- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Bocsi ha már volt kérdés de ha veszek egy Sonoff RF R3at, azt már simán tudom illeszteni Domoticzba a DIY módban és fog menni az RF kapcsoló is?
Vagy kell rá Tasmota?
Vagy jobban járok RF R2vel es Tasmotaval?Köszi
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
ilyen és társai wifi-s nyitásérzékelőkkel van valakinek tapasztalata? esetleg van ajánlott típus?
-
-
h146207
tag
Tudtok ajánlani USB-s falba szerelhető, tehát nem normálba bedugható zigbee konnektort? Mint ez, csak nem olyant, ahol az egyetlen review, h "not recommend". Köszi
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
olvasgatva a fórumot, azért magasabb szinten megy az elmélkedés, mint amire én keresek választ, azért megpróbálom, hátha valaki tud segyteni, vagy valalmi más fórumba navigálni:
Van kb 40db IKEA TRADFRI eszközöm (gateway, égő, dugalj, roló, stb.).
Előfordul, hogy az Ikea app-ból/homekit alól nem tudom vezérelni az eszközt (mintha a távvezérlőt elfelejtené a GW), de a fizikai távvezérlővel működik. Az app azt jelzi, hogy az eszközzel nincs kapcsolat/nem elérhető.
Sajna ilyenkor resetelni kell a távvezérlőt és a hozzá kapcsolódó eszközöket, majd az egész párosítást, elnevezést, homekithez adást elölről....
Eddig nem jöttem rá, hogyan lehetne csak a távvezérlőt újra az adott csoporthoz hozzáadni.Előfordul a fordítottja is: az app-ból/homekit alól tudom vezérelni az eszközt, de a fizikai távvezérlővel nem működik..... Ebben az esetben is a megfelelő működést újrapárosításokkal érem el.
Esetleg tudtok valami megoldást a TRADFRI rendszer keretein belül?
-
Neck
veterán
válasz
#68270080 #22632 üzenetére
Nekem is így működnek, elsőre nem ért le mindenhová a Zigbee network, de ahogy dugtam be egyiket a másik után, "jutottam el" vele a lakás távolabbi pontjára. Azaz, ezek a Zigbee konnektorok is repeaterként működnek. Ha jól tudom, ez nem Xiaomi vagy Osram/Ledare extra, hanem a Zigbee szabvány része, hogy minden nem elemes eszköz repeater is.
Sőt, a Z-Wave eszközök is így működnek.A Hue Bridge meg ugyanúgy "port forward", a Google Home Nest Hub-on ugyanúgy tudom kapcsolgatni a konnektorokat, mint a Hue app segítségével, sőt, a Google Assistant hangutasításra kapcsolgatja őket.
Mindegy, ezzel nem arra akartam utalni, hogy mindenki dobjon ki mindent, és rohanjon ilyet venni, de ha valakinek csak egy pár Hue izzó meg egy Bridge van otthon, és szeretne hozzá kapcsolható Zigbee-s konnektorokat, ezek az Osram/Ledare konnektorok Xiaomi áron vannak, és egy gombnyomás párosítani őket.
-
golya87
őstag
Tudnátok ajánlani érintős, null vezetéket igénylő buta villanykapcsolót? (valami Livolo klón)
Shelly 2.5 elé tenném és nem akarok műterheléssel vacakolni. -
kano
nagyúr
válasz
vampire17 #22635 üzenetére
35k körül már tudsz venni Tado-t is. Úgy vagyok vele, hogy ezek után már egy Computherm E300 sem éri meg 22-23k körül.
Rosszul gondolom?
Mondjuk egy OT gateway-t összedobnék szívesen, de egy kicsit drágállom.Milyen forrasztópákát használtok, ha kérdezhetek ilyet?
Köszi! -
vampire17
addikt
Akinek Opentherm kompatibilis kazanja van, egy ötlet: [link] vagy [link]
Amazon.de link: [link]
Egy teljesen "buta" de OT termosztat.Ezt kell kombinalni egy OTgateway-el es maris van valami nagyon erdekes...
A vezetekes valtozat kb 10000 Ft+szallitas. Osszehasonlitva egy Computherm Q7-el (6500 Ft + szallitas) mar elviselheto az artobblet
-
tototos
addikt
3Pcs XIAOMI Mijia Bluetooth Smart Electric Digital Thermometer Hygrometer 2 [link]
BGHU0267~3000Ft -
törölt tag
Nálam a Xiaomi Zegbee konnektorok "átjátszók" is, így a Xiaomi Gateway minden eszköze mindig tökéletesen jelez a Domoticz felé MQTT-n, leszámítva, ha lemerül az elem. Mindez a pincétől a padlásig egyetlen Gatway-jel, 2 db nem EU szabványos konnektorral és egy 240V-os dupla okos kapcsolóval (persze van csilliárd hő-/páratartalom mérő, két okos nyomógomb (csengőnek), egy PIR mozgásérzékelő, egy pára/hő/légnyomás mérő, egy dupla okos kapcsoló, és egy ablaknyitás érzékelő is, ez mindösszesen 19 motyó, és soha nem volt lefedettségi gond 100 négyzetméteren és a betonba ágyazott pincében).
Ha jól emlékszem azt kommunikálja a Xiaomi, hogy minden, ami nem elemes, hanem hálózati feszültségről táplált, az egyben Repeater is. Ha valaki másképpen tudja, javítson ki, de azt kipróbáltam, hogy a két konnektort és a dupla kapcsolót kihúzom, akkor megáll a pince hőmérője, és csak a konnektor visszadugása után kezdi újra a méréseket. Egyetlen aprócska bibi, hogy ettől többet nem hiszem hogy tudna kezelni a Xiaomi Gateway.
És hogy ne legyek nagyon off: szerintem ez alapból így megy a Zigbee cuccoknál, érthető okokból. Én nagyon meg vagyok elégedve a mostani felállással, igaz nekem is üldözési mániám van, és az okoscuccok külön VLAN-on kommunikálnak. -
gya/352
tag
válasz
7Sony7 #22618 üzenetére
Ha barátod a forrasztópáka és a barkácsolás akkor Shelly Uni + DHT22 hő/pára-szenzorral, ha nem csatolod fel a Shelly felhőre akkor csak leolvasni tudod a pillanatnyi értéket, de ha van felhő akkor van egy kis statisztika ( [kép] ) is, igaz csak óránkénti maximum és minimum értékekkel. Akkuról, elemről nem működik, mert brutál a fogyasztása, de mivel 12 V-ról megy egy dugasztápról elmegy, vagy bele lehet építeni kis dobozkába egy kis AC/DC átalakítóval, az érzékelőt meg ki lehet vezetni oda ahol mérni akarsz.
Nekem kazánt vezérel próba jelleggel egy ideje, csak rátaknyoltam egy dugasztápra meg raktam rá egy DS18B20 hőszenzort.
[kép] -
InfluxDB és Grafana ügyben kérek segítséget. Nem sikerül egy érzékelő értékeit sem megjelenítenem.
Van egy ilyen érzékelőm (Mysensors) sensor.sht31_sensor_batt
Ennek van két fajta adata
Hőmérséklet: sensor.sht31_sensor_batt_101_1
Páratartalom: sensor.sht31_sensor_batt_101_2
A konfig:influxdb:
username: homeassistant
password: jelszo
max_retries: 3
default_measurement: state
include:
entities:
- sensor.sht31_sensor_batt
Az Influx-ban nincs értéke semminek. Mit rontok el?Your query is syntactically correct but returned no re...
Innen nem tudom előcsalni a szöveget. -
vampire17
addikt
nalam egy "overheat" ertek van belove, (24 fok) ha ennel magasabb, akkor homekiten keresztul lekapcsol a futes, illetve Telegramon ertesitest kuld hogy gebasz van, nezzem meg mi tortent.
Illetve van egy
sensor.helyiseg_neve_link
nevu entitas HA-ban, ha ez nemOnline
akkor szinten ertesitest kuld. -
7Sony7
addikt
válasz
Degeczi #22621 üzenetére
Értem, köszi. Akkor, ha monduk vennég egy GW-t, és 2-3-4 páramérőt, esetleg akkor már 1-2 mozgásérzékelőt, úgy, hogy hangvezérlés nem kell, (idegenkedem a lakáson belüli mikrofontól, régimódi vagyok.) Milyen márkát ajánlanál még? Elsősorban az olcsóbbak közül, ami esetleg itthon is beszerezhető?
-
Neck
veterán
Ígértem egy beszámolót. Megérkezett a 4db Ledare (leánykori nevén Osram) Zigbee konnektor (33 eur volt a 4db). Bedugtam őket a Hue Bridge mellett nem messze, lefuttattam egy keresést, azonnal megtalálja őket, és "párosodtak", kb ugyanannyira egyszerű hozzáadni, elnevezni őket, mint a Philips Hue saját izzóit. Az egész cucc ugyanakkor Google Home kompatibilis is a Hue Bridge révén, tehát hangvezérléssel is működik innentől az összes cucc, mondhatom neki, hogy kapcsolja be a kávéfőzőt a konyhában, és már megy is. A Google Home felületéről is eléri az összes eszköz (Home Nest Hub, telefonok, stb)
Ez így nagyon jó kombó, ráadásul meglepően jó a lefedettség is, ugyanis a routerem és a hozzá kapcsolódó Hue Bridge a tetőtérben van, az összes konnektor meg egy emelettel lejjebb, és tökéletesen működnek.
Bátran ajánlom ha valaki csak világítást és konnektorokat szeretne okosítani, nekem a 4 konnektor és a Hue Bridge megállt 66 EUR-ban, ami szerintem jó kombó
Most vadászok valami jó Hue deal-re néhány izzóért, meg majd egyszer, ha tévét cserélünk, jön hozzá egy Philips Ambilight OLED TV, és indul a fényorgia
-
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Kellene nekem valami páramérő a szekrény mögé, amit kihalászás nélkül is le tudok olvasni.
Az sem lenne baj, ha regisztrálná x percenként a páratartalmat.
Valami ötlet, javaslat? -
K.Gergely
csendes tag
Sziasztok!
Megjelent a legújabb Homey videóm, amiben már inkább tippeket osztok meg az érdeklődőkkel:
-
LógaGéza
veterán
válasz
vampire17 #22572 üzenetére
Mindig megfeletkeztek a Shelly DDD-ről, pedig ide pont tökéletes
Szerk.: Közben látom, hogy volt róla szó.
-
h146207
tag
válasz
vampire17 #22608 üzenetére
Köszi! Engem a modern kazánvezérléses előnyük, attól tartok nem érintenek, de még így is lehet, h megérné, főleg, h látom, h árulnak "certified refurbished" termékeket, ami nekem szimpi.
Mi az az info, amit más gyártók esetleg adnak felhasználó felé, és hiányzik? Ezt zigbeen sem adja, vagy csak az appban nem látszik?
Ill mi az a OT Gateway?
Ha ennyi mindent ügyesen csinál, ahhoz kell az app? mert ha HA-ra kötöm, akkor az appot nem fogom tudni használni. -
achleiten
újonc
válasz
tototos #21110 üzenetére
Szia,
nekem is Immergas Victrix + Tado kombinációm van, igaz nem radiátorvezérlő, hanem 7 drótos termosztát, amik zónavezérlő szelepekre vannak rakva + egy extra vezérlésre, amely indítja a kazánt, ha bármelyik zóna nyit.
Egy elképzelhető megoldás az esetedre (nem biztos, hogy a legjobb): a Computherm termosztáttal párhuzamosan (hogy az is tudja indítani a kazánt) felapplikálni egy smart relét, azt meg összekötni (hub, IFTTT, neatdjisten Alexa) a Tadokkal, hogy indítson, ha valamelyik radiátorfej nyit.
Mondjuk azért ez nem egy életbiztosítás, behal valamelyik gateway és reggelre megfagysz – na pont ezért van nálam hard wired fűtésvezérlés, hogy ilyen ne lehessen. A redőnyöket Broadlink scene + Alexa routine kombóval zártam naplemente + 30 perckor, na húszból egyszer nem ment le a redőny, ez fűtésnél nem lenne túl jó.
Amúgy a Tadot imádom, több okból is:
– Termosztátok és gateway között atom stabil kapcsolat, 12m és két főfal meg sem kottyan
– Szuperjó app
– Jól működő alapfunkciók (geofencing, nyitott ablak érzékelés)
– Baromi jó kapcsolódás mindenhez, IFTTT, Alexa, Homey simán és azonnal ment
– Elemek helytől függően 1-2 évig bírják
– A két év során még sosem volt szolgáltatáskiesés -
amaximus
csendes tag
A nyitásérzékelő két darab, ez meg csak egy.
Most van egy Bayit Sense wifi-s, de eszi az elemeket és nem lehet beintegrálni HASS alá. -
vampire17
addikt
válasz
h146207 #22607 üzenetére
Bar szeretek butykolni, de ha valamire van kesz termek, inkabb azt valasztom. A Tado pedig teljesen kesz megoldast ad, olyat osszetettseggel (mint kazanvezerles, mint szeleptermosztatok teren) amit szinte egyik masik gyarto sem (Talan meg a Wiser a masik ilyen)
Pl, a Tado "gyarilag" rendelkezik azzal a kepesseggel, hogy a szeleptermosztatjai tudnak hoigenyt kerni (magyarul vezerlik a kazant, a fali termosztaton keresztul). Amire pl nagyon keves hasonlo termek kepes. Persze megoldhato ez massal is (magam is irtam mar par otletet a megvalositasra) De a Tadonal ezt kezhez kapod.
Persze a Tadonak is vannak hibai (pl hogy szinte semmilyen infot nem ad vissza a felhasznalo fele, illetve hogy a fejlesztese finoman szolva sem tul gyors) de ezeket reszben lehet korrigalni par plusz eszkozzel (pl OT Gateway).
Illetve ott van persze a Tado legnagyobb utokartyaja, amiben lenyegeben szinte teljesen egyedi a piacon, hogy kepes nemcsak par, de szinte az osszes nagyobb buszvezerlesu kazant modulaltan vezerelni. Erre persze nem feltetlenul van szukseg (kazanja valogatja ugye, kinek milyen van) de ha a tied kepes ra, mindenkepp ilyen modon erdemes vezerelni. -
h146207
tag
válasz
vampire17 #22057 üzenetére
Hello!
Sikerült beüzemelnem a ConBee-t, zigbee2mqtt-vel, és vezérelni az 1-2 lámpát, máris szuperboldog vagyok, pedig még semmi extra nem történt
Készen állok a szeleptermosztát rendelésre, kérdés, hogy milyent:
Neked olvasom, h tado van, és azt írtad, h boldog vagy vele. Miért szereted, mivel szolgál jobban téged, mint pl amit egyszer linkeltél nekem, a Viessmann ZK03840, vagy a Tuya, amit többen vesznek? -
gya/352
tag
A Shelly1-el lehet mérni csak tenni kell rá egy hőmérsékletmérő addont, meg meg kell venni hozzá az érzékelőt is (DS18B20). Lehet hogy tud páratartalmat is mérni a DHT22-vel. Szerelvény mögött korlátozottan tudod megoldani mert az addon növeli a Shelly vastagságát (befér-e úgy a dobozba), és a szenzor vezetékét is ki kell hozni valahova, gondolom nem a konnektor mögött akarod mérni a hőmérsékletet, hanem a szoba egy adott pontján.
-
Gh0sT
addikt
-
cpt rodgi
tag
meg merjem kerdezni, hogy mi a kulömbseg az elsö 8 nal? ( a 6 os, adja magat , )
vagy csak esztetika ? [link]
a "Tuya ZigBee" -t nagyon emlegetitek, es most keresem a socetjeimet
ezt kompatibilis HA es domoticz al ? vagy tasmotat neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Windows Insider Program
- OLED monitor topic
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest