam egy NAS szolgáltatásra.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Gondolkozom, hogy lecserélem a kis HP T630-s gépemet valami erősebb jószágra. Van valamilyen ajánlott, méretben kicsi és halk alternatíva? Gondolkozom, hogy adattárolásra is jó lenne, meg a TV-re kötve filmnézés(közvetlen alatta van, így akár hdmi lejátszás is játszik). Árban 40-50 ezer körül szánnék rá.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
A VPN-t értem miért jó. A serve funkcionalitást nem teljesen értem. Így egy egyedi névvel tudom elérni a HA servert nem kell portot megadni és tls-el megy a kommunikáció. De ez csak tailneten belül működik, tehát kell kliens a csatlakozó eszközre.
Sima VPN kapcsolat esetén meg ugyanúgy a lokál ip címmel elérném a HA-t igaz tls nélkül. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
VPN-s kérdés: Most hogy tailscalet használok funnel nélkül, 2 címen érem el a HA szervert: tailscale kapcsolat esetén a eszköznév.tailnet_név ha pedig lokál hálózaton vagyok akkor homeassistant.local:8123. Ez így jó? Funnel esetén gondolom a tailnetes cím lenne mindenhol.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Zigbee-t azért használunk mert kicsi az energia fogyasztása így elemről is sokáig működnek. Plusz könyebb őket integrálni HA alá mint a wifis eszközöket. Wifis eszközök nagy része valamilyen gyártói appot használ és nem biztos, hogy ezeknek van értelmezhető integrációja HA alatt.
HA azért jó mert nagy a lehetőségek tárháza, az egész rendszer önmagában működik, internet nélkül is üzemképes, mindent helyben tárol.
Az irodai pc-t csak erre szeretnéd használni vagy más dolgokra is?
Távoli elérésre pont mostanában beszélgettünk a Tailscale-ről aminél semmilyen router beállítás nem kell. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Tailscale userek: Nektek be van állítva exit node-ként a HA server? Van valamilyen jelentősége?
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Nekem nyitott port van jelenleg Telekom nettel, de valami katasztrófa. Szülőknél One internet van ugyanúgy port nyitás és sosem volt gond a mobilappal. Telekomnál van valami hülyeség? Néha 10 másodpercet is pörög az app hgy csatlakozni tudjon a HA-hoz, és van hogy többször kell próbálkozni.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Az airfrynél nekem tetszik hogy telefonról beállítom mit raktam bele és beállítja a dolgokat, de igen nekünk kell a play gombra nyomni.
Hangvezérléssel kellene még játszani abban látok potenciált, hogy nem kell telefont elő venni és mondjuk redőnyt fel le húzni. A robotporszívót jó lenne lecserélni olyanra ami a kamerával ki tudja kerülni a dolgokat és úgy lehetne időzítve használni. Most át kell néznem hogy nincs-e kábel a földön vagy bármi más amiben elakad stb. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Attól mert a legelterjedtebb nem biztos, hogy jó is
Én HA-val kezdtem, majd most csináltam ismerősnek Tuya alapút mert a HA sok felügyeletet igényel egyesek szerint. Véleményem, hogy tényleg egyszerű a kezelése viszont kb semmit nem tud amire egy kicsit bonyolultabb automatizmusnál szükséged lehet. És szerintem pont akkor kezdődik az okosotthon amikor nem a tök alap kapcsolgatásokat szeretnéd megvalósítani. -
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Nem nálam van hanem ismerősnek telepitettem. Többször volt olyan hogy nem kapcsolt le a kazán, de azt betudtuk a rossz automatizációnak. Most átírtam preconditionre azóta stabilabb de tegnap mondta, hogy az appban régi értéket látott és ment is a kazán holott a termosztát már rég kikapcsolt.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Vicces képek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálam is változott az új frissítéssel a dash pedig én raktam össze.
wifi nálam is ki van kapcsolva

kipakolni nem tud magától sajnos
mit csinálsz annyi eszközzel?