Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12279) AVhelper válasza c4 (#12270) üzenetére


AVhelper
senior tag

Nem vagyok ugyan semmilyen díler, de készséggel elismerem, hogy szeretném egy kicsit szélesíteni e fórum látogatóinak látókörét, mert érzésem szerint az némileg beszűkült a DLP vetítőkre, annak is főleg egy márkájára, s különösen egy típusra.

Az is igaz, hogy én személy szerint kedvelem a 3LCD és LCOS technológiájú vetítőket, mert magam zavarónak találom az 1 chipes DLP vetítők szivárvány effektusként ismert színfelbomlását. Olcsó LCOS vetítő nincs, megfizethető 3LCD vetítőt meg sajnos csak az Epson kínál manapság, mivel a Sony valamilyen okból hanyagolja a piacnak ezt a szegmensét.

Azt is érzékelem, hogy sokan az ilyen fórumokon hajlamosak mindenféle teszteknek hinni a saját szemük helyett. Én ezt nem tartozom üdvözítőnek, mert tudom, hogy a tesztek írói nem kizárólag objektív mércék alapján alkotnak véleményt - formálva ezzel másokét. De persze megértem, ha valaki tájékozódásként olvas teszteket, csak azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne feltétlenül is kizárólag azokra alapozva döntsön. Ha valakit érdekel, akkor például az Epson EH-TW3200 kapcsán olvashat egy tesztet a vele teljesen azonos, de Észak-Amerikában forgalmazott Epson PowerLite Home Cinema 8350-ról itt.

Szerintem egy vetítő megvásárlása esetén (is) elengedhetetlen, hogy a vevő maga győződjön meg róla, hogy a termék megfelel-e elvárásainak, és bízzon ítéletalkotó képességében, mert így valóban Ő dönti el, hogy mit vásárol.

Akinek ajánlottam halk és megfizethető vetítőt keresett, aminek szerintem az Epson EH-TW3200 tökéletesen megfelel.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.