Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Értem én, hogy csak rajz, de b****tt jól néz ki, 1000 Ft-os benzinár mellett is tolnám, ha létezne. Na jó, akkor lehet, hogy tényleg csak tolnám
, de formára nagyon bejön. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
persze, hogy mérik a viztartalmat (atg-vel). de ettől függetlenül elő tud fordulni mulasztásból fakadóan... meg mikor olyan öreg a hardver, hogy ihajj, az olajcégek nem szivesen költenek ilyenre

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ez igy van, alapvetően a finomitóknál mind ugyanolyan üzemanyag megy a tartálykocsiba, nincsen sumákolás. ellenben az üzemenyag minősége romolhat, ha piszkos a tartálykocsi tankja, a kúton a tank a földben mert nem takaritják ki rendesen vagy rendszeresen, függ a forgalomtól a kúton, gyorsan kipörög az áru nagy forgalomnál, kisebb a lerakódás, vagy lassan, és akkor nagyobb a lerakódás etc etc etc
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A benzin az eu tagországokban előírt adalékolással és minőségben készülnek. Évszakonként is változik a benzin minősége, azaz a fűtőértéke is. Téli benzin pl illékonyabb, éppen ezért a fogyasztás is roszabb lesz tőle. Ezek ellenőrizve is vannak mintavételezéssel. Nem mondom, hogy nincs lehetőség az átverésre, de jóval kevesebb, mint régen. A külföldi benzin általi alacsonyabb fogyasztás inkább a jobb utak miatt van, a rossz minőségű út rátesz a fogyasztásra sokat valószínűleg.
Beszéltem egy finomítóban dolgozó sráccal, mert kiváncsi voltam ezekre a dolgokra.
-
KubanitoS
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Ha nem chopper lesz a végén, akkor egy efféle Hondát szerzek majd be.

-
Integra
titán
eladó a ducati, még a végén lehet, hogy tényleg a fószvágennél fog kikötni a márka...
-
.mf
veterán
válasz
KubanitoS
üzenetére
Szerintem nem rossz. Egy chopperhez képest persze teljesen más, nem előre tett lábas és hátradőlt ülésmód, sportmotorosan magas súlyponttal, ennek előnyeivel és hátrányaival.
Fogyasztásra, sztem ha nagyon kímélően mész vele, akár 4-ig le lehet menni, de inkább 5 lesz az átlag (saját ZX6R statisztikám alapján, ami 4,25 ill. 5,25 nagyátlag, de ebben tempós haladás és időnként pálya is benne van. Ebben viszont egy visszafogott sportmotor-blokk van, így szerintem kicsivel alacsonyabb a fogyasztása).
-
KubanitoS
veterán
Kicsit kutakodtam és találtam egy ilyet. Ez egy cbf 600 s modell, ha jól értelmezem és eléggé szimpatikus. (Persze itt most NEM a hirdetésben szereplő motorról beszélek, csak általánosságban.) Nagyon tetszik ez a félidomos megoldás a motoron, a teljesen csupasz nakedek amúgy sem jönnek be.
Véleményetek szerint nagyjából mennyit eszik egy efféle motor?
-
.mf
veterán
Az általa felsoroltak mind V2-esek, ahogy a hagyományos chopperek többsége is...
Nem mintha azoknak ne lenne alul nyomatéka, és nem tolnának, mint mozdony...Esetleg egy kettő közötti átmenet csupaszgép?
Bár szerintem is, a te motorod, tehát ne más mondja meg, hogy milyet vegyél, meg hogy hogyan használd. Ha a kanyargás és a dinamizmus helyett inkább a nyugis tájnézegetős krúzolást szereted, akkor vegyél annak megfelelőt.
(Bár én ekkor is inkább valami kényelmesebb csupaszgépet vagy túraendurót néznék, szerintem sokoldalúbb, jobb városba és kanyarokba, azokkal is lehet nyugisan krúzolni, sőt, a sornégy v2-nél alacsonyabb vibrációja és rángatása ilyenkor szerintem jobb is. Meg a csopperek mostanában oly' divatos, alacsony alapjáratú, de annál hangosabb rötyögését sem szeretem, de kinek mi.) -
KubanitoS
veterán
Köszönöm a jó tanácsot! Igazából tényleg ez a legjobb javaslat: ne a haverok alapján vegyél motort, hanem amit te szeretnél csak hát elég hülye a helyzet, mert engem zaklatnak h miért nem valami túragépet veszek.
Az alábbiak miatt szimpatikusabb a csopper:
- a fent említett motoros életérzéshez számomra közelebb áll egy csopper
- kényelmesebb ülés és üléspozíció hosszútávon
- a "gyengébb blokk", vagyis inkább a működésbeli különbségek miatt nincs meg bennem a kisördög, hogy odahúzzam neki
(ez mondjuk egyéni szoc probléma) de talán jobb is lenne, ha nem lehetne száguldozni, hiszen egy valamirevaló sportmotornak nem gond 200 felett menni, én meg nem akarok meghalni 
Kb nagyjából ennyi.
Lehet széjjel kellene nézni a nagyobb chopper kategóriában, ott már 1000 köbcenti fölött vannak 80 lóerő körül. Azokkal már csak nincs efféle gyorsulásbeli probléma.

-
Djuree
félisten
válasz
KubanitoS
üzenetére
tudja tartani a tempót ha nem kanyargós nagyon az út, egyenesben a 120 az a csoppernek és a sportgépnek is ugyanannyi. gyorsulásban nem lesz gond, ezeknek az egyhengeres gépeknek olyan nyomatékuk van hogy brutál. faternak suzuki ls650-e van, de sztem legyorsulja a fazert rövid távon. nagyon odaver, ki nem nézném belőle. ne a haverok alapján vegyél motort, hanem amit te szeretnél. társaság úgyis akad mindig.
-
zsoltee10
addikt
ha a barátaival akar motorozni, akkor a choppert hanyagolnia kell. én még a varaderoval is mindig lemaradtam a többiektől, mert ők azt élvezték, hogy döntögetnek a tengerparti szerpentinen egy személlyel. mi meg kettecskén a tájban gyönyörködtünk. mindig megvártak, és nem őket zavarta, hogy lemaradtunk, hanem nekem volt kellemetlen. Ha choppert vesz, hamar vége lesz a közös motorozásnak. Persze, ha ennyire eltérő a stílus, akkor nincs mit tenni, nem kell együtt motorozni.
-
Gaboman
nagyúr
Ez kicsikét hasonlít ahhoz ahogy én is voltam az SM és a túrasport gépekkel.
Hosszú egyenes részen én nem tudtam tartani a tempót mert elfogyott végre, szerpentines, kanyargós részen meg én vártam rájuk.
Itt annyival lenne másabb hogy mindegy milyen úton (egyenes, kanyargós) mindig várni kellene rá ha a többiek menni akarnának.
A lényeg hogy ez Őt zavarná e vagy nem foglalkozna vele.
Ezt viszont neki kell tudnia, éreznie és hozzákalkulálni ahhoz amit szeretne majd venni. -
alvaro
senior tag
-
yodamastah
őstag
Ha mukodik jol ne nyulj hozza.
Egyebkent egyaltalan nem biztos hogy jo ra. Meg kell nezni hogy a fittingek hogy vannak a fofekhengeren, azaz megfelelo iranyban allnak, es nem utkoznek bele semmibe amikor fel akarod rakni. Meg persze kerdes hogy eleg hosszuak e a csovek. A hossz belovesenel kulonosen oda kell figyelni hogy kirugozott telonal is legyen meg szabad cso hossz. Maskulonben amikor az elso kerek nincs lent a foldon, akkor a fekcsovek tartjak a kereket, ami nem jo moka!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
KubanitoS
üzenetére
Tudod ezek a motorok jelentős tömeggel bírnak, nem a dönthetőségükről, gyorsaságról híresek, itt valójában azt kell eldöntened milyen stílusban szeretsz motorozni, barátaid ha sportmotorokkal mennek nem biztos hogy jó választás melléjük egy Chooper.
Nem fogod tartani velük a tempót, én valami hasonló kategóriában gondolkodnék hogy tényleg ne keljen rád várni ha esetleg ők többször jobban odapirítanak a gépeknek. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ahogy kiveszem a szavaiból, iszonyatosan átkúrták már megint...
engem az érdekelne viszont, hogy mi az oka annak, hogy mindig ilyen kutyaütőket vonz be, mert lassan úgy gondolom, hogy ennek valami oka van. -
Infó kéne biztos forrásból.
K6 1000 és a k4-k5 750 fékcsövei megegyeznek?
Csak mert tudnék most szerezni jó áron egy szettet, és ha a méret passzol, akkor talán megvenném.
Bár mondjuk agyalok azon, hogy utcai használatra érdemes e.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Chopperes kolléga van errefelé? Nagyon nézegetem mostanában ezeket a gépeket, elsősorban a Suzuki C800, Kawasaki VN900 és a Yamaha 950 Midnight Star modelleket.
A fenti modellekkel kapcsolatosan van valakinek személyes tapasztalata esetleg?
A barátaimnak mind sport vagy sporttúra motorjuk van, de hozzám valamiért közelebb állnak a chopperek. Számomra a motorozás életérzését inkább egy laza "krúzolás" testesíti meg egy chopper nyergében, mint egy őrült száguldás egy giksszerrel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajnos a környezetemben senkinek sincs chopper motorja és ennélfogva a kutya nem tudja megmondani ezek a gépek mire is képesek valójában. Persze, nem őrült száguldozásra gondolok, hiszen nem is arra találták ki őket, de azért kíváncsi lennék, hogy normál közúti közlekedés (vagy egy hosszabb-rövidebb túra) során vajon tudja-e tartani egy efféle 800-900 köbcentis 50 lóerő körüli chopper az iramot egy jóval erősebb sportmotorral? Nyilván ha lenne egy ilyen gépem, akkor haverokkal mennénk motorozni, de kellemetlen lenne, ha folyton rám kellene várni.
Nem száguldozni akarunk persze, normált 100-120-as tempóról beszélek most.Persze még nincs kőbe vésve ez a "chopperkedés", de jelen pillanatban e motorok felé hajlok.

Köszi a válaszokat!
-
.mf
veterán
válasz
Integra
üzenetére
"a dob lehet, de ha betekered a tompitót és azzal mész, illetve a papirral ami igazolja hogy a motorodra való, nem szabad gond legyen. a féklámpába integrált index tudtommal nem szabályos magyarországon és buktát jelenthet."
Tompító, papír? Ugyanmár

Tompítót még csinálunk előtte, papírt nem kaptam hozzá, de az előző tulaj mondta, hogy a gyári még megvan. Lehet, hogy majd elmegyek érte. Ez a matrica kivételével ugyanúgy néz ki, mint a gyári, és nem is sokkal hangosabb alacsony fordulaton (később se ordít, de már kicsit hangosabb. A gyárihoz képest inkább mélyebb, öblösebb, mint hangosabb).
Féklámpába integrált index viszont igen? Na ez gáz... meg fasság, hiszen E-betűs, fényerőben is jobb, stb. -
Integra
titán
kész, bitti befejezte

csodálom, hogy eddig tűrte.... -
stifi
senior tag
attól függ, ha te akarod betolni a vizsgára és nem vagy csókos akkor nem fog átmenni a dob meg az index miatt..
egy sima vizsga kb 5ezerből megáll, ennyiért tudod betolni saját magadviszont ha elviszed valakihez (egy szervizbe), akkor 15-20e Ft-ért "garantáltan" átmegy a gép, ha nincs rajta életveszélyes hiba. a nem gyári dob meg az index pont ilyen, nekem csak a dob volt sport, és kérdeztem, hogy visszacseréljem-e, a válasz ez volt:
"20ezerért átmegy a motor, az se baj ha pályára van felkészítve sportdobbal és nincs rajta rendszám, más színű, nincs rajta tükör, index"
mivel én betolni nem akartam a vizsgára, úgy hagytam ahogy volt és kifizettem ezt a pénzt érte, reggel vittem délutánra kész volt. utólag kiderült, hogy a duda sem működik, de senkit se érdekelt (és azóta megcsináltam) -
-
SzalaiG
addikt
Megmentette a motoros életét - most kapja meg az elismerést.
Az első díjazottak között van Szarvas József székesfehérvári orvos, aki egy életmentő segítségnyújtással érdemelte ki a kitüntetést. 2009-ben egy bicska és egy golyóstoll segítségével mentette meg egy balesetet szenvedett motorkerékpáros életét, aki egy darázscsípéstől kapott ödémát. Az orvos az országút árkában végezte el a nem rizikómentes műveletet: gégemetszést hajtott végre a férfin.
Engem is Ő műtött anno.

-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sokkal ridegebb bánásmódot kibírnak ezek, mint sokan gondolnák, én is a lehető legmocsokabb körülmények között motorozok, van benne kb. 102000km és köszöni szépen. Pedig én is épp alacsony fordulaton nyúzom állandóan. Jó, persze a 650-es egyhenger biztos máshogy van tervezve, mint egy pörgős sornégyes sportgép.
A karbantartást viszont szerintem se célszerű elhanyagolni. Ha már szolgál, ahogy tőle telik, kapja meg ő is, ami jár. -
Topiccsendőr
addikt
Korábban az olaj témánál leírtam, hogy van egy ökölszabály, miszerint 1000 fordulatonként kb 0,7 bar nyomásnak kell lennie. Az olajpumpa keringeti az olajat, az olajnyomás nem más, mint az áramlással szembeni ellenállás. Lehet az az olaj viszkozitása miatt, vagy az olajfuratok, olajfúvókák, csapágyillesztések miatt. Nem a nyomás ken, tehát nem jelenteném ki azt sem, hogy nincs kenés, és azt sem, hogy nem elegendő a nyomás. Ezt a két dolgot nem lehet szétválasztani csak nyomásra, mert az áramlás miatt van minden. Ha az olajpumpa szállítási teljesítménye jó, (a szűretlen olaj fémdarabkái nem vágták haza) akkor nem lehet ebből probléma. Más kérdés, hogy mi értelme van főtengelyen ébredő 20 Nm nyomatékot 6. ban elpazarolni, akkor egy choppert kellett volna venni, mert azt kell így használni. Ami tud forogni 15000 et azt nem alacsony fordulaton kell használni. Nem hinném hogy a kenéssel lenne baj, hiszen alacsony fordulaton nem ébrednek akkora erők sem, ami az olajfilmet megszakítaná, vagy a hidrodinamikus kenés megszűnne. Azonnal meghallanád mert elkezdene sírni a siklócsapágy. Henger dugattyúnál meg nem a nyomás fogja szétvalasztani az alkatrészeket, azért van hónolva a henger, hogy ott maradjon az olaj. A gyertyák is úgy vannak megválasztva, hogy egy bizonyos igénybevételnél tudnak tisztulni. A szeleptányérokon autóknál szokott kokszréteg rakódni, ha így kímélik, motoroknál nem hinném hogy van ilyen, bár ha nagyon babusgatják én inkább ezek miatt aggódnék.
-
boogie84
veterán
Felpróbáltam gerincvédővel a kabimat, hát ajajj, nem fogok benne ficánkolni a motoron.

-
Mizsala
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék van-e itt valaki vagy valakinek az ismerőse Székesfehérvárról? Garázst szeretnék bérelni és társulnék valakihez, hogy ne egyedül kelljen a havi 10-15k-t fizetni.
Tudom még kicsit korán van a dologhoz, de idejében elkezdek körbekérdezősködni
Üdv:
Mizs -
Integra
titán
-
.mf
veterán
Na várjunk csak, az előbb még felelősségteljes közlekedésről papoltál, viszont tudtommal a legnagyobb tábla, ami városban (sőt, lámpás, tehát kereszteződéses részen) lehet, az 70. Szóval attól lennél felelősségteljesebb, hogy városban 6.-ban mész 100-zal, nem 1.-ben?

50-nél 6.ban még csak alapjárat körül vagy, megfelelő olajnyomásod viszont 3000 alatt nem lesz. -
Topiccsendőr
addikt
Tegyük hozzá, milyen ABS ről meg futóműről beszélgetünk egy olyan helyen, ahol még rendes út sincs?
na én ezt nem értem
A sportmotorokat kifejezetten pályára fejlesztik, de. két irányban fejlesztenek. Egy tesztelő pilóta van a versenykörülményekre, egy pedig az utcaira. Hogy melyik szava a döntő a fejlesztés során, azt csakis a gyárban valamelyik vezető szabja meg. Ilyen különbségek vannak márkák között egy géposztályban. Mondhatni direkt elrontják az egészet utcára, és ha akarsz egy jó pályamotort, akkor megveszed a gyári kittet hozzá. Tehát az összehasonlításban már ezért is elvérezne egy csomó márka, csak azért, mert olyan embernek fejleszt, amelyik elváltja 3000 nél, vagy zavarja a fülét a 2000es alapjárat. Ezeknek a motoroknak nagy része f*szhosszabítnak megy.
A többi 3% meg normálisan van használva.
ha ezt leírod egy tesztben, hogy a hátsó gátló - mittom én - felfogatási pontok miatt nem nyújt tökéletes visszajelzést pályán (mert egy utcai kompromisszumra törekedtek) akkor azt a motort azonnal elkezdi köpködni az is, aki a diszkó elé támasztja. nah ez a szép dolog. -
stifi
senior tag
az említett 100-as tempónál hogy ne lenne?

de szerintem 50 felett már lehet szúrni a CBR-nek, és elvan vele (bevallom nem emlékszem pontosan a fokozatokra
).. és a fogyasztás is 5-6 liter körül alakul alattamviszont előzni, alkalmanként tempósabban haladni és kihasználni a sportmotor jelleget nagyon pöpec, hogy van benne tartalék, csak emiatt nem lenne elég nekem egy 250-es valami

-
.mf
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
"Na ez az amivel nem értek egyet.
Meg is válaszoltad h miért: es a futomu inkab utcara van hangolva , mert oda valók, ott kell őket összehasonlítani."Remélem nem kerülte el a figyelmed, hogy most sportmotorokról van szó, amiket kifejezetten pályára fejlesztenek, tehát oda is való, nem annyira utcára. Csak tudják, hogy sokan kocamotorosok megvesszük, mer' ez teccik, és pálya-orientáltsága ellenére döntően utcán használjuk. Emiatt oké, hogy utcai teszt sem árt mellé (ami a pálya-teszthez képest már nem nagy költség), de a pályán jönnek ki az igazi különbségek. Tehát csak egy utca-megateszt leginkább egy olyan félkarú óriás, aminek még az ujjait is csonkolták...
-
stifi
senior tag
válasz
Boci_83
üzenetére
én is olyan arctól vettem a gépemet, akinek a pénz kellett, nem volt egy szívderítő élmény elhozni a garázsából.. de az első kereszteződésben már nagyon happy voltam

szar helyre születtünk, hogy a kajára nincs biztos fedezet, és ha van hobbid hobbikról (mint pl a motorozás), akkor az már luxusnak számít :\más, a korábbi témához: a gyártók nagyon szívesen szerveznek olyan tesztnapokat, ahova meghívnak csomó újságírót, szerelőt, kibérelnek egy pályát, adnak rendes gumit, belövik alád a futóművet stb - ezek a nemzetközi sajtóesemények, amiket a gyártók megejtenek kb évente 1x. ez nekik nem pénz, de nagyon jó alkalom hogy az újságírók megismerjék a gépeket, drága szálláson drága kajákat kapjanak és rögzüljön bennük a tudat, hogy ez a gyártó mennyire jó, aztán szépen cikkezzenek róla elfogultan.
de egy összehasonlító teszt az más. egyrészt egyik gyártó sem fog közösködni a szervezéssel egy másikkal, nem fognak még civilben is versenyezni amikor ott a sok bajnokság.. itt az a lényeg, hogy eladjanak, és a saját portékájukat nyomják előre, ha közösen csinálnának pályanapokat ott születne egy sorrend, valakinek nem lenne jó az egész, akkor meg minek? szerveznek ők saját maguknak..
ezt annak kell tudni megszervezni és megcsinálni, aki cikkezni akar róla, lobbi, nyalás, kapcsolatok, és kurva nagy szervezést igényel. végigkilincselni a gyártókat, szívességet kérni, ígérgetni, szóval elég nagy meló... vagy geci sok pénz. szerintem ennyi pénz nincs az újságírásban, hogy kp-ban lerakják az asztalra a költségeket, így marad a fenti szervezősdi... -
Boci_83
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Persze rendben vagyok, csak a mostani helyzet elég szar, anyagiak miatt adtam el, nem jutott volna már arra hogy azt is tudjam tankolni, azért meg hogy itt áll egész évben, fizetem az adót meg a biztosítást, a km meg nem gyűlik.... nincs értelme. Szívem szakadt meg, mikor elvitték. Azóta sincs ami legalább hasonló érzést adna...
Talán majd egyszer...
Te kint éled dajcsba életed, vagy itthon? -
Boci_83
őstag
Üdv Hölgyeim!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó régen jártam erre, motor "híjján" ugye..

Ha esetleg valakit érdekel a cuccaim közül valami... [link]
Maradok a legnagyobb tisztelettel a motoros extársak előtt!

-
yodamastah
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Nem kell kifejezettem palyamotor legyen belole. Enyem sem az. Igaz hogy kb. 2 hetente palyan volt az elmult 6 evben, de alapvetoen mindenre hasznaltam. Munkabajarastol turazasig. Ettol fuggetlenul azok az erenyei erdekelnek amik palyan jonnek ki. Persze az is fontos hogy milyen vele 15el gurulni a dugoban, es ezeket tenyleg nem nehez letesztelni. Viszont aki csak utcara vesz spormotort, az is inkabb arra izgul be egy tesztet olovasva hogy a kiszemelt motorja mennyire szep, es milyen koridot birtak belole kicsavarni.
A gyartok az elmult 10 evben a legtobb komolyabb fejlesztest annak erdekeben tettek hogy jobbak legyenek a sportmotorok versenypalyan. Jobbak is sokkal, de igazan tenyleg oda valok.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, tudok erről a tesztről, olvastam is anno. azt nem mondtam, hogy SOHA, csak azt, hogy nagyon ritka. nem emlékszem arra, hogy minden évben 1-2-3 ilyen teszt lenne, de talán még évente sincsen. természetesen a tévedhetetlen sem vagyok, nekem pusztán ezek a tapasztalataim azokból az időkből, amikor importőrös voltam és amikor nyakik buzultam (kellett a munkához) a médiában. azóta nem foglalkozom már ezzel a fertővel, de most se tűnt fel, hogy megszaporodtak volna ezek a tesztek. tényleg nem könnyű egy ilyenre mindent összekaparni.
-
boogie84
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Sportmotor teszteles igen nehez mufaj. Elsosorban ugye versenypalyan illik ezeket osszehasonlitani.
Na ez az amivel nem értek egyet.
Meg is válaszoltad h miért: es a futomu inkab utcara van hangolva , mert oda valók, ott kell őket összehasonlítani.
Ugyanis nem 100% hogy pályamotor lesz belőle, sőt az emberek elég nagy százaléka utcán használja. 
Összehasonlító teszt? Már csak nevetek rajtuk...
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egy ilyen teszthez semmi köze annak hogy a gyártó egy motort felajánl kisorsolásra, két teljesen különböző történet. nem a gyártó fogja majd gumis kamionnal megszórni a tesztelőket, meg futóművessel meg pályával etc.. ezek nem is akarnak ilyen tesztet, az az alap hozzá állás, hogy ahogy a gyárból kijön, mert a júzer sem kezdi el 90%-ban tekergetni a futóművet mert amúgy sem ért hozzá. meg így egyszerűbb és gyorsabb az egész. egy teljes, átfogó tesztet, ami pályán is és hétköznapokban is megvolt, nagyon komoly logisztikát és erőforrást igényel. és igen, kurva sok zsé. kint sem fillérekért adják oda egy napra a pályát.. szerintem legalább 3-4 nap kell pályán. az nem 2 szett gumi motoronként. számoljunk csak 5 tesztelővel 10 motorra.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
én meg azt figyeltem meg, hogy a júzernek nem a 6 motor kell együtt. a vakhit az.
a hitet nem lehet megkérdőjelezni, meg aki hisz, az nem is kérdez, az minden véleményhez kellő ismeret nélkül úgy tudja, hogy az a jó, amiben hisz. Castrolban, Hondában, vagy ha valamire rámondjuk, hogy az a legjobb. Mondhatsz neki bármilyen érvet alátámszatva, a hit az nem ezekre épül, éppen ezért hatástalan.
Ez a kib*szott hit, az kell rengeteg embernek. De hogy minek azt nem tudom. Ráadásul egy szaros motornál? Ez idegesít nagyon. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
van pénz rá. motorokat sorsolnak ki az év motorja szavazáson. Ne mondd már hogy nincs.
nem ilyen kis piacra íródnak, mint nálunk, hogy 10 000 et eladnak már örülnek. Közép európai régió van, ami felölel több országot, akik mind megveszik ezt az egy német cikket.
egyszerűen vagy szarnak bele, vagy nem tudják megcsinálni, mert mindenkinek a valakije ott van és hülyén venné ki magát. Vagy passz. nem a pénz az ok. -
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
ez így van
inkább csinálnának fasza egyéni teszteket.. de a júzernek egyszerűen kell, hogy 6 motort lásson egymás mellett és a drukkoljon, hogy a kedvence nyerjen.. 
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
elég sok német tesztet olvastam és még ott sincsen ilyenre mindig zsé, véges a keret ott is. legritkább egy ilyen teszt amiről te is beszélsz, 10 motor, az legalább 10 szett, de inkább 20 szett gumi, pályabérlés, etc etc, rakás logisztika, és marha sok pénz.. elég sok újságot el kell adni ahhoz, hogy egy ilyen legalább nullára kijöjjön.

-
yodamastah
őstag
Sportmotor teszteles igen nehez mufaj. Elsosorban ugye versenypalyan illik ezeket osszehasonlitani. Es palyan oriasi jelentosege van a viselkeseben a futomu beallitasoknak es a gumi profilnak. Ha a bolti gumi laposabb profilu, es a futomu inkab utcara van hangolva, esetleg a rugok nem passzolnak a tesztelo sulyahoz, akkor a motor egy rakas szarnak is tunhet egy versenypalyas teszten.
Persze a problema inkabb akkor szokott elojonni, amikor tenyleg gyors emberek ulnek fel a motorra. Az aki 30-40 secre megy a palyacsucstol, az nem fog panaszkodni, hogy becsuklik kanyar kozepen az eleje, vagy szelesiti az ivet kigyorsitason a motor

En mindenesetre minden ilyet azzal kezdenek, hogy zsir uj palyagumi, futomuves a logasokat a tesztelohoz beallit, es mehet. Ez sem sem mindi eleg, mert 110 kilosan felulni a 70 kilosra felrugozot motora (vagy forditva) szopo lesz mindenkepp. Elofeszites allitgatassal ennyit mar eleg nehez kompenzalni. Voltam par teszten a hungaroringen, es hat lattam egy ket erdekes helyzetet hogy szivtak a dagadt ujsagirok a bolti beallitasokkal, meg a 70 kilos pilotakra felrugozott motorral

-
boogie84
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Ezért nem hiszek az ilyen "teszteknek". Formájukat mindenki saját maga dönti el h tetszik e neki vagy nem. A technika számokra épül, nem pedig véleményekre! A tényeken nem lehet változtatni. Hogy az a vezetési élmény amit az adott technika ad, na azt lehet véleményezni.
Bárcsak adódna mindenki életében olyan lehetőség hogy kipróbálja a nagyobb márkák csúcsgépeit!
(#4219) persuader: Aki elsőre jót vesz, az nem vált!
Valószínűleg mindig is hondan fogok ülni! Lehet h elfogult vagyok, de nekem ez tetszik. 
-
stifi
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
nos, a cikkeket emberek írják, az embereknek van szubjektív véleményük és az emberek hibáznak is, ezért ez sokszor belekerül a cikkekbe..
arról nem is beszélve, hogy nem csak motoroknál, autóknál, hanem bármilyen újságírói tevékenységnél (teszem azt notebook) előbb utóbb visszaköszön ez a jelenség.. hiszen a terméket el kell adni, akinek van az adja oda tesztelésre, és nem azért adja oda, hogy lehúzzák..
ha valaki meg tudja őrizni a korrektségét és nem akar rosszat írni valamiről, akkor inkább egyszerűen visszaadja, és nem ír róla cikket. de hát ez ablakon kidobott idő és pénz, akkor már inkább írnak róla valamit, kiemelve a jót, elhallgatva a rosszat..alja egy geci világban élünk sajnos...
-
Integra
titán
válasz
boogie84
üzenetére
a motor revü kivételével agyon dicsérik az új blade-t. igaz ehhez német régiós és nem motor revü újságot kell megvenni.
tényleg vannak konkrétan romboló újságok egyes márkákra, ahol már a szapulás tényleg annyira feltűnő és folyamatos, hogy nehéz elhinni. de autós lapoknál is ez van, tudnék a régi autóimportőri korszakomból mesélni, milyen durva balhék mentek a lapokkal, vagyis csak pár lappal, meg hogy mennyin műlik, hogy egy autóról jót irnak e vagy rosszat. 
-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
miért is? azért mert nem jasszolok városon belül, csak nagy néha..
hívnám ezt inkább felelősségteljes közlekedésnek.. minek menjek pirostól pirosig egyesben 14ezret pörgetve 110-zel, ha kényelmesen oda tudok gurulni 6.ban ugyanilyen tempóval (kisebb gyorsulással), és addigra már zöld?persze a versenypálya más tészta, de oda kell egy kis tartalék korpa

-
boogie84
veterán
Ez így van. Én sem értettem h miért a tavalyi modellt tették a cikkbe.
Az meg h ilyen helyezést ért el... várjuk az újítást... muhahha. Majd ha a többi oda fejlődik főleg az ABS terén, ahol ők vannak akkor van értelme fejleszteni. Miért bántanák a jót??
Külsőre talán az RC8 ami formabontó, a többi unalmas!
Nálam a tavalyi honda az első!
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szerintem blade-ben már nem is lesz. majd kiderül, hogy mi lesz azzal az új ezres v4-es masinával amiről titkolóznak.. de annak tuti még pár év, honda lép a leglassabban alapvetően mindenben..
-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
lol, általában én is elváltok 5000 körül

mentségemre legyen szólva, hogy csak túrázásra és munkábajárásra használom a gépet, és 5000-nél kezd el csörögni a láncfeszítő, ezért kímélem.. (na meg 6-ban kb 100 a tempó, mindenre elég)de idén már lesz pályázás, meg feszítőcsere, kiengedjük a lovakat végre!
csak legyen már tavasz, unom már a hideget! -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
pedig a dream-ben a 2012-es piros 4.248.000-ért áll

-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
vennék is egyet, csak kéne hozzá egy új ház, garázs, és utána 4,2 milla kp
nem ma lesz
-
Topiccsendőr
addikt
Német cikk az biztos

bmw teljesítménymérés. Tudnánk olyan bmwt mérni, amelyik 193 lovas, és olyan ZX10et, amelyik 200. Ez a szórásban benne van. Semmi baj nincs ezzel, és nem lehet messzemenő következtetést levonni, hacsak nem akarunk.
Most döbbentem rá, hogy miért nem veszem ezt az újságot, meg mi idegesít ezekben a cikkekben
kár, hogy nálunk, se a szervizköltségek, se a mindennapos használat nem ugyanaz, mint ahol a cikk íródott. a részrehajló kritikától sem leszek több.
A Ducati Öhlins fikázása meg szerintem nevetséges. A gyökér német agysebész nyugodtan hozzányúlhat a csavarokhoz, amik ott figyelnek a rugóstagon, és nem azonnal sírva kell fakadni, hogy beesik az eleje. bezzztossan az Öhlins a szar, persze.
Erő ügyileg elhiszem, hogy gyengébb a Duc jóval, mint a sornégy é smég drága is. Meg ezek közül nekem sem az kéne. Üléspozíció nem nagyon érdekel ebben az osztályban.Nekem az RSV4 kéne, mert jól néz ki

-
stifi
senior tag
ezt nem értem, még nem olvastam el a cikket és nem is vágom hogy melyik márka milyen új géppel jött ki 2012-re, de az biztos hogy a Hondának nem a tesztelt motor a legújabb példánya, pedig már sok helyen írtak róla beszámolót (sőt élőben is van itthon több példány)..
akkor a többi motor is 2011-es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de formára nagyon bejön.

(ez mondjuk egyéni szoc probléma) de talán jobb is lenne, ha nem lehetne száguldozni, hiszen egy valamirevaló sportmotornak nem gond 200 felett menni, én meg nem akarok meghalni