Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
freelanced #11749 üzenetére
hat, szet kell nezni, hogy ezek megvehetok-e Magyarorszagon:
https://www.zigbee2mqtt.io/getting_started/what_do_i_need.html
De dragabb lesz, az tuti...
-
vampire17
addikt
válasz
freelanced #11744 üzenetére
Ha olcson akarsz kijonni:
Pi4: 13.000 Ft
M2SSD haz: 2500 Ft
64-128 Gb M2 SSD (hasznalt) 4000 Ft
Zigbee2mqtt cuccok: kb 4600 Ft
Ez indulasnak eleg es ezzel mar rengeteg (pl Xiaomi) zigbee erzekelot be tudsz kotni a rendszered ala. Aztan ha kesobb kell meg valami, majd veszel akkor masik gateway-t.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Akkor kellene egy gép lényegében, Pi vagy valamilyen barebone, arra mehetne a Home Assistant és akkor ehhez kellenének még a linkelt Gatewayek?
Akkor nem nagyon úszom meg 40 alatt ugye? Mármint magát a gatewayeket, mert ahogy láttam egyik valamilyen 20 körüli volt meg a másik is...
Izzóból milyet ajánlanátok? Ébresztőhöz tudom ütemezni ezeket egyébként később, vagy hogy van ez?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #11740 üzenetére
Home Assistantban az is szuper, h azonnal egyszerűen tudsz változtatni vmin, ha saját célra nem fekszik.
Pl. most jelent meg a Spotify komponensében a random listalejátszási feature, ami szuper, csak aki létrehozta, picit erős validálást tett a listaazonosítóra: azt, h "spotify:playlist:"-el kezdődjón - miközben vannak olyan Spotify listák is, amik nem így, hanem pl. spotify:artist-al vagy spotify:album-mal kezdődnek.
Mivel jól áttekinthető Python scriptek gyűjteménye az egész, még fejlesztőre sem kellett várni a módosításhoz: egyszerűen saját másolat a "spotify/media_player.py" file-ról a "custom_components" mappa alá, ott átírtam benne ezt a feltételt, újraindítottam a rendszert, és kész is... (ráadásul ez a mappa frissítések után is megmarad, nem kell foglalkozni vele többet, csak ha már nem kell a saját változat)
-
vampire17
addikt
válasz
LouiS22 #11735 üzenetére
A Fibaronal azert irtam, hogy "viszonylag". Pl a Xiaomihez kepest, akinek a kapucsengotol a rizsfozoig(!!) a legtisztiton at irtozatos meretu termekpalettaja van... Ehhez kepest irtam, hogy a Fibaro "csak" kevesebb cuccot ad.
(Hozza teszem, a Xiaomi kb csak egy API-t ad, ezek nagyreszt kulsos fejlesztesu/gyartasu cuccok.)
A dragat pont arra irtam, hogy a Z-wave cuccok a legdragabbak sztm az osszes ilyen vezeteknelkuli okoskutyu kozul. (Fuggetlen attol, hogy Fibaro vagy nem)
Hogy a Fibaro Hub tamogat barmilyen Z-Wave cuccot, nem csak a sajatjat, az tenyleg uj info nekem, ezt nem tudtam!
Domoticz:
Szamtalan peldat tudok arra iranyultan mondani, hogy egy Home Assistant, vagy akar OpenHAB mellett mennyire gyer a Domoticz Community... De itt egy pelda:
Xiaomi uj gatewayek nem mennek mar csak UART-os hackel. Errol info:
OpenHAB: https://community.openhab.org/t/cant-connect-to-xiaomi-gateway/77129/6
Home Assistant (alul reszletes leiras a modositasra, keress az "UART" ra): https://www.home-assistant.io/components/xiaomi_aqara/
Domoticz: https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Gateway_(Aqara)
A wiki oldalon semmi info errol... Forumon keresve megtalalod az OpenHAB(!!) forum linkjet, mint hivatkozast.
Mas: Domoticz alatt honapok ota nem megy a Tado rendesen, ha ket zonanal tobbet adsz hozza.
Keszitettem rola github issue-t.
https://github.com/domoticz/domoticz/issues/2985
Vegul azzal lett lezarva, hogy megoldottam IFTTT-vel..... A Tado plugin pedig 10 (!!!) honapja nem frissult es persze azota sem mukodik jol...
Jeleztem forumon is [link], de semmi reakcio. Elvileg a plugin fejlesztoje mar nem foglalkozik vele, de mivel ez egy beepitett plugin, nem pedig egy kulsoleg telepitett, legalabb bugfix szintjen illene vele foglalkozni, foleg ha konkretan a mukodesevel van problema...
Ez csak par dolog, sokat tudnek meg felsorolni... Ne ertsd felre, nagyon szeretem a Domoticz-ot, irto konnyu kezelni, automatizalni, csak azt mondom, egy Home Assistant sokkal jobban supportalt, nagyobb a Community, hamarabb talalsz a problemadra megoldast.
-
válasz
LouiS22 #11735 üzenetére
Azért ez is árnyaltabb ennél... A Z-Wave certifikáció jobbára üzleti jellegű, egy raklap pénz és papírmunka után lehetsz "klubtag", ekkor kapod meg a fejlesztőeszközöket, protokollspecifikációt, stb.. Ezután gyárthatsz a piacra Z-Wave eszközt, de minimális követelményeknek kell csak megfelelni (ezen a ponton semmi eltérés nincs a Zigbeehez képest, pl. ugyanúgy készíthetsz mással inkompatibilis "vendor lock-in"-es eszközt, ha gonosz/kapzsi akarsz lenni). Ugyanezen okból gyárthatsz saját ASIC-ot is, kb. ugyanez érvényes rá, szóval lehet saját chiped.
A komolyabb technikai ellenőrzést a Z-Wave Plus jelenti, ahol harmadik fél valóban ellenőrzi a fizikai eszközt, és ha minden oké vele, akkor rárakhatod a "Z-Wave Plus" logót. Ezzel egyébként egyfajta "új" Z-Wave verziót is hoztak létre látszólag, de csak látszólag, mert amúgy csak arról van szó, hogy a "Plus" esetén az eszköznek tudnia kell pár dolgot, ami amúgy nem követelmény (pl. legyen OTA megoldása, 3 csatornás RF, stb..).
-
layerke
aktív tag
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Degeczi #11734 üzenetére
Akkor a tippet megcáfolnám, én minden eszköznek fkx belső IP-t adok, a külső IP pedig tavaly óta nem változott. Ennek ellenére leszakadt néha.
Vagyis szerintem a Magyarország-Kína-Magyarország kommunikációs vonalon lehet valami vagy leáll a szerver.... Nem hiszem, hogy Európába kommunikál a program, annak ellenére, hogy európai régiót választunk ki. -
LouiS22
veterán
válasz
vampire17 #11717 üzenetére
Tegyük ezt egy kicsit helyre.
A Fibaro egy lengyel cég, a viszonylag kevés cucca van már ott nem igaz, hogy a szenzoraikkal nagyjából a komplett otthoni igényt lefedik. Plusz z-wave, és mint ilyen, teljesen mindegy, hogy melyik z-wave-et gyártó cég termékeit rakod be a Fibaro gateway-e mögé, az menni fog (z-wave hatalmas előnye, hogy egy konzorcium kezében van a chip gyártás és rohadt szigorú az engedélyeztetési procedúra - pont azért, hogy a kompatibilitás tökéletes legyen).
A Smartthingest meg már helyrerakta más.
Kiegészítés: a poén kedvéért lekértem a darabszámot: csak az európai régióban közel 70 eszköz (ebben benne van minden).
Domoticz: lassú fejlesztés? Gyenge community? Tényleg egy rendszert használunk? Ha épp úgy van, naponta 3 béta frissítés is kicsorog. Bármire választ kaptam eddig a hivatalos fórumban és/vagy a githubon, ha pedig olyan volt, a fejlesztőnek direktben írva is jött a segítség/megoldás. Azt pedig ne feledd, hogy a core-t egy, azaz egy db ember fejleszti.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Hét elején végre kiért a klímaszerelő, így 50nap után és nekiestem a domoticz-re hangolásra.
Gree Confort X
Domoticz egy synology-n fut DSM 6.1Először a gree saját appjával a wihihez csatlakozni kell.
Dockerbe feltettem az mqtt komponenst ewpe-smart-mqtt
Pluginek alá a python kódokat, restart
Ezután már ki lehetett választani a hardware-ek közül az ewpe dummy-t és látszik minden funkció.Oda vissza működik, ha domoticzal állítom vagy a saját távirányítójával akkor is naplózásra kerül.
Remélem jól fog működni, ez eddig tetszik
-
válasz
freelanced #11729 üzenetére
A Hass.io, a Hass csapat által készített image, benne egy komplett, de jócskán kiherélt Linux, és maga a Hass. Addig tök kényelmes, amíg nem akarod másra is használni... Végül is megoldható benne sok minden, de sokkal nyögvenyelősebb mintha egy fullos OS-ed lenne. Virtuális gépre appliance-ként látom értelmét, amúgy nem.
Ha valamilyen populáris Linux disztribúciót telepítesz, és arra alkalmazásként a Hass-t, akkor jobban jársz szerintem, sokkal rugalmasabb rendszert kapsz. Minimum ennyire érdemes megtanulni pl. egy Raspbian használatát, mert kifizetődik, és azért annyira nem rocket science. Végül is az ember Windows esetén sem csinál olyat, hogy valami agyonbutított, csak 1db alkalmazás futtatására képes Win verziót készít, aztán elhasznál az egészre egy komplett gépet, még ha az csak egy RPI is.
Persze a lehetőségek száma végtelen, a "rendes" Linuxra is mehet a Hass dockerbe akár...
Illetve mielőtt bármit vennél, lehet hogy érdemes lenne inkább egy virtuális gépen megismerni az egészet, praktikusan egy Linux installal egybekötve, és akkor mindkettőt tudod tanulgatni.
-
Janos250
őstag
válasz
freelanced #11723 üzenetére
A 4-es olcsóbbnak tűnik:
-
layerke
aktív tag
válasz
freelanced #11726 üzenetére
A pi-ra is fel kell telepíteni valamilyen módon a HomeAssistantot vagy bármelyik másik hostot. Pont annyira macerás, mintha egy linuxra telepítenéd, arról nem is beszélve, hogy windows alapon is megy legtöbb, nem kötelező a linux.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
freelanced #11723 üzenetére
Akár igen - de már 20e-nél jársz, és még nincs SSD USB házzal, a RAM pedig fixen 1GB (alapban elég, de ha rákapsz a dolog ízére és többmindent is használnál, hamar kevés lehet)
V.ö. pl. ezzel (már elkelt, de 1-2 hetente vannak ilyenek itteni aprón) ami ugyanennyi, és már csak belső SSD kell, de jóval nagyobb a teljesítmény, a RAM pedig bármire elég ebben a felhasználásban
-
Degeczi
nagyúr
válasz
freelanced #11721 üzenetére
Pi-vel az a macera, h az SD kártya akár már pár hónap alatt tönkre tud menni (a folyamatos naplózás miatt rengeteg írásól), ezért célszerű USB-n SSD-t illeszteni hozzá. Annak költségével (+jó minőségű táp amire szintén háklis a Pi, +ház mindkettőhöz) már nem sokkal olcsóbb mint amennyiért már egy x86-os minigépet tudsz szerezni, ami kategóriákkal jobb megoldás erre.
-
freelanced
addikt
válasz
Köszönöm a válaszaitokat!
Kár, hogy ezt a Smartthings nem kapható itthon...
Jó sok infót adtatok
Egyébként ha Pi-s utat választom az milyen költségekkel jár nagyjából? Ez a Gateway-es dolog nem világos teljesen. Meg mennyi idő beszerezni?
Mert addig okés, hogy veszek egy Pi-t, olyan 13-15 körül.
Aztán gondolom erre fel tudom pakolni a Home Assistantot amit ajánlasz.
Programozási tapasztalatom nincs, viszont egész szívesen mókolnék a RPi-vel is ha viszonylag könnyen használható utánajárás után. Csak azt nem szeretném, hogy több legyen benne a macera meg a probléma mint az öröm.
-
-
válasz
SmartThings kapcsán kijavítanálak, ha nem baj: ez egy érdekes állatfaj, kb. azt próbálja meg üzleti alapokra helyezni, amit mi kendácsolunk itt éjt nappallá téve
Szóval nem csak Samsung eszközökkel megy (szerintem eleve nem is ez a fókusza), hanem azzal az említett 70-80%-al amit te is írtál. A Samsungsága eleve csak onnét jön, hogy pár éve felvásárolta az S., előtte önálló cég volt.
Aki váltott rá HA-ról, Domo-ról, vagy egyébről az nagyon dicséri. Gyakorlatilag kapsz egy HUB-ot egy célhardver formájában, az összes létező protokoll támogatásával (oké, asszem a 433 nincs benne) gyártói támogatással (és igen, sajnos gyártói clouddal is, de elvileg nem kötelező használni), plusz egy nagyon komoly ökoszisztémát, ami community fejlesztésekre épül, mindezt egy appstore szerű felületen. A handlereket pythonba lehet írni hozzá, és az említett appstore-n keresztül lehet megosztani. Ami létezik HA-hoz és Domohoz, az szinte biztosan létezik ST-hez is. Sőt, arra is volt már példa, hogy ott volt készen előbb a handler, de mivel ez a része opensource ott is, ezért onnét portolták Hass-ba és a többibe.
Én amúgy mindig csak pofázok róla itt, de sajnos személyes tapasztalatom nincs, viszont régóta ki szeretném próbálni. Ha lesz időm (talán majd a hosszú téli estéken) tuti hogy beszerzek egyet, és jól körüljárom. Nekem nagyon tetszik a koncepció, már a minőségi gyártó által összepakolt all-in-one wifi/zigbee/z-wave/bt hub önmaga egy nagy durranás szerintem.
-
vampire17
addikt
válasz
freelanced #11716 üzenetére
Kulcsra kesz... Hat nehez kerdes... Az a gond, hogy mindnek van jo es rossz resze...
Xiaomi eleg nepszeru, tomenytelen (sajat) cuccot kezel (ezeket kinabol erdemes venni), viszont teljesen felhohoz kotott es semmi massal nem tudod (alapbol) osszekotni.
Fibaro eleg draga, viszonylag keves cucca van, viszont eleg megbizhato.
Itead(Sonoff) Vagy inkabb az mondom, hogy eWeLink: Full felho alapu cucc, nem kell gateway. A kinai cuccok kb 99%-a hasznalja, lenyegeben egy megvasarolhato (a gyarto reszrol) nyilt platform. Nagyon sok cuccot talalsz vele, viszont a mukodese teljesen felhohoz kotott es eleg hektikus is (Magyarorszagrol)
Smartthings a samsung megoldasa, foleg Samsung cuccokal megy.
Pi bol vagy a 3 vagy 4 erdemes.
Szoftvernek en Home Assistantot ajanlom. Irto jo a community, nagyon dinamikusan fejlodik es brutal sok mindent ismer.
En magam Domoticzot hasznalok, (picit banom mar amugy, hogy erre kezdetem epiteni) mert bar egyszeru a hasznalata, de viszonylag lassu a fejlesztese es a community is gyenge...
Jo otlet meg sztm kombinalni a Domoticz-ot a Node-Red el. A Domoticz egyszeru programozasi nyelve (Blockly) nagyon gyenge, viszont ha a feldolgozast "kiviszed" Node-Red-be (pl mqtt-vel) aztan a szamolt erteket "visszaadod" egy Domo eszkoznek, az nagyon jo kombinacio.
Persze ha megy a Python, Lua, Dzvents akkor nincs gond a Domoval sem.
-
freelanced
addikt
válasz
vampire17 #11713 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a részletes választ!
A kulcsra kész cuccok közül (Fibaro, Itead cuccok, SmartThings, Xiaomi Home, etc...) melyik számít a legjobbnak? Gondolok itt stabilitásra, kompatibilitásra, beszerezhetőségre, biztonsági és privacy dolgokra.
Meg honnan lehet őket beszerezni? SmartThings se nagyon látom sehol.
Bár igazából vélhetően az építős úton indulok el ha különösebb tudás nem kell hozzá.
Olvasni, kutatgatni szeretek, szóval azzal nem lesz gond
Illetve Rasberry Pi-ből melyiket és honnan érdemes?
Köszönöm!
-
Janaboy
veterán
Arra van ötletetek, h miert nem vesz jelet a digoo r8htol egy idő után az rflinkem?
Csak akkor javul meg ha kiveszem az elemet belőle. -
vampire17
addikt
válasz
freelanced #11712 üzenetére
Sokszor kitargyalt dolog ez, de roviden:
Hub:
RPi + valamilyen Domotika szoftver (Home assistant, Domoticz, OpenHAB)
Kell meg gateway, lehetoleg az osszes nagyobb szabvanyhoz:
Z-wave: AEOTEC Z-Stick GEN5
Zigbee: zigbee2mqtt
Ezek "epitett" dolgok, de persze vannak "kulcsra kesz" megoldasok is (Fibaro, Itead cuccok, SmartThings, Xiaomi Home, etc...)
Forumon mi inkabb az epitett fele megyunk el, mert igy minden szenzorbol/protokollbol azt hasznaljuk, ami tetszik/legjobb nem kot az adott gyarto.
Ha ez megvan, onnantol lenyegeben vagy egy olyan rendszered, amihez a piacon levo szenzorok eszkozok igen nagy (70-80) szazalekat gond nelkul hozzakapcsolhatod!
Az utan mar csak automatizalni kell...
De az innentol a fantaziadra van bizva.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ki milyen eszközt ajánl, hogy belevágjak egy Okos Otthon kiépítésébe?
Jelenleg viszonylag kicsiben szeretném, fények, TV ki bekapcs. ha aludni készülök, esetleg ébresztőhöz állítható fények, hangutasítás a későbbiekben (pl. Alexával), esetlegesen majd termosztát stb.
Amiket néztem külföldi oldalakon alig vannak itthon.
Vélhetően kezdésnek valamilyen Hub kellene.
Köszi!
-
guess.who
senior tag
Keresnék egy Tasmota szabályokban jártas illetőt, aki lenne olyan kedves segíteni...
Adott 3 db Sonoff Dual R2, amiken DS18B20-as hőmérők és BH1750-es fénymérők vannak. A feladat két külön szabály lenne:
1. a hőmérő által mért érték alapján X °C alatt bekapcsolná az 1. relét, Y °C alatt kikapcsolná. Ez egyszerű, elvileg nincs más feltétel.2. a fénymérő által mért érték alapján, ha az idő 08:00 UTÁN és 20:00 ELŐTT van, akkor Z lux alatt bekapcsolná a 2. relét, Q lux felett pedig kikapcsolná.
Az 1. szabály szerintem a következő (nem biztos, hogy jó így, még élesben nem teszteltem):
mem1 0 # fûtõ állapota
mem2 22 # hõmérséklet alsó határ
mem3 24 # hõmérséklet felsõ határ
var1 0 # fûtõ aktuális állapotabacklog SwitchMode1 3; Rule 1; TelePeriod 60; poweronstate 0; mem1 0; mem2 22; mem3 24; var1 0
Rule1 on system#boot do RuleTimer1 70 endon on event#toggling1=0 do mem 1 endon on event#toggling1=1 do mem 0 endon on Rules#Timer=1 do backlog var1 0; RuleTimer1 70; power1 0 endon on tele-DS18B20#temperature do backlog var1 1; RuleTimer1 70; event ctrl_ready=1; event temp_demand=%value% endon on event#ctrl_ready>%mem1% do var1 0 endon on event#temp_demand>%mem2% do power1 0 endon on event#temp_demand<%mem3% do power1 %var1% endonA 2. bonyolultabb, és nem jutok a végére, legalábbis nem úgy működik, ahogy szeretném. Itt ugye az lenne a lényeg, hogy van két timerem (08:00 és 20:00 minden nap), a szabály szerint pedig a 2. relét 200 lux alatt bekapcsolja felette pedig kikapcsolja, ha a 3. szabályban teljesül az időzítő feltétele. Csakhogy nem ez történik, hanem állandóan bekapcsolja... Mondjuk itt is jobb lenne mem értékeket megadni, mert a három Dualnak más-más fényerőnél kellene ki/be kapcsolni.
TelePeriod 60
Timer1 {"Arm":1,"Mode":0,"Time":"08:00","Window":0,"Days":"1111111","Repeat":300,"Output":1,"Action":3}
Timer2 {"Arm":1,"Mode":0,"Time":"20:00","Window":0,"Days":"1111111","Repeat":300,"Output":1,"Action":0}
Rule2 on tele-BH1750#Illuminance<200 do power2 1 endon on tele-BH1750#Illuminance>200 do power2 0 endon
Rule3 on Clock#Timer=1 do Rule2 1 endon on Clock#Timer=2 do Rule1 0 endonSzóval előre is köszönöm az ötleteket!
(Nem vagyok programozó, ne üssetek!)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #11709 üzenetére
Nekem egy tucatnyi Aquara hőmérőm (ill. néhány kerek Xiaomi is akad köztük) van otthon és szerencsére mind 1-2 tizeden belül mér ha egymás mellé teszem őket (noha a különbséget az is növeli, h két szenzor jelentésének időpontja között fél óránál is nagyobb eltérés is előfordulhat)
De persze hibás példány mindenből lehet (egy teljesen döglöttbe én is belefutottam), és ezt az eladó felé is nehéz bizonyítani
-
vampire17
addikt
válasz
freemanone #11708 üzenetére
-
freemanone
addikt
Sziasztok,
nemrég érkezett egy ilyen aqara sensor és az a tapasztalat, hogy félremér.
25,2-nél 27fok körül mér, viszont 26,8 fok körül már 31,5-et. Ha állandó lenne a diferencia, akkor legalább eltolást tudnék alkalmazni.
Hat darab HUE mozgásérzékelő van itthon, próba ereéig 3db-ot egy kupacba tettem le, 0,1 difi körül hozták a helyes értéket, amit egy higanyos hagyományos mérőhöz viszonyítottam, illetve a klímához. Ehez képest mér ennyire félre a Xiaomi sensor.
Lehet ezzel valamit kezdeni...? A másik két mért érték pontosságában is kételkedek így már, de azt nincs mihez viszonyítanom, (páratartalom és légnyomás)szerk: nincs xiaomi dobozom, zigbee snifferrel tervezném használni, az ajtónyitás sensoruk bejött, gondoltam kipróbálok még mást is.
-
ojb
tag
válasz
MikeRenton #11704 üzenetére
Igen. Tökéletes (megfelelő teljesítményű a kívánt hosszhoz) 12 és 24 V-os szalagok esetében is.
-
MikeRenton
tag
Van egy
[ilyenem].
Ez rendben van? -
ojb
tag
válasz
MikeRenton #11701 üzenetére
A vezérlő leírása alapján szum. max 6A áramot képes kapcsolni. Ez 24V-os RGBW szalag használatakor sem éri el a 13m-es hosszt. (RGBW 5050 szalag fogyasztása ~14 - 20W/m) Mindenképpen teljesítmény fokozó FET-ekre (3 vagy 4 csatornás "erősítőre") lesz szükséged ilyen hossz esetében. RGBW 24V-os szalag [pl.eBay]
-
MikeRenton
tag
Sziasztok!
Van egy [ilyen] zigbee ledszalag vezérlőm. Szeretnék javaslatot, leginkább konkrét linkeket kérni, hogy 13 méter esetén milyen RGBW szalagot vásároljak. Volt pár drágább Hue kiadás mostanában, szóval jó lenne mérsékelt árfekvésű cucc:D
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest