Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
Index fórumon egy srácnak is x@rakodott. Ő szétkapta az idomot majd a csatlakozón talált valami vacakot. Kipucolta majd szuperált a cucc. Van némi érzéked akkor nézzél rá a csatlakozókra,lehet ott lesz a bibi.
Xaels:
Mennyi lehet egy bontott? Mondjuk lehet ugyan ott lennél,mert az is kipurcanhat idővel. A javíthatóról legalább tudod,hogy jó lesz.
Kloden:
Szia,
Felejtősek azok az izzók! Inkább innen nézegess emelt fényű izzókat. [link]Led nem szabályos,rendőr ezért ha olyan kedve van enyje benje lesz. Nekem is volt/van minden motoromban,eddig nem volt probléma vele. Műszakin inkább vedd ki. Ledből a T10 SMD-t nézzél. 5-9 torony ledes legyen azoknak már van fényerejük. [link]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, a következőkben kérném ki a tanácsotokat:
Motoromban sima izzók vannak, de nem vagyok elégedett a fény erejével. Néztem boltban halogénes izzót, 6000/pár, kicsit sokallom. Viszont neten árulnak ilyen H.O.D. izzókat, amik elvileg jóval fehérebbek. Szabályos ezeket használni? És igaz, hogy jóval rövidebb az élettartamuk mint a sima izzóknak? Van valakinek velük tapasztalata?
vagy vegyek valami ilyesmit ami emelt fényerejű?Másik kérdésem, hogy az első helyzetjelzőimet kicserélném ledekre. Ha lehet, hideg fehér színűre. Szabályos ez? Műszaki/rendőr nem köt bele? Szerintem jóval feltűnőbb egy ilyen fény, mint a sima, tehát biztonságosabb is.
Köszönöm előre is a válaszokat!
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Beszéltem a szerelővel. 6-7k között van meg ha javítható a km óra. Addig meg a seggemre hagyatkozom amikor muszáj motorral mennem.
Mit gondoltok a Ninja H2-vel kapcsolatban? [link] Nekem bár nem igazán fekszenek a sport gépek de ettől valahogy felborzolódik a szőr a hátamon, legalább is a hangjától libabőrös leszek.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
torzo
őstag
válasz -Mosquito- #40596 üzenetére
Ok, köszi a tanácsot, elmentettem a linket, de wtf tudja ezt rendesen mérni, +szakérteni? Amikor a Szallerbecknék feszszab csere előtti hibakeresés zajlott, már rosszul voltam, úgy atomjaira szedték a mocit, és csak verejtékes homlokot láttam, meg sóhajtozást hallottam.
Nem értenek hozzá, mondom!
Sajnos, én sem.
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Ez a gyári markolatfűtés. Szerintem az kakukkolt be. Ki kéne mérni azt meg az egész elektromos rendszert ha már adott. Kampec lett akkor vegyél egy ilyet. [link] Akku őrös azaz figyeli az aksit ha kevés a nafta akkor be sem kapcsol míg nincs megfelelő Volt.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz -Mosquito- #40592 üzenetére
Wtf Zsifi?
-
torzo
őstag
válasz -Mosquito- #40592 üzenetére
Mi a márkája? Grip heather!
Nem hülyülök, ez van ráírva. Szallerbeck-nél így vettem, naívan azt gondolva, ez valami gyári cucc. Fél év után megadta magát, akkor szervíz, azt mondták, fesz szabályzó hiba, ki is cserélték gariba, de aztán kb egy év után megint működési zavarok, azóta sem tud teljes teljesítményen fűteni, csak szaraxik.
Szallerbeck-ről nekem sem volt valami nagy véleményem, utána Karasna. Szögi Tomit jól ismerem, a fiam cbr 125 törését nagyon rendesen managelték, de ott is az volt az érzésem, nem értenek úgy a mocihoz, mint kellene. Dream-et még nem próbáltam, de nincsenek már illúzióim.Egy korszerű motor sokkal bonyolultabb és finomabb szerkezet, mint akár a legjobb autó. Ez van, a szakemberek szerintem Japánban laknak.
#40593) Archer: Ha olajcsere, akkor 20-25 k. A köztes, azaz 6 ezrenkénti megjelenéskor csak olaj és olajszűrőcsere. Meg átnézés, amit már láttam, és ugyanezt én is megteszem időről időfe.
Még sosem éreztem, hogy lenyúlnának, de azt már igen, hogy nem értenek kellően a géphez. Nincs megfelelő képzettség, ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Milyen márkájú a markolatfűtésed? Az igazat megvallva én még nem hallottam,hogy ezen a gépen generátor probléma lett volna.. Ettől függetlenül persze elképzelhető. Sajna a Szallerbeck nem valami jó szerviz. Vagy Dream vagy Karasna. Bár a Karasnára is fújnak,üzlet ok segítőkészek de a szerviz... Vagy keresd fel Zsifit.
Minden 2.-ik szerviz után azaz 12eKm-ént cserélünk olajat. A köztes szervizek csak átnézés..
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz ujskodas #40589 üzenetére
Persze! Én idióta, 6 ezrenként megyek szervízbe, pedig a gyári előírás 12 k-nként szól.
Minden 6k után olajcsere minimum, meg amit még rámsóznak a szakszervízek. Úgy imádom ezt a derék dögöt, hogy mindent megfizetek, amit csak rámtukmálnak.
Na, csak kilihegtem magam, úgyis megcsináltatom azt a gané generátort is, ha kell, csak az a bajom, szerintem nincs, aki kellően értene ehhez a szinthez, szóval lehet, hogy állandóan (esetleg akartuk ellenére is) átb@sznak.Amúgy nagyon, nagyon, nagyon jó vas!
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz -Mosquito- #40585 üzenetére
Na, én voltam olyan barom, hogy szervízbe mentem. Az egyik (Taki bácsi 17. ker, egyébként rendes szivar) megállapította, hogy a generátor besz@rt, alacsony a töltőfesz., tehát a generátor fos, zárlatos, tekercselésre van szükség. Ez úgy 60-70 k, van megbízható maszek, stb. Egy új generátor, hadd ne mondjam, mennyibe fáj!
OK, mondom, de pl. a fordulatszámmérő nem lejt táncot, az akksi eddig sosem merült le, ha a föltőfesz kevés, akkor ezeknek is meg kellett volna történnie. Irány Szallerbeck Szt. Lőrinc, innen való a vas. Szaki megállapítja, hogy a jeladó a hibás. 60 k, jeladócsere, azóta minden OK, legalábbis sebességmérésben.
Igen ám, de a markolatfűtő nem dolgozik rendesen, csak félgőzzel fűt, szóval, lehet, Taki bácsinak is volt némi igaza.És akkor az a legenda, hogy egy Hondának nem lehet lényeges hibája. Dehogynem!
Ettől függetlenül, a Varadero továbbra is a szívem legkedvesebb csücske, mert még ilyen kib@szott jó géppel ennyi lovettáért nem találkoztam. Úgyhogy, rohadjon meg a generátor, majd tavasszal azt is megtekercseltetem.
Hogy most miért írtam le ezt az egészet? Azt már nem tudom megmagyarázni, de most valamivel könnyebb!
-
.mf
veterán
Nem is tudtam, hogy az idei TT-n Flinty is indított egy csapatot
(Keith Flint, azaz a Prodigy frontembere, és szintén elég megszállott motoros )Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-Mosquito-
őstag
Még az Apriliánál volt ez szokás.. (új kábel/jeladó azt hiszem valami 40-50eFt) megtörhetett valahol a vezeték. Mi/én úgy oldottuk meg 500Ft-ért vettem vezetéket Obi,elektromos szaküzlet stb. Nyissz a jeladó felett,csati alatt 5cm beforraszt kábel és lőn müxik minden.
Xaels:
Ha meg bovden akkor meg a Reno udvarban csinálnak Váci úton. Haudek autóműszeres fia csinálja azt.
-
.mf
veterán
Ahogy Mosquito is mondja, valószínűleg elszakadt a km-spirál bowden. Az anyagköltség nem nagy, de nem tudom, hogy házilag hogyan lehet beállítani, ha egyáltalán lehet. Sztem első körben kérdezd meg a szerelődet, hogy mennyi lenne.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Spirálos. Ez öreg jószág, hála az égnek nem sok benne az eletronyika
Havernak sikerült már vagy 4.-szer összetörni a Hornetet. Szerencsére megúszta, de én mondtam neki múltkorában, hogy nem szívesen ülök fel mögé mégegyszer.
(#40584) .mf: az lesz, nem fogok GPS-el szórakozni, hogy beállítsam. Nekik ott a futópad azt megvan pikk-pakk. Csak ne kerüljön sokba
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
válasz -Mosquito- #40580 üzenetére
Csak most nincs már keret rá :/ Jövő hó elején jön a 2. kicsi és neki kell dolgokat venni, meg az egyéb költségekre kell félre tennem.
-
torzo
őstag
Az a kérdés, bowden-spirál megoldású vagy elektronyos? Utóbbinál a jeladó vagy kontaktos vagy meghalt. Varaderomon (elektronyos) nemrég kellett kikukázni, semmiség volt, mindössze 60k.
A hiba előjele az volt, hogy a mutató vitustáncot járt-meggyógyult egyre hosszabb időszakokra teljes zero állapottal váltakozva.
Remélem, kívánom, hogy neked sirálos legyen, mert az nem annyira vészes. -
-Mosquito-
őstag
válasz canniball #40577 üzenetére
Ülés tatyi marad a helyén,sityak kabát,kesztyű jön. Így ha olyan környéken van,simán le tudják venni azt. Múltkor voltam a II. János Pál pápa téren.. tele volt indiánnal az egész környék. A dupla falú dobozok merevebbek,így ezeknek nagyobb a teherbírásuk. Egyébként simán túlpakolhatóak majd dupla súlyt is el tudnak vinni. SV-re lehet utas helyére tenni dobozt az jó mert nem lóg ki/merevebb helyen van,rossz mert ha lesz utasod akkor meg hova ül.. Szerintem,ennyiért ajándék... [link] Erre egy dobozt ami tetszik,oszt csókolom.Xaels:
Lehet,hogy szét tudod kapni a Km órát,viszont nem biztos,hogy a megfelelő pozícióba teszed vissza. Magyarul nem a valós Km/h fogja mutatni. Itt foglalkoznak vele. Haudek [link]
[ Szerkesztve ]
-
A szakiktól kérnék kis segítséget: hazafelé jövet a km órám fogta magát és meghalt, leesett a mutatója 0-ra menet közben és ott maradt. Házilag meg tudom valahogy javítani? vagy kénytelen leszek szerelőhöz vinni?
-
Outlander
addikt
válasz Sianis #40573 üzenetére
Nekem kedden jött egy sms h elkészült és továbbították az okmányirodába... hamarosan átvehető.
Lehet délután, munkaután beszaladok... úgyis ilyen kormányablakos helyen intéztem, 1-2 perc alatt sorra kerülök.
(#40577) canniball
Szerintem pont h nem... mert az illetékes iroda postázza neked...nem az "hely" ahol elkészült.
Tehát az még 2-3 nap..
Szerintem.[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
canniball
nagyúr
válasz -Mosquito- #40569 üzenetére
"Nőből vagyok és nem tetszik úgy a motor.. "
"Neki Givi üléstatyója van azt mindent magával visz állandóan ha leszáll vasról. (Ezt gyorsan fel/le lehet szerelni.,igaz másnak is. )"
Na de ha magával viszi akkor más már nem tudja leszedni...vagy hogy értetted?"...min. a 10Kg terhelésűt és dupla oldalfalút vegyél."
Na ez az, láttam olyanok is vannak amik csak 3kg-t bírnak, nevetséges.
Néztem hogy az SV-hez van gyári, a hátsó ülés helyére szerelhető doboz, maximum azt. De ez is csak 7kg-os és fogalmam sincs duplafalú-e. (Ez amúgy miért fontos?) No meg azzal is úgy lennék hogy csak akkor tenném fel ha kell.HGabor89!
Na de ez egy teljes A tanfolyam volt + a jogsi kivárási ideje, nem?vlevi!
"...miért nem érdemesebb lakcímre postázva kérni pl. az útlevelet. ... Postán viszont már aznap postára adják, és átalában 1-2 nap alatt megérkezik."
Ebből nekem az jön le hogy de, érdemesebb inkább a postázást kérni.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
vlevi
nagyúr
válasz Sianis #40573 üzenetére
"egy hete postázásra került állítólag hozzájuk"
Tegnap jártam (más ügyben) ocsmányirodában, és a szomszéd ablaknál beszélgettek, hogy miért nem érdemesebb lakcímre postázva kérni pl. az útlevelet. Azért, mert ők hetente egyszer kapnak csomagot a központból, vagyis, amilyen okmány kedden elkészül, az csak a következő hétfői csomagban jut el hozzájuk. Postán viszont már aznap postára adják, és átalában 1-2 nap alatt megérkezik. -
Sianis
addikt
válasz Something_ #40574 üzenetére
Lényeg a lényeg, szombaton ülök rá a paripára, végre!
-
Sianis
addikt
válasz Something_ #40571 üzenetére
Én hétfőn felhívtam őket, hogy egy hete postázásra került állítólag hozzájuk, mi a helyzet. Mondja pillanat, ja, igen, lehet érte jönni. Mondom neki, hogy SMS-t meg én fogom magamnak küldeni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Something_ #40571 üzenetére
Jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több! Amúgy gratula hozzá!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Something_
őstag
Hopp. Megjött a jogsim.
2014. május 4. - 2014. szeptember 18.
Jó gyors volt
Tréfás lenne ha ma kapnának el Habár most már olyan, mintha otthon felejtettem volna, nem?[ Szerkesztve ]
-
A Fogasnál motorosokat ellenőriznek egész nap a Szilágyin.
-
-Mosquito-
őstag
válasz canniball #40565 üzenetére
Kezdődik.. Mintha a hölgy ismerőst hallanám.. Dobozt rá? Nőből vagyok és nem tetszik úgy a motor.. Bocsi. Neki Givi üléstatyója van azt mindent magával visz állandóan ha leszáll vasról. (Ezt gyorsan fel/le lehet szerelni.,igaz másnak is. ) Mégis dobozt tennél fel (nem kell újat venni) akkor min. a 10Kg terhelésűt és dupla oldalfalút vegyél. Képesmotoron,Vaterán,Olx,jofogás tele van.
-
canniball
nagyúr
Ott a smiley a mondat végén, ne mondd hogy komolyan vetted hogy menetközben bagózok.
Kifejezetten a cigi miatt pedig szerintem még sosem álltam meg. Ha más miatt megállás van (szokott lenni bőven) akkor rágyújtok, de emiatt nem állok meg.
Hogy mi néz ki jól az meglehetősen szubjektív, szerintem a túragépeket leszámítva semmin nem mutat jól a doboz. Persze lehet csak én nem láttam még a megfelelő darabot.
A (megfelelő méretű) tanktáska nekem bökné a csőröm.
A hátizsák meg amúgy is hozzám van nőve, a mindennapokban is szinte mindig azt hordok magammal. Csak a nyári kánikulában kényelmetlen a motoron, hogy nem szellőzik tőle az ember háta.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
emre
veterán
válasz canniball #40555 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe:
Mire jó a NICORETTE® gyógyszeres rágógumi?Rühelleném ha a cigi miatt kellene megállnom, és valljuk be elég nagy marhaság menet közben bagózni, még ha a felnyitható sisak lehetővé is teszi.
Szerintem van olyan doboz ami az SV-n is jól mutat. A hátizsákot már biciklin is utáltam, motoron szerintem tök felesleges, inkább egy tanktáska.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
canniball
nagyúr
válasz -Mosquito- #40564 üzenetére
Megkérdeztem a cicát, tagad mindent.
Utas nincs. Dobozon gondolkodtam, de arra jutottam hogy az SV-n elég furán mutatna és a terhelhetőségüket elég kevésnek tartom, így inkább ha úgy adódik akkor egy jó hátizsákba fektetem az összeget (hátizsákot viszont nem mindig viszek magammal).
Üléstáskám van, de "nyilvános helyen" nem merném ott hagyni, le-felszerelni pedig elég macerásnak tartom, így elég ritkán használom.
Tudom, vannak problémáim.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-Mosquito-
őstag
válasz canniball #40555 üzenetére
Elvitte a cica. Na akkor dobozt fel,csúnya de hasznos vagy ülés táska. Utas van?
Pityaa23:
Ne izélj már. Kapd össze magad. 170cm-vel Varát vezet az egyik kolléga,full alkukofferekkel megrakva. Igaz törzsvevő a szerelőnél mert évi kb 15-20db tükör,lábtartó,váltó,fék/kuplung kar fogy el nála évente. )
-
Archer
őstag
BikeLift-ből lehet kapni külön adaptert, bár nem lepődnék meg ha a többi márka emelőjéhez nem lenne jó (bár egy kis fúrás faragással orvosolható). Viszont ha már emelőszem, érdemes hozzá szerintem rakni hátra tengelygombát is, ha úgy alakul az érjen le előbb, ne az emelőszem. Egy szerencsétlenebb esésnél volt, akinek konkrétan letépte a villa alját.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
vlevi
nagyúr
válasz Sianis #40561 üzenetére
Természetesen, első alkalommal azért készül ki az ember, akinek még nem volt dolga nagy motorral, mert szétgörcsöli magát, de pár óra után már nem lesznek váratlanok a motor mozdulásai, és elmúlik az erőlködés is.
ui.: Még mielőtt valaki félreérteni, a Z750 sem egy puhány motor (sőt), csak egy 30 éves szétütött GPZ-hez képest tűnhet úgy.
-
Sianis
addikt
-
canniball
nagyúr
Én itt vettem (emelővel együtt de volt nekik külön adapter is, mert "gyárilag" a lengővillás volt rajta, azt cserélték ki).
bogyo112!
Ezért jó a felhajtható sisak, abban útközben is tudok pöfékelni. Komolyra fordítva: a bontott doboz is ugyanakkora helyet foglal.pityaa23!
Kitartás, előbb-utóbb majd összejön az!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
pityaa23
senior tag
Xaels!: Sajna csak ez az egy motor van, muszáj lesz betörnöm a paripát..
vlevi!: Igen sajnos az ergonómia hiányt érzem rendesen, terpesztek mint egy ribi, olyan széles a tank is, rendesen izom lázam lesz holnapra szerintem.
Laraxior! : Hát én sem fogom elsietni a városi vezetést, amíg nem érzem 100% biztonságban rajta magam, ki nem megyek! Még jó, hogy nem én hoztam el a garázsból a motort, hanem volt egy másik srác is ma velem.
canniball! : Csak ilyet tudtam a környéken szerezni, de tökéletesen megfelel..
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy hol kaphatnék hátsó kerék emelőhöz emelőszemes adaptert? Ugye árulnak külön univerzálisat gumis adapterrel. Na nekem ilyen van, viszont jobb lenne ha emelőszemes lenne, mert van az is a motoron.
ebay-en nem találtam, de lehet csak rossz kulcsszóra keresek. Sportmotoron sincs.Pénteken megyünk euroringre, akciós nap. Gyertek!
üdv,
Z -
canniball
nagyúr
válasz -Mosquito- #40545 üzenetére
Akkor az tuti nem fér be oda; az eü. csomag mellé be tudok szuszakolni egy kb. tenyérnyi méretűre összehajtott pólót, a tetejére két doboz cigit és megtelt. Pedig az ára ütős.
De hová tűnt a mondanivalód vége?
pityaa23!
Megfertőzött bogyo kartárs?vlevi!
Szar lehet faszikámnak a városi dugóban minden pirosnál le-fel ugrálni.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz pityaa23 #40550 üzenetére
Debrecenben
Az első kanyarodasnal eldoltem a motorral együtt a bolyasor vegen meg szerencse h hosszú szárú bakancs volt rajtam, mert a labam a motor alatt maradt.
Gondolod mennyi kedvem volt utana megtanulni motorozni
De aztan a következő alkalommal kicsit kiljebb tettük a bolyakat ugy mar meg tudtam fordulni, aztan egyre beljebb lettek teve a helyükre. Tobb idot töltöttünk el a rutin palyant mint a varosban.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
vlevi
nagyúr
válasz pityaa23 #40547 üzenetére
Nézd meg ezt a videót, és ha neki megy, akkor neked is fog
Viccet félretéve, 25-30 éve még nem foglalkoztak annyit az ergonómiával, és a kezelhetőséggel.
sianis: De azért ez a Z750 kábé az ükunokája annak, amit pityaa említett. Ez egy mai motor, olyan elpuhult nyúlbéláknak való, mint én
[ Szerkesztve ]
-
Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás. A kormányt tudom nehéz, de ne markold annyira erősen. Én is ilyen cipőben jártam, nehéz volt, de a jogsi után felültem a Virago-ra és ég és föld volt. Kezes, "könnyű" (csak a súlypontja volt sokkal lejjebb) és a lábam is kényelmesen leért. Ha van esetleg más típus akkor próbáld ki hátha azzal könnyebb lesz.
-
Sianis
addikt
Hozzátenném én soha nem ültem előtte motoron. Vezetőként. Első órán alám raktak egy 125-st, másodikon egy 500-ast, harmadikon egy 750-est. Kicsit szokatlan volt mind. De annyira vigyorogtam, hogy semmi sem zavart.
Szerk: [link] - egy képen a teljes anyag
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Én is ugyanilyenen tanultam motorozni, csak lila színben. Nehéz a motor, még van benne anyag bőven
Ha elkezd dőlni, akkor hagyjad, lehetetlen megfogni
Ráadásul én még sosem ültem motoron ez volt az első...[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
pityaa23
senior tag
Na sziasztok, megvolt az első nagymotoros tanfolyam órám. Hát eléggé el vagyok keseredve Marha nehéz a motor, kicsi is vagyok hozzá a 167 centimmel, gyakorlatilag a golyóim a tankon hevernek, és így is messze van a kormány. A kormány csutka olyan vastag, hogy szinte elfárad az alkarom miközben markolom. A lábam lábujjhegyen ér csak le. Kanyarodni nehéz vele, összehangolni a kuplungot-gázt eléggé nehézkes. Persze hozzátenném, nagyon rég ültem váltós motoron. B125-öt robogón csináltam, de nem írták bele a jogsiba, hogy nem vezethetek váltóst, így kértem az oktatótól 1 hét szünetet, hogy kicsit gyakoroljak egy Honda cm125-ön. Egyébként ez az a csoda amin tanulunk... :[link] Egyenlőre rohadtul elment a kedvem az egésztől, de remélem a "csótány"-on való gyakorlás kicsit segít a dolgon. Bár akkor is kurva kényelmetlen lesz, de legalább már lesz valami rutin, és nem ezzel a kotlával kell szenvednem az alapokat. Van esetleg valami tanács, javaslat, ami hasznomra válna?
-
dellfanboy
őstag
én nem a műanyagra gondoltam hogy nincs jó sharp teszt eredmény hanem a konkrét lazer tipust nem találtam a sharp teszten.
nekem is müa sisakom van (caberg) és mivel ez számomra elsődlegesen védőfelszerelés fontos volt az 5csillag, lassan két éves az enyém de sztem még kibír 1-2 évet. első sisaknak számomra ideális.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-Mosquito-
őstag
Minden motoros cucc használat/idő/km függő. Valaki 5-10év alatt elmegy 20-30ekm-t,másnak ez egy szezon. Ott a költségek eloszlanak,itt egyben jön/nek meg. Valami hibája van valaminek az ugye ott x év alatt jön ki,itt 1-2év alatt. Aki sokat megy igyekszik jobb,igaz drágább/tarósabb cuccokat venni pont ezek miatt. Persze bele lehet futni drága de mégis közepes minőségű termékekbe is.
A 2éves N104 sityakom komplett belsejét (kb 20-25eFt) már cserélni kéne. Most veszem a 2.-ik Pinlockot bele.Canniball:
Van tasakja,A4-es méretű és kb 5-8cm vastag. Persze össze lehet nyomni/préselni kisebbre is. Ha van hely az ülé
-
torzo
őstag
Azt szajkózom, amit a Honda Safety kétnapos training-jén mondtak. Nem olvastam róla, de azok az oktató srácok elég meggyőzőek voltak mind elméleti mind gyakorlati tudásban. Őket Japánban képezték ki, amiket elmondtak a képzésükről, az elég keményen hangzott. A gyakorlati tudásuktól meg tényleg leesett az állunk.
-
canniball
nagyúr
válasz -Mosquito- #40520 üzenetére
Ez milyen vastag? Csak mert egyik ismerős ilyesmit vett, de az olyan vastag hogy egy kisebb táska kéne hozzá, nemhogy a Vihar hangyaf@sznyi csomagtartójába beférjen.
--------------------
A sisak témához: a két év kissé túlzásnak tűnik (bár tény hogy nem vagyok szakavatott), nekem úgy rémlik a műanyagra 4 évet szoktak mondani.
Az pedig hogy hogy valami olcsó nem feltétlenül jelenti azt hogy sz@r, lévén az hogy mi olcsó mi nem az eléggé relatív. A Caberg Duke-om pl. (a pénztárcámnak nem, de) egy Sharkhoz képest olcsó, (s bár igaz eddig csak ez a szezon van benne) de semmiféle gondom nincs vele.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Something_ #40536 üzenetére
Nem a csillag a kérdés. Sajna az ócsó sisakok sokszor hangosak, fos anyag a belük, szétmállanak, kényelmetlenek. Pont emiatt írtam később, hogy "Egy szar sisak miatt simán megutálhatja a motorozást, vagy nem szívesen megy vele." Alapvetőnek vettem, hogy biztonsági szempontból megfelel.
-
kcsa
veterán
Abszolút komolyan, és feszültségkeltés-mentesen kérdezem: készült erre vonatkozóan bármi teszt hozzáférhető módon, vagy ez csak a városi legenda része? (pl. Shark teszt előtte-utána verzióban)
Mert ha azt mondod 5 év, azt elfogadom, annyi idő alatt a belseje is annyira lelakott lesz hogy cserés lassan a sisak. Nade két évet kicsit erősnek gondolnám...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
torzo
őstag
válasz dellfanboy #40528 üzenetére
Ezek a műanyagok kezdetben van, hogy alig maradnak el az üvegszálasok jellemzőitől, szóval még lehetne jó teszteredmény is velük (írtad, hogy nincs is), de UV, azaz napsütés hatására szétmennek, két szezon után egy rakat sz@r, nem véd semmit. Jó nevű cég nem is gyárt ilyen anyagból bukót.
-
fattyu
veterán
kiégett a viccrelé?
Asszonynak drágább sisakot vettem mint magamnak. mert az volt kényelmes neki és hozta szintet. Belépő Shoei vs Top Xlite. szóval attól hogy nem érted a viccet még magas lesz a ló.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Something_ #40530 üzenetére
Ez aztán a hozzáállás
-
torzo
őstag
válasz Something_ #40526 üzenetére
Azt írják, technopolimer. Ez számomra azt jelenti, hogy műanyag, azaz két szezon és mehet a kukába!
Üvegszálas szerkezetűt keress, azzal nem lesz bajod. Ezek onnan ismerszenek meg, hogy 5 év garit adnak rájuk. Igaz, az ár nem annyi, mint a linkelt verziónál, de jóval tartósabb és profibb megoldás.
Amúgy akciósban ki lehet fogni jót is olcsón. Shark RS2 bukómat 5 éve féláron tudtam megvenni 35 k-ért, és az 5 év garit rendesen ki is használtam évenkénti béléscsere, plexicsere idején. A forrás a FOKT volt. -
Something_
őstag
Lazer Bayamo / Z-line -ről vélemény? Használ valaki ilyet? Nem találtam róla sharp tesztet.
Vagy inkább a Caberg? Mintás cabergek szerintem csúnyák, egyszínűből pedig csak a gunmetal van és az ezüst) Női sisak lenne[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz dellfanboy #40523 üzenetére
Csajt. De őt is, csak máshogy
Amúgy igaza van. Utálom a szemetelőket, hogy lehet valaki ekkora tapló, hogy nem tudja még egy pár méterrel tovább magával vinni, amíg a kukába ki nem dobja.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Teasüti
nagyúr
válasz vendingo #40401 üzenetére
Mondja ezt az, aki azért adta el az SV-t, mert kényelmetlen volt.
(Bocsi, első hsz volt a lap tetején.)Volt már?
Így kell kezelni a szemetet.[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz canniball #40508 üzenetére
Canniball:
A Fluo [link]
Qutlander:
Volt ilyenem és van is az ismiknek is. Nyáron meleg,vacak időben meg fázól benne,ha meg benne marad a vizzáró membrán belesülsz. Alap cuccok mind. Cipő a saroknál orr résznél fog szétszakadni.
-
Outlander
addikt
válasz -Mosquito- #40487 üzenetére
Mert arra vettem, h 1 éven át mindennap ebben motorozzak s nem pedig arra, h ugyanennyi kölcsönözzek használt motyót az iskolából ami vagy van a méretemben, vagy nem....
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz polimorf #40506 üzenetére
Nekünk hasonló van van egy rákfenéje hogy ebben nem kell sétálgatni, leginkább nem is nagyon lehet mert elesel benne meg kilyukad mint a kollégának is. Megállsz leveszed, elindulsz felrakod. 1 perc nincs és a motoron nagyon jól véd. Bátran ajánlom. Nem kell benne gyalogolni ennyi.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
torzo
őstag
-
canniball
nagyúr
Kellemes napod lehetett.
.mf!
És kifejezetten motoros ruhához valót kell keresni vagy jó lehet másmilyen is? Esetleg tudsz konkrétat javasolni?torzo!
Ezek szerint nem a korból adódott a különbség...
Na de kimostad? Nekem azzal adták át a boltban hogy nem szabad mosógépbe tenni. Vagy nem így értetted a kimosást?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
torzo
őstag
válasz canniball #40508 üzenetére
A Beringeket nem kezeltem soha, csak kimostam, amikor már nagyon mocskosak voltak. Jól bírják. Ha a thermo bélést berakom, jöhet akármilyen sz@r idő. Mondjuk a kabát már annyira kifakult az eredeti narancs színből, hogy a kukások mellénye is különbül néz ki, de hát ez van. Amíg jól szolgál, nem dobom el.
Ezt a bakancsot megfelelő, szintén decathlonos kamáslival mindenkinek bátran ajánlom. Kényelmes viselet, tényleg vízálló, ha felülről védi a kamásli, és jól tart bokában is. Persze a Daytona az Daytona, de ez is kibírt már egy túrát velem Portugáliába és vissza, miközben vagy 10x eláztam. Nagyjából 5x sz@rrá!
#40512) .mf: Itt az ideje akkor, hogy én is kipróbáljam. Valami márkajavaslat?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz canniball #40503 üzenetére
+ Torzo
Az impregnálás nem marketing, csak az impregnálószerek nagyon misztifikálják, hogy a magas árat valamivel meg tudják indokolni. Elsősorban pont inkább textilhez kell. Alapelve nagyon egyszerű: az extrémsűrű szövésű kivételével a textilnek nagyok a pórusai, rostok hajszálcsövességgel vezetik is a vizet, így a víz könnyen átmegy rajta. Ezért valami víztaszító anyaggal bekenik, ami a rostokra rátapad, de a pórusokat nem tömíti el teljesen, hogy valamennyire még lélegezzen az anyag. Valami olyannal, ami egy jó ideig oda is tapad, ott is marad, és megtartja víztaszító képességét. Pl. méhviasz, mint legismertebb, legrégebb óta használt megoldás. Önmagában kicsit nehézkes lenne (méhviasz szobahőmérsékleten kb szilárd), meg csúszós, meg stb., ezért vegyítik ezzel-azzal, vagy csinálják valami másból.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
polimorf
tag
válasz -Mosquito- #40509 üzenetére
Az a gond, hogy már megvettem. Volt mellette amit ajánlasz, de azt olyan gumicsizmásnak láttam. Bár igazad lehet, az tuti nem ázik át.
A csizmát meg még alig hordtam, azt nem fogok még újat venni.
Na most már mindegy ez meg van, de ha tényleg nem sokat fog kibírni akkor veszek olyan gumicsizmát amit ajánlottál.Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
Múltkor egy nagy eső után a veszkóm lekentem vastagon viaszos cuccal. A kövi nagy esőkor egész nap vízben volt a lábam... Úgy szárítottam a zoknimat munka közben és imádkoztam ne kelljen kiszállnom a fülkéből mezítláb Mondjuk tény, inkább jetskinek tűnt az eliminator mint motornak olyan eső volt.
(#40509) Mosquito34: én Martens gumibakancsot néztem valamelyik nap. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz polimorf #40506 üzenetére
Felejtős. Hasonló volt míg nem lett Gorás csizmám. Kettő túrát kibírt majd a talpánál/orrán elszakadt ahogy járkáltam benne. Ezt vegyél. [link] Latex hmm 1-2 számmal nagyobbat vegyél. Picit nehézkes a fel/le vétel viszont tuti száraz marad a lábad. Tiroli gurin használt az egyik srác ilyet. Vagy cserélni kéne csizmát. De próbáld meg,ez olcsóbb.
-
canniball
nagyúr
válasz TayRol #40504 üzenetére
"...én csak fehéret és feketét látok."
Az első úgy láttam szürkés; de akkor maradjunk abban hogy világos. Lényeg hogy ezek szerint nem az."Kényes színt nem akartam anno."
Pedig nyáron praktikusabb, ha nem szívja a meleget... No mindegy, ment egy privi.Mosquito34!
Persze, az esőruha a tuti, csak olyanom még nincs...igaz spraym se.
No de nem feltétlenül úgy indul el az ember hogy esni fog és nem biztos hogy viszi magával az esőruhát, akkor csak az a tuti ha a ruha vízálló (már amennyire lehet).
De ha tudsz valami jó esőruhát ami nem egy vagyon és használaton kívül kis helyen elfér akkor jöhet a tipp.torzo!
Nem, úgy láttam van cordurára is...bár lehet az ugyanaz, azt nem tudom, ezért kérdezek.
A Bering ruhákat is évek óta hordod "felületkezelés" nélkül? Mert való igaz hogy a Bering nadrágomról (ugyanabban az esőben) csak "leporoltam" a vizet, de azt hittem ez csak annak tudható be hogy az még új, a kabátom meg már két éves és némileg megfakult fiatal kori csillogása.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Szerintem mindenre lehet cáfolatot, ellenpéldát hozni. Ha jónevű cégtől való a cordura (mondom, nekem Bering), ilyen bajok nincsenek. Az egyik havernak pl. van olyan bőrszerkója, ami nem veszi be a vizet, de az egy olcsóbb moci árában volt.
Impegnáló sprayt mire ajánlják? Gondolom, bőrre, nem?#40505) Mosquito34: Ezt a HTC-t jól benéztem!
[ Szerkesztve ]
-
polimorf
tag
Ezzel van valakinek tapasztalata?
Már meguntam, hogy állandóan esőben motorozok és mindig tiszta víz a lábam, mert a vízállónak árult csizma totál átázik.[ Szerkesztve ]
Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
-Mosquito-
őstag
HTC? Hmm azt témát Xaels keni vágja. A HJC-ről nem tok semmi. Tartós,csendes ilyesmi. Shoei-t biztos nem vennék. Azt mondják,hogy a Shubi C3Pro jó,csendes. Néztem a kommunikációját,vicces ára van. Tavasszal majd körbenézek a motorkiállításon.
Canniball:
Csodát ne várj az impregnálótól. Kis esőt elvisel/átvészel de ez kabát/anyag függő is. Két részes esőruha ami hasznos. Jöttem már haza jó párszor olyan esőben ami most volt a napokban. Kesztyű/csukló résznél volt valamilyen szinten nedves de megvédett a többi helyen és száraz maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz TayRol #40493 üzenetére
Mondd hogy a kabát szürke (és csak véletlenül a feketét dobta a link)!
torzo!
"A bőr nehezen szárad meg ha elázik, a cordura ezt elég gyorsan megteszi..."
Múltkor sikerült eláznom a cordura kabátomban, a 3. napon még nedves volt, pedig nem is felhőszakadás volt "csak" eső.És ha már szóba került, nem szeretnék még egyszer így járni: impregnáló sprayvel van tapasztalatotok, érdemes rá beruházni, nem csak marketing?
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Sporttársak!
Nem kell engem győzködni, a bőr az tutibb védelemre, a cordura meg olcsóbb, praktikusabb, kész. A bőr nehezen szárad meg ha elázik, a cordura ezt elég gyorsan megteszi, magam nem is szoktam esőuccot használni, csak ha nagyon durvának néz ki a helyzet. Hidegben is cordura, nekem egyértelmű, bőrben eléggé lehet fázni. Nekem van mind2, mégis a bőr rendszerint a szekrényben figyel.
#40499) Mosquito34!: A sisak jövőre már nekem is esedékes, mert hiába üvegszálas, sok helyen lejött már a fényezés és randa. Gari után meg elég húzós a bélés cseréje alkalmanként 10-13 k-ért. A HTC-vel jó tapasztalatod van? Egy jó Shoei azért nem ártana, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- League of Legends
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- BestBuy topik
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba