Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
S.Milan #12796 üzenetére
https://github.com/domoticz/domoticz/pull/3592
Hi all.
Just giving a way to solve the problem on the STABLE version in a couple of minutes:
backup the original "domoticz" binary to "domoticz-gcm" for examplereplace "https://gcm-http.googleapis.com/gcm/send" with "https://fcm.googleapis.com/fcm/send\0\0\0\0\0" (where each \0 is a byte value of zero)restart the Domoticz serviceand it just works!
You can do the binary replacement the way you want. I personally downloaded the file on Windows, used UltraEdit to make the change, and re-uploaded it to my Pi. Linux Gurus are welcome to give us the magic "sed" command ;-). What matters before everything is that the file is exactly the same size at the end of the process and a binary diff shows only the string changed.
Hope this helps.Beta versioval elv mar jo. Ez van, amit beszurtam, vagy megvarod a kovetkezo stabilt. (iden elv meg lesz)
-
ojb
tag
-
S.Milan
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogy, hogyan lehet orvosolni hogy a GCM újra működjön Domoticz alól? Előre is köszönöm
-
Monkey
tag
válasz
Monkey #12790 üzenetére
Ciki vagyok, benéztem a lábakat. Működik a board.
Egy kérdés: anno azt írtad, hogy a gpio0 és gpio1 odafigyeléssel alkalmas kimenetnek. A gpio0 rendben behúz, kiold, viszont a gpio1 nem tartja bent a relét, csak megrántja. Ezzel tudok valamit kezdeni?
Amúgy minden más flottul működik, köszönöm a segítségedet, illetve bocs a bénázásért!
-
Monkey
tag
Ext1 1-es pinről kapná az 5 voltot, kívülről nem tudom megtáplálni. Két kontroller is össze van rakva, az eredmény ugyanaz. Már arra gondolok, hogy talán elforrasztottam valamit, amikor beraktam a tüskesorokat.
Fel fogok programozni egy harmadikat is, forrasztás nélkül rámérek majd. Bár gondolom, nem is kell felprogramozni, akkor is adja az 5V-ot.
-
vampire17
addikt
Vodike privat kerdesere valaszolva (Azert ide, hogy publikus legyen):
ket modon lehet megvenni/bekotni a Tado-t.
1 Gateway + Thermsotat
Ebben az esetben a gateway-t halozatra kotod (kabellel) meg adsz neki usb-n aramot. A thermostatot a kazanra kotod (optimalis esetben ket kabellel, lehet relesen vagy buszosan)
a gateway beszel a thermostatal a net iranyaba, a thermostat a kazannal a ket kabelen (aramot nem innen vesz fol, mindenkepp elemrol megy)
2. Gateway + Thermostat +Extnsion kit
A gateway resz ugyanaz, a kulonbseg a thermostat oldalon van. Itt az extension kitet kotod a kazanra (szinten rele vagy busz, illetve itt kulon rele van meg a melegvizre, ha azt maskepp, teszem azt buszon nem lehet vezerelni)
Az extension kit es a thermostat egymassal vezetek nelkul kommunikal, tehat a thermostatot oda teszed, ahova akarod (nyilvan hatokoron belul)
-
-
gkfx
csendes tag
Sziasztok. Gondoltam helytakarékosság miatt egy dobozba bele pakolok egy zigbee routert (cc2530+cc2591) és egy wemos d1 minit amin rf433- vevő lesz. Fogják egymást zavarni ha ilyen közel lesznek egymáshoz (wifi+zigbee) vagy inkább rakjam külön őket?
-
Üdv!
Próbálgatom a Broadlink RM3-at betenni Domoticz alá.
Megcsináltam az összefoglalóban a leírtakat.
Nekem erre a parancsra:sudo python BlackBeanControl.py -c klima_be
Ez jön fel, és nem tudom hogyan tovább:
Traceback (most recent call last):
File "BlackBeanControl.py", line 167, in <module>
RM3Device = broadlink.rm((RealIPAddress, RealPort), RealMACAddress)
TypeError: __init__() takes exactly 4 arguments (3 given)Tud valaki segíteni?
-
vampire17
addikt
válasz
body007 #12782 üzenetére
Igen, ha a Tado vezerel, akkor minden "lokalis" parancs, igy az eloremeno futoviz homerseklete is ki van kapcsolva.
Ezt a hofokot, akarcsak a modulaciot, a Tado sajat algoritmusa valtoztatja dinamikusan, attol fuggoen , hogy milyenek a korulmenyek (belso, kulso homerseklet, etc...)
Nalam a minimum 5 fok. (dafault) de ez nem azt jelenti, hogy ennnyire allitja be, hanem hogy ez a minimum amit beallithat. nalam most nincs othon senki es 21.2 re allitotta be. (alapbol 23-on van, a babó miatt)
-
válasz
vampire17 #12781 üzenetére
Igen, dolgozik szépen és teljesen le is kapcsol (se szivattyú, se venti) ha nem kell fűtés.
Szóval öröm van és bodogság
Egy érdekes dolog van, h nem tudom beállítani neki a max. radiátor fűtővíz hőmérsékletet. Azt ö honnan szedi? Mert ha állítgatni próbálom kiírja, h NOTi milyen min. hőfokot állítanátok be ha nem vagytok otthon? Most 15 fok.
-
vampire17
addikt
válasz
body007 #12776 üzenetére
Na tok jo, gratula!
Bar azt nem tudom, mit befolyasol a tap, de ok
Igen, akkor a jo, amikor a kazan vezerles teljesen leall (nekem is ez van, amikor a Tadoval megy) es mindent a Tado vezerel.
A Junkers (Bosch) nem OpenThermet hasznal. Meg kell nezni, hogy a kazanod tud-e buszos vezerlest. Ha igen, itt a leiras (nemet nyelvu sajna...)
https://www.tado.com/start/manuals/st/101962_E-ST01IB01-INSTALLER_MANUAL_PART1-TA-DE-03.pdf
Szerk:
Ket bekotest talaltam, a bal oldali a reles, a jobb oldali (ha jol ertelmezem, de erositsetek meg) 24V-os analog. Utobbival kell(ene) tudnia modulalni is. Digitalis bus vezerles sztm nincs a kazanon. Ebben a leirasban van benne, elv ilyen a te kazanod is: [link] -
TheMarci
addikt
Azt honnan lehet tudni, hogy vajon Openthermes -e a kazánom? Ha az lenne, írná a használati utasítás?
Egy Junkers Euroline kazánom van, a leírás alapján bekötöttem a Tado-t tökéletesen működik, csak érdekel, hogy vajon lehetne -e jobbítani a dolgon.
Ilyen maga a kazán: kép]
-
Működik a tado vezérlés
Bekötöttem direktbe a termosztátot - a kazánt a kép szerint - és ment. Akkor az extension kit-el lesz valami. Újrakötöttem, fázishelyesen a betápot! és az is meggyógyult.
Most a kazánon nem lehet vízhőfokot se állítani a tado vezérli még a HMV-t is (az app-ban lehet állítani).
-
ojb
tag
válasz
Monkey #12773 üzenetére
Na akkor határoljunk egy kicsit.
Légy szíves az IN-ekről vedd le a vezetékeket csak a VCC-n és a GND maradjon a tápfesz.
Ill. a jobb sarokban a jumper!
Ha valamelyik IN pin-t összekötöd a GND-vel a relay board-on az aktuális LED-nek világítani kellene és a jelfogónak meg kellene húznia.
Így csinálja?
Melyi GPIO-hoz tartozó led világit?
Légy szíves az optocsatolók feliratát add már meg. -
Monkey
tag
Előre is bocsánat, ez hosszabb lesz, nem tudom, hogy lehet összehúzni.
Még egy észrevétel, nem tudom, hogy van -e jelentősége, de teljesen más gpio-k szerepelnek a konfigban, mint a logban, az időbélyegző mögött. Hátha valakinek mond valamit. Azt tudom, hogy egy esp32-nek nincs is annyi gpio-ja, mint amilyen számokat a logban olvasni.
Konfig:
switch:.
- platform: gpio
pin: 2
name: "Relay_1"
id: relay_1
pin: 4
name: "Relay_2"
id: relay_2
pin: 13
name: "Relay_3"
id: relay_3
pin: 16
name: "Relay_4"
id: relay_4
pin: 32
name: "Relay_5"
id: relay_5
pin: 33
name: "Relay_6"
id: relay_6Log részlet:
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_1'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO2 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:059]: Restore Mode: Restore (Defaults to OFF)
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_2'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO4 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_3'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO13 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_4'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO16 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_5'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO32 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:042]: GPIO Switch 'Relay_6'
[21:20:17][C][switch.gpio:043]: Pin: GPIO33 (Mode: OUTPUT)
[21:20:17][C][switch.gpio:059]: Restore Mode: Restore (Defaults to OFF) -
Monkey
tag
Köszönöm a képet! Úgy dugtam össze, ahogy azon látható. Nem tudom, hogy mit csinálhatok rosszul. Esp és HA össze van hozva, elvben vezérli is, de mégsem húznak be a relék. Vagy fw probléma vagy villamos.
Szerk.: találtam két olyan relét, amiket kapcsolva ugyan a relé nem húz be, de a ledje elkezd világítani. -
Monkey
tag
Pontosan mit mivel jumpereljek? Illetve az esp32 5V-os lábát melyikre relé modul lábra dugjam?
-
-
Monkey
tag
Keresztkérdés: esp32 és 8 csatornás relé modul ojb megállapításai szerinti gpio-kon keresztül összekötve. (gnd, 8 relé csatorna, 3,3V) Viszont mit tegyek a nyák sarkán lévő gnd-vcc-jd_vcc jumperrel?
-
ojb
tag
Én inkább 12 - 15 V körüli feszültségről üzemeltetném. (Mindegy, hogy AC vagy DC mindkettőt elfogadja)
Igen nagyon kicsi a működési árama. Szervo vezérléses és pufferel is.
Amennyiben Európai vagy, akkor Neked a BSP kell!!!
(Menetemelkedésben térnek el egymástól és azt hiszem az NTP az "kúpos")
A CR202 kettő vezetékes a CR502 az öt. A CR502 plusz három vezetéken visszaküldi a vezérlésnek a csap valós -- nyitott vagy zárt -- állapotát száraz kontaktusokon keresztül. -
vajon ha AC-ben 30V körül kap akkor megadja magát?
ha igen akkor vehetek új tápot
jól értelmezem, hogy 80 mA körüli áramerősség 24V-on már elég neki a működéshez? Vagy valamit félre értettem?
Illetve pár dolog nem világos nekem
mi a különbség a BSP / NTP között és a CR202 / CR502 között
Azt értem, hogy lehet választani, hogy alapból nyitott vagy zárt legyen a csap... -
Nekem is be van vakolva (integrált tokos, B-REKORD rendszer), de az csak a homlokzatra vonatkozik, az aláforduló rész általában egy festett lemez, amit pár csavarral le tudsz szedni. Ha nem így lenne, akkor X év, vagy egy komolyabb vihar után nagy bajban lennél, mert nem tudnád szerelni a redőnyöket a ház bontása nélkül
A vezérlő lehet a tokban is, van ott hely bőven, még külön dobozolva is el fog férni szerintem, valami ilyesmiben. Persze meg kell mérni, egy Shelly vagy egy Fibaro biztosan elfér, ezeknél nagyobb fészkeket építenek a redőnytokokba a darazsak is
-
Igen, kapsz hozzá egy modult, amit ugyanúgy nem fogsz tudni beintegrálni, szóval a végén olyan dolgokért fizetsz sokkal több pénzt, amiket nem tudsz használni, vagy nem úgy ahogy szeretnéd.
Itt van amúgy ugyanaz a motor beépített RF vezérlő nélkül:
http://smart-home.hu/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=4&product_id=4&Itemid=170&lang=hu
Hozzá egy Shelly 2.1 kb. 7-8eFt postával.
BTW hazai kiskerben ugyanez a motor 15.900 HUF, bruttó, számlával, garival. Nem akarok reklámot csinálni, google megmondja.
A legjobban kb. akkor járnál amúgy, ha megkérnéd a redőnyösöket, hogy motor nélkül szereljék fel a palástokat, a villanyszerelőt hogy vigye oda a delejt a tokba. Te meg szépen féláron megveszed a motorokat az említett helyen + megrendeled hozzájuk a Shellyket. Nehézségi szintre kb. annyi mint egy fali kapcsoló vagy konnektor cseréje. Ha az menne, akkor ez is fog. A motor beépítését is értem ez alatt, végtelen egyszerű dolog, csak be kell dugni a tengelybe.
-
Veron
addikt
magyarul jobban járok ha nem a SMART-HOME RE13 motort kérjem ,ami RF-es, hanem egy egyszerűbbet. egyébként erre az RE13-ra is ír mobilkommunikációs lehetőséget, szóval valami wifi funkciót (GW-t) ismernie kell.
"Új 2019-es fejlesztés, beépített BIDI - 2 irányú kommunikáció, applikációval telefonunkról is vezérelhetjük!" -
Nem biztos, hogy teljes mértékben lemondhatsz, vagy integrálható, vagy nem, vagy sok szívás van vele, vagy nincs, de mindenképpen rosszabb lesz a vezérlés az RF mivolta miatt, szóval egyáltalán nem ajánlott.
E helyett van a tokba szerelhető Shelly vagy Fibaro, amikhez ugyanúgy nem kell kapcsoló ha nem akarsz. Ha eleve integrálni akarod, akkor integrálj hozzá távirányítót is, és úgy/azzal fogod kapcsolgatni amivel csak szeretnéd.
A kapcsoló elhagyását se javaslom, sokszor hasznos tud lenni, a villanyszerelés árát meg nem is értem, mennyivel több meló a hornymaróval dolgozni plusz pár percet? Szerintem a villanyszerelés végösszegében max kerekítési hiba kategória lehet ez.
-
csapvíz nyitásához kellene valami elektromos csap amit valamilyen sonoff cuccból kellene kapcsolnom milyen csapot javasoltok?
fontos, hogy el kell bírnia a normál csapvíz nyomását. S olyan csap lenne az ideális ami csak akkor van nyitva mikor áramot kap
...
Egy aknában lenne ahol sajnos akár vízbe is kerülhet- persze nem rendeltetés szerű esetben
-
Veron
addikt
Láttam, hogy redőnyautomatizáláshoz butamotort kell kérnem a redőnyöstől, ez pontosan mit jelent? Nekem ezt ajánlották, de gondolom a buta nem ezt jelenti.
SMART-HOME RE13-as, BIDI (saját rendszerű okos otthon applikációra installálhatóbeltéri egység segítségével) nyomatékérzékelős, elektromos végállású csőmotorral
Ha a fentit kérném, akkor teljes mérték lemondhatok az automatizálásról?update: úgy sejtem, hogy a butamotor a nem RF-s, vezetékes-kapcsolós megoldás a falon. és akkor kell a kapcsolódobozba beépíteni egy ilyen Fibaro egységet. jól gondolom?
ez esetben viszont a villanyszerelés lesz drágább, mivel többet kell vésni a kapcsoló miatt. -
válasz
vampire17 #12754 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a Tadonak van erről infója, de nem értem hogy küldi el a 24V-os analóg protokollon, ami elvileg nem tud ilyet. Ez még nem E-Bus-os kazán, a saját vezérlőpaneljén van a külső időjárásszenzornak egy bemenet, de oda nincs kötve semmi. Na mindegy, ha tényleg a Tado küldi, és figyelembe veszi a kazán, akkor ez plusz öröm.
-
válasz
body007 #12750 üzenetére
Az enyém jóval régebbi ugyan, de d.09-en hasonló dolog van:
d.09 A külső szabályozó előírt előremenő hőmérséklete
És változik is itt az érték, ha állítgatom a Tado-n a hőfokot fel/le.
Nálam D kódból, még talán egy van, ami külső eszköz állapotához köthető, az pedig ez:
d.90 Időjárásfüggő szabályozó 1 = felismerte, 0 = nem ismerte fel
Ez nálam 1-es állapotot vesz fel, amikor rajta van a Tado, amit nem értek, mert az időjárásszenzor egy külön két pines bemenet a kazán vezérlőpaneljén (és nincs rajta szenzor). A szobatermosztáttól elvileg nem jöhet ilyen adat, mert arra nem köthető ilyen szenzor (mármint az eredeti Vaillant termosztátra).
Hibakódokban is egy db ebus-os van, de azt gondolom már dobta volna ha vmi nem tetszik neki.
Azért ebben ne legyél biztos, ha egyáltalán nincs ebus kommunikáció, akkor miért dobna hibakódot? Szerintem ez arra van, hogy HA amúgy működik az ebus link a termosztát és a kazán között ÉS valamilyen probléma van vele (szakadozik, hibás jelek jönnek, stb..), akkor dobná. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- OLED monitor topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- PlayStation 5
- Video konvertálás
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- PlayStation 1 / 2
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest