Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah #4847 üzenetére
hu, nekem elol majdnem eltunt a sportsmart-on, meg par mm kell. lassan benevezek az orszagos bajnoksagra. kertésznek.
-
Integra
titán
te is tudod, hogy nem erről van szó Gyuri, hanem arról, hogy az ember haja kihullik attól amit írsz, mert -sajnos- az esetek 80%-ban iszonyú, orbitális csacsiság és az ember tényleg nem hiszi el, hogy felnőtt emberként ilyeneket írsz. hajlamos is vagy megérteni dolgokat, de másnap -tisztára mint akiben egy bug van- mintha nem is történt volna semmi. és ez elég durva.. ennek pedig semmi köze a pénzhez, ez nem zsebben turkálás, hanem józan paraszti ész. most példának hozhatnám a gumis dolgodat (dráma, komolyan, csoda, hogy még nem ölted meg magad), de inkább nem teszem
az aláöltöző jó és szerintem alap tartozék (nekem sem volt sokáig), te is látod, nem a méregdrágát ajánjuk mi sem alapvetően, van elérhető áron jó funkcionális alá öltöző. és érdemes egy ilyet beszerezned mert első használat után rájössz, hogy rendkívül megkönnyíti a motoron az életed. és nem csak motorozáshoz használhatod. ennek nem az a lényege hogy melegen tartson, meg fedjen (pamu), hanem a test hő és pára minél hatékonyabb elvezetése. a pamut a büdös rohadt életben sosem fogja ezt tudni, hiába mondod. egyszerűen nem és kész. egyszer megveszed, és alapvetően kiszolgál egy életen át, egy évtizedig tudod hordani.. ez nem pénzszórás és nem hiperszuper történet. más is megírta már, hogy a jó és biztonságos motorzás pénzbe kerül. igen, egy funkcionális aláöltöző is. ez egy ilyen hobbi/sport. de ne fikázzuk már azt ami valóban jó csak azért mert vagy nem kell vagy nincsen rá éppen keret. ennél rosszabb hozzáállás a világon nincsen. meg lehet ezeket csinálni, szépen, lépésről lépésre -
yodamastah
őstag
Nem kell felned, rinyacsikod el folg tunni gyenge korido mellett is
Az igazan meno amugy az amikor az elson nincs rinyacsik
Altlaban oda mar eleg jo tempo kell...
A fejlodes igeny teljesen ertheto. Normalis esetben ez nem is fog elmulni soha. Tanulni mindig van mit, meg akkor is ha mar a VB szintu versenyeken motorozol.
-
stifi
senior tag
válasz
yodamastah #4843 üzenetére
180-as van rajta!
tudom, hogy messze van, ezért akarok pályázni, hogy fejlődjek!
igazából az zavar, hogy motorozgatok de nem fejlődök, ami a technikát illeti. magamtól ennyit tudtam megtanulni, szerintem itt lenne az ideje hogy nálam okosabb emberek megmondják hogyan tovább.. persze a jó köridő a lényeg, de az elején azért még a jó technikát kéne megtanulni, bár ha kiderülne hogy a jelenlegi tudásommal király köridőket mennék, persze nem érdekelne se a csík se a karcmentes koptató, de azért nem ez a helyzet -
yodamastah
őstag
AZon a motoron 180/55 a gyari gumi meret. Ha ez van raja, akkor a rinyacsik eltunese utan meg vagy 7-8 fokot lehet dontein a motoron. Szoval messze van meg a lapon fordulas. DE ha 190est raktal fel, akkor az is lehet hogy soha nem fogod eltuntetni a rinyacsikot. Nekem a 200as hatsoval neha leer a blokk a bal kanyarokban, de meg 3mm rinyacsik igy is marad.
Regen en is nezegettem a rinyacsikot, aztan rajottem hogy palyan mar egeszen fos koridonel is eltunhet a rinyacsik. Szoval nem a rinyacsik hianya a meno, hanem a jo korido
-
stifi
senior tag
válasz
yodamastah #4840 üzenetére
cbr600f4i, conti sportattack
nem a technika a lapra döntés korlátja, hanem én, tudok tempósan kanyarodni és ha jó az aszfalt nagyon élvezem a döntögetést, kigyorsítást, néha tényleg úgy érzem majdnem leér a térdem, aztán megnézem a gumit és a majrécsík egyáltalán nem csökken, bármennyire is úgy éreztem hogy király voltama fő ok tényleg az útviszonyok, nem akarom eldobni a gépet, de azért van 1-2 szakasz ahol simán lehetne, mégsem megy. szerinted ezt a pályán majd kitapasztalom és megtanulom magamtól?
-
boogie84
veterán
válasz
yodamastah #4840 üzenetére
Majd rájön, mint a ruhavásárlásnál... csak itt kockázatosabb lesz. Miért van az a perverzió az emberekben hogy eltűnjön a paracsík? Anno nekem is jó volt látni h fogyogat, terveztem pályát is, de nem érdekelt túlságosan..
-
yodamastah
őstag
Milyen motor az, milyen gumival. A lapra donteshez nem sok kilometer kell. Elforditod a kormanyt es lapra dol. De ha a motor geometriaja miatt ellenkezik, vagy valami kockara kopott turagumival mesz akkor nem olyan egyertelmuen konnyu a dolog. Egy kifejezetten palyara tervezett guminak a profilja is olyan hogy lapra donteni sokkal konnyebb
Mindenesetre szerintem kozuton ne akarj lapon kanyarogni. Magyarorszagi utviszonyok mellett ez ellenjavallt.
Ering jo lesz. Jo kis gyakorlo palya az. JO a vonalvezetese, a tempo nem magas, es az aszfalt se tapad rendesen, szoval lehet gyakorolni a gumi csusztatasat alacsony temponal
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr #4836 üzenetére
-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr #4836 üzenetére
jó de ez dájnéze! vagy szánsz rá 20-30k-t?
akkor van még jó pár márka ami szóba jöhet, pl alpinestars -
stifi
senior tag
korrekt a weblapjuk de azért nincs fenn minden, érdemes elmenni személyesen is ha nincs messze! a szavas keresőbe mondjuk megpróbálhatod az "aláöltöző" kifejezést!
a kezdő kurzust azért gondoltam, mert elmotoroztam már vagy 40k kilómétert, de még mindig nem tudom rendesen ledönteni a motort lapra, és nem hiszem hogy a versenypályán csak úgy megváltozna minden, és sikerülne szépen kanyarogni, legalább elmagyarázná valaki mit hogyan kell csinálni...
-
Topiccsendőr
addikt
nah ott a nyaka a rohadéknak.
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #4820 üzenetére
Vannak olyanok, amik nem teljes maszk, hanem csak nyak.
Én viszont mindig hordok maszkot a sisak alatt -- azt könnyebb mosni, mint a sisakbélést
---
Decathlonban milyen néven, kategóriában találom ezeket? A select * where name like '%aláöltöz%' egy szép NULL eredménysort hozott. Sícuccok között csak thermosat láttam, kerékpárnál viszont semmilyet.
-
Djuree
félisten
válasz
Integra #4825 üzenetére
el lehet magyarázni, csak nem vagyok hülye hogy szórjam a pénzt, amit nagynehezen megkeresek, lehet neked nem gond, örülj neki, de sztem itt a legtöbbünknek a pénz a szűk keresztmetszet sajnos
vennék én is mindenféle hiperszuper cuccot, csak sajnos ez egy hobbi, és rengeteg másra kell a pénz....és elég sok mindent kipróbáltam, simán lehet helyettesíteni kompromisszumos megoldásokkal ezeket a drága cuccokat, csak kicsit nézelődni, gondolkozni kell...
-
stifi
senior tag
válasz
Gaboman #4829 üzenetére
kikotortam a webshopból, nekem konkrétan ez van (sajna nincs róla kép) katt
még jó hogy megnéztem mert ez poliészter, és csak a hónaljnál lévő betét polyamid, akkor ezek szerint a poliészter is kényelmes, csak a pamut szúr
a téli cuccok viszont teljesen polyamidból készülnek, mint például ez katt
meglepően kényelmes és melegen tart, ha ráöltözöl (önmagában semmit se ér)a nyári cuccokból most nincs túl nagy választék, de nagyon sokféle van szezonban!
-
stifi
senior tag
kétezerért már van a decathlonban aláöltözet (nyári)
asszem, hogy az pamut vagy poliészter, nem emlékszem de én viszkettem a legolcsóbbakban (LOL a bőröm nem viseli el az olcsó holmikat), ezért az 5-6ezer forintosat vettem féláron (ezek szerint mégis jó az olcsó), ami polyamid, nagyon rugalmas, gyorsan száradó, kellemes tapintású anyag elasztán varrásokkal, ami biztos hogy nem szakad vagy bolyhosodik ki csak úgy..
szerintem simán jobb mint a jégeralsó, nem sokkal drágább és vazzeg 2012-t írunk
-
stifi
senior tag
hát nyárra nyári aláöltözet kell, télre téli
de ezekből is van 1000 féle, olyat vegyél ami tényleg aláöltözet, mert például a bicajos ruhák magában is használhatók és tök más a kialakításuk, ha arra ráöltözöl lehet semmit sem szellőzik csak belerohadsz tényleg..
én pl a bőr alá mindig szeretek felvenni valamit, mert könnyebb is a belső hálók miatt felhúzni, és elvezeti az izzadságot így levenni is sokkal könnyebb, mert ezek a szintetikus aláöltözők nem ragadnak hozzá a hálóhoz meg a bőrhöz..
a minőségibb cuccokon (még az olcsóbbakon is) olyan varrások vannak, ami nem nagyon megy szét a használattól.. éééés nem feltétlenül kell heroin áron bevásárolni belőlük, szerintem a Decathlonban kapható olcsóbb darabok is bőven jók, nem kell Dainese meg merinói gyapjú ahhoz, hogy tényleg érezd a különbséget, persze ha van pénzed rá...szerk: látom a decathlont mások is ajánlják, én ott ötezerből vettem téli alsót és felsőt még nyáron, félár alatt vágták hozzám..
a lényeg tényleg az, hogy baromi hamar száradnak, ha a pólóba beizzadsz akkor úgy is szállsz le hogy folyik rólad a víz akármennyit mész, ezek viszont a menetszéltől szépen megszáradnak és ha tudsz haladni valószínűleg szárazon szállsz le... -
Daywalker
addikt
válasz
Nyáriban szerintem nincs, én nem láttam, de megtaláltad a piaci rést, gyártatunk és gazdagok leszünk
TayRol: én meg azon szoktam röhögni, hogy az öregebbek minden vékony technikai kabátra (sí, snowboard stb) rámondják, hogy az bizony hideg. Aha...20-30 évvel ezelőtt elhiszem, hogy hat réteg+tollkabát volt meleg, de rengeteget változtak az anyagok, csak ezt nem tudják megérteni (ahogy nekik még a Ladában volt anyag). Elmegyünk síelni (én boardozni de ez lényegtelen), akkor apósom is felvesz két polót, két kötött pulóvert meg ilyen-olyan nadrágot a régi kezeslábas alá. Én meg egy vékony aláöltöző, egy thermo fölső, technikai kabát és nadrág...és nem izzadok ki, nem is fázom.
-
Integra
titán
válasz
még nem láttam ilyen funkció aláöltőzőben nyakasat. használj csukját, én azt használok, nem is égek le és a fejem is jobban szellőzik és a sisakot sem dzsuvázom össze
-
TayRol
nagyúr
a pamut nedvszivo, ezert nem alkalmas aláöltözéknek. elmúltak mar azok az idok ami 20 eve volt, hogy a pamut az isten. mert puha meg minden.
franko műszálas (ami nem gagyit hanem technikai anyagot jelent) ruhaák vannak direkt ilyen célokra, erdemes kiprobalni valamelyiket. -
Archer
őstag
Értem, mindenkitől köszi a segítséget, akkor azt hiszem veszek egy szettet ami jó árban van
Djuree: most nem azt mondom, hogy rogyásig vagyok pénzel de úgy vagyok vele, hogy ami a kényelmemet/egészségemet/biztonságomat szolgálja arra nem sajnálom a pénzt. Valami közepes árkategóriát gondoltam megcélozni.
-
Djuree
félisten
én sima kínai 2000ft-os pamut jégeralsót használok, meg hozzá ugyanilyen felsőt. nem izzadok annyira mintha csak a műszálas cordura ruha lenne rajtam. nyáron hülyének néznek minek öltözök a ruha alá, de kényelmesebb így, nem ragad rám a ruha. vehetsz ilyen különleges izzadtságáteresztő alsó-felsőt is 20k-ért, nem tudom mennyivel lehet jobb a ruha alatt, ha egyáltalán jobb, de 10x-es árat biztos nem ér meg (nekem). de ha van zsé, akkor ott a forcefield, az még protis is, ami sosem árt.
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr #4812 üzenetére
akkor lehet lecserélem, nem ér annyit, hogy eldobjam a motort miatta
a mostani gumimnak is a közepe van elkopva, utcán nem használom ki a széleket, mostmár kicsit jobb a helyzet, merek jobban bedőlni, hasznos volt a ringes tréning.
Feree13: dehogyis. azzal adta a srác mikor vettem a motort és még az van rajta, tavaly amit vettem az új, csak még nem rakattam fel.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #4812 üzenetére
nehogy kidobja már!
en virágcserépnek hasznalom, kurv@jo.
-
Topiccsendőr
addikt
hogyhogy mit csinálj a régi gumival?
b*szd ki a kukába. értsd meg, hogy attól, hogy van rajta barázda, egy öreg, kockás motorgumi az egy szar. életveszély. szereld le a sportdobodat, add el és vegyél helyette egy normális gumit, mert azzal megy a motor. meg pályán mi lesz az új gumival? azt hiszed a közepe fogy? utcán le lesz darálva a közepe hatszor, de az oldala az érintetlen lesz.
a kockás gumival nem lesz komfortos kanyarodni, egy szar élmény lesz az egész motorozás tőle. Utcán is. Ezt a hozzáállást nem bírom megérteni. A motorsport költség. tessék normális gumit venni. -
Integra
titán
működik. rajtam a bőr alatt teljes páncél is ott van. és simán bírom, napi 6-8 órát motoron, a forró aszfalton, mások árnyékban, én meg üres utakon vígan nyargalok. nem tudok mást mondani, aki nem próbálja ki, úgysem hiszi el..
fele annyira vagyok ki, mint aki pamutozik bőr alatt.. természetesen én is megállok rendes idő közönként és tolom magamba a vizet, hülye azért nem vagyok, de este is tudok könnyedén a motorozásra koncentrálni.
-
Daywalker
addikt
Nekem van O'neill, amit snowboardozáshoz is használok, de a sima decathlonos cuccok is ugyanolyan jók. Tavaly vettem két aláöltöző fölsőt ott és teljesen jók, ráadásul nem kerülnek olyan sokba sem. Kicsit úgy érzem, hogy ezen a téren a márka annyira nem számít. Lehet, hogy a thermonál már nem mindegy, de a sima nyárit szinte bármiből meg lehet venni, ami nem kínai piacos
Amúgy simán működik. Pl. snowboardhoz ha polót veszek fel, akkor egy óra után csavarni lehet belőle a vizet és emiatt fázom, hiába van rajtam thermo pulóver és snowboard kabát. A másikban egész nap száraz vagyok szinte teljesen. Nyáron bőr alá polót veszek, akkor durván beizzadok, aláöltözővel meg semmi...persze ha 40 fokban állsz, akkor az is átnedvesedik, de nincs olyan érzésed benne, mintha vizes trikóban lennél, plusz rendkívül hamar szárad.
-
Archer
őstag
válasz
Integra #4804 üzenetére
Tényleg működik úgy ahogy írják? Egyszerűen nehéz elképzelnem, hogy 30+ fokban ha az amúgy is vastag bőr ruha alá még felveszek egy ilyet, nem az lesz az eredménye, hogy még jobban melegem lesz.
HH-ről azt olvastam, hogy elég sérülékeny, a ruhán meg cipzárok, tépőzárak ugye azért vannak rendesen. Mennyire kell az ilyentől tartani?
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy bőr ruha alá szerintetek mennyire van létjogosultsága az aláöltözetnek? Nem a hideg miatt hanem a meleg meg az izzadás végett? Ha igen, elég a felső, vagy érdemesebb nadrággal valamint inkább kifejezetten a motorhoz készülteket érdemes nézni vagy jó a biciklis/sí/túrázós is? (árban ugye nem mindegy, pl. a Forcefield felső árából kijön mondjuk egy Helly Hansen Dry nadrág+felső vagy más márkákból ugyanígy szett még olcsóbban).
-
shiNIN
tag
Vettünk tükröt Cilire és rendeltem normális plexit a sisakomra, a sötétített most nappal sem poén, örülök, hogy süt a nap... A tatabányai motorosboltot meg elfeledem jó messziről, már múltkor elásták magukat azzal, hogy előadták, csak ők tudnak plexit a sisakomra, de nincs és ne is rendeljek. Ezt nem értettem. Kártyával se lehet ott fizetni, hát hagyjanak békén. Van elég bolt Fehérvárott.
Én még nem motoroztam, csak hátul, ma csak egy kis kör volt, sár is van még, jól sem voltam annyira fizikailag... Majd az első utam valami szép hosszú lesz, hogy ne úgy jöjjek haza, hogy elfelejtettem mindent és bénább vagyok, mint valaha, bele kell jönni
Hmm kinyílik a világ, nem a pusztában fogok leledzeni egész napUjjé. Aztán be kéne pótolni a tavaly kimaradt túrákat. Idén a ház felső szintjét építik újjá meg garázs készül a pincéből, de azért majd lesz időnk motorozni is
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest