Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
persuader: nem tudod véletlenül h melyik gyártó festi babakékre a fékbetétjeit?
-
válasz
canniball
üzenetére
Nagyon sok Ernőnek rossz, csak nem feltétlenül jeletkezik a hiba. Mondta a tag h neki nem ment el a viz, hát az alatt a kemény 800km alatt 1 év alatt nem fog hacsak nem megy extrém melegben, eleve nm mindig tolja ki. 5900 egy után.gy sapi. 1.3 bar made in england. holnap tölthetek után a rendszernek.
persuader! Kb így van, de berakottal mintha lent mem úgy menne. 3-5k körül. Nehezebben pörög ki innen oda ahol ez harap.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Betettem a dbkillert, igaz még mindig nem passzol tökéletesen, de ki nem esik, nem bírtam a hangját. Jól érzem, hogy kissé visszavesz a motort nyereségéből? Főleg alacsony fordulaton. Illetve eddig olyan 70-80km/h alatt rángatott, nehezen tudtam tartani a sebességet, most meg tudok menni lassan is simán. Hangja is jobb, sokkal barátibb minden.
Folyt a hűtő vizem, kawasaki ivancsi kössszz és a 890Nm-el lehúzott olajszűrőt is, nagy csavarhúzó bele és még belerugózott a motor mire lelazult. A víz meg azért folyt mert a spaka hibás volt, nem zárt nyomás alatt sem, én vettem sapit és így nyomáson már a laza bilincs mellett elment a víz nem is kevés. holnap kavarhatok be, minimumon van.
-
demars
addikt
Műszaki vizsga kipipálva, gyorsan ment. Fékek rendben vannak, nem hullámos egyik sem.
11.145 huf volt a mutatvány. -
Tarill
őstag
hy. lánc, annak ellenére h le volt fújva télre külső oldalát kicsit kicsapta felületi rozsda, tudok vewe valamit csinálni? szar olajos sprém van 250-300km-ként fújom a láncot sose száraz mégis :/
-
TommyNagz
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem, hálistennek, az új tényleg patent a fogyasztást leszámítva. "Csocsi-ragyi".
Persu,
A haver nagyon sokat kapta emiatt az ívet...azóta talán megbocsátottam neki. Tényleg nem éri meg emiatt bíróságon pattogni kategória. Én csak hasonló meglepetéseket kívánok az eladónak a következő autójához/motorjához.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
TommyNagz
üzenetére
A felsorolt hibak java resze hozzaertovel azonnal eszreveheto.
A szerzodesben valszeg ott lesz, hogy megtekintett allapotban, blablabla minden hibarol tudsz. Alairas. Eleg nehez ugy.
Polgari peren akkor kell gondolkodni, ha megeri. Ez a kategoria szerintem nem az.Mas tudatlansagat?
Ennel bonyolultabb. Megvan erre az igeny. -
canniball
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Köszi, betettem az összefoglalóba!
Casco téma
Hol számoltatok? Nekem a CLB Alkusz casco biztosítás kalkulátor azt dobta, hogy 13 biztosítóból egy sem ad ajánlatot. Ehhez képest az Aegon és az Allianz (ezek is benne voltak a 13-ban) saját kalkulátora igenis adott... -
TommyNagz
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Győrbe mentem le a motorért, a tulaj kint dolgozik Ausztriában. Mondjuk vele is találkoztunk, mert a forgalmi nála volt, szóval még Neusiedl am See-t is útba kellett ejtenünk. Ott helyben megnéztük, kipróbáltuk, és a leírtakon kívül tényleg nem volt semmi zűr. A km óra lenullázható része nem ment. Később derült ki, hogy azért, mert szarrá van törve az óra, a belseje borzalmas állapotban van, a külseje meg össze van műanyagozva. A krómszárak tele vannak lepattogzással, persze ezt csak azután láttam, hogy nitróval nekimentem, mivel telibe lett fújva feketével. Az első telók is eregették magukból az olajat, ami csak a 200km-es út után látszott. Ja, persze valami kókány barom MZ gumiharmonikával el volt takarva, hogy az se látszódjon. A kipufogó mire hazaértem, a lábkonzolhoz való rögzítésénél kirepedt. A középsztendernek nem volt meg a rugója. Az oldalsztender elektronikája teljesen kuka volt, először csak simán engedte elindulni a motort lehajtott állapotban, később teljesen behülyült, és felhajtott állapotban is leverte a gyújtást, amint sebességbe tettem. Cserélni kellett.
Amikor reklamáltam, az volt a válasz, hogy átvételkor megnéztem, megmutattták, nem volt kötelező megvenni.
Amikor ezt vettük, vittem magammal egy nálam hozzáértőbb havert, de ezeket ő se szúrta ki. Nyilván a folydogáló olajat letörölni egy ronggyal nem tart semeddig.
A kormányra is csak x idő után figyeltem fel, nyilván ez tartósabb használatnál derül ki. Szóval így jártam ezzel. Nagyon sok idő, munka és pénz van benne azóta. Kapott egy nagyon szép műszerfalat, pótoltam a hiányzó két első idomot, ezek ki lettek javítva, le lettek fényezve, kapott új felső villahidat, kormányt (bár a problémát nem oldotta meg), ülés zárat, a kipufogót egy karosszériás barátom meghegesztette, és még sorolhatnám.Szerk.: ettől függetlenül nőnap alkalmából a büdös qrva anyját az ilyen szemétládának, aki más tudatlanságát kihasználja.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Áh, az a hajó már elment. Amikor kiderültek az egyéb rejtett hibák (rommá tört műszerfal, 4 folyó teleszkóp, stb.) nyilván reklamáltam, de jól el lettem hajtva. Így szépen apránként bontott alkatrészekből elkezdtem megcsinálgatni, és elég jó lett. Az árát már bőven elköltöttem rá, szóval most már kb. leszarom mibie kerül befejezni. A ferdeséggel kapcsolatosan azért csak most jutottam el a vázig, mert eddig cserélgettem a felső villahidat, kormányt, stb...
-
TommyNagz
senior tag
Telibe lett fújva az egész hogy rohadjon meg aki csinálta. Szépen fel lett készítve eladásra. Minden le lett fújva feketére, szóval semmi sem látszik. Én úgy látom, mintha a kormányrúdnál lenne megtekerve a váz. Szemmértékkel megítélni nem igazán tudom a krómszárak párhuzamosságát.
Ezt látom rajta:

-
tboldi
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Persze, ha komolyra fordul a dolog, szívesen kipróbálnám.

Csak tartanék már ott!

-
tboldi
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Szerintem nem fog ez a veszély fenyegetni, hogy BMW-t vegyek. Örülök, ha a múltkor tárgyalt Suzuki GSX-S1000 összejön.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Akkor hajrá.
tboldi:
Amikor egy nedves Gs-en külföldi guri alkalmával gödröt fogsz és kukázni kell a felnit ami ~400eft akkor (is) megéri.
-
tboldi
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
4,5 milliónál kezdődik, kedvem szerint felextrázva meg 5,4.
Én is vidéki vagyok, de csak 21 éves, ami ebből a szempontból nem túl előnyös.
-
tboldi
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az egész jó. Ha most új BMW R1200RS-t vennék, arra 325k/év lenne.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
54k / év jött ki, 10k és 10% beállítással.
Ez így simán a megéri kategória. -
-Mosquito-
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Most érdemes cascot kötni míg kezdő vagy és új a motorod.
-
c4bB
csendes tag
válasz
TommyNagz
üzenetére
a kormányhatárolón van sérülés,festékkopás,bármi gyanús?
ha ferde a kormány és húz a motor,azt már szemre is látni,tedd középállványra a motort és állítsd be az első kereket úgy,hogy szemből nézve tökéletesen vonalban álljon a hátsóval,ehhez használhatsz lécet,bármit ami kb két méter hosszú és egyenes.(ha nem egy nyomon fut a két kerék,akkor kezdhetsz gyanakodni a vázra)
ha beállítottad,akkor máris láthatod ha ferdén áll a kormány.
oldalról nézve a telókat meg az látszik,hogy görbék-e,takarják-e egymást.
nekem pl sem a kormánycsere,sem a telócsere nem segített,végül kiderült,hogy az alsó villahíd (aminek része a villanyak is) csavarodott el,gondolom esés miatt.
kicseréltem és tökéletes lett.
ezek persze csak házilagos módszerek,nyilván jobb szakműhelybe vinni,de nekem segített a hibafeltárásban. -
TommyNagz
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valoban. Elviszem a simateamhez, kivancsi vagyok mit mondanak.
-
Moleman
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én ilyen szempontból skizofrén vagyok, autóval legalábbis, néha tiltásig forgatom, máskor meg üresben gurulok kilométereket.
Motorral még nem tudom, mennyire leszek Gerhard Plattner, de mivel élménynek kell, valószínű nem fogok nagyon spórolni vele.A kanyarvadászabb motorok nekem általában kiesnek a szűrésből, mert nem szeretnék hasalni, mondjuk egy Street Triple lehet az álomkategóriám, bár még azt se láttam soha közelről.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Ha elmenymotornak kell, akkor ne nezd a spritmonitort, mert oda azok irkalnak, akik arra matyiznak, hogy mennyire fogyaszt keveset valami.
A skodas, kalapos bacsik, akiket ki kell kerulni az uton, ha nem felnenek a billentyuzettol, es az internettol, meg ugy altalaban nem lenne szetfolyva az agyuk, oda irkalnanak. Ha elmenyt akarsz, ezeket felejtsd el.Bar szerintem ez a sornegy naked kategoria nem eppen elmenymotor. A blokkjuk tul eros a blokkhoz merten rossz futomuvukhoz. Egy elmenymotor mindenekelott konnyu, jo futomuvel rendelkezik, jol nez ki, es csak ezutan kovetkezik a blokk ereje.
Ebbol ez a ketto semmit nem teljesit. De ez az en mercem. -
Moleman
addikt
Na, úgy néz ki, hogy májusban jöhet az új családtag, próbálom szűkíteni a jelölteket.

Ezek közül melyiket preferálnátok inkább? Fazer vs CBF600. A CBF-ek mellett szól, hogy fiatalabb és elvétve van belőle ABS-es, cserébe gyengébb és többet is eszik a spritmonitor szerint. Kezdőként nyilván sokáig bőven elég erős lenne, de azt is olvastam róla, hogy kanyarogni dögunalmas, nekem pedig élménymotornak is kéne, ha majd ügyesebb leszek.
A Fazerről csak jókat olvasok, jobban is tetszik, és 700-750k körül már a kínálat legteteje van, ennyi lenne az én limitem is. -
TommyNagz
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A pufón is látszik némi horpadás de nem vészes. Villát nem mértem. Hogyan lehetne?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tudok róla. Dekniken, tankon, idomokon nincs nyoma viszont a főfékhenger cserélve volt, és a lámpakonzol is el volt ferdülve. Egyébként jön megy, teszi a dolgát. Csak kicsit olyan.
-
TommyNagz
senior tag
Urak! Vázjavításra tudtok valakit? Én a simateam-et találtam, velük kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Előre is köszönöm!
Van egy acélvázas gépem, amin már kicseréltem a felső villahidat, a kormányt, a lámpaklonzolt és még mindig ferde a kormány, és mintha húzna is egy picit. Szeretném ha valaki ránézne, esetleg mérne rajta valamit és azt mondaná, hogy én vagyok a hülye, vagy kijavítaná, ha kell valamit. -
Doki16
addikt
válasz
StoneBridge
üzenetére
Ennyi nagyjából az élettartama. Nekem 24000 km-nél volt cserélve az összes lánckerékkel együtt. Dobd ki a francba és vegyél rá egy újat
Ezen sem éri meg spórolni. -
-Mosquito-
őstag
válasz
StoneBridge
üzenetére
Simán kukázható. Jelzésen van megnyúlt cseréld. Nálam ~22,24,30ekm bírt ki.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
Az enyém meg nyúlik, mint a rétestészta: az előző tulaj valami olcsó Reginát tett fel a GS-re, most lehet benne 15k km. Nem zörög, teljesen egyenletesen nyúlik, de lassan már a végére érek a feszítőnek. Még lehet benne 2-3 ezer km, aztán az aktuális olajcserével, egyebekkel együtt meg lesz csinálva a csere. A szett már 3 hónapja be van spájzolva.
-
StoneBridge
senior tag
Alig több mint 22 ezer km alatt kukázható egy lánc? Volt rendszeres fújás, meg normál használat. Nem lóg, fújva van mégis rohadtul zörög.
-
rwin5
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig olyan alacsonynak néznek ki a versenyzők a videón
a crf ülésmagassága is 95 centi körül van, pedig annyira örülnék egy ilyen motornak -
Topiccsendőr
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
Budapestről indulva, Dobogókőn kívül milyen fél napos karikát javasoltok? Asszonyt motoroztatnám és csak fél napra van bébicsőszünk.

-
zgospel
őstag
válasz
Polemius
üzenetére
Először a zöldet raktam be, és mivel a kipufogómban nincs db killer ezért teljesen más hangja lett, és nagyon zavaró volt, plusz a szélzajcsillapítás se nagyon volt meggyőző országúti tempónál sem.
Utána beraktam a sárgát, vagyis az erősebbet, és eltűnt a zavaró kipufogóhang is és a szélzajt is kiválóan szűri naked motoron. Tulajdonképpen a legzavaróbb frekvenciákat szűri ki.
Azonban ha a sárga be van dugva a fülembe plusz rajtam van a sisak akkor már kicsit hangosabban kell hozzám beszélniük az embereknek, de nem kiabálva, csak emelt hangon, különben nem hallani. -
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Enyém is elég szűk, nekem jó volt. Tény, meg kell szokni. Meg ami fontos, hogy jó pozícióban legyen benn, akkor csillapít jól és nem nyom. Nekem a WorkSafe-hez volt kis pálca betenni, az nagyon praktikus volt.
(#80231) canniball: Én nem is értem amúgy, a kicsi mire jó. Az alig csillapít valamit. Legfeljebb ilyen városi krúzoláshoz tudom elképzelni hangos bukóval, oda talán elég.
-
pityaa23
senior tag
Én meg beadtam a Sidi Vertigo Corsa csizmám idén IS a cipészhez talpragasztás miatt.
A gyári ragasztó bírt fél szezont, a tavalyi cipész megoldása meg most engedte el félig, de mindkét oldalon, szombaton féltem is hogy elhagyom őket. Kíváncsi vagyok ez meddig fogja bírni. Jövőre szezon előtti teendők közé fel kell vegyem a talpragasztást asszem. 
-
Polemius
senior tag
Egyébként akinek Motosafe van, az melyiket szokta használni, az erősebb, vagy gyengébb csillapításút?
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
A dugasz egyféle méretben készül, az emberek füle meg más és más. Gondolom ez a kényelmetlenség legfőbb oka. Az én hallójáratom szűk, de a MotoSafe elég jól alkalmazkodik ahogy veszem észre.
Egyébként már kiszedtem, azért egy idő után tényleg elég idegesítő tud lenni. Majd megszokom. Inkább ez, mint a Caberg Duke folyamatos sípolása már 80-tól felfelé...
-
ath
senior tag
Kicsit olyan erzesem van rossz meretet hasznalhattok az alpine-okbol, esetleg nem jol van beteve. Nekem sok ora utan sem kenyelmetlen vagy zavaro
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, felfújtam a pofámat, vasárnap megrendeltem az Alpine Motosafe füldugót, az előbb meg is hozta a futár. Kényelmetlen - mint vártam - de nem vészes, szerintem meg bírom szokni. Hétvégén éles tesztelés. Nem kicsit sajnáltam ennyi pénzt adni érte, de végül inkább megvettem, mintsem hogy ezernyi olcsóbb dugasz kipróbálása után jussak el ugyanide....

-
TommyNagz
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
vastyúk is talál szeget
És ez megy mint a gyesznyó, jobban húz mint a cbf500-asom és alacsonyabb a fogyasztása is. Valószínűleg ebből ki lett már véve a fojtás. -
TommyNagz
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Cb500
-
zgospel
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A cipők nem arra vannak, hogy megvédjék a lábad amikor körrekordokat döntögetsz a ringen vagy a szerpentinek helyi királyait vered épp agyon és véletlenül bekövetkezik a baj.
Városi tempóhoz, városi használhathoz tervezett kompromisszumos megoldások, amikben kényelmes a séta, utcai cipő kinézetűek, és akár egész nap is el lehet bennük lenni, mégis baleset esetén jóval több védelmet nyújtanak mint egy hétköznapi cipő.Boka, sarok és orr résznél vannak protektorok, erősítések. Továbbá CE rated, szóval ne tévesszen meg a kinézet

-
BoB
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
VTR 250 jó kis motor.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Új / használt - utóbbi esetben mennyit szánsz rá?
-
freelanced
addikt
Sziasztok !
Egy teljesen kezdonek 35kW-ig milyen motorokat ajánlanátok? Mi jöhet szóba?
Köszi elore is!
Inkább sport/ túra motor erdekel, naked kialakítás előnyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Motorral még nem tudom, mennyire leszek Gerhard Plattner, de mivel élménynek kell, valószínű nem fogok nagyon spórolni vele.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Folyamatban van a szervezés (legalább ketten menjünk), ha lenne kedve ismerősömnek akkor simán mennék ( ő is bukót keres, csak kevesebb pénzért).