Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Pedig pont ez az egész fűszere.. ettől más, mint a többi. Nálam simán betalál.
Abban egyetértek Persu-val, h csízióban, design-ban, birtoklási vágy keltésben a(z olaszok) Ducati mocskosul piacelső(k). Kívánatos, gyönyörű, egyedi, stílusteremtő gépek, vszont a technikai része véleményem szerint egyszerűen fos. Túl racionális alkat vagyok, pénzt nem adok egy csak szép járműért.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Winne
nagyúr
Igazad lehet, csak ahhoz már komoly jogsi kell és komoly pénz is.
@(#80331) Bogyó bá': jó ezt látni, remélem én is megszeretem majd, az nagy igazság, hogy meglátom mennyire tetszik meg a dolog, illetve megmarad-e ide-oda futkozós cuccnak. Barátnőt is vinném rajta párszor biztos, ez is szempont, nem tudom ilyen formavilággal van-e főleg két személynek is kényelmes motor.
@(#80332) tboldi: én is akkora vagyok, nem nyugtattál meg. Itt helyben az egyik iskolának pont van egy ilyen motorja, ezért mindenképpen oda fogok menni, ha rászánom magam.
@(#80333) HSM: sajnos ebben is igazat kell adjak, nekem a 250ccm környéke tűnik bejövősnek a méreteimhez és az igényeimhez, csak hát az már másik paripa..
@(#80335) Moleman: ahogy néztem 100e feletti különbség van.
@(#80344) canniball: lehet tényleg azt kellene, hogy mielőtt beiratkozok bármire kipróbálni egy ilyet valahogy, hogy mennyire elégíti ki az igényeimet.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
HSM
félisten
válasz Topiccsendőr #80392 üzenetére
A kinézetük amúgy nekem is tetszik... A hang terén viszont akkor más az ízlésünk.
(#80394) runner 125: A boxermotorok hangja az atom, én monjduk főleg a régi 911-esekét kedvelem, de a Subaru se rossz. Viszont ez a csörgő zörgő borzalom, azt hittem, megsüketülök a csörömpöléstől, mikor mellém állt egy ilyen a lámpánál. A megnézéssel sem volt baj mondjuk, azt hittem, mindjárt felrobban. A motor amúgy állat volt, mármint a többi, nem csörgő-zörgő része.
(#80395) canniball: Azért erősen korlátozott volt a cuccok köre, amire élt az akció. Szerintem ők sem bolondok, ha tudnák 20%-al olcsóbban nagyobb mennyiségben adni a cuccokat akkor úgy tennék. De nem gondolnám véletlennek, hogy ők sem adják se olcsóbban se drágában, mint akár csak a netes külföldi webshopok, ahol ugye még bolt sincs. Ezeknek ennyi az ára, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Something_ #80393 üzenetére
Most ezt így elő nem keresem, de elvileg tilos a kereskedőnek a vételi ár alatt értékesítenie.
Ez azért van, hogy a nagy gazdag multi ne tudja ezzel megölni a konkurenciát, hiszen nekik simán belefér, hogy pár hónapig öntik a pénzt a boltba, ameddig mindenki más tönkremegy.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz CyberPunk666 #80390 üzenetére
Mint látható 20%-ot simán tudnak adni (és most ugye nem kifutó dolgokról beszélünk, hanem mindenről), ezek alapján szvsz 10-15% simán lejöhetne az árakból, az ott "elbukott" összeget pediglen kompenzálná a megnövekedett forgalom.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
runner 125
nagyúr
Ne már.. az életbe nem vennék Ducati-t, de arra beindul a nyálcsorgatásom és bárhol legyek, megállok, hallgatom.., akárcsak a Subaru boxert vagy a Maserati-t.
Ez mondhatni techbuzi szint alapműveltségi foka.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Something_
őstag
válasz CyberPunk666 #80390 üzenetére
Melyik ez a torveny? Mi sokszor adunk bukoban dolgokat kiszoras keretein belul, de ilyenkor ezek gyartoi akciok, a gyarto jovairja.
-
mm89
őstag
válasz FIREBLADE78 #80385 üzenetére
Szerintem nem gáz a farmer + csizma kombó.
Megy már a motorod?
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
FIREBLADE78
addikt
Lehet nem lesz motoros cipellő,viszem a táskában az utcait és kész. Remélem a motoros farmert rátudom húzni a szárára,mert kurvára hülyén néz ki farmer-sidi kombó
Milyen durrogás? Beképzeled[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
V.Stryker
nagyúr
Mosquito34
Mi a helyzet a lánc olajozóval? Felszerelted? Jó lett, nem lett jó?
-
-
mm89
őstag
válasz Kolondrum #80372 üzenetére
Egyetértek!
Én is leo dobot használok, egyértelműen jobb a hangja mint barmilywn gyári dobnak. Nem is szeretem a gyári dobok hangját. Szintén db killerrel megyek mert anélkül túl hangos
Viszont én azért is raktam bele mert érzem is a hatását.
Alsó fordulaton magyon szar nélküle a gázreakció. konkrétan 3e ig halott. Db killerrel viszont nincs alul lyuk és a hangja is szép.
A durrogásokat viszont szerettem hallgatni motorféknél, de valamit valamiértELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
válasz Something_ #80376 üzenetére
Vasutas vagyok úgymond. Csak nézőpont kérdése.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
zgospel
őstag
-
Khaosz55
addikt
válasz 2thletme2day #80336 üzenetére
Ha ER6N/F számításba van akkor ajánlom ,hogy az MT07-et is nézd meg.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Kolondrum #80370 üzenetére
Jo, latom elerkeztunk a kognitiv disszonanciahoz.
Az, ha fakezuek vagyunk, vagy hogy nem tudunk motorozni, nem kifogas arra, hogy nyugodtan szarabba tehetunk valamit, mert ugysem erezzuk.
Az, hogy mindenkinek masrol szol a motorozas, magyarazat erre.
Csak ha mondogatjuk teljesen tajekozatlanul, es tapasztalatlanul a butasagokat, hogy: jobban megy, nem lesz tole rosszabb - erre ha nem haragszol, reagalni fogok, mert ez igy nem igaz.
Szerk: egyebkent a stihlnek jobb hangja van.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
válasz -Mike- #80371 üzenetére
Sztem sokat dob a hang a dolgon és nem kell odafordulni. Maga hogy beindítod és nem egy Stihl láncfűrész hangja van van ilyen már jobb az emberi fülnek. Viszont amit ez most killer nélkül tolt az már sok volt és sértő hosszú távon.
-
-Mike-
addikt
válasz Kolondrum #80368 üzenetére
Nagyobbnak látszani? Ha ezresnek nézik a laikusok az jobb? Miért jobb nagyobbnak, többnek láttatni?
Kb olyan mint gs500ra valami nagy hangot rakni, mindenki oda kapja a fejét hogy jön valami de olyan lassan teszi hogy mindent le lehet olvasni róla. Sztem gáz.[ Szerkesztve ]
-
válasz Topiccsendőr #80369 üzenetére
A hiba az amit annak veszünk, nekem nem hiba. Én ezt a témát nem akarom megfogni. Jön megy elégedett vagyok/unk vele és ez a lényeg. Mindenkinek meg van a maga dilije.
-
válasz Topiccsendőr #80365 üzenetére
Ez nekünk teljesen mind1, ez még 8000 fölött nem pörgött, sőt. Egy szint felett ez sem engem sem sokakat nem mozgat meg. Morog, nagyobbnak látszik mint ami és ennyi.
-
Doki16
addikt
válasz Topiccsendőr #80365 üzenetére
Fogalmam sincs mi az az apex. Talán valami kanyar? Nálam ez pont nem számít, ritkán megy nyomatékcsúcson a motor. De mivel szeretném ha okés lenne ezért akarom az injektort hozzá lőni
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Gaboman
nagyúr
Szuper idő volt ma, megtetszett egy gép Pápán, így el is mentem megnézni, első benyomásra nagyon jó állapotú volt.
Átnézés után is elégedett voltam, már mondtam is a tulajnak hogy próbakör után ha megfelel akkor viszem is.
Sajnos próbakör alatt 30-60 km/h között folyamatosan jobbra húzott a kormány, szitált az eleje.
Kiérve a városból kipróbáltam milyet húz 5. és 6.ban, meglepetésemre se milyet, fulladozni kezdett.
Szóval el is ment a kedvem tőle, pedig egy 650 1 hengeresnek ha minden rendben kellett volna húznia elég szépen.
Visszaérve mondtam is a tulajnak az észrevételeimet, mondtam neki ha sikerül a hibát orvosolnia szóljon.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Doki16
addikt
válasz Topiccsendőr #80363 üzenetére
Én azt se tudom mit jelent az sbk. Superbike?
Pont most akarok elmenni és ráhangoltatni az injektort. Remélem megtudja csinálni a srác.
Amúgy nekem már fent van egy ideje de semmi gond nincs a motorral. A hangja viszont tényleg szépA Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Doki16
addikt
válasz Topiccsendőr #80356 üzenetére
Enyémen is SBK van, mi a baj vele? Igaz, hogy nincs rajta mint felirat, hanem csak annyi, hogy leovince.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
válasz Topiccsendőr #80358 üzenetére
Az alapjáratit fogom kicsit emelni milyen érzésre jó e neki ott.
Szobahőmérsékleten indítva nincsenek ilyen dolgai.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz Topiccsendőr #80356 üzenetére
Igen killer óta jobban esik hidegen, killer nélkül éppen 1000-et forgott hidegen.
Itt már semmi sem spirálos sztem ahogy nézem. Pl a km órát is úgy méri, hogy az első fogaskerék előtt van egy érzékelő közvetlenül a lánc felett. Lesatuztam 80-nál a hátsót és 0-át mutatott a km óra onnan tudom.
A km óra is csal vagy nem tudom, le kell mérnem.Szerk: Ezzel kaptam, ezt kell szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Kolondrum #80355 üzenetére
zuzu petalsal beszelgetni...
Tehat. Okossag= masodlagos fojtoszelep?
Nem azert porog 900 at, mert hideg van, ha hideg van, tobbet porog, mint a helyes ertek.
Manualis az orad=spiralos, nem digitalis?12 000 kent allitani kell rajta szervizkonyv szerint. (Illetve ellenorizni) A 900 nak nem kene elojonnie, valszeg a mas dobtol van.
Alapjarati csavar biztos nincs festve, te vmi masrol beszelsz.Nagyon vicces az sbk feliratu leo vince egy er6 on.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
válasz Topiccsendőr #80354 üzenetére
Ezt mondom, beáll erre, de az okosság sokkal hamarabb elveszi a gázt róla mint ahogy alapból erre az értékre állna be. 2 fok van, beindítod, felpörög 2000-re. Fél - 1 perc után elveszi a gázt és kb 900-al ketyeg, mert hideg, ha hagyod tovább lassan eléri ezt a kb 1300-at. Azért csak kb mert manuális az órám, majd kicsit lehet, hogy emelek rajta, most jónak ítélem, de lehet csak a hangosság miatt gondolom, hogy jó így. Igazából még nem matattam ilyen szinten, soha nem állítottak rajta, le van festve a csavar, azaz 9000km óta ezen áll.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Topiccsendőr #80352 üzenetére
Pedig 1000 alatt pörög hidegen és lassan kel életre, korán elveszi az okosság a gázt róla. Épp addig hagyja rajta hogy ne fulladjon le ha elveszi. Én szoktam manuálisan ráadni és így igen hamar beáll az 1300-ra.
Persze ilyen 2-5 fokban van ez reggel. Hamar kimegyünk ebből az időszakból.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz canniball #80345 üzenetére
Nagyon más dolog, ha egy rövid akcióra tudnak engedni, vagy amikor mindig, mindenkinek annyiért adják...
(#80350) CyberPunk666: A fórumtárs is ezt írta: "Egy KTM Duke 125 ami nagyon tetszik, nem gyors motort szeretnék, csak valami harapósat városba és a környékre."
Ezért írtam, hogy városon kívülre, plusz harapós is legyen, az szvsz inkább a 300-as kategória (Duke-ból 390-es van csak), nem pedig a 125."Így lett a tudja amit kell és nem is túl sok kezdőnek metszetében a 300-as."
Pontosan. Magam is dilemmában voltam anno, 125, 250 vagy vmi nagyobb, és abszolút az jött le, hogy a 125 nagyon sok kompromisszum, a 250-essel viszont már együtt tudtam volna élni.Mi asszem összefoglatuk a tapasztalatokat, majd a fórumtárs eldönti, mi lenne neki a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Eleve naponta kell olyan helyen mennem vele, ahol 90-es tábla van, és nem mérnek soha, ami miatt kb 100 at átlagtempó (taxis vitt már ott 160-nal is).
Na, nekem ott kell ennek élhető sebességgel mennie, hogy biztonságos legyen.Ezért szóba sem jött a 125-ös.
Akkor azt még nem is mondtam, hogy alkalomadtán az M0-on is kéne menni 110-zel...
Így lett a tudja amit kell és nem is túl sok kezdőnek metszetében a 300-as.
Egyébként iszonyatosan könnyű vele motorozni, nagyon tetszik.
-
tboldi
nagyúr
válasz 2thletme2day #80342 üzenetére
Köszi!
Én a Mag-1-et néztem ki magamnak. Sajnos egy (önhibámon kívüli) motorbaleset miatt eléggé meg van dagadva a bal bokám/lábfejem, ezért fontos lenne, hogy jól rá tudjam majd igazítani. Talán valami túracsizma kényelmesebb lenne, de azokban általában kevesebb védelem van, mint egy hasonló árú sportcsizmában.
-
Motoros riasztókról mi a vélekedés? Rögtön úgy mondom, hogy a komoly drága verziókról beszélek.
-
Ferdzsoo
addikt
Ugyanilyen csizmám van 3 éve. (csak fehérbe) nagyon jó választás.Tökéletesen elégedett vagyok....
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-Mike-
addikt
Nézegettem pár híres magyar motoros youtube "sztárt" (persze geresicsnél kezdtem ) azóta dobál fel nekem még több magyart, ez jött ma szembe, szerintem jópofa [link]
-
canniball
nagyúr
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha eleve 20%-kal alacsonyabbak lennének az árak (mert ezek szerint ez nem lenne probléma a boltoknak) akkor mennyivel könnyebben vásárolnánk ezeket a holmikat...
A csizma majd betörik/hozzászoksz, emiatt ne aggódj!
-
canniball
nagyúr
Lakott területen elég lehet az, viszont ha kijössz a városból akkor már necces...de ha úgy érzed nagyobb kell akkor (ahogy már Bogyóbá is említette) 2 éven belül elmehetsz különbözetire. Én is így csináltam pár éve, árban ugyanott voltam a végére mintha egyből A-ra mentem volna, viszont ha kétszer veszel motort az már sanszosan húzósabb lesz mintha egyből nagyot vennél. Ez megint olyan dolog amit neked kell eldöntened.
Illetve ami még eszembe jutott: korábban volt olyasmi lehetőség, hogy a beiratkozás után ha meggondoltad a dolgot akkor A1 helyett "menetközben" is módosíthattál A-ra, de hogy ezt a Kresz vizsga előtt vagy után lehetett megtenni és hogy van-e még ilyen azt nem tudom. Keress egy szimpatikus iskolát és faggasd ki őket a lehetőségekről! Valamint ami még lehetőség: keress olyan motoros tréninget ahol nem feltétel a jogosítvány és adják a gépet, így bár "korlátozott körülmények között" de ki tudod próbálni mit tud a 125-ös kategória.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
HSM
félisten
válasz Bogyó bá' #80341 üzenetére
No igen. Amit sokszor leírtam, rutinpályára, kis tempóra kezdőknek szvsz az SV650/Gladius blokkja a lehető legrosszabb. Erős, nagyon határozottan reagál a legkisebb gázkar-mozdulatra is. Ugyanakkor nem minden nagymotor ilyen. Egy hagyományos 4 hengeres sokkal barátságosabb karakterű, erőtlen, határozatlan kis tempónál, pl. a Honda vezetéstechnikán 600-as Hornet még barátságosabb szvsz mint egy GS500. Nem az ereje, hanem a karaktere miatt. Nem forgatod, gyenge, és egyenletes, teljesen jó. Olyasmikkel kellene oktatni....
Gondolhatod, nekem milyen volt, mikor robogó után, első nagymotornak az A letétele után elhoztam az SV650-et, ráadásul a rossz útviszonyok miatt az elején gyökketővel, hát, többször félreálltam átgonolni, egyáltalán mi történik... Leírhatatlanul rossz élmény volt az első 10-20km. Nem veszélyes, csak baromi rossz, hogy a motor azt csinálta, amit ő akart, nem azt, amit én. Viszont miután kiismertem, úgy 50-200km után, már teljesen jól és biztonságosan tudtam vele menni bármilyen körülmények között. Ma pedig már nem is kéne más motor ebből a kategóriából, nagyon szeretem így 4,5 év után is, főleg ezt a határozott, erőteljes természetét, ami némileg megnehezítette a barátkozást az első utakon.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz tboldi #80338 üzenetére
Sidi Vortice. Sosem volt még motoros csizmám így nagyon fura még a viselése és még inkább a járás benne de megszokom idővel remélem. Próbáltam ST-t, Mag1-et meg a Vortice-t. Ez volt a legkényelmesebb a 3 közül. Az STnél zavart, hogy csak egy helyen lehetett a lábra igazítani és nem tartotta annyira a lábam mint a Vortice vagy a Mag1. A Mag1 kevésbé volt kényelmes számomra így esett a választás erre. Egyébként a full fehér változat 25% kedvezménnyel kapható nőnaptól függetlenül de mivel mindennapos használatban lesz a csizma ha meglesz a motor hozzá ezért nem mertem bevállalni így egy kicsit drágábban de fekete lett.
(#80337) HSM
Délelőtt bementem a boltba, felpróbáltam mindent, kiválasztottam a megfelelő holmikat majd félrerakattam, hogy majd nővérem jön érte meg a 20% kedvezményért Ő is kapott virágot és a bolti kiszolgálás is nagyon korrekt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
A GS500 ideális tanuló motor, nem túl erős, kezes, végtelenül jóindulatú. A mostani szabályok szerint viszont már csak A2-re elég, korlátlanhoz legalább Sv650-féle motor kell. Legelső rutin órán egy GS-t kaptam én is, azzal könnyebb volt rutinozni mint a kis 125-ösömmel, de utána át kellett üljek a 650-es Gladiusra. Rutinpályán félelmetesen sz*r volt, nem akart kanyarodni, viszont legalább a V2 rángatta a láncot. Mindegy, megtanultam, sikerült. A forgalomban már nem volt vele semmi bajom. De nekem előzőleg volt 19 ezer km 125-ös gyakorlatom.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
HSM
félisten
válasz CyberPunk666 #80339 üzenetére
Oké, de nálad se véletlen a 300-as, és nem a 125-ös Ninja lett a befutó...
A fórumtárs figyelmébe a 390-es, nem pedig a 690-es Duke-ot ajánlottam....[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Bogyó bá' #80331 üzenetére
Engem is mindenki valami nagyra akart itt ültetni, miközben se motoros múltam, de még B-s jogsim se volt.
Anyagilag meg kalkulálhat magának, hogy mik a tervei azt csak őt tudja:
http://jogsikozpont.hu/hu/szoveg/arakakciok/4Remélem nem tilos ilyet linkelni, nincs részesedésem a cégben, csak én itt csináltam.
-
tboldi
nagyúr
válasz 2thletme2day #80336 üzenetére
Fasza!
A csizma melyik típus?
-
HSM
félisten
Hát nem tudom. Én 50-es robogó (kb. 4 év) után tettem le a korlátlant. Nem volt gáz, az oktató először egy 125-ös gépre rakott, mentem vele pár alkalmat, aztán 250-esre, és csak utána ültem egy GS500-ra. Abszolút korrekt, biztonságos felvezetés volt. Szerintem még ez a GS500 féle 50 lovas kategória sem egy olyan nagy hűha, amitől reszketni kéne, de a tévedés jogát fenntartom, ez csak a személyes véleményem. Személy szerint én jobban féltem az 50-es robeszon, mint most a nagymotoron, azzal totál ki vagy szolgáltatva, mert lassú, ezzel viszont nyugodtan előremehetsz a sor elejére, mert nem fog egy türelmetlenebb alsókategóriás családi autó fellökni, ha nem nyomod ki a szemét is.
Látod, az SV650-el sem haltam még meg, pedig már űzöm vele a várost több, mint 4 éve, gagyi gumikon, ráadásul.(#80336) Sputnyik123: Én a pestiben jártam barátnővel, nagyon kedvesek voltak, virágot is kapott.
Elég jóféle holmikat sikerült a nővérdenek vennie, amennyire meg tudom ítélni.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
A tegnapi nőnap alkalmából (20% kedvezmény minden nőnek) megengedtem nővéremnek, hogy bevásároljon nekem a győri motorline-ban. Bár nagymotorom egyelőre még nincs és még csak a KRESZ órákra járok az "A" jogosítvány megszerzéséhez de pár hónapon belül tervezem a motorvásárlást. Legszimpatikusabb és egyben legesélyesebb jelölt a Kawasaki ER6N/F esetleg Z750 de igazából még nincs eldöntve a dolog. Bármi is lesz a vége legalább már a motoros felszerelésem megvan. Eddig robogóztam (Gilera Runner 50) így bukóm meg kesztyűm már volt de a későbbiekben ezeket is le fogom cserélni egy-egy komolyabb darabra.
-
Moleman
addikt
Szia, mikor megjelent a B125 lehetősége, én is rákívántam először, de ha már úgyis foglalkozol vele, időben nem több a korlátlan sem (legalábbis ahol én csináltam ), csak kicsit drágább, és utána legalább soha többet nem kell foglalkoznod vele. Egy 125-ös motor átírása sem kerül sokkal kevesebbe, mint egy nagyobbé, és pont a B125 miatt elég magasak az áraik. Persze ez csak az én véleményem.
-
Szeretek elveszni a részletekben, ha épp nem mennek az idegeimre. A 2009-es ernő hidegen sokkal határozottabban megemelte az alapjáratot még be nem melegedett, sőt már rég langyos volt a blokk még elemet alapjárattal ment. Ez meg nagyon nem. 2000-el elpöfög, de nagyon hamar leveszi róla és leveszi nullára azaz a beállító csavarra ül fel az a mittuménmi. Amivel nincs baj, jó a fülnek tegnap óta kellemesen ketyeg, olyan 900-as alapjárattal 1300 helyett, mert közel sem meleg a blokk és így meg még lassabban melegszik be. A régit nem lehetett lelőni annyira sokáig forgatta nagy fordulaton, ez meg fél perc után elveszi tőle. Félhült állapotban meg hajlamos pár másodperc alatt elvenni aminek egy még alacsonyabb alapjárattal ketyegő blokk az eredménye.
Még abban is más mennyire bólint vészfékezés alatt, bár talán az olaj más elől nem csak a váz meg egyéb dolgok felépítése.De maga a kényelem, hogy megnyom, ketyeg az jó.
-
HSM
félisten
Olvastam... De attól még nem lesz harapósabb az a 11kw...
Lehet érdemesebb lenne inkább egy rendes A vagy A2-t csinálnia. Így egyszeri költségben tudom, hogy több, de ezzel azért sokáig le lenne a gondja a közlekedésről, és a mosoly faktor is sokáig a helyén maradna.
Az én szememben ez a 125ccm mint kategória inkább a fogcsikorgatós spórolásról szól, mint az élvezetes kölekedésről. Főleg, ha ki is mész néha a városból.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
A1/B125-öt szeretne csinálni....
(#80329) Winne: Én is B125-tel kezdtem 4 évvel ezelőtt (50 éves fejjel), és a kis 125-ös Honda csopperrel kétszer és körbe barangoltam Székelyföldet. Harapósságról ebben a kategóriában ne is álmodj, de kedvcsinálónak nem rossz. Aztán ha nem érzel rá a motorozás ízére, akkor még mindig maradhat praktikus városi szaladgálósnak, ha meg rákapsz a túrázásra, akkor gyorsan, könnyen A-ra upgradelhetsz (én is ezt tettem másfél éve).
(#80333) HSM: elsőre (nulla motoros/robogós előzménnyel) rá sem mertem volna ülni egy korlátlannak megfelelő tanuló motorra. Ha nem B125-tel kezdtem volna, akkor most nem motoroznék.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz canniball #80315 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Attól tartok én is, hogy nagyon hamar gyenge lesz, mint ahogy mindennel ez van. Egy KTM Duke 125 ami nagyon tetszik, nem gyors motort szeretnék, csak valami harapósat városba és a környékre. Nem tudom mennyire lenne ez egyáltalán kényelmes hosszabb távra, annak tűnik az ülés legalábbis.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #80322 üzenetére
Vannak barkács hajlamaid, tessék dolgozni az ügyért. Az enyém ilyen:
A kormánycsőre 2 db ilyen, olcsó tükörkonzol került:
Meg egy darab acéllemez, még a rajzát is közreadom:
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
-
GPS tartó... Van, de a 75Cm-es kormányon egy mm hely nincs feltenni.
A boltban azért megkérdezte az eladó, hogy te tavaly nem vettél egy 2009-esre nálunk bukócsövet? Akkor miért kell 2008-asra? Hát mondom na látod ez hosszú történet.
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
válasz V.Stryker #80313 üzenetére
GPS + tartóm van ezért látom a képernyőt csak a szélzaj miatt hallani nem hallom + Hameg ismerem az utat akkor zenét hallgatni is jó lenne.
(#80320) Bogyó bá' Az Aldis cucchoz kell a sisakban ( tehát van benne előkészítés ) hely mert ahogy látom elég nagy a fülpárnája. Az enyémben meg sajnos nincs.
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Polemius
senior tag
válasz SirKero #80309 üzenetére
Aldiban szokott lenni így tavasszal motoros akcióban sisakba építhető.
Nem tudom, idén volt-e, vagy még eztán lesz motoros cuccuk, de ha rászánsz kicsit többet (15 körül volt talán?), akkor érdemes lenne megnézned. -
-
-
canniball
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Szia!
A B125 úgy működik, hogy bebattyogsz egy iskolába, közlöd hogy ezt szeretnéd és beiratkozol, majd gyorsított okítás után kell tenned egy teljesértékű Kresz vizsgát A kategóriára valamint egy rutin+forgalmi vizsgát. Pl. itt le van írva részletesebben. Mivel már vezetsz szvsz nem lesz nagy kihívás, max. a váltókezelés ami újdonság lesz de az sem ördögtől való, pikk-pakk belejön az ember. Hogy érdemes-e letenni azt neked kell eldönteni. De mivel az 50-t kevésnek érzed arra fogsz jutni hogy érdemes. Aztán mivel úgyis vérszemet kapsz mehetsz tovább a különbözetire.
Hogy mennyibe kerül fenntartani az gondolom te is jól tudod hogy kismillió dologtól függ.
[ Szerkesztve ]
-
Warpig
aktív tag
-
SirKero
őstag
válasz V.Stryker #80310 üzenetére
Elférni szerintem elfér mert kipróbáltam egy sima fülessel a sisakot és nem zavaró ( persze ez igazán majd hosszabb úton derül ki ) + azért választottam elsőre egy relatíve olcsót hogy ha még sem jön be akkor sem bukjak rajta sokat.
Az,hogy a hang nem tökéletes nem lényeg. Arra,hogy bemondja,hogy 350 méter múlva fordulj balra megfelel. A navi gyári hangja ( Mohabá stb ) sem egy kimondottan Lossless minőségűMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Még nem volt forgalomba hozott 50ccmnél nagyobb motorom, így szűz vagyok a téren, szeretnék kis segítséget kapni.
B-s jogosítványom van, gondolkozom ebben a különbözeti jogosítványban és egy 125-ös motorban. Városban és max a környéken szeretnék csak elmászkálni vele, de a robogót már nem szeretem, főleg mikor húzom, de nem megy, szeretnék továbblépni.
Hogy működik ez a különbözeti cucc? Mennyibe kerül és mennyit kell vezetni? Érdemes ezt letenni, ha előreláthatólag nagyobb motorra nem megyek fel?
Mennyibe kerül fenntartani egy 125-ös motort éves szinten? (persze üzemanyagon kívül)
Köszi
-
demars
addikt
Fék folyadékból ki mit használ? DOT 4 helyett 5.1 -re gondoltam, árban nincs különbség. Mennyi kell egy teljes cseréhez?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
válasz Topiccsendőr #80296 üzenetére
Mind1, dbkillerrel nem nyers és sokkal kezelhetőbb, finoman is lehet vele menni. Kimondottan kellemes. Remélem a fogyasztásra is jótékonyan hat. 5.5-5.7 között evett nélküle. E jelzésű és valóban halk killerrel, nem suhan, de nem is robban, kellemsen morog.
Bogyó bá'! Kb 600km-t mentem már és elmúlt a huuu de megy érzés, de még mindig azt mondom nem nagyobbat jó ez.
demars! Én azt mondom jobban megy sport dobbal valamelyest, bizonyos tartományokban.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz Kolondrum #80290 üzenetére
Én szombaton teszem fel a MIVV dobot. Nagyon kíváncsi vagyok mi fog változni és érezni fogom e azt?! A hangja tuti dögösebb lesz
Aztán már csak a nagy szerviz van hátra ( folyadékok, szűrők, gyertyák cseréje).Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
yodamastah
őstag
válasz Topiccsendőr #80301 üzenetére
B+ döbenetes ez a videó AHol ilyen 1:25ös emberek közel függőleges motorral fékeznek, ő lapon fékez. Beszarás hogy a hátul milyen lendületet tud tartani. MOndjuk ezt a videót szerintem az tudja igazán értékelni aki beverekedte már magát legalbb 1:20 környékére.
[ Szerkesztve ]
-
-Mike-
addikt
Gyors kört linkelj már ne bemelegítőt.
-
runner 125
nagyúr
Pontosan így kenem én is.
..X-Box-on.
-
Topiccsendőr
addikt
Euroring helyes hasznalata
Akkor valami ilyesmit kene iden, rendben?[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok