- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz Shadowbull #147198 üzenetére
Ma is árulnak igy kabátokat, hogy utána olyan protektort vegyél bele, amilyet akarsz.
-
dellfanboy
őstag
válasz Shadowbull #147198 üzenetére
csak ilyet használtam, bár én már upgradeltem olyanra ami elöl is véd
mit ne mondjak jó felment az áruk. talán 30korul vettem a prol2kevo-t...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Shadowbull
addikt
Használ valaki ilyesmi felvehető hátprotektort? [link] milyenek ezek vajon hosszú távon?
A régi bőrkabátom teljesen jó állapotban van, csak a protektorok viccesek mai szemmel. A hátán egy szivacslap van projektorként, nincs egy centi :D .Kéne valami normális.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
nvialpha
csendes tag
válasz rottenbull #147190 üzenetére
Dånia a måsodik legbiztonsågosabb az EU-ban kozuti kozlekedes teren. (Sverige utån)
Dånia, nem MoldåVia -
Topiccsendőr
addikt
válasz rottenbull #147195 üzenetére
Nem tudom hogy hoztad ossze ezt daniaban, nekem az tunt fel ott, h alig van auto, ha veletlenul gyorshajtasz, nagyon megcsinalnak. Szoval nekem onnan nagyon nyugis emlekeim vannak a kozlekedesrol, berelt autoval es biciklivel. svedorszagba is atneztem, ott ugyanez. Szamomra ossze se lehet hasonlitani mo-gal.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
rottenbull
senior tag
válasz Topiccsendőr #147191 üzenetére
En direkt nem irtam Németországot. Az egy mas liga.
A tobbiben, ahol jartam, semmivel sem jobb mint Mo-n. Mo, horvatorszag, Szlovenia es Ausztria ahol a legjobbak a tapasztalataim. Nyilvan ez nem azt jelenti, hogy nincs gaz szitu egyaltalan. -
macilaci78
nagyúr
válasz bacus #147192 üzenetére
Motor mögött más, mert nem takarja ki az előtted lévő út nagy részét.
Még egy gondolat: követési távolság. Jellemzően az ajánlott követési távolság felét tartják, vagyis ha baj van egy előzésnél, nincs hova kisorolni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #147191 üzenetére
igy van. itt sokan szimplán telót nyomkodnak, és véletlenül ölnek meg. de van egy kis réteg, akik: ó beférek még a hülye motoros előtt, vagy gyere kis köcsög, megszopatlak, és mikor mellette elgurulsz, szándékosan rádhúzza a kormányt. Jobb napokon ezeknél befékezek, és lekönyöklöm a tükrét gyorsítás közben.
bazmeg, kész katasztrófa bp... annyi sérült idegroncs van, döbbenet. -
bacus
őstag
válasz macilaci78 #147188 üzenetére
Nem vakon!! Hiszen látom, hogy nem jön szembe, meg az előzött elött sincs senki, ez egy vezetéstechnikai hiba, hogy nem figyel a többiekre. Neki már jó, a többi nem számít.
Olyan, mint amikor a vasúti kereszteződésben is folyamatos a sor, majd jön egy valaki szembe aki a töltés előtti kis utcába akar bekanyarodni és van egy udvariaskodó aki átmegy az átjárón, majd megáll és átadja az elsőbbséget neki, ezzel mindenkit megállít és "csak" hárman ragadnak be a vasúti kereszteződésbe...Persze előírja a kresz, hogy addig nem hajthatsz be... nem előzhetsz, de a gyakorlatban ez mégsem így működik.
Nálunk amikor 5-6 motorral megyünk, pláne ha össze is vagyunk kötve intercomon, akkor mi sokszor vonatozunk, akivel össze vagy szokva, abban megbízol. Egyébként is amikor van intercom, akkor meg aztán még kanyarokban is előzünk szerpentinen, hiszen az én szemem akár 50-100m-el is előttem jár ! És nyilván ehhez együtt kell maradni nagyjából, minimum intercom távolságon belül !
Akivel nem vagyunk összekötve, de azért összeszoktunk annyira, hogy megbízunk egymásban, ott ez a "kint maradok" is játszik, bár ezt kevésbé szeretem.[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rottenbull #147190 üzenetére
En egyaltalan nem igy erzem a mo-i kozlekedeseim alkalmaval. Az osszes necces szitu csak ott tortenik velem. Es ami felkur, hogy direkt ekkora faszok itt az emberek. Bajororszagban az esetek 90 szazalekaban egyszeruen fogalmatlan fasz aki vmi hulyeseget csinal, de nem direkt csinalja. Azert ez nagy kulonbseg.
Explosión de dos tiempos
-
rottenbull
senior tag
válasz macilaci78 #147188 üzenetére
Egy honapja Daniaban vagyok. 30kmt ingazok naponta kozuton. m
Minden hetre jut 2 baleset csak ezen a szakaszon. Olyan elozeseket latok, hogy lassan bekeszitem a popcornt vezeteshez.
De ez ment Hollandiaban, Angliaban, irorszagban a teljes mediterran teruleten, a Franciaknal is. Nem orszaghoz kotott a dolog. Ezert nem kell fotelszakerteni, csak orulni, hogy mindenki siman ment tovabb a majdnem balesetbol.
Braziliaban meg Columbiaban kb ez az alap kozlekedesi stilus. A legkemenyebb csapatasokat Bogota es Medellin kozott lattam, atmesz a magdalenan es jobb ha becsukod a szemed. Raadasul tele squiddel, max buko van rajtuk,
Az amcsiknal meg a pick up nem fog kiterni eloled, inkabb rad is huzza.
Ez a par kozep keleti orszag europaban majdnem a kozuti biztonsag kis buborekja, hogy oszinte legyek. -
macilaci78
nagyúr
válasz bacus #147183 üzenetére
Az első előz, tiszta sor, de a többi akár vakon megy utána. És ez sima személyautóval is összejön: kezdi egy SUV, utána meg egy földszintes. Nem kell ehhez feltétlen dobozossal az élen vonatozni.
Sajnos ennek nincs kultúrája az országban. Persze láttam tűzoltóautókat sorban vonulni. Az első besorolt az előzött jármű elé, a második maradt a szembe sávban amíg a többiek be nem fejezték az előzést, vagy már nem volt a szembe sávban.
Mondjuk, az is hozzátartozik, hogy a legtöbb országúti harcost bántja, ha csak 90-nel tötymörög valaki mögött, neki mindenképp 100-zal kell menni. De véletlenül sem 105-tel.
-
veterán
válasz zgospel #147181 üzenetére
De, voltak.
Az agyhalotti osztalyon.
Plane a motoros.
Nem tud az motorozni, latszik, hogy illeg billegna kias mellett mint egy kreten.
Huzni azt tudja, mast nem.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
bacus
őstag
válasz zgospel #147181 üzenetére
"Már a Kiás visszatérő manővere is necces"
Itt azért majdnem mindenkivel (sok motorossal is! ) gond van. Leszarják, hogy utánuk is kielőznek, ők befértek, bemennek az előzött elé, majd jól visszaveszik a gázt..., aztán akik elindultak még utánuk csak szívnak, hogy vagy még tovább előz (ha van erre lehetőség), vagy gépészkedik és még fékezésre kényszeríti az amúgy is lassú megelőzött járművet.
-
zgospel
őstag
válasz etnies #147175 üzenetére
Tegnap mutatta öcsém, ez egy igazi faszkalap. Már a Kiás visszatérő manővere is necces, az is megérne egy misét hogy miért annyira kényelmeskedve tér vissza a sávjába, de a motorost nem is értem.
A szembejövő Suzukis (amúgy Ignis) mentett itt nagyot, a motoros meg a Kiás megköszönhetik neki, mert ők kurvára sehol nem voltak agyilag
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
etnies
senior tag
válasz rottenbull #147178 üzenetére
Nem volt ügyetlen, de ha a Wagon R+ nem megy le, akkor nem fért volna el, más kezébe adta az életét. Vajon felfogta-e?
"önmagam hite vagyok magamban"
-
3800+
őstag
válasz Topiccsendőr #147176 üzenetére
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
etnies
senior tag
válasz bacus #147170 üzenetére
Uk-ban 24 Font, nekem több helyen is van. A motoromban, amikor repülök, a feladott poggyászomban és a céges kulcstartómon (pszichiátrián elhagyni a kulcsot, nem jó ötlet).
Van a motorban tracker is, szigorúan nem aksira kötött. Egy töltéssel egy 2-3 hónapig bírja. Ha lopnak egy motort, az első itt UK-ban, hogy feltépik az ülést és az ilyenekt keresik. Márpedig ami az aksira van kötve, azt meg is találják pár mp alatt.
-
3800+
őstag
válasz bacus #147172 üzenetére
Akkor mérlegelj, hogy melyiknek van a legnagyobb esélye, hogy ellopják. Én is elterveztem hogy mindenre rakok, aztán a motorig jutottam.
Más: Ebayről 4 nap alatt megjött egy tök szép állapotú gyári kipufogó, áprilisban pedig nagyszerviz lesz. Szelephézag állításnál van jelentősége hogy gyári vagy nyitott rendszerrel diagnosztizálnak, állítanak stb... ?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
bacus
őstag
válasz d@vee #147171 üzenetére
Nekem van benne gps jeladó, ami nem csak smarttag, élő sim kártya 4g, stb, állandó nyomvonal rögzítés visszamenőleg fél évig.
Nekem így nem ér meg ennyit, de tudnék használni 5-7 db-t kapásból, kulcs csomóra, meg szüleimnek, stb. De 7 db az 100e forint, ennyiért elengedem. Én kb 2e forintra taksáltam az árát, de nagyon el vagyok tévedve. De szóljon aki tud annyiért
-
-
Fáraó
őstag
válasz Salex1 #147161 üzenetére
Ha az állapot szerint nincs különbség én a Banditot venném, azért amit Biqci mondott: egyszerűbb az élet vele. De volt már ez kérdés másnak is.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
macilaci78
nagyúr
válasz bacus #147163 üzenetére
Közteres nem viszi el értesítés nélkül, önhatalmúlag nem is nyúlhat hozzá, csak rendőr jelenlétében. Ha van rajta rendszám, akkor a rendőr(ség) megkeresi a tulajt és felszólítja, vagy felszólíttatja az önkormányzattal, hogy kezdjen vele valamit.
Ha nincs rajta rendszám, akkor az alvázszám, vagy motorszám bontás nélkül is látható helyen van és a hivatal megint megtalálja, ki a tulaj.
Ha el is viszi, a helyén hagy valami értesítést, hogy elszállították.Kivéve, ha roncsként kezelik, de az sem megy olyan hip-hop. Zuglóban nálunk mindennapos probléma a roncsautók parkoltatása. Van olyan utca, ahol már évek óta parkol ugyanaz az autó folyamatosan romló, fogyó állapotban, mégis mindenféle kifogással, hivatalok közti egymásra mutogatással halasztódik az elszállítása.
-
Biqci
aktív tag
válasz Salex1 #147161 üzenetére
Ha mind a kettő ugyanolyan állapotban van, akkor a GSR inkább. Fiatalabb fejlesztés mint a Bandit és erősebb is. Viszont a Bandit még lég-olajos hűtésű, kevesebb vele a macera és tényleg kimegy a világból. Én asszem 73k km-rel adtam el az enyém, semmi baja nem volt, olajat a két csere között sosem kellett utántölteni...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Salex1
őstag
Első motorom vásárlásán gondolkozom. GSF600 bandit és GSR600 van most éppen eladó, mindkettőben nagyjából 40000Km van, 2004es évjárat. Kinézetre hasonló állapotban. GSF olcsóbb kicsit 1,1M a GSR 1,2M.
Inkább a túrázós kényelmes üléspozíciót keresném, és nem vagyok teljesítményhajhász.
Melyik lenne jobb választás szerintetek? -
bacus
őstag
válasz macilaci78 #147157 üzenetére
Egy lejárt műszakival sztem el is vitetheti a közterület is... Ezt egyébként 3 ember fél perc alatt bevágja egy furgonba, nem hiszem, hogy lábon vitték el, azt hogy ezt egy az egybe így árulják, pláne rendszámmal, kizártnak tartom. Azt, hogy kellett alkatrésznek, azt inkább, tudjuk milyen költségei vannak egy dőlés után le nem állt és olajnyomás nélkül pörgő mocinak...
-
veterán
válasz dellfanboy #147156 üzenetére
Nem tom', egy intelligensebb kozosseggel rendelkezo oldalon/csoportban jott szembe, gondoltam kiteszem, van tyuk alapon.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
macilaci78
nagyúr
válasz dellfanboy #147156 üzenetére
Mit kell ahhoz elkottázni, hogy az utcáról ellopják a motort?
Mondjuk, ismerek olyan motort, ami legalább 3 éve áll egy helyben a járdán ránézésre nem látszó műszaki hiba miatt.
-
dellfanboy
őstag
ez a totalbike-os nőci? érdekes, hogy ezek a szakértő autós-motoros újságírók mindig elbénáznak vmit...
multkor yt-n vmi autós faszagyerek verte oda az olajdeknit a spanyol kiruccanasa közbenjah és én tavaly nyáron láttam kakucson egy ilyen kék fehér cbr-t és tuti nem 150 volt a rendszáma...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
veterán
Hatha valakinek feltunik, meg nincs sok motoros az utakon.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
KrAt
veterán
válasz Topiccsendőr #147144 üzenetére
Köszi a véleményt, nekem a banántankos ETZ áll "legközelebb" a szívemhez, jó lenne korban velem egykorút (88. 02.) találni, szóval akkor ebbe az irányba próbálok elindulni
Aztán kezdődhet az értelmetlen szopoda, de ez a legjobb
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rottenbull #147149 üzenetére
A kollegam igazabol a lelkeben vénember. Kb ugy fogja fel a vilagot, mint egy 60+ eves. (O meg veletlenul sem hipszter, egyszeruen hulye)
Van meg par ilyen fostalicskaja, allandoan van vmi baj az osszes ilyen regi oldtimer- vintage leghuteses jarmuvevel. Erre mindig mondja, hogy az en hibrid toyotam egy szar, meg ki vesz egy 2 szelepes vizhuteses ducatit, aminek nem leghuteses a blokkja, az fabatkat sem er.
bar en meg egyszer sem robbantam le egyikkel sem.
Beszelgetni nem erdemes vele ilyenekrol.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
válasz Topiccsendőr #147147 üzenetére
Igen, évekig mondogattam neki, hogy ez így nem oké. Mindenki idejár, viszonozni nem tudják/akarják, neki meg elmegy úgy az ideje, hogy haszna sincs belőle.
Mondtam, hogy legyen kicsi összeg, hogy ne sértsünk meg senkit, mondjuk 500 Ft/javítás.
Nah, ez is már tiltó tábla lett, mondtam neki, hogy 500 Forintra sem értékeltek eddig.
Ma már csak családon belül javít.
Én régen számítógépeket javítottam, mentettem adatot behalt gépekről, stb. Ma már csak pénzért baszom el a hétvégém, nem is kér meg senki."önmagam hite vagyok magamban"
-
rottenbull
senior tag
válasz Shadowbull #147148 üzenetére
Lehet, de az is lehet, hogy van benne egy kis hipszterseg is mara.
-
rottenbull
senior tag
válasz Topiccsendőr #147145 üzenetére
Ez fuggetlen ettol, aki odavan a keleti militarista cuccokert az veszi. Annak meg nem magyarazod ezt😂
-
Shadowbull
addikt
válasz rottenbull #147140 üzenetére
Hát ja, bár szerintem a kelet-európai migránsok meg a volt ddr-eseken kívül senki nem tudja hogy mit lát. És ezekből is csak a 40+ korosztály.
-
bacus
őstag
válasz etnies #147137 üzenetére
"hogy kérjen kis összeget"
Hmm, de miért kis összeget? Ha már kérek, akkor "rendesen" el kell kérni az árát, mint ahogy egy idegentől.
Jó pár éve nyaralás közepén jött át egy ott nyaraló, hogy nem indul a notebookja, mekkora bajban van, a gyerekeinek a 10 évre visszamenő fényképei csak itt vannak meg, segítsek...
Nem volt komoly gondja, csak épp nem bootolt a rendszer, sikerült rendbe rakni. Aztán jött a kérdés, hogy mivel tartozom..., nem kértem "rendes" összeget, mondom figyi én az uniqum-ot szeretem, menj ki a közértbe és vegyél egy akkorát, amennyit ez neked megért...Na, szerintem lejárta a lábát, mire kapott 1 dl-est (vagy melyik a legkisebb)
Akkor megfogadtam, hogy vagy elkérem az árát vagy nem kérek semmit, köztes út nincs.
Persze, ha akartam volna egy ellenséget, akkor simán visszaadom, hogy köszi mégse kell.Aztán volt egy belga lakóbuszos (10 éve kb), megjött a kempingbe, nem ment neki semmi ami 12V-os volt, tápegység típushiba - írta az internet, átlagos javítási ktg 300 Eur. Meg is csináltatta volna, de a fűzfői Váradi karaván 2 hetet mondott neki, hogy megjön a csere v. megjavítják, stb, fasza úgy kempingezni, hogy az elektromos lépcső sem jön le, nincs világítás, talán még hűtő sem.
Kivettem a tápegységet, szétszedtem az asztalon, megkerestem a hibát, megjavítottam, ha jól emlékszem egy relé volt megszorulva, de azért elővettem a forrasztópákát, pár multimétert és ott hagytam az asztalon vagy 3 órát (jól átjárhassa a műhelyszag. )
Összeraktam, visszaszereltem, minden működött, mondtam, hogy 200 -t kérek, mégse tudok garanciát adni..*** Ott voltak még kb 10 napot a kempingben, minden nap várt az asztalon még egy üveg bor, pedig nem kértem !Azóta egyébként óvatosabb vagyok, nem viszek le a kempingbe csak olyan szerszámot ami nekem kell, semmi egyebet, mert kicsit nem figyelek oda és rögtön dolgozom
*** szőnyeg garancia van, sőt az ingyen van - azaz addig garanciális, amíg le nem megy a szőnyegemről
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rottenbull #147143 üzenetére
Az ural azoknak valo, akik egy uj motornal a 40 eves motorral jaro lerobbanasokat szeretnek megelni.
Az egyik kollegamnak van, es sok idejet elviszi ugy, hogy 5. motorkent hasznalja.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
a ts nek még nem tugorgos a felso hajtorudcsapagya, csak bronzperselyes. Termeszetesen, ha pofogsz vele, arra az is jo, de az etz mar modernebb. A 251 esnek a komp. viszonya a legnagyobb volt, tehat a legerosebb. (Asszem az etz250 -es 17, az 51-es 21lo) ugyanolyan szar volt az is, mint a korabbiak, de a ts nagyon regi konstrukcio, nem mondanam jobbnak eleve a megoldasai miatt. Meg az eleve 6V os sztm.
otthoni elfoglaltsag szempontjabol en azt neznem, melyik nez ki szamomra jobban, mert tenyleg semmi egetvero kulonbseg, amennyiben 2. motorkent elmesz neha erre-arra. Egyebkent a ts125 osok viszonylag olcsok, es sok van beloluk, a 250 esekert mar lassan 1M kat kernek, es nem hiszem, hogy jok lennenek, meg ha a fenyezes jo, akkor sem.
Amikor aktivan szoptam veluk, vettem 2 nel biztosan tobbet, (2 volt egybe, a tobbi mindig kosarban) mindig a szakszerutlen szerelesek miatti serules volt a legnagyobb problema, csak ezutan jott a gyartoi minosegbeli szoras.
Ez pedig mara ugye csak rosszabb lett.Explosión de dos tiempos
-
KrAt
veterán
válasz Topiccsendőr #147128 üzenetére
Az ara kigazdalkodhato, attol azert nem tartok
Amugy a "sok szar kozul" melyik a legkevesbbe rossz? Nekem a 251es tetszik leginkabb, de azokra mondjak azt, hogy romlott a minosege.. TS250?
-
etnies
senior tag
válasz Shadowbull #147139 üzenetére
Én itt Londonban szoktam látni egy MZ-t. Nem tudom, hogy ugyanazt szoktam-e látni, de színben stimmel. Pár hónapja Camden Town-ban láttam, előtte pár éve Archway környékén. Rendesen le van rendszámozva, korhű oldaltáskával, stb.
Németországban még megértem a nosztalgiát, de UK-ban?"önmagam hite vagyok magamban"
-
rottenbull
senior tag
válasz Shadowbull #147139 üzenetére
Jo kis nosztalgia.
-
Shadowbull
addikt
válasz rottenbull #147138 üzenetére
Én pont a minap láttam itt egy sárga Simson Schwalbe-t Münchenben. Apuka vitte rajta a gyereket.
-
etnies
senior tag
válasz bacus #147133 üzenetére
Erről az jut eszembe, hogy anyósom varrónő. Az egész telep odahordta a ruháit javításra. Felhajtani, kiengedni, cipzárt cserélni, stb
Aztán amikor sokadjára szenvedett egy órát egy-egy ilyen javítással megkérdeztem tőle, hogy ez neki miért jó. Adnak pénzt? Nem. Valamit? Nem, megköszönik.
Mondtam, hogy kérjen kis összeget, mert heti 2-3 órát elszöszölt ezekkel és ez idő alatt a pénzes munkáit tette félre, tehát kevesebb pénze lett, illetve a családjától vette el az idejét.
Nah, elkezdett kis összegeket kérni, fél év alatt elmaradoztak az emberek, onnantól kezdve mindenkinek jó volt úgy a ruha, ahogy volt, de amíg volt, akit INGYEN lehetett ugráltatni, odajárt mind."önmagam hite vagyok magamban"
-
etnies
senior tag
válasz Topiccsendőr #147128 üzenetére
A hét elején Drezdában voltam pár napot és láttam, hogy valaki Simsonnal ment dolgozni a városközpontba!
-
KrAt
veterán
válasz bacus #147129 üzenetére
Kinek mi.. Nekem kell az, hogy kimenjek a garazsba, magamra csukjam az ajtot, es ellegyek parorat magamban, egy vegigdolgozott het utan..
Telen restauraltam par dolgot, azzal elvoltam egy ideig, de most jott ez a kattanas, ebben lenne szereles, elektronika, vas, fenyezes is akar, szoval eggyel komplexebb, mint az eddigiek -
Biqci
aktív tag
válasz rottenbull #147131 üzenetére
Ok, akkor megrendelem az S-t, úgyis le akarok dobni néhány kilót, így az M kicsit nagyobb lesz. Köszi
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #147132 üzenetére
De lehet Te értesz is hozzá .
Volt, amikor én is "szórakoztattam" magam, pl csináltam - mivel villanyos szaki is volnék- wireless fék és irányjelzőt a bukósisakra, meg elvállaltam mindenkinek a "szarját" javításra, régi karácsonyfa izzósorok ledesre alakításától, egyedi ledes karácsonyi világítás, volt itt nálam gps-től (beesett a gomb) - hibás az usb csatlakozó, kompresszorig, egyéb tápegységek, nyomtatók meg még ki tudja mi, aminek az eredménye, hogy még mindig halomban áll a sok alkatrész (mert ugye Kínából jobb 2x annyit rendelni, mint 2x -re rendelni..) az asztalomon, energiám sincs szortírozni.., de ennek vége. Aztán a megrendelő (szomszéd, haver, stb) még megköszönni is elfelejtette sokszor... "ja tök jó, de mondtam, hogy nem sürgős.." nem igazán volt az. Ráadásul ezek nagy többsége nem is villanyos probléma volt.., műanyag ragasztós, áthidalós, alkatrész helyettesítős, módosítós, stb
Ma már ilyet még magamnak se, ha nem muszáj, - hál istennek családom se generálja a minden nap kell valamit javítani dolgot, mert volt egy idő, mikor minden tönkre ment a kezükben - inkább nézek helyette egy filmet, elmegyek kipróbálok egy számomra új éttermet, wellnest, bármit.A szerszámokat, főleg a műszereket imádom, van egy rakat mindenem, hangmérő, fénymérő, szélsebességmérő, lézeres távmérő, elektronikus nyomaték mérő, többféle hőmérő - beszúrós, infrás, stb, rengeteg multiméter, oszcilloszkóp, függvénygenerátor, labortápegység, stb. Ezeket azért egy időben mind használtam, munkára is, de van amit szerintem 5 éve nem vettem elő a tokjából.
A forrasztópákáim egyike mindig kéznél van, még motorozásnál is, többször kellett javítani, toldani, stb túra alatt.
Mindig várom a lidl szerszám akciókat, de ma már erős vagyok - na meg ami kellett már megvettem - megnézem aztán ha csak nem valami kihagyhatatlan, messze elkerülöm a boltot, mert ha ott van előttem, sokszor addig nézegetem, míg a kosárba nem ugrik.Mindenki másképp üti el a téli rossz idős napokon a szabad idejét, én inkább yt-on tanulok, olyat, amit soha nem akarok csinálni. Felsorolni se tudom azt a sok dolgot amit onnan "szinte" megtanultam, annyit néztem, de soha életemben nem akarom csinálni ide értve a miteszer kinyomós, betonkeverős, asztalos, hegesztős, tapétázós, parkettázós, hidegburkolós, fogorvos, körmös, kutyakozmetikus, stb dolgokat. De néha szeretem nézni.
-
Biqci
aktív tag
Lehet hülyeség amit kérdezek, de lehet olyat, hogy egy M méretű sisakba az eredeti szerinti 30mm-es párna helyett, S méretű 35mm-es arcpárnát veszek?
-
Topiccsendőr
addikt
-
KrAt
veterán
válasz dellfanboy #147117 üzenetére
Hat, az eszem nyilvan ezt a valaszt varta, de a szivem nem.. De akarmennyire is tetszene, nyilvan, keresni kell valami mas butykolos elfoglaltsagot, mielott becsavarodok...
-
dellfanboy
őstag
válasz macilaci78 #147124 üzenetére
hogy oldjam meg külföldi webshopon keresztül?
dainese.com-on már min.5éve lehet egyedi szabásba kérni a bőrruhát, kiválasztod az alapmodellt, milyen színt akarsz+felvarrókat anyám kínja leméred magad elküldöd ők meg legyártják.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz fattyu #147109 üzenetére
Az webes rendelésnél fennáll a veszély, hogy te is már egy csak felpróbált, visszaküldött terméket kapsz, amit épp kettővel több alkalommal vitt nemzetközi futárszolgálat. Ennyivel nagyobb eséllyel esett le mondjuk a sisakod, de legalább olcsóbb volt.
A jutalékos javadalmazás hátránya hogy az eladó az eladásban motivált, tehát nagyobb eséllyel melegít rád olyat, ami nem megfelelő, szükségtelen, vagy szükségtelenül drága.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Apophis #147101 üzenetére
Airsoftosként tapasztaltam ezt. Mióta nem airsoft boltban dolgozom, nem voltam ilyenben. De airsoftra sem vettem még ruhát netről, mert nem tudom próbálni.
Hova tovább, a motoros kabátot méretre igazítva vettem hazai boltból, ahol a konfekciót felpróbálva adtuk le a gyártandó méretet. Na, ezt hogy oldjam meg külföldi webshopon keresztül?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #147120 üzenetére
A temat, amihez hozzaszoltal, atolvasnad megegyszer?
(En feltettem egy kerdest, ami engem valoban erdekelne, de erre sem ad a hsz ed valaszt, ezert kerem, h ujra ertoen olvasd el kerlek)[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
válasz bardi #147119 üzenetére
Nem különlegesek a fényviszonyok itt szerintem, nyáron tud sütni a nap mindenhol, a beesési szöggel van a baj télen, egyenesen a szemembe süt. Ha fentről sütne, kicsit előrébb dönteném a fejem és megoldanám, de így nem megy, nem a tankot szeretném nézni vezetés közben.
Szóval ezért teszek majd egy próbát az Arai-al, pedig a HJC-t nagyon szeretem. Hogy a tegnapi beszélgetéshez is csatlakozzam: én csak D-gyűrűs sisakot veszek. Azt hozzá tudom állítani kényelmesen a fejemhez akkor is, ha hosszabb a hajam vagy ha maszkot veszek. A csattal ilyenkor lehet mokkolni, vagy lötyög vagy szoros és nem is kényelmes. D-gyűrűnél jobban nem tudok elképzelni és ha az ember rendszeresen használja, 2 másodperc alatt megtanulja bekötni.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #147120 üzenetére
de most nem erről volt szó.
ha az itteni bolt annyit mond nincs raktáron de megrendelem neked (pláne esetleg előlegért) akkor én is volt már hogy kiröhögtem hogy kösz van internetem.
itt arról volt szó hogy bemész tapizol próbálsz majd internet.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #147112 üzenetére
Nem 10% a difi, hanem 100%al drágábbak néha a magyar boltok. Így van, rossz a hatékonyság.
Amikor levamolva uk bol 200 volt leszallitva az rst airbag, itthon meg próba nélkül rendelve 400,akkor miért válasszam a hazai boltot?
Uk arra vám posta jött ra és így fele.. -
Topiccsendőr
addikt
-
dellfanboy
őstag
-
KrAt
veterán
Persu!
Van egy becsipodesem a regi szocmotorok irant, leginkabb MZ. Gondoltam kene venni egyet, es magamnak megcsinalgatni.
Ha vennek egy papiros gepet, es szeretnem szep gyari állapotba hozni (amit lehet magamnak csinalnek, gepmuhely es talan fényezés kivetelevel, bar azzal megprobalkoznek), akkor az mennyire eselytelen projekt, ha nem vegtelen a penzcsap? Nem OT vizsga a cel (bar ha elerheto...), hanem hogy hetvegente legyen mit butykolni.
Garazs, felszereles, munkakedv van, hozzaertes autos korszakbol van, de majd utanaolvasok.Ez mekkora szopoda? Nyilvan nem napi hasznalatra, ott a VFR arra a celra
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Oppenheimer #147105 üzenetére
Ugyanigy a masik oldal sem jotekonysagi szervezet.
es vki megnezte mar, valoban milyenek az arresek, illetve az adoterhek/ alkalmazott utani adoterhek, a magyar/kulfodi cegekel, mielott azt feltetelezi, hogy egyszeruen a magyar arak azert nem versenykepesek, mert nagyobbat akarnak kaszalni, ugy, hogy van egy olyan konkurenciajuk, mint az internet?
Ezt csak kerdezem[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Shadowbull
addikt
Ha eleve nem akarsz ott vásárolni, akkor nem kell odamenni és igénybe venni az ingyenes szolgáltatásokat.
Szerintem kifejezetten bunkóság.
Akkor rendeld meg látatlanban a cuccot online, aztán ha nem jó, akkor szórakozz a visszaküldéssel.
-
fattyu
veterán
Neked teljesen igazad van, mindenki ingyenes próbateremnek használja a boltot. nem fogják kirugni a bolti személyzetet meg bezárni a boltot ha nincs bevétel. A kolléga onnan megy nyugdíjba ha nem ad el semmit.
azt gondolja már át mindenki: hogy IGENIS kapsz szolgáltatást.
Ha nem mész be: vakon rendelsz. icipic eséllyel eltalálod elsőre a méretet. de inkább nem. és akkor jön a visszaküldés és méret csere nyűgje. olyan is van hogy a második sem lesz jó. Akkor ujra.
vagy ugye ennek a kabátnak nem jó a szabása a te formádra, ergo másik termékből kezded el a melyik méret jó. sisak kesztyű ugyanez....
Na ennek a nyűgjét és kockázatát viszed le nullára. ha neked ez semmi és nem számít, akkor hajrá.azt már meg sem említem, hogy az eladó munkakörben erősen létezik hogy alapbér (amiből ő is ugyanugy hal éhen mint sokan mások ) és erre jön az eladások utáni jutalék. na most akkor rosszabb lesz neki vagy nem ha kiszolgál segít majd előveszed a telefont?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
etnies
senior tag
válasz Oppenheimer #147105 üzenetére
A piac törvényei szerint pont az ellenkezője fog történni: nem költesz, a cég csődbe fog menni és bezár. Offline boltot sokkal drágább üzemeltetni, mint egy webshopot, árban biztosan nem fognak tudni versenyezni.
Nekem ez nem probléma, utálok boltba járni, ha ruhát veszek általában két méretben megrendelem és az egyiket visszaküldöm. Benne áll a pénzem egy-két hétig, de nem cseszem el a szabadidőmet. Szerintem a boltok nagy része be fog zárni a következő évtizedben. Ez annak lesz gáz, aki nem konfekció méret, azok majd rendelhetnek-postázhatnak vissza napestig.
-
etnies
senior tag
válasz rottenbull #147106 üzenetére
Igen, Schuberthet néztem. S nyomott, M meg nagy volt. Nem tudom, ők árulnak-e másik szivacsot a sisakokhoz.
Egy márkát tudok, ami tökéletes: HJC M-es méretben. Most azért mennék Arai felé, mert itt UK-ban sokszor kéne a napszemüveg hidegben. Ősztől-tavaszig alacsonyan van a nap, süt bele a szemembe, de ha lenyomom a napszemüvegeket, azonnal párásodik..
Az Arai-é kivül van (jó drágán), talán ez bevállna. A sötét plexi nem alternatíva, mert sokszor sötétben jövök-megyek dolgozni. Egy tavalyi Quantic + napszemüveg megállna úgy 400 Fontból, már csak jóvá kell hagyatni a főnökkel"önmagam hite vagyok magamban"
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz fattyu #147099 üzenetére
Lol, Apophisnak teljesen igaza van. Én is így fogok tenni ahogy ő. Nem vagyok jótékonysági szervezet, ott költök ahol racionális. Majd ha javul a hatékonysága és csökken az árrése a magyar boltoknak, akkor versenyképes lesz az áruk.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
etnies
senior tag
válasz rottenbull #147102 üzenetére
Nem minden sisakhoz van többféle szivacs méret sajnos.
Én egy Arai quantic-ot szeretnék idén venni, ahhoz lenne minden is."önmagam hite vagyok magamban"
-
rottenbull
senior tag
Lehet cserelgetni a szivacsokat is belul. Max akkor van gond ha valaki a legkisebb vagy legnagyobb meretet veszi eleve a sisakbol.
Nekem sem volt igazan kenyelmes, de vettem nagyobb meg kisebb szivacsokat es par ora kiserletezgetes utan mintha ram ontottek volna. -
Apophis
őstag
válasz fattyu #147099 üzenetére
Befejeztem ezt a szintű eszmecserét, mert nagyon off topik. Az alkalmazottnak mindegy (nagy részük egy nulla szakmailag), a boltosnak nem veszteség, mert nem is terveztem ott költeni, egyébként meg ilyen árrés mellett kibírja. A tanácsom annyi volt, hogy a magyar motoros boltok egy jelentős körét jobb elkerülni, mert átvernek (direkt, vagy csak hozzánemértés miatt). Van 1-2 jó hely, ahova én is küldtem több kezdőt, mert tudom, hogy jó tanácsot adnak. Aztán később eldöntik, hogy pl. a következő kabátot 200-ért berendelik, vagy otthagynak további 100 rongyot bármilyen megfontolásból.
All was naught but to serve the void...
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok