Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
Nálunk ebből a Xiaomi 65 W-os USB A+C töltőből van pár darab, pont azt csinálja, amire számít az ember, viszi a laptopokat is.
-
dabadab
titán
ha laptop a középső USB-C portba van bedugva és mellé bedugok bármit az USB-A portba, akkor már nem tud akkora áramot biztosítani, hogy töltsön.
Szinte biztosan nem az árammal, hanem a feszültséggel lesz a probléma. Tippre csak egyféle feszültséget tud csinálni és az USB-A-s feszültségek között nincs olyan, ami jó lenne a laptopnak.
-
-
-
7
addikt
Egy időben rendesen bújtam a töltőteszteket utazós töltőhöz (laptopot is bírnia kell). Egy Satechi 165W-ra esett a választásom, de Ugreeneket is nézegettem. Nem ugyanaz a kategória árban, de nálam a megbízhatóság prioritás külföldre utazásokkor, és ez tűnt számomra a legmegfelelőbb választásnak.
-
-
válasz
Luck Dragon #30 üzenetére
Jaigen, én a dobozfeliratot olvasom
-
-
Akkor nem lenne aggasztó, ha ezt mondjuk 55W terhelés mellett tenné. Tippre a műanyag borítás és a konkrét elektronika között is van még egy 15 fok, szóval az igazi delta simán lehet a látott-mérhető érték duplája.
Most hogy mondod, az autóakksi töltőmnek (120W) már van ventije és egy idő után be is kapcsolja, akkor is, ha csak a kis gizda LiFePO akksikat töltöm vele 4-5 Amperrel.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
t72killer #26 üzenetére
Meglehet, de pont ezért kérdeztem, hogy a 12 fok dT tényleg ennyire aggasztó-e?
Vesd össze azzal, hogy égetően forró valami, 100W leadott teljesítmény mellett...
Amúgy jellemzően ezeket a nagy teljesítményű* töltőket aktív hűtéssel is szokták
kiadni, tán nem véletlen. Bár szar lenne telefon éjszakai töltésénél ventit hallgatni.*: szerintem a 65W még nem számít annak, bár ha kicsi a méret abból is lehet baj.
Van egy pár rollerhez vett li-ion töltőm, megbízhatóak, de cserébe van hangjuk.
De ezt úgy képzeld el, hogy 300W fölött töltenek. Akkor probléma a 85% hatásfok.Szerk: mármint probléma lenne, ha be lenne dobozolva műanyagba, passzívan.
420W@357W töltés = 85% a hatásfok, a többit elfűti...
~27-28 fokban 30 fokos levegőt fúj ki, 37-38 az egyik
oldala, ahova a FET-ek vannak csavarozva közvetlenül.
-
Re "kint a napon" - reményem, hogy a negatív feedbackek jórésze ilyesmi "nem vigyázott rá" kategória, ami pl azzal, hogy bent hagyom a kábelt ("nem működő USB A" - kikopott 50db ki-bedugogatástól?), nem üzemeltetem 40W-nál magasabb teljesítményen és/vagy 40 foknál melegebb környezetben kikerülhető.
Érzésre ez a hővédelem témakör hiába "van benne", a júzernek is lépnie kell.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
t72killer #24 üzenetére
Akkor teszel mellé egy 12 cm ventit, máris kimegy a világból...
Természetesen vicc. (A CTEK-nél konkrétan megcsináltam, de az
kint volt a garázsban, amikor a motorakkut töltötte. Jut eszembe,
egyszer cserélték gariban, miután kint a napon megfőzte magát.) -
Van benne hővédelem, ezzel reklámozzák, de ezeket a visszajelzéseket "természetesen" csak azután találtam meg, miután kihozta a postás (amazon bejelentkezés szükséges):
"As seen in other reviews, I can confirm that the USB-A stops working after a few months."
" but now the USB A charger will not charge"
"Did not last a year before over heating. Does not charge my phone anymore. Only lasted for 6months"
" claims to be “intelligent” but is actually the stupidest charger I’ve ever owned. There is some magical order in which devices have to be connected in order for them all to charge, which makes no sense and is difficult to check in a hurry. Even when leaving devices to charge overnight, several times one device has not charged at all. "
"item came apart the first time I used it"
"worked fine for the first few months, but then it broke down. "
... next page...A pár hónap használat utáni elGaNhalálozás SzVSz igen valószínű oka, a nem megfelelő hővédelem, azaz a menőmanó Watt-számokért a kelleténél magasabb hőfokot engedélyeznek, ami szép lassan, "természetesen" az amazon/ebay visszaküldési határidején túl megsüti az elektronikát. Az egy eszközt "elfelejtő" logika, ami pl óránként nem néz rá a portokra, hogy heló, van itt valaki? meg a csúcs
Szóval továbbra is, első benyomás szimpatikus, de ha mindezeket az ebay ajánlattétel ELŐTT megtalálom, akkor most tuti másik töltőm lenne. Az ebayes eladónál nincs ok nélküli visszavétel, úgyhogy egyelőre marad a kicsike és fél év múlva jelentkezem, hogy muzsikál - remélhetőleg sikerült a qualitycontrol kupac jobbik feléből húzni
-
DigitXT
nagyúr
válasz
t72killer #22 üzenetére
Valószínűleg van benne hőmérő, és nem fog 3 eszközt nyélen tölteni ha 100 fokos lesz.
Legalábbis feltételezem... Azért valljuk be, egy viszonylag pici eszköztől nem is várható el, hogy több száz wattokat beletoljon a töltendő eszközparkba, ki tudja milyen hatásfokkal.
Szerk: a másik észrevétel meg, hogy akárhány eszközt tölt, 65W fölé nem fog menni.Ui: céges laptoptöltőm egy hatalmas kocka ehhez képest, és az max. 130W (6.5A@20V). Vagy említhetném a CTEK akkutöltőt, ami kevesebb mint 100W, aztán throttlingolt, nagy melegben rendesen. Mértem a kimenő áramot, nem volt meg a 7A, csak ha hűtöttem.
-
1. A komolyabb terhelés (2-3eszköz) még hátra van, ez kevesebb volt mint a névleges fele
2. Ez ugye a műanyag burkolat hőfoka, dunsztom sincs hány fok lehet "bent".
3. Konkrétan nekem a +35fokos szobahőmérséklet igencsak extrém eset, de van akinek ez realitás. Gyakori 80-90 fokos belsővel (ezt gondolom 50W fölé terhelve nyáron simán elérheti) már igencsak vagány "GaN"-nak kell lennie, hogy ne csökkenjen az élettartama. -
-
válasz
Luck Dragon #19 üzenetére
Elméletben igen, 4,5V/5A ott van a speckók közt
-
válasz
Luck Dragon #1 üzenetére
Maradok a kisebbik modellnél, mert végre ki tudtam nyomozni , hogy képes az 5A-re. Így már rendben van.
-
Pontosan, a külső melegebb - de tudva hogy fém, az sokkal megnyugtatóbb lenne. A raspberrymen is fém ketrec van, mégsincsenek érintős problémák
.
Az idén 7éves dzsunka 4$ aliexpresszes autós töltőm fémházas és amióta megvettem, kiválóan teszi a dolgát - csak ugye sajnos PD-t az se tud, szóval Ugreen barátunktól vettem egy "130 Wattos" autós töltőt is - nna ezt már a visszajelzések teljes ismeretében egyenesen amazonról, tudva, hogy ennek kb 50W a vége, ami szintén elég lesz nekem.De korrekt, a műanyag problémát elengedem (nem mellesleg a márkás apple, gugli, csamcsung, hüvej töltők is műanyagok), mostmár marad a hosszútávú használhatóság
-
kcsa
veterán
válasz
t72killer #15 üzenetére
Szerintem túlaggódod.
Fémházas töltő nem nagyon van főként érintésvédelmi okokból, bár ettől függetlenül értem hogy miért tetszene neked. Az azért része a képletnek, hogy a fémházas töltő érintésre biztosan forróbb lenne, mint a műanyag
A GaN elemek egyik előnye pont az, hogy jól tűrik a magas hőmérsékletet (ezért merik kisebbre gyártani az ilyen töltőket, pár éve GaN előtt féltégla volt egy 65W-os töltő - és ugyanilyen forró - , most meg egy kis dugasztáp méretű).
A52 és a Pixel is 25W, rövid ideig megy eleve max teljesítményen, simán ki fogja szolgálni a két telefont egyszerre.
A megszakadás is pont ilyen GaN charger teljesítmény-elosztási jellegzetesség, én is jártam már úgy (teljesen más töltővel), hogy a BT fülesemet nem töltötte miután feldugtam rá a telefont - én meg nem figyeltem rá, így jártam, tényleg nem a legkomfortosabb
-
válasz
Hieronymus #14 üzenetére
IGEN, a "fullos PD speckók" komoly fegyvertény. Konkrétan cikk volt róla, hogy barátunk egy kosárnyi modern, PD kompatibilis töltővel etette az új pixel telóját, de egyik se adott neki max áramot. Ezt a csúcsot persze nem tudom kimérni, mert nem toltam extra £££-t az XL-be
, de a pró alatt mért teljesítmény igéretes (és a ~27 kontra ~37W között időben már nem olyan óriási a különbség).
Még tesztelgetem (laassan nyúzzuk a kütyüjeinket, úgyhogy el fog tartani míg visszatérek a következő adatponttal), mit tud 2 ill 3 eszközzel
Re hővédelem: hmm, a telóm becsukós bőrtokban van, akkor ez a tok ezekszt védi a töltőt is
-
Ez szimpatikus, viszont tudni kell a határait
.
És ezek a határok nemigazán a címsorban szereplő teljesítményérték környékén vannak. A kimért deltából (és ugye ez csak a műanyag fal) nekem az esett le, hogyha az ember tényleg több, nagy teljesítményigényű cuccot akar tölteni nyáron, akkor inkább egy elosztó és 3db ebből, vagy 3 db "hivatalos" gugli töltő. Ezek együtt nem kerülnek annyiba, mint pl EZ a tégla, ráadásul ugye több kis töltő esetén ha az egyik bármi oknál fogva kipurcan, még ott a többi.Ami nagyon tetszett:
- full speed tölti a talán legfinnyásabb telefont a piacon! Ha lesz egy XL a családban (évek még...) azzal is kimérem majd
- még kimérendő, de igen valószínű, hogy gond nélkül fogja közel full speed tölteni az én pixelem mellett asszonypajti A52 5G-jét (=a speckók szerint összesen 47 Watt) életünk 99.9%ában, ugyanis itt garantáltan nincs kánikula. Erre vettem az eszközt, Júliusi szaharatúra nincs betervezve (bár állítólag az éjszakák ott és akkor sem túl forrók).Ami nem, de együtt tudok vele élni:
- tényleg lehetne hatékonyabb ez a hőleadás dolog fém házikóval
- még saját tapasztalat nincs, de tulajok írják: ha egy eszköz töltése közben rádugsz egy másikat, akkor az első eszköz töltése egy pillanatra megszakad. Sőt, előfordul, hogy teljesen abbamarad - de ezt csak elég komplex felállásoknál írják (az egyik ágra apple watch töltő volt téve, amazonos visszajelzés szerint) . -
válasz
t72killer #12 üzenetére
Eléggé logikusnak tűnik, hogy a telefon hőmérséklete és töltő hőmérséklete közel azonos sebességgel változik. (Hőszigetelő csomagolásba rakott töltő esetében nyilván nem.)
Ezért a terhelés is csökken melegedéskor.A történeted a töltővel tanulságos esetté vált. Hol a határ a határ az olcsóság és megbízhatóság között.
Őszintén megvallom. A töltő felkeltette az érdeklődésemet. A 21V mégiscsak 21 és nem 20V. Belegondolva rájöttem, hogy nem veszem meg. Ha vásárolok, akkor eredeti töltőt.
De nincs rá szükségem 20 voltosból van több töltöm. Márkásabbak ha ez jelent még ma valamit. -
-
A telefonok mindenképpen leszabályoznak a hőmérséklet emelkedésre. Egészen nulláig, ha nagyon meleg a telefon. A telefon irányítja a töltő működését.
A telefonok esetében divat lett a hazugság nélküli nagyot mondás. Ha egy telefon legalább 1 percig képes 100+ wattal tölteni, akkor már a 100+ wattos töltő mellé ráírható a 100+ wattos tölthetőség.
Azt már nem írják hozzá, hogy a max néhány perc után megzuhan a töltőáram. Hosszabb idő lesz, mint a korrektebben töltő telefonok esetében.Én azt gondolom, hogy az eredeti pixel töltő a korrekt megoldás, ha mindenképpen fontos a 21V.
Nekem volt problémám ezzel a "márkával". Noti töltő esetében a hálózati csatlakozó kábel ajzat komplett jött ki a kábel helyett. Azóta inkább más gyártó termékét választom.
Írtad, hogy anyag van benne. Nem csodálkoznék, hogy a súlyt egy fémlemez hűtő funkciója biztosítaná. A kamu PC tápokban is így tolták be a tömeget a tápba.
Még el a nehezebb a jobb, értékítélet. -
kcsa
veterán
De miért írod, hogy osztani kell kettővel? Egyértelműen tudja PPS módban a 65W-ot, de nem minden porton, pláne nem egyszerre. Mindegyik töltő ilyen. Amit esetleg te szeretnél, hogy két Type C 65W+USB A full load akkor már a 150W környéke lenne.
Vagy valamit félreértek hogy mivel van gondod...Melegedés meg... hát ez ilyen sport, szintén azt tudom mondani, hogy mindegyik ilyen. A különbség ott van, hogy a minőségibb termékekbe normálisabb elkókat raknak nem a legalsó polcosat, szokott lenni bennük hőmenedzsment, valamilyen belső hőelvezető réteg, korrekt AC-DC szeparáció és valóban tudják a ráírt értékeket (ez sem kis teljesítmény az ultragagyi, hatalmas hazugságokkal operáló noname szemetek tengerében)
-
Annyi, hogy a jelek szerint a PR részt (töltési összteljesítmény) osztani kell kettővel. Illetve nem tudom, mennyire jól működik a reklámozott hővédelme, mert ugye nem mindenféle fogyasztón lehet bekonfigurálni, hogy oké, éjszaka 38fokos kánikulában (tavaly volt benne részem...) ne maxon töltsön már = így a műanyagba öltöztetett töltő se olvadjon le. Személy szerint annyit tudok meglépni, hogy 30 fok feletti szobahőfokon nem dugok rá két nagyfogyasztót egyszerre, ha ez a delta marad, akkor 50 fok alatt tartható a kicsike kánikulában is.
#8: régen a Pi4 tápellátásával voltam totál meglőve, az áramerősség ugye 1:1ben definiálja, hogy mennyi REZET kell belelapátolni a kütyübe, és azt ugye gazdaságoséknál nem szeretik.
-
Geri Bátyó
addikt
Nekem sok évvel ezelőtt egy ipari cellákhoz (18650, 21700 26650) való töltő mellé kellett QC 3.0 szabványú cucc, ami 5V 3A. Már ez eleve gond volt, de olyat akartam, amin van 2 USB csati. Volt is ilyen, csak összesen tudtak 3A-t (tehát 1.5-1.5). Vért izzadva találtam végül egy Baseust, ami szólóban 3, párban 2.5-2.5.
-
Köszönöm mindenkinek.
-
válasz
Luck Dragon #1 üzenetére
A belsejéből érzésre nem spórolták ki az anyagot, van súlya, viszont a burkolat tiszta műanyag, ami nem túl jó hőleadás szempontjából. A belső hőfokról dunsztom sincs, a műanyagfelület legmelegebb pontjára 12 fokos deltát mértem, ami szvsz cseppet sok úgy, hogy csak 1 eszköz volt bedugva, az is kevesebb mint a névleges teljesítmény felét szipkázta.
Szval tanulság, hogy bár sokan dícsérik őket, ezek is kínaiak és a reklámba/termék nevébe írt számot érdemes kettővel osztani. Itt nekem a 18 fokos nyarak országában teljesen okés, Alföldi júliusi családlátogatásnál azért meggondolom milyen napszakban mit dugok rá. Igazi többeszközös töltésre szvsz az 1-2 mérettel nagyobbat javasolnám.
-
vhw
addikt
Én a kis robotfejes töltöjüket használom. A kis led kijelző nem olyan szép kontrasztos, mint a promo fotókon. De azért jópofa, összességében szépen össze van rakva, egy kicsit egyedibb, mint egy normál hasáb.
-
rosejbli
senior tag
Egy nagyon hasonló Xiaomi töltőt használok utazós laptop/telefon töltőnek. Nálam van egy olyan anomália, hogy ha laptop a középső USB-C portba van bedugva és mellé bedugok bármit az USB-A portba, akkor már nem tud akkora áramot biztosítani, hogy töltsön. Érdekes módon, ha ugyanígy ez a kettő dolog van rádugva, de a laptop nem a középső, hanem a szélső USB-C portba van kötve akkor működik rendesen. Kíváncsi vagyok hogy ez a nagyobb teljesítményű töltőnél is fennáll-e vagy csak amiatt van ez, mert az enyém 67W-os.
-
kcsa
veterán
válasz
Luck Dragon #1 üzenetére
Ugreen termékek általánosságban elég jó minőségűek, az árazásban kicsit elszaladtak, d ez ilyen sport
-
Alex91
félisten
válasz
Luck Dragon #1 üzenetére
Jo minoseg. Burkolat szerintem fem es muanyag. Mondjuk most en megneznem a Verbatim ajanlatait is, kicsit olcsobb, es ezek is minoseginek tunnek…
[link] -
Milyen összeszerelési minőséget képvisel a töltő érzésre? Van rajta sorja, megfelelőek az illesztések? Illetve a burkolata műanyagból készült?
Be kell vallanom, igazad van – a márkánál alig találni részletes leírást. Csak néhány modellnél tüntetik fel táblázatos formában a specifikációkat, pedig hasznos lenne tudni a kimeneti amperórát (Ah) vagy feszültséget (V) is.
Amivel én szemezek és kivételesen van specifikációja ez a kis kompakt töltő lenne [link] vagy a nagyobb testvére [link] .
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kell egy töltő...Faék, hétköznapi termék, mindannyian használjuk: USB-n tölthető kütyüjeink töltője. A történet onnan...
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- E90 05-11 bal hátsó led lámpa foglalattal.
- BMW 3-as sorozat E90/E91 (2008-2012) ködlámpák.
- Lenovo 15,6",8.gen.i3 (4x3,6Ghz)IntelHD,8-12GB RAM,128-512GB SSD,jó akku,szép állapot
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB GDDR6X 320bit OC RGB LED Videokártya
- 1 év garancia,Lenovo 15,6"FullHd IPS,Ryzen 5 7520u,16GB DDR5 5500Mhz RAM,512GB SSD,Új állapot!!
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest