- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
tészta recept
sütőben kezdtem sütni,190°C-on, de azután átraktam serpenyőbesütés után meg lehet pakolni akár pizzának is
96gr mandula liszt
2ek utifűmaghéj
1cs sütőpor
1k fokhagyma por
1tk só
1db nagy tojás
56gr reszelt mozzarella
2ek krémsajt
1ek olívaolajopcionális:
1 gerezd darált/reszelt fokhagyma -
Sziasztok!
Több napos böjttel küzdök épp, elektrolitpótláshoz csináltam DIY 'Snake Juice'-t:
11g só, 5.2g Kálium-klorid. 4 adagba szétosztva, napközben 1-1 üveg vízzel ittam, hát mit mondjak, baromi sós. A negyediket most este már egy bögre melegvízzel ittam meg, olyan húsleves sósságú lett, ez sokkal könnyebben lecsúszott.
Viszont tényleg sokkal könnyebb így, mint enélkül. -
fjudors
aktív tag
fizetésnapi lakoma
zsemle:
150gr mandulaliszt
53gr útifű maghéj -eredetileg por
1tk só
220ml forró víz
2-ek ecet
3 tojásfehérje
175°C 40-50 perchús
250gr csirkemell
3 tojás sárgája
1db tojás
kókuszliszt
fokhagymás só a tojásbaliszt-tojás-liszt
olajoz
180°C 15 percenként forgatszósz:
ketchup
mustár
majonéz
savanyú! uborka
jalapeno
a savanyúságokat én fokhagyma nyomón töröm átaz adaggal óvatosan...
-
fjudors
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3386 üzenetére
Tippre nem ropogós, csak úgy néz ki
Legalábbis én semmilyen más zöldséggel nem tudtam elérni sült krumpliszerű állagot / textúrát, pedig elég sokat kísérleteztem az elmúlt 8 évben. Gyanítom a krumpliban lévő keményítő amitől ropogós lesz, ami meg nyilván kilőve bármiféle low-carb zöldségnél.
-
tlac
nagyúr
válasz
nekem sült krumplinak tűnik
-
válasz
Szerintem hőhatásnak tette ki egy időre
-
-
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991 #3382 üzenetére
na így 3 hét elteltével újabb jelentés.
hétvégén sikerült egy házi nápolyi pizzát megennem, 72 óráig kelesztett tésztából készült.
Azt hittem hirtelen ennyi ch-tól rosszul leszek, össze vissza fog kalapálni a szivem, izzadni fogok stb stb de semmi bajom nem volt, még kajakóma se kapott el.
legutóbbi 82kg voltam, pontosabban 25 napja, azóta 78,3 kg-ra fogytam. Kezd olyan alakom lenni amilyet szerettem volna elérni, de még mindig nem dőlhetek hátra. Legutóbb azt írtam, hogy 75kg-ra szeretnék lefogyni, de még mindig van annyi zsír főleg a hasamon és úszógumi, (lovehandle) hogy lehet 70-72kg-ra kell fogynom, hogy eltünjön.
A pizza után ujból megy a kemény ketó diéta egész héten. Nagy nehezen, de heti 3-4x 10km-es gyaloglás is megy, kondira próbálom rávenni magam most, egyenlőre sikertelenül.szerintem szeptemberre sikerül elérni a 72kg körüli súlyt.
koleszterinszintem minimálisan csökkent, de a triglicerid az felment.
-
gergo5991
őstag
Köszi mindenkinek a jó tippeket, tanácsokat.
ma reggel 82kg
75 nél szerintem megállok, az kb másfél hónap heti 1 kilóval számolva.
durva hogy eddig az L es trikó jó hogy nem folytogatott, most már lóg rajtam. Izomtömegben kb semmi veszteséget nem tapasztaltam. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
gergo5991 #3377 üzenetére
Ahogy consono írta majonézes saláta. Lehet szabadon is értelmezni, pl. fogsz virslit / párizsit / sonkát / sajtot / főtt tojást / bármilyen sült húst, rá majonéz, akár fűszerek, meg mellé bármi keto barát zöldség. Vagy akár azok nélkül
Vajra meg gondolj mint fűszervajra (akár csinálhatsz is fűszervajat), és lehet lapátolni bármilyen húshoz.
Amúgy általában jó zsírforrás tarja, oldalas vagy császárhús sütve, ezek magukban is teljesen jó zsírarányúak, nem kell hozzá plusz zsírt enni. Mondanám csülköt is, de az csak akkor ha a zsíros részét is megeszed, ugye ott eléggé különválik a zsír meg a száraz hús.
-
gergo5991
őstag
válasz
Cathfaern #3376 üzenetére
köszi a tippeket.
#3374tlac - chatgpt megmondta a tutit, valszeg a napi 10km-es sétáktól a hirtelen újboli sport elkezdése izomgyulladást okozhatott és visszatartom a vizet.#3376Cathfaern - a tejszínt nyomatom ezerrel kávéba, tejfölt,vaj,majonézt hogyan egyem, mivel?
tejfölt még úgy ahogy bekanalazom magában, de a vaj és majonézre ötletem sincs mivel lehetne enni -
gergo5991
őstag
próbálok több zsírt bevinni de hogyan?
120 gramm mozarellában annyi zsír van mint fehérje, camembertben dettó, puha sajtban dettó, napraforgómagban valamivel több a zsír mint a fehérje, de minden tele van fehérjével, gorgonzola dettó - de ki képes azt magában megenni?
csirke párizsi? 100 grammban 20 gramm zsír 16 gramm fehérje
tojás - több benne a fehérje mint a zsír asszemIgyak meg naponta fél liter olivaolajat vagy wtf?
mit javasoltok?
egyéb magvak meg halak kilőve allergia miatt
21.-én 82,8kg voltam, ma 85kg ébredés után
egész hétvégén kb koplaltam, 150 gramm csirkemellett ettem meg 3 tojást minden nap, mellé 10km séta 140 es pulzussal..
honnan a francból jött fel ez a pár kiló.. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3368 üzenetére
Olivaolaj 15-20% omega 6, sertészsír meg 5-10% (de a konkrét szám erősen függ attól hogy konkrétan ki mérte, kár ezeket túl pontos számoknak kezelni). De kétlem, hogy azon a salátaöntetmennyiségen túl sok múlik. Olajosmagvak, meg napraforgóolaj és társai a probléma inkább.
Egyébként mit jelent az, hogy "rosszabbodott az állapotod", és miből gondolod hogy annak az Omega 6 az oka?
-
Lortech
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3368 üzenetére
Tök mindegy az olívaolaj omega-3 omega-6 aránya, mivel mindkettőből kevés van benne, nem ezek a meghatározóak.
-
-
válasz
Cathfaern #3366 üzenetére
Hm, érdekes hgoy az olivaolaj os főleg Omega6 és alig Omega 3, ahogy a sertészsír, még ha sokkal kevesebb is, mint a napraforgóolajnál.
Én szoktam leönteni a salátát extra szűz olivaolajjal, akkor lehet nem kéne?
Illetve tegnap is a húst olaj helyett zsírban piríttattam le az asszonnyal (igaz csirkéből volt a zsír, nem disznó) -
Lortech
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3365 üzenetére
Savanyított káposztára rá van írva (kötelező), ha nem hőkezelt. Ezek hűtött termékek, tehát nem konzerv/zacskós termék, legtöbb hiperben kapható ilyen, pl. auchan, tesco.
Kefírnél nem a készterméket pasztőrizálják, hanem a nyers tejet, aztán lesz belőle kefír, ami az erjedéssel önmagát tartósítja, kb. bármelyik jó.
Állati zsírban, még a nagyüzemiben sem vészes az omega-6 tartalom. Kókuszzsírban kevés omega-6 van, de a kókusztej más kérdés. Növényi alapú tejeket gyakran növényi olajokkal homogenizálják pl. napraforgóolajjal, az ilyet jobb kerülni. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3365 üzenetére
"a ketóba nekem nagyon sok mag meg állati zsiradék velefért, de ezek mind Omega6-ok"
Állati zsiradékban nincs sok omega6. omega3 aránnyal nézve lehet úgy tűnik, de abszolút értékben annyira minimális mindkettő, hogy nincs értelme foglalkozni vele. Növényi olajok (beleértve olajos magvak) kizárásával megszűnik az egész omega6 probléma. -
Szerintetek hol lehetne olyan fermentált dolgokat venni (savanyúkáposzta, kimcsi, kefir) ami NEM pasztörizált? Gyanítom a zöldségesbe a nagykerből jön nagytermelőtől a hordós káposzta, és feltételezem kötelező csírátlanítaniuk.
Kifejezetten a bélflóra feljavítása hasznos baktériumokkal lenne a célom.Lenne még olyan kérdésem, hogy a kávét nagyon nehezen iszom meg feketén. A tejtermékeket kerülném most egy darabig egészségügyi okokból (autóimmun) Amúgy tejszínre átálltam már tejről az alacsonyabb GI miatt. Mennyire lenne opció a kókusztej? Egyedül a magas Omega6-tól tartok, azt is kerülnöm kéne, próbálom kiiktatni. Az a baj eddig a ketóba nekem nagyon sok mag meg állati zsiradék velefért, de ezek mind Omega6-ok és hát rosszabbodott az állapotom, még ha fogytam is.
-
nanofocus
tag
válasz
gergo5991 #3362 üzenetére
Az nincs szerencsére. Viszont a lábamon valamiért nagyon sok izom megmaradt, a régebbi edzések miatt felpakoltam, az le sem ment. A feleségem kezdett el basztatni hogy ez már túl sok fogyás, mert szerinte csont sovány vagyok (97-hez képest igen) , de én még fogynék 1-2 kg zsírt szívesen.
-
gergo5991
őstag
válasz
nanofocus #3359 üzenetére
így, mozgás nélkül feltételezem kondi se volt, ennek ellenére amúgy van kockahas? mennyi lehet most a tzs-d? nekem elsősorban a kockahas és az egézsségszin növelése van amúgy
na meg hogy jobban is érezzem magam
nyilván a genetika is sokat számít kockahas témábam, bár ilyen sok zsírral a hasamon befeszítve így is körvonalazódik 4 kocka -
nanofocus
tag
válasz
gergo5991 #3355 üzenetére
A hasadról fog legutoljára lemenni a zsír, ezt tapasztalatból mondom. Még nekem is van, annak ellenére hogy a fő ér a csípőmön már látszik. 96,8-ról mentem le 5 hónap alatt. Próbáltam megállni 75-nél de már csak 72 vagyok ( végre rámjönnek a 28-as, 30-as nadrágok ). 1200-al kezdtem , 80-nál emeltem 1600 kcal-ra. Ezen is emelnék szintentartás végett, de egyszerűen nem tudok többet megenni, ráadásul berögzült a 16/8-as IF, de sokszor csak OMAD van, cirka 4 hónapja. CH-t néha emelem 100-ra, de legtöbbször 30-40g volt/nap. Egyébként a glikogénraktár 24 óra alatt kiürül elvileg , 15xtesttömeg CH-t tudsz raktározni az izmokban és egyéb helyeken. Egy büdös percet sem mozogtam, nem futottam, ráadásul a munkám is HO; de 90-95%-ban így is csak zsír ment le, izom sose volt
majd lövök fel képet is.
-
havenday
tag
Maradok a szkeptikus véleményemmel.
-
havenday
tag
2 óra séta 900 kalória???????
Én meg lenyomok egy két órás súlyzós edzést nagy súllyal és nem ír rá 400-600 kalóriát. Szóval -
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991 #3331 üzenetére
90,5-ről 14.-én 85 voltam, most 21.-én már 82,8 vagyok reggel ébredés után.
Valahogy nagyon belassult a dolog, gondolom most ürült ki a glikogénraktár és a víz.
A trikó ami eddig feszült rajtam az lóg, a hasab kisebb lett, gondolom kezd beszűkülni a gyomrom, de a hasamat ha megmarkolom bőven van ott energia, meg a derekamon is.
Nem adom fel, csak picit zavar, olyan mintha ennyi tömegvesztés után a hasamról semmi még nem ment volna le. Fogyni fogyok, vékonyodok, de a hasamon ott a nagy réteg zsír. Ha nem onnan, honnan a máriából megy le a súly?kezem mellkasom mindenem is mérem szabómérővel, sehol nem észleltem változást
eddig naponta max 1200 kalóriát ettem, igazából ebédre bevágok 150g csirkemellet, hozzá sajtszósz, vagy olívaolajjal meglocsolva saláta, brolli rápirított vajjal sajtal, esetleg olivabogyóval, meg itthon 100-150 gramm párizsit és ennyi. Mellé napin 3-4 kávé 30%os tejszínnel.Lehet nagyon kevés zsírt eszek, valahogy több a fehérje mint a zsír..tesztcsíkon a max-on van a keton a vizeletben.
nagyon sok dologra allergiás vagyok amivel több zsírt lehetne bevinni sajnos
most megy 2 naponta a 2 órás séta, óra szerint 800-900 kalóriát égetek egy ilyen séta alatt
-
-
Lortech
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3352 üzenetére
Nem néztem végig a videót, mert béna, de kikerestem a studyt, és nincs olyasmiről szó benne, mint amit a videó állít. Egészséges testkompozíciójú embereket vizsgáltak. (BMI 22.5 ± 3)
[link]
Amúgy nem low carbról indultál? Ha ketohoz vagy szokva, nem feltétlenül fog hosszabb böjtre se beesni annyira a vércukrod és ezzel nincs baj. Nem ezen múlik, hogy egészséges vagy-e. Egy éhomi 1p inzulin vagy triglicerid többet mond az anyagcserédről.. ha az az aggodalom tárgya.szerk:
ebben több használható adat van -
Ebben a videóban és időpillanatban mutatja, hogy nem egészséges páciensek esetén 48 óra után 80mg/dl (4,44mmol/l) volt a vércukorszint, 72 óra után pedig 72 (4mmol/l).
Ez kábé megegyezik az enyémmel.Ezzel ellentétben egészséges pácienseknél már 24 óra után 65mg/dl(3,6mmol/l) és ott is maradt a 3. napon is.
-
Lortech
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3349 üzenetére
Ja, örülj neki, hogy nem megy 4 alá és nem vagy rosszul.
-
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3349 üzenetére
3-nál már elég komoly bajod lenne szerintem
-
Mértem vércukrot, 48 óra böjt után 4,5 volt, most 72 óra előtt kicsivel 4,1.
Már rég 4 alatt kéne lennie, 3 körül vagy akár picivel alatta -
havenday
tag
válasz
T0mBd1gg3R #3345 üzenetére
Jó az a két márka is, ha gyártanak ilyet. Én ezt használom, 2500,-Ft, most nyáron napi 3db öt szedek. Ja, és napi 8gr só, természetesen adalék mentesen.
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3341 üzenetére
görcsre a magnéziumot szokták ajánlani (de nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg hatásos-e rá)
viszont szerves formában keresd, ne az oxidot vedd -
-
havenday
tag
Ez mind 0 kalóriás. Patikai készítményt én nem ajánlok, mert ár/hatóanyag arányban a legrosszabb beszerzési forrás. Keress sporttáplálékkiegészítő termékeket forgalmazó webáruházakat. Ha végképp nem találsz, szólj
-
-
havenday
tag
Miért nem kifejezetten elektrolit pótlására való készítményben gondolkodsz? Ebben a melegben jó választás lehet, a sportolóknak szánt elektrolit tartalmú táplálékkiegészítők .
-
Sziasztok!
Elektrolit pótlásra megfelelhet sima konyhasó és Panangin tabletta?
Ha igen, mennyi? Vagy a Panangin valamiért ellenjavallott elektrolitforrás? pl mert nem klorid meg citrát hanem aszpartát formájában van benne a kálium és a magnézium.Vízböjt 61 óránál járok, éjszaka nagyon kezdett görcsölni a lábam, vettem be egyet meg nyaltam egy kis sót és elmúlt.
-
Zolás
addikt
Üdv urak.
Érdekel a ketogén diéta, viszont rengeteg az olyan oldal, ahol fizess havidíjat és megmondjuk a tutit. Ezeket kerülném. Van olyan oldal, esetleg könyv ahol ez le van írva rendesen? Le kellene adnom pár kilót, csak még nem tudom hogy kezdjek hozzá. -
gergo5991
őstag
végül nem mentem le hamburgerezni, helyette "sétáltam" 10km-t átlag 145 pulzussal
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem azért ilyen téren jelentős különbség van aközött, hogy most kezdted az étrendet, vagy már régóta csinálod. Előbbi esetben könnyű beleesni a csapdába, hogy oké egy hamburger belefér, másnap ha már tegnap ettem egy hamburget, akkor ma lehet egy szelet pizza, utána nap egy süti, aztán végül sose ketózik az ember, és a végén megállapítja, hogy hát nem fogyott semmit, szóval nála a ketó nem működik.
Szóval ha neked ez bevált, az tök jó, és nincs ezzel semmi baj, de szerintem azért célszerű kezdésnek egy rendes esélyt adni az étrendnek, aztán ha tudja már az ember hogy milyen, utána lehet kísérletezni, hogy mit lehet vagy akar engedni belőle.
-
tlac
nagyúr
válasz
gergo5991 #3334 üzenetére
szerintem nyugodtan bevághatod a hamburgert
kiesel a ketóból 1 napra és akkor mi van?én most már jó pár éve nyomom azt, hogy 2 étkezés, ebédre mehet minden, vacsorára meg szénhidrát nélkül
valószínűleg ezzel nem vagyok keto módban, de könnyen tartható, nem kell lemondani semmiről, súlyomat is tartja +-2kg-val -
Cathfaern
nagyúr
válasz
gergo5991 #3331 üzenetére
"szerintem elég sok fehérjét eszek és közepes mennyiségü zsírt"
Ha nem vagy éhes, akkor ez nem feltétlen probléma. De persze nyilván ez függ az abszolút számoktól is.
"zsír csökkenést szemmel láthatóan még nem tapasztaltam"
Tipikusan 1-2 hónap mire te észreveszed, duplája mire mások
"Mennyire javasolt edzeni emellett?"
Nyugodtan lehet edzeni közben, nem befolyásol semmit. Ha előtte edzettél, akkor arra számíts, hogy pár hónapig nem fogsz personal best-eket dönteni, de aztán szépen visszaáll minden. Ha eddig nem edzettél, akkor nyilván nem fogsz észrevenni semmit."gyorsabbodni fog a zsírvesztés?"
Alapvetően nem."Ha edzenék lehet éhesebb lennék és akkor lehet belassulna ez a dolog ,vagy éppen az gyorsítaná fel az anyagcserémet?"
Ugye sok minden múlik azon, hogy milyen edzés. "Kardiózni" (ie. direkt azért edzést végezni, hogy több kalóriát égess el) nem sok értelme van, mert pontosan ahogy írod csak éhesebb leszel és többet fogsz enni. Amitől nem feltétlen fog lassulni a fogyás (ha hasonló marad a kalóriadeficit), de gyorsabb se lesz. Ha inkább izomépítésre mész rá, annak két előnye van: több izomtömeg magasabb alapkalória fogyasztást jelent, illetve értelemszerűen ha terheled az izmaidat, akkor még kisebb az esélye az izomveszteségnek (sőt, ha edzetlen állapotból indulsz, akkor még épülni is fog). De gyorsabban nem fogsz fogyni."Keto diéta alatt ti ittatok izotóniás italokat ásványi anyag veszteség ellen?"
Ennek max. a legeslegelején van jelentősége, azon már nagyjából túl vagy. Ha elég változatosan eszel, akkor nem probléma. De igazából ha egyszerűen követed azt a szabályt, hogy annyit sózol amennyi jólesik / ízlik, akkor nem nagyon szokott gond lenni. -
gergo5991
őstag
12 napja diétázok 0-20g ch-t eszek átlagba naponta, 0ára nem tudtam csökkenteni, mellette IF-ezek, a ketogén diéta nem igazán megy, szerintem elég sok fehérjét eszek és közepes mennyiségü zsírt. 90,5 ről 85kg-ra fogytam ezidő alatt. sztem 95% víz, zsír csökkenést szemmel láthatóan még nem tapasztaltam.
Ma jött meg a rendelt keto tesztcsík, 160mg/dl feletti értéket mutatott és nem reggel első vizeletnél mértem hanem napközben.
Mivel elég sok fehérjét eszek izomvesztést nem tapasztaltam. Mennyire javasolt edzeni emellett? gyorsabbodni fog a zsírvesztés? mert most kb kiegyensúlyozottan érzem magam, lassan fogyok is, de nem is erőltetem meg magam fizikailag, szerintem így is kalória deficitben vagyok. Ha edzenék lehet éhesebb lennék és akkor lehet belassulna ez a dolog ,vagy éppen az gyorsítaná fel az anyagcserémet?Keto diéta alatt ti ittatok izotóniás italokat ásványi anyag veszteség ellen?
-
-
Cathfaern
nagyúr
Hogy legyen ellenvélemény is
Én továbbra se eszek semmi zöldséget vagy gyümölcsöt rendszeresen. Ez azt jelenti, hogy kb. havonta egyszer eszek valami ilyet. Ebbe beleértendő bármi fűszer is, napi szinten csak sót használok (ízlés szerint). Talán nyáron - kora ősszel gyümölcsöt kicsit többször eszek, de akkor is ilyen átlag heti 1x. De azt is csak az élvezeti értéke miatt.
Semmilyen vitamint vagy táplálékkiegészítőt nem szedek (magnézium vagy hasonlót se). Vérkép teljesen rendben van, szubjektíven se érzek semmi problémát.
Igaz nem is eszek semmilyen feldolgozott élelmiszert (illetve kb. olyan frekvenciával mint zöldséget / gyümölcsöt). Továbbá tejterméket se, kivéve vaj.
Amúgy vitaminokra tudtommal továbbra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy használnának, kivéve ha kimutatható hiánybetegség van. Értsd: valami bajod van, nézel egy vérképet, alacsony a pl. A vitamin, szedsz A vitamint, jobban leszel. De jó eséllyel akkor a kiváltó okot is fel kell tárni és kezelni kell, vitaminpótlás csak ideiglenes megoldás. Multivitaminokra pedig soha senki se tudta bizonyítani, hogy bármit is csinálnának (pl: [link]).
De nem kell hinni nekem vagy a tanulmányoknak. Ha van valami bajod amin szerinted vitamin / táplálékkiegészítő segít, akkor fogni kell egy papír-ceruzát vagy excelt, és 1 hónapig minden nap leírni 1-10 értékeléssel hogy az adott problémát mennyire érzed súlyosnak. Majd utána 1-2 hónapig szedni a vitamint / táplálékkiegészítőt, ugyanígy írni minden napra egy számot. Majd utána 1-2 hónapig nem szedni, továbbra is írni. Utána egyértelmű lesz, hogy amit szedtél az csinált-e valamit vagy sem.
-
havenday
tag
A GAL szerintem benne van a Top 3 ban.
-
tlac
nagyúr
válasz
nanofocus #3317 üzenetére
vitaminokból én tőlük szoktam venni: yiya, wtn, gal
én sem vagyok oda a zöldségekért, de az eisbergnek vannak jó salátamixeik (mondjuk egy 150g-osnak megeszed a felét)
azt csak kibontod és eszed, zsíros ételek mellé még jól is esikszerintem ezeket próbáld meg, nekem ez segített, korábban én sem ettem meg egyet sem
-
Lortech
addikt
válasz
nanofocus #3316 üzenetére
10% se feltétlenül ideális és fenntartható. 177 centivel valós 10% testzsírszázalékon, főleg a keto miatt alacsony vizet feltételezve az egy igen masszív izommennyiség lenne. Sokkal reálisabb forgatókönyv, főleg célzott súlyzós edzések nélkül, hogy hamarabb ledobja a szervezeted az izmot és ha eléred a kívánt súlyt, akkor nem 10% testzsíron és nem ideális testkompozícióval.
30 tzs % -> 20% és 20% -> 10%-ra lemenni más kávéház .
97 -> 88, az első hetekben ennek a jelentős része víz, ez a ketó egyik előnye, hogy a kezdeti gyors eredményeket látva megmaradnak mellette az emberek. -
tlac
nagyúr
válasz
nanofocus #3313 üzenetére
Kevés időm volt főzőcskézni így csak pár dologra korlátozódott az étrendem úgy mint kolbász, karaj, tarja, szalonna, tojás. + halat is becsempésztem ( hekk ). nagydózisú multivitamin tabletta + magnézium és kálium tabletta a vitaminpótlás miatt ( nem eszem zöldséget gyümölcsöt )
kezdésnek rendben van, de azért ezen még optimalizálj és próbálj meg változatosabban étkezni
zöldségeket szerintem egyél, belefér az a keretbea multivitaminokat inkább hanyagolnám, legtöbb esetben ezekben a nem jól hasznosuló, legolcsóbb fajták vannak benne, kis dózisban
ha ezeket komoly gondolod, akkor neked kell összeszedni egyesével és keresd elsősorban a szerves vegyületeketMost tartok 88kg-nál, átlagban 5.6kg ment le egy hónap alatt. Anklr féle diagram szerint már Március végi súlyom van, sokkal gyorsabban fogyok mint gondoltam
lehet lassulni fog ez majd, az elején mindig könnyebb
A cél 74 kg ( optimális testsúly, 5% testzsírral ), ha minden jól megy április-május elejére meg is lesz. Aztán már csak szinten tartás lesz napi 1800 kalóriával. Irodai munkát végzek, és nem mozogtam semmit.
az az 5% szerintem nagyon kevés, főleg, hogy nem is sportolsz, mi a célod ezzel?
milyen magas vagy? -
nanofocus
tag
Na sziasztok kis utóirat így 50 nap után. utolsó komment napján kezdtem el, az elején bevezetéssel, aztán még ki kellett bírni az ünnepeket is. 96.8-ról indultam, nagyon alacsony CH-t próbáltam elérni ( 10g alatt ). Kevés időm volt főzőcskézni így csak pár dologra korlátozódott az étrendem úgy mint kolbász, karaj, tarja, szalonna, tojás. + halat is becsempésztem ( hekk ). nagydózisú multivitamin tabletta + magnézium és kálium tabletta a vitaminpótlás miatt ( nem eszem zöldséget gyümölcsöt ) csak víz természetesen, abból napi 4L. Most tartok 88kg-nál, átlagban 5.6kg ment le egy hónap alatt. Anklr féle diagram szerint már Március végi súlyom van, sokkal gyorsabban fogyok mint gondoltam. 34%-os kalóriadeficitben vagyok, a cukrom 3.8, inzulintermelés közel a nullához. Vérkép szerint a ketonszintem magas ( pozitív+)napi kcal bevitelem max 1400. Az éhségérzetem már teljesen eltűnt, de ez köszönhető a 4 hetes 16/8-as IF-nek is. Néha csinálok egy 24 órás böjtöt heti 1x. A cél 74 kg ( optimális testsúly, 5% testzsírral ), ha minden jól megy április-május elejére meg is lesz. Aztán már csak szinten tartás lesz napi 1800 kalóriával. Irodai munkát végzek, és nem mozogtam semmit.
-
nanofocus
tag
Sziasztok! Új vagyok itt. 4 napja kezdtem, természetesen alapos utánajárás után.
Nem mondanám daginak magam,176 cm 96 kg vagyok ennek ellenére, egész jól eloszlik a testzsír rajtam. Eddig ( utánaszámolás után ) kb 2500-3000 kalóriát ettem meg, melynek több mint 70%-a CH volt. Ezt untam meg állandóan puffadtam és teltségérzetem volt, fáradékony voltam. Mivel többnyire 6 órában ülő munkát végzek így napi 1600 kalóriára lett beállítva a fejadagom/nap. Viszont már a 3, napon az 1200-t sem tudom elérni mert nem vagyok éhes. Vizet viszont többet fogyasztok kb 2 liter / nap. Kérdésem arra irányulna, hogy a ketózis mikor indul be általánosságban? Nem érzek semmi negatívumot egyelőre a kevés Cal miatt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3309 üzenetére
Túl sok zsír egyszerre tud hányingert meg gyomorégést okozni (és tejföl + sajt is zsíros), szóval én is azt mondanám hogy próbálj meg tojást magában enni, úgy is gond-e.
De egyébként feleségem se tud túl sok tojást enni egyszerre, ha 2-3-nál többet eszik, akkor hányinger. De nála ez mindig így volt, keto előtt is. -
válasz
T0mBd1gg3R #3309 üzenetére
Hát akkor passz. Én kipróbálnék valami rendes tojást (piacról, szabadtartásút), és nem keverném semmivel, főleg nem tejtermékkel. Ha akkor is előjön, akkor veled változott valami, lássa allergológus...
-
Nem hiszem, az asszony szokta venni általában a zöldségesből, ritka hogy máshonnan legyen, max az változott hogy melyik zöldséges mert 2 van.
Viszont nem csak otthonról ettem tojást, hanem a céges menzán is reggeliztem tojásrántottát és hasonló történt.
Még ami lényeges lehet:
Első alkalommal mikor észleltem szalonnával 6 tojást ettem és a szalonnazsír sem lett leöntve róla, elég tömény zsíros volt, nem esett jól
A menzán pedig reszelt sajtot és tejfölt tettem rá -
válasz
T0mBd1gg3R #3307 üzenetére
Nem váltottál "beszállítót"? Ugyanonnan veszed mint eddig?
-
Sziasztok!
Járt már valaki úgy köztetek, hogy hirtelen nem bírja a tojást?
Amúgy is imádom, keto miatt meg főleg sokat szoktam enni, de egyszerűen az elmúlt pár hétben nem bírom enni, hányingerem és gyomorégésem van tőle.
Hirtelen kialakult bennem egy tojásallergia vagy mi lehet ez
Talán 2-3 darabbal megbirkóznék, de sosem szoktam olyan keveset enni, 4-5-től pdig már biztosan jelentkezik a tünet. -
fjudors
aktív tag
„pizza" alaphoz kinek melyik sajt vált be?
amikkel eddig kísérleteztem, azok nem lettek ropogósak.előbb barnultak meg, mint keményedtek. -
Arpee78
senior tag
American College of Cardiology tudományoskutatása: A Keto diéta a szívbetegségek magasabb kockázatához köthető.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kenwood #3303 üzenetére
Inzulin rezisztanciánál az éhgyomri vércukor szint lehet még normális (bár tipikusan a határérték felső felében lesz), viszont szénhidrátterhelésre sokkal jobban megugrik, illetve lassabban is áll vissza, mint egy egészséges szervezetben. Szóval éhgyomri cukrot kevésbé van értelme mérni, étkezés utáni / terheléses vércukormérésnek viszont van értelme.
De teljesen igazad van, hogy az vér inzulin tartalmát lenne jó mérni, viszont sajnos ez jelentősen drágább, és csak laborban tudják nézni. Szóval nem létezik otthoni eszköz amivel lehetne mérni, se "folyamatos vérinzulin" mérő.
-
kenwood
veterán
válasz
Cathfaern #3282 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hogy inzulin rezisztancia eseten mit mutat a vercukor szintje? Az en ertelmezesemben a diabetes kialakulasaig az inzulin szinten tudja tartani a vercukrot, csak egyre tobb kell belole, egyre kevesbe hatekony, mig vegul kulso segitsegre szorul. Ez alapjan nekem az lenne a logikus, hogy az inzulin szintjet mernem az egeszseges szervezethez viszonyitva, mert amikor mar a cukrom is magas, akkor mar cukorbeteg vagyok.
-
Arpee78
senior tag
válasz
PiersHunter #3301 üzenetére
A zsíros étrend szellemi hanyatláshoz vezet.
-
PiersHunter
újonc
A ketogén diéta egy magas zsírtartalmú, alacsony szénhidráttartalmú étrend, amelyről kimutatták, hogy számos egészségügyi előnnyel jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo ...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest