- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
sambenez #55131 üzenetére
Néha az se jelent semmit ha írja, lásd a Blitzwolfos okoskonnektor kifakadásomat
bár arról nem raktam be képet, de ott szorgalmasan írkálgatta hogy 'utoljára látva xx másodperce', közben meg egy napja nem adott valós mérési eredményt csak fix 130W-ot. Vagy épp fixen nullát, miközben meg ment a hűtő. Bár ott a konnektort szidtam, de így utólag nem zárom ki azt sem hogy a HA ennyire problémás, egyelőre várom későbbiekben mi lesz.
-
zseko
veterán
válasz
sambenez #55056 üzenetére
Igazad van, a felesleges viták elkerülésére fogalmaztam így, és addig nem is mondhatom ki rá 100%-ra hogy az a rossz amíg nem zártam ki minden mást.
Csak a Tapo-hoz tudom hasonlítani, azt egy éve bedugtam és azóta hozzá sem kellett nyúlni, ezek meg kb. második naptól problémásak.
Hogy tudom javítani a Z2M-et, és hogy tudom meg hogy a koordinátor okoz-e gondot?
-
zseko
veterán
válasz
sambenez #54940 üzenetére
Köszi, rá is próbáltam. Ki is derült hogy ez nem támogat semmi ilyesmit, szemben a másik kettő, szintén Tuya-s hőmérővel, ahol ki lehet választani Temperature--t és ahhoz kapcsolódóan sok értéket - ahogy a Humidity-t is, meg mást is -, ahogy a linkelt oldalon a kérdező első képén is látni (a Reporting alatt a Cluster/Attribute).
Szóval ez ennyi, elektronikai szemét (na jó, nem, mert működik, a kijelzőn gyakrabban frissül, csak úgy néz ki nem mindent jelent le, szemben a másik két, más típusú Tuya-s hőmérővel).
Ez ennyit tud, elengedtem a témát, ezt a típust kerülni kell, ennyi. -
-
válasz
sambenez #52743 üzenetére
Igen első körben én is felröhögtem a megoldáson, de megoldás, persze függ a résztevevők hajlandóságától. Valakinek te is a szomszédja vagy, mindig próbálj mindkét oldalról gondolkodni. Lehet téged nem tudnának ilyenre megkérni, és a szomszéd attól hogy szomszéd még lehet gondolkodó ember nem pedig egy beskatulyázott/előre elkönyvelt negatív fogalom résztvevője.
Kezdünk Amerikásodni, ez van akár tetszik akár nem. A forgalommal kapcsolatban is ha belemélyedne az ember biztosan szintén lenne irány az ottlakók tömegével. De ez már másik téma, ez meg nem a jogi csoport...
-
spst
csendes tag
válasz
sambenez #51175 üzenetére
Jól értem, WiFi-s Gree klímát vettél és az HA integrációval működik? Ez a Gree app felhő alkalmazásán keresztül vagy helyi hálózati csatlakozással működik?
Mi a klíma típusa, ha nem titok? Én olyan 2 kW körülieket keresek (16-16 m2) és közte olyan is kell amelyik parapet beltérivel működik (van ahol nem tudom falra szerelni)....
-
Gabesz87
veterán
válasz
sambenez #50678 üzenetére
Nem igen kell vele mókolni. HA-al használom. Annyi, hogy elsőre telepíteni kellett a magyar fw-t, de van saját GUI-ja, és onnan kell kiválasztani a fw-t. Telepítés menete, HA-ba integrálás meg le van írva a manualban. Nekem egyetlen fura anomália van, hogy ha újra kell indítani valamiért, nem akar csatlakozni, nem értem miért. Ilyenkor kimegyek az órához, kihúzom, visszadugom, és utána már csatlakozik. Nem tudom, hogy esetleg a wifi van neki távol, és azért nem csatlakozik vissza (bár működés közben nem veszti el a hálózatot), vagy mi az oka. De a lényeg, hogy semmit nem kell mókolni vele, átirogatni configot, vagy ilyesmi.
-
spst
csendes tag
válasz
sambenez #50443 üzenetére
Állítólag ez lenne cél, de nem rég volt az éves elszámolás, nem jöttek olvasni a mérőt és átalányt akartak nekem elszámolni. Mikor megpanaszoltam, még engem kértek számon miért nem jelentettem be időben... Kérdem én, akkor miért jelent folyamatosan a mérő, ha nekem kellett fényképeket készíteni róla és beküldeni? Minek akkor a korszerű technika?
-
Speederer
senior tag
válasz
sambenez #50373 üzenetére
A kocsi mögött alig van hely, ami igazából el is foglal a kapu sínje. Magába a sínbe lenne jó hely rakni, de hát ugye ott gurul az ajtó. De talán a hátsó kerekek ilyen módon figyelése lehetne egy megoldás.
4D4M és enginev3.0: orral előre állok be, mert hátrafelé szerintem még nehezebben menne. Az első kerekek elé már így is le van rakva egy gerenda keresztben, így nem tudok nekimenni az elejével a falnak (legalábbis ha lassan megyek, akkor nem). A probléma abból adódik, hogy nem mindig sikerül párhuzamosan beállni és emiatt nem éri mindkét első kerék a fát. Pedig van, hogy ránézésre párhuzamos (járólap fugája a viszonyítási alap), közben mégis csak az egyik kerék éri a fát, de akkor kicsit ferde az autó és emiatt ugye jobban hátra fog nyúlni.
Tolatókamerás referenciaponttal próbálkoztam, de elsőre nem tűnt megbízhatónak, tehát ilyen 1 centi körüli pontosságot nem sikerült vele elérni.
Az első infrakapunál szerintem megint az lenne a probléma, hogy ha kicsit is ferde az autó, akkor az már úgy érzékelné, hogy közel állok az elejével a falhoz, ami igaz is lehet az autó egyik felére, de a másikra nem biztos.
Közelségérzékelő alatt ezt érted? Nem rossz cucc, de az érzékelők vastagsága többnek tűnik, mint 2 cm, most pedig annyi hely van az első rendszám és a fal között. 2 centis xps van odarakva, csak hogy ne a fallal találkozzon ha valami mégse oké, de azt szinte éri is. Amúgy meg nem teljesen egyenes az autó eleje (sem), így meg ha nem pont azon a nyomtávon állok be (könnyen előfordul), akkor mást fog mérni.
migabi24: nem annyira kellene azt levágni, de inkább mutatom miről van szó. Nekem most jobb lenne, ha csak 3 helyen fogatták volna össze (2 szélén és középen), hanem 4 helyen, akkor nem pont középre esett volna a csavarozás, ahol amúgy is a leghosszabb az autó.[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ez mos egy nagyon jól sikerült beállás lett, ennyi hely eddig még nem maradt, miközben még az autó eleje is megvan.Összességében persze elmondható, hogy még az autót és a garázst is szoknom kell, tehát még kevés a rutin, de pont emiatt jó lenne valami "segítség" a parkoláshoz, meg hogy ne daráljam le az autó hátulját.
-
amargo
addikt
válasz
sambenez #49039 üzenetére
A dobozt néztem, de valóban írhattam volna a kibontott csatolt kép szerint is.
Ahogy Degeczi is írta ez számomra nagyon vékonyka elvezetésnek tűnik és 1.5mm2 -nél szinte esélytelen nagyobbat belekötni (szerencsére). Nálam az egyik csatlakozó is már az első bekötés közben tönkre ment (pont az N) jobban húztam meg a kelleténél valószínűleg.De tényleg csak figyelem mint jeleztem, hogy azért érdemes ezekre ránézni.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
sambenez #48848 üzenetére
Jogos amit mondasz, és értem is az érveidet. Nem kreálok magyarázatot, hanem éppen hogy kérdezek, és érvelek. Nekem továbbra is szürke zóna, ezért most elkezdtem bújni a jogi hátteret.
Érdemes lesz a NAS-os topikban is feldobni ezt a témát, mert ott a júzerek 90%-a a torrent és a filmmegosztás miatt vett arany áron NAS-t. Kíváncsi vagyok, ott merre felé görbül a tér. -
BigBear
senior tag
válasz
sambenez #48453 üzenetére
Ez a Shelly EM jónak is tűnik, főleg, hogy a nálam relatív speciális helyzetben használjam, de mondjuk a költséghatékony megoldástól igen messze van.
Pedig ezt nem is tenném szekrénybe, relét nem kell kapcsolnia, csak egy külső táp kell neki és mint egy továbbfejlesztett monitorozós lakatmérő szépen jegyezné a fogyasztást a bojlerem kábelére húzva. Nem rossz, na. -
BigBear
senior tag
válasz
sambenez #48442 üzenetére
B tarifán (vezérelt) H a klímáké
. A ritmus eléggé kedvezőtlen, ha 2 napig nincs áramom... ilyen a B tarifa szabályozása szerint szerint sem lehetne.
Az a baj a fogymérős konnektorral, hogy azzal nem tudok monitorozni, legfeljebb azt látom, mikor működik a bojler. Én valami olyanra gondoltam, ami azt is nézi, mikor kap betápot (már ha van olyan). -
v.attis
őstag
válasz
sambenez #48244 üzenetére
A kondenzálás működni fog, mert maximum 50 fokra van állítva az előremenő.
A Computherm Q7rf is on/off vezérlést csinál, pont, mint egy relé.Nincs szükségem időjárás követésre és az aszerinti szabályozásra, mert negyediken lakunk fölöttünk lapos tetős födém, ami ugye jókora beton tömeget jelent. Emiatt a lakás lassan reagálja le az időjárás változást, ha 2 napra hidegebb van kint, akkor ezt bent alig lehet észrevenni. Viszont az időjáráskövetés esetén ezen a két napon már emelkedne az előremenő hőmérséklete.
Engem az érdekel, hogy bent milyen idő van, tartsa a 21-22 fokot és kész.
Egyébként el lett cseszve felújításkor a rendszer, mert 61nm-es lakásba, vékony csövekkel, kis radiátorokkal a mester beszerelt egy 24kW-os kazánt. Gyakorlatilag nem tud annyira le modulálni a kazán, hogy a 45 fokos előremenő mellett ne 41 fokos visszatérőm legyen.
Eddig úgy értem el a legjobb komfort érzetet, hogy a kazán csúcsteljesítményét levettem 40-45%-ra... Ahogy számoltam a lakás hőigénye kb 7kW lenne. Ettől eltekintve a gázszámlánk kevesebb, mint 120ezer egy évre hmv-vel együtt!
Szóval igen, on/off kapcsolás tökéletesen megfelel... -
petakpa1
őstag
válasz
sambenez #45856 üzenetére
Tudom, egyszer már nekiestem Home Assistant-nak, és hoszsú távon tervben is van, de most szeretném csak ezt az egy villanykapcsolót illetve az általa vezérelt 4 izzót felokosítani. Ráadásul az lenne az ideális, ha a 4 izzóból 2-2-t külön is lehetne kapcsolni.
Az egyszerűség és költséghatékonyság érdekében utóbbiról lemondtam volna, ha a ZBMini-vel sikerült volna megoldani a dolgot.Megyek Philips Hue felé, de ez zsebbe nyúlós lesz ahogy látom...
-
ricsi0307
senior tag
válasz
sambenez #45190 üzenetére
Majd utána olvasok mi ennek a menete. Akkor lennék boldog ha egy appból tudnék mindent vezérelni. Xiaomiból van 3 izzó és egy led szalag, kamera, ventilátor, légtisztító meg az air fryer. Van 3 okos konnektor, 1 gosund 2 iq-tech ha ez egyáltalán a márkája. És mindegyikhez külön alkalmazás... Ha van erre valami költség hatékony módszer hogy ezeket hogy lehet összekapcsolni akkor hajlandó vagyok beleásni kicsit magamat, csak az a rengeteg utánajárás riaszt el mindig.
-
jézusom
addikt
-
Eclips21
őstag
válasz
sambenez #45105 üzenetére
Valoban kisebb, de meg kisebb egy kicsivel nala a Sonoff Mini R4 Extreme, mondjuk eleg buhera feltenni ra egy tasmotat xD. Szerintem amugy egyik se ferne be, johet a koronafuro.
Amugy volt aki bemerte tenni hosszu tavra a falba barmelyik relet? Elegge melegedett amit nemreg probaltam betenni.
-
Eclips21
őstag
válasz
sambenez #45098 üzenetére
Sejtettem, amugy letezik valami vekony kivitel ezekbol a kapcsolokbol? Tetoterbe lehet olyat vennek, vezetekeles mar kesz csak kapcsolokat kene vennem, de a jovore gondolva lehet valami okosithato melysegut vennek.
tarto fal, boven van hely, de hogy megfurjam a risztotol kezdve az osszes vezeteket vissza kene huznom, ha nem akarom hogy a vezetekek banjak. -
Degeczi
nagyúr
válasz
sambenez #44172 üzenetére
Én utólag tettem a kétajtós hűtőre nyitásérzékelőt, de ott is az érzékelőt az egyik szárnyra, a mágnest a másikra, így azt nem tudom, melyik fele van nyitva - de az már úgyis mindegy (gyárilag is csipog egyébként egy perc után, én egyrészt vmivel hamarabb, másrészt érzékenyebb lett, gyakran észrevett már megtömve nem jól csukódó ajtót, amire a gyári megoldás nem figyelmeztetett)
-
1amarr
tag
-
kgymac
őstag
válasz
sambenez #43778 üzenetére
Ide írom, hogy folyamatos legyen:
@Csodamaki:
Meg kéne hagyni a jelenlegi kapcsolókat, a lámpánál kellene okosítani. Ahhoz a shelly1 a jó. A lámpához menő fázist kell megszakítani, a bemenő a shelly1 "L" bemenetére, az "O" megy a lámpára. Ehhez nem kell semmi kiegészítő. Ha van a lámpánál kötődoboz, akkor oda, egyébként abba a kapcsolódobozba kell tenni, ahonnan közvetlenül a lámpára megy. Max egy mélyebb 65-ös doboz kell, ha nem férne be a kapcsoló mögé. A régi 65-ös doboz nem volt túl mély ehhez, új építésnél mindenki - így én is - a mélyebb dobozt ajánlom.
A legrand (amihez nem írtál típust), de gondolom kapcsoló, ami nulla nélkül működik, mint a shelly1L, ahhoz kell a bypass, amit a legrand másképp hív. -
Csodamaki
csendes tag
válasz
sambenez #43774 üzenetére
Ez az?
https://iotcentrum.hu/termek/shelly-1-egycsatornas-wi-fi-s-okosvezerles/?gclid=CjwKCAjwgqejBhBAEiwAuWHioHn3n-cfG2Fj7n8GWvUksqPV3FyqflPMaqe5EcaxffNpL4t0MoxXCBoCD0QQAvD_BwE ?
Itt ezt írják: Fontos: a Shelly 1 működéséhez biztosított fázis+nulla és a kapcsolótól érkező kapcsolt fázis azonos fázisról kell, hogy érkezzen, a Shelly 1 nem alkalmas többfázisú működésre!
Ez a gyakorlatban mit jelent? Hívnék majd villanyszerelőt, de addig nem akarom megrendelni, amíg nem tuti, hogy jó hozzám. Ehhez nem kell bypass? -
kgymac
őstag
válasz
sambenez #43770 üzenetére
Konkrét típus ismerete nélkül a legrand-hoz sem kellhet nulla, mint a shelly1L-hez, de a "kompenzátor" ehhez is kell, csak bypass modulnak hívják a shelly-ék. A 3 spot lámpa párhuzamosan lehet kötve (230V-ot feltételezve), így elég egy bypass, a shelly-é elég kicsi, el kéne hogy férjen a spot lámpa kötődobozában, a falban. A legrand-é sem lehet sokkal nagyobb, így tippre az is el fog férni a 65-ös kötődobozban.
-
v.attis
őstag
válasz
sambenez #43647 üzenetére
Most sokadik resetre megvan a hub, de a hőmérők nem közölnek adatokat, pedig megvannak.
Ja és egyébként most a Mi home-ot próbálom életre kelteni, mert villany nélkül maradunk...Ami problémás most a négyzet alakú hőmérő: [link] Mindre azt írja, hogy monitor not connected...
Talán mostmár van remény valami javulásra, de hogy a HA ma nem lesz kínozva az hétszentség! A Mi home-om legyen használható....
Lehet hozzá sem nyúlok a HA-hoz ameddig nincs usb zigbee kulcsom. Akkor aztán úgy izzítom rá a rendszerre, hogy nincs gateway mellette. Szerintem az sem tesz jót, hogy egyazon eszközt MIoT-n és gatewayen is használta a HA. Legalábbis észlelte... -
-
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
sambenez #42224 üzenetére
Mivel nem értek hozzá, ezért kérdezem, ez mennyivel másabb megoldás, mint a zbmini?
[Steady74] Nincs. Legalábbis nem mindenhol, ahol ezt használni szeretném. -
válasz
sambenez #41860 üzenetére
Bevallom, nem ismerem a tételes jogi szabályozást, de erős a gyanúm, hogy jogszabály nem írja elő azt, hogy biztosítsanak a fogyasztónak elektronikus kiolvasási lehetőséget. Ha pedig tényleg így van, akkor a P1 a részükről szívesség, azaz az ajándék ló fogalomkörébe esik.
MaCS
-
LouiS22
veterán
válasz
sambenez #41860 üzenetére
Valójában ez a tudatlanságból eredő, szimpla hárítási ösztön: gipsz jakab szerelő nem tudja, mert nem mondták el neki érthetően, hogy mi az ott, vagy a főnökének nem és mindig sokkal egyszerűbb nemet mondani.
És ez valahol a szolgáltatók hibája is: nekem 86 percbe telt, mire az Elmű hálózatnál élő ügyintézőhöz jutottam (mert jófiúként először a szolgáltatónál érdeklődtem, hogy lehet-e ilyen órát kérni). A másfél óra után ügyintéző gizikének elmagyaraztam, hogy mit szeretnék, ő nem értette, aztán megértette, elment kollégákkal egyeztetni és végül arra jutottak, hogy írjak nekik mailt és arra majd 15 napon belül kapok választ. Utána felhívtam az alvállalkozó céget, először a központi számot, ott az irodista nem értette, hogy mit szeretnék, hívjam fel a megadott mobilszámot, mert az szerelő veszi fel. Szóval így jutottunk el a mai napig és ha jól értettem, akkor a háttérben csak elkerült az info olyanokhoz, akiknek volt némi sejtésük arról, hogy mi lenne a cél és végül happy end.
De az biztos, hogy ez így baromira nem jó és nem így kellene történnie - mert itt megint magamnak kapartam ki a gesztenyét, én rohangáltam, telefonáltam, hallgattam 86 percig a hülye liftzenét és éreztem magam egy kafkai novella büdösbogaraként
Okosmérő, de a dolgozóknak sincs arról fogalmuk, hogy mitől okos, vagy mit is jelent ez valójában. Vagy milyen potenciálok vannak benne. Leginkább azon röhögtem, hogy bár minden adat ott lesz az Elműnél (Eonnál), ettől még minden hónap elsején nekem ki kell battyognom és le kell olvasnom az aktuális óraállást és azt elküldeni, hogy kapjak számlát. Na ez az igazi nonszensz az egészben.
-
Zolee897
tag
válasz
sambenez #40880 üzenetére
Ott a pont!
Bár szerintem én is akkoriban raktam az enyémet össze, amikor ez kezdődhetett (ahogy látom 2021 nov körüliek az első review-k) rémlik is ez az eszköz de visszakeresve látom, hogy volt, ahol panaszkodtak az integrációjára, lehet, hogy akkoriban emiatt lőttem ki (visszakereshetőek az akkori problémák a neten, most is látszik ráadásul nekem is azt hiszem Sanxing órám van, amire ott panaszkodtak). Végül is, ha én rakom össze, akkor lehet sufnituningolni és ha valami gebasz van valami szar infra, akarom mondani esp eszközzel akkor meg tudom oldani :-)
De ha most kezdeném, elég valószínű, hogy megnézném megint, mert azóta gondolom, megoldódtak a gyerekbetegségek és amúgy elég jól összerakottnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!