Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Aki esés után képes fórumozni, azzal nagy baj nem lehet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenesetre bátran kijelenthetem, hogy a protektoring és a térdvédő megérte a kiadást, azok nélkül nem lenne kedvem fórumozni!Szerk.:
a jobb kezemen a kisujjam lehet eltört, de várok pár napot, hátha tévedek, és csak zúzódás!
(#81798) CyberPunk666
Terepezni voltunk...
Kicsit lesz több időm, akkor igyekszem leírni (mert a videót úgy sem nézi a kutya se majd meg
)! -
Geresics
addikt
Lábon ment haza, de az anyagi kár jelentős, vagy hogy szokták ezt mondani...
Szerencsére a bukókeret nagyon (NAGYON!) sokat megfogott, így olcsón megúszom (reményeim szerint) a javítást!
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Aki motorfestésben jártas az tudna segíteni pár dologban? Itthon szeretném lefesteni a motoromat , ehhez keresek jó minőségű olaj és benzinálló alapozot, festéket és lakkot. Tudja esetleg valaki ezeknek a pontos lépéseit hogyan kellene? Van itthon sütő és hőlégfúvó is

Leginkább a spray érdekelne, de ha tud valaki olyan kis helyen tárolható kompresszoros berendezést ami leginkább hordozásra alkalmas az is jöhet.
-
Geresics
addikt
...akkororát estem!

-
Lomha 8V
addikt
Emlékeztek még a rondaságra, amit decemberben vettem? Ez lett belőle:

-
V.Stryker
nagyúr
Na én már úton. Elővettem a bőrruhát.. valamiért rihadt kényelmetlen, a csizma is...
-
CyberPunk666
senior tag
Az az első mentés mennyire durva már, te jó ég...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kissé aggasztónak találom, hogy Bakonybélen +2 fok van, pedig oda akarok indulni egy 3/4 órán belül... Brrr...

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát való igaz , de néha jó lenne ha ott is szépen menne. Eleve hogy killerrel nem hangos jellemzően 5000-en forgatom, jobban is megindul. 6.-ba 6000rpm 133km/h, 7000rpm 155km/h.

-
Xaels
félisten
Rég jártam erre. Húzós fél éven vagyok túl, most készülök műszakira, szereztem gyári kipufogót meg légszűrőt. Ha megkapom a jövő havi beosztásom akkor egyeztetek a szerelővel is, amit lehet megcsináltatok. Ja és az Eliminator is ki lesz fizetve, rendbe rakva. Nézegettem, hogyha mind2 gép elmenne gyorsan árában akkor lenne egy első tulajos Triumph Speedmaster amit megvehetnék. Na mindegy, remélem idén többet tudunk összefutni.
-
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én valahol megállnék ebédelni valami finomat.
V.Stryker kollégával a holnapi gurulás, ha valaki szeretne csatlakozni szívesen látjuk.
Indulás kb 10:00 Auchan parkoló Aquincum Óbuda Szentendrei út 119.
Akit érdekel az reggel csörögjön.
T:06-70-3613280
Az útvonal változhat, megbeszélés alapján.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerencséd volt. Volt akinek két törött ujj lett az eredmény....
Amúgy meg lehet szokni mindkettőt. Én utcán, motoron néggyel markolom, ott nem kell azért olyan állatul fogni a kormányt, viszont a plusz erő a karon a kétdugós úszó Tokico-hoz nem árt.

Pedig terepen kerékpáron mindig kétujjal használom, mert ott elég hamart kiugrana máskülönben a kezedből, főleg tempónál terepen.
Amúgy a ki nem mondott nevű sportmotoron amit próbáltam alapból esélytelen volt a négy ujjas használat, egyujjal is kb. csak simogatni kellett a sajátomhoz képest... Elsőre zavaróan erősen fogott a legkisebb erőre is, de hamar megbarátkoztam vele...
-
Topiccsendőr
addikt
En koccoltam mar le elso fekkarral autot

Az ujjaim megmaradtak, es megtamaszkodtam az auton
ugy ertem a motor megtamaszkodott az auton, el sem estem. ettol nem felnek. Biztos van statisztikai eselye.
Nagyonsok motorral mentem mar, sokszor nagyonjo fekkel. Egyszeruen igy jobb nekem. Biztos az etz nel szoktam ra
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez tény. Viszont kontra, hogy utcai használatnál balesetnél a 4-ujjas kar alá könnyen beszorulhatnak az ujjaid. No, meg kellően erős fék is kell hozzá a motorra. Egy jobb sportgéppel egy ujjal is lehet nagyot fékezni, egy átlagosabb géppel meg 4 ujj sem feltétlen elég hozzá....
-
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én egyszer rápróbáltam két ujjal, majdnem baj lett belőle.
De könnyen elképzelhetőnek tartom, hogyha felraknék két ujjas karokat, akkor semmi bajom nem lenne vele. A bringámon hidraulikus tárcsafékek vannak, és ott kétujjasak a karok, és soha semmi problémám nem volt velük, nagyon jól kézreállnak. Lehet hogy egy 4 ujjas karral ott sem tudnám 2 ujjal huzogatni mert nekem nem áll kézre. Csak tippelek, lehet hogy hülyeség.Egyszer a MotoGP facebook oldalára raktak fel egy összehasonlítást, ahol lassítva mutatták, hogy Rossi 3 ujjal húzta a féket, és Lorenzo meg Marquez közül az egyik 2 ujjal a másik 1 ujjal húzta ugyanabban a kanyarban (nem emlékszem már melyik melyik volt).
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Uhh
ezt azért nem!
Mivel felni cserét írtad, sejtettem, hogy ezzel jár. De nem biztos, hogy ennyi pénzt bele kellene ölni ebbe a szutyokba.
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Próbáltam én is két újjal, de valamiért nem jött be. Meg az is biztos, hogy egy sport gépen sokkal érzékenyebb és komolyabb a fék mint a 600 -as cbf emen. Oda biztos elég, nekem nem. Szóval én is négy újjal markolom.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
demars
üzenetére
Eloszor nezd meg, hogy gyartottak-e enduro verzioban.
Ha igen, ebay. Ha nincs ebayen, nezd meg a felni adatait az enduro modell leirasaban. Ilyen felnit, vagy ehhez hasonlot keress. Guglizz a klasszik endurok felniadatai kozott.
Ha nem volt enduro kivitelben, a rugostagoknak saccolom kisebb a rugoutjuk, mint terepre kellene.
Problemak adodhatnak.
Nem biztos, hogy elfer a kerek.
A nem gyari agyhoz kell a tengelyhez "pogacsat" esztergaltatni.
Nezd meg a tarcsa, es a hajtas jo oldalon van-e
Kene tudni hatul az agy szelesseget, hova esik a tarcsa, hova a lanckerek. Elol ugyanigy, hova esik a tarcsa.
A tarcsaatmero ha nagyobb, nyeregkonzolt is csinaltatni kell.szopogep nagyon
Szerk:
Ha a 17 es felni fuzott, eleg siman atfuzni az agyat, nincs akkora szopas. -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Chrobáknak vannak a youtubeon utasmotoroztatós videói, és amelyiken szemből veszi magukat, azon látni hogy 1 ujjal, a középsővel fékez.
Ha trollkodásból csinálja így akkor hatalmas

Amúgy az a durva, hogy ültem mögötte 2 kört, és ahogy ő meghúzza 1 ujjal azt a féket... hát én 2 kézzel sem tudnám úgy

-
demars
addikt
Köszi mindenkinek a választ!

Nos a dobhoz nincs műbizonylatom, használt ugyan és szép állapotú. Oldalán az E szám, de papirt nem kaptam hozzá.
Ezt lehet utólag "igényelni" pl a gyártótól?
Írok majd az eladóra is, hátha csak "elfelejtette" oda adni, de nem sok reményt fűzök hozzá.Más: gumi, felni ügyben még egy kérdés: felnit hogy keressek a bazukára? Mire figyeljek? Ha cseréljük mit kell átszerelni? (Fék tárcsa, nyereg,
) -
zgospel
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én azt hittem hogy a Kemence - Diósjenő közötti szakaszra nem lehet behajtani. Legalábbis egy időben volt egy tábla hogy csak erdőgazdaság mehet be.
Ezekszerint akkor már nincsen tiltás?Egyébként ha már a Börzsönyben vagy akkor ezt a szakaszt 1-2 éve újították fel. Nem túl hosszú, de legalább jó az út. Ilyen lett. Utána innen Kóspallagról Szokolya felé pedig elég szar, legalábbis sportosabb motorral és a hozzájuk dukáló gumikkal elég szar, elég szűk hozzá az út és sok a por meg a sár. Meg az úthiba. Márianosztra felé egy fokkal jobb, de úthibákban ott sincs hiány. Én utána a helyedben Letkésnél átmennék Felvidékre, onnan Párkány, Esztergom, és a Pilisen át vagy a Duna mellett vissza BP.
Motoros szempontból a Börzsöny sajnos nem egy nagy party. De legalább Verőcén k*rva jó a cukrászda (de ezt már azt hiszem beszéltük
). -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jaaa... Azt a leírást a jelenségről olvasni is fájt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy kis vidám kergetőzés: [link]
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor azért ránt miután durran is? Megfordult a fejemben hátha az de én nem láttam összefüggést. 4500-5000 vagy felette, úgy oda tudom ragasztani a mutató mint a sicc de alatta... 75-80 alatt szar menni ezért, csak fordulaton. Lehet lesz másik kipufogó amúgy.
ezt kb mennyibe fényezik le metalic blue színre mint a motor? Közel ilyenre.
-
mm89
őstag
válasz
demars
üzenetére
Én tavaly vizsgáztattam a motort. Leo Vince, E jeles, műbizonylatos dobbal. Egy kis füzet van hozzá, hogy ehhez a típushoz való. Kaptam egy papírt amivel mentem az okmányirodába, ott egy kis pénzmagért cserébe tollal! beleírták a forgalmiba sorozatszámmal együtt. Db killerrel járok, így a hangja sem annyira polgárpukkasztó. Ennyi.
Bukógombám is van, rövid fék- és kuplung karok, ráadásul ABS es a motor!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
stereodead
üzenetére
Nem tudom milyen a linkelt kar minősége, de nekem egyszer kerékpáron egy kereszteződés előtt tört el az alu fékkar kb. 40km/h -nál, mikor nekem kellett elsőbbséget adni...jobbról jött a terepjáró...emlékszem, Isuzu volt... olyannyira soha nem felejtem el, hogy egy fékkar kiválasztására nagyobb gondot fordítanék, mint egy gumiabroncspáréra.

-
stereodead
csendes tag
Letört a kuplung- és a fékkar vége is az ER5-ön, illetve el is van kopva mindkettő elég erősen, ezért gondolkoztam el azon hogy lecserélem. Van valakinek tapasztalata ezeket a karokat illetően? 5ezer forintért a két kar már szinte gyanúsan olcsó.
-
V.Stryker
nagyúr
Holnap BP-ről elmennék délelőtt gurulni egyet. nagyon tetszett ha jól emlékszem a Diósjenő - Kemence közötti szakasz. Van ott még valami amit érdemes megnézni?
-
HSM
félisten
válasz
Moleman
üzenetére
Hát meg nem is csak magadban, feldőlhet mástól is, és nem hátrány, ha nem egyből az érzékny/drága dolgok törnek.
(#81723) persuader: Alapvetően nálam is a gyári motor a menő, de nekem pl. a gyári, igényes bukógombával semmi bajom nem lett volna. Enyém is kapott. Viszont a tuning cső kb. kizáró tényező lett volna.

(#81735) persuader: Ezért kell gyárit feltenni, ami előbb szakad le, minthogy elgörbítené a vázat.

(#81729) V.Stryker: Csak a motor típus nem...
Az biztos, hogy a vázra írt zajszintet nem haladhatja meg a szintén feltüntetett fordulatokon. Ez sportdoboknál is feltétel. -
zgospel
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, én sem mertem még Ausztria felé venni az irányt
Inkább megyek Szlovákiába, ott nem szól érte a kutya sem 
Meg idénre kinéztem magamnak Horvátországot (nem kifejezetten a tengerpartot), mert ott is hasonlóan balkáni a közlekedési kultúra, ellenben az utak elég jók és rengeteg a kanyar. Csak legyen elég szabadnapom meg lóvém rá. -
canniball
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Ilyesmire emlékeztem, aztán könnyen lehet igazad van és ez olyan gyakori ott mint itt a robogók mérése...de elég pont akkor ott járni amikor épp előveszik a kütyüket...
-
Lomha 8V
addikt
Nekem hangos kipufogóm van, komplett rendszer. Forgalmiba beírva, hozzá való Dynojet Kit pedig a karburátorba beépítve. Így mindenkit leszarok.

-
Moleman
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Személyes tapasztalatként annyit tudok hozzátenni, hogy az utóbbi 4 évben kétszer voltam kint kocsival 1-2 ezer km erejéig, a menetrögzítő kamerát le szoktam szerelni, viszont az utólagos projektoros xenont bent hagyom. Egyszer sem zargattak (csak csekket kaptam később, sztárfotó egy kis faluban 63-mal).
Elvileg az iGO speedcam mappára is harapnak, ilyet is lehet hallani, de mivel nem igazoltattak sose, nem tudom alátámasztani.Schaaf meg nagy király.

-
zgospel
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Valóban a neten keringenek a hírek, de van a youtubeon a Schaaf nevű fickó, ő osztrák. Neki is ki van herélve a kipuja, meg a haverjai sem gyári dobokkal közlekednek. Pár hónapja írtam neki, hogy itt nálunk az az info kering hogy ott nagyon szigorúak erre a rendőrök, és hogy ő ebből mit tapasztalt.
Azt mondta hogy még sosem szóltak érte, és meglepődött rajta hogy mifelénk ez a vélekedés az osztrák hatóságok szigoráról.Szóval két dolgot tudok elképzelni:
1, a magyar rendszámra egyből ugranak az osztrákok motornál és autónál egyaránt. Mint ahogy én is gyakran látom hogy román rendszámú autókat igazoltatnak minálunk.
2, volt egy-két kiugró eset amivel elővigyázatosságból telekürtölték a magyar fórumokat és motoros lapokat, de valójában lehet hogy pont ugyanaz van ott is mint itthon: lehet hogy egy-két rendőr szigorúan veszi és ráugrik, de a többséget nem érdekli.Szerintem ez valami olyasmi lehet, mint a mobil fékpad amivel a robogósokat riogatják itthon. Biztos hogy néha előkerül és razziáznak vele, de nem ez az átlagos eljárás.
-
canniball
nagyúr
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok, értem.

Szerintem is szarul néz ki, de még pont elviselhető nálam.
Egyébként kétszer is megmentette már az enyémet, mert egyszer a csajomat ráültettem gyakorolni, és lassú manőverezésnél elborult vele
Akkor is a bukógomba, kormányvég, illetve egy picit a tükör széle horzsolódott, a blokk továbbra is sértetlen
Szóval nekem már megérte. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Szerintem a sisaknal nem akkora az eselye, hogy egy szep nagy gombforma beleakadjon valamibe. Amikor simoncellinek rament a fejere -asszem- rossi, es az elso kerek loccsantotta szet belul az agyat, azzal a hatalmas g vel, amivel az aszfaltra kurta, a sisak pantja elszakadt elobb, minthogy a feje szakadt volna le. Es a puszta arcboren csuszott vegig az aszfalton eszmeletlenul.
Termeszetesen van kozkazat. De en nagyon sok motort lattam kiszakadt bukogombaval. Es nekem az a velemenyem, hogy eldolesen, nagyon lassu es szerencses kicsuszasokon kivul -ertsd 1-2 meter csuszas- nagyobb kart okoz.
Nem kizaro ok a vasarlasnal, de ha ki van furva az idom, nah azt tuti lealkuszom. Vagy ha benne van a huto kopoltyujaban, az elso dolgom eltavolitani. Igy is alig kap utcai motor huto levegot a ventilatoroktol menet kozben.
Eddig mindig eszrevettem, ha estek motorral, nem gondolnam, hogy el lehet rejteni az olyan hibakat, amik tenyleg szamitananak. Amugy meg szerintem szarul is nez ki a bukogomba.De masnak attol lehet meg

-
Chrys_
addikt
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok, akkor legyen sisak a példa. Ha a sisakod beakad valamibe akkor leszakítja a fejed. Akkor sisakot se hordjunk?
Én úgy tudom hogy egy minőségi bukógomba szépen hajlik, és csak szerencsétlen esetben ha beakad valahova rántja meg a vázat. Pont azért hogy minél többet védjen és minél kevesebb kárt okozzon.
Idomos motornál értem, hogy könnyen cseréled őket, de csupasz motornál kisebb csúszásnál is végigkaristolja a vázat meg a blokkot a talaj.
Plusz ha vásárlásnál egy bukógomba kizáró ok, az szerintem azért hülyeség, mert attól még hogy rajta van a bukógomba nem biztos hogy estek is vele.
Pláne hogy tipikus kezdő hiba, amit én is elkövettem: vásárlás után tologattam a parkolóban a motort, és szokatlan volt még a 200 kiló, el is bénáztam és eldőltem vele. Én hálát adtam hogy volt bukógomba a motoron, mert csak az karcolódott meg a kormányvég. Bukógomba nélkül az egyébként sértetlen állapotú motoromat egyből szétbasztam volna a hülyeségem miatt.

Értem amit mondasz, kivéve azt hogy miért azonnali kizáró ok a bukógomba. Azt gondolom hogy egy alaposabb vásárlás előtti átvizsgálásnál kiderül hogy sérült-e a váz vagy sem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
demars
üzenetére
Szerintem a dobhoz van egy műbizonylat / homologizációs papír is, azt tuti elkéri lemásolni....

szerk: még az egyszerű, SW-Motech gyártmányú 30 mm-es kormánykiemelőmhöz is kaptam egy egész füzetet, ami felsorolja hogy milyen gyártmányú, típusú, évjáratú motorkerékpárokhoz alkalmas - külön típusvizsgálat nélkül. Plusz a felhasznált anyag minőségéről a műbizonylat. Ezért nem sajnáltam érte 15k-t kiadni, pedig vehettem volna hazai kisipari, kilincsből öntött sz*rt is 5 ezerért...
-
Laca1212
őstag
válasz
LustaDick123
üzenetére
Úgy tudom kötelező elem mostanság...
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A bukógomba miért negatívum?
-
Horvi
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hát mindenkinek más a preferenciája ezek szerint. Nekem pl van fent gomba, meg kétujjas fék/kuplung kar de pl a sportdob nem hiányzik
(még
)(#81727) Moleman E-számosat is kapni amit bele kell íratni a forgalmiba és akkor teljesen legális lesz a dolog.
A sebességkorlát meg a záróvonal különben is csak tájékoztató jellegű![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
canniball
nagyúr
-
TommyNagz
senior tag
Nem gond a sportkipu, a turhakormamy, persze ha az eredeti is megvan.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én a bukócsövet hasznosnak tartom, a többit inkább erős negatívumnak.
-
Moleman
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a gyári kipufogót előnynek kell tekinteni vásárláskor? Szeretnék kicsit hangosabbat, de ha bármilyen rizikó van benne, akkor megfordítom a preferenciám.

Ugyanabból a típusból sok darabot kipróbálni nem egyszerű, így nem lesz sok esélyem megállapítani, hogy most épp jobban vagy rosszabbul megy ahhoz képest, ahogy illene neki.

A bukógomba vagy cső nálam előny, ha nem lesz rajta, teszek rá én, még nem bízom magamban.

-
LustaDick123
tag
válasz
Something_
üzenetére
Van rengeteg videó a youtube-on, mikor robogóval jön két tolvaj, egyik ráfekszik az ülésre, lábbal kinyomja a kormányzárat és a robogóval meg eltolják vagy elhúzzák a lopott motort.
De van több is, amin megáll a furgon, tolóajtó ki, motor be és mennek is tovább. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Van egy gondom, már mióta meg van a vas, sőt az előző is ilyen volt, de nem ennyire. Nem zavaró csak így nehéz lassan menni, értsd 70 alatt. Fontos tudni, hogy hidegen kezelhető a dolog, melegen már kevésbé. Injectoros téma az fix. Szóval ketyeg, fogod és mondjuk azt mondom forgassuk meg 3000rpm-re elkezdem húzni de nem tudom erre beállítani. Mert fölé megy alá, ergo ingadozik. Ha picit alá megy icipit odahúzok erre felpörög, de lassan és nem áll meg mondjuk csak 5000-nél, elengedem kicsit akkor meg 2000 táján ingadozik. De ha 4500-5000 rpm és fölé kell ezt belőni akkor atom stabilan tudom. Menet közben a jelenség rángassal jár sőt, mintha elvenném a gázt majd kicsire odahúzásra is ránt egyet és menne. A 2009-es Ernő nem volt ennyire durva, de ez igen nehezen hásználható lassan.
Ergo ha lassan kell menni akkor leváltok mondjuk 2-be felpörgetem 5000-re és ott zúgok hogy ne rángasson. Ez valami elektromos dolog lesz. -
LustaDick123
tag
-
Geresics
addikt
válasz
LustaDick123
üzenetére
Riasztót lehet (sőt, érdemes!) garázsba is rakni, kivonulószolgálattal...

-
Horvi
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Majd ha megvolt a szervizlátogatás referálnál kérlek? Én is most keresek új szervizt a kawámhoz mert a régi megszűnt.
-
LustaDick123
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Bekamerázott, proxys, portásos teremgarázsból loptak el autót, falhoz láncolt 50-es robogót (kamera pont azt nézte az ajtó mellett), törtek fel autókat (köztük az enyémet is) és tárolókat.
A biztonsági kamera meg annyira rossz képet adott a sötétben, hogy semmit sem ért, magamat nem ismertem meg rajta. Ez akkoriban még VHS-re ment, ez adott egy újabb csavart a kép minőségének.De a rendőrség is érdekesen áll a dologhoz, mert mikor felnyomnak több autót és tárolót egy nap még véletlenül sem mennek bármilyen bűntényhez közelebb két méternél, nehogy tegyenek valamit, nem vonják össze az eseteket stb. magyarul nem foglalkoznak vele.
Az egyedi garázs meg azért jó, mert felnyomja az ajtót és becsukja maga mögött, senki nem zavarja meg.
A casco az egyetlen jó megoldás.
-
Something_
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Meg cordura sem kell, semmit nem neznek... Nehogy azt hidd, hogy elore kiirjak az idpontot :-) 1, nagyon max 2 hetre irjak ki.
-
Moleman
addikt
Nagyon köszönöm mindenkinek!

Akkor ha hazai motort veszek, online biztosításkötés, ha külföldit, akkor furgon.
-
zgospel
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Ha kereskedőtől veszed akkor valószínűleg nincs rajta bizti és ki is van ideiglenesen vonatva a forgalomból. Ezutóbbit nem látni sajnos a forgalmiban, és csak okmányirodában tudod visszahelyeztetni (átíráskor automatikusan visszahelyezik), szóval akkor elméletileg nem is hozhatod haza lábon.
Ha van rajta érvényes bizti akkor pedig beszéld meg az eladóval, hogy ne előző napra mondja fel a biztosítását, hanem a következő naptól, és akkor te is ráérsz másnap megkötni. De amúgyis max fél óra alatt online bármikor el tudod intézni, akár mobilról is.
De mindenképp kell hogy legyen rajta érvényes biztosítás, anélkül nem közlekedhetsz. Vagyis igen, de ha balesetezel akkor megnézheted magad. Ha megúszod baleset nélkül akkor arra az 1-2 napra amíg nem volt biztosításod fedezetlenségi díjat fognak felszámolni, az párszáz Ft naponta. -
-
Doki16
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Én meg inkább azon az elven vagyok, hogy az adásvételi aláírási után legyen meg mielőtt elindulnál haza a motorral. Soha nem lehet tudni, hogy meg fog-e állítani a rendőr vagy ne adj Isten pont egy balesetben veszel részt. Laptop a tatyóban és ott megkötni a helyszínen. Nincs több 5 percnél

Forgalmi, rendszám, műszaki hármas nélkül meg egy métert sem mehetsz közúton.
-
Moleman
addikt
Egy gyors technikai kérdés, még csak elméleti síkon: ha lábon akarom hazahozni a vásárolt motort, azonnal kell lenni rajta kötelezőnek, vagy ráérek itthon elintézni másnap? Robogóval utóbbi módszert alkalmaztam, dehát az más tészta. Vagy inkább béreljek egy furgont az útra?
(#81704) -Mike-
Köszi! És ha külföldi frissen behozott a motor? Rendszám nélkül gondolom egy métert se mehetek. -
CyberPunk666
senior tag
Kawasakicentrummal van valakinek tapasztalata? Szerintem oda vinném, közel van és nem olvastam róluk semmi rosszat. Mondjuk jót sem
. Nem nagyon találtam véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ezt azért nem!

)

(még