Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#48098) Frawly válasza molnarpeter (#48097) üzenetére


Frawly
veterán

Mindegy, ez is vezérlőhiba, mindegy, hogy mitől állt elő, magától vagy firmware frissítése után. Ez épp úgy tönkremenetelnek számít, mintha csak egyszerűen nem látszana többé a meghajtó a BIOS-ban. Nem valami jó ajánlólevél, főleg tömegesen.

A tárolóknak mindig is ez volt a bajuk. Csak rövid távon lehet őket tesztelni, azt hogy hosszú távon át is bírják-e, az csak több év múltán derül ki, de akkor már késő bánat. Rövid távon csak az bukik ki, amelyik nagyon szutyok.

A 320-as Intel eleve egy 7 éves SSD, és hiába vetted bontatlanul, azért az már öreg. Jó, nem mindegyik modell 7 éves, de nem sokáig gyártották őket. Nem az első ilyenről olvasok, hogy ezek állás közben (gépből kivéve, gépbe be sem téve) is tönkre tudnak menni idővel, akkor is, ha egy deka írást nem kapnak. Erre szoktam mondani, hogy kímélve meg üvegvitrinbe kitéve is tönkremegy, ezért kell használni, amíg tart, minél többet írni rá, minél több írást kivenni a NAND cellákból, hogy mire tönkremegy, addigra kiszolgálja az árát. Aki kímélgeti, az csak a beletett pénzét pocsékolja, mert ott volt neki az SSD és nem használta ki, amit nyújtani tudott volna.

Az újonnan vett is tönkremehet, de akkor arra ott lesz a garancia, adatokról meg úgyis kell mindig rendszeresen biztonsági másolatot készíteni.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.