Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz vampire17 #23301 üzenetére
Köszi!
Te vezetéken használod a Tado-t vagy wireless? Tudsz valami hátrányát a wireless-nek (lehet, hogy lenne egy kedvező árú Extension kit)? Érdekes lehet megvenni?
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vorbis
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen laikusként lenne egy kérdésem: szeretném azt megoldani, hogy egy bizonyos kapcsoló lekapcsolása esetén egy másik helységben egy LED szalag felkapcsoljon. Az alapötlet az, hogy WC használat után ha az ember megy kezet mosni, ne a fővilágítás verje ki az álmot a szeméből, hanem egy minimális világítás mellett találja meg a mosdót. Megoldható mindez egy Shelly 1 (a WC kapcsolójában) és például egy Shelly RGBW2 (ami a LED szalagot kapcsolja) használatával? Össze tudom ezeket kombinálni?
-
Degeczi
nagyúr
válasz vorbis #23304 üzenetére
Vagy egyszerűen egy mozgásérzékelőt teszel a fürdőszobába, és ha éjjel észlel mozgást, akkor kapcsolod föl x időre. Hiszen nem csak WC után mehetsz a fürdőszobába éjjel, hanem mondjuk egy pohár vízért is. Bár mondjuk ha egy gyenge fényű szalagról van szó, az mehet akár egész éjjel, még mozgást sem kell figyelni.
-
kano
nagyúr
22C°-ra állítva a Wiser most 42-43 fokos visszatérővel dolgozik. Szerintem ez rendben van.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tototos
őstag
Megérkeztek a Sonoff zigbee eszközök. Kíváncsi leszek mennyi idő lesz összeházasítani HA+Z2M-el
-
vidékiürge
tag
Sziasztok!
Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy létezik egy ilyen topik. Épületvillamos tervező vagyok, és többek között a domotikai rendszerek (KNX/EIB, Loxone...) tervezése is feladatom. Azért az megnyugtat, jó titeket olvasni, hogy a nagyobb gyártókon túl is van élet. Viszont sajnos soha nem hallok semmi visszajlezést a tervezett otthonokról, hogy amúgy napi használatban ezek tényleg olyan jók-e. Valaki, aki KNX-es vagy Loxone otthonban él már régóta, tudna egy pár pro-kontrát írni?
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
amargo
addikt
válasz Degeczi #23295 üzenetére
Ha HMV tárolóról van szó, akkor 60 fokra bizonyos időközönként fel kell melegíteni a vizet (de tényleg nem állandóan), különben elszaporodnak benne a baktériumok, az is igaz, hogy a mai bojlerek ezt mind tudják.
Hopp már látom, hogy átfolyós vs tároló volt. Én a tárolóra írtam.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
meili
tag
válasz vidékiürge #23308 üzenetére
Szia!
Nem szeretnék itt spammelni, írtam privátot.
-
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy Homebridge ami egy dockerből fut.
Van egy régebbi LG TV-m, illetve egy Wifi-s led kontollerrel ellátott strip.
Mind a kettő hálózathoz csatlakozik és fix IP-vel.. (a tv kábelen, a stip wifin)Nincs valamilyen megoldás, hogy együtt kapcsoljon be a strip a tv-vel?
Ha a TV ki van kapcsolva, akkor nem pingel, szóval gondolom ehhez lehetne valamit alkotni, csak nem találtam meg a megfelelő leírást hozzá, hogy mit és hogyan..Külsö tápról kapja a led strip a tápot nem USB-ről!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gya/352
tag
válasz mZoleee #23316 üzenetére
Valami olyasmit is biztos meg lehet csinálni, hogy ha van egy non-stop működő számítógéped, akkor figyeli hogy a tv fenn van-e a hálózaton és ha igen, akkor kiad egy parancsot a led bekapcsolására. Csak ehhez folyamtosan pingelni kell a tv-t amit a hálózat nem biztos hogy szeretni fog.
-
gya/352
tag
válasz mZoleee #23318 üzenetére
valami linux guru biztos hogy két perc alatt csinál egy ilyen szkriptet hogy pingetni mondjuk 30 másodpercenkét ha jön rá válasz akkor kiadja a parancsot a bekapcsolásra, ha meg nem jön válasz akkor a kikapcsolásra. Ha itt nem kapsz rá megoldást próbálkozz egy linuxos topikban, vagy egy nas-sal foglalkozó topikban.
-
fo_di
őstag
válasz mZoleee #23314 üzenetére
ha esetleg van fogyasztásmérős konnektorod, akkor a ping szenzor helyett azzal is megoldható, ha megy a tévé, magasabb a fogyasztása, mint standbyban, adott szint felett felkapcsoltatod a ledeket
de ha jól látom, itt van egy homebridge ping szenzor: https://github.com/vectronic/homebridge-ping-hosts
-
nemethsza
tag
Apropos...
Most kezdtem az ismerkedést HA-val, egy PI4-gyel. Tök új minden ebben a szegmensben (anno DOS, meg persze Win alapok vannak), de nem hiszem, hogy a fájlfeltöltés csak egyesével megy
Egyszerűen nem találom, hogyan lehet a windowsos gépen teljes foldert vagy több kijelölt fájlt egyszerre fetölteni."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nemethsza
tag
válasz vampire17 #23324 üzenetére
Még “kicsit” káoszos a kép
Biztos tudnék válaszolni, ha érteném a kérdést.
Feltettem egy HA-t a PI-re, notebookról el is érem, config fájlt, pl, de amikor a local tuya-hoz a leírás alapján akartnám a másolásokat, a file editorban az upload file nem enged csoportos feltöltést."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
amargo
addikt
válasz mZoleee #23314 üzenetére
nálam ez úgy van megoldva, hogy a DHCP lease time 1 perc, ha router-en a DHCP ip-t oszt ki valakinek, akkor az eszköz bekapcsolt.
Ha kikapcsolom az eszközt, akkor így max 1 perc késleltetés.Nyilván lehet 1 percnél is kisebb a lease time.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
noorbertt
őstag
Nemsokara jon egy update a HA hoz ahol lehet a tado radiator termosztatot barmilyen kulso sensorral beallitani az offset erteket.
teszt alatt nagyon jol mukodik perpill
alias: Tado bedroom offset
description: ''
trigger:
- platform: state
entity_id: 'sensor.ble_temperature_bedroom_xiaomi,sensor.bedroom_temperature'
condition:
- condition: template
value_template: >
{% set tado_temp = states('sensor.bedroom_temperature')|float %} {% set
room_temp = states('sensor.ble_temperature_bedroom_xiaomi')|float %} {{
(tado_temp - room_temp) > 0.5 }}
action:
- service: tado.set_climate_temperature_offset
data:
entity_id: climate.bedroom
offset: >
{% set tado_temp = states('sensor.bedroom_temperature')|float %} {% set
room_temp = states('sensor.ble_temperature_bedroom_xiaomi')|float %} {%
set current_offset = state_attr('climate.bedroom', 'offset_celsius') %}
{{ (-(tado_temp - room_temp) + current_offset)|round }}
mode: single -
Janaboy
veterán
Sonoff TX falikapcsolót Tasmositásított már itt valaki?
Googliztam és ha jól látom még mindig a szétszedős, forrasztós megoldás van csak az updatere? vagy van valami egyszerűbb amiről nem tudok?Köszi
Janaboy
-
Lanash
senior tag
válasz nemethsza #23331 üzenetére
Ha a samba beállításokban megadtad a felhasználó neved és jelszavadat, akkor nyomj egy start menü gombot és írd be:\\Te_IP_címed (amin a HA-t eléred)
Első körben ha megvan a HA telepítés én az alábbiakat állítannám be és telepíteném:
- Profile -> Advanced Mode bekapcsolása
- Add-ons:
- Check Home Assistant configuration
- Samba
- Visual Studio Code (ebben tudod szerkeszteni a konfigurációs fájlokat ha kell, jobb mint a File Editor)
- Home Assistant Community Store[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz nemethsza #23336 üzenetére
a log mit mutat?
valami ilyesmit kene latnod, amikor probalsz csatlakozni:
Registered MSG_REQ_POOL_USAGE
Processing section "[config]"
Processing section "[addons]"
Processing section "[ssl]"
Processing section "[share]"
Processing section "[backup]"
Processing section "[media]"
check_ntlm_password: authentication for user [vamp] -> [vamp] -> [vamp] succeeded
Failed to fetch record!
pcap cache not loaded -
senior tag
Nah.. tovább jutottam.. felraktam egy HomeAssistant -ot dockerbe, és itt meg tudtam oldani hogy az okos hosszabbítóval együtt kapcsoljon be a led strip úgy hogy külön áramon van...
Viszont...
Hogy tudom megcsinálni, hogy a HA-nak a dashboard vagy overview részén lévő eszközök állapota ne 30 secenként frissítsen?? -
nszero
csendes tag
Hello.
Megjött a CC2538+CC2592 PA Zigbee Wireless Module. Sajnos nem sikerült életre kelteni. A következő link alapján jártam el. [link] A következő hiba üzenetet kaptam: ERROR: Timeout waiting for ACK/NACK after 'Synch (0x55 0x55)'. Találtam egy RPi-re épülő JTAG programozót. OPENOCD. Ez felismeri az eszközt.
Info : auto-selecting first available session transport "jtag". To override use 'transport select <transport>'.
Info : Listening on port 6666 for tcl connections
Info : Listening on port 4444 for telnet connections
Info : BCM2835 GPIO JTAG/SWD bitbang driver
Info : clock speed 100 kHz
Info : JTAG tap: cc2538.jrc tap/device found: 0x8b96402f (mfg: 0x017 (Texas Instruments), part: 0xb964, ver: 0x8)
Info : JTAG tap: cc2538.cpu enabled
Info : cc2538.cpu: hardware has 6 breakpoints, 4 watchpoints
Info : starting gdb server for cc2538.cpu on 3333
Info : Listening on port 3333 for gdb connections
Info : accepting 'telnet' connection on tcp/4444pi@raspberrypi:~ $ sudo telnet localhost 4444
Trying ::1...
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
Open On-Chip DebuggerHogyan tovább ?
-
ojb
tag
válasz nszero #23348 üzenetére
Az ilyen kialakításúból nekem csak törlés után sikerült routert csinálnom.
(Van rajta valami, ami nem engedi a felülírást még JTag-ban sem.)
Próbáld először törölni, majd utána írni, talán segít.Más:
Ismét lehet kapni a CC2538-ashoz való PCB-ket!!!
[USB] és [RPi & UART][ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Szóval működik ez a scene a tado-val ajtónyitásra lementi az állapotot de nem teljesen úgy ahogy én szeretném. Az a baj ha automatán van a fűtés a tado termosztáton akkor nem oda állítja vissza a scene hanem fűtésre.
Tehát ha kinyitom az ajtót menti a scenet de amikor becsukom csak a hőmérsékletet állítja helyesen vissza de a fűtési módot azt fűtésre rakja hiába automatán volt nyitás előtt.
Az kellene hogy ajtó nyitásra hogyan tudom kimenteni a tado eszközből az éppen nyitás előtt beállított hőmérsékletet és az éppen beállított fűtési módot majd ezt ajtó zárásnál meghívni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest