Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz Outlander #49399 üzenetére
De ha ezzel tudok elsősegélyt nyújtani, akkor már nem vagyok büntethető, nem?
Néha érdemes felfrissíteni az elsősegély anyagot, sose tudhatod mikor lesz rá szükség, nekem is igen időszerű...
Közbe találtam 2 ezerért rendes motorosat, jó lesz az akkor. (köszi az infót)
-
Outlander
addikt
válasz Yoshida #49397 üzenetére
Nem... ez nem "A típusú" ez sima otthoni...
Amúgy már 2 éve nem vagy köteles magadnál tartani... ellenben ha nem tudsz elsősegélyt nyújtani emiatt akkor büntethető vagy..
Szóval ilyen, ha van jó, ha nincs akkor sincs nagy baj...
Meg úgy egyébként is, az emberek kis % lenne képes normálisan ellátni egy sérültet... én sem emlékszem már semmire sem szinte, szégyen vagy nem szégyen...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Ribi
nagyúr
Pont a használt gumik miatt eszembe jutott, hogy nekem is kezdeni kellene valamit a gumival.
Mivel alig használom a motort, így nem kopik ("frissül" a felület), emiatt hiába 4 éves, de kanyarban nem igazán szimpatikus nyekergős hangot hallat. Mint a pláza parkolókban használatos beton lehet hallani autónál is. Szóval mit érdemes tenni? Gondolkoztam, hogy megsmirglizem vagy valami hasonló. Ötletek? -
Yoshida
aktív tag
Ez ugye jó motoros elsősegély csomagnak? (most csütörtöktől van lidl-ben)
Még a 2008-as forgalombahozott eredeti van, gondolom jobb lenne már egy új, és talán ez kisebb is egy picit, így visszaférne az izzókészlet az ülés alá
-
Outlander
addikt
válasz -Mike- #49394 üzenetére
Kormányablak... legalábbis nálunk.. mivel senki nem ismeri, mert "még csak" 1,5 éve van...
De amúgy tényleg, itt nem szórakoznak az ide-oda küldözgetéssel meg időpont foglalással h majd tudjál időpontot kérni egy időpontfoglalásra.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Something_ #49377 üzenetére
Persze, szólok. De láttam, hogy most kezdesz gyakorolni, így hagynék még egy kis időt. Semmi értelme, hogy 10km-ként bevárjalak.
-
-
yodamastah
őstag
válasz Topiccsendőr #49391 üzenetére
Az egész jó kéne menni, de ott minden egyes alkalommal kukára szaggattam a hátsókat. Lágyabb rugó kéne hátra, és sokkal keményebb gumi. Legutóbb voltam 2011ben, 22-t mentem úgy hogy nem raktam 3as alá sehol, és még úgy is szétment a dunlop 20 kör alatt Na mindegy valamit megpróbálok. Kéne hegeszteni a motort, meg engem is. Le kell tolni 5kg pluszt gyorsan. Kicsit szűk a bőrruha
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz yodamastah #49390 üzenetére
1:25 elrepedt kipuffal (tehat gyengebb motorral). Van benne meg boven. 1:23 erzesre kihozhato, utana nem tudom hogyan tovabb. De meg latom mit kene mashogy csinalni.
Iden en is kevesebbet megyek. De gyere ha tudsz
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
yodamastah
őstag
válasz Topiccsendőr #49389 üzenetére
Szép Mit mész az RS-sel eringen? Kéne tolni idén nekem is valamit. Tavaly nem mentem sehol
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz yodamastah #49386 üzenetére
Dunlop kr medium. De nekem 120 as a hatso gumim. Elso gumit hasznalok hatsonak.
Kiraktam instara az emlitett tortenetet, mert annyira vagany[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Grillo #49383 üzenetére
177 cm vagyok, 84 kg, az L-es kicsit feszül rajtam, de még pont jó. Szerintem rád már kicsi lenne. Egyébklnt tényleg nagyon rugalmas anyag, és elvezeti az izzadságot, nem büdösödik benne az ember. Ma is teszteltem egy bő másfél órás karikán. (Eddig csak hűvös időben volt rajtam).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Daywalker
addikt
válasz yodamastah #49386 üzenetére
Pirellivel kapcsolatban olvastam, hogy nem jó használtan venni, mert azok már 3 mm-nél már kuka mind, csúszik mint a franc. Persze én ehhez nem értek, nem tudom mi az igazság, de több helyen is ezt írták. Nekem most Metzeler van, K2 medium. Van két hátsóm, egyiken 5,5 (!!!) mm van mindenhol, a másikon 3,5-3,9, elöl szintén mindenhol 3,4-3,7. Mind 2009-es. Puhának tűnik még...
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
yodamastah
őstag
válasz Topiccsendőr #49380 üzenetére
Amúgy mivel mentél, dunlop? Az általam említett problémák pirellivel voltak...
-
válasz Topiccsendőr #49376 üzenetére
Kifejezetten nem tartom a szervizüket drágának és eddig mindent megcsináltak amit kellett. Kopó alkatrészekre van is némi engedmény ha tőlük veszi az ember és RB klubtag. Annak idején a Viragot vittem Harmatiékhoz, de semmit nem csináltak vele és otthagytam 40k-t, még a szar gyertyákat is visszatették bele... Motorjaik nem olcsók, de azért a motor mellé sok egyéb dolgot is kap az ember. Ilyen például a roadservice kupon. Persze most kicsit bánt, hogy 1,5hete ott van a motor és még mindig nincs kész, de legalább átnézték, megkeresték a hibaforrást és nem tudták le az első megérzéssel. Kérdés mikor lesz meg hozzá az alkatrész. Még szerencse, hogy nem kell nagyon korán mennem mostanában.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-Mosquito-
őstag
válasz Burt1793 #49354 üzenetére
Az,hogy mennyire veszélyes ill. jelentett-e gondot neki majd ő leírja a saját szemszögéből. Február óta jártam már párszor arra.
SirKero:
Megteheted akkor minimum a Metzelert tegyed fel. Conti felejtős,ránehezedel összerogyik nincs tartása a guminak.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
yodamastah
őstag
válasz Topiccsendőr #49380 üzenetére
Én egyszer mentem csak egy nagyon öreg használt hátsóval pringen. Annyit nem csúszkáltam sosem Akkor megfogadtam ilyenekkel nem próbálkozom. Legnkább az a bajom ezekkel az öreg használt hátsókkal hogy a jó ég tudja hogy kezelték őket. Lehetnek teljesen jók, vagy hulladékok.
Mondjuk az is igaz hogy a legjobb köridőmet a hringen egy olyan htásóval mentem, amit a gumisomtól kunyeráltam el edzésre. Ki volt dobva az udvarra állt benne a sár (3 éves 195/65 Medium KR108 volt) Viszont ránézésre nem volt benne több mint 20 kör
-
Topiccsendőr
addikt
válasz yodamastah #49374 üzenetére
8-10 eves skickkel mentem tavaly vegig. Volt olyan hogy fekkel kanyarbejaratot elso kereken sikerult bevenni majd a hatulja a motornak egy 40 centival arreb ert foldet, a levegoben keresztbe kezdett allni. Nekem nem volt bajom veluk.
Explosión de dos tiempos
-
Daywalker
addikt
válasz yodamastah #49374 üzenetére
Egyelőre nem a 2:00 alatti időhöz kell...csak gyakorolgatni. Nem öreg utcai metzelerrel is sikerült már fikálni. Tomi is régebbi slickkel tolta és nem esett még pofára emiatt. Meglátjuk...ha nem jó akkor csere (amúgy ez is használt).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #49376 üzenetére
Hátulra 110/90-16" kell sajnos. Olcsó alig van, a normális ára meg egy vagyon (legalábbis nekem). Gyárilag Bridgestone volt rajta mikor vettem (igen, az eredeti, a DOT megegyezett a motor évjáratával ), itthon nem találtam még hasonlót sem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Bogyó bá' #49369 üzenetére
Red Baron sztorit mindig csak ismeros ismerosetol hallok en is. Kivancsi lennek egy eslo kezbol jovo tortenetre. Egyebkent a ceg itthoni vezetojevel (Kennel) beszelgettem, illetve bemutatta a ceget. Draganak dragak, de amit en lattam, az az, h gyari alkatreszeket epitenek be, eleg jo szakembergarda, a cegfilozofia nagyon tetszett, es nem kokanymegoldas jellemzi oket.
Ha a fele igaz, mar jobban allnak, mint a szokvanyos magyar kiscegek, szerelomuhelyek.Amugy tenyleg kivancsi lennek mindket nezopontra, kiindulva abbol, h a magyar baromi arerzekeny, ha kiad egy valag lovet egy oreg szar japan motor szervizere, es ra egy hetre megfolyik a karbi, azt o kidobott penznek es atverve erzi magat, es a TEKeseket akarja hivni, h terdeljenek mindenki hatara, mert nincs egy ruppoja, es nem akarja elengedni a rozsaszin almocskait.
Gumi temahoz: heidenaut kiprobalhatnat. Tudom h draga az RSW, kb 25e, de baromira tapad, 18as youngtimerekre eleg nagy a valasztek. Continental is beszallt ide, igaz, nem akkora valasztekkal. Azzal a teljesitmennyel, ami neked van, evekre le lenne tudva a gumitema, es meg biztonsagban is lennel.
Explosión de dos tiempos
-
polimorf
tag
válasz Daywalker #49373 üzenetére
Már pontosan nem tudom de valami 3 éves lehet a gyártási ideje, mivel én nem pályázásra használom hanem túrázásra így amennyire én meg tudom ítélni erre a célra tökéletes még ha nem is idei gyártású. Tökéletes a tapadása. Nekem jó.
Ha ez a garnitúra is elmegy 17000-et akkor meg pláne.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
yodamastah
őstag
válasz Daywalker #49373 üzenetére
Láttam már 9 éves slickkel próbálkozni valakit. 2x esett pofára fél órán belül. Akkor kezdtük el nézegetni milyen gumival bénázik ennyire Hozzáteszem hogy használt gumi volt. Ha nincs megkezvde és jól van tárolva van esély hogy még jó lesz. De ilyen 5-6évesnél öregebbel nem próbálkoznék.... Drága sport ez, ha nincs jó gumira lé akkor hagyni kell a p*csába,
-
Daywalker
addikt
válasz polimorf #49372 üzenetére
Nem...félreérted, mert már nem emléxel.
Mindenki le akart téged beszélni róla a megvásárlásáról, mert nem volt friss gyártás. Kb. én voltam egyedül, aki mondta, hogy nyugodtan vedd meg. Na ezért vicceltem vele...tudom én nagyon jól, hogy nem az...
Megjegyzem, autómra is 2013-as évben készült gumik kerültek fel újonnan és vaj puhák, mintha sínen menne az autó. Kár ezen aggódni, ha jól van tárolva. Idén kíváncsi leszek a 2009-es slickek hogy teljesítenek.[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
válasz SirKero #49367 üzenetére
Én a Metzeler gumimra 17000km-t tettem de a totál lekopásig kibírta volna 20000km-ig. Mivel nem szeretek reckírozni inkább lecseréltem de maradtam ugyan annál a márkánál és típusnál, mert én meg vagyok vele elégedve.
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz V.Stryker #49368 üzenetére
Nem vagy elkésve, én egy év (és 8000 km) elteltével, tavaly az erdélyi szerpentineken kezdtem igazán érezni a motorozást. Azóta a felét elfelejtettem...
(#49370) polimorf: nekem olcsó Metzelerjeim (elöl ME22, hátul ME77) vannak (abban a lehetetlen méretben nem nagyon van választék), de nem szeretem őket különösebben. Ugyan alig kopnak, szárazon tűrhetően tapadnak, de a nedves út (és azon való fékezés) maga a halál....
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Köszönöm
Tudom,hogy a V-Storm más méret csak a márka lenne ugyanaz
Én még hezitálok a Metzeler Tourance és a CONTINENTAL Trail Attack 2 között. A Conti egy tizessel olcsóbb lenne de a hátsó 130 helyett csak 120-as. 90% -ban országúton lesz használva.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #49359 üzenetére
A felső rész (van piros-fekete és sima fekete is) 5000,- pénz. A nadrág (ugyanezen színekben) 4000.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #49353 üzenetére
Csak hallomásból, 2 jó ismerőstől, meg itt-ott a neten. Drágák, nem kicsit, hanem nagyon. Kb. ennyi.
-
Outlander
addikt
válasz FIREBLADE78 #49359 üzenetére
Mit nem értesz?
Van egy felső meg van alsó, mindkettő mellett van egy összeg és van illusztrált kép, külön-külön illetve egyben felvéve hogy hogyan néz ki...
Szerintem ennél nem lehet egyértelműbb, max ha másik oldalon van....Hosszú hétvége utáni hétfő van igaz?
-
SirKero
őstag
válasz -Mosquito- #49352 üzenetére
Nem tegnapra kéne kb. két hét múlva lesz aktuális akkor mennénk a haverral mert ő is ezt nézte ki a DL 650-re
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Burt1793
veterán
válasz -Mosquito- #49352 üzenetére
Azért ennyire nem vészes. Ha betartja a sebességhatárt mindenhol, akkor nem lesz semmi gond, gondolom ésszel megy.
-
-Mosquito-
őstag
válasz V.Stryker #49344 üzenetére
Ésszel mész és tudsz kanyarodni is na meg a helyenként rossz útminőség nem tántorít el, akkor menjél. Bár elsőre szerintem ezt még ne. Innen nem tudni/látni, hogy hogy kezeled a motort..
Sirkero:
Mennyire Sos? Héten megyek szerelőhöz, ő többet tud,na meg olcsóbban is szerezheti be. Addig olvasgass. [link], [link] , [link]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Czimby
addikt
Uraim segitséget kérnék!
Itt porosodik már egy éve a HJC-FG15 bukó a szekrény tetején.
Új, fóliás, dobozos, abszolut 0 kilométeres.
XL méret, 61-62cm fejkerületre való, fekete-feher grafikás.
Arra kérnélek titeket, hogy ha van olyan nagyfejű ismerősötök mint én, ajánljatok neki a sisakomat.
30e-t szeretnék érte, boli ára 42volt. És vadi újat kapsz tőlem is.Nem keresked vele, ez az 1db van magamnak vettem, de nyom sajnos.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
SirKero
őstag
Ezzel a gumival van valakinek tapasztalata
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Topiccsendőr #49343 üzenetére
Egyre inkább imádni valóak...
-
StoneBridge
senior tag
Megvolt a hétvégi kipuff teszt egy jó nagy gurulással karöltve a Mecsekben. Szerencsére kevés autós volt az utakon, nem volt döglesztő meleg, a szombat délelőtti esőt leszámítva szép idő volt.
Töltök egy képet is, mert abból úgyis kevés van itt.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
válasz Daywalker #49339 üzenetére
Az a gond, hogy múltkor is volt valami alkatrész amiből csak utángyártott volt mert már nem gyártják egy jó ideje. Igen ilyen téren szopás ez a belpiacosság. Amúgy a Red Baronnál van. Tőlük van és ők is szerelik. Csak jó lenne ha 15.-ig meglenne mert szeretnék menni Soltvadkertre, Tömörkény kimaradt mert pont előtte levő nap kakált be...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Daywalker
addikt
Gyanítom a tied még nem olyan bonyolult technika, csak össze lehet legózni. Ha eredeti kell akkor Red Baron arany áron...ezért szívás a belpiacos motor, hacsak nem egyezik meg valami mással motorikusan, ami volt eu-ban.
-
Grillo
őstag
A pipakábel szerintem vásárolható méterben, a pipa az, ami szopó lehet. Vagy, ha olyan a gyújtótrafód, hogy egybe van öntve az egésszel. Nekem is kellett vele foglalkoznom, szerencsére lehetett venni kábelt és pipát is külön, a trafóra meg fel kell csavarni a menetes csöcsre.
-
válasz Daywalker #49336 üzenetére
1,5hete darabokban van a motor. Először a karburátorra volt gyanakvás, de ki lettek pucolva, kapott új tömítéseket. De most úgy néz ki az elöregedett pipakábel a szopóka. Remélem valami ritka darab lesz csillagászati árban
-
Gyertya pipakábel milyen tétel? Van olyasmiből univerzális vagy az mind típusspecifikus?
-
Daywalker
addikt
Vajon az a kesztyű lesz kis méretben? Asszonynak kéne valami hasonló de múltkor csak L-től volt talán vagy M-től?
-
válasz canniball #49321 üzenetére
Nem bíztatok senkit. A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a balra kanyarodót csak jobbról szabad kikerülni.
(#49322) persuader ez nekem új információ volt. Igazából nézni szoktam inkább csak ezeket, ennyire nem folytam bele. Technikailag nem sokat értek hozzá Bár szeretnék, de egyelőre se időm se szerszámom nincs.
-
Bogyó bá'
nagyúr
A Lidl-ben 7-étől (csütörtöktől) megint motoros cuccok: sisakok, kesztyű, aláöltözők. Mivel nekem az utóbbi nagyon bevált, ezért venni fogok egy újabb garnitúrát belőle, így már egy egész hetes túrára is elég lehet....
-
Burt1793
veterán
Ezeket kéne még kielemezni: [link]
-
Burt1793
veterán
válasz Something_ #49324 üzenetére
OK, bár én valahogy mindig látom a tükröket, benne van mindhárom a periférikus látómezőmben, így észreveszem a motorosokat és utat adok nekik (persze ha nem cikáznak észrevehetetlenül és nem a megengedett sebesség többszörösével jönnek).
Aki balra kanyarodik, az ugye a szembejövőt figyeli, aki jobbra, az meg a gyalogosokra, biciklisekre. -
Topiccsendőr
addikt
Ha a holographic hammer bejon nektek, ajanlom Roland Sands munkait.
Nagy kedvencem, mivel motorepitoi karrierje elott gyorsasagi motorversenyzo is volt. Szereti, ha van futomuve a motorjainak, es jol lehet oket motorozni. Tudja, mitol lesz jo egy motor, nem csak kulsore. Szoval szamomea az egyetlen ember, aki megfogta az esszenciajat a motorozasnak.
Mellesleg o csinalta a bmw concept ninety-tExplosión de dos tiempos
-
canniball
nagyúr
Nem akarok belefolyni (mert sajna elég szelektív a memóriám és már nem emlékszem pontosan mi a szabályos), de én senkit nem bíztatnék a jobbról előzésre. Így is tele van vak sofőrökkel az út; ha van ahova főleg nem néznek hát az a jobb oldal.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Burt1793
veterán
válasz Something_ #49315 üzenetére
Én ma egy pozitív példát tapasztalhattam meg autóval. A Délinél a Városmajor felől az Alkotásra jobbra kanyarodó sávba mentem át éppen és ott ugye van egy "zöld hullám", csak lassan kell menni. Meg persze parkoló autókból sincs hiány abban a sávban (amivel nincs gond, mert ott megengedett a parkolás). Na szóval autóval voltam, indexeltem jobbra, lassan elkezdtem áthúzódni, jött egy robogós, nem is lassan, még piros volt a lámpa, már elkezdett elmenni mellettem jobb oldalt, de aztán váltott piros sárgára és ő szépen mögöttem maradt. pedig már elkezdtem neki helyet csinálni a korlát és az autóm között. Szóval na! Működik a dolog, így kell csinálni.
-
Something_
őstag
Akkor jól megúsztad, máskor viszont húzz egy kövéret. Most miért nem toltad el neki?
Csizma alap, jó biztonságban érezni a lábat. Plusz ugye most jól is jött :-)Nem sokat volt nálad :-))
Amúgy az az érdekes, hogy barátom kb 3x koccant a városban autóval, semmi extra dolog nem történt, de mindig amikor kihívták a rendőrt a jegyzőkönyv miatt 50.000 Ft-os bírságot kapott, mert elvileg ez a kötelező a helyszínelés miatt. Szóval te úgy mond jól megúsztad az 5000-el.
Már a harmadik koccanásnál könyörgött a másik autósnak, hogy ne hívjanak rendőrt, beismer mindent De hát ráhívták a rendőrt[ Szerkesztve ]
-
válasz zoltanz #49313 üzenetére
Én csak a 3.-at töltöm idén, de a csipőm nem az igazi. Egy hosszabb nap végén durván be tud állni úgy, hogy km-eken keresztül fáj. Olyankor nagyon kényelmetlen tud lenni a Varjú. Ezért sem akarok ilyen motort vagy Cafét ezután. A jó kis terpesztősön kényelmesen lennék és a kurta lábamat sem lenne nehéz rajta átdobni.
-
m4rc!
őstag
válasz Something_ #49315 üzenetére
Azóta az ex-csizmád, már tovább vándorolt Vadi-új Alpinestars csukám kapott picit, egészen bepirosozta a fehér bmw lökhárítóját Bokámnak/lábamnak semmi baja nem lett, áldom az eget, hogy mindig csizmába vagyok. Motorral sem dőltem, akár húzhattam volna neki egy kövéret és ott se vagyok..
We are analog players in a digital world
-
Something_
őstag
Hát a záróvonal miatt nem lehettél ott, plusz lehetséges, hogy holttérbe is voltál. Ergo ez olyan, mintha a jobbkezes utcánál balra nem néz a sofőr (mármint elvileg nem kell, de ugye ajánlott). Mert ha záróvonal van mellette, akkor elméletileg semmi nem jöhet ott ugye.
Na muta, mennyire amortizáltad le az ex-csizmám :-)) Érezted, hogy sokat fogott? Lábaddal nem lett gebasz?
Motorral mi lett? Eldőlés volt vagy meg tudtad tartani?
[ Szerkesztve ]
-
m4rc!
őstag
Ahogy egyre többet olvasgatok neten és itt is eléggé megoszlanak a vélemények...
Mindenesetre az biztos, hogy nem volt szabályos, ahogy haladtam, de az autó sofőrje sem volt az. Én ott hibáztam, hogy ilyen helyzetben záróvonalon (inkább a záróvonal másik felén) előregurulni pirosnál nem szabályos.
A BMW-s meg szart a világra, látta zöld, jó gyorsan akart kanyarodni még a szembejövök előtt...A lényeg, hogy megúsztam egész minimális karcolással a motoron és a csizmámon. Jó lecke volt. Legközelebb jobban kell figyelni, ha már szabálytalanul előzök/gurulok/haladok.
We are analog players in a digital world
-
válasz zoltanz #49310 üzenetére
Ez is tetszetős, bár igaz ami igaz ez már nem a sérves öregembereknek való mint én Mondjuk ez a típus is elég közkedvelt a Café építők körében mint az XJR is. Még sok Virago-t láttam átépítve.
Ez egy kicsit modernebb jószág.
[ Szerkesztve ]
-
Arra utaltam, hogy álló járművet nem lehet "előzni", hisz az nem halad. A megfelelő oldaltávolságot bár leírva most nem tudom, hogy van-e valahol, de érdemes úgy tartani, hogy autónál nagyjából egy nyitott ajtónyi míg motoros vagy kerékpáros esetén azok magassága. Persze lehet ezzel vitatkozni, de gondolj bele 50cm egy kerékpárosnál vagy SMK-nál ahol kézzel kell jelezni az irányváltoztatást elég karcsú lenne. Ugyanakkor a KRESZ az egynyomon haladó járművek melletti elhaladásra ad lehetőséget gépjárművek számára viszont fordítva nem. A kikerülésre is az előzés alap 5 szabálya vonatkozik, de attól még nem ugyanaz. Előzés esetén több szabály van ennél.
Egyébként a terelővonalon sem szabad tartósan közlekedni. Tehát ha bemész középre ugyanúgy szabálytalan vagy, arról nem is beszélve, hogy a festék egyébként sem a tapadásáról híres.
Teljesen jogosan kapta a büntit a fórumtárs. Neki az adott helyen semmi keresnivalója nem volt. Ha előzésről volna szó akkor azért kapná mert helytelenül előzőtt mert jobbról kellett volna a balra kanyarodót előzni. De lehetne ott a záróvonallal is pedálozni
(#49308) zoltanz: szép építés.
[ Szerkesztve ]
-
Trub
tag
Ebben igazad van Megzavart, hogy maga a kresz is előzésnek írja:
34/(4) Csak jobbról szabad előzni
a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el;Bár a kikerülésre azt írja, hogy az előzés szabályait alkalmazzuk. Szóval szerintem teljesen mindegy minek nevezzük.
35. § (1) Az úttest menetirány szerinti jobb oldalán álló jármű vagy ott levő egyéb akadály melletti elhaladásra (kikerülés) a 34. § (1)-(5) bekezdésében foglalt rendelkezéseket kell - értelemszerűen - alkalmazni.
Csak azért érdekel a téma, mert szerintem a rendőr nem teljesen jogosan büntette meg m4rc!-t, vagy legalább ki lehetett volna dumálni.
Meg ha velem történik ilyen, jobb ha toppon van kreszből az ember.
[ Szerkesztve ]
-
-
Trub
tag
Sávon belül is előzésnek hívják. Vagy nem lehetne? (ha balra kanyarodót jobbról kikerülsz az is sávon belüli előzés)
A megfelelő oldaltávolság is elég megfoghatatlan. Ha az előzött jármű áll, én meg lassan megyek akkor szvsz pár cm elég.Szerintem az is megengedett, ha egy sima széles (nem pk) úton az előttem lévő autót megelőzzem úgy hogy közbe jönnek szembe (a másik sában) ha van elég hely a saját sávomban. Ha van elég hely 2 sávban lehetünk egyszerre hárman is. Kreszben nem találtam erre korlátozást. Ha lenne kérlek világosítsatok fel.
Próbálok nem úgy közlekedni ahogy jól esik, hanem ahogy a kresz előírja. De annak minden lehetőségét kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
Sávon belül előzni? De a megfelelő oldaltávolság is necces lenne...
Úgy közlekedsz ahogy jól esik. Azt nem véletlenül tették a PK-hoz és nem az előzéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Trub
tag
Szerintem ez a szabály nem csak párhuzamos közlekedésre alkalmas utakra vonatkozik.
Azt látom, hogy abban a részben van megfogalmazva, viszont a mondatban sehol sem említi, ezt a korlátozást.A másik verzió, hogyha nem érintette a záróvonalat akkor előzésnek minősül, az meg szintén szabad szerintem.
(8) Tilos előzni:
e) útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
- ha a forgalmat rendőr vagy fényjelző készülék irányítja és az előzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár, -
Outlander
addikt
"Motoroztam" vagy 2 órát, igaz 3 km-nél többet nem mentem...
Miden összejött aminek össze kellett jönnie...
Volt egy laza ellenőrzés, kb 100m-re otthonról, nem volt semmi, elindulok, pár 100 m után, kifogyott a benya (nem figyeltem ), aztán trafipax időben észrevettem, de onnan kísértek egy darabig a mocis rendőrök, majd egyszercsak leszakadt a kipu, a leömlőtől, Anyum csuklott szerintem végig, mert 100-as harley-s felvonulás hozzám képest légy zümmögés volt...
(ennek volt elő sztoryja, de semmi különös, nem azzal hegesztettem akivel kellett volna)Asszem mára ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz Archer #49300 üzenetére
Ez amugy igy az egyertelmu..
Ha meg mar akkor valt sargara a lampa, amikor az elso autonal van a motoros, akkor huzni kell egy gazt es le kell lepni vagy normalisan kanyarodni kis levagassal..
Ott kell lenni a forgalomban fejjel, mert ha nincs ott az ember, akkor eltapossak..
Ezert is "orulok", hogy Budapesten tanultam meg autozni es motorozni, mert baromi nagy rutint ad. Itt tul kell elni minden nap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- SkyShowtime
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest