Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#48150) Frawly válasza allein (#48137) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, biztos nem jó, de ha nem hiszed, próbáld ki. Átalakítót így is, úgy is venned kell, próbáld bele az elfekvő Samu 960-ast. De mondom, lehet ez nem is olyan nagy tragédia, mert lehet jobban is jársz egy M.2 SATA SSD-vel, mivel az azonos pénzért nagyobb tárterületet ad, és átlag felhasználás alatt semmivel nem érzed lassabbnak, mint az M.2 PCIe AHCI-t meg M.2 NVMe-t.

(#48140) Márton: igen, az UV500-ra 5 év jár, és jó árban van, amiatt most belépő szinten a legjobb választás. Nem olyan nagy tragédia, ha a bolt nem adja meg rá az 5 évet, mert 5 éven belül vissza tudod küldeni a gyártónak, csak regisztráld be náluk a garit. Ez az 5 év a Samsungoknál veszélyes, mert ha a bolt nem adja meg rá mind az 5 évet, akkor a Samsunghoz sem tudsz fordulni, szóval azokat csak olyan helyen szabad megvenni, ahol megadják rá mind az 5 évet. A Kingstonnál, Adatánál ilyen nincs, hozzájuk mindig tudsz 5 évig fordulni, ha a meghajtó 5 év garis, függetlenül, hogy a bolt mennyit adott tovább a gariból.

(#48147) adika444: jó lesz valószínűleg neked az az SU800-as, de mindenképp menj rá a 256 gigásra. Főleg, ha torrentezel is, 120 giga már semmire nem elég, jó gyorsan kinövöd, és lehet rá még egyszer pénzt költeni. A 256 gigás amúgy is több írást visel el, nagyobb a TBW limitje.

Torrent nyugodtan mehet rá. Nem az számít neki, hogy néha mekkora írás megy rá, hanem a hosszú távú írás ÁTLAGA. Így pl. ha hirtelen írsz rá pár TB-ot, de aztán több hétig, hónapig csak átlagos írást kap, akkor ez a hosszú távú statisztikába bele fog simulni. Az írásmennyiségtől tartani csak azoknak kell, akik MINDEN NAP extrém mennyiséget írnak rá, tehát rendszeresen. A 256 GB-os SU800-nak 200 TBW-je van. Ezt 10 éves használatot figyelembe véve napi 56 GB, azaz 20-30 GB / nap mértékű windowsos felhasználói átlag felett is letorrentezhetsz rá minden nap újabb 20-30 GB-tot, és meg ezen felül is bírja, talán még a dupláját is, csak a TBW-s ajánlást léped át. Ha meg kihagytál néhány napot, mert mondjuk nem volt időd torrentezni, vagy elutaztál nyaralni vagy ilyesmi, akkor még az is belefér, hogy legközelebb többszáz gigát húzol le rá hirtelen, a napi átlagot nem fogja befolyásolni. A seedelést nem kell figyelembe venni, az nem ír az SSD-re, csak olvas. Elég kevés olyan felhasználó van, akik tényleg extrém sokat írnak, de ők tudni is szokták mennyi az az annyi, és ők eleve az MLC-s SSD-kre mennek rá.

Ha még mindig aggódnál, akkor mind az uTorrentben/Bittorrentben, mind a qBittorrentben meg tudod nézni, hogy mennyit töltöttél le az utóbbi 30 napban, vagy összesen, mióta a kliens telepítve van, onnan tudsz napi torrentátlagot számolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.