Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Jól értem, hogy Xiaomi ökoszisztémánál a gateway nem váltható ki Domoticzcal/Home Assistanttal, hanem azok csak vezérlik az előbbit?
-
vampire17
addikt
válasz
body007 #12698 üzenetére
Jahh nem tudtam h van kit-ed. De probald akkor eloszor direktben.
Ha nem megy D07-el, akkor eselyes, hogy VR66 a vezerlod...
Bovebben:
Esetleg ez meg lehet megoldas:
As teabot already pointed out, we can control "system boilers" using Vaillant eBus when you use the VR65 mixing module. You might still be able to pick up this module from the 2nd hand market.
An alternative might also be to go for the "Glowworm Smart Wiring Centre 2". We can control that box using Glowworm eBUS and this would allow you to have a system boiler that is being controlled in a modulating way.
Alternatively, you can always opt to for a combi boiler from a brand where we support the digital interface: https://support.tado.com/hc/en-gb/articles/208016186-Is-tado-compatible-with-my-boiler- -
válasz
vampire17 #12696 üzenetére
Hát én ezeken a dolgokon már túl vagyok, megtaláltam a leírásokat. Magamtól hidaltam a 24 V-os relét, de mint kiderült jól tettem
Én a konfigurálásra (a termosztáton) gyanakszom, h vmit benéztem - pedig nem csak a d05 / d07-el próbáltam... Na este megint nekiesek, resetelek mindent és kezdem elölről
Jah, és nekem van extension kit-em, akkor nem a wireless-t kellene választanom? Egyébként arra is gondoltam, h első körben kihagyom a kit-et és direkbe kötöm a termosztátot. -
vampire17
addikt
válasz
Vodike #12694 üzenetére
Csak elemrol tud menni.
Megprobalom kideriteni, a Biasi milyen protokollt hasznal.
Elso korben megprobalnam a Valliant Ebus vezerlesevel:
A "wired setup" lepeseit kovesd. Probald ki a D05-ot es a D07-et is! D07-el kezdenem, az Standard Valliant Ebus. (jo eselyel a tied is Standardot hasznal)
Ha ezzel a configgal nem megy, akkor meg az ebus - Opentherm converter segithet.
Azt ne feledd, hogy elkepzelheto hogy a kazanban is at kell drotoznod a bus kimenetre! (a relest pedig "athidalni" vagyis egy sima masfeles kabeldarabbal rovidre zarni)
X17 -es sorkapcson van az Ebus.Valszeg egy "+ -" jel lesz ott.
-
Vodike
tag
vampire17, a Tado egyébként tud elemről működni? Sajnos nekem teljesen wirelessre készítették elő a fűtésvezérlést és nem húztak kábelt sehova sem.
Ez a kazán vajon vezérelhető? Biasi RinNova Cond Plus
-
válasz
Degeczi #12685 üzenetére
igen a termosztátot (Bosch CT100) a kazánra (a mi kazánunk Bosch Condens 5000 wt) kell kötni 2 eres vezetékkel és a wifin keresztül tudod használni a gyári felhőt. A gyári felhő is elég jól használható távolról is tudom a kazánt kezelni illetve elég jó a programozása (fűtés / melegvíz szintén) továbbá mutatja a kazán fogyasztását is (nekünk 2017-től
minden adat benne van persze havi / évi szummákkal)
Az alábbi leírás alapján integráltam domoticzhoz: link
És ettől kezdve igazából majdhogynem decinként tudom a gáz fogyasztást monitorozni... Néha annyi hiba van, hogy a domoticz nem a változást rögzíti le hanem az aktuális teljes fogyasztást így azt akkor törölnöm kell a domoticz sqlite adatbázisából ...
1) Domoticzban 2 kapcsolóm van: az egyik a program / kézi mód a másik a melegvíz ki / be
2) Két 2 utility van az egyik a hőfok állítás fűtésnél a másik a gáz fogyasztás
3) Három hőfokmérő van: belső aktuális hőmérséklet; külső hőmérséklet (amit wifin keresztül kap a bosch felhőtől); és van egy flow hőmérséklet az valami kazánon belüli hőfok lehet (előremenő víz? de inkább a kis kör hőfokja mert melegvíznél is emelkedik... nem csak fűtésnél)Domoticz gáz fogyasztás kép:
[kép] -
Nálam végül 24 V-os relés módon sikerült bekötni a tado-t. Minden megy flottul - van egy kis latency, kikapcsolni jó 3 perccel a parancs után szokott
Még mindig a supportal küzdök, h ne relésen hanem ebus-on (modulálva) vezérelje a kazánt... -
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #12682 üzenetére
Kicsit utana neztem:
A Junkers/Bosch ketfele protokollt hasznalhat:
1. Heatronic 3 (a Heatronic 2 az harom kabeles, de ujabb kazanokon mar nincs ilyen)
2. EMS Bus
Namost az erdekesseg: 30. oldal [link] HT (Heatronic ) bus
ugyanez nemetul: [link] 46. Oldal Junkers HT-Bus
Ugyanez hollandul: [link] 12. oldal Nefit EMS bus...
Illetve egy oldal a nemet leirasbol:
A vegere pedig a jogos kerdes. ezeket az infokat mi a francert a netrol kell kiturni, ahelyett, hogy a hivatalos oldalukon fenn lenne?
A valasz pedig:
https://www.tado.com/gb/installers
Letezik egy ilyen szolgaltatas, persze nem Magyarorszagon. Az ok, amiert ezek az infok kevesbe nyilvanosak, hogy a fenti joemberek munkajat ne vegyek el a lelkes amatorok...
Pl amit en kaptam User Manualt, volt benne egy resz, ami konkretan le volt ragasztva azzal a szoveggel h csak egy installer bonthatja ki...
persze ez engem nem tartott vissza...
Amugy a fentiek angol verzioja volt benne...
A masik elgondolkodtato, hogy nyelv, vagyis inkabb orszag szerint elteroek a leirasok...(nyilvan hogy epp hol, milyen kazan az elterjedt) csak epp mivel konkret Magyar leiras nincs ezert nekunk ossze kell vadaszni kb minden orszag hivatalos Tado Installer leirasat pdf ben, hogy kb megtudjuk mit es hogyan lehet/kell bekotni...
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #12681 üzenetére
https://www.tado.com/start/manuals/st/101961_F-ST01IB01-INSTALLER_MANUAL_DIGITAL-TA-UK-03.pdf
Itt irja a Valliant Ebus-t (az ujabb, pl VR66 controllereket meg nem tamogatja a Tado )
Illetve a HT-Bus-t is (Worcester Bosch)
A Worcester Bosch nem tudom mennyire "rokon" a magyarorszagon kaphato Bosch kazanokkal.
-
Degeczi
nagyúr
-
válasz
Degeczi #12677 üzenetére
Mindent is tud, van neki egy 3 pólusú kimenete (meg e mellett egy relé is, kapcsoló üzemhez, de az neked mindegy), amit szoftveresen konfigurálnak. Szerintem 0-24 volt között bármilyen digitális vagy analóg átvitelt képesek rajta támogatni, ha ismertek a jelszintek, és a protokoll (ezeket pedig masszívan reverse engineerelik maguknak, gyakorlatilag ebben rejlik a magic). Biztosra persze akkor tudsz menni, ha a lapjukon nyitsz egy chat session a supportra, és megadod nekik a kazánod pontos típusát.
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #12677 üzenetére
Itt vannak a kompatibils kazanok:
https://support.tado.com/hc/en-gb/articles/208016186-Is-tado-compatible-with-my-boiler-
Itt sem art szetnezni: https://community.tado.com/en-gb/categories/technical-questions
Lehet kerdezni, keresni... Hatha valakinek van ugyanolyan tipusu kazanja.
-
vampire17
addikt
válasz
Karima #12676 üzenetére
Helyedben vennek egy ilyet:
https://hardverapro.hu/apro/shuttle_mini_pc_8gb_ddr3_1600mhz_320gb_hdd_j1900_p/hsz_1-50.html
pi4 +SD es majdnem ugyanott vagy. Jobban megeri egy x86 os gep sztm.
Amugy mindenkinek aki most kezdi az okos otthonozast
-
Karima
őstag
-
vampire17
addikt
válasz
Monkey #12674 üzenetére
Főleg a támogatott kazán vezérlésére gondolok itt
Nem nagyon van másik olyan termosztát, ami egyszerre tudna opentherm et, ebus-t, 24V os analóg vezérlést , reles vezérlést, km-bus vezérlést...
Persze a legtöbb kazán gyártónak van saját modulacios termosztát ja, csak méregdrága és az esetek nagy többségében teljesen zárt.. (sokszor nem is wiifis)
Itt van pl egy Saunier duval [link]
Semmi extrát nem tud és 56k...
Az integrációt elfelejtheted, meg wifi sincs benne -
vampire17
addikt
válasz
tatu611088 #12672 üzenetére
Igen, irni akartam, hogy alul van a check
hat figy, en rohadt sokat kerestem termosztatot, meg azutan is, ami utan meglett a Tado. Olyat talaltam, ami OpenThermet tud (Honeywell, Nest, etc...) De ami annyit, mint a Tado, hasonlot sem...
Szoval azert ajanlom ezt mindenkinek, mert egyszeruen nincs alternativaja...
-
tatu611088
tag
válasz
tatu611088 #12670 üzenetére
Most vettem észre, hogy 2 szálas a node red, a második szál a checkolás, így azt is átállítottam a sajátra, és működik is..
-
tatu611088
tag
válasz
vampire17 #12669 üzenetére
Hú köszi, már megy is domo alatt a ki-be kapcsolás
Már csak annyit kell megoldanom benne, hogy ha változik a state (pl mi home-al van ki-be kapcsolva azt is kövesse).
Még egy kérdés, nem-e lehet valahogy azt beállítani, hogy ha megtörtént a trigger, akkor ne egyből szólaljon meg a riasztó, hanem lesz még 10-15mp kikapcsolni. Máshol írták, hogy olyan mp3-at kell felrakni rá, de ez a megoldás azért nem tetszik, mert riasztásnak számít.
-
vampire17
addikt
válasz
tatu611088 #12668 üzenetére
probald ez alapjan!
Az a hsz ota mar en is maskepp oldottam meg, tisztan Node-red el, kulso script nelkul.
Igen, van benne offset.
En sima higanyos homerovel szoktam "kalibralni" Altalaban 1-2 fok minuszt kell betenni.
Amugy nalam az emeleten van egy tado ahol van egy Xiaomi homero is es kb egyet mutatnak, szoval sztm eleg pontos.
-
tatu611088
tag
válasz
vampire17 #12645 üzenetére
Köszi, sikerült is! (Tényleg elég érdekes, hogy ilyen biztonsági hibát kiadtak.) Most már megy a parancsal a ki-be kapcsolás.
Régebbi hozzászólásodban [link] megtaláltam, hogy az állapotváltozást, hogy oldottad meg, ezért felraktam a node red-et, sikerült is belőnöm, meg is kapom a visszajelzést benne, viszont arra nem jöttem rá, hogy hogyan küldöm át domoticz-ba. Ebben tudnál segíteni?
Valamint a domoticzon belüli állapotváltoztatást is megtaláltam [link] ehhez viszont már lövésem sincs hogyan csináltad. Esetleg ebben is tudnál segíteni? Nekem nem dockerben fut, hanem simán pi4-en a domo/node red stb..
-
válasz
vampire17 #12664 üzenetére
A radiátorszelepes Tadonál hogy van megoldva az a probléma, hogy túl közel van az érzékelője a radiátorhoz? Szoftveresen kompenzálja valahogy? Mennyire működik jól.
Kicsit beletetted a bogarat a fülembe, végül is nem kell túltolni a dolgot, összesen három kisebb szobába elegendő lenne nekem a lokális vezérlés, az meg nem olyan nagy tétel Tado szelepekkel...
-
Sziasztok!
Olyan csengőt keresek, amiben beépített kamera is van. Az lenne a legjobb, hogy ha utólag is meg lehetne nézni, hogy ki járt itt, illetve a telefonra is küldene egy értesítést, ha valaki jön, és csenget. Hosszú akku és általános élettartam nagy előny. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Max. 20-30k lenne rá.
Xiaomi ai face detection -t illetve 360 D819 -et néztem. -
Monkey
tag
Vannak a piacon olyan motoros szelepek, amiknél van mód manuális működtetésre is. A relés vezérlést talán redőny vezérléssel lehetne kiváltani, ahol lehet százalékra szabályozni. Vagy esetleg relével idő alapon, bár az nem lehet túl pontos... Láttam itt alibabás linket, azért olyan eszközre nem szívesen bíznám a fűtésemet.
A tado-val kapcsolatban (most éppen :D) azt érzem, hogy valószínűleg csak akkor lehet valóban hatékony, ha minden elérhető fűtőtestet és kört ő maga vezérelhet a saját kiegészítővel. Egy egyedülálló termosztátnak nem látom túl nagy értelmét azért, mert semmit nem tud a többi helyiség hőigényéről, csak a saját légterét tudja optimalizálni. Azt meg nem látom technikailag megoldhatónak, hogy egy tado termosztáton keresztül Domo vagy HA vezéreljen az általa ismert igények függvényében.
Valószínűleg nekiállok levadászni egy node-red "gyújtástérképet", amit megpróbálok testre szabni.
-
vampire17
addikt
válasz
guess.who #12659 üzenetére
Ez igy van, nalam a teljes foldszint reszen ami egy legterben van, (kiveve a halo, de az zart helyiseg) nincs egy radiator termosztat sem folszerelve. Itt van a Tado is. Nalam lenyegeben a Tado termosztat vezerli az "egybefuggo" legtereket, a kis szobakat (illetve az emeleti lepcsofeljarot) pedig a radiator termosztatok.
Arra mindig figyelni kell, hogy radiator termosztatot kicsi szobakba tegyel, amit sokkal gyorsabban befut, mint azt ahol a rendes termosztat van. Hiszen ha a kis szobaba keri a meleget, nyilvan melegedni fog a szelepvezerlo nelkuli radiator is... Az a jo, ha a kis szoba hamarabb elzar (vagy ki sem nyit) mint amig a szeleptermosztat nekuli helyiseg elerne a beallitott hofokot.
-
válasz
guess.who #12662 üzenetére
Igen, 18 radiátorom van, mindegyik külön kör, akkor is, ha egy helyiségen vannak. Van még két padlóba (rács alá) épített is a teraszajtók előtt (elvileg egy hőfüggönyt csinál az ajtó elé, de nem tudom valójában mennyire van értelme), még ezek is külön-külön egy-egy kört kaptak, saját szelepeik vannak az osztókörön. Ezért is gondoltam rá, hogy ott mindent lehetne egy helyen vezérelni.
Viszont a hibaelhárítás és a karbantartás para. Eleve ha nem vagyok itthon, és jön egy szaki, áramtalanítással kezd, aztán utána meg csak pislog, hogy hogy is kell elzárni a radiátorokat, a család többi tagjától meg vajmi kevés segítségre számíthat
Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy adott esetben nem csak áram, hanem még LAN is kell hozzá, bár erre azért könnyen találnék ki valamit. Aztán mi van akkor ha X év múlva tönkremegy az egyik? Manuális szelep esetén az ember ilyenkor előkap egy fogót, wd40-et, és így vagy úgy megoldja (elzárja/kinyitja). Itt meg ki kéne venni az egész szelepet, ami miatt le kellene engedni a vizet a teljes fűtéskörből. Amennyi kényelmet nyújtana hosszú távon, annyi időt/bosszuságot okozna egy-egy havária esetén.
Egyelőre hagyom, át kell ezt jól gondolni.
-
guess.who
senior tag
Az a kérdés, hogy egy-egy körön egy-egy szoba/radiátor csücsül-e?
És hát igen: ha nincs szünetmentes a teljes fűtési rendszeren (kazán + elektromos szelepek), akkor egy áramszünet kellemetlen tud lenni. Bár ha a kazán áramszünet esetén nem fűt tovább, akkor lényegében mindegy a dolog, mert nincs melegvíz, amit nyomna a zárt szelepekre – szóval igen, érdemes futni a megvalósítás előtt pár kört. Mert hát az összes ilyen automatizált vezérlésnél szerintem a legfontosabb nem is az, hogy "normál" működés esetén mennyire jó a vezérlés, hanem az, hogy hiba/áramszünet esetén mi történik, mi hová kapcsol, mi mit blokkol stb.
Nekem az ivóvíz- és esővíz-ellátás van ilyen elosztókkal megoldva, rengeteget számít az, hogy pl. egy csap- vagy tömítéscsere esetén elég elzárnom az adott csaphoz menő vízcsövet, a ház többi részén zavartalan a vízellátás.
Egyébként kétféle ilyen szelep van: alapállapotban (azaz tápfeszültség nélkül) nyitott és alapállapotban zárt – szóval alaposan át kell gondolni, hogy az adott felhasználási helyen melyikre van szükséged. És mivel –ahogy nézem– ezek az elektromos szelepek mind motoros vezérlésűek (azaz nem csak két állapotuk van, mint mondjuk egy villanykapcsolónak), így nemigen lehet mechanikus kapcsolóval átváltani őket áramszünet esetén. Szóval szerintem szünetmentes tápegység a járható út (ami a kazánhoz egyébként is ajánlott, mert egy pár órás áramszünet a -10 °C-ban nem túl izgi).
És még ehhez: egy radiátoros megoldásnál az is kérdés, hogy egy ilyen körös elosztós szelep, vagy a direkt ilyen célokra készült, radiátoron levő okostermosztát-fej vezérli-e pontosabban az adott kör vízellátását. Ha a szelepben valami pontos léptetőmotor van, akkor így szabályozható az átfolyó vízmennyiség – de ha csak a két végállás között lehet váltani, akkor nem annyira nyerő szerintem.
Itt a linken van egy video a kapcsolgatásról, egy sima relével vezérlik, szóval aszerint csak végállások vannak: nyitva és zárva. -
válasz
guess.who #12659 üzenetére
Köszönöm, így már abszolút világos!
Mivel nálam már most is vannak helyiségek amik fixen temperálva vannak (garázs, törülközőszárító, vendégszoba), így akkor az első probléma nem érint. Viszont a második dolog elég nyomós indok. Gyakorlatilag ha bármilyen probléma vagy karbantartás van, akkor nélkülem senki nem fogja tudni elzárni a radiátorköröket. Ha mindehhez hozzájön netán egy áramszünet is, akkor pláne szívás van.
Egyébként csak azért gondoltam rá, mert így a radiátorokhoz nem kéne semmilyen ronda doboz, kábel, tápellátás stb.. (a minden radiátorra Tado nálam nem játszik, egyrészt abból a pénzből tudnék venni egy csúcs, zsír új kazánt, másrészt ekkora Tado függést nem akarnék). Az osztónál pedig olyan ronda dolgokat teszek fel, és azt barkácsolok amit akarok
De ez így akkor egyelőre no-go, hacsak nem létezik olyan motoros szelep, aminek van kézi vezérlési lehetősége ÉS a mérete is olyan, hogy betehető a mostani osztóban levő szelep helyére. Ezzel még lehet hogy futok egy kört azért.
-
guess.who
senior tag
Régen volt egy olyan szabály az egykörös rendszereknél, hogy termofejet csak a radiátorok felére illik tenni (a többin sima kézi szelep legyen), mert ha a kazán elkezdi nyomni a vizet és mindenütt termofej van, amik lezárnak, akkor a torlónyomás eléggé durva lesz, amit a kazán szivattyúja nem biztos, hogy szeretni fog hosszú távon. A dupla vezérlés egy szobánál (tehát pl. szobatermosztát ÉS termofej együtt) egyébként sem okos döntés, de szerintem a többkörös rendszernél sem árt, ha van mondjuk egy mindig hideg (fűthető) helyiség (kazánház, nyárikonyha, bármi), aminél lehet valamennyi alapfűtés állandóan, és ott akkor is tud keringeni a víz, ha a többi körön teljesen zárt minden szelep.
Szóval azt akartam kihozni ebből, hogy az osztókörös ÉS radiátoronkénti automata vezérlés nem biztos, hogy jó ötlet: pénzügyi szempontból sem, de ha egy körön csak egy radiátor csücsül, akkor egyébként is felesleges. Hőfokot meg nyilván a szobában érdemes mérni, és ebből szerintem logikusan inkább az következik, hogy ott érdemes szabályozni is a radiátort. Én központi elosztóra inkább kézi szelepeket tennék, amivel szerelés vagy hiba esetén az adott kör (=szoba) leválasztható a teljes rendszerről, és így mondjuk egy nem várt szelep- vagy radiátorcsere esetén a lakás többi része fűtött maradhat.
Padlófűtésnél nyilván más a helyzet radiátorok híján, ott csak az osztónál tudod vezérelni, azaz annál marad az általad írt szobai hőmérő + osztónál motoros szelep verzió. -
vampire17
addikt
válasz
Monkey #12654 üzenetére
Ezt csak akkor tudod megcsinálni a Tado val, ha több zonas a futesed eleve. Minden zónába kell egy Tado, illetve ha kell pluszba lehet a radiátorok rá tenni szeleptermosztátot.
A Tado tud amúgy több zónát kezelni, de ehhez a kazannak is tudnia kell, meg eleve több zónásan kell hozzá kiépíteni a csovezest.
-
nszero
csendes tag
válasz
vampire17 #12652 üzenetére
Hello. Baxi duo tech kazánomat beüzemeléskor beállították a fűtési görbélyét. Külső hőszenzor, belső Opentherm termosztát. A modulációt és a víz hőfokát külső és belső hőfok alapján állítjs be a kazán vezérlése. A termosztát wifin elérhető, app alapján neten ketesztül elérhető.
-
Monkey
tag
válasz
Bocs, hogy tovább gyomrozlak ezzel, de nagyon bosszant az infóhiányos állapotom.
Szóval HA alá gondoltam. Újraszámoltam mindent, 8 radiátor és hat padlófűtési kör van. Az osztó olyan balfékül van beépítve, hogy nem férnek rá motoros szelepek, át kell alakítani a környékét. A tado hogyan oldaja meg az osztó szabályzását?
Amúgy nem is értem, hogyan lehetne csak tado komponensekkel megoldani a komplett házat. Gondolom max úgy, ha nem egy termosztátjukat teszem fel, hanem mindenhova egyet, ahol padlófűtés és eltérő légtér van.
Van valami, amit nem teljesen értek:
- első eset: tado a termosztát, tado termoszelepek. Ekkor a tado termosztát kapja a hőigényeket és kommunikálja a kazánnak. Szelep nyit, hő megy, szoba eléri a hőfokát, szelep zár, tado lemodulál. Sima ügy.
- második eset: tado a termosztát, zwave termoszelepek, motoros szelepek az osztókon. Otthonvezérlés gyűjti a hőigényeket, kinyitja a kérdéses szelepet és megindul a melegvíz. A tado termosztát ilyenkor mit csinál pontosan? Szabályoz ő ekkor bármit is? Vagy csak a saját légterét figyeli? A kazán vezérlése magától modulál?Amúgy megnéztem, van kondenzátum, de még csak a hmv megy.
Chal: na, az király! Csak előcammogott a barlangjából!
-
válasz
Én még csak most akarok belevágni a dologba (főleg hogy most végzett a szerelő, és végre üzemel a kazánom!
), szóval laikus kérdés: az miért jó, hogy két helyen vezéreltek (osztókör + radiátor)? Vagy nem minden radiátor van külön körön? Nálam külön vannak teljesen, és arra gondoltam, hogy csak az osztókörökhöz teszek minden előremenőre 1-1 motoros szelepet, a szobákban pedig a falra valami kis mini kijelzős hőfokállítgatót.
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel: [link]
Másik is érdekelne.. A lényeg, hogy megbízható legyen. Ne dobja el a kapcsolatot és hamar jelezzen a telefonon vagy a kiegészítőn. Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Xiaomi Scooter 4
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- MultiPro Go FDP22.130GY
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest