Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67549) sityupityu válasza blizzrd (#67547) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Ha csak 1-2 milliméterről van szó, akkor a szíj hosszánál is a pluszost vedd meg mint a rövidebbet. Elméletileg fennállhat az a veszély, hogy ha az előírtnál hosszabb vagy szélesebb szíjat raksz fel, akkor túl tud menni a tárcsákon. Viszont azért mondom, hogy nyugodtan felrakhatod az 1-2 milliméterrel hosszabb szíjat is, mivel a gyártok 90%-ban rövidebb szíjakat (ez simán akár lehet 6-8 mm is) csinálnak mint ami rájuk van írva. Sajnos ez egy igen gyakori probléma, még a neves gyártók drága szíjainál is fennáll a jelenség. Tehát az 1-2 mm simán belefér, nem kell félni tőle. De centivel hosszabb azért ne legyen. :)

(#67548) macilaci78 Alap esetben, ha csak egy sima 70-es vashengerről van szó, akkor egy számmal nagyobb karbi. Más nem kell. Az alap ventilátor is teszi még a dolgát itt.
Viszont egy 70-es vashengernél, ami már egy rezonátorral is fel van húzva már jó, ha a ventilátor is ki van cserélve. Ebben az esetben elméletileg még egy gyári főtengely is megállja a helyét, de ha biztosra akarunk menni akkor inkább csere az is. A nagyobb hőértékű gyertya kötelező. A végáttételhez is hozzá kell már nyúlni, hogy értelme is legyen a dolognak.

Viszont ha 70-es aluhengerről beszélünk, akkor már mindenképp kötelező a főtengely csere, és hát az sem mindegy, hogy milyet teszünk abból bele. Itt már még nagyobb karbi kell, nem elegendő az ami egy 70-es vasat még kiszolgálna. Tehát ebben az esetben már tényleg szanaszét kell szedni az egész motort és kb mindent kicserélni benne. De ez már egy más kategória.

Egyébként ha alaptuningba gondolkodunk, akkor sokkal jobban járunk és jobb eredményt érünk el ha marad az 50-es henger, amit párosítunk egy multivariátorral és egy sportkipufogóval (természetesen jól behangolva), mintha feltennénk szimplán egy 70-es vashengert, amit nem párosítunk sem rezonátorral se semmivel. Furának tűnhet de így van. A 70-es hengernek önmagában kb nem sok értelme van. Nyomatékosabb lesz valamivel a motor, de a benne rejlő plusz dolgokat (lóerő stb) nem tudjuk kihasználni a fent felsoroltak nélkül.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.