Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Outlander
üzenetére
Nálunk rögtön ott van a postafülke bent az asztalok között. Igazolásnak meg ott van a posta által hitelesített csekk második fele.
A régi jogsimat el se vették. Mondták jön sms, ha kész az új, akkor menjek leadni és átvenni az újat. Azzal vezethetek, nem a sajtpapírral.
-
Outlander
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hááát, az a Gizike tuti nincs képben.
A kártyás fizetés azonnali és jóváíródik helyben... a csekket ki kell tölteni , el kell battyogni befizetni, és majd ha jóváírta a posta a hivatalnak akkor lesz "befizetve"... na most egy csekk befizetés visszaigazolása nem egy azonnali történet remélem nem kell levezetni h miért.
Igazolást ott helyben kapsz, ami asszem 2 hónapig érvényes... miről beszélsz?
Egyedül az újonnan megszerzett kategóriában nem vezethetsz addig míg meg nem kapod a jogsit.
A kapott "ideiglenes" papír is csak országon belül érvényes."Egyetlen dolog ami a kategória bővítésre utal, az a dátum, hogy mikor vizsgáztál."
és az nem elég? -
Peczek
aktív tag
válasz
stereodead
üzenetére
Na majd akkor leszel ideges, amikor a sikeres vizsga után a jogosítvány kiváltáshoz kb. 10-12 órát állsz sorba az okmányirodákban.
Én most próbáltam áprilisban.
-
Peczek
aktív tag
válasz
stereodead
üzenetére
A vizsgaidőpontot nem a iskola adja, hanem a vizsgáztató felügyelet, tehát emiatt náluk reklamálj. Ha majd lassan / nehezen kerülsz motorra, akkor reklamálhatsz náluk, de: tavasszal mindenki motorozni akar, tehát Gyorsjogsi vagy Lassújogsi, mindenképpen várni kell. Egyébként úgy néztem, ők az egyik legolcsóbbak a piacon, tehát szerintem sorbanállás lesz. (de szerintem nem csak náluk, hanem máshol is).
-
Daywalker
addikt
Nem, de tudsz rajta bármit is változtatni? Nyilván mindenki tudja, hogy odafent f.szlengetés folyik...Attól, hogy idegeskedsz rajta, nem változik meg semmi. Lehet egy picit morogni, de azért nem kell miatta ennyit verni az asztalt. Az, hogy te mire jelentkezel nem hatja meg őket, ha tele van minden hely. Egyetlen amit tehetsz, hogy előre gondolkodsz. De persze könnyebb mást hibáztatni, mint mindig.
(ettől függetlenül szerintem is irreálisan sokáig tart...)V.Stryker: "Azért elvileg annyira tiltani nem kéne, mert ahogy átnéztem, rajta van a kategória, érvényessége is rajta van, tehát már fel van vezetve. Sőt, az sincs rajta, hogy miért kértél új jogsit, csak hogy adatváltozás miatt."
Ugyanezt mondtam én is. Szerintem többnyire riogatás ez az egész.
Djuree: bontott csap. De nem lehet, hogy csak a rámenő gumicső repedezett, szivárog, és folyik le a csapon? Azok el szoktak érni...
-
Djuree
félisten
srácok ereszt a motoromon a benzincsap, kicsit csepeg. van vmi alternatíva egy csapcseréhez?
yamaha fazer 600 2002 -
zoltanz
nagyúr
Vettem egy ilyen gumihálót, műanyag kampós, sisak csomagot fel tudom rögzíteni könnyen a hátsóülésre, 1000 Ft volt.

-
emre
veterán
Hát visszaemlékezve nekem is elég lassan lett meg a jogsi. Még az mhsz-nél mentem a sorkatonai szolgálat miatt teherautóra. Ott azzal a lendülettel befizettem a nagymotorra is, mivel kocsira akkor már megvolt és csak a vizsgadíjat kellett letennem. A tanfolyam valamikor a nyáron volt, szeptemberben vizsgáztam teherből városban és december 19-én meg motorból. Mindez történt 1992-ben. De mákom volt mert a következő évben választották szét az A kategóriát.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Nem értem mi ez a felháborodás. Jogsi letétel irreálisan lassan megy. És azért mert régóta tetves lassan megy, akkor az a normális? WTF?
Ha valami szar akkor szokjunk hozzá? Hiába van gépesítve az egész? Vagy csak azért hogy legyen idő kit lefizetni vagy miért megy lassan? Had legyen már kicsit felháborodva. Legalább ez az egy dolog legyen meg ha már normál sebességű ügyintézés nincs.
V.Stryker: Mivel nincs a jogosítványodban, hogy van arra jog vezetni, így megbüntethet. Ha nincs nálad a jogsi, megbüntethet. Arra van szabály, hogy akkor vezetheted az adott járművet, ha a jogsidban van rá bejegyzés. Ha nincs akkor csak a rendőr jóindulatán műlik de 1 mukkot sem szólhatsz ha megbüntet érte.
-
V.Stryker
nagyúr
Voltam megcsináltatni a jogsit. Sajnos néhány urbán legendát megdöntött ott a néni.
Szóval, tök mindegy,hogy kártyával fizetsz-e vagy csekkel, nem gyorsít rajta. (Hallottam már,hogy 3 napot is számít ha kártyával fizetsz.) Továbbá 20 napot kell mondaniuk hivatalosan és semmilyen módon nem befolyásolhatják a gyártást,hogy hamarabb meglegyen, plusz igazolást sem tudnak adni, hogy vezethess.
Budapestieknek egyetlen gyorsítási lehetőség,hogy a központi okmányirodába kérik a jogsi átvételét, ugyanis a gyártástól oda minden nap megy futár, míg a kerületi okányirodába csak heti egyszer. SMS-t kapsz, hogy mehetsz érte ha adsz meg mobilszámot, akkor kell leadni a régit.A kapott papírral,hogy lehet-e vezetni? A határozott NEM sem helytálló, ugyanis erről a jogszabály nem mond semmit. Azt sem mondja, hogy lehet és azt sem, hogy nem. Ezt helyben a rendőr eldönti. Azért elvileg annyira tiltani nem kéne, mert ahogy átnéztem, rajta van a kategória, érvényessége is rajta van, tehát már fel van vezetve. Sőt, az sincs rajta, hogy miért kértél új jogsit, csak hogy adatváltozás miatt. Egyetlen dolog ami a kategória bővítésre utal, az a dátum, hogy mikor vizsgáztál.
-
Daywalker
addikt
válasz
Polemius
üzenetére

Amikor én kitaláltam javában nyár volt (valójában 6 éves voltam kb, de 25 voltam vagy 26 mire megléptem - de ez most mindegy) így elkezdtem nyár végén az elméletet, meg is lett, ősszel már a rutinpályán keringtünk és kb. az utolsó turnusokban tettem rutinvizsgát. Kora tavasszal lenyomtuk a forgalmat és az első lehetőségeknél már vizsgáztam fogalomban. Gyakorlatilag április végén - május elején kezemben volt a jogsi. Valahogy így kell értelmesen csinálni. Nővérem is nyáron akart anno autóra vizsgát tenni de ott is csak a szívás volt.
Akkor érteném a meglepettséget, ha évtizedek óta lassan nem ez lenne...
-
zoltanz
nagyúr
Nekem mindegy csak két kupufugó legyen, az sem baj ha egyesítve vannak elötte a csövek, azért az úgy is adja a megfelelő hangot. Persze a külön kör jobb, plusz ha V motor, vagy L -es Ducati és 2 hengeres.
20 éve nekem is Honda-m volt, ismerőseimnek is, mára beérték őket, a másik manapság pl sok Suzuki alkatrész jó egy Aprilia-hoz stb, nem annyira egyéniek a gyártók. -
Genesistibi
tag
Május 4-én 10:30-kor vizsgáztam B125-ből én is. Kicsit mások a képek, mások a kérdések, de igazából a lényeg (szerencsére) nem változott. 8 éve tettem le a B-t, nem nagyon kellett megszakadnom, hogy a pár új dolgot betanuljam, amúgy is figyelemmel szoktam kísérni a változásokat. Az online (eTitan) rendszert viszont mindenkinek csak ajánlani tudom tanuláshoz vagy akár csak felfrissítéshez is!
-
Polemius
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
De, ettől az évtől jóval nagyobb adatbázisból dobál kérdéseket a gép.
A másikról, mivel gyakorlati oktatás csak március közepétől van (ami szintén előírás), így aki előre gondolkozik addig simán letudhatja előtte télen az elméletet.
Egyébként ahol én voltam, ott tényleg expressz módon ment: december elején beiratkoztam, január elején már küldtek is vizsgázni. Persze akkor kevesebben is mennek.
-
jFox
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
Ez sajnos ilyen. Én március elején kezdtem hasonló kavlitásokkal. (több mint 20 éve van B joggsim, 50-essel meg még régebben közlekedek) áprilisban volt a kresz vizsgám és jövő héten megyek a gyakorlatira.
Azért az oktatók is elfelejtik a dolgokat ezt is bele kell kalkulálni. Nekem annó többször ígérte, hogy felhív, hogy mikor lesz a vizsga, persze mindíg én hívtam, ő meg lerázott valamivel, hogy most ezért most azért nem lehet.
Aztán kb. egy hónap mulva végre mehettem vizsgázni. Rá még egy hónap és mehetek gyakorlatból is. Szóval gyorsjogsi ide-vagy oda ez sajnos így működik. Ráadásul, ha lehet hinni az oktatómnak, csak szerdánként van motor vizsga. Ez még tovább lassítja a dolgot.
-
Daywalker
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
Ilyen a rendszer. Kicsit dühönghetsz ezen még, de változtatni úgysem tudsz. Aztán majd azon is, hogy ~3-4 hét mire megkapod a jogsit kézhez.
Amit tudtál volna tenni, hogy időben lépsz, nem utolsó percben...mint mindenki.
Amúgy nem most változott a vizsgasor? Vagy az csak terv? Nem lehet, hogy mégis kéne készülni?
Outlander: +1
-
Outlander
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
A hozzád hasonlók miatt van a vizsga.... fejben vezetésben/pénzkeresésben/sexben stb stb stb nálam sincs jobb.
Azért mert te azthiszed hogy egyedül vagy, attól még hidd el van más is... bakker tudod te hány fiatal kap ballagásra akármilyen jogsit? Vagy téli keresetből vagy akármi kezdi el?
Még mindig él a tévhit h csak nyáron lehet és könnyű megtanulni vezetni..A gyorsjogsi név nem egyenlő a teljesítménnyel... pl Faszállító céghez sem mész oda h most azzonnal legyen kemény... mert nem azzal foglalkozik ha nem közúti fa árufuvarozással.
-
stereodead
csendes tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Pont a gyorsaság miatt az online tanfolyamot választottam, ami annyit jelent, hogy egy online felületen megcsinálhatom a vizsgát ahányszor akarom, tehát elméleti óráim nincsenek is. De egyébként sem használom ezt a rendszert, mert még amikor a B-s jogsit csináltam azzal együtt tanultam az A-t is.
Érthető, hogy mindenki tavasszal akar vizsgázni (főleg motorra), de az akkor is túlzás számomra, hogy másfél hónap mire kapok egy időpontot, hogy egy húszperces kreszvizsgát megcsinálhassak.
Igazából az elméleti és a gyakorlati tudás is megvan már régóta, mégis hónapokba fog telni mire megkapom a jogosítványt, ami igazolja, hogy tényleg tudom azt amit.
-
Daywalker
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
Reklamálj az NKH-nál, ugyanis ők osztják a vizsgaidőpontokat. Másrészt hiába tudod te az anyagot, attól még van elméleti óra, amit nekik le kell igazolniuk annak ellenére, hogy te nem jársz be. Kicsit gyanús lenne, hogy a beiratkozás után mész azonnal vizsgázni, nemde? Kicsit gondolkodjunk, mielőtt fikázunk.
-
Sianis
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
Attól, hogy te már mennél vizsgára még nem lesz hely. Mindenki nyárra, nyáron akar jogsit, A-t is, B-t is, tehát tele vannak a vizsgaidőpontok.
-
stereodead
csendes tag
Április 14-én iratkoztam be a Gyorsjogsi autósiskolába B125-re. Jeleztem nekik, hogy ha lehet én már most mennék kresz vizsgára, mert tudom az anyagot és sürgős is a dolog.
Most, tehát több mint két hét múlva kaptam tőlük időpontot, május 27-ére.
Tehát ennyit a Gyorsjogsi autósiskoláról. Nem értem mire utalhat a nevük.
-
Topiccsendőr
addikt
Amin meg erdemes elgondolkodni, az az, h hihetunk-e vakon ennek a cikknek mindenben?
Kiindulasnak jo, ertekek sajnos nincsenek, vagy nem mindenhol. A teljesitmenygorbe meg egyenesen fura.
Megy a homalykodas az 1es henger kornyeken, h kicsit a masodik gyuru erodalodott, de azert jo az, csak a kompresszio szar. Hat azert na.
Ennek alacsony fordulaton meg kellene jelennie. Es a gorbe csupan lejjebb ment a csucsteljesitmenynel. alul meg ugyanazt tudja. Tomitetlen szelepnel. Hat persze. 4 szelep nem tomit, es szelepvezetot is cserelni kell.Nagyon szep ertek meg a 2decis olajfogyasztas 1000 km en. Az osszes markabuzi szivrohamot kap ilyenkor.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Es 4T nel itt van a kutya elasva.
Fordulaton nincs ideje elszokni a gaznak. Igy teljesitmenyben nem nagyon jelentkezik. Igy az ember teljesen johiszemuen simogatja a jarganyt, hogy ez igen, ez birja. Majd szepen eleg a szelep.
Es ezert van mindenki meggyozodve, h jo a motorja. Mert amig nincs szetszedve es kimerve, addig nem lehet tudni. Egyszer csak megreccsen, es van csodalkozas. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bakker az a durva, hogy nem lett sokkal gyengébb jól látom?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer
üzenetére
A szaksajto...
A multkor mar leirtam ide, h a 100e km felett teljesito wr tulajdonkepp taxi uzemmodban ment vegig.
Ez azt jelenti h nagyon keves hideginditassal, meleg motorral nagyon sok kmt tett meg, nem temposan, tehat fogyasztasorientaltan. Persze, hogy gyonyoru allapotban lesz.
De nekem nem kell hinned.Egy jo pelda. Vegyuk a hondat, mert ez egy szent marka.
En szeretem az sc59et. Kezdjuk ezzel.Nahat, itt is van visszahivas boven, amit magyarorszagon meg sem emlitenek. (Elozo oldalak)
Vegyuk eszre a beegett szelepuleket. Nezzuk meg a szelepszar illesztest. Tekintsuk meg a 7 es kompressziot az 1 es hengerben. Tekintsuk meg az osszes szivoszelep rugo hosszat. Es szamoljuk ki, mennyibe kerulne a szerviz. -
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Nem a blokkal van a baj 4T-nél. Tehát Tomi azt mondja, hogy a szétforgatott 125 4T semmivel sem jobb, mint a 125 2T. Utóbbinál dugó, előbbinél meg a hengerfej bajos, és ezt drágább javítani. Persze míg a hengert-dugót kénytelen vagy cserélni többnyire 2T-nél, addig a 4T-nél leszarják, hogy a szelepek áteresztenek és nincs kompresszió, jó az még, sosem romlik el mert Honda. Holott belenéznének és lenne pislogás. Stimt?
-
Archer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Többször olvastam a magyar "szaksajtóban", hogy X vagy Y motornak ennyi meg annyi 10e km után szétkapták a blokkját és még szinte gyári értékeket mértek. Gondolom nem végig nyélgáz volt de akkor is fura, mert te pedig azt állítod, hogy 50k km ezeknek a blokkoknak már közel a vége. Nyilván millió tényező befolyásolja (félre ne értsd, nem azt mondom, hogy nem hiszek neked) csak akkor hol az igazság?
-
Daywalker
addikt
Én nem tenném. Egyrészt az airbox egyfajta puffernek is felfogható, másrészt abban sokkal kevesebb moslékot kap. Harmadrészt nem a blokk forró levegőjét szívja. Ha pedig ram air-es, akkor meg azért nem javasolnám az airbox kiiktatását, mert szarul fog menni. Ez elvileg arra is jó, hogy a motor elején lévő légbeömlő csatornába betömd, de szerintem baromság. A gyárban sem hülyék dolgoznak.
-
emre
veterán
Urak!
Ezt a fajta légszűrőt közvetlen a karbira kell rögzíteni? [link]
Az enyém gyárilag ilyen
Valami tapasztalata van róla valakinek? Mert erősen gondolkodok valami megoldáson hogy a gyári elég nehezen fel és leszerelhető légszűrőházat kiváltsam. de csak minőségi megoldás érdekel. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A Derbi is birja a nyelezest. Es az is kopik. Ha le van cserelve minden idoben, ugyanugy birni fogja. Valoszinuleg a dugattyu csere miatt nagyobb lesz a szervizkoltsege a 4T hez kepest, az elejen. Ha meg bekapsz egy hengerfejezest a 4T nel, akkor mar nem ilyen egyertelmu a helyzet. De nem megbizhatatlan sem a Derbi, sem a 2T.
Amit te nem tudsz, hogy a cbr ednek ez utan a banasmod utan megmertuk volna szelephezagjat, vagy szeleptomitettseget hat baromira nem lett volna ilyen szep a kep. Lehet nagykepernyozni arrogansan (ket motorral a hatad mogott?) csak azert, mert nincs kozvetlen tapasztalatod valamirol, es bekiabalod az innen-onnan hallottakat. De ez ne az a topik legyen, ahol azt szedjuk ossze, amit hallunk, de fingunk nincs semmirol.
Annyiban van alapja a 2T vel szembeni felelemnek, h lekotlott szarok vannak a piacon. Epp ezert kell vinni szakertot vetelhez, (ahogy azt te nem tetted, es belemasztal egy vezerlesfelujitasba a frissen vasarolt 4T motorodnal. Jeee)
Szerinted nyelgazas uzem mellett nem kotlik meg a hengerfeje barminek? Es elmegy barmi 100 e km-t? Ebredjunk fel a kis rozsaszinu almainkbol.Summa summarum
2T t akkor vennek, ha kinyitott 125 osrol van szo. 11 kW lenne a hatar, akkor nincs sok ertelme a 2T nek. Max szentimentalis okok. Egy 22-33 lovas 125 2T nel a valamennyivel rovidebb elettartam (ezt is mire ertjuk? Henger dugo? Cserelheto) eleg nagy teljesitmeny plusszal jar. Nem repulogepfelszallo kell a 110hez, mint a 4T nel. Es baromi nagy vegsebessegek/dinamika tarsul ehhez az egeszhez. El kell donteni melyik kell, mire van penz. -
Genesistibi
tag
Bizományos értékesítésnél lehet alkudozni?

(Hogy működik amúgy? A motor tulaja mond egy árat ami alatt ne adják el, a kereskedés meg eladja amennyiért tudja és kap egy bizonyos %-t?)
-
jFox
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Azt nem tudom eddig milyen volt mert most vette nem rég.
De nekem nem tűnik normálisnak, hogy kb. 1 óra motorozás után még mindíg visszamegy szinte nullára a hőfok mérő. 
emre: ez egyértelmű, ha nincs szél ami hűtse és nem megy a venti sem akkor túl tud melegedni.

Nálam inkább az a gond, hogy nem melegszik, csak ha állok. Akkor is épphogy eljut a negyedig a mutató. -
canniball
nagyúr
Nem tudom, én nem értek a lovakhoz. De múltkor miután lemostam a paripát hagytam pötyögni, majd kicsit pörgettem hogy melegedjen/elpárologjon a víz róla, így felment 100°C fölé, ott bekapcsolt a venti és elkezdett hűlni; majd megint melegedett-venti kapcsolt-hűlt, stb. Veztech. tréningen gyök2-vel pötyögve (menetszél hiányában) szintén melegedett. Ez gondolom így normális, nem?
-
emre
veterán
Az természetes ha álló helyzetben felmegy a hőmérséklet.
A gond akkor kezdődik, hogy ha a hűtőventilátor nem kapcsol be és/vagy kinyomja valahol a vizet.
Az én ezer éves vasamnak épp most néztem a manualtját, és ezen 82 fokon nyit, és 95 fokos hőmérsékletnél van teljesen nyitva, de közúton csak 30 fok feletti melegben városi 30-40-es araszolgatás közben kapcsol be a venti, minden más esetben valahol közép hőmérsékleten pihen a mutató. Igazából épp hogy eléri a zöld mezőt. -
-
V.Stryker
nagyúr
Komolyan mondom szétb@sz az ideg.
Fogom a 2,5 éves gyereket, kinézem az este 8-ig nyitva lévő kormányablakot és elmegyek jogsit csináltatni. Az viszont kib@ssza a biztosítékot, hogy a 20-ig nyitva lévő kormányablaknál 18:40-kor nem engednek már jogsihoz és még vagy 6 másik dologhoz sorszámot húzni.
Hiába, az államigazgatás nem versenyszféra. 
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok,
akarok venni egy alpinestars kesztyűt, mérettáblázat szerint éppen beleférek az M-es méretbe. 21,5 centi a kerülete a kezemnek, ez a felső határ. Fog ez picit tágulni? Az L-es már lehet nagy lenne. Felpróbálni nem tudom, netről kell rendelnem, pest messze van. Ez volna a kiszemelt.
szerk: Ha esetleg ennek az áráig (30E) tudtok ajánlani valami más jót azt is megnézném.
-
jFox
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Köszi a választ. Szerintem ez a jelenség pont az, hogy túl hűl. Túl nem melegedett eddig soha, inkább nem is mozdult a mutató. Pár napja mikor sokat mentem és után sokat álltam, úgy, hogy alapjaraton járt a motor, akkor ment fel majdnem félig a mutató. De amint elindultam, ergo volt menetszél a hűtőnél, máris vissza hűlt. Ez szerintem arra utal, hogy nyitva van a termosztát folyamatosan.
Szóval akkor alubolokkos. Ebben nem voltam biztos. Utána nézek ennek a hengerfej legtelenitőnek.
-
fattyu
veterán
válasz
Peczek
üzenetére
ne már. ők is motorosok. Én mindig köszönök nekik
ők meg többnyire félrehúzódnak és intenek hogy menjek csak nem kell játszani a szabályost mert ők itt vannak. Dugóban ugye ők nem állnak be szlalmozni a vonalakra. De eddig mindig félrehúzódott és kalimpáltak hogy menj csak. -
-
Daywalker
addikt
Akkor nem a termosztát lesz a hibás szerintem. Az vagy nyitott vagy zárt állapotban ragad meg, előbbinél folyamatosan túlhűl, utóbbinál meg melegszik és menet közben sem tud kihűlni rendesen. Kapcsol a ventilátorod? Inkább arra gyanakodnék.
Nem a folyadék színe a lényeg, hanem hogy mihez van. Olyat keress, ami kifejezetten alu blokkokhoz van. Többnyire a rózsaszín/barna szokott az lenni, de mint mondtam, a színben lehet eltérés.
Nem tom, hogy annál a motornál megvan-e oldva a hengerfej automatikus légtelenítése, ezért ennek nézz utána, nehogy megsüsd, mert levegős maradt és nem forog a víz körbe. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Még nem volt víz hűtéses motorom. Úgy néz ki cserélnem kell a Grand Dink-ben a termosztátot (ha állok felmegy a vízhőmérséklet, ha elindulok visszahűl szinte rögtön) és ha már leengedem a hűtőfolyadékot akkor ki is cserélném. De milyen kell bele? Gondolom mint az autókba, de melyik a zöld vagy a rózsaszín?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
10 millióban fogadok,hogy a cbrnek kevesebb gondja van,lesz,mint akármelyik derbinek! Én ütöttem,vertem,húzattam állandóan tiltásig,így mentem 40 km-eket egyhuzamban. Gondolom,ha derbikét full gázon húzod 50km-en keresztül biztosan jól tűri
Tőlem vehet derbit,de soha életben nem vennék 2 üteműt. -
Pocee
senior tag
Aki jön majd Soltvadkertre abajkodni az szóljon már,itt lakom,ihatunk egyet.
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Nem tudok semmit, faszbúkon nem válaszoltak ezekre a kérdésekre. Anno voltam egy ilyenen ugyanitt kakucson, de akkor volt tesztmotorozás is, pályán meg közúton is. Voltak szép számmal, de bőven lehetett menni. Igaz, változékony idő volt, talán az is közre játszott. Azt mondták max 200 fő, de a múltkorin szerintem jó ha 50-en vagy 70-en voltunk és ugye nem egyszerre.
Nem tudom maradunk-e, sok mindentől függ...ha nem lesz perec és jó a motor, akkor talán. Nem hiszem, hogy előbb fogunk tudni találkozni, mert mi ketten megyünk utánfutóval, ráadásul bonyolult a logisztika, szóval nem igazodnánk senkihez, mert nem tudni hogy jön ki a lépés. De szeretnénk 8-ra kint lenni, mert ha mégis szerelni kell, akkor ne a fizetett időből menjen.
Szóval ott találkozzunk. Meg fogsz minket ismerni...majd küldök képet a motorról, úgy 100% h kiszúrod - nem most, mert darabokban van, ma kaptam vissza a kerekeket a slickekkel, még kipufogót kell szerelnem, meg 1-2 apróság, ami kitart csütörtök estig meló utáni munkával.
Kinevetni?! Ne viccelj, ez nem nyeretlen óvodások társasága. Soha senkivel ilyen nem történt a mi körünkbe...
Hidd el, nem körrekordra fogok menni én sem, totál elszoktam a nagy vastól, szóval majd együtt bénázunk. Az, hogy Tomi majd mindenkit rommá ver, az más dolog, de kinevetni nem fog, sőt! -
Something_
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Uhh, akkor jó lenne ha nem bénáznék sokat, még a végén kinevettek
(még mindig az a para bennem, hogyha pl 15en vagyunk a "hatalmas" pályán akkor befosok és hibázok. Eddig csak úgy voltam, hogy 2-3an mentünk egyszerre
)
Hány ezren szoktak kint lenni egy ilyen kawa napon? Maradtok még utána is? Valahogy majd ütközhetnénk, mármint így bemutatkozás szinten, mivel még nem találkoztunk.
Gondolom nem "kötelező" 8-ra menni, szomszéd kawas sráccal azt beszéltük, hogy fél9kor elindulunk, 9re odaérünk kb.
Ez a kawas nap arról szól, hogy csak kedvezményesen lehet menni a pályán vagy van valami program is? -
Xaels
félisten
Nem büntethetnek a hiányáért egy közúti ellenőrzésnél, de papíron lennie kellene.
-
Peczek
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az online kérdésekben is úgy szerepel, hogy kötelező az elsősegély csomag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Mindenki Kakucson lesz?

-
Peczek
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Na akkor mint frissen vizsgázott rendbe teszem a témát.
Az elsősegély csomag továbbra is kötelező. Ezt egyébként a jelenlegi online Kresz tanfolyam illetva a friss Kresz vizsga is tartalmazza.
A kötelező elsősegély csomagot egyébként nem a Kresz, hanem a
írja elő:
106. §197 (1) A járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár, motoros tricikli és négykerekű segédmotoros kerékpár (mopedautó) esetében:
aa) steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 2 db
ab) steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 1 db
ac) kéztisztító/fertőtlenítő lap: 4 db
ad) fóliakesztyű: 1 pár
ae) ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
af) olló (rozsdamentes acélból, 110-150 mm-es): 1 db
ag) polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml): 1 db
ah) sebtapasz vágható (6 x 10 cm): 2 db
ai) higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
aj) gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk: 1 db
ak) elsősegélynyújtás képekben: 1 db
al) tartalomjegyzék: 1 db -
V.Stryker
nagyúr
Erre mondta anno az elsősegélynyújtást oktató, hogy ha balesetet szenvedünk, és még magunknál vagyunk első dolgunk legyen magunkra zárni az ajtót ablakot, hogy kizárjuk az elsősegélynyújtókat - Ez részben igaz csak. Ugyanis komolyabb gondnál a balesettől számított első tíz perc a döntő, hgoy kap-e segítséget. A mentők viszont kb. 15 perces kiszállást vállalnak. Lehet,hogy egy törésnél nem számít, de egy fulladásnál, újraélesztésnél döntő. Illetve ugye van prioritás is. Lehet azon filózni, hogy nem nyomom be erősen a mellkast, mert mi van ha eltöröm a bordákat, de ha meg se próbálom vagy rosszul csinálom, akkor meghal. És lássuk be, a törött borda még mindig jobb a halálnál. Ezért lenne fontos ha rendszeresen vagy még az iskolában lenne erről minőségi oktatás. meg még mi mindenről...kreszről pl. Na, kezdek felmérgelődni.

Hagyjuk, ezt a részt én kicsi komolyan veszem a családi és személyes egészségügyi kötődés miatt.

-
kcsa
veterán
Ja, de ha a másiknál sincs (mert biciklis/gyalogos vagy mert mondjuk hasonlóan gondolkozó motoros
) akkor hogy nyújtasz elsősegélyt?Persze inkább jobb ha nem nyúl hozzá az ember kivéve ha közvetlen életveszély van. Erre mondta anno az elsősegélynyújtást oktató, hogy ha balesetet szenvedünk, és még magunknál vagyunk első dolgunk legyen magunkra zárni az ajtót ablakot, hogy kizárjuk az elsősegélynyújtókat

-
V.Stryker
nagyúr
Persze, de arra nem lehet számítani, hogy nála biztosan lesz csomag. Az biztos,hogy a rendőr nem állít meg és kérdezi meg,hogy van-e nálad elsősegély csomag.
Én meg pont úgy látom, hogy szinte minden motoron az ülés alatt - még nekem is - elfér ez a lidl-ös kiscsomag, ami jobb, mint a semmi. Engem speciel megnyugtat magam miatt is. A gézlap akkor is jól jön, ha motoros találkozón nincs már pálesz, és az egészségügyi klasszikus kék szeszt át kell szűrni kenyéren meg gézlapon.

-
Laraxior
titán
válasz
Something_
üzenetére
Ma jött velem szembe egy motoros rendőr... még intett, zavaromban nem intettem vissza

Na majd legközelebb
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Sztm ha nem vagyunk eleg tajekozottak, akkor ne puffogtassuk a frazisokat.
A derbi egy eleg nagy multtal tendelkezo spanyol gyarto, de nem ez a lenyeg, hanem hogy tudtommal vashengeres yamaha blokk van a derbi gpr ben. Ami eleg megbizhato, mert nem egy kihegyezett rotax 122.
Egyik haverom dt jeben 50e km van megbontas nelkul. Ez is egy szelsoseg. Ahogy a szarrahajtott hasznaltpiac is.A gond ott kezdodik, h itt a kulfoldrol erkezett szemetek landolnak, ne abbol induljunk ki, h az mennyire megbizhato. Mert az 4T bol is egy hulladek.
Meg kell nezetni szakemberrel, mert locsolni lehet hasznaltmotorra a penzt.
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Leszünk kint páran...Persu, Kovi, én..meg 1-2 ember. Érdekes lesz...idén még nem ültem nagymotoron, tavaly se sokat, és csak most áll össze a vas, örülök ha nem kell szerelni, szóval erősen teszt szaga lesz részemről.
-
Something_
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Állatok a motorosrendőr-oktatók. Jó kis tréning lehet, majd jövőre lehet benevezek. Idén túl vagyok egy 8 órás full motoros tréningen

Szombaton nem jön valaki kawasaki kakucs nyílt napra innen? 2.000 ft, mindenfajta motor jöhet, előzetesen kell elutalni a dellát.
Kawasaki Kakucs Ring pályamotorozás8-tól 13 óráig van, én kimegyek ismerőssel, aztán lehet maradok még egy pár órát, hogyha van még Kakucson a 3 órás 3.000-ért.
-
V.Stryker
nagyúr
A Ride for Life -nál volt már valaki okuláson? A videót elnézve, amit a böhöm bmw-vel a végén csinál döntésben, meg kikerülésben, hát elég fikció számomra.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Genesistibi
üzenetére
Kétüteművel több baj lesz,mint cbr-el.
Vegyél cbr-t,városban. Tanuló motornak tökéletes. Semmi bajom nem volt anno vele. Illetve csak Honda, nem egy derbi -
SirKero
őstag
válasz
Genesistibi
üzenetére
Egy dolgon akadt meg a szemem: 2 munkaütem, ettől egy kicsit félek meg túl kényelmes vagyok ahhoz, hogy vigyem magammal az olajat is ha tankolok./
Miért is kéne olajat vinned a tankoláshoz?

-
Genesistibi
tag
Valakinek van tapasztalata Derbi GPR 125 Nude-dal (2005)?
/Döntöttem, mindeképp 125-t veszek idén. Igazából az elejétől kezdve CBR 125-re vágyom (a jelenlegi anyagi és egyéb keretek miatt), de láttam egy példányt 310e-t és elég dögös formája van na.

Egy dolgon akadt meg a szemem: 2 munkaütem, ettől egy kicsit félek meg túl kényelmes vagyok ahhoz, hogy vigyem magammal az olajat is ha tankolok./ -
V.Stryker
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Na, voltam ma a Petzválban. Az igazolás megvan. A nő mondta,hogy lehet még tegnap is mehettem volna. Ő 3 munkanapot mondott, az oktató 4-et.
Yoshida: A csomagon kívül azért az sem rossz ha tudod mit kell csinálnod.
Épp vasárnap voltunk a feleségemmel a Gyermekmentő szolgálatnál ingyenes oktatáson. Nem volt rossz felfrissíteni, illetve nem volt rossz,hogy naprakész módszereket oktattak. Pl. a feleségem pár hónapja tette le a B kategóriát, neki elsősegélyen még olyanokat tanítottak, amire most mondták, hogy inkább ne, hanem inkább másképp. Ha van motivációtok én javaslom elmenni ilyenre. Ingyenes, csak mindig valamiért full-on van, mi is vagy két hónapja jelentkeztünk, mire most vasárnap bekerültünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- EAFC 26
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Citizen
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Xbox One S Minecraft Edition 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

30 napot mondott nekem, kértem egy zsepit annyira elszomorodtam..
Akkor ahogy kolléga mondta, felújító (Tourmaxnak szokott lenni) vagy bontott.
(ettől függetlenül szerintem is irreálisan sokáig tart...)

Tőlem vehet derbit,de soha életben nem vennék 2 üteműt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Épp vasárnap voltunk a feleségemmel a Gyermekmentő szolgálatnál ingyenes oktatáson. Nem volt rossz felfrissíteni, illetve nem volt rossz,hogy naprakész módszereket oktattak. Pl. a feleségem pár hónapja tette le a B kategóriát, neki elsősegélyen még olyanokat tanítottak, amire most mondták, hogy inkább ne, hanem inkább másképp. Ha van motivációtok én javaslom elmenni ilyenre. Ingyenes, csak mindig valamiért full-on van, mi is vagy két hónapja jelentkeztünk, mire most vasárnap bekerültünk.