Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11803) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Adott egy csillar, melyet egy hagyomanyos kapcsoloval kapcsolok fel es le. Ezt szeretnem modernizalni, hogy a fizikai le/fel kapcsolas es a hangalapu vezerles is megoldhato legyen.

Ehhez a Sonoff T1 EU / TX szeriara gondoltam, am ezekhez kell nulla vezetek a falba. Jelenleg nem kapnam szet a kapcsolomat, igy a kovetkezo lenne a kerdesem:

Ha nincs nulla vezetekem, akkor milyen opcioim vannak? Okos izzot nem szeretnek, annak koltseges csereje, es korabbi rossz tapasztalataim miatt.

Masik kerdesem is hasonlo: Adott egy fali lampa, mely egy huzokapcsoloval rendelkezik. Az aramot konnektorbol kapja. Hogy tudnam megoldani a hangvezerlest es a fizikai kapcsolhatosagot?

Egy okoskonnektorra megoldhato a hangvezerles, de az folyton elveszi az aljzattol az aramot. Akkor nem megy a fizikai fel-lekapcsolas. Ha a lampa folyton ON allasban van, akkor meg csak hangvezerlessel megy a fel-lekapcs (tfh. az okoskonnektor elerhetetlen helyen van). Ha valaki fizikailag lekapcsolja, akkor en kapcsolhatom fel, majd utana vezerelhetem hanngal.

Olyan megoldas kene, ami nem ennyire maceras.

Koszi!

Udv. core2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.