Hirdetés
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nem én vagyok az R6on lefényképezve!

-
.impulse.
csendes tag
Valószínűleg igen láma kérdés, de mégis bátorkodom feltenni, mert eddig egy ismerősöm se tudott konkrét választ adni rá.
Szóval felmerült anno egy olyan jogszabálymódosítás, hogy A-s jogsival ne csak 50-es, hanem 125-ös motort is lehessen vezetni. Ezzel végül mi lett a helyzet?

Hallottam már azt is, hogy igen, lehet már A-s jogsival 125-öst vezetni gond nélkül, meg azt is hogy nem, meg azt, hogy különbözetit kell tenni. Mi akkor a helyzet ezzel? Valaki össze tudná foglalni nekem?
-
Gaboman
nagyúr
Megjöttem, de jót mentem ebben a frankó időben, Perdó havernál jártam és csináltam pár képet.
-
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
15 fok alatt csak gondolok a motorozásra.

-
runner 125
nagyúr
..ma hallottam a 84-esen jó néhány speed-et.

Komoly.., azért annyira nem volt jó idő.
-
Boxer001
veterán
Nah, úgy néz ki kedden kezdem a jogosítványt.

Majd egy Honda CB 500-as lesz a tanuló járgány, kis hornet.
-
Gaboman
nagyúr
Ma végre szép, napos idő van, délutánra ha enged egy kicsikét a hideg elgurulok egy kisebb kanyarra.
-
Djuree
félisten
ööööööhhhhhhhhhhhhhh

[link] -
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
főleg hogy tavaly óta már visszamenőlegesen is lehet törvényt hozni. megírják a törvényt, visszadatálják 2010-re, és jön a levél a büntiről, miaz hogy még nem cseréltél rendszámot?! itt van a 2010-es törvényben! 30.000ft lesz kéremszépen a büntid

a poén az hogy képesek rá. legfeljebb kibasznak a zunijóból, de már ez úgyis küszöbön van, rajtunk röhög fél európa és nem is alaptalanul sajnos
-
zsoltee10
addikt
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
legjobb

-
yodamastah
őstag
En sajnos az utobbi 2 evben leginkabb aszfalttal apoltam

-
stifi
senior tag
szia,
nekem valaki egyszer azt mondta a natúr gyógyszertári testápoló az igazi, nem valami fancy drága bőrápoló cucc..
én 2 szezon óta azzal kenem a kétrészes fehér bőrruhámat (csak télen, amikor elrakom), mosni nem szoktam mert azt az esőre bízom, így egy kicsit vesztett már a fehérségből, de ez nem izgat
hja, és sziasztok, CBR600F4i (2003.04) tulaj vagyok, előtte Honda VT250F Xelvis motorom volt 3 évig, és a CBR is 2 szezon óta van meg

idén pályázni is szeretnék, egyébként egész szezonban mindenre használom a motort autó helyett.. -
Daywalker
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Én sem híztam ki. Elkezdtem edzeni is, szóval remélem tavaszra jó formában leszek.
Amúgy bőrruha ápolás...nővérem vett valami nagy kiszerelésű cuccot. Ő lónyergekhez használja, én meg a bőrruhámat kentem be vele. Év közben nem igazán szoktam a langyos vizes bogármosáson mást csinálni vele, talán egyszer lekezelem hasonló cuccal, de nem viszem túlzásba.
Más téma, aki még nem látta volna: [link] Azt hiszem eljött a szlovák rendszám ideje...sőt, inkább a kiköltözés ideje.
-
zack
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Hehehe. Nem megy rosszul.
A végén azért volt egy apró baki. De ebben a tempóban bármikor benne van.runner 125
Az se rossz.

-
yodamastah
őstag
Bocs ha mar volt...[link]
-
Pont aktuális a téma. Ruha. Ki mivel keni/fújja be bőrruháját, kabátját stb?
Tehát ki mit használ bőrápolásra? -
boogie84
veterán
Ki nem hízta ki a bőrruháját?

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
xD
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
tudom, csak általánosan írtam

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
dukit fikázni menő, mert drága és elérhetetlen, ezért marad az irigység, a frusztráció és az ebből fakadó pocskondiázás.. tök egyszerű pszichológia. ez a mi nincstelen realitásunk alapvetően, ha itt mindenkinek lenne évi 10 millája csak a duki szerelésére, gumira, szervizelésére, alkatrészre, más lenne a kép, azonnal a csúcs motor lenne mindenkinél. szerintem is az absz a csúcs motor az új duki, csak nem az én pénztárcámnak. ettől még soha nem fogom lefikázni, inkább hajtok azért, hogy egy nap hobbiból én is eltapsolhassak 10 millát csak motorozásra évente.
na de ez már nagyon off.. -
Topiccsendőr
addikt
asszem fel fogom sorolni a Hondák összes szarját, mert az is van elég, azán talán abbamarad ez, hogy ilyen szar ez olyan szar az.
A 996 nak voltak hiányosságai rendesen. 999 tudtommal nem ilyen volt, de ez hót mindegy. ha kicsit méllyebben beleássa magát az ember meglátja, hogy az a motor, ami tetszik, az nem mindig neki való, vagy a pénztárcájának.Igen te jól választottál. a VFR egy megbízható motor. Egy magyarországi hétköznapi embernek tökéletes, nem kell költeni rá, csak hajtani.
A 996 os nem ezeknek az embereknek való. Ebből a szemszögből szar. Neked. Meg nagyonsok embernek még.de mégis van és hátast dobtak az újságírók is tőle amikor kijött.
komolyan mondom. sokszor szétbontatnék néhány blokkot az ilyen mindegyikről véleményt formáló emberrel, hogy nézd már meg mit is hajtasz, aztán utána mondj véleményt a dolgokról, addig meg ne beszéljünk olyanokról, amiről fingod nincs. Aztán ha megismeri, hogy milyen problémákra voltak válaszok azok az alkatrészek, amiket ott lát, meg megismeri a működését, akkor egyből nem ilyen felületesen beszélne róluk, hogy ez szar, ez meg nem szar.
-
-
Integra
titán
ahhh, ez kéne nekem bukóba...

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
klubos arcnak volt 999-e. többet állt szervizben, mint ment vele.
tapolcai srácnak 998-a. valami fura csillagegyüttállás miatt ő olyan fele-fele arányban használta. aztán nem is tudom van egy másik klubos arc, neki volt dukija, ő is így "használta"
nekem 8, jó a vfr. (igaz tankolni nem tudok bele, így nem is fog beszarni semmi benne
) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
ez így történt, az 1198 at lehúzták mindig is. V2 őt összehasonlították a sornéggyel.
De ha olvasgattad ezeket az összehasonlításokat, akkor láttad a teljesítménygörbéket, és rájöhettél, hogy a V2 egy szenvedés. az R verzió, ami tele van titán alkatrészekkel, volt 180 lóerő. sornégy agyonvágta. Ráadásul drága is. RC8 165 lóerő, az is egy valag lóvé. RC8R 175 lóerő. vicc összehasonlítani.De azt sem tudom elképzelni, hogy egy R verzión az Öhlins t nem lehet úgy beállítani, hogy az legalább olyan érzetet, vagy könnyebbséget okozzon, mint egy bömös gyári rugóstagjai. Vagy bármely japán gyártó csomagjával egyenértékű legyen.
Ilyenkor jönnek ugye a tömeg kozpontosítás kérdései, ami V2nél meg pont jobb, mint egy sornégynél.A másik aspektus, hogy mindenkinél előbb volt a Ducatinak kipörgésgátlója a DTC-t le se szarták az újságírók. Nem mentek bele annyira, mint manapság. mondhatni van egy alapcsomagod X lóerővel és ezt megülöd egy kipörgésgátlóval, aminek a fejlettségi szintje mutatja mennyire élvezed a motorozást

Szerintem onnan kéne megvizsgálni a dolgot, hogy mi a fenét jelent, hogy megüti

Tényleg valamelyest felületes hozzáállás.
Az hogy ráül néhány újságíró, és a superbike technikát elkezdi szubjektíven értékelni, nem versenykörülmények között? Utcán meg minek tesztelni?Meg mi mit is nyerünk ezzekkel az összehasonlításokkal?
Utcai motorok közül avatnak egy pálya győztest. Utcán használni meg hülyeség ezeket. (már ez is egy fura dolog)És most akkor milyen pálya, melyik konstrukciónak kedvező pályán, milyen gumikkal, milyen beállításokkal, milyen pilótákkal sikerül ezt elérni? Mindegyik a gyári beállításokkal, gyár által kiadott gumikon? vagy mindegyik kap egyengumit? egy pilóta próbálja végig, és magához állítja a motorokat? Rengeteg változó, ami nekünk egyáltalán nem fontos, és egyáltalán semmiben nem mutatja meg, mennyire éreznénk jól magunkat a motoron, mert nem arra használjuk, amire való. Ha arra használnánk jól tudnánk, mit várunk el tőle, és magunkhoz is tudnánk állítani a dolgokat, vagy magunkhoz faragjuk/fejlesztjük, illetve ki tudnánk használni ezeket, és megintcsak semmi szükségünk nem lenne ezekre az újság összehasonlításokra. Néznénk a papírt. Ennyi pénzünk van. Ennyi lóerőt ígér a gyár. Ilyen rugóstagok, ekkora tömeg. Ilyen fejlett kipörgésgátló - ez a csomag jó lesz, nincs túlzottan lemaradva, vagy nem nehéz gatyába rázni.
És egy utcai motoros bazz így néz motort? melyik a legerősebb, mekkora a végsebessége? biztos van ilyen. vicc.Aztán meg ott vannak a versenyek, amik megint összezavarhatják az embert.
IDM ben az RC8 ami szarabb, és V2, mégis megverte a bömöst. Oké itt megintcsak egy team van, rengeteg változóval, de közelebb vagyunk a stock állapothoz jóval, mint egy superbike-ban. Ami megintcsak nem jelent nekünk semmit.
Én boldog lennék bármelyik mai 1000essel, és tudnék jót motorozni velük.
Mindegyiknek van létjogosultsága, különben ha nem lenne szükség rá, akkor nem léteznének. Nem szép köpködni bármelyiket is, mert nem látunk bele dolgokba, hogy mik miért vannak, és miért úgy azon a motoron. Persze nem vagunk egyformák, azt ennyi.
Ha valaki nagyon motorozni akar, bármivel tud jót motorozni. -
NINJA_V
tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Azert nem biztos, hogy olyan szar volt az a ducati, az teny, hogy teljesitmenye szeriaban alulmaradt a bmw-vel szemben, ara is borsosabb volt, de azert ezzel az uszok 1198-al sikerult superbike vilagbajnoksagot nyeri tavaly, nem gyari csapatkent.
Ez az uj blokk lenyegesen erosebb es teljesen mas konstrukcio...will see
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
ennyi.. teljesen más a realitás annak aki rahedli pénzt keres, mint nekünk. minél többet keresel, annál inkább értelmet nyernek az ilyen motorok.. egy duki fütykös állitónak, egy blade, hogy minig eljuss mindenhova, egy túrabringa, meg valami városi rohangálós supermoto.. meg egy terepjáró húzni a motort pályára, utazni, meg egy kis piszlicsáré városi autó. meg valami a csajnak is

-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A Ducatiban az a baj hogy presztizs márka, ez által nagyon drága.
De az összehasonlító teszteket az 1198is sorban veszítette el a többi márkával szemben.
Árban meg jó két millióval drágább volt náluk. -
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
de a ritkaság-faktort a ducati nyeri, tuti.

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Majd meglátjuk mit tud az S1000RR 2.generációja ellen.
-
zsoltee10
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
jééééézusom.
még gyalog is tériszonyos lettem volna. nem nagyon tud visszafordulni, ha meggondolná magát. 
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
hú ez komoly. nem vállalnám, pedig hülye vagyok, általában mindent bevállalok, de ez túlzás

-
Boxer001
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ez nagyon faxa, nem sámli.

-
zack
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére

Nézni is rossz volt. -
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
baaaz, tériszonyos vagyok, hat ez kész.
az a "kis" hó meg még kicsit rá is segit...
-
yodamastah
őstag
Itt olcso a palyaberlet. Es szep a kornyezet is. [link] Mondjuk hibazni nem sokat lehet

-
NINJA_V
tag
Egy meglehetosen informativ video az uj Ducati Panigale technikai ujitasairol.
-
Integra
titán
egy ilyet rohadtul el tudnék viselni a bukóban, ami képes a navigáció megjelenitésére is...
-
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
yodamastah
őstag
Viccesek ezek a kinai quadok. Egyszer mutatta a futomuvesem egy ilyen quadnak a rugostagjat. Full kamu volt az egesz. Se olaj csillapitas, semmi. A gaztartaly is kamu volt. A rugo volt csak benne valodi... szerencsere legalabb az az volt
Es ez csak a futomu. Szar az egesz ugy ahogy van. Nem csoldalkoznek ha 1 rendes csapatast nem bir ki a cucc... -
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ebben igazad van, hogy nem mind jó arra amire jónak kéne lennie. ez a 2 quad valami kisebb márka, nem bombardier, nem jut most eszembe. lehet hogy emiatt kicsit többet kell őket babusgatni.
-
runner 125
nagyúr
Azért ne általánosíts már, vagy legalább konkretizálj, h; "a Honda, Suzuki, Kawasaki, Bombraider quadok direkt terepre vannak..." - mert a többi játékszer, ami a kertbe való. De már leírtuk vagy 10-en.
Ráadásul a márkás quadok is két kategóriába tartoznak. Sport és az ATV-k. Az előzőben pl a DRZ-400-as blokkja van, ami tartós, de nyilván a jellegéből/felépítéséből fakadóan szervizigényesebb, mint a másodikként linkelt abszolút "túra" TRX500. -
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Djuree
félisten
válasz
dangerzone
üzenetére
a quad az direkt terepre van, bírja, ami nem kopóalkatrész, ami meg kopó, az meg qrva hamar szétmegy benne. ha veszel állandóan kell költeni rá, ha használod is persze. ez ilyen, nem olcsó hobbi. nem olyan mint egy túramotor, hogy kimegy a világból, hozzá sem kell nyúlni. munkatársak is állandóan cserélnek ezt meg azt benne, de ők hordják is utánfutóval ide-oda vadulni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Nézd, el kell dönteni, h mire fogod használni. Vehetsz crossmotort 400k körül (ennyiért már kapni korrekt állapotút), de azt tartsd szem előtt, h ezek üzemórás motorok. Sűrű karbantartást (sima gyertyacserétől a dugó, hajtókar cseréig) igényelnek, ami nem azért van, mert egyszerűen szarok, hanem szimplán kihegyezett motorokról beszélünk. S, akkor még a fogyasztásukról nem is esett szó. Crossmotort venni sem olcsó mulatság.
Viszont az általam fentebb linkelt 250-es Honda ATV egy túra quad, nem sport. Így iszonyú tartós. Ha, számít a költséghatékonyság, akkor én egy olyat választanék. -
dangerzone
addikt
Hát akkor úgy látszik én nagyon el vagyok maradva. Azért 700k nekem qrva sok. 500.000-ig még talán, de afölött.. Akkor inkább robikapázok a kertben.
Na meg ráadásul egy széthasznált. Ki tudja mi krapál be benne.Sima krosszmotort, amire azt mondanátok, hogy frankó, kevesebbet használt, azt sem lehetne kapni 400k alatt?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

_zack
..mondjuk olyan sportquadba 700k-ért nem vágnék bele amin szériatartozék a két hátsó görkori kerék.

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ennyi

-
Topiccsendőr
addikt
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
2 munkatársnak is van, most eléggé benne vagyok, tudom mennyi az annyi

persze akinek van pénze nem kell keresgélni, jó az 600k-ért is neki
persze nem yamaha, de nem rosszak attól hogy nem nagy márkák, igaz szerelgetni kell őket, dehát ahogy a srácok tolják nem csoda
-
zack
nagyúr
Aspektus kérdése. Szerintem meg az a nem normális aki fele ennyiért megveszi a fost, csak hogy elmondhassa, van egy saját quadja.
Az már mellékes hogy jó esetben 1-2 év alatt rákölti alkatrészekre a másik 2-300k-t...
6-700k alatt nem érdemes quadot venni. Aki olyan helyen lakik, hogy szüksége van rá, az áldozzon rá többet, és cserébe minőséget fog kapni. Max. 1 évvel később veszi meg. Nem fog összedőlni a világ...
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
na azert abban mar van ero.
elso quadnak nem ajanlanam.
mod: yamaha xt660-nal is lehet mondjuk esszel menni. hm, en kiprobalnam azt a raptort.
-
Topiccsendőr
addikt
én nem vagyok valami nagy quados, de jegyezzük meg, ez a te magánvéleményed, amivel senki nem lett előrébb

nekem annyi a tapasztalatom, hogy haver 660as Raptorján féket javítottunk, meg egyebeket, ki is próbáltam - az fasza, meg szedi a lábát. 600e forintért van meghirdetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Spórolós topik
- Diablo Immortal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A végén azért volt egy apró baki. De ebben a tempóban bármikor benne van.
A gyári térdkoptatója félig-meddig már kuka, de egy 400-as Majesty-nél nem is lesz szükség rá.